-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
veterán
Ha egy gyerek elhízott -és az nem betegség miatt van, mert erre is van sajnos elég sok példa-, akkor ott elsősorban a szülő a felelős, nem a gyerek! A szülő eteti, a szülő vásárol neki, a szülő enged meg dolgokat, a szülő tanítja meg mi helyes és mi helytelen. Tehát ha jól értem, Te gyakorlatilag azt mondod, hogy egy felelőtlen szülő gyereke nyugodtan betegedjen meg, akár haljon is meg, téged nem érdekel, mert 10 évesen még nem volt annyi esze és határozott véleménye a világról, hogy önmaga elhatározásából és a szüleivel szembeszállva, önként példás bio fitness életet éljen? Ne már...
Azért ezt egy szinten említeni egy -elvileg- felelős gondolkodású, felnőtt emberrel aki direkt oltásellenes és antivaxer, elég meredek...
-
Ivy.4.Ever
őstag
És ki neveli a gyereket, és ki ad neki enni? Nekem is adtak egy csomó egészségtelen cukros, zsíros sz*rt a számba én meg nem tudtam hogy ez mivel jár. Amint meglett az eszem, saját kézbe vettem a dolgokat, de nem az iskolának köszönhetően vagy valamelyik szülő miatt. Függetlenül, hogy nem híztam el.
Amikor olyat látok buszon, hogy 4 éves forma kislánynak a nagymama nyitja a pepsi palackot és elkezdi itatni, azzal mit lehet tenni? Aki így nő fel, akit a gyámhatóságnak kéne elvennie, akkor nehogy már a gyereket vedd elő. -
Viktoár
addikt
"de nem lehet hogy az a nem kevés gyerek aki kórházba került amúgy is beteg volt (értsd: elhízott, szar kaján nevelkedett, nulla mozgással)?"
Miért ne lehetne, azonban van egy kis gond. Nyílvánvalóan minden 10 évesnek megadatik egy zöldségekkel, gyümölcsökkel teli hűtő, norbi update ételek, és egyéb egészséges olcsóság. Csak azok "hülye kis taknyosok" és a szüleik a lesárgázott teszkó gazdaságos termékeket veszik mert olyan jó buli. Vagy a betegeskedő szülőket segítő gyerek nem jár el sportolni..... Vagy aki betegséggel születik és örül hogyha nem is teljes életet, de élhet, ezért megendegi magának hogy ne címlap teste legyen.... Mind mind tehetnek róla és vesszenek ha nem egészségesek vagy nem olyan helyzetbe születnek bele ahol ez egyátalán nem jelent gondot.
Kicsit gondolkozzál el azon hogy milyen "elvárásaid" vannak mindenkivel szemben és mellette milyen lehetőségeik.
-
ugyanez a hülyeség ment a felnőttekről is. h mind vén alapbeteg. persze... nem, a genetika számít, leginkább, és nem csak elhízott gyerekek kerülnek kórházba, de még ha így is lenne, arról is inkább a felmenőik tehetnének. mellesleg divatos most "pc-zni", de amit írtál, eléggé az áldozat hibáztatasa.
-
fatal`
titán
Én ezt értem, de, aki idős és korán regisztrált azt már mind beoltották (ha kérte akkor mRNS-sel), vagy legkésőbb tegnap lehetett regisztrálni Pfizerre. Szóval továbbra sem értem miért kéne még bárkit előresorolni.
Aki későn ébredt és válogat, az még vár, ennyire egyszerű. Nem arról van szó, hogy hónapokat kell még mindig várni, következő hónapban jön 2,2 millió Pfizer.
-
Cs1csó
titán
Akinek egészségügyi okból ezt szabad csak kapnia, tehát pl. a krónikus betegek, azokat a háziorvos nem küldte már el PFizer-re?
Anno velük kezdték: nyugdíjasok, EÜ dolgozó, krónikus betegek stb.Tehát arra akartam kilyukadni, hogy valakinek CSAK a Pfizer adható akkor annak KELL lennie valami okának és ennek az oknak az egészségügyi rendszerben ott kell lennie.
Akkor miről beszélünk?
Én pl. a "csak azért mert" alapon várok Pfizer-re nincs papírom arról, hogy valami divatos krónikus betegségem van stb. de nem is regisztráltam az elején és most is várok türelemmel. Amúgy ahogy számolom 2-3 héten belül kb. mindenki aki Pfizer-re vár megkaphatja az elsőt.
-
Peat;)
veterán
Szerintem elég sokan hülyének érzik magukat. Akik becsületesek és máig nem kaptak pfizert betegség mellett. Akik bevállalták a többi fajta oltást úgy totálban.
Akik komolyan vették ezt az egészet, idős emberek a kínaival(sok krónikus is bevállalta), astrások, sputnyikosok, mind szopunk, a mai böffenés alapján ugyanabból kapjuk a harmadik oltást.
Eddig is sokakat oltottak pfizerrel, az első oltást a mai hírek után meg 99%-ban tippre pfizerrel adják ezen túl a még nem oltottaknak. Így sok kell belőle a 2. és sok a 3. körre is, az a lekötött 10-11m mennyiség valójában 3-4 millió emberre lesz elég.
Akik komolyan vették, rohantak oltásért hogy mielőbb vége legyen azok le vannak ...
Akik kivártak, nem törődtek vele, taktikáztak, azoknak már a popóját is kinyalják lassan adópénzből a plakátokkal hogy ugyan menjenek már el egy pfizerét légyszi. Totál meghülyült a világ
Persze lehet jön egy hír hogy utánrendelnek pfizert hogy a 3. löket mindenkinek az legyen, de szerintem ezt bejelentették volna már ha sikerült volna. Május közepe van, őszre nem tűnik reálisnak hogy hipp hopp még itt terem 3-4 millió pfizer vakcina.
-
Micsurin
nagyúr
Phosnak, hogy az EU átlag előbb vagy utóbb utolérne minket és akkora huss oda is van a nagy kampányuk.
...Medicover csalódás volt, ennyire béna vérvételen se voltam még talán. Nem éppen nehéz eltalálni a vénám nincs elrejtve egy ér se a kezemen ehhez képest mégis mintha vagy életében először vett volna a nő vért vagy dárcozni akart volna.
Véradás után röhögve jövök el most azért éreztem, hogy se a vérvétel módja se a kuplung ereje nem voltak jóban egymással úgy bal kar tájékon.
-
kw3v865
senior tag
Ahhoz majd az egységes EU-s igazolványra lesz szükség, amit várhatóan június közepén vezetnek majd be. Ez a mostani alapvetően belföldre lett kitalálva, illetve van már most is számos ország, ahol biztosan elfogadják. Szerbia, Szlovénia, Románia, Csehország, Montenegró. Ha oda utazol ezzel, beengednek.
-
-
-
-
Középiskolai tanár ismerősökkel beszéltem, most hogy visszamentek a suliba november után a tanulók, szemmel láthatóan leépült a szókincsük, lassabban oldanak meg feladatokat és láthatóan visszaestek, ez kb. általánosan igaz mindenkire szociális helyzettől függetlenül.
#14852 Ispy: egyetem óta heti kétszer kellett bemennem az irodába. Számomra a HO a normális, irodába szocializálódni, sörözést megbeszélni, munkatársakkal kávézni és kisebb részben meetingelni jártam be Covid elött is. Egyszer mondjuk kibírtam majdnem 5 évet egy helyen ahol heti ötször be kellett mennem, de mondjuk ott durván jó volt a közösség, mai napig összetart pedig már mindenki eljött.
-
mpo
veterán
Nem értetted.
Addig itt nem lehetett sok fertőzött és sok kórházban lévő (kezelhetetlen olasz állapot), amíg nincs elég lélegeztetőgép.
Urai vagyunk a helyzetnek, legyőztük a vírust.
Most az oltások mennyisége és a kártya fog győzni.
Kevés teszt, kevés fertőzött, de a pozitívak aránya is számít. -
Vesa
veterán
A Trollon kívül senki nem állította, hogy ész nélkül adatnánk be harmadikat!
Astrára Pfizert már oltanak több országban, sőt, Astra első dózist követően Pfizerrel oltják a másodikat ott, ahol menet közben leálltak az Astrával. Ami egy fokkal furább, mint egy már végigvitt Astra 2 dózisos immunizálásra oltani egy másikkal. Vagyis jönnek az adatok, így fel sem merült, hogy ész nélkül adatna be bárki bármit. Csak vannak itt egyesek, akik kételenek szöveget értelmezni (nem rád értve!).. -
Micsurin
nagyúr
Köszi lehet megejtek egyet jövő héten akkor úgyis kell mennek bp-re.
ELMŰ kilövi az áramot 2x is egyszer 8.00-tól 16.00-ig aztán meg 8.00-tól 17.00-ig, marhára örülök neki főleg mert egyik nap zh lassan meg vizsgák ilyenkor 2 nap aranyat érne... szvsz irány be anyámékhoz a bankba egy üres tárgyalóba, ott van dugasz a laptopnak. -
az jött ki, hogy 60 felett nincs elég adat így bizonyossággal nem állapítható meg az oltás hatása... ennek semmi köze ahhoz, hogy 60 felett hatásos-e vagy sem ... kevés az adat így nem lehet megmondani... de az oltás utáni ellenanyag tapasztalatok alapján 70 felett erősen csökken a hatásossága
-
-
-
Ringman
félisten
nyilván nem ismerhetem mindenkinek az egyéni reakcióit, a tied egy extrém eset, ahol alapból kellene konzultálni orvossal.
az átlagsiránkozásra reagáltam, ami az szokott lenni, hogy jaj, egyáltalán van oltási reakció. és ha az egyiknél kisebb, akkor inkább azt választom, pont emiatt.
-
törölt tag
"Mrnsről közel sincs annyi tapasztalat mint a vektorosról pláne az elöltről..."
Évtizedek óta kutatják a messenger vakcinát, tesztelték, működik. Az eredmények meggyőzőek. A baj miatt borítottak rá még pár milliárdot a gyártásra, csak a köztudatban új dolog, a szakmában nem.
"Meg milyen szempontból?"
Számomra ezért, a legjobb elérhető információk és eredmények alapján:
Nyugaton legtöbb ember mRNA oltást kapott. Ezzel oltották a frontvonalban dolgozó orvosokat. Ezt merik adni időseknek, krónikus betegeknek, várandósoknak, 18 alattiaknak egyaránt. (Izrael ezzel ment all in, néhány dolgot tud az a nép a túlélésről)
Hatékonyság szempontból a két dózis közti 4-5 hét miatt ezzel van meg leghamarabb az elérhető elméleti legjobb védelem. Mellékhatás szempontból, variánsok ellen ez teljesít legjobban, jövőbeli variánsok ellen ezt a legkönnyebb módosítani. Ebből van a legnagyobb gyártási kapacitás, minőségbiztosítás előny, ebből teljesítik megbízhatóbban a vállalt szállítást.Az AstraZenecával több kategóriában vannak kisebb-nagyobb gondok. Ha mRNA vakcina még nem lenne, akkor természetesen AZ lenne most a király.
"pl vektoros astra sokkal erősebb memóriasejtes védekezést vált ki mint az mrns-es pfizer."
Ehhez tegyük hozzá, mielőtt kőbe vésnénk:
- preprint, még nem peer reviewed tanulmány
- 80 év felettiek részvételével
- egy dózis öt hét alapjánA T-sejt egy résztulajdonság, AZ szerzett egy jó pontot, viszont ha egyelőre több országban 30, 40, 50, 60 alatt inkább nem adják ezt a vérrög téma miatt, akkor a mérlegelésnél egy 25 évest nem érdekel 80 felettieknél kicsit jobb a T-sejt válasz.
Összességében az eredmények és tapasztalatok alapján Pfizer-Biontech, Moderna mRNA vakcinák a jobbak mondhatni, a fenti indokok miatt. Az mindegyikre igaz, idő kell mire a vakcinák mellékhatásairól pontosabb képet kapunk, mennyire van kapcsolat, mennyire csak statisztikai egybeesés pl. a vérrög téma.
Az mRNA vakcinák sikerétől függetlenül jó van másik oltás is, mert annyival előbb kilábal a világ a járványból. Az AstraZeneca is sikeres, csak nem a legjobb. Ha lehet választani...Hétköznapi, anekdota szinten pedig gyakran ki lehet dobni az ablakon az összes Lancet cikket és statisztikát, ha az embert befolyásolja a szemével mit lát a környezetében: X ismerős mRNA szinte semmi mellékhatás, Y ismerős vektorostól két nap majdnem KO jobban ütött mint a covid, és Z ismerős csak az igazolvány miatt kér és ha már kér, akkor a "legjobbat" akarja. Eddigiek alapján az a Pfizer-Biontech. És aki nem kér semmilyet, mert a vírust letudta könnyen vagy nem érdekli az egész.
-
-
-
Dare2Live
félisten
"Meg milyen szempontból?"
-Én olyannak akinek volt/van auto immun betegsége ha választhat mindenképp mrnst javasolnék. Messze a legkissebb az esélye, hogy belobbantja a betegségét. Ebbe mrns pfizer/moderna egyértelműen a legjobb. Akinek már auto immun betegség hatása miatt lézerezték a retináját és órákon múlott hogy nem vakult meg vagy... annak ez baromira nem mindegy. És aki ezt marketingnek mondja az nem ért hozzá.
"egyetlen egy dologban vitathatatlanul a pfizer messze a legjobb"
Nem egyedüliként de ott van az előnye is, hogy végigmentek a klinikai tesztek. Lehet ezt is lesemmizni azt írni, hogy neked nem számít de el kéne fogadni, hogy másnak igen.
"egyetlen egy dologban vitathatatlanul a pfizer messze a legjobb"
ld fenti kettőt.
Aztán 1év múlva meg lehet kiderül, hogy a pl AZ a legjobb mert véd az 1év múlva tomboló vírus ellen. De erről fogalmunk sincs. A fenti kettőről meg van.
szerk: Személyes: Nem vagyok elhízott, öreg, nincs magas vérnyomásom, nem vagyok cukros, heti 2-3* sportolok... nem vagyok hude nagy kockázatban ha elkapom ráadásul 99% el is kaptam még tavaly... azóta is gondjaim vannak a szaglás/izlelés vonallal. Viszont van auto immun betegségem. Felhívtak anno AZvel elmondtam a HOmnak miért nem lesz és kizárólag mrns/pfizer és azt mondta megért és igazam van.
Így ennyi. -
kár h elölt tipusú lesz, micsoda ziccer marad ki...
Ez az elölt tipus viszont így egész jól hangzik. Vagy Te az oltásra gondoltál?
Ha lesz magyar szuri, tuti vezérünkről kap valami névkapcsolatot, másként nem is lenne fair! Ő menti meg a nemzetünket gyakorlatilag.
(#13005) morgyi
Huha! Én cigilek gyakorta.
Mit rémisztgetsz itt?
-
Vesa
veterán
Az teljesen más, ott a fejlesztés és a tudományos oldal rendben van. (az a kis gikszer a fázis 3-nál pedig pont azért tudott kiderülni, mert transzparens a tudományos rendszer, ellentétben pl. a kínaival). Amiről írsz, az szimpla versenypiaci magatartás, a gyártó cégek között háború a piacokért. Bár túl lett lőve a téma jelentősen ez tény, de maga a szitu nem alaptalan. Egy létező, csak kevéssé nagy probléma lett felfújva.
-
így van, és mondjuk az astrát nem fogja vigasztalni, hogy kiderül az igazság szépen és jól róluk is és a többiekről is, mert a pr szőnyegbombázást már elszenvedték. viszont tény, hogy a nyugati országokban elég szigorúak a dokumentálási követelmények, ami eredményeképp mindenféle dolgokat tudunk ezekről a szurikról, míg a keletiekben... bízunk.
-
Drizzt
nagyúr
-
Kékes525
félisten
" cserébe ősszel s utána télen jobb védettségem lesz, ami meg fontos."
Mit érsz az erős védelemmel, ha járvány intenzitása kicsi? Már írtam, hogy "Őszre, ha még ugyanez a vírus lesz (brit mutáns), akkor a beoltottság és az átfertőzöttség miatt sokkal kisebb lesz a 4. hullám, mint a 3., vagy akár a 2. volt." A negyedik hullám akkor lesz erős, ha új mutánsok fognak megjelenni, amire a mostani vakcinák kevésbé hatásosak. Ilyenkor viszont úgy is kell egy ismételt lövés az új mutáns elleni vakcinából.
-
én veled értek egyet és kékessel nem. novemberben megint dádá lesz, nem tudjuk, hogy milyen mértékben, de lesz. mindig van, más vírusokkal is. az első shot után is van jelentős védettség, mert az astránál látszólag többet számít az idő, mint az, hogy ezalatt az idő alatt egy vagy két shotot kaptál. és nem tudjuk, hogy mikor kapunk ismétlőt, de simán lehet, hogy csak jövőre, azt sem januárban. szerintem van ráció a 3 hónapban.
-
Kékes525
félisten
Akkor leszel erősen védett, amikor már jelentősen gyengülni a járvány, de te tudod.
Másrészt pedig kimondottan rossz, ha az adenovírusra is van jelentős immunválasz, mert az totálisan hatástalanítja a második vakcina hatását az astra esetében, hisz ott mindkét lövésnél ugyanaz a vektor van. Ahogy beadják a második lövést, az adenvírus elleni antitestek semlegesítik a vektort, így az S fehérje génje nem tud bejutni az izomsejtekbe és így nem is fog kifejeződni a tüskefehérje. -
-
-
_ATi_1
senior tag
Igen, én is a tüskefehérjék termeléséhet tudtam kapcsolni.
Másrészt a trombocitopéniás eseteket is 10 nap után regisztrálták, ennek tudatában azért erős kijelenteni, hogy kizárt dolog az összefüggés a vakcina és a tünetek között, ha 10 nap után van.Nimda: Azért ez is elég kellemetlen.
Volt valamilyen vizsgálat, vagy csak gyógyszert kaptál?
Jobbulást. -
_ATi_1
senior tag
Én is megosztottam itt hasonló tapasztalatim első adag Sputnik után.
Zsibbadás az egyik karban és egyik lábban, nehézlégzés, szellemi tompaság, egész fizikai fáradtság, ingadozó vérnyomás... mindez az oltás utáni 10. napon és nagyjából 10 napig volt jelen. Azóta megkaptam a második oltást is, csak remélni tudom, hogy ez a kör most el fog maradni.
Három orvos jelentette ki, hogy nincs köze az oltáshoz, mivel ennyivel oltás után már ki van zárva. -
D vitamint szedésnél például nálunk "nyáron" alacsony D Vitamin szint miatt kellett szednünk D vitamint 3000-4000 körül nekem míg páromnak pedig havi vérvétel ellenőrzéssel 12000 NE D-Vitamint kellett fogyasztania naponta... így 2 hónap alatt jó lett a D vitaminja, majd leállították róla és 3000 NE-t kellett szednie... fél év múlva újra alacsony volt a D vitamin szintje... így újra 12000 NE szedését kellett újra vérvételekkel... most 6000 NE körül szed és így most jónak tűnik...
Mindketten irodai munkát végzünk tavasztól őszig hétvégente amikor tudunk napon vagyunk (kerti munka, napizás kávézás ilyesmi a teraszon / udvaron)
Most én ősztől 6500 NE-t szedtem kivéve azon őszi napokon amikor tudtam, hogy leszek / kijutok napra akkor vagy nem szedtem vagy csak 2500 NE-t ... Most fogy el a D vitaminom és akarok vérvételre menni ellenőriztetni a D vitamin szintet, de most kaptam meg a SinoPharm oltást és gondoltam akkor kellemest a hasznossal nézünk első oltás után 3 héttel egy ellenanyag tesztet is -
bilimbalam
tag
Az influenzavírus is elég halálos, csak nem volt ennyire a média középpontjában.
Nézz meg pár eredményt, és igen. A flu vaccine nagyobb eséllyel véd meg a gyengébb tünetektől, viszont aki fogékony rá az könnyebben belehal ha eszkalálódik. De ha nem hiszed, manapság már végtelen study van az interneten ingyen.zilazil: Napi legalább 50 komment van hogy ki mit nem adat be a fiának, ilyen olyan családtagjának, mert az szar. És persze politikai síkon is megy az egész. Mintha a Sputnik vagy akár a Sino egy rossz vakcina lenne.
De a kedvencem, hogy az Astra-ért milyen sokan rohantak, mert az nyugati és majd könyebb lesz vele utazni. Az persze senkit sem érdekel, hogy újabb variánsok ellen kb semennyire sem véd, illetve igen is sok komplikáció lépett fel hazánkban is, csak hát nem kerül be a statisztikába, ha valaki mondjuk miatta halt meg tüdőembóliában... -
Ezekiell
veterán
Meg egy betonbiztos jól megírt program
Szoftverfejlesztőként, aki dolgozott (jó)pár évet orvosi kutatás-fejlesztésben: ilyen nem létezik. Sőt, ha tudnád, milyen bugok/"megoldások" vannak atomkritikus szoftverekben (pl egy CT vezérlőszoftvere), az égnek állna a maradék hajad, ami nem hullik ki azonnalSzóval ne nagyon akarjad automatikus szoftverekrebízni magad még egy jóóóó darabig
-
biztos lehetsz benne, hogy lesz még pár pofon ide-oda a gyógyszeróriások csatájában, az astrát elég szépen kilökték a kanyarban, miközben amivel kilökték, az eléggé áll a fpízerre is, szóval...
egyébként okozhat az oltás utáni hetekben mindenféle nyűgöt mindegyik oltás, az astráé egy ritka autoimmun-para, sajnos benne van a pakliban. az oltás maga is egy kockázat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest