Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ρσгτσ

addikt

válasz kokokka #34583 üzenetére

Nekem mondjuk semmi tapasztalatom nincs micro LED -del, de szerintem több 10 millió forintokért nem is nagyon lesz.

Hogy ki mit lát, azzal nyilván lehetetlen vitázni, de szerintem C765 is messze van egy OLED -től. VA mini LED -ek ettől függetlenül tök jó cuccok, ami nagyon kiemelkedő náluk, az a fényerő. A legnagyobb baj viszont az, hogy nem nagyon van olyan HDR vagy DV anyag, ami magas nitre van masterelve. Innentől kezdve meg nagyjából annyi előnye van, hogy baromi világos szobában jobban látod a sima adásokat, aminél egyébként OLED -en amúgy is vissza kellene venni a fényerőt a panel védelme miatt.

OLED -nél már a korábban használt WBC -k is jók voltak, vagy akár a most is futó WBE is. De MLA egészen más. Főleg egy QD OLED. Színfényerőben is.

Ami nagyobb hátrány az EU szabályozás. Hiába van hűtés, lehetőség a nagyobb fényerőre, ha itt nálunk Európában nem nagyon lesz előrelépés az energiafogyasztás szabályozása miatt. De ez igaz a magas fogyasztású nem OLED TV -kre is. TCL -nél is.

Így ezeket az amcsi vagy kanadai teszteket (pl. rtings) több TV -nél érdemes egyből kukázni, mert itt nálunk annyit soha nem fog tudni. Nem beszélve arról, amikor ott egészen más panelt építenek egy-egy TV -be. Ebben a Samsung a nagy "király"... VA vs. ADS, QD OLED vs WOLED.

Új hozzászólás Aktív témák