-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
válasz
daneel_hu #5692 üzenetére
Attól függ, hogy mit tett tönkre. Az már régóta tudható, hogy átjut a vér-agygáton is, onnan az idegrendszeri tünetek, de az endotélt is üti, a tüdő ugye nem meglepő, ezen kívül szív, vese, szinte bármi... Vagy ott van lacafaca nagy megfejtése, a tökéletes mikrobiommal (bélflóra), bél-agy tengellyel, korábban én is hoztam tanulmányt, miszerint a súlyosabb betegnél sérült, rosszul működő a bélrendszer. Már többször ajánlottam neki, hogy privátban szívesen leírom egy nagy nevű természetgyógyász barátom meglátásait, de nem szívesen veszi le laca a szemellenzőt, akkor itt, most, röviden: Akit agyonver a covid néhány hétre, azoknál teljesen szétmegy a bél is. Totál kibillen az egyensúlyi állapot és eddig 6-8 hónapnyi tapasztalat alapján ennyi idő alatt sem jött rendbe sokaknál. Az ökobio tanítványai közül is néhányan meghaltak és soknak maradt long tünet, érintett bélrendszerrel. Ez nem egy tanulmány, de nagyon logikus és a tapasztalatok is ezt támasztják alá, hogy - bár nyilván 1-2-5%-ot számít a kiindulási helyzet - nem az van, hogy a felborult mikrobiom miatt lesz valaki súlyos beteg és a vasszöget is evő falusi romantikusok a kiváló belükkel golyóállóak, hanem az van, hogy akit genetikai alapon jobban meg tud ütni a vírus, azok lemondhatnak az egészséges bélrendszerről is jó időre. Egyébként, amikor én benyaltam a bárányhimlőt 34 évesen, életem legjobb szakaszában voltam egészségügyileg és mentálisan is, azóta pedig az ételek 75%-ától beteg vagyok. Mindezt úgy, hogy már mindent IS kipróbáltam. Nagyon bízom benne, hogy az mRNS technológiának köszönhetően erre is lesz megoldás később, mert fél életet élek bő 10 éve. Senkinek nem kívánom.
-
bigdady
nagyúr
Asszony felhívta a háziorvost mikor kerül sorra erre azt mondják nincs is a listájukon (meg eleve fiatalt nem is olthat) majd oltópontra kell mennie. Ez hogy? Nem kapott krónikus levelet sem
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Soulfly842 #5688 üzenetére
Meggyőződésem volt, hogy már írtam a mexikói statról tavaly nyáron-ősszel a lazába, de nem találom.
Ott is politikai alapon ment az elhunytak regisztrálása és amikor az első bukó volt, az ottani ellenzék megszerzett részleges adatokat, akkor rögtön álhíreztek, majd néhány nappal/héttel később mégiscsak hozzáadtak plusz 10%-nyi elhunytat.
Semmi meglepő, a populista politikusok a legtöbb országban ugyanígy oldják meg a kérdést.
Gyanítom, hogy most megint valaki megszerzett belsős infókat és kénytelenek voltak korrigálni.
(vagy éppen másik irányba fúj a szél és most a valósabb adatok szolgálják a politikai célokat, passz, ezért most nem fogok ráírni a kinti haverokra, hogy mit tudnak/gondolnak erről) -
Soulfly842
addikt
Pont akkor halt le a PH szerver
Biztos lehalt félúton. Ha mótvá, akkor elnézést
Akkor már nem is javítomEz még NeMVÓTmégh'
a gagyi címadásért és a párhuzam nélküli párhuzamért én kérek elnézést az index szrekesztők nevében
Szakértőkkel indul a Covid „Heti Hetes”
"A Miérted egy orvostudományi híreket, elemzéseket közlő, ismeretterjesztő portál, amely március 26-án indult el. Constantin Tamás gyermekorvos hozta létre, aki huzamosabb ideje szervez „covidos” beszélgetéseket Facebookon virológusokkal, immunológusokkal."
[...]
"A Miérted új szintre akarja helyezni az infóátadást, mondhatni, ötösbe kapcsol. Online szerkesztőséget hoz létre az eddigi beszélgetőtársakból, akik rövid időközönként rendszeresen összeülnek, és megvitatják a legfrissebb covidos témákat. Az első bejelentkezésük csütörtökön este 6-kor lesz.
Nem akármilyen stáb áll össze: annak, aki követte Facebookon a koronavírusról rendre megszólaló kutatók oldalait, sok ismerős név jön majd szembe. A szerkesztőségben ott lesznek
a pécsi Szentágothai Kutatóközpont neves virológusai, Jakab Ferenc és Kemenesi Gábor;
a Debreceni Egyetem klinikai immunológusa, Szekanecz Zoltán;
a szegedi csapat, vagyis a Horváth Péter informatikus és Kintses Bálint biológus fémjelezte Kovidők;
a Gondolatok egy biológustól Fb-oldal szerkesztője;
a Biztos Kezek alapellátó gyermekorvosok szülői fóruma
és aKovid mesék."
-
Jablocskov
tag
válasz
daneel_hu #5678 üzenetére
Pontosan erről beszélek, a lakosság viselkedését, alapvetően befolyásolja a megfelelő tájékoztatás. Az általad is említett maszkviselés nagyon jó példa erre. A maszkviselés is sokkal szabálykövetőbb lehetne, ha a kezdetektől fogva hiteles tájékoztatást kaptak volna az emberek ezzel kapcsolatban. Ha jól emlékszem a járvány elején azért nem ajánlották a maszkot, mert nem volt belőle elég. Nem az hangzott el, hogy hasznos a maszkviselés, csak türelmet kérünk, mert nincsenek megfelelő készletek, és próbálja mindenki megoldani a helyzetet esetleg saját készítésű eszközökkel, hanem az a nyilvánvaló csúsztatás, hogy csak a betegeknek kell maszkot viselniük, miközben már ekkor is lehetett tudni, hogy a tünetmentesek is fertőznek.
Sajnos ez fajta kommunikáció végig jelen volt az egész járvány alatt. Szemrebbenés nélkül elhallgattak, elferdítettek információkat ha a pillanatnyi politikai érdek úgy kívánta. -
válasz
Soulfly842 #5688 üzenetére
valami gond van a linkeddel, egyébként meg voltmár
-
Soulfly842
addikt
-
Chesterfield
őstag
válasz
Soulfly842 #5685 üzenetére
Kb ugyanezt a sztorit akartam én is leírni.
És azt is hallottam, hogy a sputnik után is van 1-2 embóliagyanús eset.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Ringman #5657 üzenetére
Jó eséllyel.
Anyósoméknál bíróságon múlt héten oltottak.
Ott elsődlegesen Szputynik ment. Többen nem vállalták be - Bíróság reakció: csak annál tudnak ettől eltérni, aki krónikus beteg (Pfizer).
Többen mondták, hogy ők azok, s ha már azt mondták, hogy jelezhetik akkor, h. Pfizerrel oltsák, akkor azt szeretnék.
Bíróság: kérjenek az orvostól hivatalos igazolást erről.
A háziorvosnak ilyenre nincs jogköre, hogy ilyen egyedi igazolásokat készítsen hivatalos szabályozások nélkül, s többen nem adták ki - félve, hogy megütik a bokájukat.Bíróság: Elég lesz akkor, ha az orvosi leleteket elküldik a munkáltatónak igazolás gyanánt
'Nagy vízhang', hogy még ilyet küldözgessenek... jah kérem, s GDPR, adatvédelem, s egyebek a bíróságon hol maradnak? A munkáltató férjen hozzá a közvetlen adataikhoz, orvosi papírjaikhoz?Újabb hepajkodás, huza-vona...
Anyós egyeztet közben a házirorvossal (ő egyébként tényleg veszélyeztett krónikus 60 feletti). Ő közölte, hogy nincs a listán, de szerinte rövidesen mehet neki pfizer, mert most már listára kell kerülnie.
Anyós lemondta a bírósági oltást.
Huza-vona vége a bíróságon, végeredmény: beoltanak mindenkit orvosi leletek, igazolás nélkül is, akik bemondták, hogy krónikus betegek Pfizer-vel (legalább is náluk).
De mivel Anyós mondta, hogy ő nem kéri a bíróságtól ezért ő már ezen nem tudott módosítani - mivel 'hát, ő már lemondta'. Anyós idegbeteg
- érthető.
Szerencsére utána a házirovostól is jött a jelzés, hogy pár napot kell csak várnia, s most ezen a héten oltani tudja a Pfizerrel (friss listán szerepel)
-
Ringman
félisten
csak felpörögni látszik az oltás, ma kapott apám háziorvosnál pfizert (63 éves) ~5k-s település, békés megye
-
Z.É.T.
őstag
válasz
daneel_hu #5672 üzenetére
Szeptember eleji minimális tünetes 30 körüli havert múlthéten helyezték át másik poziba, mert azóta sem tudja/tudta elvégezni a korábbi munkáját. Bőven türelmesek voltak vele, de nem lehet úgy dolgozni elemzőként, hogy mindent diktafonra kell rögzítened, miután meguntad a napi száz cetlit az asztalodon.
Durva böjtje lesz még ennek a szabadon eresztett járványnak össztársadalmi szinten is...(én más vírusos betegség miatt 12 éve hanyatlottam nagyot agyilag, sosem jött vissza és egyéb bajaim is maradtak, csak hatalmas különbség, hogy az én esetem egy a millióból, a SARS-COV-2-nél meg 10-25% közötti a post/long covid.
Mindenki legyen baromi hálás a sorsnak, aki könnyen vészelte át és nem maradt szövődménye!) -
válasz
kw3v865 #5662 üzenetére
tovább megyek: rohadtul a kutya sem foglalkozik a gyerekekkel, miközben egyrészt kopogtat már a brazil mutáció, ami komolyan üti őket is, a britnél is sokkal komolyabban
másrészt, f.szt nem lehet azon érteni, hogy az, hogy nem tudjuk, hogy mit művel a gyerekben nem jelenti azt, hogy az nem gond. én nem akarok semmilyen visszamaradó szart a 7 és 2,5 éves fiaimnak, na!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jablocskov #5675 üzenetére
"Egyszerű a képlet, a járvánnyal kapcsolatos kommunikációban tényeket kellene közölni és nem politikai manipulációra használni.
Sajnos a kormány nem tekinti partnernek a lakosságot a járvány elleni védekezésben és ez a legnagyobb hiba, amit elkövettek."Vannak teljesen egyszerű szabályok amelyeket be kéne tartani.
Mivel a fővárosban lakom és dolgozom, sőt saját vállalkozást működtetek van azért rálátásom a szabálykövetésre.
Gondolom lehet sejteni mennyire negatív erről a véleményem.Pl az irodaházunkban nagyon sok cég alkalmazottjai és TULAJDONOSAI még a maszkot is képtelenek hordani.
Ez nem a kormány hibája, ehhez van kommunikáció, sőt még az irodaház üzemeltetője is külön felhívja a figyelmet.
Van egy faszi akin a büdös életben nem láttam még maszkot. (cégtulajdonos mellesleg!)Falra hányt borsó.
Akkor pedig megérdemeljük.
Félreértés ne essék, ha GYF lenne kormányon, akkor is ez lenne a véleményem. -
válasz
daneel_hu #5650 üzenetére
ezt most én is megtettem, és rosszul nézhetted, mert van ott 37 éves nem alapbeteg nő, 41 éves pasi is. de azért továbbra is igaz, hogy arányaiban sokkal több az idős (60+) ember, már az 50-esek is viszonylag ritkák.
az meg no comment, hogy odaírják alapbetegségnek, hogy heresérv... bakk, nekem köldöksérvem volt, akkor alapbeteg vagyok, meg a 7 éves fiam is?
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #5671 üzenetére
"esetleg megmutatják a pfizer hivatalos slide-ját, hogy 2. oltás+7 nap az immunizációs folyamat vége, ugyanígy az AZ-nél, sinonál, szputnyiknál is van erre adat."
Igen, ezt tényleg mondani kéne.
Sőt azzal kiegészítve, hogy az oltás pár napra lyukat vág az immunrendszeren, könnyebben bele lehet zuhanni a covidba. -
attiati
veterán
"semmit se számít már ez a maradék pár hét. most kapnak észbe, hogy november óta digitálisan megy a középiskolai tanítás? most elégedetlen a társadalom? "
+1
Ez történik, ha tájékozatlanul (és iskolázatlanul) hagyják a társadalmat, majd utána fontos szakmai kérdésekben "kénytelenek" engedni a társadalom nyomásának.
(politikailag) -
daneel_hu
addikt
válasz
Soulfly842 #5670 üzenetére
De de... egy kardiológiai vizsgálat nem ártana.
Május közepén megyek teniszversenyre, úgyhogy kéne.
Úgy néz ki, szív, tüdő OK. Ezek mondjuk covid alatt sem voltak problémásak, de ebből nem lehet kiindulni a fentebb említett esetek miatt.Igazából 1 dolog tűnt fel, hogy gyakran elfelejtem az utolsó 15 másodpecen belüli gondolataimat. (amely mondjuk cselekvésre irányítana)
Ez azért nagyon sokat javult mert decemberben 10-20 között volt a napi ilyen eset, most már csak 0 vagy 1.
Egyszóval meghülyültem.Beszéltem egy programozó barátommal, felvidéki magyar csehországban él.
Szintén rotty, covid több hétig.
2 hónapig nem tudott melózni a feje miatt. "meghülyültem" mondta. -
Soulfly842
addikt
válasz
daneel_hu #5669 üzenetére
Nekem Merkely Kovidős beszélgetése volt az ami ütött, s én ami miatt regisztráltam. Öröklődő genetikai hajlam miatt nekem vigyázni kell a szívem miatt (ideje korán felismert, hogy engem is érint, most a szív egészsége szerencsére az egészséges emberhez képest is jobb, mint a nagy átlagnak), de megragadt bennem, hogy a kardiológiai kezeléseken is kb. a betegek fele kovid után kerül oda.
Olvastalak egyébként.
Biztos, ami biztos, te egy átfogóbb kivizsgálást nem csináltattál azért? Lehet nem lenne hülyeség.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Soulfly842 #5668 üzenetére
Nem tudom, fogalmam sincs mi lenne a jó kommunikáció.
A szűk körömben előforduló covid-esetek miatt gondolom azt, hogy még nagyon sok mindent nem tudunk erről a vírusról, betegségről.
Több barátomnak akik tünetmentesen estek át, súlyosabb post-covid problémái vannak mint nekem aki totálisan trottyon voltam 2 hétig.
Pedig azt a "tünetmentesen átesel rajta" nagyon sokszor nyomatták a médiában. Hát úgy tűnik azért mégis van ennek utózöngéje. -
Soulfly842
addikt
válasz
daneel_hu #5665 üzenetére
Én a kivett fiatalok mellett a kommunikáció miatt rohadt mérges vagyok. Ma az adott érdekeltségű megyei újságoktól olvastak fel vagy két kérést, ami értelmes volt és kb. annyit feltételezett, hogy valaki - a hamis érzet - ellenére mikor lehet védett (bár lehet, hogy egyszercsak - mint a tanároknál, előkapják azt a kérdést, hogy haladjanak tovább - de ez az utolsó lesz a prioritásban).
Erre értelmes válasz, hatékonysági mutatók százalékok heylett MC (M. Cecília elsődrendű vádlott), csak annyit mondott, hogy senki sincs biztonságban soha még az oltás ellenére sem... Miért nem lehet még ebben sem egyértelműbb választ adni? a százalékokat, hogy mikorra alkulhat ki a 'hatásfok' nem lenne közérdek, hogy megfelelően kommunikálják???
Ilyen jelleg adat sem most, sem máskor nem hanhzik el.
-
Jablocskov
tag
válasz
Sajnos nehéz már bármit is elhinni a hivatalosan közölt adatokból, mivel elég régóta egyértelmű, hogy az aktuális politikai lózungokhoz igazítják őket.
Falus András meglehetősen korrekt módon nyilatkozgatott eddig is, nem hiszem, hogy a levegőbe beszélne, ezért nyilván érdekes lehet, hogy hány ilyen eset van, és miért nem kerülnek bele a nyilvántartásba. -
daneel_hu
addikt
Nem igazán érdekelnek az ideológiák, sem egyik sem másik oldalon.
Pusztán felvetettem, hogy semmi érdekük nem kéne legyen arra, hogy a huszonéveseket kihúzzák a listáról. Pont az ellenkezőjét tenném ha így paráztatni akarnék mint az M1-en.Biztos vannak akik nincsenek rajta, ezt nem kétlem.
Mindenesetre megkérdem az orfis doki barátnőnket, ő azért csak mond majd valamit.Logikusan végiggondolva, ha egy egészséges ember meglátja ezt a listát akkor pont le fogja szarni a óvatoskodást hiszem zömében súlyos beteg emberek vannak rajta.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Post-covidosokról beszélt.
Az immunológus ijesztőnek nevezte a poszt-Covid szindrómát, mivel az ma még ismeretlen dolgokat produkál.
Egy intenzíves barátom mesélte, hogy most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen
– mondta. -
kw3v865
senior tag
válasz
Az a baj, hogy a halottak száma csak a jéghegy csúcsa ennél a betegségnél, és sokan csak a halálozási rátát nézik. Ez hiba. Nyilvánvalóan a fiatalok élveznek elsősbbsgéget az ellátás során ebben a túlterhelődött rendszerben is, emiatt szerencsére még nagyon kevés a fiatal áldozat. Ugyankkor, aki lélegeztetőre kerül, az valószínűleg soha nem lesz már egészséges, erősen csökken az életminősége... Nagyon komoly, hosszútávú következményei vannak, nem csak az egyén, hanem az egészségügyi ellátórendszer, ezáltal a nemzetgazdaság szempontjából is. Rengeteg pénzbe kerül a kezelésük, még sokáig vissza kell járniuk kezelésekre.
-
seredy
tag
válasz
bigdady #5646 üzenetére
én értem, amit mondasz, én is tanár vagyok, csak annyit kérek, hogy egy kicsit legyen mindenki mindenkivel szolidárisabb, a fodrász az eladóval, a tanár az ápolóval stb., a diákokról nem is beszélve. Én azt látom, hogy kormányzati részről ez is botrányosan el lett hibázva, nem értem, hogy ha a nyitást a 2,5 millió beoltotthoz mérték, és a "tervben" (ami először nem is volt, majd volt, de módosult párszor) legvégül gyakorlatilag két héttel ezelőttre az elsődleges cél már húsvétig a 65+ lakosság beoltása volt, akkor miért nem lehetett korábban egyértelműen kommunikálni, hogy a tanárokat igenis előre fogják venni a sorban, mert újra akarják indítani az oktatást. Sőt, következetesen tagadták is, hogy a tanárok előre lesznek véve. Miközben november óta semmi biztosat nem lehetett tudni itt se: november 11-én meghirdették dec. 11-ig a digitális tanrendet, decemberben bemondták a január eleji visszatérést, majd mindig megtolták plusz egy hónappal, és most ott tartunk, hogy csütörtökön azt mondják, előre fogják venni a tanárokat, majd pénteken Orbán két időpontot mond lehetséges visszatérésnek, abból aztán egy nap múlva egy időpont lesz, rendeletbe rögzítve. Ez az időpont két héttel az érettségi előtt lesz, ha valaki benyal valamit, zárt térben gond nélkül továbbadja a többinek. Miközben nyakunkon a mutáció, ami a hírek szerint a fiatalabbakra se kevésbé veszélyes. Nem tudom, hogy ha meglesz a 2,5 millió beoltott, meg a tanárok, ez a szar nem kezdi el tizedelni a kölyköket, már abban az értelemben, hogy hiányzik a suliból 1-2 hétre majd. Simán ki lehetett volna húzni májusig a visszatérés lehetséges időpontját, korrekt lett volna, és kevésbé veszélyes, semmit se számít már ez a maradék pár hét. most kapnak észbe, hogy november óta digitálisan megy a középiskolai tanítás? most elégedetlen a társadalom?
-
Z.É.T.
őstag
válasz
daneel_hu #5653 üzenetére
(két 40 alattit veszítettünk el a tágabb körünkben 2 hét alatt, 6 napja a másodikat, egyikük sem szerepelt a statban a mai napig... persze gondolj, amit akarsz, de eddig ebben a járványban sokkal többet
hazudotttévedett a közszolgálati és kormányközeli média, mint az ellenzéki - a mi ismereteink alapján - és oké, hogy fordított esetben is ugyanez lenne valószínűleg, de attól még furának tartom az ideológiai alapú gyanakvást/mosdatást...) -
Ringman
félisten
válasz
Soulfly842 #5655 üzenetére
ezt kapják az oktatásban dolgozók?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Micsurin #5651 üzenetére
Hát nem tudom.
Mi érdekük lenne nem beírni őket, ha épp most arról beszélnek még a tájékoztatón is, hogy a fiatalok is veszélyben vannak?Megnéztem az utolsó 1 000 elhunytat a listán, találtam egy 32 évest aki cukorbeteg volt.
A többiek mind 40 felettiek, olyan 15-20 tag.
Hol vannak a szóban forgó huszonévesek?Biztos van akit nem írtak be, de szerintem erősen hangulatkeltő a cikk.
Majd megkérdezem az orfis dokit, kik vannak náluk az intenzíven. Valószínűleg ő tisztább tájékoztatást tud adni mint egy poltikai érdekekkel megáldott médium. -
Krinyo
senior tag
válasz
Ringman #5649 üzenetére
Látszik a plató a kórházban lévőknél (aki nincs olyan állapotban azt hazaküldik gyógyulni, pedig simán kórházban kellene kezelni, lehet, hogy ágy van, de ember nincs és az orvosok szelektálnak) és lassan a lélegeztetőknél is. Ez nem a járvány csúcsa szerintem, hanem a rendszer korláta...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Nem, nem írják be őket. Volt évfolyamtársunk aki átment a NezetiKözszolg-ra sem került bele.
Egyébként súgok, lassan a székrekedést is beírják mint krónikus. Láttam már:
-depressziót.
-súlyos porcleválást.
-szürke hályogot.
-férfit aki nő.(huh ezt nem szeretném elkapni)
-gerincferdülést. -
daneel_hu
addikt
válasz
Jablocskov #5643 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy a kórházban a 40-50-es korosztály a "fiatal" jelenleg.
Nézem a koronavirus.gov.hu-n az elhunytaknál a 40-50-es korosztályt, de szinte alig találok ilyen beteget. Az utolsó 500 tagból találtam egy 45 évest akinek nem volt ismert alapbetegsége.
A többieknek szinte mind "magas vérnyomás, kóros elhízás, stb... stb..."
Tudom ezekkel is lehet élni, de ők nem egészséges emberek azért azt szögezzük le.Keresem a huszonéves fiatalokat a listán, de nem találom. Ezek szerint őket nem írják be.
-
Ringman
félisten
a dottore mintha nem épp erről számolt volna be.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Micsurin #5640 üzenetére
Nem fújok (tesóm is az
) csak eddig az volt a baj nem veszik előre őket most meg az hogy igen de túl gyorsan menni kell majd dolgozni 2-3 hét múlva (eddig enélkül is menni kellett mint mindneki másnak március elejéig) mindeközben 45%-uk nem is regisztrált a normál rendszerben
-
Asbee
veterán
válasz
Sajnos igaz.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Indítsuk újra az oktatást, mert 20 év múlva n+sok tüdőbeteg jó buli.
-
Jablocskov
tag
Azért ez elgondolkodtató, ha valóban így van.
-
seredy
tag
itt azért szerintem nem csak a regisztráció elmaradásáról van szó a tanároknál, de értem, mit mondatok. de azért van ennek egy másik oldala: nonszensz, hogy a kormány folyamatosan azt kommunikálta, hogy az oltási tervben nem kerülnek előre a tanárok, várjon mindenki a sorára, először a 65 év felettieket oltják stb. Aki nem krónikus beteg, nem 65 év feletti, nem került volna sorra hamarabb se, nem? Egy szó nem volt erről sehol, egészen múlt csütörtökig, amikor Gulyásék elmondták, hogy akkor itt előre lesz véve mindenki, plusz április 12-én vagy április 19-én kezdődik az iskola, másnapra meg el lett döntve, hogy 19-én, harmadnapra megjelent a rendelet. És most úgy áll a dolog, hogy két héttel az érettségi előtt minden embert visszaterelnek az osztálytermekbe.
-
Ringman
félisten
válasz
daneel_hu #5627 üzenetére
nem teljesen lakosságarányosan szállítanak a gyártók, ezt a cikket érdemes elolvasni:
Mégis honnan van Máltának ennyi vakcinája, hogy minket is megelőz?Robert Metsola európai parlamenti képviselő szerint Málta egyszerűen megvásárolta azokat az oltóanyagokat, amiket más tagállamok nem kötöttek le, pedig megtehették volna.
izraelben a logisztika is nagyon jó volt:
Pizza-sized boxes and paying a premium: Israel's COVID-19 vaccine rollout -
pit stop
addikt
-
válasz
daneel_hu #5622 üzenetére
Egyetértek.
Arra céloztam, hogy azért a sok rossz között meg lehetne látni a jót is. Igen, én is látom, hogy a járványkezelés egy hulladék, a gazdasági része megint hulladék, ettől még az átoltottság jól halad (a többi országhoz képest).
Jelenleg az egészségügy is kitart, reméljük így is marad.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #5623 üzenetére
Mi is túlrendeltük magunkat, csak itt van 9,7 millió fő, ott meg 400 000.
Ha nem lakosságarányosan szállítanak a gyártók – vannak ilyen hirek, hogy nem –, akkor könnyű belátni mekkora fórjuk van velünk szemben.Izraelben mogoldották úgy, hogy duplán fizetnek. Az eredményt látjuk.
-
Soulfly842
addikt
Tiszta sor, hogy egy félregépelés indította a detonációt. Ahogy korábban írtam, egyszer írom szabadon, nem másolva - s így járok. Lapozzunk inkább szerintem.
Itt a száz főre jutó dózisok számát veszi számba (1+2. oltás szummázva /100 fő) , a fenti cikk viszont az átkeresztelés ellenére "a legalább az első oltást megkapók" számát veszi az összevetés alapjául.
Amit később írtál az tényleg totálisan így van: az elhibázott járványkezelést peresze, ezekkel az oltási számokkal próbálják elkendőzni. Erre írtam korábban, hogy működni is fog nekik ez a kommunikációban, ha az április-május már tényleg olyan ütemben/közel olyan ütemben sikerülne (oltásokat tekintve), amilyen ütemben érkzenek is a - egyébként rendkívül nagy számú - vakcinák is.
Ez a legfontosabb, hogy itt legyen hatékonyság. ezek az tizedek vagy egy-egy százalékok semmit sem mondanak. Fontosabb, hogy heteket, hónapokat nyerjünk akár.
-
Ringman
félisten
-
daneel_hu
addikt
"Persze ahogy gondolod. Nézd úgy, hogy sz egész egy szar, az oltás, a védekezés, minden. Én másként látom, ennyi az egész.
"
Nem nekem írtad, de...
Szerintem a gazdasági része elég xarul van kezelve.
Az eü-része hát... biztos lehetett volna mégjobban csinálni a lehetőségekhez képest, de szerintem annyira ebben nem kell szégyenkeznünk. Sőt...A gazdasági része, hát az... ***
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #5618 üzenetére
Tudom az UK már nem EU, de ha valakikről példát lehetne venni ebben a tekintetben akkor ők.
Málta 400 000 lakos, két db kis sziget (ok 3, amúgy király hely már 2x is voltam), sokkal könnyebb dolguk van mint nekünk.
Ezek a törpeállamok nem mérvadóak.Ha már valaki akkor UK, USA.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Kékes525 #5617 üzenetére
Védekezés, amely CSAK RÖVIDTÁVON lett volna hatékony. Megoldotta volna a problémáinkat 1-2 hónapra.
A vakcina AZ HOSSZÚTÁVON kell, nincs is más út.
Vagy átesel rajta, vagy beoltatod magad.A zárást megtehették volna – és jobban –, hogy hamarabb teszik mindezt.
Mivel a beoltott emberek száma nem lesz hirtelen 5-6 millió fő, valahol el kell kezdeni.
Most épp 2 millió körül járunk. -
válasz
Kékes525 #5617 üzenetére
Most megint teljesen másról beszélsz.
Igen, a védekezés olyan amilyen. Az átoltottság pedig a legjobb az euban.
A kormány csak azért tolja ezt
Mert ez az egy ami megoldhatja ezt a helyzetet, semmi más nem oldja meg.
Persze ahogy gondolod. Nézd úgy, hogy az egész egy szar, az oltás, a védekezés, minden. Én másként látom, ennyi az egész.
-
Ringman
félisten
03.28-án 176 612 oltás (ebből 50557 2. dózis) - 502k lakos
átoltottság ~25,1%Mo-n:
1 millió 920 ezer a beoltottak száma ebből 689 392 fő már a második oltását is megkapta.
9,77M lakos. átoltottság ~19,7%ha a szumma oltást is beleveszem 35,3% vs 26,7%
-
Kékes525
félisten
-
válasz
daneel_hu #5610 üzenetére
Ennyi. Ebbe csak szánt szándékkal lehet belekötni, keresni okot a belekötésre. Pedig ez egy jó dolog, végre valami, amiben jól állunk és haladunk előre. Márpedig ebből a szarból a kiutat az átoltottság jelenti és minél előbbre járunk vele, annál előbb élhetünk majd viszonylag normális életet.
-
Kékes525
félisten
Azért linkeltem az ábrát, mert a kolléga írására válaszoltam. Azt nem tudhattam, hogy ez szándékos volt e a részéről vagy nem. Még egyszer én NEM a cikkre, hanem, a bejegyzésre reagáltam.
"Ilyet sehol nem írnak a cikkben. Európai Unióról volt szó, ezt jelenti az EU."
Még egyszer, én NEM a cikkre, hanem, a bejegyzésre reagáltam. Azaz, amit a kolléga írt az NEM úgy van. Ezen nincs mit vitatkozni, legfeljebb ha valaki szalma bábozni akar. Azért mégegyszer leírhatod, hogy mi volt a cikkben, annak ellenére, hogy nekem NEM azzal volt vitám.
-
daneel_hu
addikt
Az Európai Únión belül és a kontinensen belül is jól állunk ebben a tekintetben.
Szerintem is felesleges a fingot reszelni San Marinóval és Gibraltárral.Belekötni mindenbe bele lehet, csak ebbe felesleges.
Apósom nagy DK / Fletó-fan, szídja a kormányt, hogy a vakcinákat nem engedélyezte a gyógyszerügynökség.
Mindeközben a vállban a dupla Sinopharm vakcina....Érted...
Hát én nem. -
Abban nagyon is számít, hogy mikor lehet vége a zárásoknak. Minél előbb átoltják a lakosság nagy részét, annál előbb térhetünk vissza szép lassan a normális élethez.
Látom már semminek nem tudtok örülni. Előjött az uniós átoltottság téma, hogy abban az élen járunk, erre Kékes hoz egy grafikont teljesen másról. Te meg most azt írod nem is az számít, hanem a halálozás. Mindhárom dolog fontos ami előkerült, csak épp egymással nem összevethetők, egymástól függetlenek.
-
válasz
Kékes525 #5577 üzenetére
Nem ragozok semmit. A szóban forgó cikk arról szól, hogy állnak az unós országok átoltottság terén. Te hoztál egy grafikont arról, hogy állnak az európai országok átoltottság terén.
Arról van szó, amiből ez a beszélgetés indult: "Védőoltások: Magyarország már az első helyen áll egész Európában"
Ilyet sehol nem írnak a cikkben. Európai Unióról volt szó, ezt jelenti az EU.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
volandy #5599 üzenetére
Sajnos a mai vakcinák egyike se ad átfogó védelmet a mostani variánsokkal szemben. Gyakorlatilag simán megbetegedhetsz VISZONT nagyon nagy valószínűséggel megúszod súlyos lefolyást a poszt-kovid-ot. Amerikában az a jellemző, hogy akik oltottan megkapják azok nagyrészt rövid időn belül rendben is jönnek. Legalábbis a CNBC egyik riportjában erről beszéltek.
-
válasz
volandy #5599 üzenetére
nem mindegy, hogy mikor fertőződött meg és mikor csinálták a pcr-t. lehet, hogy a vírus már levonult a szervezetből, de ott hagyta a gyulladást, citokin-bradikinin-anyámtyúkja vihart, ami szétverte a tüdőt. mondjuk inkább az a jellemző, hogy még ilyenkor is talál vírus töredékeket a pcr, mint fordítva, de biztos ilyen is van
-
daneel_hu
addikt
válasz
volandy #5601 üzenetére
"Sziasztok! Párom az egyik korházban ápolónő és most írja nekem, hogy az egyik osztályon az egyik dokinő aki 30 éves, 2 Pfizeres oltás után 16ezres ellenanyagszinttel pozitív lett a tesztje. Azért ment tesztelni, mert nagyon rosszul kezdte érezte magát. Lázas, köhög! A második oltást három hete kapta meg! Azt mondja, hogy a betegség után 800-1000 között van az ellenanyag szint. Az oltás után a többszöröse. ennek ellenére 30 évesen pozitív lett 16ezres ellenanyagszinttel!
A másik nagy probléma, hogy akinek a pcr kimutatja a covidos tüdőgyulladást annak is lett negatív tesztje."Nem 100%-os. egyik oltás sem.
Az antitestes védekezés az immunrendszer egyik lába a covid ellen... ráadásul bekaphatott egy olyan variánst is amely ellen nem annyira hatékony a Pfizer (se). Ki tudja?Újrafertőződések is vannak, de nagyon kevés.
Valószínűleg ma is valakinek egy féltégla fog a fejére esni a világban... vagy holnap elindulok melózni otthonról és lehet nem jövök haza. Legfeljebb nagyon valószínű, hogy hazajövök. -
Rive
veterán
válasz
volandy #5601 üzenetére
Akinek covidos tünetei voltak a korházban annak is negatív lett a pcr tesztje.
A PCR csak néhány előre meghatározott részt keres a mintában levő genetikai anyagban, és azt nagyon pontosan. Ha valami olyan mutánssal fut össze, amire nem gondoltak a teszt összeállításakor, akkor már minimális eltérés esetén is negatív lehet.
-
Vesa
veterán
válasz
volandy #5599 üzenetére
Az oltás nem a fertőződéstől véd meg, hanem a tünetes megbetegedéstől X%-ban, a súlyos/halálos kimeneteltől pedig Y%-ban! Az X (tehát a hatásfok) vakcinánként eltérő mértékű (60-95%), az Y pedig az eddigi hírek alapján -legalább is a nyugati vakcinák esetén-, szinte 100%-ban véd.
-
Asbee
veterán
válasz
volandy #5601 üzenetére
Ha megfelelő mértékű az átoltottság, és tényleg adnak elegendő védelmet jó hatásfokkal, akkor nem lesz sok halott , nem lesz probléma a fertőzés, sőt egy idő után minimalizálódik is. Kérdés ebben a sokféle oltás , sietős jelenségben tényleg elhozzák-e ezt ezek a vakcinák, illetve mi lesz a mutánsokkal. A kormány részéről iszonyat felelőtlenség 1 oltásra támaszkodni és hivatkozni. Ha erre ráengednek egy komolyabb nyitást, szinte semmivel nem lesz jobb helyzet, cserébe még inkább növekedni fog a vakcinákkal szembeni bizalmatlanság, összeesküvés elméletek gyártása.
Azért ne felejtsük el covidon kívül is létezik betegség pl, tüdőgyulladás. Ettől függetlenül én is hallottam aki már oxigént kapott de negatív lett a pcr-je. Aztán ismételték pár nappal később és pozitív lett. Lehet mintavételi hiba, adminisztrációs hiba, stb. Ember mindenki. -
volandy
senior tag
Hát akkor itt nagy, bumm, lehet. Mert már most is jönnek, mennek az emberek, unják az egész dolgot, de ha mindenhol azt hallják, hogy ha meg lesz a két oltás, akkor vége a járványnak. De mégsem lesz vége, mert továbbra is elkapják, illetve megbetegednek, meghalnak majd az emberek. Akkor….?
…Bocsánat! Rosszul írtam. Akinek covidos tünetei voltak a korházban annak is negatív lett a pcr tesztje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged