- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Kindle
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jan herz
tag
Illetve közben eszembe jutott: digitális asszisztensként a Taskert kell beállítani, de erre figyelmeztet is.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Olyat szeretnék, ha az otthoni wifire csatlakozom, akkor mindig kapcsoljon repülő módba a telefon (ilyenkor is hívható vagyok a VoWiFi miatt) és ha elmegyek otthonról (tehát elveszti a wifit), akkor kapcsoljon ki a repülő mód!
Google Pixel 7, Android 15.
Ez megoldható, tudtok segíteni? -
kaciokos
őstag
Sziasztok! Tegnap frissült a Tasker-em, és azóta ez a Task nem működik, az A2 lépésnél elhal. Van valakinek ötlete, miért? Eddig tök jól működött.
A Task amúgy annyit csinálna, hogy ha megváltozik a csatlakoztatott BT eszköz akku töltöttsége, akkor elteszi a csatlakoztatott eszköz nevét és töltöttségét egy-egy változóba (A3 és A4 lépés), és ha a töltöttség -1-re változik, vagyis az eszköz lecsatlakozott, küld egy értesítést az utolsó ismert töltöttséggel (A7 lépés).
Profile: BT device battery changed
Event: Intent Received [ Action:android.bluetooth.device.action.BATTERY_LEVEL_CHANGED Cat:None Cat:None Scheme:* Mime Type:* ]
Enter Task: BT battery notification
A1: If [ %android_bluetooth_device_extra_battery_level > -1 ]
A2: Bluetooth Info [
Type: Single Device
Device: %android_bluetooth_device_extra_device
Timeout (Seconds): 5 ]
A3: Variable Set [
Name: %BTname
To: %bt_name
Structure Output (JSON, etc): On ]
A4: Variable Set [
Name: %BTlevel
To: %android_bluetooth_device_extra_battery_level
Structure Output (JSON, etc): On ]
A5: Else
A6: If [ %BTname neq Galaxy Buds2 ]
A7: Notify [
Title: %BTname
Text: battery level: %BTlevel
Icon: mw_hardware_headset
Number: 0
Priority: 1
LED Colour: Red
LED Rate: 0
Category: Bluetooth device battery ]
-
Fall-N
veterán
válasz
kanocpapa #7657 üzenetére
Nekem nem volt gondom a Popup Widgets-szel. Másik lehetőség, hogy olyan launchert teszel fel, ami alapból tud ilyet. Például Smart Launcher duppla kopp az ikonra és felugrik az általad kiválasztott widget. Amúgy is ajánlott a launcher, bár arra nem emlékszem, hogy a fizetős változat kell-e ehhez. Én megvettem, így müködik.
-
kanocpapa
tag
Kipróbáltam, de gyalázatosan működik. Lassú mint a csiga, kétszer-háromszor kell rányomni az ikonra, mire megjeleneik valami (ha egyáltalán megjelenik). De tényleg valami ilyesmit szeretnék elérni, ha lenne rá valami módszer a Taskerrel. Ha nincs, akkor elnézést a zavarásért!
-
kanocpapa
tag
Sziasztok! Szerintetek lehet-e Tasker parancsikonnal indítani egy külső widgetet? Sajnos az új telefonomra nem tudtam feltelepíteni a régin bevált launchert (Lighting launcher), ami egy képernyőn tudott mindent megjeleníteni, nem kellett oldalt lapozgatnom, hogy megtaláljak egy lejátszó vagy naptár vagy egy másik widgetet. Rákattintottam egy ikonra és megnyílt az egyik widget, a következő ikonnal ugyanott megnyílt a másik. Nagyon kényelmes volt nekem ez a rendszer és hiányzik. Telepítettem egy programot, ami képes erre, (ez egy oldalsó menü) de nem az igazi, ezért gondoltam, hátha a Tasker képes létrehozni valami hasonlót. Előre is köszi a segítséget!
-
HREH
senior tag
válasz
GEPESZ66 #7649 üzenetére
A profil - jelenesetben - eventből és taskból áll, a kettő együtt. Először hozd létre az Adguard DNS Off taskot, abba tedd bele a 2 action-t, majd Event triggernél válaszd ki az AutoNotification Intercept-et (fizetős plugin), ehhez pedig rendeld hozzá az előbb létrehozott taskot.
Másik profil hasonlóan.
Segítenék tovább is, de a sötét oldalon nincs Tasker -
GEPESZ66
veterán
Itt olvastam, hogyan lehet automatizálni, hogy ha pl. a céges wifi-hez csatlakozok, a privát DNS visszaálljon az alapértelmezettre.
Le is írja a profilokat.
Viszont azt nem értem, hol kell ezt a profilt létrehozni?
Android-os telefon-Samsung A53.
[link] -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Lehet csak én nem találtam, de a Tasker tud olyat hogy egy tablethez csatlakoztatott fizikai billentyűzet gombjait kezeli?
Vagyis ha lenyomok egy Billentyű gombot vagy valami kombinációt arra végre tud hajtani feladatot. -
kaciokos
őstag
A múltkor abba a kellemetlen szituba kerültem, hogy kocsiban Google Maps-el navigáltam, és közben felhívtam valakit. A probléma csak az volt, hogy két SIM-et használok, a hívást a 2-esről indítottam, a mobilnet meg az 1-esre volt állítva. Emiatt a telefonról elment az Internet, a Maps pedig olyan szépen bevitt a dugóba, hogy öröm volt nézni.
Mindkét SIM-en van mobilnet, de általában az 1-esét használom. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e oldani Taskerrel, hogy ha a 2-es SIM-en hívásban vagyok, átkapcsolja a mobilnetet arra, majd a hívás befejeztével vissza.
-
fudi2002
nagyúr
Hi
Van némi lematadásom a fejlődésben így kérdezek.
Android 11hez ragaszkodtam mivel azon api mellett szépen működött a tasker. Amit használok, mobil hálózat típus választás illetve mobil net hozzáférés kapcsolgatása. Mikor az android 12 megjelent, kiderült az az api már nem engedi a taskert hozzáférni ezekhez. Kérdésem, hogy volt azóta változás esetleg magasabb android verziónál? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Ismerkedem a Taskerrel.
Hogy tudom indításra felhasználni az okosotthon (Home Assistant) által küldött push értesítést? Az értesítés egy konkrét szöveget tartalmaz. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Most teszteltem a Lock akciót, de ez úgy lezárja, hogy csak pin kóddal engedi feloldani, biometrikus azonosítást nem enged.
Lehet úgy lezárni, hogy ujjlenyomattal feloldható legyen? -
bacus
őstag
válasz
Adamo_sx #7635 üzenetére
ok, nálam elindul a spotify, sztem az autórádió indítja a lejátszást, a telefon meg a legutolsó zenelejátszó appot nyitja meg. Még nem tudja az android autót az autórádió.
Van 12V-os késleltető áramkör készen is (meg nem annyira bonyolult csinálni sem, ha van kis barkácskedv), olyan mint a wc-ben a ventillátor késleltető, csak 12V-os..
De értem, hogy ezt taskerrel kell megoldaniEngem az érdekelne, mikor lehet a samsung telefonok üzemmódjait lekérdezni, illetve váltani taskerből. Vagy lehet, csak még én nem tudom hogyan?
-
Adamo_sx
aktív tag
Rákapcsolódni nekem is rákapcsolódik, de ennyi. Sem a zenelejátszó, sem a Waze nem indul el automatikusan én meg pont ezt szeretném automatizálni.
Sajna minden elektromos kütyüt lekapcsol, a szivargyújtótól is elveszi az áramot, csak valami fixen bekötött cucc lehetne, de emiatt nem szerelnék be plusz eszközt. Elég sok mindent tud a Tasker, csak meg lehet oldani ezt is valahogy... -
bacus
őstag
válasz
Adamo_sx #7632 üzenetére
Vagy veszel egy bármilyen bt-os kütyüt, amit bekötsz és nem kapcsolja le az indítózás, azt figyeled, hogy az közelben van e.
Egyébként nem tudom, miért kell ehhez profil, amikor én beülök az autóba, akkor a telefon rákapcsolódik az autórádióra és pont így működik ahogy leírtad, csak nem lövi ki az appokat. Pl el szoktam felejteni, ha megállok és telefonban vagyok, hogy leállításkor megszűnik a kihangosító, de ilyenkor vagy visszafordítom a gyujtást és max 3-4mp ami kiesik, vagy rányomok a telefonon a kihangosító gombra vagy a fülemhez kapom a telót.
-
Adamo_sx
aktív tag
Igen, gondoltam erre is, lehet kipróbálom, hogy mennyire válna be.
Valahogy érzésre jobb lenne a kilépési oldal kezelése, de nem biztos, hogy meg tudom magyarázni miért. Mondjuk, ha valamiért lefullad a motor és újra kell indítani, akkor az indítási késleltetés nem segít, ott le fog kapcsolódni az indítózásnál.
-
nfsu17
veterán
válasz
Adamo_sx #7630 üzenetére
Késleltetéssel nem lenne jó?
"Wait" task...mondjuk 6secÍgy nézne ki:
autó csatlakozik: ACC állás: jelen esetben (most) már indulnak is az appjaid (amit nem szeretnél), de ezek elé betennénk a "wait: 6s"-ot, szóval nem indulna semmi...tehát nem szól a zene, nem indul a waze.
Ugyan az ACC állás után pár sec-ig lecsatlakozik a teló, de ez nem gáz, mert úgysem indultak el az appok, te nem veszel ebből észre semmit (zene nem akad meg, stb).
Az, hogy a teló a háttérben mit csatlakozik fel/le, és mikor, az ugysem zavar senkit.
Majd újra csatlakozik a teló (motor jár), ezért megint elindul a profil, benne a 6s-el, de ezt ki kell várnod, és utána már indul is a zene+waze.
Biztos van ennél szebb megoldás is, de én már annak is tudok örülni, ha vmi működik bárhogy is. -
Adamo_sx
aktív tag
Van egy profilom, ami az autóban elindítja a Waze-t és a zenelejátszást. A feltétel a profilhoz az autórádióhoz csatlakozás BT-on. Ez alapvetően jól is működik, de van vele egy kis probléma. Amikor a slusszkulcsot beteszem és ACC-ra fordítom, akkor a rádió bekapcsolódik és a telefon csatlakozik a BT-ra, a profil aktiválódik és elindulnak a fenti alkalmazások. Azonban, amikor indítózok, akkor az autó lekapcsolja a rádiót, ezért a BT megszűnik, lekapcsolódik a teló, a profil inaktív lesz, az alkalmazásokat lelövi.
Persze az indítózás csak pár másodperc, ezért amint elengedem a kulcsot, ismét bekapcsol a rádió, a teló csatlakozik, stb...
A kérdés, hogy hogyan lehetne ezt a profil ki-be kapcsolást javítani. Megoldható-e, hogy egy taskból lekérdezzem a BT állapotot? Így több profillal össze tudnám rakni, hogy az egyik profil egy változót állítana a BT alapján és az exit taskban lehetne egy időzítés (mondjuk 10 mp) után ellenőrizni, hogy valóban nincs már BT csatlakozás és csak ez esetben átállítani a változót, ami vezérli a másik profilt...
De ha valakinek van más ötlete, az is jöhet. -
nfsu17
veterán
Valószínű megint elkiabálom, de találtam egy (újabb) beállítást, ami lehet, hogy most megoldotta. Legalábbis a tesztek idejére (mondjuk ez múltkor is így volt, hogy teszten működött - úgy ahogy- , élesben meg két nap múlva már nem).
Most a kocsiban elindult a zene app, ha csatlakozik a teló.
Itthon elindul a zene app, ha csatlakozik a soundbarhoz.
Ha bedugom a fülest, elindul a zene app.
Innen vettem az ötletet: [link]
So I allowed "Display pop-up window while running in background"
Tehát ezt kellett ON-ra állítani a Tasker app engedélyei között (nálam).
Aztán vagy hosszú távon is jó lesz, vagy nem, már nem érdekel. -
nfsu17
veterán
Továbbra sem értem ennek a proginak a lelkivilágát.
Pontosabban az én telómon a működését...
Android 10, MIUIPl
Jack headset bedug # progi indítAmíg a tasker progiban vagyok, tehát nézem pl a taskjaimat, bedugom a fülest, elindul a progi.
Kilépek a taskerből (home gomb, mégcsak ki sem lövöm a memóriából), headset bedug, b'szik bármit is elindítani -
atillaahun
veterán
Tud most valaki Android 14-re működő megoldást Mobile Data Network switch-re? 3G <> 5G. A Tasker alapértelmezettje minden engedély mellett is hibát ír.
-
nfsu17
veterán
válasz
the radish #7625 üzenetére
megpróbálom, de amúgy pont nem szeretném ezt a funkciót
-
nfsu17
veterán
válasz
Adamo_sx #7623 üzenetére
Én is így akarom, csak a Pulsar a zenés app.
A Taskernek "nincs korlátozva" az akku az akksikímélő beállítások között. Még lakatolva is van.Hazaértem, elindítottam a Taskert, hogy legyen a memóriában, majd egy óra múlva visszamentem a kocsihoz és továbbra sem indult a zene. Eddig működött.
Megint rá kell néznem mi baja. Ehh. -
Adamo_sx
aktív tag
Szintén MIUI, nekem van egy olyan profilom, hogy ha beülök az autóba (csatlakozik a rádió Blutooth-jához), akkor elindítja a Cellmappert, a Wazet és a zenelejátszást. A Taskernél kellett beállítanom, hogy ne lője ki a memóriából és működik a dolog, nem szokott gond lenni. Igaz, a "gyári" zenelejátszót indítom, illetve a Cellmappernek kell, hogy ne lője ki, mert az a háttérben fut.
-
nfsu17
veterán
válasz
the radish #7621 üzenetére
the radish
Jó neked.
FeZ...
Ez sem tökéletes. Mármint a tasker (progi) gondolom jó, de sztem a MIUI megint kidobta a memóriából a taskert, mert nem indult a zenelejátszás a kocsiban ma. Tegnap volt egy telórestart, sztem az dobta ki és nem indult el magától.
Most több telórestartot nem tervezek, így megnézem meddig "bírja" piszkálás nélkül. -
the radish
senior tag
Az elmúlt 4 év és a jelenlegi 40+ profil és hozzátartozó számtalan feladat hibátlanul teszi a dolgát.
Egyébként érdekes, mert pl. a zenei alkalmazások minden variálás nélkül gond nélkül indulnak, de pl. Yeelight nem.+Tipp: a szóban forgó zenei alkalmazásoknál engedélyezd többek között a lezárási képernyőn történő megjelenést is!
-
nfsu17
veterán
válasz
the radish #7618 üzenetére
the radish
meglássukFeZ...
Ha érdekel, majd nézz vissza, szerintem pár nap még kell a tesztre, a héten talán nem is kell felnézned ide, jövő hét ilyenkorra talán már tudok több tapasztalatot mondani -
FeZ...
aktív tag
-
nfsu17
veterán
Hi.
Egy órája nyomkodom ezt a taskert, nagyjából már értem mi merre.
Lehet ez is (sőt, tuti) MIUI faxság, ami a gondom, mégpedig...
Teszt jelleggel csináltam egy taskot, hogy ha a mobilom csatlakozik a BT soundbaromhoz, induljon el a Pulsar zenelejátszó, majd a zene is, és 10s múlva stop a zenére.
A logviewer szerint működik is minden szépen.
Szerintem is.
DE
De csak akkor megy, ha a pulsar a memóriában van.
Tehát a memóriában van a tasker+pulsar >> kikapcsolom a teló kijelzőjét >> bekapcsolom a soundbart, megy minden szépen.
Amint kilövöm a memóriából a pulsart, cseszik elindulni a pulsar...a tasker ott a memóriában továbbra is...lakattal, minden akksikilövős beállítás nélkül.DE a tasker log szerint elindult a pulsar és lefutott a többi action is.
Aztán mégis hol? Meg se szólalt a zene, és a memóriába se került a pulsar.Volt egy hétig macrodroid progim is, ott is így volt, hogy amíg tesztelgettem, addig működött a dolog, amint két nap múlva élesben kellett volna mennie, akkor meg nem.
Most lényegtelen, hogy minek akarnék ilyen taskot, mint fentebb írtam, ez csak teszt most.
MIUI-n van akinek értelmesen megy ez? Indít appot, ha az nincs memóriában, és a kijelző off?
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #7609 üzenetére
Sziasztok! Még mindig ezen rugózok, de sajnos nagyon kéne.
Az a cseppet sem elegáns megoldás jutott eszembe, hogy küldök egy SMS-t az egyik SIM-ről a másikra, és figyelem, hogy megjött-e. Ezt el is kezdtem megcsinálni, de egyelőre ott tartok, hogy a bejövő SMS-t észreveszi a normál SMS app-om is, és persze küld róla egy értesítést, ami tovább rontja a megoldás használhatóságát. Guglizás közben találtam egy olyan lehetőséget Tasker-ben, hogy ún. data SMS-t is lehet küldeni, amire nem kapja fel a fejét a normál SMS appom, viszont ebben a parancsban nem találok módot arra, hogy megválaszam, melyik SIM-ről menne az SMS. Ha ehhez van valakinek ötlete, az megköszönném.
Persze az elegáns megoldás továbbra is az lenne, ha valamilyen paraméterét tudnám figyelni mindkét SIM-nek, és abból rájönni, hogy fent van-e a hálózaton.
-
symbianman
csendes tag
Üdv! Van egy Facebook Messenger Tasker beépülő modul.(plugin) Ha valaki ír a Messengeren, azt észleli. az a kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani a plugint úgy, hogy a feladat az üzenet küldőjének nevét jelenítse meg? A plugin profil opcioban ez a2 lehetőség szerepel :"On User tiping *. On message recevied" Az On user tiping. Profilhoz adtam egy taskot : Alert/Flash - Valki éppen gépel.... Ez működik. Azt szeretném elérni hogy a kűldő nevét is fel ismerje. Pd: István éppen gépel... Az álltalam használt messengerben van egy " Copy Thread Key" opció.
Tud valaki segíteni ebben?
-
F.E.K..
senior tag
válasz
krysn95 #7612 üzenetére
A taskerhez készült AutoApps rendelkezil ilyen modullal: [link]
Vázlat: qr kód olvasás a tasker-el, aztán post a szerver api-nak, ahol ki lehet értékelni (lehetőleg valami ssl-el és api key-el, hogy ne lehessen bárhonnan bármit beküldeni, hibakezelés a szerver oldalon úgyis kell + naplózás)
-
krysn95
csendes tag
Sziasztok! Fejlesztői feladványom lenne..
Azt kell megoldnai, hogy egy telefonon 0-24 ben futó kamera a beolvasott QR kód adatsorát azonnal és automatikusan elküldje egy szerver címre.
Megoldható ilyen taskerrel?
köszönöm szépen!
-
kaciokos
őstag
Van egy olyan problémám, hogy két SIM vana telefonomban, és hajlamos arra, hogy néha az egyiket lecsatlakoztassa a hálózatról, a baj az, hogy a telefon ilyenkor az ultolsó valós térerőt jelzi ki a végtelenségig, vagyis rá se jövök, amíg nem próbálok arról a SIM-ről hívást indítani. Én ezalatt az idő alatt persze tökre elérhetetlen vagyok az adott SIM-en. Ha ilyenkor repülő üzemmódba tesztem a telót, majd kiveszem, meggyógyul.
Szeretnék csinálni egy taszkot, ami rendszeresen ránéz a SIM-ekre, és szól, ha gebasz van. A nagy kérdés, hogy milyen adatokat tudok lekérni a mobilhálózat állapotáról, persze külön a két SIM-re. Hátha van olyan paraméter, amiből rá lehet jönni, hogy az egyik SIM zombi állapotban van.
-
vacs
veterán
Helló.
Repülő mód bekapcsolásakor kapcsoljon be az extrém akkukímélő mód, ezt szeretném automatizálni.
Illetve, ha csatlakozom wifire, akkor kapcsolja ki a mobilnetet (néha sajnos elfelejtem).
Android 13, Google Pixel 7.
Ez taskerrel megoldható? -
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként mint ha a chatgpt elég jól értené a Taskert :)
-
Somatom
veterán
Stock Androidon 2.3 óta kell root a GPS kapcsolgatásához. Samsung telókon vannak un. rutinok és mivel ez gyári app, ezért tudja kapcsolgatni a helyhozzáférést. Eseménynek tud értelmezni app értesítést, amit bármely automatizáló tud küldeni. Tehát, a Tasker meg tudja hívni a beállított rutint, ami tudja kapcsolgatni a helyhozzáférést.
-
Shummo
senior tag
ÉRdeklődnék, hogy valaki használja e a taskert samsung telefonon ROOT nélkül?
Sok esetben lenne szüksége a rootra, vagy általában megoldható root nélkül is amit akar?
(most 1 eszembe jutott. pl GPS ki-be kapcsolás csak rootal megy a Xiaomin szerintem android 10+ óta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Kindle
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest