- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
HiFiHobbi #160280 üzenetére
A WireGuard VPN publikus-privát kulcspárok segítségével működik. Minden peernek, kliensnek, szervernek saját egyedi kulcspára van és a minden kapcsolatnál tudni kell az ellenoldal publikus kulcsát. Ezért egyedi minden konfiguráció, mert mindegyikben egyedi kulcs van és mindkét oldalon megkell adni egymásét.
Ha ennél részletesebben is érdekel, akkor nézz utána a wireguard működésének és a privát-publikus kulcspároknak. De szerintem csak fogadd el, hogy minden konfiguráció egyedi és kész. Ha megérted, nem bonyolult, de nehéz megérteni ezeket a kulcsosdikat. Ezekkel működnek a tanúsítványok is egyébként.
Ui.: bocs a sok offért, csak most volt időm felnézni ide.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Gyula888 #160266 üzenetére
Akinél azt írja a weboldal, hogy nem elérhető a TamaNet szolgáltatása és kíváncsi az igazságra, az a biztonság kedvéért küldjön egy emailt vagy hívja fel őket, hogy biztos-e, mert sokszor hibásan írja. Szerintem ahol van Telekom optika, ott elérhetőnek kell lennie.
Ha már újra szóba került, akkor újra leírom ezeket is:
PPPoE PT alapból van, de fontos még, hogy a havidíjhoz +1270 Ft/hó ha valaki publikus NAT nélküli IP címet akar.Vodafone-nál nem feláras a publikus IP, de Telekom optikán bérelt hálózaton az itteni visszajelzések szerint nincs lehetőség PPPoE PT-re tehát saját routert nem igazán lehet használni.
Ha valaki további dolgokra kíváncsi, keressen rá ebben a topicban a TamaNet címszóra.
-
zelikocc
senior tag
válasz
devast #160251 üzenetére
Ehhez annyit azért hozzászólnék, hogy évek óta nem használtam a discordot és mivel nincs ott dolgom ezért nem terveztem olvasgatni, pláne hogy időm sincs rá egyáltalán. Sajnos játszani sincs, bár jó lenne, néha azért próbálok, de mivel alkalmilag fordul elő, ezért nincsenek játszó társaim - tehát nincs miért discordot használnom. Csak egy konfigot kértem, mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen.
Nem léptem ki a szerverről, de nem is nyitottam meg az appot. Amikor már nem működött akkor sem volt időm utána menni hogy miért, csak jó pár nappal később. Nem is akartam újat kérni, de végül felidegesített hogy állandóan be nem töltő cloudflares weboldalakkal találkoztam és ezután szántam rá egy kis időt hogy akkor kérjek újat és egyúttal bekonfigoljam a romteremre is, hogy a következő 1-2 hónapban még tudjam használni probléma nélkül.Most viszont megkerestem hol volt erről az átállásról szó, és kb 5 perc volt mire célzottan megtaláltam. Bár ebben az is benne van, hogy mivel évek óta nem használtam, ezért eléggé átláthatatlan számomra.
Szóval a lényeg, hogy nem feltétlen fogja mindenki olvasgatni a discordot, főleg ha azt se tudja hol, melyik szobában kell nézni kifejezetten ezeket a közleményeket, mert van több is. Illetve azt sem tudtam, hogy kellene figyelnem, de mostmár tudom.
Mindenesetre itt is köszönöm azoknak akiknek a munkájuk és anyagi ráfordításuk ebbe az FXTelekom projektben benne van, nagy segítség ez sokaknak.
Aztán majd ha a TamaNet nem jön be, akkor még vissza térek, de remélem nem kell
-
HiFiHobbi
tag
"A BIX peering amúgy sávszélesség alapú, egy 100 Gbps-es vonal egy internetszolgáltató költségéhez képest, nevetséges 580 000 Ft+áfa/hó (korlátlan adattal), ha vállalja, hogy ott mindenkit beenged a hálózatába.
De ehelyett a telekom direkt korlátozott peeringet csinál a BIX-en, ennél jelentősen többet fizet egy korlátozott 30 Gbps-es csomagért és pénzt kér a Cloudflare-től... Mivel nem fizet a CF, ezért méregdrága nemzetközi vonalon elküldi a forgalmat Frankfurtba vagy az USA-ba (az ingyenes Cloudflare csomagokat) és inkább szopik vele, fizeti a plusz költséget és túlterheli magát minden nap 16-23h között. Azaz, ha úgy tenne mint minden más ISP Magyarországon, akkor sokkal olcsóbban és gazdaságosabban tudna működni. De abból nem keres a DT... Ez az undorító." -
-
HiFiHobbi
tag
válasz
TheSaint #160287 üzenetére
Szia! Hát nekem kötelezően kérte volna és nem volt lehetőség átugrani kihagyni.
Ez igaz?:
A Cloudflarenek van magyar IP-je kb 10 db, ebből egy a Magyar Telekom Datacenterében, de a Telekom ezt az irányt letiltotta üzletpolitikai okokból, azaz MT hálózatából azt mondja ez az IP nem is létezik. Az MT nem köthet Peeringet senkivel, mindent a DTAG hálózaton keresztül kell vinni és a Telekom HU nem DTAG hálózat, mi is fizetünk a használatáért. Amúgy minden más magyar szolgáltató pedig oda routeol.
-
HiFiHobbi
tag
válasz
devast #160282 üzenetére
Hát igen. Azért, mert te kiadod a telefonszámod egy Amcsi cégnek én még nem fogom.
Arról amit a tetveskom csinál meg ezzel megegyező a véleményem:Tehát a Telekom egy vagyont fizet egy Level3 útvonalért, miközben itthon lenne ingyenes peering lehetősége.
Ezek zsenik.
És arra várnak, hogy a telex-444-kuruc-stb majd feladja, és elmennek máshova, ahonnan ahonnan pontosan ugyanannyi bitet fognak a Telekom hálózatába küldeni.
Tényleg zsenik.[A fél internet túsz a DT és a Cloudflare vitájában - HWSW]
"
Vicces ez egy olyan szolgáltató esetében, amely látszólag elkötelezetten támogatja a hazai esportot. Közben pedig keresztbe tesznek az otthoni gamereknek ezzel a "hibával", mert játszhatatlanul magasra lő ki a késleltetés emiatt a játékszeverek felé is.
Remélem az NMHH kikényszeríti, hogy a Dataplexes Cloudflare felé irányítsa a forgalmat a Telekom, mert bár a dugulásra mondhatja azt a Telekom, hogy nem a saját hálózatában keletkezik, viszont a megoldására képes lenne a saját érdekkörében." -
AnonymusX
őstag
válasz
devast #160281 üzenetére
Igen, írta más is, de azóta megnéztem az ÁSZF-et és leírva nem találom nyomát ennek a kikötésnek. Szóval, ha ez nincs az ÁSZF-ben, akkor nem hiszem, hogy jogosan tagadják meg a Solo csomag megrendelését olyan helyre, ahol van Telekom csak éppen nem az ő internetét veszik igénybe.
-
HiFiHobbi
tag
válasz
zoli62 #160245 üzenetére
Ez a tré rossz routingja miatt van. Én is szenvedek ezzel meg sokan mások.
#160247 Githubról van. Discordom nincs és nem is lesz.
#160251 Nincs Discordom és amig telefonszámot akar kötelezően nem is lesz. És mégis hogy lesz egyedi a config? Az IP mindig más minden csatlakozásnál. Mac címet meg nem fogok nekik kiadni. Nem mellesleg az fxtelekom.org oldalon 1 szó sincs arról kötelező lenne ehhez a Discord, meg arról se mindenki egyedi configot kap. Le lett írva hozzááadni se tudtam a tunnelhez a .conf-okat. -
Drughi
addikt
válasz
szaboi6512 #160271 üzenetére
Sajnos nekik csak 30mb-es van jelenleg, míg a vodánál gigabites
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Az működik-e, hogy a Telekomtól, csak TV szolgáltatást rendelek (2db android box-szal), az internetet más szolgáltató szolgáltatja ?
-
Üdv. Kollégák segítsetek. Mennyi a Telekomnál a lease time IP-re? Sagemcom-ba nem látok release/renew kérést, és a külső IP-met szeretném egy másikra cserélni.
-
zoli62
addikt
Érdemes volt az azonnali felvétel hibáját bejelenteni. Most úgy működik mint egy álom, akarom mondani, ahogy a kezdettől lennie kellett volna. Ilyenkor egy kicsit mindig bétatesztelőnek érzem magam.
-
devast
addikt
válasz
HiFiHobbi #160233 üzenetére
Minden konfig egyedi, és discordon kell kérni. Ha kilépsz a discord szerverről, akkor törlik a konfigodat. Azért kell, hogy ott legyél, hogy lásd a híreket/közleményeket, és akkor nem esnél olyan csapdába mint zelikocc, aki tudta volna, hogy a pár napja frissültek a dns szerverek címei (mivel hetek óta folyamatosan a közleményben volt, hogy pontosan melyik nap lesz változás).
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, hogy telekom otthoni internet sebességben melyiket vàlaszzam, eddig digi 1000 volt mert ugye nem is lehetett más, most azonban, telekom csere miatt 250/500/1000/2000 a lehetőség.
Milyen felhasználásnál mire van szükség? Esetleg a wifi 6 router és netbiztonság amit az 1000-hez adnak megéri a felárat?
Tv nem lesz, streaming sem, webes böngészés több eszközön, ip kamera elérés.
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Kedden jönnek bekötni a neten nálam, Fast 3890V3 modem lesz bekötve. Ennek a modellnek milyen a wifije, mennyire megbízható, mennyire erős? -
zelikocc
senior tag
válasz
Honnan van a zip? discordról? Ha nem onnan, akkor ott kérj és azzal próbáld meg. Nincs ezen mit túlmagyarázni, importtal működnie kell.
Én csak egyet kaptam discordon, de már nem működik valamiért. De én nem is szívesen küldöm ki a forgalmamat egy harmadik fél szerverére, ahol ki tudja hogy kompromittálódhat az adat. Csak kipróbáltam, de még egy hónapig használni fogom ha kapok újat. -
zoli62
addikt
Nos úgy tűnik, hogy csak a Telekomos gigabites neten töltődik be időnként lassan a nemzetisport.hu, ugyanis a gépbe bedugtam egy egyszerű Digis mobilnetes sticket, és igaz, hogy a sávszélesség 10 Mbs-ra van korlátozva, de a nemzetisport.hu normális sebességgel betölt.
-
boborján2
senior tag
válasz
Eladó445 #160241 üzenetére
Hivatalosan app formában csak saját kijelzővel rendelkező ,mobil eszköz támogatott. pl telefon / tablet.
Itt biztosan nem fognak neked segíteni ,mert mindenre ugranak a moderátorok ami nem a hivatalos megoldás.Jó megoldás lehetne ha megkapná az app a chromecast támogatást , amit a cég beigért vagy 3-4 éve. Csak nem csinálta meg és azóta is kusolnak erről.
-
Eladó445
tag
Sziasztok! Van erre valami megoldás?
Szeretnék Telekom TV GO-t telepíteni egy Xiaomi TV Stick-re (FullHD-s verzió).
A sticken belül a googleplayben nem találtam meg a magyar Telekom TV Go-t csak a cseh és a német változatot...
Próbáltam a Downloader by AFTVnews segítségével telepíteni...2 verziót...az egyik nem indult el, mert folyton feljött egy try later ablak...A másik pedig folyton csak töltött..
Próbáltam még egy androidos tablet segítségével szintén a googleplayből letölteni az appot...majd az AirDroidból letölteni az apk file-t...Ezt feltöltöttem online egy filefeltöltőre ahol rá tudtam a Downloader appon belül keresni.. telepítés után kiírja, hogy az alkalmazás nincs telepítve...Minden próbálkozás után természetesen töröltem a Telekom appot, ha sikerült telepíteni...De már kifogytam az ötletekből...A sima tv (hisense) szintén nem találja...Van valakinek a xiaomi stickből 4k verziója? az sem támogatja a magyar alkalmazást a storeban? -
tuto558
aktív tag
válasz
Franky2Ster #160234 üzenetére
Nem fognak új eszközt küldeni. Már az 5670 is képes kezelni a stick-et, tavasz/nyár környékén megcsinálták arra is a megfelelő frissítést.
-
Franky2Ster
senior tag
-
Kekmen
senior tag
válasz
Franky2Ster #160234 üzenetére
Nem, csak Technicolorral.
-
HiFiHobbi
tag
válasz
FXTELEKOM - WG
FXTELEKOM · GitHub
Kristóf Török - How I (Sort of) Fixed Telekom's Routing Issues in Hungary [EN]
Innen lett leszedve. Ami itt van az se segít boldogulni. -
Franky2Ster
senior tag
A nonstop wifi működik a Fast @5670 routerrel is?
-
HiFiHobbi
tag
válasz
zelikocc #160190 üzenetére
Szia! Én még mindig nem kaptam érdemi segítséget a Wireguard + fxtelekom zip fálban található .conf fálokat miért nem tudom hozzadni a tunnel-hez. Ez elvileg megoldaná ezt a problémát, amivel te is szenvedsz. Meg mindenki más aki tetveskomos.
Itt a [WireguardPortable+fxtelekom] 1 rar fálban. Hátha így már segítenek nekem is ebbe. És lesz valami leírés vagy videó lépésről lépésre mit hogyan kell, hogy jó is legyen. -
zoli62
addikt
válasz
boborján2 #160230 üzenetére
Valószínűleg hibás működés, mert nem az elejétől veszt fel az Androidos box, hanem csak a rec gomb megnyomásától. Kíváncsi leszek, mennyi idő múlva sikerül javítaniuk. A hibajegyem ezzel kapcsolatban pénteken este lejárt, természtesen boxcsere ezt nem tudta volna megoldani.
-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna nekem segíteni, hogy Cegléden a Vodafone vagy a Telekom internet, TV szolgáltatása a stabilabb, megbízhatóbb? Valamint, hogy optikai kábelt használnak-e mindketten? Most fogunk odaköltözni, nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban.
-
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160229 üzenetére
Vtv felhős = bármikor odakapcsolsz és nyomod rec gombot az elejétől veszi fel.
telekom tv felhős (android box) = bármikor odakapcsolsz és nyomod rec gombot az elejétől veszi fel. Ha nem akkor hibásan működik. Vagy változtattak rajta és már ez a normál működés. Bár nem értem ennek ki lenne az értelme.
Telekom iptv= csak onnan rögzíti amikor odakapcsoltál , Ha az elejétől rögzítette, akkor időzítve volt ,vagy másik boxon is ment ugyanaz a műsor. -
zoli62
addikt
válasz
boborján2 #160228 üzenetére
Akkor leírom én is, hogy egyértelmű legyen: VTV boxon egy műsor kezdete után odakapcsolok egy adott csatornára. A műsor az elejétől kerül rögzítésre. Ezt azért kezdtem el így használni, mert emlékezetem szerint régi IPTV-n is így működött, ha nem így lett volna, nem használtam volna a VTV boxon. Egyébként a régi IPTV tesztben akkor elég jól benne voltam az akkori Telekom fórumon hosszú téma volt erről. Androidos boxot odakapcsolok egy adott csatormára, és csak attól a pillanattól kezdve veszi fel a műsort. Amennyiben pedig már az adott csatornán vagyok, akkor is csak a felvétel gomb megnyomása időpontja utáni műsorrészt rögzíti.
-
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160227 üzenetére
Már leírtam/leírtuk vagy 3x
Az is úgy működik hogy a voda saját szerverparkjában ,mindent rögzít 24/7 ami rögzíthető. Amikor te megnyomod a rec gombot akkor csak az adott szerver oldali felvételhez kap az accountod egy hozzáférést.
Telekom tv esetén ugyanez a szitu.Én már kezdem azt gondolni ,hogy direkt szivatsz minket azzal ,hogy még most sem akarod érteni a lényeget.
-
zoli62
addikt
Oké, akkor megkérdezem, hogy a VTV miért tudja az elejéről felvenni a műsort akkor is a felhőbe, ha a kezdés után kapcsolunk oda? Telekom bérelt hálózaton ráadásul a VTV klasszikus IPTV-ként viselkedik, ex UPC területen pedig DVB-C. Pont ezért döntenék a VTV mellett a Telekomos Androidos Tv-vel szemben, mert ezt funkciót gyakran használtam annoaz IPTV-nél is, amit a VTV-n is használhatok. A döntésemet csak az nehezesíti meg, hogy még nem tudom tesztelni a VTV boxot az új One szoftverüket, mert még mindig nem frissült box. Ráadásul a Telekom Androidos előfizetés még drágább is, minta VTV. Egyébként az a fajta IPTV tényleg legjobb volt, a belső lemezére annyi felvételt tudtam rögzíteni, hogy még két év múlva is voltak műsorok, amiket megnézhettem, mert nem töröltem le őket.
-
Capella
senior tag
válasz
zoli62 #160223 üzenetére
IPTV felhasználóként és tapasztalatból mondom, hogy boborján2 írta helyesen a time shift és műsor közbeni felvétel kezdete dolgokat.
Kár ezen tovább rugózni. Valószínűleg rosszul emlékszel.
Ha ment egy műsor, és közben eszembe jutott, hogy rögzíteni kellene, akkor felvette az egészet (+ 15 perc az EPG-hez a végén, ha úgy volt beállítva), de csak ha a műsor kezdete óta már arra a csatornára volt állítva.
Ha műsor közben, akár véletlenül csatornát váltottam, akkor visszaváltva már csak attól a ponttól kezdve rögzített, ha a rögzítésre nyomtam, a műsor eleje "elveszett". -
snyper990
őstag
válasz
zoli62 #160223 üzenetére
Rosszul gondolod. Csak gondold végig, hogy több mint 100 csatorna adatfolyamának egyidejű felvételéhez mekkora sávszélesség kellett volna. Az új Solo díjcsomagok 10 Mb/s-os minimum sávszélességet kívánnak, tehát kb. annyi kell csatornánként (SD lehet, hogy kevesebb). Hol volt gigabit+ -os sávszélesség előfizetőknél a DSL-es időkben?
Nem beszélve arról, hogy ennyi adat folyamatos, valós idejű feldolgozása (dekódolás, rögzítés) a régi boxénál jóval komolyabb hardvert igényel -
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160223 üzenetére
A tartalom tulajdonos ott nem kotkodált bele , szerencsére. Minden is felvehető volt.
A hdd-re felírta a timeshift -hez a nézett streamet meg a rögzítést.
A timeshift adat elveszett amikor a csatornáról elkapcsoltál , ha nézted pl egy órája és megnyomtad a rec gombot akkor a timeshift adat kapott egy flag-et hogy az marad és hozzáírta a műsor maradékát. Elkapcsolástól függetlenül.Alapesetben pedig mindíg a legrágebbi felvétel törlödött amikor újat indítottál. Kivétel az amit megjelöltél védett tartalomkánt.
Illetve a timeshift adatoknak dedikált méret volt fenntartva a lemezen, hogy ha tele volt felvétellel ,akkor xy ideig megállítható és visszatekerhető legyen a nézett csatorna.Egyébként szerintem a világ legjobb találmánya volt. Egy HDD-s box volt a háztartásban és arra írt/olvasott minden box. Tökéletesen tudott működni.Főleg hogy egy HBO ról felvett ritkaságot pl. visszanézhettem fél év múlva is.
A te gondolatmeneted ott bukik el ,hogy ha nem váltottál a kedvenc csatornádra (vagy nem időzítetted felvételre) akkor nem volt adat amit felvehessen a kedvenc csatornádról
Pl. ha adok neked egy 10 dvd lemezt ,hogy másold le a merevlemezedre a filmeket de a 10 lemezből 9 üres , akkor nem fogsz tudni 10 filmet lemásolni,mert fizikailag csak 1 van nálad.
Hülye példa de már tényleg nem tudom neked ezt jobban elmagyarázni
-
zoli62
addikt
válasz
boborján2 #160222 üzenetére
Szerintem pedig az IPTV box úgy működött, hogy adott műsort felvett, törölt, felvett törölt FIFO elven felkészülve arra, hogy a felhasználó bármikor az elejétől felvehesse bármely csatorna egy adott műsorát., amit a tartalomtulajdonosok engedélyeztek. A műsor vége után ezek a tárhely optimális felhasználása miatt törlésre kerültek.
-
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160221 üzenetére
akkor a szolgáltatás három évvel ezelőtti bevezetése óta miért csak most kerûl hibajavításra?
Mert magyar telekom azért!!!
De megkockáztatom hogy jól működött egy ideig.Nem vehette fel az iptv régi box, ezzel a ténnyel hiába vitatkozol.
Maximum két esetben... időzített felvétel vol rá beállítva ,vagy a háztartásban egy másik boxon az a csatorna volt nézve a műsor elejétől.Szóval a box nem volt gondolatolvasó, és nem kezdhette el a háttérben felírni a streamet a hdd-re ,ha egyszer a csatorna stream nem volt aktív(nem nézte senki,időzítve nem vette fel senki!!!!)
-
zoli62
addikt
válasz
snyper990 #160220 üzenetére
Pedig hosszú ideig volt IPTV-m. Számtalanszor vettem fel úgy műsort úgy, hogy hazamentem, át kapcsoltam az adott csatornára, és megnyomtam a felvétel gombot, és a teljes műsort felvette az elejétől. Ez a feature ugyanígy működik a VTV boxon, ami viszont Linux rendszerű, de felhő e rögzít. Másrészt, ha ez egy hibás működés az Androidos boxon, akkor a szolgáltatás három évvel ezelőtti bevezetése óta miért csak most kerûl hibajavításra?
-
snyper990
őstag
válasz
zoli62 #160218 üzenetére
Mert Telekom TV (androidos box) esetén ez valóban hibás működés.
IPTV-nél nem volt az. Ott tényleg csak annyit tudott visszamenőlegesen rögzíteni, amennyi az élő műsor visszatekerése funkció miatt helyileg eleve rögzítésre került. Ott kapott egy flag-et az adott műsor, és így nem írta felül a box, hanem megtartotta a felvételt, amíg manuálisan törlésre nem került.
-
-
zoli62
addikt
válasz
boborján2 #160207 üzenetére
Miért lenne fizikai képtelenség, amikor minden streamet, amit a tartalomtulajdonos enged, a Telekom szerverei rögzítik, majd letörlik. Egyébként a Vodafone boxon, ami szintén felhős megoldás, is úgy működik, ha éppen át kapcsolok egy adott csatorna műsorára, és meg nyomom a rec gombot, az elejétől veszi fel a műsort. Szerintem ez a normális működés.
Hát két hete, amikor beüzemeltem, mindjárt felvettem egy csatornáról egy műsort nem sokkal a befejezése előtt, és bizony csak az utolsó pár percet vette fel.
-
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160205 üzenetére
A gond az, hogy az IPTBV műsor közbeni felvétel esetén is képes volt azt előlről rögzíteni,
Fizikai képtelenség.
A nem létező adatfolyamot nem lehet/lehetett felvenni.
Kivétel ha már nézted a csatornát,amikor kezdődött a műsor, mert akkor time-shift -ben megvolt az adat.Androidos box pedig nem képes, ez már három éve így van
Hibás működés.
Bár nem tegnap volt hogy használtam , de emlékeim szerint bármikor megnyomva , az elejétől megvolt az adott műsor felvétele. -
zoli62
addikt
válasz
boborján2 #160204 üzenetére
Tudom, ezzel tisztában vagyok, amit írtál. A gond az, hogy az IPTBV műsor közbeni felvétel esetén is képes volt azt előlről rögzíteni, az Androidos box pedig nem képes, ez már három éve így van, de én most vettem észre, hogy már új elpfizetőként felvételi igénnyel csak Androidos boxxal rendelhetek előfizetést. Ezt hibának vették fel, és mint megtudtam, mások is jelezték már és foglakoznak is ezzel. Csak azon csodálkozom, hogya régi IPTV előfizetők három évvel ezelőtt az áttérésnél miért nem szúrták ki ezt, illyetve ez a dolgozói tesztben miért nem derült ki még a publikus beveztés előtt. Persze realista vagyok, ez hetek hónapok, vagy akár évek munkája lesz.
-
boborján2
senior tag
válasz
zoli62 #160203 üzenetére
Telekom tv = android box
Ami visszanézhető/felvehető ,azt a telekom a saját szervereire rögzíti. A box csak lekéri a streamet (ha jogosult vagy rá, magyarul megnyomtad rajta a felvétel gombot vagy időzítve felvetted)
IPTV = Régi HDD -s box helyben rögzített a merevlemezre. Ezért is tudtál minden felvenni és korlátlan ideig tárolni.
A felvételek eleje-vége ha lemarad az régen is megvolt.
Egyszerűen a csatorna nem tartja be az időrendet amit előzetesen kiadott és a szolgtáltató felvette az epg adatbázisba.Ezért is csináltam úgy HDD-s régi boxal anno , hogy pl. ha időzítve vettem fel a forma1 -et ,akkor az utána műsorokat is rögzítettem. Így ha csúszás volt, vagy hosszabb piros zászlós megszakítás ,akkor megvolt minden. Igaz darabokban , de jobb volt mint sehogy.
Mára ez elmúlt ,mert az m4 sporton a szép új rendszer(ekben) semmi nem rögzíthető. Nem csak itt pl. vodánál sem,meg szerintem sehol sem.
-
zoli62
addikt
válasz
snyper990 #160202 üzenetére
Mindenersetre nekem L2-es technikus vette fel hibára azt, hogy nem a műsor elejétől rögzít, később egy másik L2-es azt mondta, hogy már több hibabejelentést vettek fel ezzel kapcsolatban. Az EPG csúszást a visszajátszásnál már én is többször mergszívtam, ha például spoprtközvetítés csúszott, és vége volt a műsornak, az M!-en , ahol csak visszatekerni lehet, nem láttam, illetve ahol a következő műsornak nem volt engedélye visszajátszásra, a csúszás miatt ugrott egyet, és szintén nem láttam. A Vodafone boxot versenyeztetem meg a Telekom Andrpdos boxnxal. Mindenesetre hiába tud többet alkalmazások tekintetében az Androidos box(az előfizetés is drágább), mégis a Vodafone-nál egy hétig sokkal több csatorna visszanézhető, így ez kevésbé probléma. Viszont ellentétben az Android boxxal a Vodafone boxra egy-két gyári alkamazáson kívül más nem telepíthető. Szóval összefoglalóan azt mondod, hogy az IPTV boxon a Telekom szolgáltató mindent felvett, majd törölt, míg az Androidos boxnál csak és kizárólag a Műsortulajdonos rögzít a saját szervereire, és nem a Telekom által bérelt felhős tárhelyre, ha jól értem, ez a különbség? Mert ezt az L2-esek sem tudják neked elmondani.
-
snyper990
őstag
válasz
zoli62 #160201 üzenetére
Nem. Maga a szolgáltató rögzít, és azt küldi ki a boxnak, ha az kéri (és minden egyéb feltétel adott hozzá). Mi értelme lenne, ha hagynák több százezer boxnak, hogy ugyanazokat a műsorokat rögzítsék? Ki bírná azt tárhelylyel/ki fizetné ki annak a tárhelynek a fenntartását?
A visszanézéssel amúgy ami problémát felfedeztem, az az, hogy EPG szerint „szabdalja” a műsorokat. Ha csúszás van, és a visszanézni kívánt műsor átcsúszik egy olyan műsor idősávjába (vagy csak egyszerűen hibás/nem elég precíz az EPG időbeosztása), ami nem visszanézhető, akkor végérvényesen lemarad az adott műsor vége.
De ezt még hónapokkal ezelőtt tapasztaltam, lehet már nincs így (bár meglepne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Milyen videókártyát?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest