- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
forceberg #69079 üzenetére
első körben menj el háziorvoshoz és csináltasd meg az évi 1 alkalommal "igénybe vehető" nagylabort, + mondd meg neki hogy voltál kovidos, aztán utaljon be kardiológiára (persze lehet hogy 1 év a várólista, nem tudom, ill. ha nem akar, akkor mondd azt, hogy van amikor magasabb a pulzusod és akkor már lehet elküld
).
van olyan vizsgálat is sajnos, ami a tízezres standard posztkovid-vizsgálatban benne van, de háziorvos nem kérheti, a talán a karbamid meg valami más is. -
mozso
senior tag
válasz
forceberg #67102 üzenetére
Mi még mindig hordjuk zárt térben, ha ismeretlenekkel vagyunk, főleg tömegben. Szeptember eleje óta sokan furán néztek ránk. Van aki másnap lett beteg, van aki csaladtagot vesztett azota (mert nincs jarvany ugye). Akik furan neztek es tudom hogy a nemtorodomseguk aldozattal jart (nem csak halal, hanem long covid is) es azota esetleg talalkoztunk ismet, azok mar nem neznek rank furank a maszk miatt.
De a vonat kozben elment...
-
Vesa
veterán
válasz
forceberg #67084 üzenetére
"de kb. senki sem hordja, még a betegek sem. Se a sorokon, se az irodákban."
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy az ország megérett a pusztulásra. Itt volt egy durva 2 évünk, és sikerült semmit nem tanulni az egészből. Senki nem várja el, hogy bezárkózzunk, de azt a nyomorult maszkot miért nem lehet felvenni zárt térben, legalább akkor ha tudja, hogy vannak tünetei, az egyenesen érthetetlen. De ha később baj van, akkor meg visítoznak, hogy valaki mentse meg őket.
-
daneel_hu
addikt
válasz
forceberg #54996 üzenetére
"A Sino azért legalább egy WHO sajtpapírt vett..."
Kíváncsi lennék, hogy ha valamelyik országba malária elleni védőoltás kell, akkor nézik-e ki gyártotta a vakcinát.
Ez szintisztán politika, az rendben van, hogy adott országban mit adnak be az állampolgároknak, de az, hogy beutazáshoz milyen cég által gyártott vakcina kell, ez már önmagában vicc.
-
-
-
South Velen
addikt
-
-
válasz
forceberg #42615 üzenetére
Megvolt a 3. kör., a csepeli rendelőintézetben, pozitív tapasztalattal.
Sor volt, pár 10 méteres belül, de csak a reg. nélkülieknek. A regesek lista szerint mehettek az oltópontjukra.
Gyakorlatilag várakozás nélkül kaptam a Pajszert. Volt még Moddolt és Janzen is választható. -
törölt tag
válasz
forceberg #42374 üzenetére
Pont ma kaptam meg Twitteren egy idősebb fickótól. Hogy csak téli köhögés, meg hogy ez a természet rendje, hogy az erős túléli, a gyenge meg elhullik. Sajnos a sötét nem hullik, vagy nem tudom mit írjak már.
Ja, meg a John Hopkins statisztikáival jött: [link]
Azt írja, az egész világra heti 2000 halottat ír, az semmi. Mondom neki, hogy csak USA-ra ír az elmúlt 28 napra 33,000 halottat, csak ott több van akkor mint heti 2000. Aszondja, biztos átlagolnak valamit. ????? Aztán ma megint küldi, hogy napi statisztika. Írom neki hogy tegnapra 4400 halottat mutat, múlt hétre meg 50,000-et, és hogy nem értem honnan veszi a heti 2000-et. Aztán nem írt már mert le is tiltottam, elegem lett belőle.
-
válasz
forceberg #42257 üzenetére
SzVSz egyre kritikusabb faktor a belépési pont, az orr+torok nyálkahártya állapota és az, hogy innen milyen mélyre jutnak el a vírusok.
A matek totál nem adja ki, hogy 10+k vuhani antitestszámmal egyáltalán megfertőződés közelébe kerüljön az ember, de a jelek szerint simán - és ez papíron még messze nem egy béta, mű vagy c.1.2 oltáskerülő-bajnok.
Több kérdés is van, egyrészt ok, úgy tűnik, a "recept" szerinti adag 10x-ese mellett is bukják sokan a szaglást, stb: van-e bármi különbség kórlefolyásban a 10-(30-40)k-s sztár antitest érték és az "épphogy BlackV-delta plecsnis" 1500-5000es tartomány között? A 10k-snak ugyanúgy nincsenek nyálkahártya-antitestjei, mint az oltatlannak, a háttérmunkára pedig a "matek" szerint elég a nem túl sokkal 5000 alatti érték.
A 2.dózist lehet nem izomba kérem, hanem gargarizálok vele
? Csak meg kell kérni a nővérkét, hogy legalább az egész ampullát adjamánoda, mert 0.5mL-rel gargarizálni, hátizé...
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
forceberg #40572 üzenetére
Ez az én esetemben nagyjából elhanyagolható szempont, nekem 20 hónapja minimumon vannak a kontaktjaim.
Amúgy sem élek túl aktív szociális életet, de a mostani tavasztól kora őszig tartó időszakban is kb. havonta egy társas programot szerveztem magamnak, de azok most szünetelnek – ezeken kívül egyedül járok futni, biciklizni, kirándulni, meg hetente egyszer vásárolni. Munka meg HO.
-
válasz
forceberg #40572 üzenetére
mRNS boosterrel egy hét után már forgathatod a betegeket a covid-osztályon
. Előtte viszont a lehető leghamarabb kezdeném a minimálkontaktos időt.
Abban nincs ráció, hogy utána várj többet, mert az mRNS beadása után első nap több lesz az antitested, mint booster előtt.
-
kolopele
nagyúr
válasz
forceberg #40473 üzenetére
Pontosan. Egyelőre nem lehet tudni eleve azt az értéket, amelyből biztosan megmondható, hogy milyen fokú T sejtes immunitás szükséges ahhoz, hogy az újra fertőződést biztosan elkerüljük. Ugyanezen megállapítás igaz a COVID-19 (SARS-CoV-2) ellenes antitestek (pl. IgG, IgM) vérszintjére is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
forceberg #40469 üzenetére
Inkább a labor mint ezek a gyorstesztek. Sajnos sok esetben fals eredményeket mutatnak, nem véletlen nem fogadják el őket sehol, de ez bármilyen gyorstesztre igaz általában. A másik meg az, hogy nem kell ezt a dolgot annyira túlspilázni, 2 plusz 1 booster oltás és kész.
-
Jablocskov
tag
-
Cs1csó
titán
válasz
forceberg #40200 üzenetére
Logikus, ha jól prosperál az állami egészségügy akkor magánban csak a magyar lakosság 10-20% fog csak menni, de ha sikerül tönkretenni - ami valljuk be nem nehéz, sőt gyakorlatilag már tönkretették, csak ugye ez nem egy GÉP ami ha elromlik akkor látványosan ugye nem működik tehát ez az egészségügy összeomlását nem lehet kétváltozós leírással megadni tehát hogy működik/nem működik fekete/fehér ennél sokkal árnyaltabb a dolog, de az, hogy egy komolyabb műtétre akár 2-3 évet is kell várni tökéletesen mutatja, hogy mi a helyzet: az egészségügy összeomlott - akkor ez a szám felkúszhat a teljes lakosság 60-70% arányáig, és csak a maradék 30% fog meghalni (amennyiben komolyabb egészségügyi ellátásra lesz szüksége) mert nem jut neki semmilyen ellátás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
forceberg #30451 üzenetére
Tegnap néztem a 9/11 dokufilmet az elnök napjáról. Azt mondta a pilóta, hogy megmondták neki minél gyorsabban emelkedjen fel Air Force One-al. Végül is kevesen vannak a gépen, full gázzal nekilendült. Volt valaki aki még nem foglalt helyet időben a gépen, ő a falat támasztotta közben.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
forceberg #28344 üzenetére
"A nagy átoltottság elvileg védene annyira a delta ellen is, hogy ne feküdjön ki az EÜ, nem?"
Nem tudom, de nekem konkrétan mostanában az az érzésem, hogy most covid nélkül is ki van feküdve. Van pár vizsgálat és kontrol, amin részt kell mostanában vennem. Van benne közeg és magánegészségügy is. Mindkettő nagyon nyögvenyelősen megy, bár a magánnál közrejátszik a nyár, meg az, hogy jobbnak tartott orvosokhoz próbálok bejutni.
Kisebb maximális terhelés várható a covid-osztályokon viszont mindenképpen. -
Csatravi
senior tag
válasz
forceberg #28344 üzenetére
Sajna nem ilyen egyszerű a helyzet. Lásd az izraelieket (is).
Hiába a magas átoltottság, Izraelben tombol a delta-variáns
(Index)
"Én visszasírom a maszkos vásárlásokat, olyan jó volt az a csend a boltokban..."
Meg a távolságtartás hiányát. Most nincs jogom a bevásárló kocsival felpréselni valamelyik polc oldalára a nyakamba lihegő barmot. -
válasz
forceberg #25567 üzenetére
Még akár ilyen is elképzelhető: mindenütt az extrém esendőket oltották először, őket viszont közel 100% lefedettséggel. Ez az a kategória, ahova ha védettség nélkük betör a covid, akkor Bergamózunk, komplett öregotthonok letarolva, stb. Erre rátéve egy 90%-os hatékonyságot bőven marad még áldozat. Az oltatlanok pedig feltételezem nem kis részben 30 alatti fiatalok vagy egyenesen gyerekek: körükben a mortalitás kb százada-ezrede volt a 80+-os korosztályéhoz képest.
-
törölt tag
válasz
forceberg #25574 üzenetére
"50 felett azért üt rendesen."
Ez is csalóka azért kicsit - legalábbis a hasonló jellegű statisztikákra visszaemlékezve, és az emberi élet törvényszerűségeiből kiindulva -, mert gondolom az 50 felettieken belül is van egy nagyarányú eltolódás a 60, 70, 80 felettiek felé értelemszerűen. -
törölt tag
válasz
forceberg #25567 üzenetére
Nem hibázik a statisztika, nagyobb arányban halnak meg az oltottak, viszont nem veszel számításba egy fontos dolgot.
Az 50 év felettiek jelentős része oltott a briteknél, ebből adódóan ha megnézed az 50 év feletti deltások számát és a halálozásukat, akkor észreveszel egy jelentős arányeltolódást oltottak és oltatlanok között.
A 121402 oltatlan esetből csupán 2337 az 50 év feletti, míg a 2 dózist kapottak (26773 fő) közül sokkal több, 13427 fő az 50 év feletti.
Az 50 év felettiek között nyilvánvalóan több lesz a halálozások száma, mint az 50 év alattiak között, akár oltják magukat, akár nem, ilyen arányeltolódás esetén pedig ilyen halálozási arányok jönnek ki.25568: Üzenném ezt még a tegnapiakhoz, hogy többek között erre is jó a közgazdaságtan, illetve az a 4 statisztika félév, ami vele jár.
Az ez "az életed" azért elég vicces megjegyzés olyan valakitől, akinek 12000 kommentje van 5 év alatt egy olyan embernek szánva, aki 2700 kommentje van 12 év alatt.
Különben is, ez a komoly Covid topic. Ne mondd, hogy nem hasznos egy ilyen komoly témánál, ha valaki kijavítja a statisztikai tévedéseket és ezáltal mindenki jobban informálttá válik. Ez lenne itt a cél, nem? -
PuMbA
titán
válasz
forceberg #25527 üzenetére
Valószínű, bár biztos fog még a WHO ilyen vizsgálatba segíteni finanszírozást, ha már elfogadta a Sinopharm-ot, hogy minél többet megtudjanak róla. Ha tényleg ilyen jó a Delta ellen, akkor másik fajtának nincs sok értelme nálam, mikor a Sinopharm-ot ismeri a testem és semmilyen vérnyomás, pulzus, vérvételi adat elérést nem okozott nálam 2 hónap elteltével. 0 mellékhatás.
Z.É.T.: Lehetséges, de vérvétel után nem szoktam jól érezni magam, szóval ha nem muszáj nem vállalom be. 33 évesen meg nem a 60+-os korcsoportba tartozok. Épp elég az 1-2 éventi szokásos vizsgálat. A mostanin is majdnem 40 percet feküdtem utána, mire el tudtam haza indulni
-
kolopele
nagyúr
válasz
forceberg #25029 üzenetére
Nem egészen, aki nincs beoltva, csak két napon belül készült negatív PCR-teszt birtokában mehet halasztható műtétre vagy rehabilitációra, amit saját költségen kell elvégeztetnie. Nyilván én sem támogatnám persze azok gyógykezelését, akik beoltathatnák magukat, mégsem tették, és elkapták a covidot. A gyerekek esetében lesz ez még érdekes, kíváncsi leszek végül mennyi szülő fogja beoltatni őket. Az enyémeket sikerült úgy néz ki végül jövő hét hétfőre beprotezsálnom, ellenben nálunk az iskolai program keretében még mindig a nem válaszok vannak túlsúlyban, ráadásul a legtöbben azt írják, hogy a gyerek nem kéri...........Ezt nem a gyereknek kell eldönteni.
-
Kékes525
félisten
válasz
forceberg #16796 üzenetére
Még akkor sem, mert ha nem lesz egyáltalán beteg, akkor sokkal több emberrel tud találkozni a fertőzött, mint azok esetében, akik csak később betegednek meg. Az első esetben végig a fertőzés lecsengéséig, a második esetben csak az inkubációs szakaszban, legyen az akár 14 nap.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
forceberg #16763 üzenetére
Rendszámozott? Közútra való innentől kezdve... az, hogy egy néhány, hogy használja teljesen más kérdés. Ezen az elven levehetnéd a teljes M szériáról is a rendszámot.
Meglehetne ezt itthon is oldani de nem fogják, pénz és energia lenne civil motorosjárőröket rendszeresíteni a frekventált helyeken...
Ringman az a baj elég komoly esélyét látom én is az ő zsebe én zsebe effektusnak, valahol szánalmas és zseniális, hogy milyen szintre tudta jutni ilyen téren is itthon.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
forceberg #16753 üzenetére
A suttyóm parasztról aki napi szinten akar elgázolni 4x mert a mobilján b*sztatja az instat vagy csak ép rohan ide oda ezért a tükröt nem nézi esetleg esőben 1 méterre jön rá értelmiségről is beszélgetünk?
Lehetne miről..., hogy ma csak 3-an akartak elcsapni a szentendrein mert a., telefont nyomkodott ezért lámpánál majdnem rám csúszott, b., még gyorsan bevág elém, hogy a lámpánál előtte ne álljanak, c., direkt rám húzta elismerten a vácin mert idézem "a k*va any*dért kell előre furakodni", érdekes előtte még a taxis is adott helyett mert amúgy 2x fértem volna el minimum a sávok közt. Kevesebb előítélet több gondolkodás... mátrában jár évente több ezer motoros ehhez mérten meglepően kevés a gebasz.
Itthon a közlekedési kultúra növelésén túl kéne költeni az úthálózatra és akkor ez a mennyiségű motoros nem az ország 2 vagy 3 pontján összpontosulna. Esetleg évi 4-5 pályanaptól lehetne többet tartani...
edit.: hidd el bőven több a probléma a figyelmetlen autóssal mint a kivagyi hülye gyerekkel két keréken, mindkettővel megvan évente több tízen ezer kilométer látom őket...
-
daneel_hu
addikt
válasz
forceberg #16574 üzenetére
Alapvetően 1990 óta bármit megtehetsz, független attól ki volt kormányon.
(da ha szigorúan vesszük akkor kb 1980 után is)Tanulhatsz, dolgozhatsz, céget és családot alapíthatsz. Még pofázhatsz is...
Kihagytam valamit?
De gondolom a jelenlegi állapotunk Észek Koreával vetekszik. -
Sir Pocok
őstag
válasz
forceberg #14356 üzenetére
Igen és elérkeztünk ahhoz, hogy miért nem működött 28 napra a második AZ.
Rájöttek, hogy túl kevés idő telt el ahhoz, hogy a csimpi vírust ne semlegesítse az immunrendszeredet. Azért kellett kitolni a második beadását, 8-12 hétre, hogy újra legyen esélye a csimpi vírusnak behatolni a sejtekbe és ne vérezzen el ideje korán.
A ruszkik ezért voltak rafkosak a két adeno vírus használattal. Ha az ad26 után az ad5 beadják az ellen nem lesz antitest és tud hatni.
-
-
Vesa
veterán
válasz
forceberg #12746 üzenetére
Szerintem az ország részben inkább azért -is- tart itt, mert az emberek egymással foglalkoznak saját maguk helyett. Neked, meg nekem, vagy bárki másnak nem kell megérteni, miért állnak sorban mások, mert ez kizárólag az ő dolguk! Mindenki választ magának vakcinát az információi, vagy egyéb körülményei alapján, de nem értem, miért kell azért ítélkezni mások felett, mert ők más utat választottak?
Engem jobban érdekelne, hogy milyen ember az, aki egy világjárványban egy focimeccs miatt szórakozik százezrekkel és hoz meg teljesen random, adott esetben felelőtlen döntéseket? Mert ma esélyesen ezt láttuk.
Nem az a hibás, aki egy normális, bevizsgált vakcinát szeretne magának beadatni. -
válasz
forceberg #12736 üzenetére
nehéz kérdés ez, mert hát tényleg egy szavát sem hiszem én sem piktoréknak. oké, mi itten feketeövesre fórumoztuk magunkat és képben vagyunk oltásilag, de az átlag user nem feltétlenül, viszont ugyanúgy bizalmatlan.
szar ügy.
azért járványban én ilyen sorba be nem állok, aranylövésért sem
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
forceberg #12299 üzenetére
Ezzel az ötlettel nagyon sok baj van. Pl. én akár 50k-t is kicsengettem volna pár hónapja egy mRNS-ért, de van, aki 5-10-szer ennyit is nyilván: akkor a gazdagok juthatnak csak nyugatihoz? Ha meg egységár van, a többség röhögve kifizeti, de mi van a szegényekkel? Tudomásul kell venni, hogy ez egy webshop: mindenki a neki legjobbat akarja, főleg, ha ugyanazon az áron van, és még inkább főleg, ha ingyen: a polcon van x termék, jogom van levenni bármelyiket.
-
pit stop
addikt
válasz
Mindegyiknek megvannak a hívői mint a fociban, miért ne kaphatna olyat amiben hisz. Most jobb, hogy huszonévesek kapják, mert ismeri az oltó Julikát, urambátyám hálapénz vagy bármi alapon?
Regisztrált mailekre ellenben x naponta lehetne írni, hogy x db z érkezett és q db w. Regisztrálni mostantól, de minél előbb vagy védett annál jobb. -
Vesa
veterán
válasz
Miért is? Ha már a kormány nem veszi figyelembe a vakcinák tudományos kritériumok szerinti dokumentáltságát, akkor az ember, akibe be fogják tolni, talán hagy tehesse már meg! Ha már szankcionálgatni akarsz, akkor inkább az antivaxerekre menj rá, azok valóban veszélyesek. De a hívők egy része sem kevésbé. Ma 2 ember is mondott olyat, hogy a jóistenben bízva ő nem oltat. Pöttyet nagyobb gond ez.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
forceberg #10696 üzenetére
Ahhoz előbb be kellene adniuk az EMA-nak elfogadásra és előtte nyílvonáságra kellene hozni a kínaiaknak a 3. fázisvizsgálat eredményeit.
---------------------------------------------------------------------
"Conclusion and Relevance
Among adults with mild COVID-19, a 5-day course of ivermectin, compared with placebo, did not significantly improve the time to resolution of symptoms. The findings do not support the use of ivermectin for treatment of mild COVID-19, although larger trials may be needed to understand the effects of ivermectin on other clinically relevant outcomes." -
-
einstein
senior tag
válasz
forceberg #9338 üzenetére
SOTE-n nem volt semmilyen előzetes ellenőrzés. Bent kellett leadni a papírt, addig már sorban álltunk kb 20 perce, katonák terelgettek, stb.. Valószínű, amikor már beszedték a nyilatkozatot az asszisztensek, akkor lehetett ellenőrzés, hogy van-e időpontunk, de csak a papír alapján. Addig nem nézte meg senki, igazolványt sem kértek.
-
-
Ringman
félisten
válasz
forceberg #5460 üzenetére
sinonak elvileg 2 év: [link]
Also unlike vaccines from Pfizer/BioNTech and Moderna, Sinopharm’s needs to be chilled, around 2°C to 8°C (35.6°F to 46.4°F), but not frozen. At these temperatures, it has a shelf life of two years—making it much easier to transport and more accessible for areas that don’t have deep freezers.
-
Ringman
félisten
válasz
forceberg #5456 üzenetére
ja, de nem hülyék, ha ez nem tetszene a választóknak, akkor nem lépik meg:
A fővárosi fideszeseknél is utolsó a sorban a kínai vakcina - február 10-i cikk
Ugyanezt szavazótáborra lebontva azt látni, hogy a kormánypárti választók 79 százaléka is a nyugati vakcinát választaná elsősorban, 66 százalék az oroszt, illetve 45 százalék a kínait is elfogadná.
a lényeg már megtörtént: kerestek a vakcinákon.
szerintem azt is le lehet kommunikálni, ha több oltóanyag marad, mint amire szükség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- Garmin Forerunner 165
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged