-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wise-nél van ez a "kamatok" lehetőség. Úgy láttam, hogy széfre meg sima számlára is lehet kérni. Nem teljesen világos, hogy mitől különbözik a jelenleg is érkező kamatoktól, ha ezt jóváhagyom? Mert most is szokott jóváírás érkezni havonta. És erre a "Kamatok" lehetőségre is azt írja, hogy nem lesz lekötve a pénzem, ugyanúgy hozzáférek emellett is.
Szóval érdemes ezt bekapcsolni? Milyen hátrányokkal járhat? -
Mikiboy2
újonc
válasz
DeathAdder
üzenetére
...
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha forint számláról van szó, akkor arra utaltass, ami a bárki számára használható publikus számlaszámod, ne arra, ami neked van dedikálva, mint feltöltésre használható számlaszám.
-
üdv

változott valami az elmúlt hónapokban, vagy csak én lettem vaksi
wise az utalást felfüggeszti, mert nem a nevemen van a számla amiről utalok
eddig mindig egy bizonyos számláról utaltunk (ami nem az én nevemen van), még be is lehetett jelölni wise-on, hogy nem saját bankszámla, és már megjegyezte a másik számlatulajdonos nevet ahonnan a pénz jön, és be lehetett jelölni, de már nem látok ilyetutoljára idén júliusban használtam
-
teptep
őstag
"Euronet vagy mittomén" Biztosan ennek is utána lehet nézni -akit érdekel. Én csak az Erste ATM kalandodra reagáltam. "MC Wise kártyája lenne" Még volt ilyen kártya, amikor az Erste bevezette az eszközhasználati díjat. Azóta nem tesztelek minden kártyát, csak mások tapasztalatait olvasgatom. Én magam utoljára agusztusban vettem fel Visa kártyával Erste ATM-ből. Te meg most. Kérdezted, hogy utólag terhelik-e: nem! Miért tudtál ingyenesen felvenni? Erre is kaptál választ: Mert az Erste tévesen azonosítja az idegen kártyát.
-
cocka
veterán
válasz
teptep
üzenetére
milyen díjat számol fel idegen kártyák esetén az idegen ügyfél részére.
Jó csak asszem Budapesten vannak ezek az Euronet vagy mittomén milyen hálózathoz tartozó turistalehúzó ATM-ek, amik tudtommal több bankkal állnak kapcsolatban (tán Erste és Magnet, de nem biztos), akkor az ott egy különálló cég, ami nem tartozik szervesen egyik magyarországi bankhoz se.
Ilyenkor hogyan értelmezik az "idegen kártyát"? Hiszen jóformán mind idegen.
Wise által kibocsájtott Mastercard kártyák esetén felszámolja a díjat
Olyanok még léteznek? Nekem is volt dombornyomott MC, de 23-ban lejárt. És elvileg 3 évig érvényesek az MC Wise kártyák. A Visa kártyák meg tán 5 évig.
Most olvasom, hogy papíron 2021 januárjában kezdték a Visa kártyák kibocsátását, szal. ha valakinek épp 2020 decemberében adták ki az MC kártyáját, 2024. januárra már az is lejárt. Szal. elvileg mostanra már Magyarországon élő ember nem létezik, akinek még érvényes MC Wise kártyája lenne. Vagy mégis?
-
teptep
őstag
"Tudtommal mindig is úgy volt, hogy a kártyát kibocsátó bank határozza meg a számlához tartozó díjakat, idegen ATM-ek esetén is." Igen! A kibocsátó bank határozza meg, hogy ő maga milyen díjakat határoz meg a készpénz felvételre saját ügyfele esetén. De az ATM üzemeltetője pedig azt határozza meg, hogy ő milyen díjat számol fel idegen kártyák esetén az idegen ügyfél részére. Ha az idegen kártya szintén belföldi, akkor az elszámolás bankközi díj (Interchange) formájában a háttérben működik a bankok között. De ha az idegen kártya külfödi, akkor az ATM jogosult közvetlen hozzáférési díjat (Surcharge) elszámolni. Ezt teszi az OTP, az Erste, meg egy rahedli külföldi bank.
Erste: [ATM eszközhasználati díj készpénzfelvételi tranzakció esetén külföldi kibocsátású bankkártyával] Van ez a szabály, amit az Erste rosszul alkalmaz. Revolut vagy Wise által kibocsájtott Mastercard kártyák esetén felszámolja a díjat és a tranzakció előtt ki is írja a képernyőre. De Revolut vagy Wise által kibocsájtott Visa kártyák esetén díjmentes a készpénz felvétel. (Utoljára augusztusban teszteltem: #54644) Írásban 3x kérdeztem meg az Erste ügyfélszolgálatot, hogy ez miért van? Az idomított majmok a kérdést sem értették, nem hogy normálisan válaszolni tudtak volna. Aztán elengedtem a témát. -
-
cocka
veterán
válasz
z0d1AK
üzenetére
De ez honnan derül ki, hogy milyen "régiós" a kártya?
Hát a Wise kondíciós listájában nincs is benne! Ezek a hülyeségek csak az OTP és az Erste listájában vannak benne, ami azért elég vicces, hogy egy másik bank (ATM-je), hogy jön ahhoz, hogy díjakat számítgasson fel a te idegen kártyád (ami mellesleg akkor is idegen lenne, ha csak másik magyarországi bankét tolnám be neki) mögötti számlára.
Tudtommal mindig is úgy volt, hogy a kártyát kibocsátó bank határozza meg a számlához tartozó díjakat, idegen ATM-ek esetén is. Tehát elméletileg a Wise jogosult meghatározni, hogy OTP vagy Erste ATM esetén mennyit óhajt levonni.
Hát jól nézünk már ki, hogy egy olyan bank akar meglopni, amelyiknek nem is vagy(ok) ügyfele.
Arról is szóltak a cikkek, hogy maga az ATM a felvét előtt megkérdezi, hogy biztosan szeretnéd-e, ha levonnák-e ezt a 1200/1999 Ft-os díjat. Na ilyen kérdéssel se találkoztam.Jó, csak ezek a cikkek akkor így félrevezetőek, mert az egyszeri Wise kártyatulajdonos nem köteles tudni, hogy az ő kártyáját terheli-e adott ATM-ek esetén ez a díj vagy sem.
Szóval valahogy ki kéne nyomozni, hogy mi történik itt.Más nem is tapasztalt ilyet?

-
cocka
veterán
Van egy apró probléma ezzel. A gyakorlat erről nem tud. Most vettem fel egy 5 jegyű összeget Wise kártyával Erste ATM-ből. Simán ingyen fel tudtam venni.
Vagy majd hó végén mínuszba megyek? Csak nem hó végén terhelik.

-
cocka
veterán
Fura: 5000 alatti összeg forint folyószámlára kiutalásakor beiktat egy random kérdőívet.
1. Melyik szakterületen dolgozol?
2. Milyen pozícióban?
3. Milyen formában? (teljes munkaidő, részmunkaidőben, megbízási szerződéssel, önfoglalkoztató, háztartásbeli stb..)Megpróbáltam nem válaszolni, de kötelező választani. Nem kell írogatni semmit, minden legördülő menüből választható.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest