Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
Hogyan van ez a szenzor betínítás kerékcsere után? Mit mutat, ha nem lett elvégezve?
-
honeker
őstag
Érdekeség…..ujitotam a caskot az ügyintézö a következökre hivta fel a figyelmem ….amenyiben a vezetés támogato rendszer ki kapcsolásra kerül és ez bizonyithato akkor a szerzödés azonali hatájal meg szünik……
-
válasz
honeker
üzenetére
Ez a kóláskupak minőség jól rám égett, de én is visszaolvastam saját hsz-eimet, ilyet én sosem írtam

Két dolog minőségével van objektíven gondom az autóban, a hifi hangjában közép/magas hangokkal és az utastér világítás erősségével. Az autó általános minőségével semmi gondom, baj is lenne, ha egy GR-Sport felszereltségű autó minőségét kritizálni lehetne

-
Látom, gondosan elolvastad a topikban a hsz-eimet, nagyon helyes

Viszont valószínűleg ekerülte a figyelmedet az a hsz, amiben leírtam, hogy majdnem egy hónapig volt nálam egy 2024-es MK4-es Octavia és azt is leírtam, hogy szerettem az autót.
Szóval igen, van tapasztalatom 1-2 éves, az új előírásokat teljesítő autóval

A Toyotában már az elején kiakasztott az, hogy a sebességfigyelő asszisztens megszólalása "belefojtja" a szót a navigációba, ha elkezd "bimbammolni" a sebességfigyelő, akkor a navigáció (AA-n keresztül waze, gmaps) nem mondja végig a szöveget.
Lássuk, hogy körforgalomhoz közeledve, kicsit túllépve a körforgalom előtt elég sokszor kihelyezett tábla által korlátozott sebességet, mi történik bekapcsolt sebességfigyelővel:
Toyota esetén ezt mondja: a körforgalomból hajtson ki a csip-csip-csip (és csend),
Skoda esetén ezt mondja: a körforgalomból hajtson ki a bimbamm harmadik kijáraton.
Szóval egy VW csoprtos autó esetén meg tudták oldani a szoftverben, hogy a sebességfigyelő figyelmeztetése ne némítsa le a navigáció szövegét, így ott nem az volt az ember első dolga az autó beindítása után, hogy a sebességfigyelőt kiiktassa
Szívesen használnám a sebességfigyelőt, mert hasznosnak tartom, de a navigáció még fontosabb 
A Toyotában köztes megoldásként azzal is megpróbálkoztam (pedig 3 gombnyomással több kell hozzá minden beindítás után
), hogy nem az egész RSA-t kapcsolom ki, hanem csak a hanggal történő jelzést, a műszerfalon megjelenített sebességhatár kijelzést viszont meghagyom.Sajnos ez sem vált be, mert ebben az esetben az a funkció aktív marad, ami a tábláknál a sebességhatár változására hanggal figyelmeztet

Igaz, hogy ebben az esetben nem háromszor csippan, hanem csak egyszer, de egyrészt ezt minden sebességhatár változásnál megteszi (sajnos akkor is, ha nem lépem túl a sebességet
), másrészt ez is némítja a navi szövegét, szóval semmit sem érek el így.Na, nem folytatom, természetesen egy VW csoportos autó sem tökéletes, nézőpont kérdése, hogy kinek melyik tetszik jobban, jelen helyzetemben rövid városok közötti autózásra a hibrid Toyota teljesen megfelelő. Ha meg úgy adódna, hogy megint hosszabb távokat kell megtenni, akkor autót cserélek, jön egy TSI, vagy TDI.
Részemről befejezem a téma taglalását, mert kezd az a kép kialakulni rólam, hogy én utálom a Toyotát, ez nagyon nem igaz mert tök jó autó, de persze látom a hibáit is

-
KubanitoS
veterán
Nem tudom, de én feleségem 1.5 hybrid Yarisával is vígan elvagyok, ha néha vezetnem kell. Engem jobban zavar, hogy hangosabb a beltere, mint a céges Karoq-nak. A motorerővel nincs gondom. A Skoda 2.0 dízel, de olyan rettenetesen nem érzem gyengének a Yarist hozzá képest, bár a felhasználás nyilván más. A yarissal nem lehet marha dinamikusan menni, kicentizve előzgeti, mert arra kevés, de nem is ez a felhasználás célja. Mentünk vele többször hosszabb távon is, néha pályán is és vígan elvoltunk vele. Tudni kell hol a határ, de ez minden kocsival így van.
-
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Volt nagy márkás autom…de mindig félve ultem be “ ugyan mi történik” menet közzben le tiltot randov motor leállit kulcs ki ajto ki nyit becsuk inditás és mint ha semmi nem történt volna mentem továb…..kolás kupak igaz de legalább bör van rajta
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Itt rendszeresen visszafordulok, igaz RAV4-gyel és most Lexus NX-szel gond nélkül.
Tényleg, minek vettél Toyotát ha ennyire nem szereted? Ott van pl. a Golf

-
viizo
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én mindezt készséggel elhiszem, de már ott tartasz, hogy itt olyan adatokat próbálsz megcáfolni, amik kb. fekete-fehéren leírják, hogy melyik autó gyorsulása a jobb.
Amit én leginkább azt furcsállok - és gyanítom, hogy ezzel nem vagyok egyedül - az az, hogy szinte minden hozzászólásod arról szól, hogy ezek mennyire egy rossz, átgondolatlan, gyenge, veszélyes, stb autók egy VW csoportos termékhez képest, és miért kínzod magad ezzel, illetve hogy egyáltalán miért vettél ilyet.
Itt szvsz senki nem hiszi azt, hogy a Toyota világ legjobb autója - minden gyártónak van erőssége, gyengesége, náluk is - viszont amikor leírod, hogy ez mindenért bimbammol, erőtlen, veszélyes manőverekre képes, kóláskupak a minősége, stb, akkor vélhetően nem vezettél még hosszabb távon más modern, vagyis 1-2 éves autót, mert ezekben _mindegyikben_ ez a feature. Ez ugyanis EU előírás: az a sok bimbammolás, a gázreakció, a vezetősegédek beavatkozása, vagy minden indításnál kikapcsolása. Van, ahol nem a belső anyagminőség a kóláskupak (legalábbis minőségérzetre), de elég gyakori, hogy akkor a motortér lesz tele ilyen minőségű hozzávalókkal.
A 2 literes motorral sztem kifejezetten jól megy egy Corolla - pályán is tud lépni - nem gondolnám, hogy egy CH-R ugyanezzel lassú csiga lenne - hacsak nincs a zöld szörny ECO-ba áttéve, ami mindent leteker, ami teljesítmény.
Nyilván azt is látom, hogy erős a nosztalgia, mert 'bezzegazoktávia' sosem csinált ilyet, sokkal jobban ment, sosem csilingelt semmiért, minden sokkal jobban csinált, de nekem pl. van olyan barátom, aki épp egy 4-es, azaz új Octaviát cserélt be egy Corollára pár hónapja, és most boldog. Inkább nem mondom, miket csinált az autója - az hogy autópályán párszor elment minden a kijelzőről, és az autó leállításáig így is maradt, csak a kisebb gondok közé tartott. A Corolla hangosabb, meg valamivel kisebb, csak míg az Octavia hülyeségei és a garanciás problémái alatt öregedett 10 évet, most meg a Corollával visszafiatalodott
Szvsz nem érdemes szivatnia az embernek magát hosszú ideig olyan autóval, ami nem vált be ezért vagy azért, és csak a bosszúság van miatta - valszeg inkább buknék vmennyit, de inkább lennék boldog egy olyannal, amibe öröm beülni és menni vele. -
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elmultam hatvan…..probáltam 83 tol egy pár tipust km is van millio felett de a megbizhatoság mindent visz……maradok a toyotánál…sajnos már a toyotákban is meg jelent madein china
-
-
honeker
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
És melyik lehet az ?
-
A világ nem fekete-fehér
Van amiben az egyik autó a jobb, van amiben egy másik 
Ha valaki azt mondja, hogy a Toyota takarékos, hosszú élettartamú, biztonságos, akkor csak helyeselni tudok.
De hogy ha valaki azt mondja, hogy erős, meg gyors, akkor bizony kénytelen vagyok ellentmondani. Az, hogy VW csoportos autót hozok fel ellenpéldának ezen a téren, az azért van, mert sokáig hajtottam olyan autót, pontosan tudom, hogy mire képes. Viszont az életkörülményeim változtak az elmúlt időszakban, a korábbiakhoz képest kevesebbet megyek hosszabb távon autópályán (ahol jobb egy TSI, vagy egy TDI), többet faluban, elővárosban, városban (ahol meg a hibrid Toyota a jobb
).Elhiszem, hogy itt sokakat zavar, hogy kimondom, hogy bizony nem a Toyota a világ legjobb autója, ami minden tekintetben tökéletes, mert bizony nem az

Egyébként az első hetekben tényleg megfordult a fejemben, hogy eladom a `csába, de az a szoftver miatt volt, attól tényleg többször idegállapotba kerültem

-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A legerosebb változatokat összehasonlítva, mindkettő kombi. A 0-100 gyorsulás 8,7 - 9,4 golf és 7.5 - 8.1 a corolla esetében katalógusok alapján.
A végsebességet abból a szempontból írtam, hogy nem mindegy, hogy azért van vége, mert elfogy az ereje vagy csak letilt.
-
viizo
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Neked láthatóan borzasztóan szenvedés és kín ez az egész Toyotázás - nem gondolkoztál, hogy eladod, és veszel egy Vw csoportos terméket, ami milliószor jobb?
-
1.5 tsihez képest például érezhetően erősebb a 2.0 hibrid
Nem így látom. Itt van egy összehasonlító oldal, gyorsulásban a 150 lóerős 1.5 TSI veri a 185 lóerős 2.0 hybrid Toyotát (ami nem csoda, hiszen a Corolla jóval nehezebb, mint a Golf
).Az meg mindegy, hogy a végsebesség hogyan van korlátozva, ha korlátozva van
A Golf végsebessége közel 40 km/h-val több, mint a Corolláé 
-
Sajnos volt már szerencsém olyan közlekedési szituációban lenni, amikor a kocsiban ülve teljes hangerőn üvöltve szidtam a Toyota fejlesztők k. anyukáját

180 fokban visszafordulva kellett volna besorolni a szemben jövő szinte folyamatos kocsisor résébe, a vissza irány külső sávjába. Előző autómmal sokszor abszolváltam a feladatot, gyanútlanul bepróbálkoztam a Toyotával is. Előző autó ívbelső kereke (mivel kanyarban a terhelés a külső kerékre esik) kicsit ki szokott pörögni, de be tudtam szúrni a résbe.
Toyotával is odaálltam, amikor láttam, hogy van egy kis rés, akkor jó nagy gázt adtam...
Autó meglódult, és a következő pillanatban az asszony táskája a műszerfalon csattant, mi meg szépen kipróbáltuk a biztonsági öv feszítőerejét

Mert mi történt
Működésbe lépett az autó vészfékező rendszere, érzékelte, hogy a vissza irány belső sávjában közeledik valami
A hülyéje azt nem vette észre, hogy a külső sáv üres, ott nincs forgalom, oda át tudok menni bőven a belső sávban közeledő autó előtt 
Ott égtünk a kereszteződés közepén dekkolva

Itt történt az eset, hiába van kijelölt visszakanyarodó sáv, bekapcsolt vezetési asszisztens mellett itt mi nem tudunk visszakanyarodni
Mivel kikapcsolni elég sok gombnyomást igényel, ezért nagyobb forgalom idején inkább kerüljük ezt a kereszteződést 
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
1.5 tsihez képest például érezhetően erősebb a 2.0 hibrid. A dízel más tészta, mert az nagyon tol. De gyorsulási érték alapján azt is lehagyja, sőt, legalább is a corolla.
Az tény, hogy a sebességgel nem arányos fordulatszám és hangerő annyira elvonja a figyelmet, hogy nem a gyorsulást veszi észre az ember.A végsebesség pedig mesterségesen van lekorlátozva.
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ez igaz minden mostani "hétkönapi" autóra.
Pont talán Tom1939 írta hogy félt egy X3asban a kereszteződésben, mert mindig 1 mp-t gondolkodott mielőtt elindult, na ez nálam mostani Toyotákkal sosincs így az elektromos motor(ok) miatt.
"Toyota erősen ráment a takarékos fogyasztásra és a hosszú motor/hajtáslánc élettartamra." . ennek örülni kell, a többiek pont fordítva csinálják. -
tycon
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Avensis d4d 150LE. Oda kellett lépnem egy kikanyarodáskor, és nem 1-be, hanem mit tudom hányasba volt. De megpörgött, ki is húzott a helyzetből simán.
-
válasz
blueye
üzenetére
Nyilván kicsit túlzok, de az Euro 6 d/e kibocsátási norma betartásával kapcsolatos elvárások (amik már eleve az élményfaktor helyett csakis az alacsony károsanyag kibocsátásra teszik a fókuszt) mellett a Toyota erősen ráment a takarékos fogyasztásra és a hosszú motor/hajtáslánc élettartamra.
Nem gondolom, hogy a Toyota unalmas autókat gyárt (merthát a zászlóra írták, hogy No More Boring Cars
), de egy hibrid Toyotában minden a békés tötymörgésre csábítsemmi sem motivál előzésre, a többi autósnál gyorsabb haladásra
Nem azt mondom, hogy NEM LEHET vele gyorsan menni, mert bizonyos mértékig lehet, de nem arra való. A sebesség fokozásával először a fogyasztás erősen megnő, a motorzaj felerősödik, aztán meg "elfogy" az autó, a végsebessége 25-35 km/h értékkel alacsonyabb, mint más hasonló teljesítményű autó sebessége.
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vicces vagy.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Avensis T27-et amit tegnap hoztam el. Ma délután elkezdte dobálni a Check Parking Brake System feliratot. A kézifék amúgy látszólag működik rendesen. Van itthon egy gagyibb OBD kütyüm, de azzal csak P1604-es hibakódot tudtam kiolvasni, ami a Google szerint megint kb bármi lehet.
A kereskedővel úgy egyeztünk meg, hogy vigyem el egy diagnosztikára, aztán utána megbeszéljük a továbbiakat. Ha elviszem egy random szerelőhöz, akkor ő fog látni pontosabbat, vagy érdemes lenne egy Toyota szakihoz vinni? Márkaszervizbe ha nem muszáj nem szeretném, félek, hogy elkérnék a fél vesém.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Mondjuk azt is le fogom hangszigeteltetni, mert én elvetemült kettesbe pl Bécsbe lehet azzal mennék inkább (esetleg még észak olasz tengerpartra is, ott sincs helybőség). Én rav4-el sem megyek tartósan 120-nál többel a pályán.
-
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egyetértek. 2.5-es rav4 is csak megyeget. Nem is mertem kisebb hybridet venni az 1.4t scross után, így is a dinamikai versenyt a suzuki nyeri (mást nem, de attól ez még tény). Még egyszer veszek egy aygo hybridet városi csapásmérőnek, abba már egész jó lehet az 1.5-ös 115 pacis hybrid.
-
válasz
blueye
üzenetére
Bármilyen másik mai 150 lóerős turbós benzines, vagy dízel motoros kéziváltós autóhoz képest

Ha annál odalépsz, akkor meglódul, ahogy emelkedik a motor fordulatszáma, úgy gyorsul az autó

Egy mai Toyotánál ha odalépsz, akkor a motor bőgni kezd, eleinte nem gyorsul az autó, a motorvezérlő elektronika abból indul ki, hogy biztosan tévedés van a dologban
Ha még 1 másodperc múlva is nyomod a gázpedált, akkor összehívják a közgyűlést és szavazásra bocsájtják, hogy mi legyen. Ha szavazás közben is azt látják, hogy nyomod, akkor kis többséggel, de megszavazzák, hogy gyíííí.Ekkor postán értesítik a váltót, hogy menni kéne, mert az az őrült ott fent még mindig nyomja a gázt. A váltó persze tanácstalan, mert nem tanították meg neki, hogy ilyenkor mit kellene csinálni, tehát felhívja telefonon az edzőjét, hogy WTF...
Aztán persze az edző tanácsa alapján megtalálja a kézikönyv 87. oldalán, hogy mit kell csinálni, összepárosítja a megfelelő áttételeket

Nálam csak akkor gyorsabb a dolog, ha sport fokozatba rakom a vezetői módválasztót, de akkor meg eléggé ideges az autó viselkedése
Szóval tudomásul kell venni, hogy a mai hibrid Toyoták a nyugodt, békés poroszkálásra vannak kitenyésztve, minden más üzemmódot kisebb-nagyobb ellenérzéssel fogadnak.
Ez persze nem is baj, amióta megvan a Toyotám, azóta eszembe sem jut (komolyabban) megsérteni a sebességkorlátozásra vonatkozó szabályokat

-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem megy az óriási túlzás, mihez képest?
-
Nekünk a nagyobbik motoros verzió van (bár a 2024 utáni C-HR Gen2 autóban).
Egyetlen egyszer sem éreztem, hogy túl erős lenne
Nem tudom, hogy van-e olyan üzemállapot, amikor fix fogaskerekeken keresztül adja le az erőt a kerekekhez, de a bolygókerekes (vagy milyen
) áttételen keresztül mindig úgy hajt, hogy a motor bőg mint a zálogos tehén, aztán az autó vagy megy, vagy nem megy
Ha az 1.8-as még ennél is gyengébb, akkor tényleg egy Trabant Hycomat érzés lehet azt vezetni
-
válasz
blueye
üzenetére
ugyanazok ezek a motorok, mint amik a corollában vannak.
az 1,8-as benzines nagyon le van fojtva, azért autópályán nem brillírozik az a 98 ló (hiába van még rásegítésként az elektromos motor)
a nagyobb benzinmotor önmagában kb.150 ló, azért az sokkal inkább rendben van, lehet pályán még kevesebbet is eszik, én is azt választanám. -
No.01
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Latomezobe kerult egy kocsicsere. Nem kell, h nagy legyen, de a kisse emelt stilus bejon nekik (igaz a P2 minden csak nem alacsony, legalabbis a Corollahoz kepest majdnem SUV
)
En is az erossebbet ajanlanam, bar nem hinnem, h valoban szukseguk van az extra erore, mert inkabb videk lesz a felsegterulete. -
No.01
addikt
OCTAMD:
Tapasztalatok szerint mik a velemenyek a regebbi C-HR-ben levo 2 motorrol? Megbizhatosag szempontjabol van kulonbseg az 1.8-as es a 2.0-as kozott?
-
-
No.01
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Komplexebb is

En sokat vezetek sotetben es a LED vs halogen vita szerintem nem is kerdes.
Anno vegig probaltam minden "alternativat" (novelt fenyero, stb) macera volt es a vegeredmeny csak kicsivel volt jobb. Azokhoz kepest a LED egy igazi megvaltas.KTTech:
En ugy tudom, h a Toyotakban mas van. Nalunk legalabbis a Corolla matrixos valtozata nem olyan, mint a Lexuse. -
KTTech
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Ugyanez rendelhető Toyotába is, csak nem minden piacon illetvr nem minden modellhez (és főleg, csak a legmagasabb felszereltséghez).
Pl. Cross-hoz is rendelhető lenne, de pont nem az UK-ban (amikor vettem az enyémet legalábbis így volt, de itt még most sincs).
Viszont az igaz, hogy a LED fényforrás iszonyú drága és kopó eszköznek minősül, így a garancia elég limitált rá... -
blueye
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
A Lexusnak az AHS megoldása viszont tényleg jobb mint az AHB (ami általában nekem Toyotában volt): érdemes ezt megnézni.
-
válasz
blueye
üzenetére
Nálam is ez a helyzet, minden led fényévekkel jobb volt mint a korábbi halogének. Mondjuk az scross esetén igazat adok rob210-nek, az már tényleg zavaróan volt beállítva gyárilag (jóval messzebb "vitt" mint a rav4, de feleségem is panaszkodott rá ha háta mögött jöttem).
-
-
OCTAMD
őstag
Tegnapi sztorim
Ember vesz egy plugin Rav4et 23Milkáért,faxa fullos tényleg
Aztán vesz rá valami utángyárott felnit télire ami full nem szép,de neki biztos bejön
Vesz 4db kínai alis szenzort a kerekekbe 40000ért neppertől(amúgy 12000Ft alin)
Elviszi Toyotába beregisztrálják neki,aztán eldobja a technika
Mégegyszer elviszi,megint beregisztrálják és megint eldobja az autó
Tegnap reggel beregisztráltam én is ,de délben már ír,hogy megint nem működik
Szerintetek lehet,hogy a kínai alis xar szívatja ?
Ugye az eredeti drága 109000Ft,jobban hangzott neki az alis nepper 40000ftos eredetinek mondott cucca
Na most legyen valaki okos -
blueye
veterán
-
rob210
nagyúr
válasz
blueye
üzenetére
Szerintem meg az a szomorú, hogy már minden szart ledesítenek. Van ahol működik a technika, van ahol meg nem. Ha kisüti a szembejövő retináját, az szerintem gyalázat. Pedig toyota is van amelyikbe inkább lenne halogén mint az a szar Fehér fényvető ágyú.
Nem vagyok maradi, de amig nem tudják megoldani ezt a kérdést rendesen , addig nem is értem, hogy kaphat engedélyt közúti forgalomban.
Másrészt semmivel nem jobb, mint egy halogén amit filléres tétel cserélni, a ledet meg pár százezer forint.
De tudom, hogy most mindenkinek erre áll fel a cerkája.
Kell mert az a menő, igaz pl. Ködben semmit nem látsz a frankó fehér fénnyel, de sebaj van led menő.
Rengeteg buktatója van még ennek, de mindegy is.
Van aki érti van aki hülyének néz, mindenkinek szíve joga.
Egy biztos amig van halogén nekem nem lesz led a lámpámban!!! Van szemem látok vele, nem csapom be magam azzal, hogy a led biztonságosabb.
-
dragon1993
addikt
A Műszeregység szoftverének frissítése ad bármi új funkciót?
-
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Vin alvázszám
-
-
"Rendkivül" fontos kérdés de nem bírtam ki, rákérdeztem az importőrnél melyik felszereltségtől ledes a főfényszóró az aygo hybriden, mert az árlista khm, nem a legtisztább ebben. Tippünk jó volt, style felszereltségtől.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ird meg privát a vint és megmondom mi van rá a toyota rendszerében
-
Köszi mindenkinek a választ, de az SMS-ben lévő linkre kattintva kérte az alvázszámot/rendszámot, viszont azt beírva semmi érdemleges infót se dobott ki a Toyota honlapja a visszahívás okával kapcsolatban.
Marad a telefonos megkeresés...
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
nekem 2023-as corollára "Fékaktuátor újraprogramozása" címen volt visszahívásom nem olyan rég. Konkrétan nyáron volt, de akkor nem csinálták meg a kötelező szervízkor, hanem most a gumicserénél.
-
polonic
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
toyota.hu-n alvázszám alapján
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Van a műszeregység frissítéses visszahívás pl.
De alvázszámból meg tudom én is mondani
-
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hívd fel a Toyotát , megmondják alvázszám alapján . De lehet OTA küldik
-
Ma kaptam egy SMS-t, hogy az autó visszahívási kampányban érintett, de a benne lévő linken nem látszik, hogy mi a téma...
Hol lehet azt megnézni, hogy mi a visszahívás tárgya?
A decemberi rohanásban nem tudok beütemezni egy szervizlátogatást, csak akkor mennék, ha életbevágó
-
ddsteel
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Ja és nem kell áramtalanítani az autót stb? Ne legyen gyújtáson, kulcs messze legyen esetleg és ennyi? Légzsákot sem érinti gondolom.... Astránál cseréltem indexkart tempomatosra, de az nem most volt
Ott semmit nem kellet, csak burkolatot leszedni, be az új kar és kész. -
ddsteel
aktív tag
-
ddsteel
aktív tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Bár elég régi bejegyzés, de tudsz esetleg cikkszámot a "kolumbiai" indexkarra? 2021es corollaba tenném. Annyi lenne a fontos, hogy legyen rajta 0 állás, azaz lehessen kikapcsolni az auto funkciót. Ebben 0 állásban mindig megy a DRL ugye? Az jó lenne, ha mindig menne, de akkor híd alatt nem kapcsol be a tompitott gondolom. Ha viszont autó állásban van, akkor még úgy működik gondolom, mint a régi karral, tehát ha a fény olyan, akkor bekapcsol és kész. Simán be tudja rakni bárki? Kormány borítást kell levenni és plug and play? Vagy kell valamire figyelni? Milyen árban vannak ezek? 15-20E körül? Alin láttam olyat is, hogy nem 0 állás van rajta, hanem DRL off. Az nekem nem jó, még törvény szerint is mindig kell mennie a drlnek. Gondolom műszaki átmegy ezzel a karral is, tehát gondolom csak a DRL t nézik. Amúgy a DRL lekapcsol, ha a tompított megy, ugye? Ezt most nem tudom fejből.
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pedig a Mutlu akkukon ott szokott lenni
-
Drizzt
nagyúr
[Sedan hybrid Corollákra 3.2M kedvezmény van most]
10M alatt van hybrid alapmodell, de a Comfort tech is alig van felette. -
-
OCTAMD
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pozitív sarunál fotózd le a dátumkódot és megmondom mikori mutlu
-
Toyota C-HR Gen2: gyárilag 45 Ah-s akku, 286 amper indítóáram, az Anatólia szerte világhíres török Mutlu gyártmánya

-
megtaláltam, ha az appban ráklikkelsz felül a garázsra, akkor ott lesz egy olyan az autódnál, hogy "szolgáltatási központ - 3 aktív", és arra klikkelve részletezi.
Én 2023 november 30-án vettem át a Corollámat, és azt látom, hogy
alapszolgáltatások: 2033 nov. (tehát 10 év)
távvezérelt szolgáltatások: 2027. nov. (tehát 4 év)
Okos szolgáltatások : 2027. nov. (tehát 4 év)
-
baro32
aktív tag
Most olvasom az akku irományokat én csak leírnám hogy nekem a Corolla Crossban 2024-es 45Ah 315A indítóáramú akku van de ha hiszitek ha nem a márkáját már nem is néztem és már nem is emlékszem rá.
Ma vizsgáltam akku teszterrel és GOOD státuszt kaptam rá 315A helyett 310-et írt rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Ena 8 kávégép
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

4 napig gyűjtöttem a bátorságot a kiállásra... Első hátsó radar egyszerre üvöltött a lehajtó kanyaródó részében...

Szívesen használnám a sebességfigyelőt, mert hasznosnak tartom, de a navigáció még fontosabb
), hogy nem az egész RSA-t kapcsolom ki, hanem csak a hanggal történő jelzést, a műszerfalon megjelenített sebességhatár kijelzést viszont meghagyom.
), másrészt ez is némítja a navi szövegét, szóval semmit sem érek el így.