- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
15% (vagy bármennyi) meg maradt, ami egyértelműen a mai hecc eredménye. "ha már kijöttem nem megyek haza oltás nélkül" alapon.
#12599: a brazil vizsgálat eredménye ("szaporodik a vektor") érdekes. Megilyeszteni mondjuk engem is kb annyira ilyeszt meg, mint amikor kolléga behozott pirított-fűszerezett bogárféléket
-
válasz
Ivy.4.Ever #12578 üzenetére
na, pont a szlovák "vizsgálat" az nulla, semmi, amiatt még nem ijednék meg a sputniktól.
-
Madwe
nagyúr
De ez nem reprezentatív, balgaság ez alapján dönteni.
1. Időseket jellemzően kevésbé viseli meg az oltás mert gyengébb az immunrendszerük s immunválaszuk
2. Az hogy a te ismerőseid épp komoly lefolyással vészelték át az semmit nem jelent. Komoly lefolyása bármelyik vakcinának lehet kis %ban... -
Sped
aktív tag
válasz
bigdady #12593 üzenetére
Jellemzően igen:
A Honvéd Kórház Hungária körúti oltópontján állítólag már egy kordont is kihúztak, és nem engednek újabb embereket beállni a sorba. Helyszínről jelezte kollégánk, hogy azt mondták a sorban állóknak, hogy már csak Sinopharm és AstraZeneca maradt, erre a tömeg 85 százaléka eltűnt.
Most már én is csak Pfizert akarok, nem érdekel semmi más. Még az oroszon gondolkodtam de egyik kollégámnak olyan brutális mellékhatásokat okozott, hogy az se kell. A nyugdíjas krónikus beteg szüleim Modernát kaptak, épp csak bepirosodott a szuri helye pár napra. -
törölt tag
válasz
Ezekiell #12587 üzenetére
Te mondd, hogy kibertámadás, a te hangod mélyebb!
Orvostudomány: 2. dózis + 2 hét, nem kellene még hepajkodni
Orbán: 1. dózis másnapján védettségi igazolvány, golyóálló mellény, utcabál, fociCsernobil sorozat jut eszembe, amikor a cipőgyárból kinevezett párttitkár elvtárs letorkollta az atomfizikust.
viccország, memeország
az se gyenge a zótásellenesbalódal keze már Brazíliába is elér
-
bigdady
nagyúr
Nem a 4m lesz meg ma, ha ekkora a roham.. Ennyien vártak pfizerre?
Élő:
[link] -
Azok, akik oltották, arról beszéltek, hogy iszonyatos a káosz, „éjjel fél háromkor jött az email az ottani intézménybe, hogy ma lesz ez az akció, senki nem számított rá. Szerintük teljesen nyilvánvaló, hogy a négymilliós nyitás és a közelgő foci-Eb miatt találták ki ezt hirtelen.”
-
Elektrosokk
veterán
Gyerekek, ezt a szivatást sehol máshol a világon nem csinálják. :(
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Sir Pocok #12577 üzenetére
Miért is jobb hamarabb felvenni ha alacsonyabb úgy a hatásfoka?
Ha valahova rohanna az ember a védelemmel akkor már rég elkésett a +2-3 hét miatt egyébként meg megint nem éri meg.
-----
Ezek azt se tudják milyen egy tisztes elárasztásos támadás.
Ha ez a phoskazán állami szerverpark kapna egyet még a 11. hullám kezdetén is oltani kéne a szervertermeket.
-
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
GypsFulvus2 #12553 üzenetére
A szlovákok már megállapították hogy a selejtet szórják ki az oroszok a nagyvilágba. Innentől kezdve szerintem már nincs min meglepődni.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Con Troll #12573 üzenetére
Erről forrás?
Szerk:
Müller Cecília az AstraZeneca oltóanyaga ügyében azt mondta:
lehetővé tesszük, hogy hamarabb, ne csak 3 hónap különbséggel vegyék fel ezt az oltóanyagot az ezt igénylők, de ezt az igényt az oltóponton kell jelezni!
Müller Cecília szerint tehát fel lehet venni az AstraZeneca második adagját hamarabb, de ezt egyénenként kell jelezni az érintetteknek, akiknek orvosai egyéni felelősség szerint döntenek a megmaradó oltóanyagok felhasználásáról
-
Mekkora pocséklás, csak 86 450db Pfizert kellett volna "árverésre bocsátani"...
#12573: egyáltalán az adagok rendesen ki vannak mérve ennél a szerencsétlennél? Az induláskori blama az volt, hogy 2x normál adagra kaptak valami 70% körüli védettséget, de fél+1x mennyiséggel lőve 90+% lett az eredmény. Persze a két oltás közt eltelt idő is komoly tényező lehet, nem ártana, ha az optimális védelem lenne a cél, nem a propaganda.
-
Con Troll
senior tag
Módosítják az AstraZeneca protokollt: lehetővé teszik, hogy fix 12 hét helyett hamarabb adják a második kört, oltópontnak vagy háziorvosnak kell jelezni az igényt.
-
mpo
veterán
válasz
tothjozsi96 #12569 üzenetére
Módosítsd a programot, mert az oltás fontosabb.
-
tothjozsi96
addikt
Megkaptam az első oltást, de a második oltás ideje nem jó nekem. Ilyenkor mit tudok tenni?
-
Chesterfield
őstag
Az előrehozott második pfizer shot mögött simán lehet az, hogy ezzel akarják majd indokolni 2 hétig, hogy miért csak sinopharm és astra oltható.
-
Ringman
félisten
ez az oltás ilyen taktikai játék már?
várni kell, ha nagy a győzelmi kényszer, akkor van pfizer, ha nincs, akkor marad a sino?
-
-
fatal`
titán
"Terheléses támadás érteaz időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszert – jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes. Az operatív törzs munkatársa szerint a támadást felelőtlen emberek követték el, de már kijavították, és várják az oltásra igényt tartók regisztrációját."
Felelőtlen emberek regisztrálni akartak, hogy legyen oltásuk.A jobboldal oltásellenes.
-
_ATi_1
senior tag
-
Con Troll
senior tag
Operatív törzs: terheléses támadás áldozata lett az időpontfoglaló oldal, a támadást felelőtlen emberek követték el.
M1-en már biztos írják a szalagcímet: Időpontfoglalással provokált a lakosság
Agyrém ez az ország. -
Drizzt
nagyúr
"Four cases of rare clotting were reported following a second dose, but the MHRA did not say how many second doses had been given."
Ez Reuters cikkbol tegnaprol, valoszinuleg ugyanugy az MHRA adatok alapjan. Ebbol messze meno kovetkeztetest igy nem lehet levonni a masodik korrol. Annyi biztos, hogy nem nullazodik az esely. Viszont joval kevesebben es joval rovidebb ideje kaptak a masodikat, mint az elsot. Az egyel ezelotti kozles meg 1 eset volt a masodik dozis utan. Szoval van meg ott is esely arra, hogy felzarkozzon valamennyire.
En amugy 24. napnal vagyok, de legutobb publikalt ablak amit lattam: 4-28 nap.
A pulzusommal az oltas ota picit tobb problema van, de amugy is el szokott szallni, szoval nem latok egyertelmu osszefuggest, talan csak a tobblet stresszen keresztul. -
GypsFulvus2
őstag
Hát ja. Nem tudni, hogy ez a Brazil dolog most kamu, gyógyszergyárak háborúja, usákok aknamunkája, vagy tényleg komolyabb. Azért rengeteg embernek beadták már, sok országban, elvileg ellenőrzik a tételeket. Egy ilyen nagyságrendű hiba csak kibukott volna már korábban is. Remélem...
-
válasz
GypsFulvus2 #12549 üzenetére
nekem is +fél fok és tagfájás az oltás másnapján (aznapján csak fájt a karom és a hónaljam), mára oké. oltási reakcióként ez semmi, tökéletes, de a minőségbiztosítási hírek a sputnikról azért engem is elbizonytalanítanak.
-
GypsFulvus2
őstag
Tegnap megvolt a Szputnyik 2. oltásom. Még hazatekertem az oltópontról 17 km-t, de aztán levert a lábamról. Kb. olyan, mint életed legrosszabb másnapossága, amit hubertus és a legótvarabb kannásbor keverésével értél el. Fejem szétszakad, gyenge vagyok, mint az őszi légy, 14 órát aludtam. De ennyi, hőemelkedés nem volt; 36.8-ig ment fel, ami fél fokkal több a megszokott hőmérsékletemnél, de még mindig lepkefing. Ha nem lesz semmi más, és kialakítja a védelmet, akkor a Gamaleja Intézet tiszteletére megtanulom oroszul az Amuri Partizánok Dalát...
"majd a valamikori 3. shotnak pedig qrvára mrns-t szeretnék. vagy update-elt elöltet."
Dettó.
-
-
Con Troll
senior tag
-
_ATi_1
senior tag
válasz
balojazz #12542 üzenetére
Vélhetően mindenkinek ugyanolyan jó lenne a 35 nap is, mint a 22. Itt csak az a kérdés, hogy mi áll a döntés hátterében. Eddig a 35 napra az volt az érthető magyarázat, hogy minél több ember juthasson első oltáshoz. Most előre hozzák 22 napra úgy, hogy több százezren várnak még Pfizer oltásra és továbbra is a vakcina a szűk keresztmetszet.
-
törölt tag
Most nem azért de szted magyarisztánban kivizsgálják az ilyen eseteket? NEM
Ami velem történt kivizsgálták vagy a mi a munkatársam szomszédjával (65 éves)?
Ő egy héttel az AZ oltás után után kapott agyi infarktust. Hálistennek csak annyi baja van, hogy gondolkodnia kell egy ideig azokon a szavakon amit mondani szeretne.
Ami engem illett jeleztem a doktoromnak 3 hete hogy továbbra is igényt tartok a covid -19 elleni oltásra Pfizert szeretnék. A héten kaptam választ, hogy az ügyem intézés alatt vann.
Én már a kezdetektől oltás párti voltam, vagyok és leszek is. Csak tényleg tisztában kellene lenni az esetleges mellékhatásokkal.
Majd ha ne adj isten megmakkanok a Pfizertől akkor megmakkanok. Hajlandó vagyok ezt is bevállalni.Ez az én döntésem.
Legfejebb nem írok többet amit sajnálok. -
Drizzt
nagyúr
Az angol AZ rogosodes adatok legujabb update-je:
[There were 209 cases in the UK of the rare combination of blood clots with low platelet counts following being vaccinated the Oxford-AstraZeneca jab, with 41 deaths, up to April 21.] Azert no ez a szam sajnos. 1:100000 korul van a trombozis esely, ennek majdnem 20%-a meghal. Oszinten szolva szivesebben vennem, ha itt is le lehetne cserelni a masodik kort Pajszerre. -
Con Troll
senior tag
A kórházakat megrohamozták az oltatni akarók, többszáz méteres sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál.
[link]Igy aztán tuti biztos, hogy holnap lehet menni szotyit köpködni a stadijjonba.
-
A keddi Sino shot után hétvégén lehet (ellenjavalt-e) sportolni?
Csak a szokásos rendszeres, nem feszített tempójú, de kb. 15km / 5-600m szintemelkedésű túrára gondolok. -
Peat;)
veterán
válasz
#32839680 #12471 üzenetére
Én 4-5 embert ismerek, magamat is beleértve akik ASTRA-t kaptak, ugye mind első shotos.
Komoly baj nem történt senkinél, szerintem ez nem is jellemző és felesleges tartani tőle. Sok gyümölcs, zöldség, folyadék!Tünetek:
Hőemelkedés, enyhe karfájdalom 2 ember.
Láz, komolyabb karfájdalom a többiek.Nekem oltás napján(azt se éreztem hogy belémadták, utána karom sem fájt), hőemelkedés indult és 38-nál vettem be bogyót, mert a bogyók általában megnyomják pár tizeddel még a lázat mielőtt csökkentenék, csak a nagy lázpárti dokik erről nem beszélnek és így terhelik túl a kisgyerekek, idősek szívét pl. Este már a karom is éreztem.
Másnap totál KO voltam, szabit kellett kivennem, hőemelkedés/láz.
Harmadnap már jobban voltam, gyengeség, ilyesmi. A karom elég sokára jött helyre, kb 4-5 nap mire elmúlt a gyulladás (forró volt és piros kb 15 cm átmérős foltban).Szóval én olyan Astrással még nem találkoztam akinek ne lett volna legalább hőemelkedése tőle, biztosan van, de gyakori hogy kiüti az embert.
Ezek a cikkek hogy minden 4. embernél van oltás tünet ordas nagy kamu ez biztos. A pfizerrel együtt emlegetik, na ott meg egy ismerősnek se volt semmi baja az első oltás után (ott 2. után van inkább), ezért is oltják a terhes nőket vele.
Itt is masszívan megy a kavar, mért nem lehet elismerni hogy egyiknek több a nyűgje mint másiknak és ESETLEG ha már házidoki adja be astrát akár ki is írhatna egy nap táppénzre...de nem én vegyek ki szabadságot, mert egy nap miatt nyilván nem megyek vissza...pár cég felismerte már, pl erste és mindenkinek ad egy szabadnapot aki oltásra megy. Megértük hogy egy profitorientált vállalat humánusabb mint az egészségügy, ouch.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Csatravi #12524 üzenetére
ugyanekkor ugyanitt:
Versenyt indított az oltásszervezők között az operatív törzs – mondták a Népszavának nyilatkozó háziorvosok. Kaotikussá vált az oltásszervezés miután néhány napja megnyitották a közvetlen online jelentkezési lehetőséget is, de a háziorvosoktól sem vették el a feladatot. - Miután ugyanazon betegek több forrásból kapnak meghívást ugyanarra az oltásra, csak a telefonáláskor tudjuk meg, hogy már máshonnan is kapott időpontot a páciensünk.
Miközben folyamatosan telefonálunk, tíz páciensből hat-héttől az a válasz, hogy már van időpontjuk vagy oltásuk. Így sokkal kevesebb vakcinát adhatnak be a háziorvosok, mint azt tervezték, illetve amennyi oltóanyaghoz jutottak, ráadásul egy csomó energiájuk megy el feleslegesen a szervezéssel is. "profi szervezés, tiszta XXI. század, na
Közben ezrek állnak sorba a kórházaknál, hátha kapnak. Zseniális.
-
Csatravi
senior tag
Összeomlott az oltási regisztrációs portál
A Pfizer népszerűsége leverte a szervert. -
kk75
tag
Gondolatok az elmúlt 1 év Covid eseményei alapján :
Én úgy látom hogy egy szűk embercsoport (korrupt politikus, gyógyszer multi, stb), továbbra is csak a gyors meggazdagodással, profit belapátolásával van elfoglalva, mindegyik a "maga lovát dicséri", ha a vakcina nem használ vagy halált okoz, arról sem ők tehetnek.
A gazdag országok felvásárolják a készleteket, a szegény országoknak semmi nem jut.
Ezek a vakcinák valószínűleg csak átmeneti védelmet fognak nyújtani, ezért állandóan "emlékeztető" oltásokra lehet szükség.
A többszörös, későbbi mutációk ellen pedig semilyen vakcina sem fog hosszútávú védelmet nyújtani.Én úgy gondolom hogy az emberi faj is része lehet a 7. Nagy Tömeges Kihalási Eseménynek, melynek fő okozója saját maga.
-
Ringman
félisten
12 hónapos antitest-vizsgálatra keresnek Sinopharm-önkénteseket
Eközben a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja a kínai Sinopharm oltásra várakozók között egy olyan nyomtatványt osztogat, amelyben 12 hónapos önkéntes antitestvizsgálatban való részvételre invitálják az aláírót.
-
_ATi_1
senior tag
Nagyon sok esetet olvastam, ahol nem aktív fázisban lévő betegséget erősített fel az oltás, ezért simán el tudom képzelni, hogy ez a helyzet... ráadásul a Sputnik kimondottan ellenjavallott pajzsmirigy betegség esetén.
Esetemben van egy sok éve diagnosztizált asztma, ami nincs kezelve, mert sosem volt tünete. A nehézlégzést talán ezzel lehet magyarázni, a többi tünetemre nincs ötletem. -
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #12462 üzenetére
Amire te gondolsz (mérnöki mérések) ott a módszerek "egyszerűbbek", kevesebb tényezőtől függnek, kevesebb változatuk van és régóta kidolgozottak, így volt lehetőség a mértékegységek egységesítésre. Viszont a biológiában ez inkább módszerfüggő. A biológia sokkal bonyolultabb (nagyságrendekkel több változó van), mint a fizika. Itt is lehetne egy egységesítés, van is, de azok már a jól bevált régebbi módszerek esetében van meg.
-
mpo
veterán
A másik topikban írtam Nepálról, hamar indiai állapotok lesznek, de a hírekben még nem szerepel.
-
_ATi_1
senior tag
Igen, én is a tüskefehérjék termeléséhet tudtam kapcsolni.
Másrészt a trombocitopéniás eseteket is 10 nap után regisztrálták, ennek tudatában azért erős kijelenteni, hogy kizárt dolog az összefüggés a vakcina és a tünetek között, ha 10 nap után van.Nimda: Azért ez is elég kellemetlen.
Volt valamilyen vizsgálat, vagy csak gyógyszert kaptál?
Jobbulást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged