Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Plazma TV topic
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stuka20
senior tag
válasz
baro32
üzenetére
Engem a pára kínoz, ráadásul most belül eléggé vizes pára, le se fújja. Autós törölközővel törlöm le...
Fagyra ajánlom az ADBL Frost Eater-t, lefújod és 1-2 perc után le is olvadt az egész. Nem is kell sokat fújni, mert lefolyik, s közben olvasztja.Én 4km-t megyek oda-vissza munkahelyre, tehát 1 nap összesen 8-9 kb. Most ebben a hidegben ilyen 7-9.1 liter a yaris. Tele akkuval is csak pár métert megy villannyal. De ez tavaly is hasonló volt.
Én beindítom és egyből kapcsolom a gombot, ami a szélvédőre fújja, majd adbl + autós törölköző kívül belül. Hagy némi elmosódást, de visszatörléssel meg lehet oldani, bár idegesítő. Hőfok 22-23. Ülésfűtés egyből az brutál forró, 1 állásos. Kormányfűtés kéne még, fázós a kezem nagyon.
Toyotánál csak a camry és a rav4 kapott elől fűtőszálakat? Mert akkor nem toyota lesz a kövi autóm..csillaggarázs egy átok ezen a télen.
De egy állófűtés is jó lenne, amit appról lehet indítani, ha van ilyen. -
válasz
baro32
üzenetére
Igazából a mindennapokban kell vigyázni, hogy ne ragadjon be az utastérbe egy rakás pára, mert megszívod. Ha így jársz, akkor valós hogy akár 10 percet is járathatod állóban, mire indulni lehet. Szóval ha figyelsz, és nem hagyod a belteret totál párásodni (ez ugye akkor derül ki amikor beüt a fagy, nem akkor amikor mész vele 2_x fokos beltérben).
Kívülről lekaparod a jeget kézzel, belülről meg legfeljebb egy kendővel rásegítesz, ekkor meg lehet úszni ~5 perccel is.
Én azt szoktam, hogy megérkezés előtt, vagy néha menet közben összes ablak le, és jól kiszellőztetem a belteret a kinti hideg száraz levegővel.
És amúgy ja, elég a dedikált szélvédő gombot benyomni, csinálja magától.
De hogy a lefagyott kézifékkel mi a rákot csinálok, az már nehezebb ügy... Most lementem egy másik utcába parkolni, ami nem piszok meredek lejtő... -
No.01
addikt
válasz
baro32
üzenetére
Na akkor majd valaki ujfent kijavit, de en ugy tudom, h az autok klimaja meg nem fut. Legalabbis 150e EUR-n innen szinte kizartnak tartrom.
Epenseggel bekapcsolhatod ha akarod, de a kompresszor nem fog elindulni. Ezt nekem mondtak a szervizbe mert a Corollanal volt egy kis problemam.Donki Hote:
Egyszeru: benyomod az AUTO-t es beallitod a hofokot, minden mast (a levego iranya es a venti sebessege, sot meg a kulso belso keringetest is kapcsolja) maga intez.
Az AC gomb semmit nem tesz hozza amig nem kell huteni.
Nekem tobb kollegam is AC-vel nyomja fixen 23-fokon gyakorlatilag non-stop telen nyaron.
En csak minimalisan futok rovid tavon, inkabb hasznalom az ulesfutest... Ha viszont megyek ~fel orat akkor mehet ahogy kell.Csak, h a fogyasztas temakorbe is belevauzzak
Az, h mit ir ki az nem teljesen esik egybe a valosaggal. A tapasztalatom az (Corolla + Rav4) h minel rovidebb a tav annal inkabb nincs szinkronban a kalkulat es a valos fogyi.
Viszont telen, ~3km-es szakaszon csodat ne varj meg egy Toyotatol se
-
válasz
baro32
üzenetére
Fogyasztás normális, nekem első 3 kilométer a mexikói úti metróig nyáron 6 télen meg 14 lityi, ha durván le vagyok jegesedve lehet 19-20 is ez ilyen buli (rav4 2.5-es "sima" hybrid).
Mondjuk nálam a fűtés meglepően jó, pedig féltem hogy nem lesz az, gyorsabban fűt mint az előző 1.4t scross, pedig az hidegben sokkal durvább zabagép volt (= volt bőven plusz energiapazarlás fűtésre). -
ddsteel
aktív tag
válasz
baro32
üzenetére
Azért csinálták így, mert 20% alatt és 80% felett nem használja az akkut. Tehát mintha ott se lenne, így a felhasználó számára releváns értéket mutatja. Lehet kapni ilyeneket, mint a képen, amit fix 12Vra kell bekötni (szivargyújtó nem jó, mert az asszem egy idő után lekapcsolja az áramot) és akkor mindig látszik az akkufeszültség.
-
KTTech
veterán
válasz
baro32
üzenetére
Azért, hogy ne panaszkodj, hogy miért nem mutatja telinek... mondjuk ha veszel egy Tesla-t és az 100%-ot mutat, akkor jó esetben 85-)%-ra töltötte fel az akkut, szóval nem egyedi a dolog.
A kis akkut monitorozza, figyelmeztet is push üzenetben, a MyToyota app-on keresztül, hogy lemerül és azonnal el kell indítani a kocsit. Olyan nincs, hogy teljesen levágja a fogyasztókat a 12V-os rendszerről, mert akkor onnan az ajtót se tudná az ember kinyitni csak a mechanikus kulcssal... amit még lemerült akkuval is kinyit azért (de a fék vákuumszivattyújának már kevés és így nem kerül Ready módba se).
-
-szabi-
addikt
válasz
baro32
üzenetére
Ez alapján elég sanszos, hogy a kulcsos hozzárendelés sokkal célszerűbb, mint a mobil.
MyToyota alkalmazásban ilyenkor is ott vannak a vezetési adatok?
Legközelebb a kocsi közelében leszek megpróbálkozom megint a kulcs hozzárendelést. Nem is értem a kereskedésben miért nem állítják ezt be. -
ddsteel
aktív tag
válasz
baro32
üzenetére
Igen, a 14,2V a töltőfesz, azonnal elkezdi a töltést a nagy akksi, ahogy READY van. Igazából ez a szivargyújtós tájékoztató játéknak jó, de az igazi a kis akksin mérés (és ugye cellazárlatot az sem mutat - amikor terhelésre összeomlik a feszültség). A tutit a terhelővilla mondja meg.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
baro32
üzenetére
Nem-nem. Írtam a #25084 hozzászólásban, hogy indítózásnál tök normális, hogy 11,9V-ra esik be. Önindítós autónál is így van, itt meg csomó dolog éledezik stb. Olvasd el megint azt a hsz-emet. Pár nap, óra pihentetés után mérj zárt autónál, közvetlenül az akksinál. Egy hibrid simán indít egyébként még 12,2V-ta is, csak az akkunak már nem jó 12,4V alatt (TARTÓSAN, tehát nem arról van szó, hogy indítás után pár mp-ig), mert akkor beindul a szulfátosodás. Ez a 11,9V indításkor kb semmit nem mond az akku állapotáról. Ha nem indítasz, csak "gyújtásra" teszed az autót, azzal is terheled a kis akksit. Ez a mért érték nem mérvadó (szerintem).
-
ddsteel
aktív tag
válasz
baro32
üzenetére
Egy normál autónál, ha jár a motor, akkor megy a generátor és tölti az akksit (igen, vannak olyan "újabb" kocsik, amiknél járó motornál nem tölt, vagy felmegy pilanatokra akár 15V fölé a töltés - pla AGM akkuk esetében). Toyo hibridnél (ami nyilván Neked is van, hisz READYt írtál), amint READYbe teszed, már mutatja is a TÖLTŐfeszültséget, ami jellemzően 14,1-14,4V körüli. Akkor is ennyit mutat, ha gatya az akksid, mert a töltőfeszt látod. SZERINTEM ha az akksi tényleges feszültségét akarod látni, akkor vagy csak gyújtásra rakd az autót (2x megnyomod a START gombot a fék benyomása NÉLKÜL), ekkor asszem az autó nem tölti a kis akksit (merülésveszély nyilván, ha sokáig van így), de a szivargyújtó ilyenkor az akksi saját feszültségét mutatja. Ugye azért kell ez a játék, mert a szivargyújtóban csak gyújtáson, vagy READYben van áram. A feszültségmutatásos kütyü "szinte" felesleges számodra, mert jó eséllyel mindig a töltőfeszt fogod látni rajta, ami irreleváns az akku állapota szempontjából és itt nem érdekes kütyüt nézni, mindig lesz töltőfesz, mert nincs generátor, ami tönkremenjen. Azért csak szinte, mert ha csak gyújtásra teszed, akkor sztem az akksi saját fesz-t mutatja. Menet közben, ha 12,8V-ot láttál, az vagy egy teljesen feltöltött akksi feszültsége, vagy pont annyival tölt éppen. Teljesen mindegy menet közben mit látsz. Az akksi szempontjából az ad valami infót, ha leállítod a kocsit és 1-2 nap után (vagy később nyilván bármikor) rámérsz multiméterrel közvetlenül az akksinál. A multiméteres mérés az akkunál jó eséllyel a legpontosabb mérés. Illik 1-2 hét állás után legalább 12,4V-ot mérni. Én csak 7végén autózom, úgy szoktam, hogy leállítom az autót, kinyitom a motorházat és bezárom az autót. Utána szoktam mérni pár nap elteltével úgy, hogy csak felnyitom a géptetőt és mérek. Ugyanis ha akkor nyitnám ki az autót és kezdené élesztgetni a rendszert, akkor kb 11,9-12,2V körül mérnék. Udvarban állok, szeretek ilyenekkel szórakozni, megtehetem
(márminthogy nyitvahagyjam a géptetőt). Nem vagyok szaki, ezek csak a tapasztalataim, ha bármi nem úgy van, ahoyg írtam, javítson bátran bárki.Szerk: látom KMT pont ezt írta zanzásítva

-
viewed
tag
válasz
baro32
üzenetére
Hogy pontosan hány liter, azt a fene se tudja. Találtam már leírásban 40, 42, 43 és 50 l-esnek mondva. Az biztos, hogy 40,5 l-nél többet még nem tankoltam bele (egyszerre).
A teljes átlagfogyasztás amúgy 4,4 l.
Jó lenne, ha 2 átlagfogyasztásmérő lenne benne, az egyik maradna a teljes átlagra a másik tankolástól tankolásig. -
válasz
baro32
üzenetére
Én városban abszolút nem nagypapásan vezetek (feleségem definicíója erre a: "piaci légy", nem vagyok közveszélyes de kihasználom a felkínálkozó lehetőségeket kevésbé agilis egyedek megkerülésére), mégis elvagyok 5,5 liter körül ami ekkora tanktól kb boszorkányság. Pályán viszont semmivel sem szeretek tartósan 120-130 felett menni. Szerintem betolnának alám egy RR-t vagy Bentleyt azzal sem mennék gyorsabban (ez nem változott, ilyen voltam 23 évesen full fapad corsával is).
-
Senhi
aktív tag
válasz
baro32
üzenetére
Ez teljesen téves. Az első szám a kerék szélessége mm-ben, a második a magasság, de ez egy arány szám hogy a szélesség hány százaléka az oldalfal magassága. Tehát ebben az esetben 125mm a szélesség, ennek a 70%-a 87mm körül van. Másik gumi 165*0,65, ez 107 mm körüli magasságot jelent. Innen a mért eltérés...
-
KTTech
veterán
válasz
baro32
üzenetére
95-ös, Morrisons, Shell, Tesco, BP, Total, Texaco, Apple Sainsbury's ahol épp sikerül. E10-est, az jobb a motornak (jobban hűti az égésteret). Fogyasztásban marginálisan rosszabb, mint az E5, de árban visszajön a különbség.
Fogyasztásban nem lesz különbség a 100 és a 95 közt, teljesen más miatt kellhet a 100-as (főleg erős motoroknál a kopogás elkerülésére). -
polonic
félisten
válasz
baro32
üzenetére
Az autós topikban én kérdeztem és egy a győri Audi motorrészlegén dolgozó fórumtárs, aki tesztelte is a motorokat különböző tüzelőanyaggal, azt írta, hogy a 100-as benzinnel tisztábban működnek a motorok és mindegyik újabb motornak hasznosabb.
Bővebben mondjuk nem részletezte. -
válasz
baro32
üzenetére
Én mikor megvettem az autót benyomtam az Auto gombot a klímán, azóta hozzá nem nyúltam. Télen nyáron megy, nyilván más hőfokon. Egyrészről jó ha bent is hűti az utasteret az akku miatt, továbbá valóban kiszáradnak a tömítések ha sokáig nem használod, elmegy a gáz és meghal a kompresszor. Nem kell túl gondolni
-
válasz
baro32
üzenetére
Már nagyon régen minden autómban állandóan be van kapcsolva a klíma, soha nem volt bajuk, nem voltak büdösek (télen meg jó is párra ellen). Én 2.7 kilométerre járok meló napokon 10 órás különbséggel kb. Hybrid fogyasztás nem igazán érdemes ekkora távon nézni, hideg nagyon megüti nyilván, de ekkora távon az is számít mennyire lett éppen tele a fő akksi amikor megálltál (nekem rav4 hybrid).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Plazma TV topic
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- PlayStation 5
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Lehet 1x elég lett volna megnyomnod és látod a valósat
(márminthogy nyitvahagyjam a géptetőt). Nem vagyok szaki, ezek csak a tapasztalataim, ha bármi nem úgy van, ahoyg írtam, javítson bátran bárki.
én is szolnokra hordom szervizelni
(Auris E180)