- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Rég írtak ide, de megpróbálom.
Szereztem egy x1900 crossfire master vga-t, ami tökéletesen működik.
Kaptam mellé társkártyának egy x1900xtx-et, ami viszont sajnos néha szemetel.
Arra gondoltam, hogy beflashelem az x1900xt biost, hátha a kisebb órajel mellett letűnik a szemetelés, de sajnos a biost nem engedi flashelni, több verzióval, win és dos alatt is próbáltam, -f -fa kapcsolóval is.
0fl01 hibát ír ki.
Tudja v alaki miért nem engedi flashelni?
Másik kérdés: Mi az a 2 kis kapcsoló a vga-n, és a 3 tüske mi célt szolgál?
Esetleg valamivel le lehet máshogy csökkenteni az órajelet? -
Sanyi19
őstag
Látom nagyon kihalt már ez a topic de ha valaki még használ ilyen monstrumot és ne adj isten Need For Speed Hot Pursuit (2010)-ezni támad kedve, akkor ezzel a fix-el tud játszani.d3d9.dll Csak bele kell másolni a játék mappájába és már fut is.
Üdv!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
thomaspapa #7069 üzenetére
Ha minőségi a táp akkor elindul persze, de a 400W eléggé a határon van főleg ha izmosabb/tuningolt CPU-d van.
-
thomaspapa
csendes tag
Sziasztok. szerintetek egy 400w-os codegen táppal elindul a sapphire x1950xt-m? Elôre is köszi a segítséget.
-
thomaspapa
csendes tag
Sziasztok. szerintetek egy 400w-os táppal elindul a sapphire x1950xt-m? Elôre is köszi a segítséget.
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
van egy Sapphire x1950xtx-em eladó, ha érdekel valakit. infók privátban
Üdv,
G -
-
Speed®
titán
Nem valami fényes..milyen proci van alatta?
Anno nekem A64 X2vel így ment az 1950XT. -
barisj
aktív tag
Sapphire x1950XTX TOXIC esetleg OC karit vennék!
-
barisj
aktív tag
3dmark 2003-al 6264pont jó eredmény ezzel az x1950xtx karival?
-
Petyyyyy
addikt
Google a barátod - Turbo module árak
Nézz meg egy-két tesztet mindkét hűtőről az alapján mik a fontosabb szempontok neked. Ár, zaj, hatékonyság...
-
Petyyyyy
addikt
Nem tudtam mérni a VRM hőfokot, az én AGP-s kártyáimról lemaradt az a dióda. A GT-nél rámértem, ott olyan 50° körül volt a VRM terhelve, a Pro viszont pont a VRM hiba miatt halálozott el de jó pár év után.
Meg kell jegyeznem viszont, hogy a Pro-n egy nagyon is igényes és szerintem aftermarket VRM hűtő lap volt. Leghamarabb hétvégén tudom megmutatni milyen.
-
barisj
aktív tag
ja ez ugyan az
-
barisj
aktív tag
-
Petyyyyy
addikt
A turbo modul külön megvehető. Twin Turbo Pro tapasztalatok.
-
-
Petyyyyy
addikt
Saját tapasztalatok alapján az Arctic megoldásait tudom ajánlani. Accelero S1 Rev. 2 vagy az Accelero Twin Turbo. Ezek passzolnak is. Nálam egy S1 teljesített az X1950Pro-n és a turbo modullal karöltve max. 41°
Twin Turbohoz részletes útmutató. -
barisj
aktív tag
Hello!
Van egy Msi x1950xtx 512mb 526bit GDDR4 vgam es alapjaraton 63-66fok korul van,jatek kozbe meg nem neztem meg a fokot,de kifagyok..(cs1.6) most futtatok mindjart egy furmarkot es kiderul,hogy jatek kozben mennyire megy fel. az lenne a kerdesem,hogy milyen jobb hutot tudok ravenni,ami ra is passzol?
-
Petyyyyy
addikt
A konfigod többi részét nem igazán ismerem, így az itt lévő Mérési adatok listát ajánlom figyelmedbe. Bár szvsz ez a táp elég kell legyen.
-
barisj
aktív tag
úgy látom kicsit ki halt ez a topic
most tervezek venni egy Sapphire X1950XTX 512mb 256bit GDDR4 vga-t és nem tudom,hogy milyen alaplapot kéne venni hozzá.
és milyen tápot igényel ez a vga? -
Zolaxtx
csendes tag
Sziasztok Sapphire TOXIC X1950 XT-X keresek. Elérhetőség: rapidity@rocketmail.com
-
Chorma
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A hétvégén raktam be egy Sapphire X1950XT 256M-s kártyát, lenyúztam róla a stock coolert mert tudvalevő hogy elég ratyi meg hajszárító effekt stb, raktam rá egy accelero twin turbo pro-t szépen teszi a dolgát 60°C-ra ritkán megy fel a GPU, viszont a VRM-ek iszonyatos hőfokra melegszenek. Idle: 68°C, játék közben felkúsztak 95°C-ra is Everest szerint!!. Ez nem normális dolog szerintem és nem értem miért van, raktam ramsünciket VRM-ekre is megfontoltan, elvileg stock coolerrel, ha megy nem kellene külön hűtés és mégsem kellene, hogy felmelegedjenek ennyire. Új tápot is raktam be egy 480W Codegen két csatornán >30A elég kell hogy legyen. Nem vagyok járatos a kártyában, de tudom hogy szereti zabálni a wattokat + melegszik ez a széria kegyetlenül, na de hogy ennyire?? PH-n vettem így nem tudhatom mi volt előző életében, de azt tudom ha így folytatja tudom mi lesz következő életében, max dísz XD. Van valakinek valami véleménye, hogy mik okozhatnak ilyen mértékű melegedést?
Alternatíváim:
1 Config: ASUS K8V-VM, Celeron 3000+, 1.2G DDR1, ez ehhez a kártyához vajmi kevés, jó korlátozza a kártyát, de ez okozhat-e ekkora melegedést? kétlem
2. difis a kártya, de akkor valszeg nem is menne,
3. 2molex-to-6pinPCI-E adapterrel tápolom, aminek van 5 lába 6 helyett bekötve ez az amire gyanúsan néztem, bár ha így oldották meg, nem hiszem hogy problémás.
4. Catalyst 10.2 latest drivert raktam neki, ez okozhatja-e?
Többet nem tudok felvázolni
Ha lenne valakinek hasonló tapasztalata vagy tudja miért is van ez, és elmerte olvasni ezt a sok betűt és úgy érzi hogy nem kérdezek baromságotörülnék ha megosztaná a véleményét, mást nem tudok tenni csak megköszönöm, egy thermaltake vrm-cooler már csak túlzás lenne szerintem, meg drága.
Köszönöm
-
helkis
veterán
válasz
reti_tigris #7040 üzenetére
fenéket.. Corsair VX450 apróban 10-13k körül találsz..
-
reti_tigris
csendes tag
sziasztok! remélem vannak még olyanok akik foglalkoztak vele\használták\ismerik a követkető típust: Ati Radeon X1950Pro 512MB AGP ! A gondom az, hogy a gyártó szerint a kicsike képes megzabálni 30A-t a 12V-os ágon! Egy olyan táp, ami képes ennyit kiszolgálni kb. 30ezer! A kérdés, hogy mi az a minimum amivel el lehetne használni vagy mekkora táppal használjam?
-
joshua7
veterán
válasz
- = Zk = - #7037 üzenetére
Pedig az lenne egy jó dolog, megnézni egy másik gépben. Ha ott is ilyen, akkor sajnos kuka. Aprón vannak javítással foglalkozó emberek, esetleg nézz utána.
Egyébként pontosan milyen kártya ez? -
- = Zk = -
félisten
-
joshua7
veterán
válasz
- = Zk = - #7035 üzenetére
Nem, mert semmi mást nem írtál.
Meg tudod nézni más driverrel? -
- = Zk = -
félisten
válasz
joshua7 #7034 üzenetére
köszönöm. voltam ott is, de elmagyarázom, hoyg értsd
igaz, nem kérdezted, de...
feltettem a 10.2-t, de restart után, folyamatosan a CCC valami miatt aggódott. majd mikor telepitettem az új nfst(install közben), szépen elszemcsésedett a kép, majd szép zöldbe burkolózott. se kép, se hang. meghalt a vga...egy driver telepitéstől?...
a poén: a drivert az xtx-em gyártó honlapjáról szedtem le. -
joshua7
veterán
válasz
- = Zk = - #7033 üzenetére
Szvsz egyszerűbb lett volna az AMD oldalára fölmenni és megnézni, de mindegy.. Egyébként a 10.2-es.
-
- = Zk = -
félisten
melyik a legutolsó driver az XTX-hez?
...
-
- = Zk = -
félisten
él még eme topic?
-
vargabali
csendes tag
Hello
Én is ATI X1950XT tulaj vagyok már évek óta. Viszont most először dugtam rá a monitort és az lcd tv-t egyszerre. Ebben az esetben a monitor idegesítően vibrál. Ha kihúzom a tv csatlakozóját akkor rendbe jön sőt még magasabb felbontást is beállíthatok utána, ha visszadugom a tv-t a felbontás egyből visszaesik. Tudok valamit csinálni ellene? Ha új videokártyát veszek elmúlik a probléma? -
Badman 4ever
őstag
válasz
Tibicsucsu #7027 üzenetére
Például ATITool-al visszaveszed a memória órajelet vagy felcsavarod a ventilátort és utána ha bezárod a programot, megmaradnak a beállítások, tehát utána is 100%-on megy a ventilátor ha annyit adsz meg, az ATIToolnak nem kell mindig bekapcsolva lennie.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
Badman 4ever #7026 üzenetére
Elvileg mennyit kell bírnia? 80 fok körül már kifekszik. ATIToolban bekapcsoltam a 3D View-t ami ment egy ideig majd lefagyott a gép. Akkor 78 fok volt a GPU és 79 a VRM hőmérséklet.
Hogyan vegyem vissza a memória órajeleket?
Sajnos ha megy az ATITool, akkor nem műxik rendesen a kártya. Elindítok egy játékot és azonnal szemetel. -
Badman 4ever
őstag
válasz
Tibicsucsu #7025 üzenetére
Valószínűleg túlmelegszik a kártya, ezért bírja tovább, ha felemeled a ventilátor fordulatszámát, takarítsd ki a VGA hűtőjét vagy rakd 100%-ra a ventilátort, valószínűleg az megoldja a gondot. Ha nem, akkor még lehet memóriahiba a kártyán, mert elöregedtek a cellák és nem bírják a terhelést, ilyenkor vissza kell venni az órajelükből.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire X1950XT-m, amivel van egy pár gondom. Mostanában KOTOR-ral szoktam játszani és ilyeneket produkál kb egy óra játék után. Miután kiléptem megnéztem ATIToolban a hőmérsékleteket és minden 80 fok alatt volt (GPU asszem 76). Korábban mikor a Mass Effect 2-vel játszottam, akkor párszor volt hogy lefagyott a játék (teljes sötétség, monitor standby-ba kapcsol, vga venti felpörög egy pillanatra), de arra azt hittem, hogy bug. Most úgy játszom a KOTOR-ral hogy ATIToolban felveszem fix 50%-ra a ventit és így tovább bírja. ATIToolból viszont mindig ki kell lépnem miután átállítottam a ventit, mert teljesen hanyatvágja magát a gép ha az fut.
Tud vki vmi biztatót mondani vagy lassú halála vége felé jár a kártyám?
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
Badman 4ever #7023 üzenetére
Ok, köszi. Sajnos énis a win7 re gyanakszom de most nemtudok xp re váltani : (.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
MomoSinX #7022 üzenetére
A Windows 7 is lehet az oka, nálam ugyanolyan meghajtóval 500 pontot csökkent anno a 9600 XT teljesítménye 3DMark03 alatt, 4000-ről 3500-ra esett, ami jelentős sebességcsökkenés. Az AMD honlapján Windows 7 alá a legújabb Catalyst a 10.2, ami biztos jó, mert öcsém épp Far Cry-t játszik ezzel a meghajtóval Windows 7 alatt egy 9600 Pro-val.
-
MomoSinX
aktív tag
Melyik az az ATi driver ami még támogatja az X1900-as szériákat? Kétségeim vannak a vistás 8.12 RC3-as driverrel kapcsolatban. Ennek a konfignak gyönyörűen kéne vinni a BioShock 2-őt 1024 ben maxon de eléggé csúnyán szaggatok amit nemértek ezért lehet a driver az oka. A régi konfigom 2ghz x2 volt x1950 pro val, aztán az szebben vitte de akkor 8.12 rc3 xp változat volt fent.
-
LucaToni
tag
nekem egy EAX1950pro van és nagyon büszke vagyok rá mert hibátlanul mükszik 3 mai játékok is simán mennek vele nagy grat ennek a szériának
-
Overlocked
csendes tag
ÜDV MINDENKI !
Aki tudna nekem egy ELADÓ Sapphire X1950XTX TOXIC - kártyát ! Az írjon nekem ! -
wittman
aktív tag
Nagyon jó kis kártya még mindig az X1950XTX. Nekem is ilyen van Sapphire-ban. Igaz hibásan vettem meg 5000Ft-ért, de megjavítottam és tökéletesen megy. A gyári 650MHz-es magórajelet nem bírja, 635MHz-en stabilan megy. 2D-ben 350MHz-en megy a GPU, ATT-t használok a driver mellé.
3D-ben ezen órajeleken dolgozik: Gpu:635MHz, Memória: 1000MHz. A memória a gyári órajelen van
Nekem ez van: Sapphire Radeon X1950 XTXMost tervezem nyugdíjba vonultatni, egy HD4870-es lesz helyette.
Mivel szeretem az ilyen régi kártyákat, így ezen gyűjteményemet bővítem a X1950XTX-el.
Gyűjteményem: Ati Rage 128Pro, Radeon 7500 64MB, 8500 128MB, 9700 128MB, Bulid By Ati 9800Pro 128MB, X800XL 256MB, X1950XTX...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
baloghlorand #7016 üzenetére
Itthon 2 gép is ment/megy 9600 XT/Pro-val és az a taapasztalat, hogy tökéletesen megy a Win7 gyári driverjével, amit az automatikus frissítéssel szed le. Amúgy meg az ATI oldaláról lehet hozzá telepíteni a Vistás x64 Legacy drivert: Klikk!
-
Overlocked
csendes tag
válasz
baloghlorand #7016 üzenetére
Szia!
Hát a hangsúly egyáltalán nem a kari régiségén van.Pláne hogy nem is annyira régi.Hidd el sokan közülünk még x800 szériával rendelkeznek sőt..9 es el is
Nos szerintem a gond mindenképpen a windows7 el van.Sokan panaszkodtak nekem is, hogy ez meg az a gond a kártyával ( DX9 ) es karikkal win7 alatt.Igaz szinte mindnek más baja volt.Ami tény az tény az új windows nem csipázza a DX9es kártyákat.Bár mindenkinek más más baja van vele,lehetséges sőt biztos hogy akad ojan aki észre se veszi ha homok van a gépben..Szal átlagos user szintű alkalmazásokhoz van kitalálva a DX9 win7 alatt. ( magyarul )Hát remélem segítettem legalább belenyugodniha nagyon kitartasz mellette, akkor érdemes megpróbálkozni a lehető legfrissebb windows-al.Vagy pedig a lehető leg frissítetlen alap csomagjával.
-
baloghlorand
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amit nem nagyon tudok megoldani:
A HTPC-m ben(amit jelenleg asztali gépnek is használok
), van egy ATI X1900 AIW. Feltettem rá egy WIN7 x64-et. Nagy nehezen megszereztem a drivert hozzá, ami jól is működik, majdnem minden téren, leszámítva, hogy a gyári MULTIMEDIA CENTER nem települ fel rá, ami nem is nagy baj, mivel a windows media center kb. sokkal jobb, viszont, ha tv-t akarom beállítani rajta, azt írja ki, hogy nem található TV TUNER... :S
ha valaki tudna segírteni, hogy esetleg ennek mi lehet a megoldása(azon kívül, hogy rakjam vissza az XP-t
), annak nagyon örülnék. Mondjuk nem hinném, hogy sokan használnak ilyen régi karit win 7 alatt, de hátha.
üdv.
-
Bluegene
addikt
válasz
Overlocked #7009 üzenetére
nem éppen
egy 3850 azért lenyomja, egy 2900XT ami 3870 szintű meg pláne
igaz nem olyan nagy különbséggel mint várnánk
az is igaz h egy 1950xtx bőven jó egy 1440-es, vagy 1280as felbontáshoz
-
H_Farkas
csendes tag
Tiszteletreméltó
na igen, egy 4800+ -os 939-essel egy ABIT AT8 -32X -esben, mondjuk 2 darab X1950xt karival ELÉG TISZTELETREMÉLTÓAN produkált. mi szaggatott rajta FULL -on ? öööööö ... talán a TABULA RASA (Ultra felbontáson) , sajnos igen--> TÁP az kell neki, mert elég durva a fogyasztása is, csapágyassá pörgeti a villanyórát
( a videón látott tápot 2 hét alatt kiégette, kellett venni egy PURE CF 1250W Sapphire táp0t, az biztos viszi
)
-
-
Blaze71
őstag
válasz
Oké, elhiszem hogy jók. Meg ugye a DDR4-ről nem is tudtam. De egy 3 éves kártyára nem költenék 20 ezret. Még akkor sem, ha annak idején egy jobb havi fizetés volt az ára. Van lementve 2-3 éves árlistám, amin még az X1950pro is 36 ezerbe került, bár én 9 ezerért vettem másfél éve. Most olcsóbban vettem a HD5750-et. Mondjuk azért a memória sávszélességre kíváncsi lennék, hogy mit tud egy XTX, vagy TOXIC. Az X1950pro 43, a HD5750 meg 73 alapórajelen. Utóbbi még egész jól muzsikál, ha megrángatom majdnem 90-ig.
Kriszbon! Egy biztos, a tiszteletet megérdemlik ezek a kártyák.
-
kriszbon
őstag
válasz
Igen, nagyon jó kis kártya lehet az biztos, de azért az túlzás hogy elfenekeli a 3-as szériát egy XTX trémárkban(kivétel a 36xx széria). A 2-es szériát azt biztos mert nekem van 2600XT és mit ne mondjak elég harmatos a régi 3850-es kártyámhoz képest.
Van (itt) XTX eredmény, na meg nekem is van 3-as szériás fent a gyengébbiktől, és nem igen látok elfenekelést SM pontokban, meg sehogy sem, meg (itt) sem.
Nem azt mondom hogy nem jó kártyák, mert kíváncsiságból 1 hete majdnem vettem én is, csak túlzásokba ne essünk. -
Overlocked
csendes tag
válasz
Blaze71 #7008 üzenetére
Hát egy MSI X1950pro azért nem egy nagy teljesítményű kártya.És nem azt kell nézni hogy most mennyi óra ill mag beli különbség van.Egy Asus EAX X1950XTX GDDR4 *512Mb -kari szintén megreggelizi a te szimpla X1950pro dat
Az meg hogy egy Sapphire X1950XTX TOXIC Overclocked kártya mennyivel tuningosabb és széthajtott mint egy sima pro inkább ne is beszéljünk róla.A HD széria iránti hasonlatod meg nem is értem,nem akartam hasonlítani az 5ös szériához a kártyám.De arra büszke vagyok,úgy mint az XTX illetve toxic tulajok, akik jól tudják hogy a mai HD szériából nagyon sokat elfenekel pontosan ahhoz képest, mint teis említetted, hogy nem mai darab.Beszélek itt például a HD2es ill 3as szériáról.Nehezünkre esik lehet,de valljuk be hogy egy kiváló csúcskategóriás termékről van szó.Ami annó szinte megfizethetetlennek számított
De amint bejött a DX10 jöttek a "pro" HD s karik.Ezeknek a kuriózumoknak meg leáldozott ,még a gyártásuk is.Szal érted.Én azt mondom mint eddig, hogy DX9 ben csúcskategória.Erre jön ráadásként hogy igencsak sok DX10 es játék alatt is megállja a helyét !Főleg ha van egy erős vas alatta
.De ha nekem nem hiszel,szerezz be egyet, rakj össze egy erős gépet,rakd bele a toxic ot vagy egy XTX et.És futtas egy 3D mark ot.Megfogsz döbbeni.És szerintem nyugodtan beszélhetek az összes többi XTX ill toxic tulaj nevében.Nyugodtan kérdezd meg tőlük.Senkit nemláttam még panaszkodni.Mindenki örömmel gondol vissza a régi kis kártyájára
akinek meg van ,az valszeg boldog
.
-
Blaze71
őstag
válasz
tzsolesz #7007 üzenetére
Oké, hogy egy igazi kuriózum, de mégsem mai gyerek. Nekem egyébként ilyen MSI RX1950Pro kártyám van. Mondjuk az MSI HD5750 , ami a másik gépben van, megeszi reggelire, még akkor is, ha referencia.
-
Blaze71
őstag
válasz
Overlocked #7005 üzenetére
Ezek szerint igazi gyűjtő vagy.
Minden tiszteletem.
-
Overlocked
csendes tag
válasz
Blaze71 #7004 üzenetére
Köszi de ezt anélkül is tudom,nem véletlenül adnék ennyit egy régi kariért
.Hanem pont azért mert egy igazi antik darab.Egy "unikornis" és azok akik ezt értékelik,netán van is nekik, azok tudják miről beszélek.Ám és egy HD4870 et passzoltam el, abból veszem az XTX TOXIC ot
-
Blaze71
őstag
válasz
Overlocked #7002 üzenetére
Ennyi pénzért már sokkal jobb kártyát is kapni, akár újonan is. Ráadásul alacsonyabb fogyasztással és nem csak DX9-es támogatással.
-
Davidof92
senior tag
-
Overlocked
csendes tag
X1950XTX TOXIC kártyát keresek a rá szánt összeg 20 000 - 30 000
-
Blaze71
őstag
Ha járatos vagy a tuningolásban, akkor elég lehet bármelyik Brisbane magos X2-es. Ha nem, akkor valamelyik 5000+, vagy felette lévő proci lenne a jó. Ha az alaplap támogatja az új Athlon-II procikat is, akkor pedig Athlon-II 240. Az én X1950-es kártyámnak a 4200+ kevés, ha alapórajelen, tehát 2200 MHz-en jár. 2800 MHz körül már elég neki. A tápod, ha jó állapotban van, elég lesz, azt nem kell cserélned.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest