Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Van itt egyebkent uj C-HR tulaj?
Kivancsi lennek, h a nem nyithato uvegteto rolo nelkul mikent is mukodik a valosagban?
En ezt nem tudom elkepzelni a valosagban.
(Teslanal is igy van, de mindnefele nano/silver bevonat ellenere azert csak lett hozza utolagos rolo az Alin. Okkal) -
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Kombit találtam csak: [link]
140-nél 7.3l/100km, 160-nál 9.4l/100km, 180-nál 13,9l/100km a kocsi számolt értéke35l-t tudsz bele kb tankolni, nagy a biztonsági "rés", jóval hamarabb jelez.
szerk: írtam már ide is sztem, hogy nemzetközi piac a hibrid, és usa előírás, hogy 2 gallonnak (kb 7,5 liter) még kell lennie a biztonsági tartaléknak, amikor 0mérföld hatótávot jelez. Nyilván a v8-as közegben ez 30mérföld hatótáv, úgy érthető is, de a 42l-es tankból fájó, hogy 35l-est csinál.
-
GalaHU
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Azért ezek a Toyota lakossági modelljei, jogkövető állampolgárok számára. Bár lehet hogy a kollégád a német autópályán fog csak közlekedni.

A gyári fogyasztási adatok simán tarthatóak (ez is csoda manapság) de 160 körül már más világ kezdődik a RAV4-ben is. Addig fele-fele város-autópálya használattal nekem 5,8 a fogyim pedig összekerekes a paripa 19-es kerékkel.
-
pècsimunkás
addikt
Amikor vettem az első linkben szereplőt, nem lehetett kapni a 3. linkben szereplőt- ami nekem ugyebár az első volt.
Negatívumot nem tudok mondani.
Amióta a 3 riasztót együtt használom, nem mászta meg a nyest- de semmi- az autót.Amikor a règebbit használtam csak, akkor azèrt előfordult 1-1 nyest nyom, nyestszar az autón.
Nèha kiraktam kerèkre, akkor viszont sosem!
Csak 1x-2x átmentem rajta, meg fèltem, hogy el ne lopják a kerèkről.Szóval így lett megoldva, ezzel a három eszközzel.
Most minden ok ( kopp kopp kopp) -
válasz
tboy93
üzenetére
Fogyiban biztosan rosszabb. Nekem 7-et eszik 120-130 körül (néha 140-el előzve). Hangszigetelése elég gyatra, mondjuk én azon javítottam utólagosan (így mondjuk közepes).
De ha csak pályára lenne és suv, akkor biztos nem rav4 lenne. Csak én rengeteget megyek városban mint apa taxi. -
válasz
Tom1939
üzenetére
Na majd kiderül. Új cégnél toyota flotta van, nem választható az autó, ezen a szinten mindenkinek corolla jár, fentebb manageri szinten meg rav4. Az amúgy jobb pályázásra? ott meg nem az a gond, hogy egy nagy doboz, innentől fogva a légellenállás szar, gondolom nehéz is

-
válasz
Tom1939
üzenetére
igen, 140 (142?) lovas
kíváncsi leszek, ismerős octi tdi-t cserél majd rá (egyik cégnél ez van másiknál meg amaz), 160 környéke az átlagos tempó, a skoda hozott 5-5.5 körüli fogyit így hajtva
ja, várhatóan évi 50-60e km futás
3 év alatt amíg megtartják szerintem lesz egy 2 millió Ft hátrány a toyotára nézve a skodához képest üzemanyag terén -
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mas egyeb ami negativum esetleg az 1-vel kapcsolatban? (es egyebkent miert lett 2 kulonbozo fajta ha szabad kerdeznem?)
-
-
Teoretikus kérdés, 2023+ 1.8 hibrid sedan corolla hogy fogyaszt 150-180 körül?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Nem tud ilyet. Írta, hogy reggeli idításkor, hidegen. Az Auris mindenképpen indítja a benzinmotort reggeli indításkor (hisz nem lehetséges éjszakai állás után reggel LEGALÁBB 40 fokos hűtővíz, az Aurisnak meg az kell az EV módhoz). A Corolla tudja ezt, elsőre meg is lepett nyáron, langyos reggelen, hogy mivanmá, rossz a motor, hogy nem indul?

-
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az elso szimpatikus es nem is draga, de ha kapcsolgatni kell es elfelejted akkor megette a fene...
Mennyit bir egyebkent?
(nekem ezek a sehr gut dolgok eddig elegge bevalltak. Arrafele valahogy ezek a tesztk is kisse megbizhatobbak) -
-
-szabi-
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Köszi a linkeket.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Ilyen van a motortèrben, gyorskötözővel rögzítve: [link]
4 ceruza elem megy bele. Akkumulátorra is lehet kötni, azt nem akartam...
Ez a spray: [link]
Ez van az utastèrben, csomagtartóban: [link]Utolsó teljesen hangtalan nekünk.
Ès lassan merül benne az elem.Az elsőben gyorsabban merül, napközben kikapcsolhatod, ha nem felejted el este visszakapcsolni
-
-szabi-
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Igen jöhet.
Nézek ilyen elemes olcsó cuccot én is és kombinálom a dolgokat.
Köszi.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Amazonról nyestriasztó jöhet?
Sprayel - ha fix helyed van èjszakára- az autót fújd körbe. Mármint a földre fújj.
Nekem van egy a motortèben is- olcsó, elemes, egy meg hátul a csomagtartóban. Meg a parkolóm körbefújva.
A három együtt vèdi eddig az autót.
Nekem is a burkolatot kaptak szèt a motortèrben a nyest. -
blg
senior tag
válasz
ddsteel
üzenetére
Nektek nincs EV gombotok? Az indítás után nem azonnal röffen be a benzinmotor, gyorsan, még előtte meg kell nyomni az EV gombot, és akkor ha nem kell fűteni, és nem adsz nagy gázt, akkor elgurulgat 1-2 km-t elektromosan a hibrid Toyota. Nekem így csinálta a Prius 2, az újabbakkal sajnos nincs tapasztalatom, de remélem nem fejlődött vissza a rendszer... Használtam, amikor pl. egyik utcából kellett csak átállni a szomszédos utcába, vagy teremgarázsból kiállni (addig se füstöljön)
-
ddsteel
aktív tag
válasz
hhgygy
üzenetére
Így van, én is így emlékszem. Corollánál ez már nem igaz. Ha kint meleg van és elég kraft van az akksiban, nem indítja. Miután viszont elindult a benzinmotor (a töltöttség csökkenése és/vagy a gázadás nagysága miatt), akkor már olyan, mint az Auris: a megfelelő töltöttség és a motorhőfok eléréséig járatja a motort (ha nincs egyéb igény, pl fűtés-hűtés, akkor értelemszerűen tovább). Ez fejlődés a Corolla javára, ez anno idegesített az Aurisban (sokszor állok hidegen ki-be kapun). Persze ez ilyen apró idegesítő dolog, nem vészes.
-
-szabi-
addikt
A szekszárdi Toyotánál voltam.
A szervizes ki is hozta a raktárból megmutatni mire gondolt.
Téli gumim van tavaly vettem, de jelenleg ősszel tavasszal cseréltetem a felnin.
Nekem is jó lesz a Dezent.Közben a linked alapján keresgéltem az Amazonon is de ott gyári nem csak Top Sensor gyártótól (1, 2, 3, 4, 5, 6) jönnek fel találatok 70-80€ között, 20-40€ körül meg a távol keletiek.
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
40e az ultrahangos riaszto? Hmmm...?
Nekem anno 80-at mondtak a Mayerbe es a Duettnel is hasonlo remlik. (idoben nem tudtam osszeegyeztetni igy skippeltem mindkettot)Te hol kaptad ezt az ajanlatot egyebkent?
**A MAK felnikkel en is szemeztem, de ott nem volt bevonatos az AEZ meg nemcsak dragabb volt, de keszletrol sem volt elerheto en meg nem akartam varni mert azt mondtak, h az atfutas barmi lehet 2 het es 2 honap kozott.
Ettol fuggetlenul a Dezet szerintem jo. Nyilvan van ennel jobb, konnyebb es tan szebb is, de ott lenyegesen tobb lesz a vegosszeg. (mar nem emlekszem mi volt az alternativaja a Dezentnek amit meg a Corollahoz vettem, de az remlik, h a komplett szett (felni, gumik, szenzorok) arabol a "jobbik" nal a gumik mar egyaltalan nem fertek bele a keretbe. -
-szabi-
addikt
Néztem még ugyanezen a weboldalon Mak Barbury felnit 60e, illetve Aez Montreal black 116e. Végül arra gondoltam a kettő között jó lesz Dezent.
A szervizben ajánlották, hogy raknak a kocsiba ultrahangos riasztót ami az autótól kapna tápot, 40e Ft lett volna.
Spray-re azt mondták ragacsos lesz tőle az autó. Sokat segít, hogy ezt az utat már végigjártad előttem. Köszi a tanácsokat és a linkeket.
-
Tibko8
senior tag
Hát ez külső hőmérséklet függő és akkumulátor töltöttségtől is függ. Nekem 19-es Corolla van. Most így tavasz óta simán tudok 2 km gurulni úgy hogy nem indul be a benzin motor de ha kapcsolsz fűtést klímát vagy pedig 40km/h felé mész fix indítja a benzin motort. Vagy ha nagyobb gázt adsz neki.
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Ezt a kort en lefutottam. (sot vasaroltam is ilyen kereket igaz masik designt)
Egyaltalan nem gyari beszallito, de ar/ertek aranyban nagyon jo (mindig az volt csak a minoseg nem volt megfelelo regebben, de amiota egybeolvadt par masik markaval AEZ azota nagyon sokat fejlodtek es van nekik kulon speci teli alufelniuk is ami jobban ellenall a sonak, kavicsoknak. A felar elhanyagolhato... azota a 2. szett is ilyen lett)A TPMS szenszorra van jobb ajanlatom ami gyari es nem a gagyi kiani ami alltalaban fele vagy 3-ad annyi ideig birja (igaz arban is ehhez igazodik, de meg a gumisom is azt mondta, h nem mindegyik egyforma mert mar tobb olyannal talalkoztak amit egyszeruen nem lehetett feltanitani)
A motorburkolat es a a motorhazteto belso szigetelese nagyon kozkedvel a kis
rohadekokragcsalok koreben. A nemeteknel es az osztrakoknal mar olyan szinten jar, h 1-2 biztosito mar nem is fedezi. Ez sajna ilyen.Van jofajta spray ellen, de sajna ismetelni kell tavasztol oszig havonta kuloben szart sem er.
Holnap igyekszem kuldeni a linkeket
-
ddsteel
aktív tag
Biztos, hogy nem. Környezeti hőmérséklet és nagyakku-töltöttség függő. Nekem nyéron a Corolla tud olyat, ha kellően töltött a nagy akksi, akkor nem indítja a benzinmotort párszáz méterig. De ahogy jobban nyomom a gázt, már indítja is. Hidegben indítja rögtön. Emlékeim szerint az Auris mindig indította a motort reggeli induláskor, függetlenül a töltöttségétől és a külső hőmérséklettől (asszem ugye elméletben legalább 40 fokosnak kell klenni a hűtővíznek Aurisnál az EV-módhoz, emlékeim szerint, de a Corollánál ez szerintem máshogy van).
-
Sziasztok.
Egy Auris hibrid tud csak elektromosan menni 500 métert (reggeli indításkor hidegen)?
A bölcsi a szomszéd utcában van (ez kb 500 méter) és jó lenne ha ekkor hideg motor helyett elektromosan elgurulna odáig, innét pedig mehetne tovább normál módban a 16 km-re lévő munkahelyig. -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Megvolt a 15e szerviz.
Külön rákérdeztem, hogy része e az átvizsgálásnak a hibrid rendszer és az aksi.
Nekem azt mondták nem, mert a gyártó annak ellenőrzését csak az 5. évben vagy 100e km megtétele után írja elő.
Nem vitatkoztam.
Így végül csak olajat és szűrőt cseréltek + átnézték.Be hívtak a műhelybe, hogy mutatni akarnak valamit.
A motortérben valami megrágta a motor burkolatot.
Most rágcsáló-kisállat riasztókat keresgélek, de elég vegyesek az interneten olvasott tapasztalatok, vélemények. -
g0dl
addikt
Az internet alapú rádiónál el lehet érni, hogy ne kapcsolgasson vissza FM vételre, hanem maradjon IP adásnál (Corolla 2023)? Illetve pl. Inforadio esetében akkor képes csak internet rádióra váltani, amíg még szinte az fm vételkörzetben van. Tehát mikor haladok ki a vételkörzetből akkor átkapcsol internet rádióra és az szépen hallgatható is bőven vételkörzeten kívül., De ha csatornát váltok, majd vissza, akkor már nem képes internet adásra kapcsolni, és nem szól.
-
adrian14
tag
válasz
stuka20
üzenetére
Szia!
Ahogy írták az előző hosszászólásokban én utángyártottal cseréltem Aliról. Már van pár hónapos tapasztalatom vele. Nem ragad be, viszont nagy melegben ez is nyikorog. Mondjuk 25-30 fokig nem, de amikor 40 fok van és napon áll a kocsi, akkor itt is van nyikorgás. Szóval ezt vedd figyelembe, ha rendelnél. Engem nem zavar, mert az előző gyári konkrétan nem nyílt ki sokszor.
-
tycon
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
A műszerfal (Avensis T25 2006) alá akartam nézni, mert első radart raktam be, és a zümmőgőt áthúztam a tűzfalon. Az óra csoport kiszedéssel. A szellőzők műanyag fülecskéi szanaszét törve. A középső tároló rekesz fedelének a zsanérmechanizmusa szanaszét törve. A motortakaró oszlopai mind letörve. Az óracsopor mögött a hegesztett vason semmi, se alapozó, se cink, se festék. Ahogy az udvarról az eső alól bevitték a gyárba. Az alsó motorborítások csavarhelyei szétszakadva. A bolhák a motortérnél kriminálisak. És a 10 félét átnéztük a Bárdinál, de olyan nincs, mint a gyári.
Viszont már majdnem olyan mint a Lagunám. Vettem Tomtomot bele 6 colost. És van radar elöl-hátul, és csavartam rá guminyomásmérőt.
Mondjuk nem olyan kényelmes az ülés. És deréktámasz feszítő sincs. A Lagunán volt. Viszont van +20LE. -
VanAzAPénz
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan Automata váltó diagnosztikával foglalkozó céget Pest megye körzetében, aki megbízható?
Köszönöm. -
stuka20
senior tag
Elkezdett nyikorogni a teleszkóp a rav4-nél (5 éves, gen5), lehet a melegtől, nem tudom. Amikor csukódik le, akkor csinálja, már amikor éppen lecsukódna.
Valaki itt írta, hogy neki is ezt csinálta és hogy mennyiért csinálták meg, de nem találom a hozzászólást. Vagy lehet elég lenne csak befújni valamivel?
-
Imy
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Nem csak garancia után, és 10 éves korág kell.
Nekem ezt írták első éves szervíznél: "A hybrid akkumulátor teszt elvégzése majd csak az 5.év/ 100 000 km (amely előbb letelik) után válik esedékessé, mert az ideig gyártói garancia alá tartozik."
Nekem az 1 éves 54e-be volt. (2025 február végén)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest