Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz kw3v865 #6443 üzenetére

    Nem feltétlenül csak nekem írtál, de azért a magam részéről reagálok.

    1. Ha van ötféle oltás, és abból az egyiknél sorra jönnek a hírek, hogy melyik országban hány ilyen eset jött elő (az arány egyébként a németeknél vagy a dánoknál azért eléggé más, mint az angliai, és ugyan még mindig igen csekély, de egyúttal néhány nagyságrenddel nagyobb az angliainál), ellenben a többi oltásnál hasonló hírt sehol sem olvasol ilyen súlyos mellékhatásról (mintha a szlovákoknál lett volna egy modernás haláleset, de súlyos, krónikus betegséggel karöltve, amit felerősíthetett az oltás), akkor érthető, hogy az emberek igyekeznek azt elkerülni/a négy biztosabbnak tűnő közül választani.
    Magyarán nem irracionális rettegésről van szó, hanem egy csekély, de elkerülhető kockázati faktor bevállalása helyett a biztonságosabbnak tűnő megoldások preferálásáról.

    2. A saját döntésembe az is hasonló súllyal játszott bele, hogy papíron az öt oltás közül az Astra a leggyengébb, ellenben ennek a leghosszabb - legalábbis a jelenlegi oltási protokoll alapján - az átfutási ideje. Magyarán, ha én most kérek egy Astrát, akkor 3,5 hónap múlva érem el a maximális védettséget. A többi oltásnál ellenben ugyanez az átfutás kb. másfél hónap. Én most úgy tippelek, mivel állat módra pörgetik az egészet (a "Főnököt" elkapta a versenyszellem), hogy kb. két-három héten belül, de maximum egy hónap múlva újra fognak keresni a másik 4 vakcina valamelyikével. Ezekkel pedig még e csúszással is hamarabb leszek teljesen átoltva.

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák