Aktív témák
-
krece
csendes tag
Sziasztok!
Hetek óta olvasgatom itt a topikokat, mert el kellett döntenem, milyen noteszt vegyek a mostani elég gyengécske Acerem helyett. Mivel hamarosan hosszabb időre külföldre utazom, egy olyan típusra gondoltam, ami kiemelkedően megbízható, masszív gép, jó teljesítménnyel párosítva és a gyors, külföldön is működő szervizháttér is alapvető szempont volt. A munkám és a tanulmányaim miatt az is fontos volt, hogy a géphez adott win valamilyen prof, vagy Vista esetében business verzió legyen, hálózatokkal foglalkozom. Ezen szempontok és az itt olvasottak alapján egy T60-as Thinkpad jó választásnak tűnt. Hosszas keresgélés után ki is választottam a vásárlás helyének az Extreme Digitalt és ezt a gépet
[link]
Megrendeltem, visszaigazolták, elmentünk érte. Részletkérdés, de részben hitelre vettük. A boltban kinyitottam a dobozt, ellenőriztem a sorozatszámot és a kellékek meglétét. Sokkal többet ugye ilyenkor nem tehetek, lévén, hogy az akku ilyenkor még nem játszik, a Win is csak az első bekapcsolás után kezd települni, az esetleges pixelhibákkal kapcsolatban meg marad a kellő időben megejtett fohász (ezzel lehet vitatkozni, biztos van, aki profi vásárló és nem így csinálja - én lúzer vagyok, mindjárt kiderül, hogy nem csak emiatt). Szóval hazahoztam a gépet, összeraktam (már a boltban is meglepődtem a méretén, de ott még megnyaltam a szám szélét, mondván, milyen pöpec kis cucc ez), kijelző rendben, csodálkoztam kicsit, milyen kicsi manapság a 15'', aztán jött a meglepetés. A kijelző azért kicsi, mert 15 helyett 14 collos, a hdd 120 helyett 80 GB-os (ebből persze csak 58 GB látszik), az alaplapi chipset 950 helyett 945-ös, a proci 1,8 GHz helyett 1,6-os, a VGA X1400 helyett Intel 945-ös. Szóval egy tök más konfig, mint amit venni akartam.
Ok, holnap visszaviszem, de szorítanak a határidők és ha nem lesz olyan gép, mint amit eredetileg kinéztem, akkor választanom kell helyette valami mást (a hitel miatt nem lenne egyszerű visszakapni a pénzemet).
Bő lére eresztett beszámolóm végén a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent belinkelt T60 helyett mennyire járnék rosszul ezzel az R60-nal?
[link]
Ezekre tényleg csak 1 év gari van? Mert a t60 3 éve is fontos szempont volt...
Elnézést ha ez az egész itt offtopic, de nem szerettem volna csak ezért új témát nyitni. Még annyit, hogy az Edigitalról az eddigi tapasztalatok alapján nekem kifejezetten jó véleményem van, nem feltételezek róluk szándékos átbökést, de az tény, hogy ezt most elbökték, nem is kicsit.
Köszi, ha hozzászóltok:
rece
Aktív témák
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest