- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Ati Radeon X1900XT/XTX - X1950XT/XTX
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
mikrofon #35400 üzenetére
Akkor a leírás és ami kell hozzá:
Projectivity Launcher
Launcher Manager Mini
Először is engedélyezni kell a TV-n a Fejlesztői módot, azon belül is az USB hibakeresést.
Settings -> System -> About
A lap alján van a Build menü, erre kell rányomni hétszer, ekkor kiírja a rendszer, hogy innentől fejlesztő vagy. Vissza kell menni a Beállításokba és itt megkeresni az új, Fejlesztői beállítások menüt. Ebben van az USB hibakeresés, ezt mindenképpen be kell kapcsolni.
Ha ez megvan, fel kell telepíteni a két appot. A TV-n meg kell adni nekik a jogosultságot, anélkül nem működik a dolog. A Projectivity-t be lehet ugyan állítani alap launcher-nek, de újraindításkor, vagy a Home gomb megnyomásakor a gyári felület fog visszajönni. Itt jön képbe a Launcher Manager. Ebben be kell állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett launcher, és innentől már mind újraindításkor, mind Home gombra az új felülettel ébred a TV. A Projectivity ingyenes, elég sok dolgot lehet benne beállítani, de a fizetős se drága és úgy még jobban testre szabható. Én megvettem, így pl. már a saját háttérkép beállítása is működik.Screensaver:
Play-ből fel kell telepíteni az Aerial Views-t. A Google TV már nem enged 3rd party monitorvédőt beállítani alapértelmezettnek, de ez szerencsére manuálisan is elvégezhető. Viszont így ADB-zni kell, de ez sem nagy ügy. Úgyhogy szintén Play-ből mehet fel a telefonra pl. a Termux, ami egy ingyenes ADB app.
Szükség lesz a TV IP címére, ezt a hálózati beállításokban meg kell keresni.
Van még egy fontos dolog. A TV gyári biztonsági appjában (Safety Guard) az Automatikus indítási engedélyeknél engedélyt kell adni az Aeriel Views-nak. Ebben a menüben minden app gyárilag automata engedélyre van állítva, ezt először felül ki kell kapcsolni (ezzel az összeset lezárjuk) majd utána Meg kell benne keresni az Aerial-t és külön engedélyezni kell (Close-ról Opened-re állítani). Ezzel mindennel kész vagyunk ami a programokat érinti, jöhet az ADB.
Nyissuk meg a telefonon a már letöltött Termux-ot, ezzel bejön a parancssoros felület. Írjuk (másoljuk) be a következőket:
pkg update
pkg install android-tools
Ha ez megvan (le lehet llenőrizni az adb version paranccsal), jöhet a következő, amivel csatlakozunk:adb connect ipaddress
Az ipaddress helyére természetesen a TV készülék IP címét kell beírni. Ezután jöhet azadb Shell
parancs. Ha először csatlakozunk a TV-re, megjelenhet egy megerősítő panel, ezt fogadjuk el. Jöhet a következő:settings put secure screensaver_components com.neilturner.aerialviews/.ui.screensaver.DreamActivity
Ezzel készen is vagyunk, innentől Aeriel az alapértelmezett monitorvédőnk. Van még egy parancsunk, amivel azt állítjuk be, hogy mennyi idő után induljon a program:settings put system screen_off_timeout 600000
Természetesen a szám módosítható. A 600000 10 percet jelent, de ha csak 5 percet akarunk várni, akkor 300000-et állítsunk. Ez tetszés szerint beállítható.Ha bármilyen okból vissza szereténk állítani a gyár monitorvédőt két lehetőségünk van.
1. TV készülék alaphelyzetbe állítása.
2. ADB parancs használata.
Utóbbi a logikusabb, ennek parancsa:settingsputsecurescreensaver_componentscom.google.android.apps.tv.dreamx/.service.Backdrop
Ezt még nem használtam, mert nálam így marad az biztos, de elvileg működnie kell.
A szükséges appokat feltöltöttem Mega-ra, innen leszedhetők:Launcher Manager Mini : [link]
Projectivity Launcher: [link]
Aeriel Views: [link]
Termux: [link]
Pár hasznos link az Aeriel-hez, ezekről saját magunk is tölhetünk le szebbnél szebb videókat:Apple: [link]
Jetson Creative: [link]
Robin Fourcade: [link]Ilyenkor azt szokták írni, hogy mindenki csak saját felelősségére módosítson a gyári dolgokon, de nálam ez hibátlanul működik a 85C765-ösön.
Sikeres feljesztést
-
kokokka
addikt
Ráment a délelőttöm, de sikerült minden amit akartam
1. Új felület, ami automatikusan indul, tehát innentől alapértelmezett.
2. 3rd party monitorvédő (Aerial Views), ami mától szintén alapértelmezett és szintén automatikusan indul.Kellett pár program, kellett kicsi ADB-zés, de minden működik. Nagyon tetszik az új felület, egész jól testre szabható és végre nincsenek felesleges dolgok a kijelzőn. A Hands-Free keresés is működik igaz, angolra kellett állítanom a TV nyelvét, de ez nem gond. Itt a végeredmény:
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Szinte hihetetlen, de megvan a megoldás. Mégiscsak régiós probléma, vagy legalábbis félig. Mert a régiót ugyan Magyarországon hagytam, de a nyelvet angolra állítottam, és így egyből működik a TV beépitett mikrofonja. Érthetetlen, miért nem jó ha magyar a TV nyelve, hiszen a telefonomon hibátlanul működik ugyan ez a funkció.
-
kokokka
addikt
Értem. Nekem nem kéne külön eszköz hozzá, mert van a TV-ben mikrofon a Hands-free-hez, de képtelenség életre kelteni. Már mindent végig nyálaztam a neten, már minden létező lehetőséget megpróbáltam, de semmi. Már ott járok, hogy ez valami régiós korlátozás vagy bug lehet, mert még csak a TV menüjében sem jelenik meg a lehetőség.
-
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #35273 üzenetére
4K DV?
Igen. Ami nem HDR, az sehol semmin nem akad. Amit írtam, csak DV/HDR-re vonatkozik.
-
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #35246 üzenetére
Várjuk, köszi!
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35210 üzenetére
Nekem 85C765 van. Azon váltás után egyből tálat, telepítettem is.
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35208 üzenetére
A csatornáknál kell átállitani, az elég. Nálam is így volt.
-
kokokka
addikt
válasz
beach head #35196 üzenetére
Nekem UK alatt adta be a 420ast
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #35083 üzenetére
Ezt találtam, nálam segített a beépített Netflix dadogásánál. A nézhetetlen helyett egy teljesen nézhető smooth-ot kaptam, de azért nem tökéletes minden jelenetnél. Elvétve még így is előfordul hiba, de szinte hihetetlen, hogy mennyire jó lett, pedig már letettem róla. Igaz, én külső egységekről hajtom, de nem hagy a vérem
Szóval:
1. A speciális beállításoknál ki kell kapcsolni a mozgás simítást.
2. El kell indítani egy DV filmet (én Netflix-en csináltam) ilyenkor a TV automatikusan elindítja a DV IQ-t. Valamilyen oknál fogva ez a képmód nem teszi lehetővé a mozgástisztaság kikapcsolását, ezért
3. Át kell állítani a TV-t DV Fényes vagy DV Sötét módra (ez tetszőleges). Miután ez megvan,
4. A beállított képmód menüjében ki kell kapcsolni a mozgás simítást (ennél a két módnál ugyanis ki lehet), majd
5. Visszaállítani a képmódot DV IQ-ra.Mint írtam, hihetetlen sokat javult a Netflix lejátszás (nálam), de a YT feltöltő videója alatt is többen írják ezt. Remélem segít másnak is, akinél akad bármelyik belső app vagy külső eszköz HDR és DV alatt.
Itt a forrás:
How to Fix Motion Smoothing/Clarity/Jutter/Stutter Issue on TCL and Hisense with Google TV
Megjegyezném, hogy nem csak TCL probléma ez, bár igaz, ezzel kapcsolatban találtam a letöbbet. Panasonic vagy épp Sony TV-kről is találtam stutter hibákról szóló panaszokat.
-
kokokka
addikt
Ezt én is úgy értettem, hogy kalibrálatlan TV létére besza behu. Persze, ha összejön a kalibráltatás, majd kiderül, mennyivel lesz szebb. Vagy nem. Ugyanis a kalibrálás a legjobb kép miatt van, de az mégsem mindenkinek a legjobb. Sok minden függ az egyéni szemtől, ízléstől még akkor is, ha tudjuk, hogy a műszer nem hazudik.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #35048 üzenetére
Ekkora különbség lenne a 65 és a 85 között? Az enyémnek olyan képe van, hogy még mindig keresem az állam a kanapé előtt.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #35015 üzenetére
Én még Amazon-ról vettem, de már letiltották ott. És nem eladó (egyik sem)
@szaki58
A 65-ös Samsung-on sokat rontott a konzol. Igaz, csak teljesen homogén, világos vagy szürke felületen látszott, filmezésnél nem. De ez most 85-ös és hibátlan, így tartok tőle nagyon, hogy elqródik. Tuti, hogy mérgemben leütném magam önvédelemből. Ráadásul az Onkyo miatt nem is tudom, melyik konzol lenne jó hozzá. Ha tudnék annyit emelni rajta, hogy a centersugárzó beférjen alá (TV magasítóval, de ekkorát sehol sem láttam), akkor az egyébként is pont jó magasságban lenne. -
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #35013 üzenetére
Akkor az én TV-m csoda. Keresztbe kasba teszteltem napokig mindennel, de nálam semmi ilyen nincs. Végig vittem a teljes szürke skálát is, szerencsére hibátlan. Épp ezért nem is vagyok biztos benne, hogy fali konzolra teszem. Sajnos a Samsung Qled-nél megszivtam vele. Annak alapból sem volt homogén a kijelzője, volt pici felhősödése is, de miután falra tettem még rosszabb lett.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #34997 üzenetére
Akkor ez lottó. Külső eszközről megy minden nálam, így nincs bajom vele. De én sem erre számítottam mikor megvettem.
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #34987 üzenetére
Nekem külső eszközökről semmi sem akad (85C765). Minden jól működik. A belső programok közül is csak a Netflix és a Yt, de utóbbi se mindig. Mivel mozizás miatt vettem, így mindentől függetlenül elégedett vagyok vele. De az igazság az, hogy ezeknek sem.lenne szabad elofordulnia.
-
kokokka
addikt
válasz
nicu71 #34958 üzenetére
Ne beszélj hülyeség! Aki itt akadásról ir, annak akad is. Nekem is szar a Netflix a TV alkalmazási közül, és a YT is akad. Itt nem arról van szó, hogy nem jó a tömörítés, hibás a net vagy egy apró anomália kerül a rendszerbe. Itt arról van szó, hogy konkrétan stuttering van jelen, így szar, nézhetetlen. Én inkább megforditanám amit írsz: sokan vannak úgy mint te, mindegy mit néz/lát, jól van az úgy!
-
kokokka
addikt
Elvileg a C765 tudja a Hands-free hangvezérlést. A bekepcsoló gomb mellett ott is van a mikrofon fizikai kapcsoló gombja. Mindegy azonban, hogy melyik állásba kapcsolom, nem működik és a menüben sem látom a lehetőséget. Én cseszek el valamit?
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34847 üzenetére
Nem tudom, hogy mit választottam volna, ha mondjuk ezt a következőt is 65-ösnek terveztem volna. De egyértelmű volt, hogy nagyobbat akarok, igazi mozizásra valót. 75 nem lett volna túl nagy lépés, így a 85 coll mellett tettem le a voksomat. Ebben a méretben meg teljesen egyértelmű volt, hogy ezt választom. A kezdetektől külső, dedikált eszközöket használok a TV-imen, így engem csak a kép érdekelt. Abban meg nemhogy nem csalódtam, meg azt is túlszárnylja amit hittem. Ez a kettős technika ötvözet elfeledteti, amit az Oled-en kívüli életről sokan hisznek.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34838 üzenetére
85C765
Tegnap néztük meg az első 3 részt a Dune-ből (Fire TV 2nd. Gen-ről), hibátlan volt. Telekom nálam szintén hibátlan. Z9X-ről minden hibátlan. Belső YT néha megröccen, de nem vészes, van mikor sose csinálja. Netflix (belső) nálam kuka. MAX jó, Disney jó, Prime jó. Skyshowtime néha döcens egyet, de amilyen maga a szolgáltatás, amellett nézhető. Külső eszközt használok mindenre, így tökéletesen meg vagyok elégedve vele. A képe meg egyszerűen páratlan, még kalibrálás nélkül is.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34768 üzenetére
Bármit is mondanak, a technológiából adódóan a beégés igen is veszély. Nem mondom, hogy be fog égni, de nem lehetetlen egy Oled-nél. Az Ambilight meg 20k körül beszerezhető, én is ilyet használok már két éve. Oled kontraszt végtelen, ha ez kell vegyél ilyet. HDR, DV sokkal szebb a 765-ön, ha fényerő kell vedd meg azt. Mellesleg a feketéje is nagyon durván szép, el lehet felejteni a Qled vagy a Led kijelzőket összehasonlítás gyanánt. Én ezek utan nem vennék Oled-et, mert ennek a 85-ös 765-nek.olyen képe van, amire pár éve gondolni sem mertünk volna. Igaz, ez már 1500+ helyi zónás és 2400Nit-es.
-
kokokka
addikt
válasz
bdominik98 #34758 üzenetére
2.7m a 65'' hivatalos nézőtávolsága. Az 50est ezek szerint messziről nézted, mert annak 2.1 körül van. Nekem 85-ösben van 765-ös, bődületes jó képe van. A csúcsfényerő nem csak sötét miatt lényeges, hanem minden HDR és DV tartalomnál. Ott mutatja meg magát igazán.
-
kokokka
addikt
válasz
freeland0806 #34729 üzenetére
Attól függ, mit jelent az, hogy "mai tévék". A plazmám már a szomszédomnál működik tovább (most lesz 11 éves). A 65-ös QLED-em szintén az övé lett most, ez idén lesz 7 éves (tökéletesen működik, olyan mit ha új lenne). A két darab kis LCD Philips is veri már a 8 évet a gyerekeknél, azok is hibátlanok. Szüleimnél szintén 2db Philips 7 éves mindegyik. Szóval várjunk ezzel a 4-5 évvel szerintem. Én nem vagyok ennyire szkeptikus, azért ez a technológia sokat fejlődött és azért már bizonyított is. Persze ismerem az olyen szavakat, mint a tervezett elavulás, de én még nem tapasztaltam ilyet TVvel kapcsolatban. Tudom, nem ezen múlik, de van egy videó a YT-on egy 765-ösről amit belülről is megmutatnak. Szinte faék a belseje, majdhogynem meglepő mennyire üres
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #34684 üzenetére
Biztos, hogy nem processzor hiba. Tesztnek fent van a Kodi a TV-n nekem is, hibátlan a lejátszás. Sőt, fent van a File Manager + is, azon sem akad semmi. Hibatlan a TV Disney-n és Max-on is. Ha proci lenne, ezeken se működne jól.
-
kokokka
addikt
Leírtam már, keress vissza ha érdekel. Nálam (majdnem) az, ha leszamitom a gyári Netflix akadást meg , hogy néha a YT is csinálja. Mivel kívülről etetem és nem hasznalom a gyári appjait (ahogy egyik TV-men sem hasznaltam), így ez a része nem igazán érdekel. Minden más hibátlan, a képe atom jó, és hatalmas mozi élmény rajta filmezni. Tegnap épp az Alita-t néztem meg újra BD mappából, egyszerűen pazar volt
-
kokokka
addikt
Igen, a sofware más kérdés. Én úgy néz ki beletráfaltam a jóba, bár a saját Netflix-e tényleg ratyi. A Tizen-t szerettem, bár valójában azt sem használtam, mert mindig dedikált eszközökről etettem a TV-imet, műsort meg nem nézek rajtuk, mert a mai felhozatal bárhová is kapcsolok a szégyennel egyenlő.
-
kokokka
addikt
Természetesen a QD OLED más tészta, nem véletlenül ötvözeték a két technológiát. Nézegettem én is mielőtt megvettem ezt, de ekkora méretben számomra értelmezhetetlen az ára. 65-öst cseréltem 85-ösre, QLED-t QD-Micro LED-re (ez már a prémium kategóriája a TCL-nek), ami ráadásul a tavalyi QLED helyett már Pro QLED technológiát használ, szívesen magmutatom bárkinek, mennyire közel áll a z OLED-hez. Nem az persze, de olyan képe van a Zidoo-ról, hogy a kanapéhoz szegez az első pillanattól.
-
kokokka
addikt
válasz
alaves #34574 üzenetére
Nem vita inditónak: az OLED végtelen kontraszt aránya verhetetlen, ez tény. De sem szinekre sem fényerőre nem érem fel egy QD-Micro Led-el, de még egy pro Qled-el sem. Így aztán az, hogy kinek melyik felel meg jobban egyéni ízlés kérdése. Én például nem adnám az utóbbiakat a kontraszt arányért főleg úgy, hogy a 765-ösről nem mondja meg senki, hogy nem Oled, maximum teljes sötétségben, de akkor sem biztos, ha egy átlag (film) tartalmat néz. Tesztekkel természetesen igen, de az, amit ez a kijelző tud a jelenlegi technológiák közül verhetetlen. Mondom, kivéve a kontraszt arányt.
-
kokokka
addikt
Nálam hibátlan a betekintési szög (is). Semmi felhősödés vagy bevilagítás nincs, magasan veri az eddigi Samsung QLED-emet. Leteszteltem a teljes szürke skálát egészen a feherig, tényleg hibátlan.
85C765
-
kokokka
addikt
válasz
alaves #34487 üzenetére
Nem néztem meg alaposan, de szerintem az a TCL lejátszója. Ahogy a web böngésző is az övé. Persze mindenki azt tesz fel amit akar, és szó szerint nem a TV saját lejátszója, de mégiscsak azért van előre telepítve, mert szerintük az jó. Szerintem meg nulla, ahogy a browserüktől is csak jobb létezik, rosszabb nemigen. Nekem persze mindegy, csak tesztelés miatt használtam őket.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #34459 üzenetére
Nekem nem akadt és az új firm-el sem akad.
-
kokokka
addikt
válasz
BlueSteel #34411 üzenetére
Megnéztem újra mindegyiket, többször is. Nem akad egyik sem, csak amit írtam.
Egyébként tovább teszteltem e miatt a TV-t. Hajnali négyig toltam, meg ma egész délelőtt. Ami biztosnak látszik:Saját appok:
Netflix: Kuka. Minél többet tesztelem annál biztosabb. Nekem használhatatlan az akadások miatt.
Max, Disney, Sky: Hibátlanok.
Prime: Nagyon ritkán látok rajta egy-egy megtorpanást, még a nézhető szintet adja. Nem ilyennek kéne lennie, de bármennyire is zavar, azt mondom használható.
Youtube: Nem tudom mi történt, de tegnap este óta vadásznom kellett a hibákat rajta. Egyszerűen alig találtam olyan videót, amin megröccen a kép. Azok is jók voltak, amik eleinte nem.
Z9X-rőll továbbra is hibatlan az összes filmmel.amit csak próbáltam, akárcsak a Fire TV-ről.
Amit csináltam:
1. Frisítettem a firmware-t.
2. Találtam egy másoknál bevált próbálkozást. Kikapcsoltam az USB hibakeresést a fejlesztői beállításoknál. Aztán teszteltem, szerintem nálam nem jelentett változást.
3. Még egy NET-es, Youtube-os megoldás aminek a hozzá szólási alapján sokaknak működött. DV lejátszása alatt, IQ beállításnál állítólag nem lehet véglegesen kikapcsolni a mozgás javítást, mert a következő ilyen filmnél visszaáll. Ilyenkor DV lejátszása alatt kell kelnilőni, majd át kell lépni világos vagy sötét módba, és úgy is kikapcsolni teljesen. Így már megjegyzi az IQ módban is, és ez megoldja a Netflix akadást. Nálam ez sem működött, de ott sokan istennek tekintik a feltöltőt, merj jó let a TV-jük.Most 3 nap pihi mert utazunk, de utána folytatom, amíg csak el nem érem a 14 napot. De ha ez így marad, akkor azt hiszem elmondhatom, hogy a hibája ellenére is vettem egy nagyon nagyon jó TV-t, kategóriájában egész jó áron.
85C765
-
kokokka
addikt
Igen, és azt tegyük hozzá, hogy a CEC-nek leke van a megjelenése óta. Mert bármennyire is szabvány, sajnos nem minden eszköz működik jól mindennel. Ez a mai napig ilyen. Nekem tökéletes most is és az volt a Samsung QLED-el is, de elhiszem, hogy van akinél nem áll össze. Egy kis ideig a Zidoo-nál sem volt tökéletes, de egy firmware megoldotta. Nekem minden távval működik az erősítő hangerő gombja is sőt, a TV távja ki tudja váltani a Fire TV távját is ha épp az akad a kezembe. Én elégedett vagyok vele CEC terén is.
-
-
kokokka
addikt
válasz
Qtya123 #31217 üzenetére
Most találtam rá erre a hsz-edre, gyorsan rá is toltam a videokat a Zidoo-ra. Egyetlen egy jelenet akad, amikor a Dune részletben Rebecca megy a sorban állok felé. Az összes többi teljesen smooth, akárhányszor is játszom le. Az említett viszont mindig rossz, mindig pontosan ugyan akkor és ugyan ott. Úgyhogy lejátszottam PC-n is, ott viszont vaj sima ergo magának a videonak (tömörítésnek) semmi köze az akadáshoz. Nem tudom mi dönti el, hogy mi akad vagy éppen mi nem, mert mint írtam az összes többi jelenet teljesen hibátlan nálam.
-
kokokka
addikt
Lehet tudni, hogy melyik az utolsó firmware a C765-ökre? Nekem azt írja, ami fent attól nincs frissebb. Esetleg Telegramról ezt fel lehet tenni rá?
-
kokokka
addikt
Frissítek kicsit.
Leírtam már, hogy a belső YT az nem az igazi, és minél többet tesztelem kiderül, hogy a belső appok közül sem mind hibátlan. Van amelyik teljesen akadásmentes, van amelyikben néha-néha megpöccen a kép, de most már biztos, hogy a Netflix a legszarabb rajta ebből a szempontból. Első tesztek ezt nem hozták ki, de mivel azóta csak ezzel foglalkozom és egyre több filmmel elemzem ez már világossá vált itt is. Így aztán nem tökéletes ez a TV sem (szoftveresen), de ez nem azt jelenti, hogy teljesen kuka, mert nem belső appról meg jó. Mivel én csak mozizok rajta csak és kizárólag a képe miatt vettem meg, az meg nagyon ott van. A belső appok tesztelését sem kimondottan magam miatt csinálom (úgysem használom őket), hanem csak infó gyűjtés miatt. Eleve minden TV-met dedikált külső eszközzel használtam eddig is és fogom használni ez után is mert vallom, hogy ha valaki igazán jót akar, akkor kell a célgép hozzá. Nem hiába tolom, hisz itt is volt írva, hogy talán nem is jön ki elsőre egy-egy hiba. Van még két hetem és az biztos, hogy ha elkezd szarakodni külsőkről is, abban a pillanatban megy vissza akár jó a képe akár nem. Hogy utána merre indulnék még nem tudom, mert ez a panel bizony magasra tette a lécet. Pont ezért remélem, hogy minden legalább így marad, mert sajnálnám ha vissza kéne küldenem, de egy percig nem gondolkoznék rajta. Még jelentkezem majd, ha nem gond
85C765
-
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34340 üzenetére
Nem ma kezdtem hidd el. Ha azt írom nem akad, akkor az úgy is van. Egyenlőre legalább is, és remélem így is marad. Különösen háklis vagyok rá, amit itthon más nem lát, engem az is zavar. Minden nap szét tesztelem, van még két hetem rá, ha kiderülne, hogy valami nem jó, de most az. Tegnap teszteltem különböző HDMI kábeleket és igen, van olyan, amelyikkel tudtam produkálni a hibát, de ha vissza kötöttem mindent az első állapotra, megszünt az akadás. Próbáltam mindent közvetlenül a TV-re kötve és AV-n keresztül is, utóbbi a jobb megoldás ezt már látom. eArc-on teljesen jó, még ma is a padlóról szedegetem az állam olyan kepe van.
-
kokokka
addikt
válasz
joydrv #34311 üzenetére
Sokáig használtam CE-t. Kiváltotta a Zidoo és a Fire TV. Szerettem azt is, de meguntam egy idő után az addon-ozást, hogy volt ami nem működött, volt ami egy idő után nem működött. Meguntam, hogy lassan kicsi lett a vas alatta. X96 Max2-öm volt. Vagyis van, mert valahol pihen a dobozában hibátlanul.
-
kokokka
addikt
válasz
joydrv #34307 üzenetére
Köszi! Ma teszteltem egy kicsit külső SSD-ről saját lejátszójával. Minden Flac-ot hibátlanul vitt, de nagyfelbontásút nem próbáltam. 1080p-s filmmel akadás mentes volt, de a Romulus (Atmos, DV) csak 5.1-en szólalt meg, HDR10+ képpel ami rohadtul sötét volt és akadt is. Feltettem hát a VLC-t, javult is a helyzet, de az 5.1 maradt. Jött a Kodi, azzal a kép már hibátlan volt, de hiába lőttem be a hangbeállitásait, Atmos így se lett. CE-ben több lehetőség van, itt még kellene kiegészítő hozzá, de egyenlőre nem szórakoztam vele többet. Valójában sosem fogom használni erre a TV-t, igazából csak tesztelem, mit tud.
85C765
-
kokokka
addikt
válasz
blueye #34303 üzenetére
Már akkor is ennyi volt, mikor megvettem az enyémet. De eMag mellett dönteni ilyen összegnél nem biztos, hogy jó ötlet. Sok a panasz a gariztatasra ha valami baj van, nehézkes, lassú. Itt is írta valaki, hogy mióta szív velük. Ráadásul plusz 6k a szállítás, ami még szűkebbé zárja az ollót e között, meg a 750k között. Nekem megérte a többlet (ráadásul nagyon gyorsan megkaptam), persze ezt mindenki maga dönti el.
-
kokokka
addikt
válasz
kokokka #34274 üzenetére
Nos. Beüzemelés megvolt, tesztelés szintén. Amit biztosan tudok:
Z9X-ről etetve hibátlan. Mindegy mit indítottam el, mindegy milyen kódolással, hanggal, mindegy, hogy HDR10, HDR10+ vagy éppen DV volt, tökéletes az összessel.
Fire TV 2nd Gen: Youtube, Netflix, Max, Prime, Disney hibátlanul akadásmentes.
A TV saját Netflix, Max, Prime, Disney és Skyshowtime appjával szintén. A Youtube appja már nem annyira, de csak pár akadozást láttam. Ezeknél azt vettem észre, hogy szinte csak a video indítása után csinálja egy ideig, aztán már nem, vagy csak nagyon ritkán. Ellenben rengeteg olyan video is volt, amivel tökéletesen működött.
A mérete hatalmas, a képe kolosszális. Láttam már OLED-et, csak sötétben tudnám megmondani (talán), hogy ez nem az. Döbbenetesen jó a feketéje, a kontrasztaránya persze nem végtelen, de közel áll hozzá, fényben és színekben meg ronggyá veri az OLED-et. Még akkor is, ha most sokan anyáznak miatta. Samsung QLED-em volt (van) előtte, ég és föld a különbség, pedig az is szép képet tol. Bár annak a feketéje nem az igazi, de ragyogó színei vannak.
A TCL-en lenyomtam az összes létező tesztfájlomat, mindegyik kimutatta amiért erre voksoltam. Se bevilágítás, se felhősödés, a több, mint 1500 Local Dimming zóna bizony nem csak adat, egyszerűen elképesztő amit tud. A 2400Nit-es csúcsfény pedig tökéletesen bizonyítja, hogy miért is találták ki a HDR-t. Azt hiszem minden filmet újra kell néznem rajta, bár ez nem igazán kivitelezhető.
A csomagolás pazar. Az a két sérülés a dobozon ( @zsolt501) egyébként sem vészes, de ahogy be volt dobozolva, akár nagyobbat is kaphatott volt. Persze szerencsére nem kapott
Az Onkyo rendszer egyszerűen pazar, nem hiába dicsérték szét a teszteken. Persze úgyis házimozin nézek filmeket (történetesen egy Onkyo erősítővel), de azért nem rossz, hogy ennyire brutál jól szól önmagában is.
Az asztali talp állítható magasságú, bár nem tudom van e értelme, mert csak pár centi a különbség. Minden estre stabil, tökéletesen tartja a TV-t. Bár falon lesz majd, ha eljutok odáig.
A távirányítója viszont nem túl logikus és ennyi pénzért akár még világíthatna is, de csak megszokás kérdése a használata. Már most kézre van sötétben is pár fő gomb, pedig úgy néz ki, kínosan ügyeltek rá, hogy ne legyen túl logikus az elrendezésük.
Természetesen hajtom még ami kifér a csövön, ha valami kiderül az még most legyen. Folytatom a teszteket, hisz pl. a saját lejátszóját még el sem indítottam, külső tárolót sem dugtam rá. A CEC úgy néz ki jól működik, de azt is kivesézem még töviről hegyire. A plusz 3 év garit beregeltem, azt írták 30 napon belül érkezik az emailembe az igazolás róla. Egyébként a legfrissebb firmware-rel kaptam.
Nem akarom elkiabálni, de eddig jó vételnek tűnik. Még akkor is, ha 750K-t kellett kifizetnem érte, hisz lássuk be, az azért nem kevés pénz. -
kokokka
addikt
Megérkezett
-
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34160 üzenetére
Ha megjön a 85C765, akkor tudom tesztelni ezzel a Fire TV-vel, és egy Z9X-el is. Sőt, van egy harmadik lejátszóm is CE-vel, ha kell azzal is meg tudom nézni. Csak, hogy egyel több infó legyen itt akadás/nem akadás témában. Azt tudom, hogy a mostani Qled-en mindegyik hibátlan. Egyébként BD lejátszóval próbált már valaki TCL-t? Nekem az most halt meg, így arra nem tudok ránézni sajnos.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #33874 üzenetére
Írnál róla? Akár privátban is.
-
kokokka
addikt
válasz
koppasz1986 #33856 üzenetére
Mekkora méretű a TVd? Most tervezek venni egy ilyet 85-ösben.
-
kokokka
addikt
Sziasztok. 85C765-t tervezek venni. Van ezzel valakinek tapasztalata? Megéri az árát egy Qled-hez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép OFF
- Gumi és felni topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Mozgóképen a második trifold
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztalos klub
- Battlefield 6
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- További aktív témák...
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- SAMSUNG (QE65QN800A) 165CM 8K NEO-Q-LED AKCIÓ
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3282
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest