-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozek
tag
Sziasztok!
Most kaptam a haziorvostól levelet hogy kaphatok AZ,jelezzek vissza ha efogadom vagy mi az amit szeretnék. Levélben szerepelt hogy legtöbb lehetőség szputnyik,AZ,sinopharm-ra van. A mostani AZ hírek miatt elbizonytalanodtam.Lehet inkább a szputnyikot kérném. Szerintetek? -
Sweet Lou 6
addikt
Tanulmány arról, hogy a napfény hogyan inaktiválja a koronavírust:
Sunlight Inactivates Coronavirus 8 Times Faster Than Predicted. We Need to Know Why -
törölt tag
válasz
bulikavagyok #6196 üzenetére
Ez túl extrém ötlet ebben az országban, a valóság ijesztő! Ha az orvosok dönthetnék el mi legyen a kórházakban, mi lesz a következő? A tanárok döntenék el mi legyen az oktatásban? Mi lesz akkor a politikusokkal, ha minden területet a megfelelő szakemberekre bíznánk? Ez veszélyes!
-
Kékes525
félisten
"Hogyan hatnak a koronavírus elleni oltások? Mit tapasztalhat az, aki beolttatja magát, milyen tünetekre számíthat? A sokakat foglalkoztató leggyakoribb kérdésekre a PTE szakembere, Prof. Dr. Jakab Ferenc válaszol."
-
M3aN
senior tag
válasz
bulikavagyok #6190 üzenetére
Link megbízható forrásról?
Kétlem, hogy a PCR 20%-a fals lenne.
-
Sir Pocok
őstag
Tegnapi virológia Pécs kerekasztal megbeszélés.
Gyerekeseknek különösen ajánlom a megtekintését!! -
Cyrin
addikt
Egy héten kétszer nézik a vérképemet, (ilyen újbegyből vett minta, fehér vérsejt vörös vérsejt, meg trombocita) egy héttel az AZ második adagja után minimum duplája minden érték, az előzőeknek, a fehérvérsejt kb 3 szorosa.
-
válasz
kisninja #6189 üzenetére
Ha csütörtökön adnák neked az oltást és nyolc nappal korábban kaphattad el a kollégádtól a vírust akkor szerintem felejtsd el az otthoni gyorstesztet! Csak PCR-ban gondolkodnék a helyedben. Minél később annál jobb. Bár sajnos annál a tesztnél is magas a fals eredmény valószínűsége (20%), még tünetes fertőzöttség esetén is - pont ma reggel olvastam utána.
-
kisninja
őstag
A legjobb kapnék oltást 8-án jó kis sputnik.... erre ma reggel hívnak, hogy akivel szerdán dolgoztam 4 órát kovidos és szarul volt már szerda délután. Zárt térben is voltunk jócskán de javarészt megvolt a 2m távolság illetve rajtam végig volt maszk. Most reménykedhetek, hogy nem kaptam el ezt a szart. Van itthon gyors teszt de még várok vele. Persze tegnap megizzadva motoroztam így meg is fáztam.
-
M3aN
senior tag
Rémlik egy információ, hogy a wuhani vírus kapcsán 5-7 napos fertőzőképességről beszéltek az orvosok. Van információtok, hogy ez a brit variáns esetén változott-e esetleg?
-
Sir Pocok
őstag
Friss The Lancet tanulmány: (2021.03.30.)
Nem rossz eredmények.
-
Ringman
félisten
[link]
„Az emberek úgy hullanak, mint a legyek” – mondja Horváth Aladár roma polgárjogi vezető a cigányok között arató koronavírusról. A Reuters riportja szerint a cigányok között brutálisan pusztít a járvány, oltásra viszont csak nagyon kevesen regisztráltak.sajnos várható volt, nagy/több generációs családok, akik rendszeresen összejárnak, általában leromlott egészségi állapot, szegénység, stb.
ez kiváló táptalaj a vírus terjedésének.
Erről sincsenek igazán friss adatok: a Reuters a Pécsi Tudományegyetem cigány származású biológusprofesszorát, Kiss Zsuzsannát idézi, akinek a januári kérdőíves felmérése szerint a cigányság alig 9 százaléka akarta beoltatni magát.
uh, ez nagyon rossz szám. -
kw3v865
senior tag
Újabb eredmények a Sinpoharm oltás egy Fázis 3 eredményeivel kapcsolatban:
"Március 25-én Argentínában engedélyezték a Sinopharm vakcina 60 év felettieknél történő alkalmazását. Ezt az egészségügyi miniszter, Carla Vizzotti jelentette be, mondván, hogy az ottani gyógyszerhatóság, az ANMAT felülvizsgálta egy 25,730 fős Fázis 3 klinikai vizsgálat eredményeit, amelyek szerint a 60 év felettieknél ez a vakcina a fiatalabbakéval összevethető neutralizáló antitestszinteket generált. A vakcina hatásossága 78,89%-os volt.
Eredeti hír: [link]
"
Forrás: [link] -
Közben megjött a teszteredményem: negatív. Szerintetek mennyi az esélye annak, h fals lett az eredmény (rosszul levett minta miatt)? Furcsa, mert nem orr-garatból vették a mintát - korábban nem is hallottam arról, h szájon át is lehet ezt. Gondolom nem véletlenül.
Tök jó, h emiatt a háziorvos lehúzott a szerdai szputnyik listáról. Plusz keddig maradhatok karanténban.
-
Lehet, h ez csak nekem új, de találtam egy ilyen tesztlehetőséget: Kentaur teszt
Vénás vérből elvégzett laboratóriumi vizsgálat (nem gyorsteszt), amely megmutatja, hogy a vírus lezajlása után jelen van e szervezetünkben a hosszú távú védettséget biztosító antitest. Nagyon fontos különbség a gyorstesztekhez képest, hogy kimutatja az antitest mennyiséget, melyből következtethetünk arra, mennyi ideig áll még fent a védettségünk a koronavírussal szemben.
A vizsgálat elvégzését az alábbi esetekben ajánljuk:
* gyanítjuk, hogy a közelmúltban átestünk a fertőzésen, habár ez akkor nem volt PCR vagy Antigén teszttel igazolva
* bizonyítottan átestünk a fertőzésen és szeretnénk tudni, van a hosszútávú védettséget biztosító ellenanyag a szervezetünkben és nagyjából ez mennyi ideig fog védettséget
*koronavírus elleni védőoltás beadását követően szeretnénk ellenőrizni, hogyan reagált szervezetünk az oltásra, milyen mértékű védettséget eredményezett -
Vesa
veterán
válasz
attiati #6177 üzenetére
Környezetemben szinte mindenkinek tele van a hócipője, annak ellenére, hogy jelentős többségük kifejezetten okos, képzett és tudományos beállítottságú ember, akik komolyan veszik a járványt és a védekezést. De kezdem azt látni, hogy már náluk is szakad el a cérna az 1 éves bezártságtól. Ez nem azt jelenti, hogy felelőtlenek, de egyre többet beszélnek arról, hogy a jóidő beköszöntével legalább kerti sütögetést és egyéb light-os összejövetelt terveznek, különben begolyóznak. Lehet azért ezt ésszel is csinálni, vigyázva, vagy csak olyanokat beengedve, akik már oltottak. Persze nem ez a jellemző sajnos.
-
attiati
veterán
Lesz vírus utánpótlás húsvét után.
Ma a tecsóban tolongás volt a piás polcnál.
Nem is a bolti tömeg a lényeg, hanem hogy ezekből hétvégi piálós összeruccanások lesznek tömegével. -
attiati
veterán
1. Nézd meg azt a Holick-féle napozási táblázatot. Mindenkinek önmagához képest.
Kitér a bőrtípusra, napszakra, szélességi fokra, stb...)
Azt gondolom, hogy a 10-25e NE annyira tág határ, hogy abba belefér mindenki.
Szerintem mérhető a egy óra alatt termelődött D vitamin mennyisége.3. Nem gondolom, hogy nyáron is szedni kéne D vitamint. Az azt jelenti, hogy valami nagyon torz életvitelt folytat az illető.
Persze kivétel, aki olyan munkarendben vagy pincében dolgozik. -
attiati
veterán
válasz
daneel_hu #5933 üzenetére
"Akkor mivel magyarázod azt, hogy nálunk már 40-50 körül mindenkinek bele van?
Ott én ilyet nem láttam... de még az araboknál sem."
Náluk nem lehet kapni kenyeret, nyugati kajákat. Csak ha felkutatod és durva felárat fizetsz.
Gyakran reggelire is meleg ételt fogyasztanak.
Gyümölcs és zöldség van minden étkezésnél = Rostbevitel pipa. -
-
-
dokee78
félisten
Nem tudom ez az a topik ahol fel tehetem a kérdést.
Vasárnap veszem fel a Sputnik V oltást.
Azzal sincs gond ugye?
Ugyanígy hatékony. -
-
daneel_hu
addikt
Most akko' Pfizer kell vagy a Medve?
Remélem mindkettő jó... jóanyám az oroszt is érezte, megvoltak az oltási reakciók. Erősen.
A doki barátnőnknél pedig a Pfizer baszta oda az egész orvos bagázst, nem tudták felvenni a melót se.Anyós, após kínai vakcina... nulla hatás egyelőre.
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman #6148 üzenetére
"a d-afrikai variáns elleni 10% az a tünetmentesség hatékonysága. így pl lehetséges az szarul leszel tőle, de nem kerülsz kórházba/lélegeztetőre."
Ez sajnos nincs megerősítve, tehát akár teljesen hatástalan is lehet. Az Afrikai már hazánkban is megjelent, tehát várhaó a terjedése is. Brazilról meg semmi hír. UK sikereket pedig még nem tudom, hogy a vakcina hatása okozta, vagy az, hogy egyébként massívat zártak is ezzel párhuzamosan. Ha most nyitás után nem lángol fel náluk ismét, az már jó jel lehet. Ettől persze még a többi variáns elleni hatása kérdéses, nem ismert, vagy bizonyítottan hatástalan.
-
válasz
Chesterfield #6152 üzenetére
szerintem kb. mindenkinek kell majd új "koktél" vakcina egy éven belül...
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Chesterfield #6152 üzenetére
Úgy legyen! Június elejéig hátha....
-
Sir Pocok
őstag
válasz
bulikavagyok #6139 üzenetére
A héten olvastam egy tanulmányt amely szerint az ellenanyag szintje összefüggésben van a beteg lefolyásának súlyosságával.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Chesterfield #6135 üzenetére
Én is azon agyaltam, hogy a második AZ-t felcserélném J&J-re ha lenne rá lehetőség.
-
Vesa
veterán
Nem, igen, az ellen nem veéjd!
Ja, valószínűleg valami ellen, valahol, valamikor védett vagyok. -
Vesa
veterán
válasz
Micsurin #6141 üzenetére
Afirkia ellen tud 10%-ot (tehát gyakorlatilag hatástalan), Brazilról egyelőre nem tudni, de ezek után lenne egy tippem rá. 4 hétre adták be nekem a csodás magyarországon a második dózsit, így a hatásfok az eredeti vírusra is csak 60%, mert itthon 2 hónapos késésben vannak a nemzetközi trendekhez képest (hiába, kell idő a politikai vonatkozások átgondolására intézkedés előtt). Ez így gyakorlatilag egy nagy nulla.
Kelleni fog a Pfizer is, mert jelenleg még mindig gázálarcban járok, ilyen oltással semmivel sem érzem magam nagyobb biztonságban. -
Vesa
veterán
Engem a sz*r Astra-val oltottak, de amint lesz rá mód, beadatom a Pfizert is. Orosz, kínai nálam kizárt.
-
Várva a teszt eredményére elgondolkodtam pár dolgon. Ha pozitív vagyok akkor 3 hónapig nem kaphatok oltást, ez tiszta sor. De ha ilyen viszonylag enyhe tünetekkel sikerülne átvészelnem (kopp-kopp) akkor vajon milyen védettségem lenne? Mert szerintem nem túl nagy. És elvileg nem is tartana túl sokáig. Szval lehet, h így duplán szívnék emiatt?!
Más: Már van itthon Favipiravir, szerintetek pozitív teszt eredmény esetén elkezdjem holnap szedni? Nem találtam erre vonatkozóan egyértelmű iránymutatást. Elvileg ugye enyhe és közepes lefolyásnál akadályozza meg a súlyosabb tünetek kialakulását.
-
Krinyo
senior tag
Kicsit nehéz lesz megmagyarázni a kínai árát, ha Pfizer dömping lesz. Szerintem a kínait hagyják majd a raktárban, a zseton már úgyis leesett érte.
-
pit stop
addikt
válasz
Chesterfield #6135 üzenetére
Én pl. arra pályáznék szívesen ha nem jut Pfizer.
-
Ateszponthú
csendes tag
Sikerült már valakinek a Házi karantén appon a regisztráció? Nem tűnik ördöglakatnak mégsem sikerült harmadik próbálkozásra sem. ( Tegnap lettem igazolt pozitív, ma reggel telefonon vették fel az adataimat és rendelték el a kótert. Jófejségből váasztottam az appos lehetőséget, hogy ne a rendőröket csesztessék ünnep alatt az én pofavizitemmel. Már nem tűnik jó ötletnek. Bár ennyi próba után közeleg a "pontleszarom" pillanat, mégis jogkövető kívánnék lenni. ) Szerencsére ez a legnagyobb gondom, a korona nem döntött le lábról. -még- Bár a pulzusom felszaladt rendesen és hektikus is. Kb olyan mint egy átmulatott éjszaka + kocsmai verekedés utáni másnap reggel.
-
-
Ringman
félisten
válasz
Chesterfield #6131 üzenetére
a j&j az mondjuk bizonyítottan jó, még a d-afrikai variáns ellen is. [link]
+ egyszerűbb logisztika, de nyilván nem mrns-szintű
-
válasz
Chesterfield #6131 üzenetére
akkor lehet legózni velük!
-
bajtokarpi
őstag
Fiúk-lányok én ma öregedtem 8 évet. Tesóm másfél hete kapta meg az AZ. oltását. Elkezdett fájni zsibbadni a vádlija. Ügyelet Honvéd kórház. Fizikai vizsgálat, majd vérvétel 8 órába tellett. Közben PCR Covid teszt levétel. Szerencsére minden rendben, nem kívánom ezt senkinek.
-
seredy
tag
válasz
Sir Pocok #6115 üzenetére
A kelet-afrikai Tanzánia tavaly nyár óta nem közölt járványügyi adatokat. A CDC szerint jelenleg sincsenek információk a fertőzöttek és halálesetek pontos számáról. A nemrég elhunyt John Magufuli tanzániai elnök túl későn és viszonylag enyhe korlátozásokat vezetett be országában. A 61 éves korában elhunyt politikus március 17-én halt meg Dar es Salaamban, a hivatalos közlés szerint szívprobléma miatt, amelyet azonban nem kizárt, hogy koronavírus-fertőzés okozott.
mi mehet ott is...
-
Kékes525
félisten
"aki már felült a mókuskerékre, az már fixen összekínaizódott"
Immunológiailag nem. Simán fel lehetne venni például Pfizert, vagy Modernat a 2 kínai után, nem lenne semmi erősebb mellékhatás vagy erősebb oltási reakció vagy hatáscsökkenés. Ezek is tovább erősítenék a védelmet. Azért nem javasolják ezeket így, mert kevés a vakcina és főleg azért, mert nem ellenőrizték együtt, keverve.
-
bigdady
nagyúr
Ismerős megkapta a pfizert szombaton. Hétfő óta a gyomra ki van nem bír enni immáron 4 napja. Családban más nem beteg és oltoponton is egyedül ment be és nem találkozott senkivel. Van ilyen gyomorban mellékhatás? Astránál hallottam már de pfizernél?
-
Ringman
félisten
kevés vagyok ehhez
---
ami égetőbb kérdés, hogy a 5m dózis kínaival mi a kormány célja (ami 2,5m vagy 1,67m ember beoltására elég, ha egyáltalán a 60 felettieket nem kell-e mással is oltani) ill. visszamondja-e pl. a pfizert azért, hogy "hasznosuljon" a kínai, azaz ha támadják a döntést, akkor meghosszabbítják-e bicskéig/lovasberényig? -
Ringman
félisten
Analysis of 927 confirmed symptomatic cases of COVID-19 demonstrates BNT162b2 is highly effective with 91.3% vaccine efficacy observed against COVID-19, measured seven days through up to six months after the second dose
Vaccine was 100% effective in preventing severe disease as defined by the U.S. Centers for Disease Control and Prevention and 95.3% effective in preventing severe disease as defined by the U.S. Food and Drug Administration
Vaccine was 100% effective in preventing COVID-19 cases in South Africa, where the B.1.351 lineage is prevalent
Vaccine safety now evaluated in more than 44,000 participants 16 years of age and older, with more than 12,000 vaccinated participants having at least six months follow-up after their second dose
The companies plan to share these results with worldwide regulatory agencies soon -
válasz
Depression #6113 üzenetére
nincs róla hír igazán. most azzal van kampány, rengetegen kapják. szerintem űrtechnika a 2-3 lövetű kínai naszádhoz képest.
-
Kékes525
félisten
Ilyeneket írni. Hogy a francba lehet opera nélkül létezni???
-
-
Vesa
veterán
Abban nincs vita közöttünk, hogy bénáztak kezdettől fogva, és abban sem, ha van jobb vakcina, akkor nem kell ezt erőltetni. Én viszont itt arra válaszoltam, hogy valaki elfogadhatatlannak tartja a halál statisztikai lehetőségét. Nem az autóbalesetről van szó, hanem ON gyógyszerekről, amiket napi szinten szednek emberek hasonló kockázati, statisztikai adatok mellett.
Ti, az NSAID / Aspirin halálozási kockázata még nagyobb is, mint az AZ esetén jelenleg leírt számok.
-
ez igaz, de jelen esetben irreleváns. te is tudod, hogy tíz-/százezres nagyságrendben nem lehet ebből baj, békeidőben engedélyt sem kapott volna! azzal takarózni, hogy autóbalesetben nagyobb eséllyel halsz meg, tévút.
ez a vakcina nem lett tökéletes (és a tökéletes sem jelenti azt, hogy senki sem fog meghalni bele), ez van, tudomásul kell venni. mellesleg végigbénázták/-hazudták az egész fejlesztést, már az elején nevetséges volt ez az elmért dózis, meg kutyafüle, most meg legutóbb a "79! izé... jó, akkor legyen 76!" is.
a pfizerre egy rossz szava sem lehet senkinek, úgy kell ezt csinálni.
-
Ringman
félisten
-
Vesa
veterán
válasz
Soulfly842 #6088 üzenetére
"Én nem szeretném, ha statisztikai lehetőség lenne terítéken egy egyszerű 'hupsz, sajnos pont ő esett bele abba a 130 ezerből 5 -be'-n, ha ezen tönkre menne az életem, vagy életünk"
Szedtél már be bármilyen gyógyszert? Mondjuk Aspirint, Algopyrint, vagy bármilyen NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentőt)? Ha már a nőknél tartunk, akik tízmilliószámra szedik napi szinten a fogamzásgátlókat, melyeknek _az egyik_ ritka mellékhatása a vérrögképződés, akkor miről beszélünk? Ezek mindegyikénél halnak bele emberek szövődményekbe, allergiás, vagy más okból bekövetkező defektekbe. Ezeknél miért nem izgat ez a statisztikai lehetőség, az oltásnál miért? Mi a különbség, elárulnád? Nem létezik olyan gyógyszer, aminek nincsenek -rendkívül ritka esetben sajnos akár halálos- mellékhatásai.
Vagy bármilyen olyan gyógyszernél, ami nélkül sokkal hamarabb halna bele valaki a betegségébe, mint nélküle (pl. szvgyógyszerek), előfordulhat, hogy a szer bevételét követően az illetőnél komplikációk lépnek fel.
Álszent dolognak tartom ezt az oltásokra kiélezni. Az más kérdés, hogy komolyan kell venni minden esetet és tovább kell fejleszteni az anyagot ha lehetséges, vagy ha vannak biztonságosabb oltások, akkor azokat előtérbe helyezni. De arra hivatkozni, hogy 1M emberből 4-5 halál az más kockázatot jelent, mint bármilyen gyógyszert bevenni, nem reális.(Mogyoró evésbe is haltak már bele elég sokan (anafilaxiás sokk), szerintem tiltsuk be a mocsoró árusítását)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest