- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Gothmog #51706 üzenetére
6% előny rémlik egy nagyobb tanulmányból a 0-s vércsoport előnyének. de hiába mondom kolopelének, csak nem akarja elhinni
, hátha a te szakmai magyarázatod meggyőzőbb.
ezért megtévesztő mikrokörnyezetből statisztikát gyártani, másrészt, lehet, hogy egyszerre mondjuk 3 tényezőn múlik, hogy ki "kapja el" és ki nem, és ebből a vércsoport az egyik (vagy még az sem).
mondom mindezt úgy, hogy 0 rh- vagyok, a feleségem is nullás, ergo a gyerekek is, és nem kapta el még senki.
-
syberia
veterán
válasz
Gothmog #51434 üzenetére
Szedem is szépen naponta a megnéziumot, báár azt nem tudtam hogy a D vitamin hasznosulását segíti...eddig
Múltkor akartam írni hogy a K vitamin külön pótlása fölösleges, viszont idősebb korban ajánlatos lehet a kiegészítőként való szedése(K2+D3) szvsz.
(#51463): Nálam már hat сейчас нет никаких сомнений в том, что запад хочет подчинить нас себе.
(#51466): Óramű pontosággal csökken a napi kicsekkolások száma, de biztos nincs manipuláció az adatokkal. Viszont egybevág az új variáns enyhébb(?) lefolyásával, ami elsősorban a felső légutat támadja.
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #51383 üzenetére
Köszönjük a hasznos eredményeket, minden adományt szívesen fogadunk.
(Egyébként nekem 6 hónappal a (jól sikerült) sino után 0,4 lett az N, ami neked 0,07 ugyanazon a teszten. Fertőzésről nem tudok.)
Viszont szép tartós sino+mrns eredmény ismét. Valami jól beakadhatott a sinosoknak ott a germinális részen vagy nem tudom.
-
syberia
veterán
válasz
Gothmog #51074 üzenetére
A kolléga hozzászólásból másoltam az evolúciós konvergenciát taglaló bekezdést, aminek ez a cikk a forrása. De köszi a kiigazítást
(#51078): A házikedvencek vonatkozásban lehet majd a történet érdekes, tippelni semmit sem merek, mert a fejemet veszik. A moderációs nyomás evolúciós kényszer alá helyezett, a végén átmegyek omikronba
-
válasz
Gothmog #50443 üzenetére
, jogos, így viszont delta.
@spileraaa: Most olvasom, hogy oltás nem volt korábban, így a deltás antitestek önmagukban igencsak kevesek (valószínű a vuhani/omikronnál is rosszabb árfolyam), szóval visszavontam és a lehető legkorábbi ráoltást javaslom egy adag mRNS-el.#50451: én őszintén egy (D) vitamin-szintentartással, tömegjelenetek utáni instant allergodil-orrspray-es takarítással, néha lidocainos torokcukorkával futnék neki az omikron-hullámnak, ha <1éve van meg a 3. oltás. Persze ez nem áll meg, ha cukros/daganatos/szívérrendszeri bajokkal küzdesz 60+évesen.
Nem azért, mert rettegek, hogy zsarolóvírust ír a DNS-embe az oltóanyag, hanem mert az omikronról tudjuk, hogy szeret sokáig "fent" (orrnyálkahártya, stb) campelni - erre ideális bármilyen mezei takarítóanyag. Természetesen a mélyebbre merészkedő egyedeket kell, hogy várja valami: erre ott van neked a 3 oltással kiképzett sejtes védelem.
Amit én lépnék (ez nem tanácsadás...), az az, hogy ezzel a 3 szurival bevárnám az omikront, 99% hogy meglesz ugye a fertőzés, UTÁNA ahogy jönnek az újabb oltóanyagok ősszel, ráoltanék. -
válasz
Gothmog #49912 üzenetére
ADE-t lehet kukázni, uis a FRISS (=sok antitest) oltások jelentősen javítják a delikvens esélyeit, nem rontják. OAS kérdőjeles, eddig nagyon kevés gyakorlati infó került elő róla, most hogy végre van egy igazi mutánsunk, majd lesz
.
#49913: azt hittem, covid-dal kapcsolatos
-
válasz
Gothmog #49901 üzenetére
Ma hivatalosan 24 halál és 300 kórházi esetet kötnek Angliában.
Nyilván a haláleset x nappal a fertőzés után következik be. A rendkívül meredek esetszám felfutás miatt nagyon nehéz megfogni, milyen fertőzésszámhoz kössük ezt a 24 halálesetet, én mondjuk a 10nappal korábbi, 4500fős angol fertőzöttszámot venném alapul. Ez 0,5%-os mortalitást ad ki - de ez extrém bizonytalan, mert ha dec15-ét vesszük fertőződési alapnak, akkor 0,25%.
Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a populáció rizikós része 95% felett oltott és az idősek nagyrésze már a boosteren is túl van:
(forrás) -
Ringman
félisten
válasz
Gothmog #49507 üzenetére
A tippem az, hogy a szellőzőrendszeren keresztül minimális összeköttetés lehetett a két szoba "légtere" között, és ebből a szarból az is elég, ha 5-10 darab valahogy áttéved, majd bejut a szervezetbe, már meg tud "gyökeresedni" és neki tud állni szaporodni. (Ugye deltánál is riogattak azzal, hogy már egy 100 fős kezdőkülönítmény megfertőződést tud generálni. Lehet, hogy itt már néhány kóválygó kis szarcsimbók is elég ehhez.)
vsz ez a helyzet. -
-
válasz
Gothmog #49490 üzenetére
Több szem többet lát.
Én pl. alighanem benéztem a százalékot: a vörös (a skála vége) nem azt jelenti, hogy 90+% részaránya, hanem csak azt, hogy elérte a 9 ezreléket a részesedése. Ha pedig ezrelékeket látunk, akkor meg nehéz lenne bizonyítani, hogy nem így van (legalábbis nálunk még a százalékok is bizonytalanok...)
-
Soulfly842
addikt
válasz
Gothmog #49396 üzenetére
Persze, ezért is írtam, hogy ilyen mértékű és hirtelen ugrásoknál (mint, ami az angoloknál, vagy a spanyoloknál van) nincs az a számolási metódus, ami alapján az elkövetkező napokban ne lenne szükségszerű újabb és újabb hasonló ugrás a számokban ... Az exponenciális görbéknek nem sajátja az, hogy hatalmas ugrást követően kiegyenesedik... ott már gyanús valami... (tesztelési kapacitás, pánikhangulat elkerülése, döntés hozásban lassúság emiatti kozmetikázás, stb)
Nem koptattad feleslegesen... jó ez és fontos, hogy szem előtt tartsuk!
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #48196 üzenetére
A centaur analyzer modultól függően 1-100, vagy 1-150 u/ml-ig mér. De a reagens ugyanaz. A gyártó adatlapja szerint az analitikai pontosságot 100U/ml-ig garantálja. Tehát a 100 felett telített mintára nem, (nyilván.) Ezért ajánlok mindenkinek abbott tesztet. Kevesebb a kérdés, egyértelműbb az eredmény, a magas értékeket is jól differenciálja.
szerk.: egyébként még a centaur és abbott tesztet sem lehet összehasonlítani hiába mindkettő az RBD-t méri. A mérési módszertan ég és föld. Ezért a végeredményt hiába hozzuk össze "kilóra".
(Kékesék csoportjában az egyik túlvezérelt tag csinált 1 héten belül két tesztet. Egyik abbott másik centaur. Jelentős különbség lett a kettő között.)
Akkor mégis mire jó az átváltás?
Nagyságrenden belül marad a dolog kb. Tehát segít értelmezni abszolút értéken, hogy az egyik 1 000 000 fityula, a másik 1 000 bigyula, akkor mégis mi van. De ennyi. -
válasz
Gothmog #47399 üzenetére
Nna végre normális billentyűzet+egér+monitor előtt.
Szval, a többlethalálozás heti kb 15e-es csúcsot adott ki 2021 januárjára (béta) és bő 10ezret 2021 júniusára (delta). A napiadatos worldometers mozgóátlagát 7tel felszorozva ebben az időszakban kb 4000 illetve 2500 körüli covid halálesetet jelentettek hivatalosan. Azaz a valós esetek nagyjából negyedét!
Forrás1, forrás2. elnézést a széthajigált x-tengelyekért, a csúcsok a valóságban természetesen szinkronban vannak
.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Gothmog #47158 üzenetére
Így gondolom én is. Azért is írtam..
Akik tehetnek róla, mert nem oltattak így jártak. Meghozták a döntést, azoknak illene ilyen lehetőséget biztosítani akik felelősen gondolkodtak. Az oltatlanoknak csak ha van felesleges erőforrás. Jelenleg biztos, hogy ez nem így van -
Sped
aktív tag
válasz
Gothmog #46224 üzenetére
Egyébként lehet tudni, kik azok a szakemberek akiknek a véleménye alapján döntenek? Az persze egy dolog, hogy figyelmbe is veszik-e a véleményt, de ki vagy kik azok, akik az összes adat fényében ajánlásokat fogalmaznak meg? Mert a döntéshozóknak minden adat rendelkezésükre áll, csak a nyilvánosságnak nem.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Gothmog #46125 üzenetére
(Amikor az indexen kijött a cikk, még abban is szerepelt, aztán ezt a részt törölték, de fb-on többször is osztott meg oltásszkeptikus marhaságot)
„Van egy olimpikon, aki nagyon sok Gödény doktoros posztot, majd oltásellenesből is párat megosztott a közösségi oldalán. Még két hónapja is. Most állítólag az intenzíven van. 51 éves. Oltassátok be magatokat!”
Jobbulást neki is!
@fokukac: igen, tudom sajnos
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #45142 üzenetére
"de jelenleg a deltánál mégsem árt, ha van az ember vérében már készen a cuccból, és nem nulláról kell kezdenie a memóriasejteknek a gyártást."
A deltánál a memória sejteknek inkább csak a súlyos megbetegedések és a halál ellen van szerepük, mert a delta nagyon gyorsan szaporodik és legalább 5 nap kell ahhoz, hogy az immunrendszer aktiválódjon és a memória sejtek elkezdjék felépíteni a szervezet immunválaszát. Ezeknek készen kell lennie a szervezetben nagy mennyiségben, főleg az antitesteknek, hogy segítségükkel átvészelje a szervezet azt az időt, amíg a memória sejtek fel nem építik újra a védelmet. Ha kevés az antitest, akkor nagyon gyorsan ellepik a szervezetet a vírusok és a sejtes immunválasz nem tud mit csinálni, csak elkezdi tömegesen pusztítani a saját, fertőzött sejtjeit. Kialakul a sokszeri gyulladás és annak következményei.
Tehát egy olyan vírus esetében amelynek alapszaporodási rátája nagyon magas, a sejtes immunitásnak kisebb jelentősége van. Mert mire az aktiválja a szervezet immunmemóriáját, addigra a gyors szaporodás miatt kialakulhat a betegség. -
válasz
Gothmog #43463 üzenetére
K.vára remélem, hogy most nem UK lesz a Nr.1 Európai importőr, mint a deltánál.
. Leginkább, remélem a többi ország is lép ÉS a bigpharma se ül annyit azokon a k.rva variáns oltóanyagokon.
Kérdés, vajon a tesztek hatékonyságát nem befolyásolja a sok mutáció?
Másik kérdés, hogy súlyosabb-e a cucc?
Harmadik, hogy a fertőzéssel deltásított védelem jó-e ellene, avagy hol helyezkedik el a vírus koordináta-rendszerében?
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #43074 üzenetére
Viszont az astra 7ezres szintjét én is nagyon sokalltam, ezért kicsit még megrágtam a dolgot. Meg is van a megoldás, magában a tanulmányban. Tulajdonképpen az van, amit legelőször mondtam, az átváltást fenntartásokkal kell kezelni.
"The anti-S assay targets total antibodies to the S1 subunit of the spike protein (range 0·4–25 000 units per mL [U/mL]), whereas the anti-N assay targets total antibodies to the full length nucleocapsid protein, which we took as a proxy for previous SARS-CoV-2 infection (specificity 99·8% [99·3–100])."
Tehát a Roche teszt nem csak az RBD-t hanem az N-Terminal Domaint (NTD) is teszteli, mert itt is vannak neutralizáló antitestek, (nem annyi, de vannak.)
Tehát adott egy gyümölcsöskertünk a Roche megméri az almát,körtét,epret, szedret, cseresznyét, míg az Abbott csak az almát és a cseresznyét. Ezért az lehet a megoldás, hogy hiába hozzuk össze a teszteket kilóra, a Roche több gyömölcsöt tud megmérni, mint az Abbott vagy a Centaur ami csak RBD-t méri.
Tehát összegezve: figyelem emberek az 500BAU/ml küszöb túl szigorú lehet az Abbottal és a Centaurral szemben, tehát erre (sem) használható az átváltás. -
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #43074 üzenetére
Egyszerűbben megfogalmazva, egy 63k-s Abott átlag alapimmunizálás eredményeképpen, több ezres mintán kimérve, legalábbis a szerényebb fórumos tapasztalatok alapján, több mint furcsa lenne.
Nos igen. A tanulmányban lehetséges, hogy fiatalabbak domináltak. Náluk bizony simán befigyelnek ezek a szintek, de középkorúaknál is, pl Koncsik fórumtárs fertőzés nélkül, 2 mrns után majdnem 6 hónappal(!) kiakasztotta a Centaurt, ami 20 000 au/ml fölötti szintnek felel meg. Ehhez legalább 80ezres érték kellett induláskor neki. Az a helyzet, hogy a Pfizereseket nem hemoglobin védi 7 hónapig, hanem bizony az igg, nagyon úgy tűnik.
Aztán idősebbeknél már más a helyzet, láthattuk Izraelben, hogy 5 hónap után már nagyon kellett a 3. oltás. Ezért is nagyon örültem ennek az első fecskének, mert a véleményem, hogy nagyon fontos lenne egyéni szinten optimalizálni az oltásokat, mert óriási szórások vannak kinek mennyit dob, és akinek kevesebbet, az kevésbé védett. A nagy statisztikában viszont csak annyi lesz, a Pfizer 7 hónapig véd, amit én meg bahhatok egyéni szinten ha éppen szétmarta a stressz és a fáradtság az immunrendszerem, amikor oltottak.
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #43081 üzenetére
A tanulmánbyan Roche Elecsys tesztet használtak tüskére és igen, bizony 1.0 a váltószám.
Igen, lehetséges az átlag 63 ezer körüli érték 2 mrns után is, láttam is jó pár 40k+-t más csoporotkban 2 mrns után. De mégegyszer, csínján az átváltogatósdival, különböző tesztek, különböző epitópok elleni ellenanyagokat mérik.
-
válasz
Gothmog #42744 üzenetére
nem hiszek feltétlenül ebben a teóriában, de annyit azért gondolok a javára, hogy sosem kap el mindenki valamit. simán belefér, hogy pár, maximum pár tíz % kimarad. ami ugye egybevág azzal, amekkorát a korona üt most. az is stimmel, hogy a gyerekeket nem igazán bántja (néha igen, de azért elég sok vírus van, ami szintén).
meglátjuk.
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
Gothmog #41238 üzenetére
A megtévesztő név még névadásnak egész tűrhető. Az a csinos mikor a keresztnév mellé egy atyai társul, egy olyan beszürkült népnél, ahol csak 4-5 keresztnevet akarnak használni. A karthágói történelemkutatást igazi rémálommá teszi.
A csecsemőgyilkosság roppant elterjedt volt az emberiség folyamán. Amelyik csecsemő nem tűnt egészségesnek, vagy szimplán már nem tudta volna a család etetni, kirakták az erdőbe. És ha valamelyik magától hullott el, akkor annak miért adtak volna több tiszteletet? Akkoriban nem volt helye az érzelgősségnek. A gyerekhalandóságon lehet siránkozni, de ha nem valami kórság vitte volna el őket, akkor majd az éhhalál.
Most tarthatsz gonosznak, de: azzal, hogy a harmadik-világbéli országokba eljuttattuk az oltást, úgy hogy nem neveltük beléjük a születésszabályozást, hosszú távon sokkal rosszabbat tettünk, mintha csak néztük volna ahogy a "természet végzi a népességszabályozást" -
Nowhereman
őstag
válasz
Gothmog #41216 üzenetére
Ha a római csecsemőket keresed, akkor azokat nem a temetőben, hanem a szeméttelepeken keresd (bár onnan többjét széthordták a kutyák). Egy éves korig nem adtak nekik nevet, ha elpusztultak, simán csak kidobták a szemétbe. A norma és a törvény szemében 1 éves korig nem számítottak embernek.
A modern időkig elég hígan vették a csecsemőgyilkosságot. Az 1800-as években is nagyban ment a "szegelés". Szeg a kutacsba. Sok nyoma nem maradhatott a csonton, úgyhogy nehéz lenne megbecsülni ennek arányát.Hogy is volt. Attiláról mindig megjegyezték a korabeli beszámolók, hogy ruhája mindig egyszerű és kínosan tiszta. Az egészségesebb étrend mellé ez is kellett, hogy a honfoglalók 10 évvel tovább éljenek a nyugati embereknél.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Gothmog #41003 üzenetére
Aha, a rómaiak. A szappant csak hajszőkítésre használták. Kezet meg valami mással mostak... A székelés után meg közhasználatú szivacsdarabbal törölgették az ülepüket. De legalább csatornáztak. A gyerekhalandóságnak meg akkoriban az egyik legfőbb oka a korabeli "születésszabályozás" volt.
Az emberi csontvázak mellett nézz rá városok és épületek csontvázára, mielőtt tippelnél a higiéniai viszonyokra. Mondjuk mennyi csatornázással és illemhellyel épült a Versailles-i kastély?
A járványügyi szabályozások pedig elég szépen finomodhattak. Ahol komolyan vették a tetvetlenítést, bolhátlanítást rágcsáló-irtást, a tífusz már csak elvétve tudott kisebb megbetegedéssorozatokat (legalábbis a korábbi járványokhoz képest annak minősülő) tudott összehozni. Jó példa erre az első világháború nyugati és keleti frontja közti különbség.
A gyerekhalandóság visszaszorításában nehezen lehet szétszedni a higiénia és az oltás szerepét, mert a vakcina a szappannal kéz a kézben terjedt a világban. És legfölsőbbképpen nem is áll szándékomban vitatni a vakcinák szerepét. De rengeteg olyan kórság van, amire nem oltották a népet, mégis kispadra került. Ha a hasonlatot visszadobjam, csak a bolond gondolja, hogy kedvenc focistája egyedül megnyerné mecset.A mostani helyzettel meg az a véleményem, hogy nekem nem úgy tűnik, hogy csak ezekkel a vakcinákkal nem lehet féken tartani ezt a járványt, akkor se, ha mindenkit, de még a házi-kedvencüket is végigoltanak. Mégis úgy tenni, mintha így lenne, roppant kontra-produktívvá kezd válni.
-
válasz
Gothmog #41096 üzenetére
Igen, én is emlékszem, de nekem úgy tűnt, hogy a hupli megvolt kb. egy hete (azaz akkor visszakapaszkodott a heti növekmény 90% fölé), és azóta mintha megint csökkenne (vagy megcsúszott az adatszolgáltatás). Ezzel szinkronban csökken az esetszám növekedés üteme is (azzal együtt is, hogy a pozitivitás nő), ami hosszabb távon szintén a halálozás csökkenése irányában hat.
Persze, ha összeomlik az egészségügy, akkor a fenti fejtegetés nem sokat ér...
-
válasz
Gothmog #39269 üzenetére
a laboreredet nem feltétlen konteó. de a konteósok ennél továbbmennek, mert nagyobb megfejtést raknak rá (peter daszak, batwoman, eleve gonosz céllal tuningolták a vírust stb.). bármikor lehet baleset egy laborban is. ráadásul semmi tudományos nincs ebben, tényleg ki ebben hisz, ki abban, illetve a konteósok azt nyomatták, hogy nem természetes a vírus, ami meg nagyjából kizárt.
a többit én is tudom, de syberia covidot gyógyít vele tényként, az azért meredek. majd ha valaki normálisan megvizsgálta, ami túlmutat azon, hogy egész japánt és fél indiát meggyógyították vele úgy, hogy még fertőzések sincsenek (kis magyar abszurd).
-
válasz
Gothmog #38688 üzenetére
így még pontosabb, ahogy írod, de meggyőződésem, hogy a genetikai háttér nagyon nagy súllyal számít. magyarán, elég pár %-ot összeszedni másból, és azzal együtt a genetikai fogékonyságból már következik a súlyos állapot. genetikai fogékonyság nélkül meg nemigen vagy veszélyeztetett. ez elég jól látszik azokból a példákból, ahogy családok egyik ágát csapkodja, a másik ágát nem.
-
fatal`
titán
válasz
Gothmog #35872 üzenetére
Ezt egy kórházra mondta. Én meg tudok egy másikat, ahol a 90% oltatlan, a maradék 10% meg Sinopharmos egy kivétellel.
Egy kórházra vetítve semmit sem mondanak a statisztikák.
Úgy néz ki nagybátyám is elkapta, persze oltatlan. Megfertőzte a 87 éves nagymamám is, szerencsére ő oltott, ő jobban van.
Kértek tesztet a háziorvostól, hívták is őket, hogy ma jönnek. Aztán nem jöttek. Nevetséges ez az "egészségügy"-nek nevezett valami.
-
válasz
Gothmog #35526 üzenetére
Akkor most Centaur tesók vagyunk?
Vagy ugyananny a BMI-nk?Ja ez biztos nem.Nekem a 2. Pfizer (február 1) utáni mérés (augusztus 5) volt ennyi, majd BlackV ajánlása alapján (köszi a magyarázatot
) máshol nézetek egyet, már az új évben szerintem (3. oltás volt 2-3 hete).
-
BlackV
őstag
válasz
Gothmog #35526 üzenetére
Nem véletlen egybeesés. Sajnos a Centaurral van egy kis műszaki probléma. Mégpedig, hogy a felső mérési határérték környékén telitődik a reagense és nehezen tudja a magas értékeket differenciálni. Nagyon sok Centaur leletet láttam 3000 felett, de sosem 3270. Kicsit kiábrándító de sajnos ez van. Ennek a tesztnek az elődjének is voltak hasonló gondjai a felső mérési tartományban, ez az új állítólag ebben sokat javult. Hát nem úgy tűnik..
Erről itt olvashatsz, egyébként a tesztet a siemens gyártja: [link]In summary, the raw data index of the formerly COV2G assay correlates with the quantitative results of the new sCOVG test but the new test is better in discriminating values in samples with higher antibody concentrations.
Hogy tizedesre ugyanannyi annak egyszerű oka van. BAU/ml-re valójában a labor váltotta át.
A Centaur mérési tartománya 1-150 U/ml és 21,8 az átváltási tényező BAU/ml-re. (150*21,8=3270)
A 3136,48 nemtom hogy jött ki de nem is érdekes, fent meghülyül a gép. Valószínűleg mindkettőtök mért értéke "kiakasztottnak" számít ezen a teszten.Nálam műszakilag még mindig a synlab-abbott a király. Érzékeny az alja, szélesen és jól skáláz, és a magasabb értékekkel is megbirkózik, nemzetközileg is népszerű, nagyobb lancetes cikkekben is előfordul, használják.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog #35517 üzenetére
Csak poénon észrevétel, de rákerestem az imént a fórumban más mérési eredményekre, és kiderült, hogy Koncsiknak nyáron "dekára" (még a tizedes/százados érték is azonos) ugyanannyit mértek, mint most nekem (szintén Centaur az Avidinnél).
Kíváncsi lennék, hogy ez valami igen ritka véletlen szépsége (mondjuk akkor már egy lottó ötösnek jobban örültem volna), vagy pedig úgy jöhetnek ki ilyen értékek, hogy van egy labormérés (valamekkora - még elfogadható - kerekítéssel), majd azt az eredményt váltják át valamilyen módszerrel adott egységre, s így lehet ilyen fura (X-nél is 3136,48 és Y egyénnél is 3136,48 jön ki) eredményeket látni.
-
válasz
Gothmog #35517 üzenetére
Jó cucc
. Mostmár igazán kíváncsi lennék egy szélesebb körű tanulmányra, hogy a sino+mRNS mit tud pl a 3x Pfizerrel vagy 3x Modernával szemben.
#35516: a valóságtagadás társadalmi probléma sajnos, több összetevője van. Igen "érdekes" aspektusa pl, hogy Romániában az ortodox egyház, ami de facto államvallásként funkcionál és közpénz-milliárdokat süllyeszt el, szószékről prédikálva, legfelsőbb szinteken oltásellenes. Gyakorlatilag meglovagolták a nép hiszékenységet, hogy a híveket a valósággal szemben méginkább magukhoz kössék. A jelenség teteje, amikor az illető egyenesen a vírus létét kérdőjelezi meg, még ezen a szinten is igencsak sokan vegetálnak, különösképp k-Európában - de a kreácionista amcsi republikánus réteg se "marad le" túlságosan.
-
válasz
Gothmog #33479 üzenetére
Ehhez nagyon nem értek. De igen, a vér agy gát bizonyos pontokon megkerülhető, illetve vannak vírus részecskék, amik átjuthatnak rajta. Illetve van áttételes hatás: a vírus magukat az ereket is támadja, és mikroszkopikus agyvérzéseket okoz. Ha jól értettem.
Ez a cikk pl. ilyesmiket taglal (rövid):
How COVID Infection May Damage the Brain and Affect Mental Illness Symptoms & Mortality -
-
mpo
veterán
válasz
Gothmog #32785 üzenetére
A háziorvosom/barátom tegnap mondta, nála minden a régebbi gyakorlat szerint megy, akár oltott, akár nem.
Azt meg már írtam, hogy volt olyan háziorvos, aki senkit nem küldött tesztre az előző hullámokban.#32788 Mr K
A nem propaganda szakértők a maszkviselés szükségességét hangsúlyozzák. -
Vesa
veterán
válasz
Gothmog #32785 üzenetére
"kiküldte hozzá a mentőket tesztelni."
Ez is érdekes. Nekem pár hete volt a fiam lázas és a többi tipikus tünet. Felhívtuk a háziorvost, aki közölte, hogy beutalhat tesztre a tünetek miatt, de nincs már ilyen, hogy jön a mentő, helyette be lehet fáradni a kijelölt pontokra ahol elvégzik a tesztet.
Össze-vissza kavarnak itt attól függően, melyik országrészről van szó, vagy melyik orvosról.
-
Kékes525
félisten
válasz
Gothmog #31948 üzenetére
"Majd rá néhány hétre szerintem méretek egy ellenanyagszintet, és akkor kiderül, hogy nekem is nagy kiugrást mutat-e, tehát esélyesen volt reakció a Sino által az immunrendszerem számára a döglött koronavírusokkal megejtett [bábjáték] után, vagy pedig sima "első shot" hatása lesz a cuccnak."
Szinte biztos, hogy magas lesz az antitest számod. Azt a meglepő dolgot tapasztaltuk a Facebook csoportban, hogy azoknál is, akik a Siopharm után nulla antitest szintet mértek nagyon erős az immunválasz az mRNS oltás után. Erősebb, mint ha csak 1 mRNS oltást kaptak volna. Tehát a Sinopharm jó Primer! Nem várt hatás, kellemes hatás, de magyarázni nem tudjuk, legfeljebb azzal, hogy valamilyen immunfolyamatot akkor is elindít, amikor nincs antitest termelődés a hatására. De hogy mit, azt nem tudjuk.
#31912 BlackV
Ide vonatkozó állításodat megerősítem és nagydobra is vertem.
A hipotézised elképzelhető, de persze ezt bizonyítani kell.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Gothmog #31442 üzenetére
A demencia emlékezetvesztés része valóban jellemző rád, hiszen nem emlékeztél a maszkhordásról vallott nézeteimre, mégis a vélt (projektált) hozzáállást minősítetted. A tünetmentesség nagy valószínűségét én is vallottam, szerintem sem különleges, a vasember metaforám nem az unikális, hanem a hiperrezisztens tulajdonságra értendő (a 2 oltás után, persze). És hát miért írkálnál ennyit a (szerinted is) teljesen átlagos esetemről, ha neked volna olyanod. Neked is lehetett volna, csak hát te egyik hegyet se másztad meg, gondolom.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Gothmog #31407 üzenetére
Neeem. Ilyen rinyálásom nem volt. Azt mondtam, hogy kényelmetlen, hogy mindennap megfeledkezem róla, hogy nem tudom megszokni. Nagyon is jól kapok levegőt a maszkban, csak éppen zavar, hogy van valami az arcomon, ezért folyton lekapom az állam alá, és ott is felejtem. Amikor észreveszem, hogy ott van, akkor meg ott hagyom vagy zsebre vágom. Utcán kifejezetten szándékosan nem hordtam, mert annak semmi értelme. A Taigetoszra a mítosz szerint az életképtelen, torz csecsemőket rakták ki, ahhoz nem sok közöm van, ha erre céloztál. De ha az Olümposzra, az stimmelhet.
-
válasz
Gothmog #31408 üzenetére
mindig kinövik, én is kinőttem, ahogy megnő a légút keresztmetszete, már nem okoz kárt (ugyanúgy begyullad, csak nem záródik el). sajnos rutinos vagyok, de ez csak arra jó, hogy izomból összeszarjam magam, amikor ott lebeg az esélye a fulladásnak
, mert tisztában vagyok vele, hogy van rá esély.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Gothmog #31216 üzenetére
Igencsak akadozott a szállítása a J&J-nek az első hónapokban, nagyon nem teljesítették az ütemtervet. Lehet, hogy azóta már javultak, mostanában nem követem annyira a híreket. Nekem a kissé oltásszkeptikus ismerőseim is azt választották, mondván kell az utazáshoz, és abból elég egy is, ráadásul nem a "génmódosító" mRNS-es technológiával készült
. Tehát elég népszerűnek mondható.
-
Ringman
félisten
válasz
Gothmog #31214 üzenetére
elvileg 4,3 milliót foglaltunk le j&j-ből. [link]
nyilván ha már kialakították ezt a szerencsétlen rendszert a nemrendeléssel, akkor valóban racionalizálni kell az elosztást.
papíron több mint 4m szabadon felhasználható pfizer van/lesz, nem tudom a gyerekek oltása hogy lesz magasabb, mint a felnőtteké (főleg hogy mindkét szülőnek bele kell egyeznie az oltatásba).
kötelező oltást a választások előtt nem fognak bevezetni.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Gothmog #31200 üzenetére
Köszi a választ, igazából addig kellene mRNS-est kapnom, amíg széles körben elérhető 3. oltásként, de nem is túl hamar. Sajnos újabb magyar állami rendelés jelen állás szerint nem lesz belőle, ami már az új verzió lenne '22 elején. Magánban meg szerintem még jövőre se lehet majd hozzájutni. Szeptember 21-én jár le a 4 hónap, úgy gondolom ha novemberben beadatom, akkor jó leszek vele egy darabig, ha nem jön egy újabb, még inkább vakcinakerülő variáns.
#31201: 5 hét telt el a két oltás között.
-
andor80
senior tag
válasz
Gothmog #31092 üzenetére
Abban a hszben mi volt személyeskedés ezt komolyan nem értem?..Olvasd el .De lehet ehhez kell egy ivarérettségi szint .
Leírtam állami feladatért nem fogok fizetni
Én pont tudok különbséget tenni mivel allergiás és asztmás is vagyok. Szerintem ne hangoskodj többet nem visz előre. Köszi!
Jelen pillanatban semmi semmi igazolja ,hogy pár köhögő ember kora ősszel allergia szezon közepén:
Éppen a te félelmedi igazolódnak be ami a covid apokalipszis.
Baj van de allergiát tagadni az már majdnem laposföld -
viharhozo
addikt
válasz
Gothmog #31092 üzenetére
Csak ilyen FYI.
1. A gyerek nem mehet ovodaba/iskolaba, ha _barmilyen_ tunete van. Ertsd: ha taknyos, akkor se.
2. Csak akkor mehet vissza, ha a haziorvosa errol papirt ad neki, vagy letelik a karantenidoszak (meg se neztem, mennyi, de 10+ nap).
3. A haziorvos csak akkor ad papirt, ha hozol friss, negativ tesztet. Ofcoz sajat penzen.Ez a szabaly, tok mindegy, h ki mi kozott tud kulonbseget tenni.
Termeszetesen ezt senki se tartja be, mert betarthatatlan. Ovodaban nagyobb a rugalmassag, de az iskolaban megy a zsonglorkodes.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Gothmog #31092 üzenetére
Pedig mi sem rohagnálunk ezért tesztelni, torokfájás, orrfolyás, köhögés, ha ebben a sorrendben van és nincs más tünet, akkor ez az, ami kb. 10 éve minden évben megvan, mindenkinek a családban évente 2x, amióta a gyerekek elkezdték az óvit.
Nejem is néha mondja, hogy érzi, hogy kapar a torka, de aztán nem lesz utána más tünet, most akkor ezért fizessek ki x forintot mindig?
Eddig az volt a mantra, hogy a kovid kezdeti tünetei sokkal inkább az íz, szaglás elvesztés, láz, köhögés előzmény nélkül, hasmenés.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Gothmog #31089 üzenetére
Az otthoni tesztelőkkel az a baj hogy akinek alig tüneteik vannak és otthoni tesztpozitívak lesznek azok közül többen nem vallják be, nehogy 2-3 hétre kivegyék őket a munkából. Inkább ezt elsunnyogva élik tovább az életüket. Megfertőzve másokat is. Ha romlik az eü állapotuk, csak akkor kerülnek a felszínre mert akkor már nem kockáztatnak tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Synology NAS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest