Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

Sziasztok!

Van egy Corsair VX450-es tápom, aminek a ventije kezd picit hangosodni 4-4,5 éves korából adódóan. Nem morog meg semmi hasonló, viszont néma gépet akarnék net közben, és a vinyó után ez az egy amit hallani full csendben (a többi venti min.-ra szabályozva néma, vinyó halkítás meg folyamatban van). Ezt szeretném házilag cserélni. Coolink swif2-ben gondolkodom. Melyiket ajánlanátok, ami tud legalább olyan légszállítást mint a gyári, és csendesebb tőle max. fordulaton?
    Itt és itt találtam a gyári ADDA ventiről infót, ha minden igaz 80.5CFM-et tud 38dBA mellett. Ezt nézve tuti szabályozni is tudja a ventit, mert most nincs 38dBA a hangja, az biztos, és a levegő is alig mozog (mondjuk netezéssel nem is lehet leterhelni az adatlapomon lévő konfiggal, ez tiszta sor).
    Úgy tudom hogy a gyári venti csatis, nem pedig forrasztott, tehát csak lehúzom, nem kell vagdalni a kábelt. Viszont a csatija nem olyan mint a házventiknek, hanem valahogy így néz ki, de rádugnám az alaplapra max. fordulatra a swif2-t. Vagy, inkább szerezzek átalakítót és a tápra dugjam ezen keresztül az új ventit? A lényeg az lenne, hogy vagy alaplapra dugva fix. maximum fordulaton elég legyen a venti a max. terheléshez is, tehát ne kelljen manuálisan szabályozni (van egy zalman mfc-1-em), vagy pedig valahogy a tápra rádugni, pl. az átalakítóval amit említettem (már ha létezik ilyen) és akkor remélhetőleg ugyanúgy szabályozná a táp.
    Mit javasoltok?
    Bocs hogy hosszú lett. :B

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák