-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franky2Ster
senior tag
Be néztem a csoportot.
-
zelikocc
senior tag
válasz
enginev3.0 #160046 üzenetére
Ne az 1.1.1.1-ér pingeld hanem magát az oldalt/oldalakat.
Az 1.1.1.1 nem a CF free-be tartozik -
Sziasztok!
Telekom otthoni netünk van.
Nincs külön routerünk, a Telekomost használjuk.3 hibajelenséget tapasztalok:
- Elmentünk pénteken itthonról, hétfőn hazajöttem és nem működik a vezetékes kapcsolat a PC és a Telekomos Router közt. Másik eszközt ugyanarra a kábelre bekötve azon sem. Azt nem gondolnám, hogy a kábel álltában elromlott, másikkal még a portot nem néztem. Mitől lehet ez?
- A másik, hogy mikor wifiről HomeOffice-olok, pár percenként újracsatlakozik a céges VPN, mert kapcsolatot veszt.
- Néha újra kell indtani, mert nem veszi be a wifi jelszót és nem enged fel.Mi okozhatja ezeket?
-
zoli62
addikt
Mióta kell SMS-ben küldött kód a Telekom fiókba való belépéshez? Nem állítottam be kétfaktoros azonosítást.
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tapasztalattal rendelkezőktől.
Friss Telekomra áttérő vagyok Digi-től. Nemrég kötötték be nekünk a T optikát 1000/1000, Technicolor FGA 2235 eszközzel. Mindent szépen konfiguráltam, UPnP és kézi port forward is be van állítva, de a feltöltések nem igazán akarnak megmoccanni, ha mégis, akkor pár Kbájt/mp a sebesség.
Gyári eszközben a DNS-t kézzel átütöttem, mert amíg a gyári érték volt, addig a qbitrorrent a trackerekhez sem akart csatlakozni. qBittorrent aktívnak látja a hálózatot.
Köszönöm -
penduluum
friss újonc
Olvasom a mai hsz-eket a Telekom box kapcsán.
Ezek a hírek gyakorlatilag azt jelenthetik, hogy a tegnap még megoldhatatlan gondnak tűnő külföldre hozott STB-m egy csapásra használhatóvá válik itt is?! -
4D4M
senior tag
válasz
hegedussz91 #160033 üzenetére
Érdekes, én gondozok a családban egy SatTV előfizetést, de nem jeleztek semmit még. Vélhetően nem a műholdat lőtték le, csak a hozzáférést (:
-
zelikocc
senior tag
OFF (Cloudflare-Telekom routing nyomán) egy kis példa a TamaNet saját optikai hálózatán mért sebesség, azért nem annyira fapados ez, mint egyesek gondolják, attól hogy vidéki szolgáltató:
Országosan Telekom hálózaton viszont szerintem csak 1000/1000 csomag érhető el max.PeeringDB szerint is a BIX-be vannak bekötve, így a Cloudflare közvetlen csatlakozással érhető el.
-
AnonymusX
őstag
válasz
snyper990 #160030 üzenetére
Inkább fordítva gondolkodnak: aki eddig a Telekom TV miatt fizetett elő internetre, az nehogy váltson. Ilyen árakkal nem új előfizetők bevonzása a cél.
Illetve feljebb írtam, hogy így akár a megszűnő műholdas szolgáltatásuk helyettesítője is lehet. Nem lennék meglepve, ha proaktívan keresnék ezzel a műholdas előfizetőiket.
-
snyper990
őstag
válasz
Trailbreaker #160028 üzenetére
Furcsa hozzáállás. Ha valaki nem náluk fizet elő internetre, akkor a Telekomnak inkább nem kell az illető pénze?
-
AnonymusX
őstag
válasz
Trailbreaker #160028 üzenetére
Weboldal alapján ez elég gyanús volt ez a kikötés, mert Telekom lefedett címen nem mutatott ilyen Solo csomagokat. Egyébként furcsa megkötés ez, inkább tűnik részben a megszűnő műholdas helyettesítőjének, már amennyiben az adott címen van vezetékes net (vagy mobilnet pl. Otthonnet a yetteltől).
-
Trailbreaker
tag
Megkérdeztem személyesen az ügyfélszolgálaton, hogy mik az igénybe vétel feltételei. Csak azok vehetik igénybe a Telekom TV Solo elnevezésű csomagokat akiknek a címén nincs Telekomnak vezetékes hálózata.
-
snyper990
őstag
válasz
tuto558 #160026 üzenetére
Szerintem hamarosan meg lesz oldva az is, még ha nem is hivatalos forrásból. Szerintem könnyebb „feltörni”, bárhol és kb. bármilyen eszközön működésre bírni, mint a multicastot (illetve utóbbinál mindenképp szükséges a szolgáltató ezt kiszolgáló hálózatrésze, így ha az nincs meg, kb. hiába minden próbálkozás, illetve valószínűleg nem érné meg a befektetett energia, mivel úgyis csak korlátozottan lehetne használni). A kérdés csak az, hogy a lineáris adás megér-e bárkinek annyit, hogy érdemben foglalkozzon a dologgal.
A Telekomnak nem biztos, hogy megérné, ha megkerülhetővé válna a box.
És szerintem nem elsősorban a sat TV-sek miatt vezették be. Minél több profitot akarnak termelni (mint minden vállalkozás), és most ért el odáig a dolog, hogy megéri nekik -
tuto558
aktív tag
válasz
snyper990 #160023 üzenetére
Kár, hogy box nélküli megoldás még nem jött, pedig mostmár csak megfelelő okosTV-s applikáció kellene.
Nem tudom mennyi SAT TV-s előfizetője van a Telekomnak, de gyanítom, hogy miattuk (is) vezették be ezt a Solo csomagot, mert megszűnik januártól végleg a SAT TV és sok ilyen helyen nincsen egyáltalán Telekom vezetékes hálózat, de ha bármilyen más internet van ezeken a helyeken, akkor SAT TV helyett ajánlhatják ezt a Solo csomagot ennek az ügyfélkörnek.
-
AnonymusX
őstag
válasz
enginev3.0 #160021 üzenetére
És ahogy mondtad
. TV M + 250 Mb/s internetet választva nagyon megérős árat hoztak össze
Szerk.: Következő lépésre kattintva már jó árat hoz a következő oldalon.
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Matrox1995 #160010 üzenetére
Tetvek hálózata inkább.
-
snyper990
őstag
válasz
Trailbreaker #160017 üzenetére
Na végre, eddig nem volt elég bonyolult a TV díjcsomagok rendszere az IPTV-s / Telekom TV-s opciókkal
Mivel ez csak a droidos boxokkal fog menni, remélem, hogy végre valami korszerűbb kódolással megy majd a szolgáltatás
És megoldódik a tévébox hurcolása is, csak egy proxy szervert kell csinálni otthon (bár nem tudom, alapból hogyan ellenőrizhetnék, hogy más szolgáltató hálózatán fizikailag hol veszi igénybe a szolgáltatást az előfizető)
#160022 devast: Lehet, hogy számodra nincs értelme, de akinél nincs kiépítve a telekomos hálózat és csak más szolgáltatónál tud internetre előfizetni, annak így elérhetővé válik a Telekom tévészolgáltatása, ami az adás minőségét tekintve jelenleg az egyik legjobb az országban.
Nem minden szolgáltatásnak te vagy a célközönsége... (És ez vonatkozik a legtöbb dologra az életben. Ha valami számunkra értelmetlennek tűnik, az valószínűleg nem számunkra jött létre, nem nekünk szól)
-
devast
addikt
válasz
Trailbreaker #160020 üzenetére
Adtak a sz*rnak egy pofont... Ha csak a meghatározott címen vehető igénybe annak mi értelme... meg csak a hulladék boxukkal.
-
enginev3.0
félisten
Olyan jó hogy most már havonta karbantartás van, amit utána 2 hétig javítanak, mert ez meg ez nem működik
-
AnonymusX
őstag
válasz
Trailbreaker #160017 üzenetére
Jelenleg még karbantartás van a Telekom oldalán, de a solo csomagok is érdekesek. Mitől solo? Nem kell már internet előfizetés a TV-hez? Vagy ezek lennének a nem Telekomos hálózaton adott tévé előfizetések?
-
Trailbreaker
tag
Ha jól értelmezem akkor mától nem kell a Telekom TV-hez Telekomos net?
ÁSZF változás November 15.-től
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Most hívott a rokonom, hogy nincs TV adása műholdas TV-n. Felhívta az ügyfélszolgálatot, és azt mondták neki, hogy valaki lemondta a szolgáltatást 14 óra körül. Nyilván nem ő volt. Aztán mondom ez lehetetlen, hogy valaki csak úgy lemondja, már csak azért is, mert november 18-áig hűsége van a TV előfizetésre, és januárban szűnik meg a SAT TV.
Mi a fene történhetett?
Mondtam neki, felhívom én is őket, de az MT azonosító jelszavát most nem tudta megmondani. Holnap bemegy a helyi üzletbe. -
Gyula888
tag
válasz
Matrox1995 #160010 üzenetére
Nekem egész nap megy a VPN, mert napközben is használhatatlan. Van amit konkrétan nem tudok megoldani másképpen.
-
Gyula888
tag
-
Matrox1995
tag
Ma is hasít a Tettek Hálózata.
-
penduluum
friss újonc
válasz
snyper990 #160005 üzenetére
Szia, köszönöm a választ, weben még VPN nélkül is megy szerencsére, kizárólag az egyszerűség és a kompaktság miatt próbálkoztam a STB-vel, hátha nem kell kötögetnem többé a laptopot a tv-re.
Mindazonáltal arra is rájöttem, hogy Európa összes Telekom/Magenta szolgáltatás alkalmazása elérhető még a box play storejában is, kivéve a magyart. Már meg sem lep.
-
snyper990
őstag
válasz
penduluum #160004 üzenetére
Szia!
Nem fog menni. Azok a hálózati dolgok, amik kellenek az élő adás nézéséhez a Telekomnál, fizikailag a Telekom hálózatának a részei, így csak ahhoz a hálózathoz csatlakozva működik a dolog.
Telekom TV Go-nak viszont mennie kell számítógépen böngészőből, VPN-nel Magyarországon működő szerverre csatlakozva. -
penduluum
friss újonc
Sziasztok, a következő problémámra szeretnék megoldást találni. Nem élek Magyarországon, de ahonnan származom van egy Telekomos előfizetésem, internet, telefon és televízió, utóbbihoz van két darab Telekom dv8519b Android stb-m.
Egy hülye gondolat révén kíváncsiságból elhoztam magammal egyik boxot külföldre, mondom próbáljuk ki hátha megy.
Természetesen nem működik, archívum, appok etc minden csodás, élő adást nem tudok rábugázni.
tvgo.apk lefagy, böngészőből pedig szintén elérhetetlen a webes felület.
Létezik erre bármilyen gyógymód? Próbáltam megmajmolni a Telekomot, hogy a munkám miatt egy céges vpnt kell használnom, de egy szimpla "ha nem megy úgy, ne úgy használja" lett a válasz.
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- HP 17,3"HD+,core i5 8265(8x3,9Ghz),8-16GB RAM,256-512SSD,nagyon szép
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L590 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest