Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10953 üzenetére
Még egy dolog érdekelne, hogy a sok beállítási lehetőség között mi az amit feltétlenül be kell valahogy állítani ?
Ugye most reset után vagyok.
Wan és a wifi van csak beállítva.
Van esetleg valami checklist amit be kellene lőni ? -
jimmy5
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10950 üzenetére
Mennyi az ajánlott ?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10938 üzenetére
Bocs, jogos, én a "szoftveresen"-re koncentráltam.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10929 üzenetére
"Padavan is olyan, hogy ezer éves ac-s router került be nemrégen a támogatottak közé."
tényleg minek az ilyet régi modellek példányai lassan kipusztulnak...
"orosz és kínai belpiacos vasak"
jesszusom még a hideg is kiráz tőle. el tudok képzelni hardveres hátsó bejáratot...
Kérdés: egyébként téged mi vezetett hogy lecserélj 1 firmwaret ?
mert lassan ez a kérdés is felmerül bennem, mert az Asus szvsz mostmár mindent tud ami kell... Az ac66u-b1 hez 2024.11 es firmware van.
Lehet 2 ünnep között kipróbálom és a tomato-t elengedem.... (csak szörnyű macerás 1 ilyen teszt) -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10926 üzenetére
Nos kissé túllőttem a célon, a tomato tartalmazza a wssd2 modult, erről a changelog-ból jöttem rá. le is lehet ellenőrizni hogy fut-e a tool-system commands ba kiadva s a ps parancsot látni hogy fut.
wsdd2 -d -w -i br0 -b sku:RT-AC66U_B1,serial:04d4c4b
sajnos azonban összekötötték a samba indításával, ha az nincs bekapcsolva nem fut.
úgyhogy mivel habár nincs megosztandó usb feldugva a routerre, mégis kénytelen vagyok bekapcsolni a sambát...
Egyébként lassan behal ez a tomato pont az újabb routerek miat... erősen szemezek az általad javasolt ASUS TUF Gaming AX3000 al , most jó áron van... arra meg nincs megbízható tomato -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10924 üzenetére
Üdv !
A routerem még mindig az ac66-b1
A belső hálózatomban már minden egység régen w10, de átállok w11 re és a problémám az hogy a belső hálón a gépek nemigen látják egymást , nem működik a gépek hálózat tallózása , a tomatoban ez csak úgy oldható meg hogy a sambaV1 et bekapcsolod, de valahogy ez sem tökéletes már. Tovább igen elavult és a w10-11 kifejezetten nem ajánlja.
Másik topicban érdeklődve valaki említette a wsdd2 modult ami erre szolgálna, de nem ismerem . Tudsz valamir erről, mert az entware ban van ilyen
[link] -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10922 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10914 üzenetére
Igaz, el is felejtettem hogy van ez a kakukktojás ami nem is drága de paraméterei alapján mégis jónak tűnik. Kicsit olvasgattam snbfórumon a topikját, hát nem sok minden történt, az elmúlt egy évben. A Tomatoanon biztos nagyon fontos funkció (
), talán látni akarta hogy mennyien használják (és esetleg az alapján eldönteni megéri-e vele dolgozni), csak épp ez így csalóka is mert amíg ilyen nulla FT funkció van az asuswrt-ben addig kb senki se rakja fel, mert minek.
Nekem a sima tuf ax-3000 volt a kedvencekbe alzán egy darabig, aztán egyszer csak "megszűnt" lett meg más helyekről is eltűnt, azt hittem tényleg megszűnt ez a 3000-es vonal. De ezek szerint csak annyi történt hogy jött belőle v2 és most azt lehet kapni mindenhol. -
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10912 üzenetére
Így érthető, nem egyforma a felhasználni szokás. Én már rég letettem erről hogy egy router -megfizethető áron- egy csomó olyat is viszonylag jól tudjon, ami igazából nem egy router dolga. Inkább külön cél eszköz, összességében nem is biztos hogy drágábbra jön ki. A 68u már 6 éve is lassú volt torrentezni, amikor megvettem kipróbáltam, jót nevettem rajta és elkönyveltem "van de minek" marketing fogásnak ezt a funkcióját (is, meg a media, ftp, smb részét is).
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10905 üzenetére
Tegnap kijött pedig a javított verzió
Igen, mintha a fejlesztő(k)nek sem lenne AX router(ük), vagy nagyon macerás azokra igazítani a meglévő kódot, vagy nem tudom mi más gátolja még a fejlesztést. De még merlin is elég gátlásos ilyen téren, abból sincs minden AX típusra.
Mióta egy huawei 5G routerről jön a yeti 5g-s net és mivel azon van AX így nyilván kipróbáltam mennyivel lenne jobb az AX szabvány (+ normális jelszintű asus, mert a huawei abban nagyon gatya, fele dBm-et tud mint az asus), hát kb semmivel se jobb sem a LAN sem a net felé a sebesség mint a 866-os AC-vel az asus-on. Oké, nincs is gigabit net kifelé csak olyan 6-700. Illetve még 1-2 éve kipróbáltam egy tp-link ax73-at, de az kritikán aluli volt. Úgyhogy rájöttem szimpla pénzkidobás és felesleges elektronikai hulladék gyártás lenne bármire is váltani az ac68u-ról. Telefonokon (amik jó ideje AX-esek) kifejezetten lényegtelen hogy mennyi az annyi, de amelyik lenovo notimban AX van (és azt wifin is használom) az is tudja az 5-600MBit-et AC-n az meg kb mindenre elég, nem mozgatok én itthon akkora dolgokat aminél számítana, net felé meg nem az én sebességem már jó ideje a korlátozó tényező. Úgyhogy remélem még legalább 6 évet elmegy a 68u tomatoval -
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #10905 üzenetére
Nekem még mindig RT-N18U van. Nem is érzem a késztetést a cserére.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10900 üzenetére
Az viszont szomorú hogy az ax-es routerek többségére nem hogy tomato, de merlin se nagyon van...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10900 üzenetére
Háát minden tiszteletem az illetőé, de ellentétes irányba lovagol. Nem kétlem lehet ilyen igény is. Van is nekem 1 at3iont-deluxe [link] alaplapom itt a szekrény tetején , 8 GB Ram van benne, valami régi 80 Gb sata meghajtó is hever a fiókban, de : lenne 1 legrégebbi szabványú wifi, (már ha felismerné) és még kellene 1 switch is a további portokhoz.
Továbbá kérdéses hogy az intel-atom elbírná-e. És akkor még jönnének a linux gondok -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10898 üzenetére
ÖÖ ha most jól értem ez egy tomato firmware egy rendes gépre ?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10848 üzenetére
Azt lehet tudni milyen a NAT-olása ? tehát full hardweres, vagy a Broadcom chipeknél megszokott megoldás, tehát az adatorgalom hajtja a procit ?
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10850 üzenetére
en is igy vagyok hogy igazabol az ac68u is tudja amit kell, es mivel lassan het ev nonstop mukodes utan sem akar megdogleni igy igazan nincs ami azonnali csere ingert valtana ki belolem
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5 #10848 üzenetére
szia. köszi az infot, végülis egész jó kis cucc ez is. de én inkább az ax86u/s -t várom hogy egyszer hátha bekerül a támogatottak közé. ez meg ezzel az "AsusWRT GUI and Features + some FreshTomato Features" mondással inkább tűnik egyelőre egy tomato-merlinnek, azaz ez szerintem asuswrt-n alapul egyelőre és csak beledobva lett pár (ki tudja mi) plusz dolog. figyelni persze érdemes, hátha egyszer lesz rá igazi tomato is, de engem egyelőre az ax86-tól is az asuswrt/merlin felület és a tomato-féle feature-ok hiánya tántorít el
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10838 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszotokat, és igen, NAT olt lett, de ez csak max 2-3 napja lehet. Azt hittem ha már publikus, akkor marad is így. Mi lenne a teendőm?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10827 üzenetére
Köszönöm, jó lett!
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10820 üzenetére
Nem sikerül sajnos egyikkel sem
root@filmek:/tmp/home/root# /opt/etc/inít.d/S80lighttpd start
-sh: /opt/etc/inít.d/S80lighttpd: not found
root@filmek:/tmp/home/root# lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
daemonized server failed to start; check error log for details -
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10818 üzenetére
7268 root 3688 S httpd
7290 root 1376 S sh -c strings /dev/mtd0ro | grep bl_version | cut -d
25074 root 21492 S /usr/bin/transmission-daemon -g /tmp/mnt/mac_teszt//
25894 root 668 S /usr/sbin/wsdd2 -d -w -i br0 -b sku:ASUS,serial:0c9d
26057 root 3224 S {screen} SCREEN -dmS rtorrent rtorrent -D -n -o impo
26058 root 30816 S {rtorrent main} rtorrent -D -n -o import=/opt/etc/rtLighttpd-t nem látom, rtorrent pedig azok amit fent írtam.
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10816 üzenetére
[link] lépéseket végeztem el. Lehetséges nem futnak. Hogyan tudom megnézni vagy elindítani?
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10768 üzenetére
Igen kerestem de azt nem találtam. ruTorrent lett végül de ez rendesen jól megy
több torrentnél sem akad meg és normálisan seedel is.
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10763 üzenetére
Tesztelgettem de ha több torrentet teszek be a transmission-ba nagyon lassan tölt illetve weben is kb 5 perc mire betölt. Olvasgattam érdemes lenne entware-t rakni rá? Elég kezdő vagyok van egy hdd-m amivel kipróbálnám ezt tudom a routeren keresztül formázni ext3-ra? Az után entware-t hogyan tudnám rávarázsolni?
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10761 üzenetére
Köszönöm switch módban működik már. Abban még tudnál segíteni, hogy jelenleg passzív vagyok, és hogyan tudnék aktívvá válni?
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10759 üzenetére
Igen csak fontos lenne egy hálózatban lenni mert mind a két tv-n szeretném elérni az Asusra kötött merevlemezt.
-
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10757 üzenetére
Igen elindul, meg tudom nyitni látom is a listában a torrenteket de nem indul el nem mutatja a peer-t.Router módban vagyok az asusnak 1.2 a telekomosnak 1.1 az ip címe.
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10694 üzenetére
Szia
OKi
Köszönöm a segitséget -
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10692 üzenetére
Szia,
Merlin re mert rt-ax88u ra nincs tomato
Szabályokat hogy bizonyos portok egy ip re kerüljenek a router mögött. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10688 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10684 üzenetére
Kerestem ezt a script-et, de nem találtam.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10682 üzenetére
Egészen eddig azt gondoltam, hogy a ddns frissítéshez egy külön process-t hív meg a Tomato. Kerestem ehhez való config file-t (hátha be lehet piszkálni), de sehol nem találtam. Itt konkrétan olyan file-ra gondolok, amiben benne van az username és a jelszó az adott ddns szolgáltatóhoz ill. a hostname.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10680 üzenetére
Az adott interface IP címének kinyerése már megoldott, van rá scriptem. A DDNS frissítésre kellene valami megoldást találnom.
WAN Up script: DualWAN esetén mind2 WAN-t figyeli és indít 1 scriptet. A scriptnek pedig paraméterben lehet megmondani, hogy melyik WAN jött vissza.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10678 üzenetére
Szia!
Nem, frissül failover-ben, azzal nincs gond. Azt szeretném, hogy 2 DDNS-t is tudjon frissíteni, külön-külön az egyes WAN-okra. Tehát akár az első, akár a második irányból is el tudjam érni ddns névvel.
Pl. kft1.dyndns.org és kft2.dyndns.org tartalmazza a 2 (különböző) WAN oldali IP címet.
-
válasz
Intruder2k5 #10613 üzenetére
Meg is vagyok. Rohadt jó, megspórolt így nekem 1-2 órát, egyelőre működik!
-
válasz
Intruder2k5 #10606 üzenetére
Áhá ez ennyire egyszerű lenne? Mert eddig mindig csináltam nvram törlést upgrade után, de egyesével állítottam vissza a cuccokat. Megpróbálhatom úgy, hogy mentést visszahúzom, de azt itt is írták anno, meg ha jól emlékszem a FreshTomato oldalon is volt, hogy ne húzzuk vissza a beállításokat, mert gondot okozhat, ha esetleg valami nagy változott.
Köszönöm mindenkinek!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10606 üzenetére
Most nézem hogy 2020.5 ös e van , nem vagyok benne biztos hogy nvram törlés opció van-e benne ...
de freshtomatoval jó tapasztalataim vannak ilyen kimentett konfiggal.
részemről úgy megy hogy upgrade után csinálok 1 mentést így mindig csak 1 verzióval öregebb -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10598 üzenetére
Értem.
tehát pl ac65p ben levő tényleges HW nat mellett ez nem lenne megfigyelhető.
Ugyanilyen a cpu terhelődés figyelhető meg ha a roterre rákötött lemezen van forgalom , de ott látszik hogy az smbd eszi a processzort
Ha HW nat os routerem lenne a smdb akkor is megenné a procit ?Honnan lehet megtudni hogy mely routerek mivel rendelkeznek ?
Update: közben 1 gyors tesztet elvégeztem, elindítottam 2 másolást a nas-ra ezzel kiajtottam a router-t 60-70 % ra , és puff neki egy speedtesztet . az eredmény hogy kaptam 330 Mbit letöltést kb 900 helyett
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10594 üzenetére
Közben még továbbolvastam a blogbejegyzésedet és megvan a httping is
Ezek a bejegyzések teszik értékessé a fórumot -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10591 üzenetére
Kedves Intruder kolléga !
A cikkeidet érdemes akkor is olvasni ha nem akarok pl. Padavan -t .
megtaláltam az mtr parancsot , amit sikerült azopkg install mtr
paranccsal leszedni az entware-ről (Ac66u-ra)Update : most már csak tudni kéne használni
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10589 üzenetére
Azért vicces volt hogy a Wrt54gl es Freshtomato-ba még belepréselték valahogyan a top parancsot.
Erre akkor jöttem rá amikor upgrade után ellenőriztem a működést és putty-al beléptem.
Meglepetésemre a top parancs működik, és kb 9MB free ram-ot jelzett ki.
Kár hogy nem csináltam screenshototEgyébként ha megnézed a linket amit fejlebb betettem, abból kiderül hogy a Mini változat tartalmazza a JFFS-t. De a múltkorjában azzal a változattal sikerült téglásítanom.
Szerencsére visszavarázsoltam , de elment a kisérletezgető kedvem... -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10583 üzenetére
Kösz, megvan: Entware-ban van fstrim. Tehát
opkg install fstrim
és utánafstrim -av
bár nem röfög vissza semmit, szóval nem tudom hogy hatásos-e.Update: van mát Freshtomato 2021.7 - megnéztem és bugfix, tehát indul újra a Bugi.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10578 üzenetére
Értem mire gondolsz, de a wrt54gl-en nincs olyan web oldal ami az Asus routereken már megszokott... [link]
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10572 üzenetére
Na ezt aszt hiszem jól elintéztem
tftp2-vel sem megy.
putty sem tud belépni
csinátam a 30-30 as resetet is, de semmi. a power led folyamatosan villog
ötlet ? kuka ? -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10566 üzenetére
Kössz . közben meglett.
ott ahol upgradelni kell a tomato-ban ott kiírja a verziót.
ami most van: 2020.1 mipsr1 k26 miiIpv6
Szóval ennek megfelelően kiválasztom a másodikat amit belinkeltél... -
Puro
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10553 üzenetére
De van custom dns, pont a google dns, megnézem mit csinál, ha nincs custom
Szerk: Megnéztem dns server auto módban ugyan ez a hiba.tjsz:
Szia!
Így van beállítva, ahogyan írtad, connect box van modem üzemmódban. -
Puro
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10550 üzenetére
Szia!
Félig megoldódott, másik netkapcsolatról elérem, de ugyan azon router mögül nem. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10544 üzenetére
Nekem van !
3MB Zip
hova küldjem ? -
válasz
Intruder2k5 #10493 üzenetére
Eddig DIGI-m volt - amivel tökéletesen meg voltam elégedve -, csak új helyre költöztem és itt csak T van sajnos. Most jött a szolgáltatás pár napja, ezt az eleje óta csinálja, csak most van időm kicsit leülni foglalkozni vele.
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #10422 üzenetére
freshtomato megoldotta megy a stabil 600
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #10420 üzenetére
torrentet 43 MiB/s -el tölt le kb 1 perc után
olyan mintha kellene neki egy kis idő hogy felpörögjön amit a speedtest.net már nem mér mert befejezi..
köszönöm szépen!ha jól néztem ez a legfrissebb
freshtomato-RT-N18U-ARM_NG-2020.8-AIO-64K-NOSMP.zip
és innen telepíthetem bepipálva az After flashing, erase all data in NVRAM memory -t ? -
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #10418 üzenetére
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10387 üzenetére
Ok kösz akkor hogy Digi-s lettem ez átalakult.
Érdekesség hogy amíg Inviteles voltam , addig a 192.168.100.1-en el lehetett érni, és átálláskor csak az üvegszál "túloldalán" variáltak -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10385 üzenetére
szerintem az ont nem router módban van, mert a ppoe felhasználónév/jelszót a routerben adom meg
Tracing route to google.hu [172.217.18.67]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms RT-AC66U-B1 [192.168.1.1]
2 2 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
.........stb -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10367 üzenetére
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #10290 üzenetére
Köszönöm, akkor ez rendben van
Tjsz, köszi az ADblock szálat!
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #9258 üzenetére
Hát itt pedig resetről nem írsz
Nem volt különösebb gondom a nettel az elmúlt napokban. Tegnap vettem észre este, hogy valami nem stimmel. Igaz hétköznap alig netezek itthon.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5 #10279 üzenetére
Nagyon köszi. És azt meg tudod mondani, hogy az ARM v5 az melyik Asus router?
Gondolom N18U meg az AC66U lehet olyan, mert azok régi ARM-ok már. -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #10267 üzenetére
Kösz, és neked is Tjsz! Csak lementem a dolgokat róla előbb. Jó lenne frissíteni már, csak mindig halogattam, még a Shibby féle 1.28-as van fent
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5 #10265 üzenetére
AC68U-ra melyik ARM mappa kell? buildroot-armeabi-ng/?
Van a TomatoUSB oldalon egy optware-install.sh fájl, eddig mipsel routerre működött, de erre az ARM routerre nem megy fel. Az optware-install.sh fájlban kéne átírni a repository-t a megfelelő ARM-osra, illetve látok két forrásfájlt, ebből az uclibc-opt van arm-ra, de az ipkg-opt nincs. Kérdésem az lenne, hogy tudsz-e abban segíteni, hogy ebben az optware-install.sh fájlban mit kéne átírni és mire, hogy menjen arm-on a telepítés? Ha át tudnád írni azt a pár sort, és visszaküldeni az sh fájlt, az nagy segítség lenne. Vagy Te hogy szoktad csinálni? Gondolom az ipkg.conf-ban is át kéne írni a source-ot, a fenti arm-osra, hogy menjen utána a csomagok letöltése. Köszönöm a segítséged! -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #10264 üzenetére
Ne idegelj már, még a te írásod alapján csináltam, csak az köddé vált
Na, lehet beizzítom a régi routerem biztos ami fix és ha az üzemkész akkor esek neki ennek. Lehet az extroot még az előző routeremről maradt rajta?
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #10245 üzenetére
köszi lehet az lesz
ha jól nézem akkor kille72 vitte tovább a shibby-t
ha elmentem a beállításokat akkor vissza fogom tudni tenni freshtomato alá? -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10235 üzenetére
Köszi!
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5 #10172 üzenetére
Lehet, nem tudom, mert nem tettem fel. A 2020.1-es tökéletesen működik, az újakra meg elég sok a panasz (wifi driver, stabilitás, stb.). Nekem amire kell, arra tökéletesen megfelel. Lehet, hogy soha nem fogom már frissíteni, csak ha valami durva hiba kijönne, de szerintem nem fog.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5 #10170 üzenetére
Bakker de vak vagyok, a tetején az Asus felirat és a típus körül néztem végig tüzetesen. De mivel megsaccoltam, hogy újabb verzió, ezért rátoltam és bejött. Fene gondolta, hogy az alján van. No meg a régi 6 éves Asus-nál fent volt a típus mellett. Legalább már ezt is tudom.
Az új felület ilyen: Dark és Light
A régi meg ilyen és ilyen -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10157 üzenetére
Szia!
Csak 1 net szolgáltató mellett használtad? (nekem dupla net előfizetés mellett nem igazán akar működni). Nincs véletlenül képernyőmentésed az akkori beállításaidról?
-
Peterhappy
őstag
válasz
Intruder2k5 #10148 üzenetére
Sikerült
Vagyis félsiker.
A wifi nem ment, vagyis ment, de valószínűleg nem nyomtam elég sokáig, így nem nyílt meg a backdoor.Végre sikerült, így tjsz múltkori javaslatával ment egy erase+reboot
"mtd-erase -d nvram - reboot"
Az E1200 192.168.1.34-ként látja a WRT54GL-t, de legalább már látja,
és átdugdosás után a WRT54GL-be is be tudok lépni (akkor ő az 192.168.1.1).És nagyon jó, hogy írtad a root/admin-t, mert eddig többször próbáltam, de most lehet, hogy nem jutott volna eszembe - azzal sikerült bejutnom
Köszönöm szépen a segítségedet!!!
Akkor már csak az a feladat, hogy a WRT54GL-ből repeatert készítsek.
Ezeket a hozzászólásokat találtam: 1és 2Ezek segítségével meg fogom tudni egyedül is csinálni, ugye?
Kicsit sokat bénáztam már itt nektek és nem szeretnék még egyszer idekullogni, hogy már megint hülye voltam... -
Peterhappy
őstag
válasz
Intruder2k5 #10146 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
Sajnos nem megy. Így próbáltam korábban is, most megpróbáltam még egyszer, mindent pontosan úgy csinálva, ahogy írtad, de semmi. Nem működik az alap admin/admin
Az nem tudom, számít-e, a reset után percekig villogott a power és csak akkor hagyta abba a villogást, amikor csatlakoztattam a számítógépet.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Intruder2k5 #10139 üzenetére
Értem, köszönöm. Telefont szoktam romolgatni és abból indultam ki - azt hittem olyan, mintha egyik custom romból telepítenék egy másikat - nem bíztam benne annyira
@tjsz: Röstellem, azt sem tudtam, hogy van Tomato topic, de most már figyelemmel fogom kísérni és köszönöm!
-
Peterhappy
őstag
válasz
Intruder2k5 #10134 üzenetére
Ez működött!
Nem akarom elhinni. Én meg már mindent próbáltam itt a 30-30-30-tól kezdve.
Köszönöm szépen!És @tjsz Neked is hálásan köszönöm, esküszöm sajnálom, hogy nem azt próbáltam ki előbb, nagyobb sikerélmény lett volna Putty-ban megcsinálni...
Néha jobb kérdezni. Próbáltam izomból, saját erőből, amivel csak azt értem el, hogy elszúrtam három órát az életemből és tönkretettem az estét, tök idegesen feküdtem le aludni.
Még jó, hogy nem hagyott nyugodni a dolog és még félálomban ránéztem, kaptam-e itt esetleg választ. Így azért jobb lesz eltenni magam holnapraMég egyszer köszönöm és további szép estét nektek!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10053 üzenetére
Linksysinfo.org-on kaptam a megoldást és lenti a scriptet:
"curl can be directed to use specific outbound interfaces, and I believe it's packaged with FreshTomato. This script will dump the IP addresses of all active WAN interfaces to /tmp/WAN-IPs"
#!/bin/sh
WAN="$(nvram get wan_ifname)"
WAN2="$(nvram get wan2_ifname)"
WAN3="$(nvram get wan3_ifname)"
WAN4="$(nvram get wan4_ifname)"
if [ "$WAN" != "" ]
then
if [ "$(ifconfig $WAN | grep -q UP; echo $?)" == "0" ]
then
echo "WAN IP address: $(curl -s --interface $WAN http://ipinfo.io/ip)" > /tmp/WAN-IPs
else
echo "WAN IP address: DOWN" > /tmp/WAN-IPs
fi
fi
if [ "$WAN2" != "" ]
then
if [ "$(ifconfig $WAN2 | grep -q UP; echo $?)" == "0" ]
then
echo "WAN2 IP address: $(curl -s --interface $WAN2 http://ipinfo.io/ip)" >> /tmp/WAN-IPs
else
echo "WAN2 IP address: DOWN" >> /tmp/WAN-IPs
fi
fi
if [ "$WAN3" != "" ]
then
if [ "$(ifconfig $WAN3 | grep -q UP; echo $?)" == "0" ]
then
echo "WAN3 IP address: $(curl -s --interface $WAN3 http://ipinfo.io/ip)" >> /tmp/WAN-IPs
else
echo "WAN3 IP address: DOWN" >> /tmp/WAN-IPs
fi
fi
if [ "$WAN4" != "" ]
then
if [ "$(ifconfig $WAN4 | grep -q UP; echo $?)" == "0" ]
then
echo "WAN4 IP address: $(curl -s --interface $WAN4 http://ipinfo.io/ip)" >> /tmp/WAN-IPs
else
echo "WAN4 IP address: DOWN" >> /tmp/WAN-IPs
fi
fi -
Roland-87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10062 üzenetére
Igen ezaz, csak ez sem működött már azzal ami most van fent nekem, aztán valami külföldi fórum mélyén találtam meg azt mi igen és azóta így használtam.
tjsz - a kertben egy Tp-link 741ND ketyeg napelem rendszerről táplálva és Gargoyle (Openwrt) fut rajta repeater bridge üzemmódban de mivel nem kell állandóan ezért egy fizikai kapcsolóval lehet elindítani amikor éppen szükség van wifire a kert távolabbi már nem stabilan lefedett részein. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10058 üzenetére
Gyorsabb voltál.....
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10053 üzenetére
Hirtelen az jutott eszembe, hogy csinálok 2x rule-t:
- "ipecho.net" domain-re WAN1 irányába
- "icanhazip.com" domain-re WAN2 irányábaEgy windows-os kliens böngészőjében szuperul lehet látni, hogy más-más a publikus ip.
Ugyanakkor router-en futtatva egy "wget -qO- http://icanhazip.com/" és "wget -qO- http://ipecho.net/plain" ugyanazt az IP címet adja vissza.
Úgy látszik ott a rule nem érvényes. De miért?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10051 üzenetére
WAN2-t lekérdezhető (nvram get wan2_ipaddr), de nem minden esetben egyezik a WAN2 cím és a WAN2 irányából a publikus IP cím.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5 #10043 üzenetére
Igen, én is ezt látom, hogy az új eszközökre nincs támogatás. Shibby 2017-ben leállt a fejlesztéssel (ő beleírta az új routerek mikrokódját), azóta csak az akkor futó routerekre van frissítés fresh tomatonál. Ezek közül sok routert már nem is lehet kapni (szerintem arra már nem is kéne fejleszteni). Asusokat ismerem, RT-N16 őskövület, már nem is biztos, hogy van működő belőle, de már nem lehet kapni az RT-N18U-t RT-N66U-t sem, Viszont amiket fent írtam Asus routereket azoknak nyoma sincs még az eszköztámogatásban, pedig jó pár Asus router több éve kint van a piacon. Ha ez így halad tovább, akkor pár éven belül meghal a Tomato sajnos (ha addig valaki fel nem karolja). RT-N66U lecserélésén gondolkodom, tökéletesen működik, de baromi lassú hálózati másolásban. 3-4MB/s, ami nagyobb adat másolásánál halál kivárni. De most, hogy látom nincs újabb router mikrokód felvéve, picit elbizonytalanodtam. RT-AC68U-n gondolkodom még, az talán picit előrelépés lenne sebességben, szerintem kb. az volt az utolsó mikrokód, amit még Shibby beleírt a tomato-ba.
AC86-87-88U-val szemezgettem, de akkor ezek szerint ezekre nincs Tomato, és kérdéses, hogy lesz-e. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10017 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, a "kulcs neve" a dhcd_static, ebben szerepel az összes MAC és IP + a név.
Nekem valójában ez egy "idegen IP monitorozó" script fejlesztéséhez kellene. A script terv:
1. lekérdezi az aktuális static DHCP táblát
2. lekérdezi az aktuális, IP címet kapott eszközök listáját, ebből kiszedi a static DHCP táblában szereplőket, a maradékot belerakja egy file-ba
3. lekérdezi az aktuális ARP listát, ebből kiszedi a static DHCP táblában szereplőket, a maradékot hozzáragasztja a 2. pontbeli file-hoz
4. elküldi a file-t e-mail-benTegnap éjjel addig már eljutottam, hogy a /etc/dnsmasq.conf file-ban szerepelnek a static DHCP táblabeli host-ok, tehát onnan ki lehet szedni grep-elve. Persze kell némi trükk, mert ez a tábla nem mindig a legfrissebb (mert a memóriába cache-el), tehát kell "service dnsmasq restart" és utána már ok.
Tehát az 1. pontra ez a megoldás:
service dnsmasq restart
cat /etc/dnsmasq.conf|grep dhcp-host|grep -E -o "([0-9]{1,3}[\.]){3}[0-9]{1,3}" > /tmp/ismert_ip.txtMost éppen a folytatással küzdök, mert a /var/lib/misc/dnsmasq.leases file-ban szerepelnek az IP címet kért/kapott cuccok (belső ÉS vendég hálózatbeli eszközök is!), csakhogy egyelőre nem jöttem rá, hogyan tudom kiszűrni a vendég hálózatban IP-t kért eszközöket (a vendég wifi-be bejelentkező cuccokat nem kell monitorozni, csak a belső hálózatban IP-t kérő idegen IP-ket).
A 2. pontra ez a rész megoldás:
cat /var/lib/misc/dnsmasq.leases|grep -w -v -f /tmp/ismert_ip.txt
Elnézést, ha esetleg valamit érhetetlenül fogalmaztam meg!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9993 üzenetére
Ugyan így van beállítva a saját IP címekkel, de nem akarja az igazságot!
-
fa4hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #9982 üzenetére
Azért gondoltam, mert eszerint valamilyen paraméterezéssel megoldható, de az Advenced\DHCP/DNS\DHCPC Options-be beírva nem működik.
-
czaki
tag
válasz
Intruder2k5 #9979 üzenetére
Igazad van, elfelejtettem hogy azon nincs.
Akkor nincs mese, nem tudom tovább optimálni a helyzetet, maximum eszköz cserével.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9944 üzenetére
Nos végülis rendeződött a nas, kb 20MB sebességet tud, valami baj volt az ext4 filerendszerrel, de mivel üres volt, hát gondoltam leformázom mkfs.ext4 el.
Rendben le is futott a formázás és legnagyobb megrökönyödésemre nem tudtam semmilyen módon felmountolni a saját maga által formázottat
végül aztán eluntam és windows alatt leformáztam partition managerrel ext4-re és láss csodát -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9944 üzenetére
még nem egészen értm mi történik, de működött ez hónapokig, úgy hogy nem használtam fstab -ot .
most meg azt modja hogy nem hajlandó felmountolni, mert nincs connektálva.
emellett az fdisk látja... -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9941 üzenetére
Na kellett
ezt is piszkálni. kivettem a router alól mert io hiba van rajta. a windowsos gép fel sem ismeri. aszzem a külső meghajtónak annyi.(ezeréves használt vacak)
szerencsére van másik(vadonatúj). majd jelentkezem a sebesség teszttel..
fw mountol ... -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9939 üzenetére
Ez a 35MB/s nekem sehogysem akar összejönni, jó ha 12-13
pedig usb3 on van a meghajtó és ext4 a partíció.
Van valami ötleted ? (ac66u/b1 freshtomato 2020.3) -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9935 üzenetére
"Nekem van rajta USB HDD is, szóval az USB sebesség sem volt mindegy"
Mennyi most nálad az elérhető szimpla másolási sebesség nas-on ?
"de a MediaTek NAT témában is sokkal jobban teljesít2
Tudom hogy a CTF az nem valódi hardweres nat, de mégis miben nyilvánul meg a különbség a valódi hwnat és CTF között ? -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9930 üzenetére
Hűséges típus vagyok, korábban hosszú éveken keresztül Linksys WRT volt a kedvencem, most az N18U. Igaz - maximálisan egyetértve veled - hiányzik belőle az 5GHz wifi. Kb. még 2-3 év és váltani fogok, csak nem igazán tudom, hogy mire, mert a tomato-hoz ragaszkodom.
Használtan viszont már 10e HUF körül lehet venni.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9918 üzenetére
RT-AC66U B1 -n tökéletesen fut a Freshtomato 2020.3. kinőtte a gyerekcipőt
Ezt személyes tapasztalat. CTF is működik... -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #9920 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #9918 üzenetére
Elképesztő.
Kb. 50Mbit/s-mal nőtt a sebesség ettől.De valóban nem a tuti.
Azért is ragaszkodnék a Tomato-hoz, mert évek óta hibátlanul működik, és szeretem. Bár csak kis részét használom ki, de azok pont olyan funkciók, amik kellenek, és sima gyári fw-ben nincsenek benne.Persze gondolom az általad ajánlottakban is lesz ilyen funkció, de én emlékszem rá, hogy mennyire hosszú folyamat volt, mire mindent beállítottam. Nem lenne ez máshogy egy új FW-vel sem. Konkrétan Te segítettél a legtöbbet, és el sem tudom hinni, hogy nem mentem az agyadra.
Nem mondom, hogy mindenre emlékszem, mert nem de talán itt visszakeresve kevesebb kérdésem lesz, mint akkor volt.
Szóval lássuk az ajánlatod.
Az RT-AC68U, vagy RT-AC66U B1 gondokkal küszködik. Belátható időn belül szerinted lesz javulás, érdemes kockáztatni? Csak mert pont ezek a drágábbak.
Illetve az RT-N18U-val akkor nincs ilyen gond? Mert akkor ez lenne a legkézenfekvőbb talán, nem?Leírnám a fontosabb elérhető beállításokat. Ha mindenképp más FW-t kell választanom, akkor abban segítenél, hogy ezek a funkciók elérhetőek-e mindegyikben?
Jó, ok, gyorsan átfutottam, valószínű mindkét másik FW-ben is vannak azok a funkciók amiket én akarok.
Egy utolsó kérdés. Ha a Padavan-t választom, lesz segítségem a topicban? Én azóta mióta beállítottam a Tomatot (2014 talán), abszolút nem foglalkoztam ezzel, sem linux-szal. Szóval nem vagyok egy agytröszt a témában. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9908 üzenetére
Na ezt inkább nem piszkálom, mert kivettem a pipát belőle, és tönkrevágta a hálózati felismerést , ugye a master browser és wins server funkciók be vannak pipálva nálam, ami azt jelenti hogy a totalcommander hálózat ablakában szépen látom a windowsos gépeimet. na ezt tette tönkre...
-
válasz
Intruder2k5 #9889 üzenetére
Szia!
Ha mar FreshTomato-rol van szo, szeretnek kerdezni:
Ha jol latom, ez az osszes HW revizios AC68U-ra rapakolhato, ugye?
Bem igazan volt a Google nagy segitsegemre: Az AC68U-bol csak
A1/A2/B1/B2/C1/E1 van, ugye?Ezek mindegyike tamogatott elvileg.
Ezt hogy kell felrakni? Osszekotom a geppel, Betolom recoverybe, es ez alapjan felrakom?A gyari FW-ben az tetszik, hogy mindig ertesit arrol, ha van frissites. Van ilyen szolgaltatas Tomato-hoz is?
Koszi!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9859 üzenetére
Most telepítettem a nyomtatót a routeren keresztül, és annyit nyomtat amennyit kell, minden jól működik!
Ha valaki még belefutna ilyenbe, akkor ezen a linken található videó szerint telepítettem:
https://www.youtube.com/watch?v=MWVOnu1Z_PA -
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9849 üzenetére
Szia,
Sikerült feltennem a freshtomatot. Úgy látom, hogy mindent sikerült beállítanom, ami eddig is működött. Szerencsére kinyomtattam még régebben az asusrouterforum.besaba.com-ról a leírásod (ott már nem elérhető), az alapján viszonylag könnyen ment. Egyszer elakadtam, de ez segített (NVRAM törlés --> restart (ez elsőre kimaradt nekem) --> firmware feltöltés).
Nyomtató telepítéssel majd nem alvásidőben tudok küzdeni, aztán vagy sikerül, vagy nem...
Mindenesetre köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, most van egy up to date routerem
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #9854 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm! jó lett.
Még egy , a megjelenő meghajtó a hálozatban UNKOWN névre hallgat.
Hol tudok más nevet adni?
üdv -
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9851 üzenetére
ott nem tudtak segíteni, próbáltam ott is
Mostanában nem megyek sehova (munkát leszámítva), ráérek ilyenekkel foglalkozni... Legalább "felszabadulás" után már nem kell ezzel foglalkoznom egy darabig
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9849 üzenetére
Köszönöm a segítéséged!
Arra gyanakszom, hogy valamit elállítottam a routeren az alhálózatok létrehozása során (régebben már működött ez a router + printer így, igaz WIN10 helyett WIN7 alatt sikerült beállítani). Ezért kellene egy újratelepítés, de ha már újrarakom, érdemes a legfrisebbet tenni.
Mindenesetre kinyomtatom a beállításokat, hátha az alapján sikerül beállítanom egyedül (mármint a korábbi segítségeitek alapján
) mindent. Utána jelentkezem, hogy mire jutottam...
-
sztanozs
veterán
válasz
Intruder2k5 #9843 üzenetére
Túladtál a 6L-en?
van hozzá egy hálózati adapterem, ha érdekel -
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9840 üzenetére
Sajnos nem jön össze. Ugyanúgy próbáltam mint a linkelt videón:
https://www.youtube.com/watch?v=MWVOnu1Z_PA
(Ráadásul neki is úgy látom, hogy nincsen mountolva, azt hittem ez a baj, de ezek szerint nem)Marad a manuális telepítés
Felszívom magam és nekifutok mégegyszer. Majd mutatom, hogy hol mivel akadok el, ha még van erőd / erőtök segíteniSzerk:
Újraindítottam a routert:
Ismét elkezdett addig nyomtatni, amíg kapott papírt. Akkor ez mégis csak valami firmware hiba lesz, nem? -
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9838 üzenetére
Szia!
Az egyik ügyfélnél hasonló a megoldás, tehát szolgáltatói eszköz mögött van a router, DMZ-be rakva. Tegnap este azon is ez volt a hiba. Ma reggel az ütemezett heti újraindítás után az a router már tudta frissíteni a dyndns-es címét.
Itthon ma reggel az általad említett címet elértem és mutatta is szépen a valós, publikus IP címet, de dyndns frissítés továbbra sem ment. Ezért gondoltam újraindítom a router-em és láss csodát, lement a frissítés.
A script tippet köszönöm!
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9835 üzenetére
Sajnos ez nem segített.
Egyelőre leírtottam mindenhonnan és feltelepítettem manuálisan (kb. 4-re sikerült is...). Az az érzésem, hogy működnie kellene simán hálózati nyomtatóként telepítve, mert korábban már működött, csak akkor még win7-et használtam, most meg win10-et.
Magyarán user error lesz itt...
Mindegy valamikor még küzdök egyet, ha elakadok kérdezek a megfelelő topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The First Berserker: Khazan
- Diablo IV
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nők, nőügyek (18+)
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest