- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az SSH Daemon - Enable at Startup mindig legyen bepipálva?
-
De ha sok a másolni valód, akkor ez is megoldás lehet...
Ezt telepíted, aztán PC-re kötve már eléred Windows alól is az ext3 filerendszert!
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
TC-vel 3000-8000 kbyte/s között ugrált, Filezillával 6-7 MB/s kezdett és a fele után leesett kb. 5,5 MB/s-re.
TC-vel is a fele után kezdett lassulni. TC-vel a "Z" meghajtót választottam. -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor a Tomatoban megint be kell állítani az SSH dolgokat? Megy a torrent a hdd-n, azt lekapcsoljam?
-
-
Sziasztok! A routerre csatlakoztatott hdd-ről másolok TC-vel a számítógépre 1 db kb. 800 MB-os fájlt. A TC szerint a másolás sebessége kb. 1200-1800 kbyte/sec között mozog. Ez egy 1,8" 30 GB-os hdd. Tudom nem egy Raptor, de azért ez egy kicsit kevés. Vagy azért ilyen alacsony az érték mert hálózaton keresztül megy?
Egyébként UPC 25/1,5 a netem. -
redbiro
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia!
az install szájbarágós leírását merre lehet megtalálni?
előre is köszi,
red -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megnézem köszi!

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Visszatérve rá, akkor van újabb?
-
redbiro
őstag
sziasztok!
ha használ valaki tomatoval routert a szolgáltató által adott iptv-s router kiváltására, az ossza meg kérem a tapasztalatait.
előre is köszi.
red -
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen tudom igyekszem is az angolt tanulni csak azt nem értem ha amit linkeltél ott van bw limiter az enyémben meg nincs,ha magamnak lenne a router visszatenném a tomatot csak az a baj 3 lakást lát el így ha berakom akkor sok időm nem lesz tesztelgetni,csak berakni bedugni és hadd menjen
-
Sajnos ez van, a számítástechnika nyelve már csak az angol, és a router beállítás eredetileg ugye a rendszergazda, és nem a user feladata, így nem is jellemző, hogy az ilyen eszközöket magyarítanának! Na persze itthon nincs rendszergazda, tehát így jártunk...

Tomato
Azért, mert van benne egy pár dolog amiről nem tudod, hogy micsoda, még nem jelenti azt, hogy az nem jó! Az "extra" szolgáltatások többnyire úgyis ki vannak kapcsolva alapbeállítás szerint, ha meg valamiről nem tudod micsoda, akkor nem kell kapcsolgatni, az alapbeállítások úgyis mindig egy biztonságos beállítást képviselnek! Amúgy véleményem szerint a DD-WRT-ben is van káosz rendesen, arról már nem is beszélve, hogy a custom fw-k közül talán ez a legbugosabb, a magyar fordítása meg mint ha csak google translate-el lett volna csinálva, és még hiányos is! Ráadásul magyar nyelv ide vagy oda, látod még ebben sem találsz mindent!
Tudtommal OpenWrt a WL-500W-t nem támogatja, de kétlem, hogy azzal előrébb lennél egyébként is, a DebWrt-ről szintén ez az álláspont, ezen kívül van OLEG, Tomato, DD-WRT, gyári...
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
ezek szerint nem lehet megadni min és max sebességet egy adott ip-hez?
az a baj a tomato túl bonyolult nekem ez tökéletes lenne a dd-wrt ha lehetne szabályozni esetleg másik firmware? -
-
xigris
őstag
Sziasztok!
tudom nem pont idevaló de szeretném ha valaki tudna segíteni asus wl500-w dd-wrt van rajta ezen hogy lehetne a bandwich controlt ip-re beállítani max min beállításokkal.
-
-
Ezer hála és köszönet Intruder2k5 mesternek a segítségért és főleg a türelméért!

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ment pü.
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogyan tovább?
Az nem volt baj, hogy a partícionálásnál ezeket a kódokat egyszerre másoltam be?
mkswap /dev/sda2
swapon /dev/sda2
mkfs.ext3 -j /dev/sda1
mkfs.ext3 -j /dev/sda3 -
-
-
Sziasztok! WRT54GL-re végérvényesen befejezték a fejlesztést?
(#465) Intruder2k5: Senki, csak polarcloud oldalon 1.28 volt az uccsó, és abban is vannak bugok

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig végig mentem. Ahol Enter, Enter, Enter volt ott 3x nyomtam meg. Ha előtte volt egy 3-as azt is beírtam.
Kezdjem előlről? Most le kell valahogy törölni? -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Igen, akkor mehetsz a hatodik pontra!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megvan, nyomtam egy Save-t. A többi lépés kimarad?
Attached Devicesben a hdd mountoltnak látszik. -
Ezek szerint sehol, mert a Te routeredben csak 8MB flash van, így ez kimaradt belőle hely híján! De nem kell kétségbe esni, azért van megoldás! Az USB and NAS -> USB Support menübe, a Run after mounting mezőbe írd be ezeket...
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt
mount -t ext3 /dev/sda3 /nas
/opt/etc/init.d/rc.unslungÍgy elvileg jó lesz!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Eljutottam a mountlásig. Viszont itt az Administration - JFFS elakadtam. Nem találom a JFFS-t.
-
-
-
Zol77
aktív tag
Tomato alatt,az IP traffic-hoz be lehet valahogy állítani a routeren futó torrent klienst?
Jó volna azt is látni,a többi gép mellett hogy az mennyit forgalmazott. Azt tudom,hogy a gui-k meg tudják mondani mennyit forgalmazott a torrent,de jó lenne egyben is látni a többi géppel a táblázatban,vagy éppen a grafikonon. -
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a leírást.

-
A firmware feltöltése
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Helló
Leírnád azt hogy kell, nem csináltam még így tomato felrakást.
Köszi
-
-
McDog
aktív tag
Mi lehet annak az oka, hogy se a telnet, se az SSH nem fogadja el a jelszót? (Távoli bejelentkezésnél működik.)
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A masik fw valoban megoldotta, koszi.

-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nézek még 1 gyári visszaállítást előtte.
-
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem akarja feltenni. Mi lehet a baj?
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, megpróbálom ezzel.
-
Szia!
A 104-esből az RT-N javasolt, a K26-al valami nem kerek!
-
slice14
veterán
Sziasztok
Asus RT-N16-hoz milyen frimeware jó? K26 vagy K26 RT-N-t huzzak le hozzá. Az AIO-t szeretném feltenni.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Mert gondolom bepipáltad a Start with WAN opciót, és közben vagy újraindul a router, vagy pedig újra csatlakozik a szolgáltatóhoz!
-
DonThomasino
veterán
Ha leállítom később mégis magától elindul a VPN.
EZ miért van? -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Anelkul barmi tipp, hogy masikat kellene felrakni?
Valami beallitas?
Nem akarok szopni vele ha nem muszaj. -
Ez így elég lesz... Próbáld meg ezzel a Tomato-val, szerintem jobbnak kell lennie!
(értelemszerűen ki kell csomagolni flashelés előtt)
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hopsz, a lenyeg lemaradt, sry.
Linksys WRT54GL v1.1, ha ennel pontosabb infora van szukseged akkor kerek egy kis iranymutatast, hogy hol nezzem. -
-
Sziasztok,
Adott egy "Tomato Firmware v1.28.8748 ND Std", amivel az a bajom, hogy a 40/20 neten, csak ilyen 20-as letoltest produkal max, ha kozvetlenbe bedugom a kabelt a gepbe, akkor megvan olyan 35 korul is.
Nincs rajta masik gep, csak az enyem, igy nem igazan vagom mi lehet vele, QoS ki van kapcsolva, mashol meg nem nagyon lehet lekorlatozni ha jol tudom.
Van valami tippetek mitol lehet? -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
küldtem privátot...
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem, ugyanaz...
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Frissítettem aa fw-t tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-Big-VPN.trx -re. Gondoltam hátha ez megoldja. De már kezdem feladni... Nem tudom, hol rontom el. A putty már csatlakozni sem akar (Network error:connection refused). Most visszaállítottam defaultra mindent.
Itt tartok:

Megpróbálnám elölről, mit tegyek? -
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megcsináltam a partíciót MiniTool Partition Wizard Home Edition 6.0 -val. Volt rajta már 3 (NTFS, FAT32, swap). Most csináltam rá egy ext3-at és egy másik swap partíciót. Elindítottam a puttyot, persze mielőtt visszatettem volna a hdd-t a routerre
így ki is írta, hogy csak olvasható a router. Bezártam a puttyot, a routerre csatlakoztattam a hdd-t, elindítottam a puttyot, de nem jött fel a "igen" ablak és nem kért semmi jelszót, viszont nem is tudok beleírni, beilleszteni. Azóta csak fekete a putty, amikor elindítom a csatlakozást. Már újraindítottam a gépet és a routert is, de maradt ugyanaz. Mit tudok tenni? -
Igen az kell, de a particionálástól, vagy ha nem akarod formázni a lemezt, akkor is meg kell oldanod, hogy mind a /nas, mind pedig az /opt mappák alatt legyen háttértár! Hogy melyiket használod, ez egyéni döntés, én személy szerint nem szeretem a transmissiont!
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm, sikerült

Hogyha én mégis a másik torrentet szeretném feltenni, akkor az itt leírtakat miben kell indítanom (puttyban)?
Amennyiben igen, akkor milyen putty beállításokkal? Igazából nekem az részletesebbnek tűnik. Amúgy van értelme a cserének szerinted? -
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy ASUS RT-N10U routert, melyet torrentezésre is szeretnék használni. Tomato fw-ből a tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-BT-VPN.trx kell letöltenem és a korábbi leírás szerint tudom feltenni? Feltételezem mint ahogy McDog is leírta feljebb (csak neki nem ugyanez a routere van)... Csak egy megerősítést kérnék vagy egy helyesbítést. köszi
-
DonThomasino
veterán
Második vpn server nek milyen beállításokkal tudnék létrehozni
egy szerót amihez nem kell kex csak login és pass?
Amit telóról tudnék használni, mondjuk ezzel. [link] -
-
-
McDog
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi.
Most hogy lecseréltem a BT-VPN verzióra, és binary mezőnél Internal-t állítottam be, majd amikor ismét azt írta nem megjeleníthető biztos, ami biztos Rebootoltam is..és ugyanott vagyok
-
-
McDog
aktív tag
Tegnap telepítettem a tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-Big-VPN.trx -et a ASUS RT-N15U routeremre.
Éppen a torrenttel bajlódok. Mi lehet annak az oka, hogy a 192.168.1.1:9091 címen a Firefox és az IE is azt írja, hogy az oldal nem megjeleníthető? Transmission Remote GUI sem akar kapcsolatot teremteni.
Ezek vannak beállítva:
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi megpróbálom a lan -ra forwardoltam de azzal nem működött
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én olyat nem használok, de amint írod is, az PPTP-t tartalmaz!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A telómon is van vmi VPN hozzáadás amit nem tudok hogy micsoda.
Ahhoz lehetne kulcsot adni?
L2TP--- PPTP--- IPsec? -
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kulcs nélkül? PPTP VPN-nel lehet username-el, és password-el, de az nem mondható biztonságosnak!
-
xigris
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Sajna annyit tudok a linuxról hogy írják le
majd előre akarom tenni de addig mindent beakarok állítani előre hogy csak cserélni kelljen és elég új nekem a tomato -
xigris
őstag
Tudom nem ide tartozik de hátha:
Lenne egy kérdésem van egy tp-link router ami mögött egy asus router van és hogy tudnám elérni a netről az asust dyndns van a tp-linket el is érem simán de onnan hogy forwardoljak portot hogy elérjem?

-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Működik, csak rendszergazda módban kellett futtatni.

Kulcs nélkül login/pass al is lehet csatlakozni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Napelem
- Path of Exile 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux Mint
- Gumi és felni topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

majd előre akarom tenni de addig mindent beakarok állítani előre hogy csak cserélni kelljen és elég új nekem a tomato