- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2499 üzenetére
A transmission a torrent igaz?
Mi a különbség? Mit jelent a BIG? -
válasz
z123456789 #2498 üzenetére
Azért, mert a flashben ott van a CFE bootloader is, ami ~256KB, illetve az NVRAM is, ami 32KB, tehát nagyjából ~7.8MB körüli fw-kkel lehet számolni maximálisan!
Ha olyan kell, amiben benne van a transmission, akkor a BT verzió...
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-116-BT.trx...egyébként meg Big-VPN kell neked!
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-116-Big-VPN.trx -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2497 üzenetére
Fú, hiszek neked, nem tudom kikeresni a listából hogy ez melyik.
MIndegy.
De miért nem fér el ha csak 7,9 MB a Flash meg 8MB?
Tudnál akkor nekem tanácsolni egy FW-t? -
válasz
z123456789 #2496 üzenetére
Szia!
Itt leírja, hogy ehhez a típushoz RT-N build kell, tehát jó mappát választottál!
http://tomato.groov.pl/?page_id=69Viszont, ha itt megnézed, láthatod, hogy azt az fw-t senki sem használja, mert nem fér el a flashben!
http://tomato.groov.pl/tomatoanon.php?model=Asus+RT-N15UIgen, ugyanúgy tudod telepíteni!
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Beújítottam.
Asus RT N15U. A Flash nem nagyobb az RT N10U-énál, de a lényeg a gigabit volt, hogy ki tudja szolgálni az érkező NAS-t.
Ennek ellenére amíg nem jön meg, segítenétek, hogy erről az oldalról a 7. FW jó lesz nekem?
A mappa ASUS RT Nxx, feltételezem hogy N15 beleesik a halmazba, viszont elbizonytalanít a file nevében az
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-116-BTgui-VPN.trx jelölés.
Ez a router típusra vonatkozik?
Illetve az FW telepítése ugyan olyan módszerrel történik mint mondjuk a korábbi RT N10U-mnál?Előre is köszönöm!
-
RawrRr
tag
Íme: Tenda N6 / N60 Advanced Tomato
v1.22.16 » K26RT-N » Tenda
Nem egyezik az utolsó .16-os Advanced Tomato-val, mert ebben már egyéb javítások is szerepelnek, csak Jacky egy router miatt nem szeretett volna új verziót nyitni.
Change Log:
- Fixed issue with "Refreshers. Now they should work fine every where.
- Fixed Reboot button at Media DLNA page
- Fixed rendering issues with UPS monitor page
- Fixed issue where QOS graphs redirected to wrong page
- Fixed javascript issue on Reboot pages, again =) (now working properly)
- Added behavior that after new Ajax page is loaded browser scrolls to top automatically. -
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #2492 üzenetére
Akkor lényegében nem is kell az Nvram-ot törölni, ha Shibby-re rakom majd rá az AdvancedTomatot? Mert csak a GUI más
-
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #2490 üzenetére
Köszönöm, írtam is neki, hogy ha tud csináljon valamit az N6 / N60 párosra is, mert van egy tökéletesen működő 116-os shibby verzió rá, csak még nincs publikálva, viszont changelog van róla.
-
Az Advanced Tomato alapja a Shibby build, tehát nem véletlen a hasonlóság! Az Advanced Tomato verziószámának utolsó két számjegye az alapjául szolgáló Shibby build utolsó két számjegyére utal, vagyis a jelenlegi 1.21.16-os Advanced Tomato a 116-os Shibby build-ből készült!
Viszont Tenda buildet ott még nem látok!
-
RawrRr
tag
Használ valaki AdvancedTomato-t ? Ha a Shibby kompatibilis a routerrel, akkor az Advanced-is, vagy hogyan van ez? (megnyerőbb és átláthatóbbnak néz ki az AdvancedTomato felülete).
Azért kérdezem, mert a changelog-ja az 1:1-ben a Shibby és ott írta a Tenda routereket is.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2486 üzenetére
Nem teszem fel, csak úgy érdekelt hogy milyen, és közben a letöltési oldalon meg is találtam a "kompatibilitási" listát egy lenyíló menüben hogy melyiket töltse le az ember. (wrt320n routerem van amúgy) jól szuperál a tomato rajta szerencsére, nem is igazán akarom lecserélni, csak az advenced tomato felülete keltette fel a figyelmem
-
válasz
ftamas0201 #2485 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor az Easy Tomato továbbfejlesztése az Advanced Tomato, mert előbbi project jól beállt tavaly nyáron...
De mondom, én sosem próbáltam, nem láttam!
-
válasz
ftamas0201 #2485 üzenetére
A "Shibby féle" felület abban is ugyanúgy megvan! Milyen Linksys-re tennéd fel?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2484 üzenetére
Értem, csak mert elég érdekesnek tűnik nekem, átlátható a felület is (természetesen a shibby féle is) és ezért érdeklődtem felőle, mert felkeltette a figyelmem
-
válasz
ftamas0201 #2481 üzenetére
Az Advanced Tomato a Shibby buildre épül, és igazából annyiban tér el, hogy az Access Restriction menü kapott egy sokkal részletesebben konfigolható webui-t, ahol lehet csoportokat létrehozni, és hozzájuk jogosultságokat rendelni, stb... Hozzáteszem én sosem próbáltam, csak olvastam a leírását, és láttam a képeket róla!
-
válasz
martonzsolt #2482 üzenetére
De ha leállogat az rtorrent, akkor érdemes lenne beüzemelni a scriptet ami figyeli, és szükség esetén újraindítja!
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #2480 üzenetére
köszönöm-köszönöm
-
ftamas0201
senior tag
Intruder2k5
Az asus fórumon említesz egy bizonyos AdvencedTomato (developer: Jacky), erről annyi kérdésem lenne hogy ez csak külsőleg jelent bármit vagy egy különálló firmware? Mert látom hogy asus RT-N66U-ról vannak képek benne, ezért érdekelne hogy a linksysnél mi a helyzet, mert csatolja a Shibby honlapot a kompatibilitási listával. (az angol tudásom elég gyengécske, ezért tudok csak nehezen tájékozódni ezügyben)
-
válasz
martonzsolt #2479 üzenetére
Szia!
Optware alatt:
/opt/etc/init.d/S99rtorrent restartEntware alatt:
/opt/etc/init.d/S85rtorrent restart -
martonzsolt
tag
sziasztok,
mit kell beírnom puttyba hogy újra induljon a rutorrent, most azt írja nem elérhető a torrent lista
köszi
-
-
Ablakos
őstag
MIlyen beállítással tudom valamelyik LAN1(2,3,4) portra csatlakozó eszközt korlátozni az internet hozzáférésben: Legjobb lenne, ha esetleg időkorláttal tudnám ezt megtenni. Az atyai szigor már nem elég.
-
Kicsit bővítettem a TFTP boot csomagot! Ha valakit érdekel, itt megtalálja!
http://intruder2k5.besaba.com/?dir=tomato_firmware/pxe_boot_server
Telepítési segédlet itt!
-
suste
veterán
Ez az autós hasonlat nem igazán állja meg a helyét:
1: autóval csak azért megyünk lassabban mert megfog a forgalom, egyébként legalább 50-nel "mindenhol" mennénk
netnél ez nem így van, mert a másik oldal forgalmazásától is függ, és az fog igazán vissza (ráadásul minél több ember tölt nagy sebességgel, annál kisebb lesz az elérhető sebesség -persze majd fejlesztenek-, de autónál pont fordítva, mert minél többen mennek gyorsabban, annál több tud gyorsabban menni, hiszen szabad lesz az út)
persze autóban is számít a többiek sebessége (viszont pont fordítva mint netnél, ahol pont fordítottan arányosan), de leginkább a dugó/sok autó fogja meg a forgalmat
(erre egyetlen ellenpélda van a netnél, az a torrent, mert ott pont a sok/gyors seed segít -feltéve ha nem csak letöltenek a juzerek)
ez így összehasonlíthatatlan
2: ha valahogy mégis összehasonlítjuk őket, akkor is arányosan kéne, vagyis ha a városi 50-et veszem alapul, akkor ahhoz képest a 150 csak 3X-os sebesség
én sem azt mondtam, hogy nem kell a 120, jó helyette mindenkinek a 10, hanem azt hogy a forgalom grafikon alapján meg lehet nézni mi az optimális, és tuti hogy nagyon kevés embernek lenne a 120 vagy a 240-es net az, azok közül akinek ilyen van
3: az autót nem akarom/tudom használni 7/24-ben (alvajárva nem lenne szerencsés), a netet pedig igen, hiszen nem korlátoznak időre (a router nem alszik
)
ha pedig 7/24-es kihasználtságú kamiont nézel, akkor meg biztos hogy nem a 3-4KM/h jön ki átlagnak, az tutiDe lényegében ha jól értem, akkor te is úgy gondolod, hogy feleslegesek ezek a nagysávszélek (még)?
-
g0dl
addikt
Ez csak részben igaz.
Biztos vagyok benne, hogy az autód 7/24-ben vizsgált átlagsebessége nem haladja meg 3-4 Km/h -át. Mégsem mennél bele, hogy kivegyék a 3-as 4-es, és 5-ös fokozatot.
Nem baj, ha nincs "kitömve" a rendelkezésre álló sávszélesség, csak torrent pistike csinál belőle gondot, és tölt le ötször annyi filmet, mint amit valaha meg fog nézni. Olyan ez, mint a svédasztal. Néhány alkalommal rendben van, de a harmadik napon már nem tömöd úgy a fejed. -
suste
veterán
én is így gondolom
de fogadni mernék, hogy a 60-as is kiszolgálja az igényeidet egy jó NAS-sal vagy routerrel, ami 7/24-ben online
a többi az e-pénisz
mi értelme a gyors netnek, ha a forgalmi grafikon úgy néz ki, hogy van egy 120Mbit-es csúcs mondjuk napi fél órában, a többi időben meg a 10Mbit-et sem éri el?
sokan azt hiszik, hogy a webezéshez nagy sebesség kell, pedig ezt csak a szolgáltatók nyomatják, hogy ez nekünk nagyon kell
ha nem menne a torrent nálam, akkor 3-4Mbitnél sose lenne gyorsabb forgalom (van napi/heti/havi forgalmi grafikonom, és nézegetem is néha, szóval tapasztalat, nem csak tippelek, és 20/2-es a netem) -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2469 üzenetére
ezeket én értem, hogy van olyan szolgáltató, aki ad ilyen netet
de honnan jön ilyen sebességgel bármi?
(UPCis ad 240-est, de ki is használja valaki?) -
ftamas0201
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2469 üzenetére
Romániában egy ismerősömnek gigabites net van már, szóval létezik. 500 megás és gigabites csomag is van már ott. Ezt csak úgy megjegyzésnek írtam hogy meg amerikáig se menjünk, csak a szomszédba
-
Igen tudok! A Google amcsiknál már jó ideje ad Gbit-es netet, de ne menjünk messzire, a UPC is teszteli Lengyelországban az 500-as netet, több városban is, ami bár nincs 640Mbps, de már közelít hozzá! Nekem nem rémlik olyan teszt, ahol ahol a WDR3600 szoftveres NAT-al tudna 80MBps-t, de lehet csak kimaradt nekem! Mintha a saját D-LINK-jéról írt volna 300 valamennyi Mbps-t...
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2467 üzenetére
nem azért mert szeretek vitatkozni, de akkor sincsen értelme szerintem annak a tesztnek, meg a 80MB/s NAT-nak
1: otthon ki az a marha aki NAT-oltatja pluszban a hálózatát
2: internetről tudsz mondani olyan helyet, ahonnan 80MB/s-mal (640Mbit/s!) jön a cucc?
(egyébként ha jól emlékszem vargalex is mért ilyesmit, és a TPlink3600 is simán megugorja ezt a szintet openwrt-vel, HW NAT nélkül....sőt...)olyat viszont simán el tudok képzelni, hogy az USB-s HDD-ra/ről másolna valaki
-
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2465 üzenetére
értem én, de minek?
semmi kétségem nem volt, hogy ezek a routerek már hasítanak wan-lan irányban is
az USB3-as teszt sokkal érdekesebb lenne, mert nem igazán van belőle sehol.... -
-
Én személyesen nem használtam, leginkább a topikjában tudnak erről bővebb infót adni! Pont a minap jegyeztem meg, hogy ezzel az fw-vel az a baj, hogy nincs neve, így nehéz keresni rá googliban, maximum a routerre, és az fw készítőjének "nevére" tudsz keresni! Egyébként ez lenne az...
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2462 üzenetére
ezt nézegettem én is, csak pont az nem derült ki, hogy megye custom alatt az USB3
egyébként ez a linkelt fw ez milyen? tudsz róla valamit? egy db kép sincsen rólaszerk: ja meg van, csak nem tekertem eléggé le
-
Ja igen, az USB3 kiment a fejemből...
Akkor tényleg az RT-N65U lehet a Te vasad! Dual procis, természetesen dual band-es, 128MB RAM, és EZ a custom fw, ha mégis szükség lenne rá! OpenWrt rokon Entware csomagok telepíthetők rá igény esetén, az ára 25k körül indul! Samba másolást olyan 25-35MB/sec közé teszik! Topikja ITT!
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2460 üzenetére
most lehet el tudom jóárban adni az enyémet, és mint írtam, USB3-asat keresek, hátha jobban megy a HDD vele
az ASUS saját szoftvere már egész sokmindent tud, így még másik fw sem kellene
nekem ezek fontosak:
-USB3-as HDD kezelés
-torrent (mondjuk a transmission azért jó most, mert androidról könnyű kezelni GUI-ból)
-dlna (ne uShare legyen, hanem lehetőleg miniDLNA, vagy amit szeret a Samsung Tv)
-vendégháló (legalább 2db)
-ftp
-esetleg elmenthető statisztikák a működésről
- max 30Ekörül (32-33 még talán belefér) -
-
válasz
khorvat #2458 üzenetére
Ja, előbb eléggé rohanóban voltam, még melóban! Most néztem árgépet, már nem is 65k, van 51-ért is! Mondjuk nekem jelenleg egyrészt még maximálisan elegendő az RT-N66U, ez is lazán kiszolgál bennünket, másrészt meg egyébként sem tudnám most megvenni 50k-ért, még akkor sem, ha ebből csak mondjuk a felét kéne kifizetni, az n66u eladása után!
Én ebben nem látok kártyaolvasót...
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2454 üzenetére
Biztató infók, akkor lehet kezdhetem is árulni az N66U routerem, mert az AC68U több szempontból is előnyös lenne nekem!
AC68U rendelkezik belső kártya olvasóval, sehol sem látom említve gyanítom akkor nincs benne!?
-
Valóban van olcsóbb USB3-mas is, de az nem Tomato kompatibilis! Ez az RT-N65U lenne! Ezen kívül a 20-30k egyébként is messze alulmúlja az RT-N68U lehetőségét, a maga 65000HUF árával! Igazából 20-30k közt még RT-N66U-t sem kapsz!
-
suste
veterán
válasz
kár hogy a videón a másolást a nas-ról tesztelte
az lett volna az igazi, ha USB3-as HDD-t tesz rá, és arról próbál másolni.... -
suste
veterán
válasz
az a bajom, hogy erre az AC wifire semmi szükségem, ezért nem szívesen fizetnék érte
a sima N66 vagy hasonló wifis bőven elég lenne nekem, és ha jól láttam van is azok között is USB3-as
de linkelt odalon asszem nem láttam ilyet
ha cserélnék routert, akkor olyan 20-30000ft körüli összeget még rászánnék
Te melyiket ajánlanád?
persze lehet hogy a gyári fw is jó lenne már, mert ezekben ha jól láttam már van torrent, vendég wifi, dlna (remélem nem ushare-t raktak bele) -
Csak az említett RT-AC68U, de még nincs kiadott fw rá, csak készülőben van! Shibby-nél megy a "prototípus", amit a linken látni!
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2452 üzenetére
Van már olyan ASUS amelyikben USB3 van, és van rá Tomato?
-
ASUS RT-AC68U típusra is készül a Tomato!
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #2447 üzenetére
Akkor a franc se tudja
Viszont érdekel dologgal állok szemben. Nem volt reggel 8-tól jó az internet (szakadozott), írtam a szolgáltatónak és ezt kaptam válasznak:
Tisztelt Előfizető!
A névfeloldásért felelős dns szerver vis major problémája okozta a jelzett gondokat, a hibát már (a lehetőségekhez képest a leghamarabb) elhárítottuk. A kiesésért szíves elnézését kérjük, amennyiben továbbra is problémát tapasztalna, kérjük jelezze felénk!
Üdvözlettel:
PR-TELECOM Zrt.Ez oké, de én OpenDNS-t használok, akkor h-h érintett ?
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
208.67.220.220
87.242.0.10
87.242.5.72Legalábbis mint ahogy a példa mutatja az első két szerverként, az utolsó kettő a szolgáltatóé.
-
szuszinho
őstag
Hali!
PPTP VPN-nél az természetes, hogy össze-vissza működik? Előfordul, hogy 10 próbálkozásból egyszer sikerül csatlakozni. E3200, legfrissebb tomato.
-
Hát nem tudom, a wifi jellegéből adódóan ezt nyilván nem lehet határozottan eldönteni így, műszeres mérések nélkül, de az általánosságban is igaz, hogy az 5GHz-re többet panaszkodnak mindenhol, hatótávolságot illetően, a fizikát meghazudtolni viszont nem lehet, tehát ez már csak így lesz, hogy azonos körülmények közt (már ha vannak ilyenek) a 2.4GHz mindig tovább fog érni, nagyobb területet fog lefedni! 2 téglafal? TP-LINK fórumban írtak olyat is, hogy 5GHz csak a routerrel egy légtérben használható!
-
RawrRr
tag
válasz
Intruder2k5 #2445 üzenetére
Igazi viszonyítási alapom nem volt, de 2 (tégla) fal után már nulla jel volt az 5Ghz-s hálózaton, ami szerintem nem normális, mert ez nagyon gyenge jelre utal. Illetve olvastam más fórumokon is, hogy ne várjon senki csodát ennyi pénzért az 5Ghz hálózaton az N6-nál.
-
A Tenda 5GHz-es hálózatához volt más 5GHz-es viszonyítási alapod? Ezt csak azért kérdezem, mert a 2.4GHz nem jó alap, utóbbi terjedési tulajdonságai teljesen másak, kedvezőbbek, mint az 5GHz-é! A dupla akkora frekvencia lényegesen gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, viszont az akadályokban (falak, és egyéb tereptárgyak) sokkal inkább elakad, azok nagyobb csillapítással hatnak rá! Tehát, ha azt mondod, hogy ugyanott, ugyanazokkal a kliensekkel próbáltál már más 5G-s eszközt is, ami jobb volt, akkor oké, de ha csak a saját, vagy másik router 2.4GHz-es részéhez hasonlítva írtad, hogy gyenge az 5GHz-es rész, akkor az lehet alaptalan!
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2437 üzenetére
Hát az majd elválik. Bízom benne hogy belefér.
Most elöször egy erösítöt, és hangfalpárt akarok a rendszerhez venni, de a következö lépésként azt hiszem a NAS-t iktatom be. Addig marad ez a páros.
Milyen Nas? Fogalmam sincs. Gözöm nincs a témáról...megyek is érdeklödni... -
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #2438 üzenetére
Hali!
Köszi, megnézem, tomato-s asus 500gp-re szeretnék egy .ipk csomagot telepíteni (csak egyet, ill. + mc-t, ha elfér, a saját memóriájába) , ehhez kellene. -
-
g0dl
addikt
Mostanában melyik az olcsó dualband/gigabit tomato képes router?
USB nem ártana, de sok extra funkcióra nem kell használni.A Tenda mennyire "gagyi"?
-
törölt tag
válasz
z123456789 #2436 üzenetére
Ha megengedheted magadnak, akkor persze, hogy a legjobb a kompromisszummentesség. Milyen NAS lesz? Egyébként én a Gigabites routert is a Shibby Tomato kompatibilitási listájából választanám. A routerben levő VPN szerver még jól jöhet a NAS külső eléréséhez.
-
z123456789
addikt
(#2433) Intruder2k5
(#2434) SomatomHa nem muszáj akkor nem kötök kompromisszumot. Persze amikor ezt az egészet elkezdtem, akkor fogalmam sem volt az egészről. Tehát nem tekintem elvesztegetett időnek ezt sem. Maximum a ti, főként Intruder idejét pazaroltam, ezért elnézést!
Úgy gondolom a cél egy NAS, és egy Gigabites router mostantól.
Az idő majd eldönti, és persze a ráfordítható anyagiak.
Köszönöm a kitartó segítséget, és támogatást.Persze mivel a következő komponens a rendszeremben már meg van hogy mi lesz, ezért addig marad ez a router, és szórakozom tovább vele, próbálgatom, tehát elképzelhető hogy lesz még kérdésem a Nas megérkezéséig.
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Ezt már kérdeztem az asus topikba, de eddig nem kaptam választ, esetleg itt...Az ipkg_sh tartalma kellene nekem (csak az ipkg-t akarnám telepíteni), ha valakinek megvolna, köszönettel venném!
-
törölt tag
válasz
#79335424 #2432 üzenetére
Update: vak voltam, már látom, hogy milyen net van.
Azért egy RT-N66U -hoz képest nem kell olyan szélesre tárni a bukszát. Sajnos, az NSA310 -et már nem nagyon lehet kapni, de az utolsó bolti ára 16 -körül volt. A 310S egy kicsit drágább, de Vaterán lehet még találni akár még gyári garis 310 -est. Szerintem az egy remek darab és nagyon jól okosítható. A topikjában 100 -as nagyságrendű torrentekről írnak Transmissionnal. Én tegnap raktam rá az MC -t és nagyon komoly listája van a telepíthető alkalmazásoknak. Szerintem nem hasonlítható egy router szolgáltatásaihoz. Én lemondanék a max. sávszélességről, a felfelé elérhetőt meg elviszi a mostani router. A többit meg rábíznám a NAS -ra. Az még közben a PC -ket is ki tudja szolgálni. -
válasz
#79335424 #2432 üzenetére
A baj az, hogy az RT-N10U-nak már nagyon plafon az a 60Mbps net, amit Ő használ, tehát érdemes lenne komolyabbra cserélni! Szerintem valahol 65, max 70Mbps lehet felső vége a tudásának, ettől többre, 100%, hogy nem képes!
Az RT-N66U nagyjából 12-15MB/sec-et tud, samba lassabb, ftp gyorsabb! De értelemszerűen torrent terhelés ezt is jelentősen visszafogja, tehát itt is kell kompromisszumokat kötni, mint minden ilyen routeres megoldás esetén! El kell fogadni azt a tényt, hogy így összességében olcsóbban meg lehet úszni a váltást, és később is kevesebb energiát használ a rendszer, cserébe viszont nem lesz 20, 30, vagy 50MB/sec sebesség, és ha 3D FullHD tartalmat akarsz nézni DLNA-n, akkor jelentősen vissza kell fogni a torrentet, és közben nem másolgatni samba-n, stb... Akinek ezek nem elfogadhatók, annak bizony ki kell nyitni a bukszát, és beruházni egy célhardverbe, vagyis NAS-ba!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #2431 üzenetére
Vagy egy switch és egy NAS, a jelenlegi routerrel. Ez nem jó megoldás? Nem tudom, hogy milyen sávszélességű a net. Ha a router kiszolgálja, akkor az maradhat. Egyébként milyen sebességre képes egy RT-N66U usb -n? Itthon egy ősrégi, atás, de gigabites PC -van a hálón, XP -vel. Azzal olyan 20MB/s -körül másolok a NAS -ról.
-
válasz
z123456789 #2430 üzenetére
Hát ez csak az elvárásaidon, illetve főként a ráfordítható anyagi forrásokon múlik! Kétségtelen tény, hogy ez a router 60Mbps-t csak nehezen tud kiszolgálni, az mindenképpen a teljesítőképességének a határán van valahol! Ezt tehát célszerű lenne cserélni, és akkor már Gbit-es modellt kellene venni, mert ugyebár egy másik 100-as routernek, és egy switch-nek nem sok értelme van! Szóval, egy Gbit-es router megoldja mind a 60Mbps net stabil route-olását, mind pedig az otthoni gyors, Gbit-es LAN hálózat kialakítását! A kérdés tehát még az, hogy elég-e egy erősebb router, mondjuk egy ASUS RT-N66U, és fogsz ezzel torrentezni, DLNA-t futtatni, és minden egyebet, vagy pedig veszel egy olcsóbb Gbit-es routert, és mellé egy NAS-t!
-
z123456789
addikt
Na én már elvesztettem a fonalat...
Ne haragudjatok, de ez az elmúlt pár hét számomra felért egy technikumi képzéssel.
Játszak még ezzel a routerrel, vagy ha már van 60/6-os netem, akkor kezdjek el spórolni egy NAS-ra, gigabites routerre+switchre, vagy csak routerre...pfúúú -
-
törölt tag
válasz
z123456789 #2427 üzenetére
A switch a jelenlegi helyzeteden nem segít, mert a routerre van kapcsolva a HDD. Érdeklődhetsz a NAS topikban, de a Gigabites összeköttetést mindenképpen meg kell teremtened, ha 8MB/s fölé akarsz menni. Ha nem switch, akkor router csere lesz. De kérdezzük meg a szakértőt.
Intruder2k5:
Neked mi a véleményed az adatátviteli sebességről két eszköz között, egy router 10/100 -as portjára kapcsolt, Gigabites switchen keresztül? Az az átvitel 10/100 szabvány szerint fog alakulni, vagy a Gigabites szabvány szerint? Persze feltételezve, hogy a két eszköz képes a Gigabites átvitelre. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2419 üzenetére
(#2419) Intruder2k5
Meg volt igen.
De ez sajnos most így egy kalap sz*r.
Ezzel a 2.0-ás Rack-kel még rosszabb mint a My Passport-tal USB 3.0-án.
Az Ext átírása előtt is ilyen volt. Szóval most egyértelműen rosszabb, már 4x dobta el a netet a router, mióta a Rack-et használom. És a router volt, mert közvetlenül a modemre csatlakozva ment a net.(#2420) Somatom
Ezzel az a bajom, hogy "talán" "lehet"...
Felesleges lenne egy switch-et vennem, mert ha azzal sem megy, akkor utána cserélhetem a routert is, és nem lesz switch-re szükségem. Elkezdek érdeklődni a NAS topic-ban azt hiszem. -
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2424 üzenetére
atyaég, szépen le van butítva
-
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #2422 üzenetére
GL-es lenne a jó (nekem is az van)
GC-ben ha jól emlékszem akkor már kicsi a flash, vagy ilyesmi.... -
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GC routerre lehet feltenni okosított firmwaret? OpenWRT-t vagy tomatot?
Szeretném megoldani, hogy access point-ként tudjam használni. Van egy tl-wr841n router, de a panelban a másik szobában nagyon gyenge a jel. A TP link adná wifin a jelet, a linksys venné wifin és szórná is. Próbáltam a linksyst beállítani, egy ideig működött is, de mindig megszakadt az internet kapcsolat. Lehet hogy csak rossz beállításokat használok... -
törölt tag
válasz
z123456789 #2413 üzenetére
Hellyel - közzel igen. A router nem szívja az adatot (képletesen), hanem csak átmegy rajta. A fogadó, de főleg a küldő eszköz teljesítménye a mérvadó. A jelenlegi felállással az a probléma, hogy a router nem csak egy közvetítő, hanem az ő processzorára hárul az adatírás/küldés levezénylése is. Én azért cseréltem le az NSA210 -et a 310 -re, mert belső hálós adatmozgatásnál, vagy fájlműveleteknél (pl. rar kicsomagolás) nagyon belassult. A 210 -ben egy 600Mhz -es proci és 128MB ram van. Hol van ettől a routered teljesítménye? Viszont ha csak belső hálón szeretnél gyorsulást elérni, akkor talán maradhat a router, elég lehet egy Gigabites switch. Ez egy olyan kütyü, amit a router egyik lan portjába kell bedugni, a switch lan portjaiba pedig a klienseket. IP -t a routertől kapnak, de a kliensek közötti adatátvitel a switch Gigabites portjai között megy. Legalábbis úgy tudom, hogy ez a felállás.
-
válasz
z123456789 #2418 üzenetére
OK! Reboot megvolt, hogy minden beállítás érvénybe lépjen? A mountot is átírtad ext2-re? Ezt elvileg akkor jelzi is az USB and NAS oldalon alul...
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2417 üzenetére
Meg lett. Csalóka ez az MC.
Na akkor most várok, nézek, és meglátjuk.
Köszi ismét! Jó8! -
válasz
z123456789 #2416 üzenetére
Azok felül vannak, az eleje felé...
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2415 üzenetére
a max peers és a max uploads nincs ott.
Vagy vak vagyok. Biggyesszem a sor végére? -
válasz
z123456789 #2414 üzenetére
Inkább PuTTY-ban mc-t indítva, szintén F4-el, mert Windows alatt elromlik a formátuma!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #2395 üzenetére
Az rtorrent.conf filet mondjuk total commanderben F4-gyel nyitom meg?
Csak mert akkor bogarászhatom az említett értékeket.
Vagy mivel nyissam ezt meg? -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #2397 üzenetére
Nagyjából értem.
Tehát akkor hogy ne fonjam be a hajamat adatátvitelkor, szükségem lesz egy gigabites routerre ez helyett, és egy olyan NAS-ra, ami nem fog lebőgni ha a router elkezdi szívni róla az adatot mondjuk a médialejátszóm felé?
Hajlandó vagyok rá áldozni, mert ez így jelen pillanatban hellyel-közzel működik, de korántsem kielégítő.
Ráadásul megint befagyott a routerem, nem tudom mi van. Eldobálja a netet folyamatosan.
Elnézést a sok offért, de itt érzem otthon magamat, viszont mostmár tényleg át kellene mennem másikba... -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #2411 üzenetére
Az E3000 itthon van, mögötte egy NSA310 NAS. Ez első sorban belső használatra van, mert az itthoni netem katasztrófa. Az RT N16 egy cég irodájában volt, mögötte a régi, NSA210 -es NAS. Ott volt hozzá gyors net. Ezt táveléréssel kezeltem. Az iroda megszűnt, a 210 -est áttelepítettem nagynénémhez. Itt van a T-Home -os router. A NAS -t még el tudtam rejteni, de az Asus már nem fér el, az öreglány meg rosszul lesz, ha előkerül még egy ketyere. Ezért ezt csak legvégső esetben vetném be.
-
-
törölt tag
Igen, elméletileg nem lehet gond, hacsak nem hibás a vas. Ahogy körülnéztem a neten, írtak erről a típusról külső elérési hibákat. Régi firm volt rajta, de azóta már az is frissítve lett. Viszont a router nem nálam van, úgyhogy majd csak a hétvégén tudom meg, hogy e változás után sikerül -e rendes működésre bírnom. A passtrough nálam nem nyerő, mert én nem akarok másik routert mögé rakni. Persze ha másképp nem megy, akkor mögé rakom a Tomato -s RT N16 -omat.
-
-
-
kojak27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2400 üzenetére
Szia!
Nem a távoli elérés a lényeg, hanem hogy fel tudjam tenni rendesen a Tomatot.
A Basic/Networknél ha DHCP van beállítva tipusnak, akkor csak helyben látom az eszközeimet, internetkapcsolat nincs az Asusról.
Szóval itt kellene a segítség.
-
kojak27
csendes tag
válasz
#79335424 #2399 üzenetére
Szia!
Igen, tudom kivülről használni! Ez egy Pirelli.
De nem a routerrel lesz gondod. Ha a WAN IP címed 31-el kezdődik, akkor nagy eséllyel Privát IP tartományból kapsz IP-t.A 1412-n be tudják állítani h ne a privátból kapj IP-t és már működik is a DDNS.
Többen küzdenek ezzel a problémával. Legjobban azok szívják meg akik a kameráikat akarják távolról nézni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest