Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Shadowfax #2156 üzenetére
ja, igen, akkor nem mondtam én sem újat, csak félreértettem, amit írtál. amúgy biztos lehet a 3000-et is kapni Kínában, de kb úgy, ahogy nálunk a Pavilionokat, szóval nem jellemző. egyébként elgondolkoztam most nagyon azon az F szérián, mert megláttam egy árcédulát, ami egész más színben tünteti fel a TP-eket: [link] (9700Y a legolcsóbb boltban, kb 228ezer huf) szemben ezzel: [link] (8800Y a legolcsóbb boltban, kb 207ezer huf), de azért van egy kisebb teljesítménykülönbség a két gép közt a TP javára
ráadásul itthon sem lenne később gond a garival
a wines vezetéknélkülit próbáltam szerintem, ha arra gondolsz, amit a hálózati kapcsolatokról el lehet érni. most sajnos nincs it a gép, hogy próbálkozzak azokkal, amiket mondtok még tippeket, de majd talán holnap lesz időm megnézni. -
törölt tag
válasz
Shadowfax #2145 üzenetére
én erről úgy olvastam, hogy a 3000-es sorozatot már az IBM embereivel közösen fejlesztették. a Kínában gyártott szériák tökre nem hasonlítanak a 3000-re szerintem (sőt, ott ilyen designnal nem lehet Lenovo notit kapni, tehát ez teljesen a nyugati világnak tervezett valami).
úg tudom, hogy az IBM olyan feltételekkel adta el részlegét a Lenovonak, hogy a kínaiak megtartják a minőséget, meg a szakembereket, meg a gyártósorokat, és emellett felhasználhatják őket a saját fejlesztéseikre is. így 3000-es széria amolyan hibrid dolog, kínai is meg nem is.
valahol fent van neten egy részletes leírás a szerződésről, ott olvastam ezt, de nem tudom már pontosan hol
visszatérve a problémámra: ez egy rettenet hülye kérdés lesz, de mi az az Access Connections? soha nem volt még TP a kezeim közt, nem ismerem a szoftvereit sajna (ráadásul nehezíti a dolgot, hogy nem magyar /de nem is angol/ windows fut rajta...). majd holnap megpróbálkozom azokkal, amikrt írtatok, köszi a tippeket eddig is mindenkinek! -
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2145 üzenetére
ok igaz rendben..ezért ''elnézést''..DE..
amennyire hatott a tp a lenovo arculatra az ugyanúgy vissza is..értem ezalatt elkezdtek ''meghízni'' és kikerekedni..
és ez persze teljesen szubjektív..de én valahogy nem éreztem ''ideje múltnak'' vagy ilyen szintű javításra szorulónak az eddigieket.. -
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2141 üzenetére
kérdésem lenne..
az itteni kolegák szeretik az új ibm-eket (lenovo-kat)?
lehet hogy az ódivatu gondolkodásom..de az x31-eske ami itt pötyögg újjaim alatt..kenterbe veri az összes 3000 vagy hasonló sorozatokat..
ill. amin rökönyödtem..az újabb gépek valamelyikén (ha jól emlékszem pont a 3000-es kategóriába) már nem találtam ''pöcköt''..
nomármost..
tanultam én marketinget meg hasonlót..de egy ennyire müködő formát(dizájnt) lecserélni ezekre az egyre vastagodó ''csodákra''..hmm..
de kíváncsi vagyok az itteni véleményekre.. -
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2137 üzenetére
ha jól értelmeztem akkor próbálva lett igen...
1- a legtöbb ilyen esetben (már segített)..teljesen leszedni..minden drivert..stb és újra telepít..
2- kipróbálni h máshol megy-e..hátha csak a routert nem szereti
3- besétálni ibm-ékhez oldják meg címszóval..(de csak ha eredetileg benne volt a kártya..mert ha nem irgum-burgum lesz..)
jahh még egy..
van egy hivatalos ibm-es wifi kezelő ploglam..szép csicsás..stb. egy próbát megér..
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2103 üzenetére
Hello,
A BIOS update utility csak részben oldotta volna meg a próblémát (mivel csak az utolsó 3 számjegyet lehet vele variálni...), ellenben letöltöttem az ''IBM Maintetnance disk''-jét, kiírtam egy boot CD-re és beleírtam mindent ami kell az EPROM-be, faszán
Közben az eladót kergetem, érthető okokból nincs elragdtatva a dologtól, de egy kis kártésítéssel minden megoldható lesz szerintem.
Jövő héten meg vmi alantas indokkal besétálok majd a szervízbe, és kiderül mit is mondanak. Persze titokban
A többit majd meglátjuk, köszönöm nektek mégegyszer az építő jellefű hozzászólásaitokat!!! -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2099 üzenetére
Rövid i javítva, csak hogy okuljak még többet
Elképzelésem sincs, hogy merre csinálhatták, de azért vannak félelmeim, hogy a UK-ben... A fórumon a program már nem leszedhető, asszem nyitok neki egy új topikot és cselekszem. Csináltál esetleg már ilyet? Jövő héten meg zargatom a céget egy kis pénzvisszafizetés miatt és bemegyek az IBM-hez is, hátha ők még tudnak valamit tenni vagy megnézni. -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2095 üzenetére
Hát, semmi jó nem történt... Sőt.:No products match 'MFG-_IN'. Ezek szerint létezik, hogy másik alaplapot kapott a gép? Remélem a szervízben bele tudják égetni a saját sorozatszámát... Remélem. Nagyon remélem. Az eladót mondjuk meg tudom találni, mivel egy 'cégtől' vettem. Egy T43-al kapcsolatban olvastam ilyen esetről a http://forum.thinkpads.com/ -on, ott ugyanez volt a jelenség egy alaplapcsere után, ahol nem égették bele a lap eeprom-jába a gép típuszámát. Állítólag még otthon is elvégezhető a művelet, remélem az IBM Mo.-ág pláne tudja orvosolni a hibát és hogy a garancia pedig nem ugrott e miatt. Remélem. Különben balhé lesz
Ha esetleg van még vmi ötletetek akkor hajrá, de szerintem jövő hétem irány a szervíz.
Szerk.: everest a következőt írjsa az alaplapra:
Rendszer tulajdonságai
Gyártó LENOVO
Termék MFG_IN
Verzió ThinkPad T60
Sorozatszám _GOING
Család ThinkPad T60
Indítás típusa Bekapcsoló gomb
Érdekes ez is. _GOING mint sorozatszám????
[Szerkesztve] -
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2088 üzenetére
Hát ez mindenképpen szarul hangzik. Akkor egyértelműen be kell menjek vele a szervízbe, hátha ott be tudják azonosítani és újra programozni az eepromot rajt, hogy stimmeljenek a számok. Asszem. De javíts ki ha tévedek... Nem olvassa ezt a fórumot véletlenül egy IBM-es szervízes?
Nem lenne egy utolsó dolog ha tudna egy kicsit segíteni...
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #2086 üzenetére
''Error 75 received from the package index Server. Please contact the support center.''
A probléma még az is lehet, hogy vmi okból kifolyólag a ''Get new update''-re a machine type and model a következő: ''TP-79___'' pedig itt 2008-66G -nek kellene lennie, nemdebár??
Szervíz nem tudott segíteni semmit, és eddig nem sok mindent találtam... -
-
WN31RD
addikt
válasz
Shadowfax #2032 üzenetére
''Véletlenül'' ölég nehéz legyalulni a rejtett partíciót
Annyira nem nehéz...
Az X60-amon nemrég kísérleteztem kicsit, és kézzel gyártottam 1-2 partíciót kicsit szokatlan de nem hibás elrendezésben (a rendszervisszaállító szoftvert tartalmazó partíciót szigorúan érintetlenül hagyva), amelyek közül az egyikre szántam a Windows Vista-t. Elindítottam a visszaállítást, amely rövid időn belül közölte, hogy ismeretlen hiba miatt nem tudta befejezni a műveletet, ami még nem lett volna különösebben érdekes, legfeljebb tudomásul veszem, hogy kicsit buta szegény, de a következő újraindítás után kiderült, hogy eközben sikeresen megsemmisítette magát a szerencsétlen (azaz a helyreállító partíció nem működött többé).
Nem volt nagy gond végülis, mert az előzőleg legyártott Recovery lemezekről szépen helyreállt minden, és később úgyis legyalultam az egészet, és ment a helyére a Linux.
Szóval azt javaslom mindenkinek, hogy minél hamarabb készítse el a Recovery lemezeket, nem nagy fáradság, és szükség lehet rájuk. -
4d
aktív tag
válasz
Shadowfax #2022 üzenetére
Köszi a segítséget!
Amint írtam, ezzel a Vista ultimate trial-al adták, a gép aljáról azt olvasom h az eredeti op r. egy Vista Buisness verzió (most lehet h jó nagy hülyeséget írtam, nézzétek el, nem használok vistat.)
A terv az lenne, h egyelőre a régi Xp-met tenném fel a gépre hely és teljesítmény takarékossági okokból, aztán később jöhetne a pista.
Aki csinált már ilyet, tehát nem az eredeti os-t használta, lécci segítsen a telepítés lépéseinél. Mit érdemes a szűz winxp-re felrakni? Menjen fel a lan utána meg letölt a softver update, utána meg automatikusan feldobálja a drivereket? -
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1891 üzenetére
Home/Office Desk a neve. Van ezeknek jelentősége? Azt hittem, csak a monitorlekapcsolás, meg ilyenek érdekesek, azokat meg mindig átírom, ahogy nekem tetszik.
A 85°C valóban kisebb hajtás után volt, de semmi komoly. Telepítgetek, tesztelgetem, ilyesmik. Mondjuk meleg van amúgy is. HDD Temp is 41-44°C, ez is aggaszt.
Nagyon enyhe fuvallat van balra és hátrafelé is. -
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1859 üzenetére
Azt le is lehet tölteni.
Feltelepül, oszt semmi, csöndben lapul valahol, de külön nem is találom, honnan indíthatom el. Az ujjlenyomatolvasót sem tudom beüzemelni és az eszközkezelőben van egy ismeretlen eszköz, amiről fogalmam sincs, hogy mi lehet. BT se akar működni egyelőre. Ehh, de rühellek telepíteni.
zsiguli: Még nem tudom. -
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #1846 üzenetére
Nem ismerem, mert a T41-esen meg van a rejtett partíció, onnan megcsinál mindent,amit kell.
Köszi, majd ha még lesz kérdés, jelentkezem és majd írok a T60p-ről, ha érdekel valakit.
Hm...Amit a VGA-hoz talált drivert, az nem jó. Porszem a gépezetben...
Raszputyin: nekem van, ha gondolod, mailben átküldöm. -
Mal[AC]
csendes tag
válasz
Shadowfax #1837 üzenetére
oké köszönöm!
még egy hülye kérdés: ha pl egy 40gb-os vinyót szeretnék 160-asra cserélni, és arra klónozom, akkor azon lesz egy 40Gb-os partíció és a maradék 120 partícionálatlan marad és azt külön kell partícionálni, vagy pedig olyan, mintha csak rámásolna, és a rejtett partíción kívüli ''nagy partíció'' 120-al nagyobb lesz az új lemezen? -
Mal[AC]
csendes tag
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1831 üzenetére
Az a baj -javítson ki egy jogtudor, ha tévedek- hogy a jóhiszemű vásárlás nem véd meg semmitől. Egy esetleges nyomozás során lefoglalt, bűncselekményből származó (vagyis lopott) cuccot az eredeti tulajdonosának adják ki, aztán te meg polgári peres eljárásban megpróbálhatod visszaszedni a pénzt attól akitől tudod
-
Blaise
veterán
-
Emitel
tag
válasz
Shadowfax #1752 üzenetére
elindul az XP, de boot-olás elött ezt dobja ki Error 0199:System Securuty-IBM Security password retry count exceeded.
Press <F1> to setup
Escape -el bootol a gép. F1-el be tudok lépni a biosba, de csak olvasási joggal.
Kér egy jelszót, sima enter. Be is enged, de módsoítani nem enged.
Szerinted supervisor jelszó kell neki? -
Batman
őstag
válasz
Shadowfax #1744 üzenetére
Fent van az is, de így sem megy!
Kipróbáltam , régebbi drivereket felrakva működik a dolog, csak az újabb kiadásokban valami gebasz van, már felvettük a kapcsolatot az IBM-el is , hogy vajon ismerik e problémát és ha igen mit javasolnak megoldásnak.
Ez céges notebook, tesztelnem kell az új drivereket. -
atosz
őstag
válasz
Shadowfax #1640 üzenetére
Na ez megvolt, csak nem volt feltelepítve. De elég hülye. Nem tudok csinálni vele semmit sem, csak azt mondja, hogy BT eszköz nem található, közben meg vígan megy a kapcsolat. Mindenesetre addig sikerült eljutnom, hogy vmit csinál, nem fogadja el a user/psw-öt, mert nem is írtam be semmit sem. Mondjuk elviekben mennie kellene a T-mobilnál így... Szal' csináltam egy dial-upos kapcsolatot az XP hálózatkezelőjében és slussz, nem lehet itt semmit sem beállítani. Gondolom nem is kell, legfeljebb az APN-t. Na ezt hol a tökömbe kell beadni neki vajon?
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1638 üzenetére
''ne használjatok semmilyen táp nélküli USB-s kütyüt (az egéren kívül persze)''
Pendrájvot se? Kártyaolvasót se? Hüdegáz.
Furcsa ez, ráadásul újabb szeg szegény masinám virtuális koporsójába. Elvileg a vezérlő pontosan tudja mekkora áramot ad le és mennyit szabad neki, nem? Sőt mintha valami olyasmit olvastam volna hogy minden 2.0 cucc 100 mA-rel indul, és előbb engedélyt kell kérnie a vezérlőtől mielőtt fölturbózná magát (max) 500-ra. Elvileg semmilyen szabványos eszköz nem szívhat nagyobb áramot mint amennyit a szabvány enged neki, annyit meg röhögve bírnia kellene az áramköröknek, vagy tévedek?
Én is szoktam néha külső hdd-zni, és nincs is hozzá tápegység (nem is volt gyárilag se), de majd ügyelek rá hogy mindig dupla dugaszolással használjam. Gondolom úgy már bőven alatta marad a veszélyes áramfelvételnek. Kár hogy akkor meg ki kell húzni az egeret, fránya 2 szem port...
Mindazonáltal ez csak egy júzer teóriája, nem hivatalos álláspont, jól veszem ki? -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1625 üzenetére
Az érthető hogy nem látja másik gép a partíciókat, de hogyan tudja a titkosítás úgy elintézni a meghajtót, hogy ne csak hogy olvasni ne lehessen, de újraparticionálni se?
Nyilván van módja, és valószínűleg ez is volt a cél, teljesen használhatatlanná tenni az eszközt, de kíváncsi vagyok, hogyan? A guglizás egyelőre nem hozott eredményt.
-
-
E0
csendes tag
válasz
Shadowfax #1622 üzenetére
Az eredmény azonos mindkét esetben: a meghajtót felismeri az usb házban, de a lemezkezelés vagy pq-ban nem látszik se a t42-n, se másik gépen. Ha visszarakom a t42-be, akkor knoppixról bootolva látja, használható. Egyébként ott particionáltam, formáztam.
Ha kérne jelszót, akkor az azonos a bios supervisor jelszóval, vagy máshol kell keressem, pl. papirok, stb?
Nem tudom, hogy létezik-e olyan gyári program, amely kifejezettem az ilyen problémák kiküszöbölésére készült?
Köszi,
E -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #1615 üzenetére
Az access connections aranyat ér, ha az ember 3-4 különböző hálózaton is használja a gépét. A win ugyan külön kezeli a wlan profilokat, de a drótosokat nem. Folyton kézzel átírogatni a hálózati beállításokat (nem mindenhol van DHCP) nem egy nagy élmény.
Nekem csak egy hasfájásom van az AC-al, hogy mindenáron hozzá akarja rendelni a kábeles portot egy profilhoz, de valamiért pont az amelyikhez kéne, az direkt nincs a feljánlott listában. Különben soha semmi anomáliát nem tapasztaltam vele.
szerk: #1612 -re nincs ötlete valakinek?
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
Shadowfax #1609 üzenetére
csak most kerültem ismét net elé
tehát kösz, meg amargonak is, látom az a verdikt, h inkább win wireless legyen, mintsem ájbíemes.. hmm.. pedig nekem tulajdonképpen tetszett az acc.conn... de sajnos túl sokszor vélem felfedezni rajta a masszív indentitászavar tünetegyütteseit... szóval lemondok róla
ha a registry indítófájlaiból kiszedem, az elég, vagy kell neki full uninstall, mer makacs, szörvájver fajta?
ps.
jah, mindent kisbetűvel írok.. lapozzunk ezen
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest