- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adamka16
őstag
válasz
adamka16 #16310 üzenetére
közbe eszembe jutott, hogy anno játszogattam én ezzel a másik wdr3600-asomon, de valamiért félbehagytam
Szélessáv alapítvány által üzemeltetett ipdns.hu, eddig úgy néz ki frankó és ami a jó, hogy openwrt-ben állítható a frissítés időköze is, szóval full extra. kíváncsi leszek, ha változik a publikus címem akkor is frissíti-e magát. ha ennél jó, akkor a gyári szoftver nem képes megbírkózni ezzel a feladattal. szerintem. -
vargalex
félisten
válasz
adamka16 #16302 üzenetére
Nem teljesen. A gondot az szokta okozni, hogy DHCP net esetén (pl. UPC) igazából nem változik az IP címed. A router pedig hiába küldi, a noip nem veszi annak. Ezért kell bejelentkezni néha a webes felületen.
Persze, ha valóban változik az IP címed (ellenőrizd le egy manuális update esetén), akkor más lesz a gond. -
válasz
adamka16 #9954 üzenetére
nem tudás, hanem beállítás kérdése, ellenőrizd a router és az ellenoldal beállításait, és majd kiderül.
nem csak a router függvénye, másik gépen használtad a wifi modult, azon is külön beállítandó.
ilyenekért a routert hibáztatni, ami egyértelmű beállítási, tehát felhasználói hiba... -
válasz
adamka16 #9946 üzenetére
a 72 Mbps kapcsolati sebesség azért van, mert nincs beállítva mind a két oldalon a 40 MHz, de ez nem a router hibája, ahogy az sem, hogy ha nem 2 antennás és nem mimo képes, hanem csak "lite-n" 150-es, nem mimo képes modullal csatlakozik valaki hozzá, akkor nincs kihasználva a router jobb képessége és az ellenoldal a szűk keresztmetszet.
-
Victoryus
addikt
válasz
adamka16 #9835 üzenetére
vagy nálad is baromi sok a konkurens wifi... nálunk a házban kb 15 van, és az enyém jelerősségét két fallal arrébb már csak felesnek látja. De ha véletlenül találok egy kevésbé terhelt csatornát akkor majdnem fullos a jelerőssége. És akkor még a barom szomszédok közül vett valamelyik wifis nyomtatót is, nehogy már ne legyen túlterhelve a 2.4 ghz-es sáv. Pedig egy panelben kizártnak tartom, hogy ne kábellel nyomtasson... fogalmas sincs tuti hogy wifin is tudna. Sajnos nem tudtam kapcsolódni a nyomtatójához, pedig egy laza kis üzenetet nyomtattam volna neki.
-
suste
veterán
válasz
adamka16 #9835 üzenetére
Nálam a 3600 külső antennákkal is rendben volt a hatótáv, meg most az Archer belső 2,4ghz-es antennával is ugyan olyan jó.
Két dolog lehet:
1 mások az elvárásaid.
2 valami nem ok a te 3600addal.Én a 3600 és az Archer wifijét is visszavettem a maxról!!!
Repeaterek nélkül is használva volt: földszint 68nm + emelet 68nm + földszint szomszéd 68nm.
Szerintem ennyi elég egy routertől.
De a jobb kapcsolatokért betettem 2 repeatert. Nem tudom meddig érthet most a hálózatunk.... -
-
edeleny
őstag
válasz
adamka16 #9818 üzenetére
Nálam is ez a helyzet!
Vargalex firmware van fenn.Van egy modemként használatos T-Home-os , ZTE szutyok router, antenna nélkül erősebb a jele!
A patch ot megcsináltam, azt a 4 sort beírtam, pár ujraindítás, de semmi!
A fiam íróasztala 7 m-e van gyakorlatilag nyitott ajtó van arra, és a Smu telóján nincs wifi! -
vargalex
félisten
válasz
adamka16 #9800 üzenetére
Szia!
Igaz, anno a tesztnél egy TL-WDR4300-at használtunk, de 2,4 GHz-es wifi tekintetében azonos a TL-WDR3600-al. Ahogy olvashatod, kb. 400+ nm-es szintet lefedett úgy, hogy az épület egyik sarkában volt. Természetesen a wifi patch után az előzőleg gyengén teljesítő eszköz is ugyan úgy lefedte.
-
doberman
senior tag
válasz
adamka16 #9800 üzenetére
van valami mondás rádióamatőrök körében mely szerint 28MHz felett minden csak ultrahang...
tréfát félretéve, vannak többsávú, méretezett körsugárzó antennák de nem ebben az árkategóriában... főleg nem ilyen magas frekvencián. nyilván a gyártó a legköltséghatékonyabb megoldást választja, egy darab koax (csupaszítva - hangolva). 2 egymástól nagyon távol eső frekvencián kell rezonánsnak lennie annak a darabka drótnak... mivel a két frekvencia sáv nemcsak hullámhosszban hanem technológiai szerelésben (valószínűleg a felhasznált anyagokban is) távol állnak egymástól, így a technológiában drágább 5GHz -es sáv lett "ócósítva".. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
adamka16 #9798 üzenetére
Nem gagyi, ott van a specben hogy a gyari antenna 3dBi-s, a freki es a kialakitas (omni) miatt pedig ez igy annyi. Legkozelebb elolvasod. Ha nem tetszik, le lehet cserélni. Az erőssége érdekesmód sok embernel megfelelő, akinek meg nem:
External detachable antennas allow for better alignment and stronger antenna upgrades
-
SaGa59
őstag
válasz
adamka16 #9682 üzenetére
PC-re dugva mit csinál?
Linuxban ilyenkor a syslogot szoktam nézegetni, de nem tudom, hogy itt van-e ilyen. Abban általában benne van, hogy miért nem tudja felmountolni. Lehet döglött usb, lehet sérült partíció az USB-n, de akár az is, hogy levette a tápellátást az USB-ről valami energiatakarékos beállítás.
Írható a /dev/bus/usb/001/004 ? "ls -a /dev/bus/usb" -re mit mond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest