Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. Valakinek elállással kapcsolatban van tapasztalata, hogy kb mennyi idő amíg visszaáll a vásárlás előtti állapot? Üzletben adtuk le, azt mondták, hogy 30 nap. Remélem nem lesz annyi, mert addig nem tudok másik készüléket venni
Köszönöm.
-
Brogyi
őstag
A hálózati feszültség ingadozásra, vagy pillanatnyi hiányára gondoltam. A UPS ajándék volt, és megtetszett. Így vettem egy másikat amit már az OS kikapcsol ha kell.
Igazából jó hatással van a pörgő HDD-k véletlenszerű kikapcsolására. Szerintem kérj kölcsön ha van rá módod, és ha jó a tapasztalat akkor vehetsz egy véglegest.
-
Piftuka
veterán
válasz
user12 #146992 üzenetére
Vandával más volt a "kaland"...
Mire rájöttem, hogy nem annyira intelligens a hang-, ill. szövegfelismerője, mint azt hittem, jó sok idő elment. Nem is jutottam eredményre vele.
Aztán később újrahívtam, és pár rendkívül tagolt, rövid kifejezés segítségével végre eljutottam az ügyfélszolgálati munkatárshoz. Ami a hívásom célja volt.
(Mondjuk aztán vele kapcsolatban nagyon rossz tapasztalatokat szereztem. A lelkesedés, segítőkészség teljes hiánya jellemezte.)
A Telekom korábban nem volt jelen. Nem is lehetett, mert a mi utcánk a '80-as évek vége óta Kábelkom (tehát UPC, majd Voda) övezet része volt. Sajnos a 30-40 éves réz-alu magvas coax kábelrendszerrel, annak minden hátrányával.
Nagyon vártam már, hogy az optikai technológia ide is elérkezzen.
-
user12
őstag
válasz
Piftuka #146991 üzenetére
Amíg nincs átadva az optikai hálózat, nem kerülnek fel az optikás csomagok.
Vanda nem fog tudni információt adni a jövőbeli fejlesztésekről. A Telekom fórumra ha írsz, ott közelebb információval fognak tudni szolgálni.
Telekom szolgáltatott már már régebben is (pl dsl-en vagy koaxon)? -
Piftuka
veterán
válasz
AnonymusX #146947 üzenetére
Köszönöm a választ mindnyájatoknak! (Kedves enginev3.0 és zst is!)
A kábelt tavaly júliusban húzták be a mi oldalunkon, az utca másik oldalán néhány hete.
Decemberben hívtam a Telekom ügyfélszolgálatot (Vandával "megküzdöttem"
), akkor még semmi információt nem tudott adni az ügyfélszolgálatos, de a mi utcánk még nem is volt választható a Telekom honlapján a "megadom a címemet" funkció alatt.
Most már kiválasztható a listából a mi utcánk is, és meglepődtem, mert a fenti képen látható csomag sebessége finoman szólva sem az, amit egy optikai kábeltől vár az ember.
Szóval bízom benne, hogy ez csak valami tévedés lehet, hiszen 250-esnél lassabb csomag nem is szerepel a Telekom információs oldalán elérhető kínálatban.
-
Brogyi
őstag
Nálam többször csipog a szünetmetes, de nem látom a világításon. Szerintem nem elvetendő a helyi hiba. Nálam nem a V2 van viszont se a Sagemcom, se a router-t nem dobja el. A router átmenetileg, próbára raktam be. Az pl. gyanús, hogy az új táppal relatíve tovább ment. Az új tápban nagyobb kondi van, tehát megint visszatértünk a UPS-hez.
-
Ronam
addikt
Androidos box-szal nem tudok wifihez kapcsolódni, ennek vajon mi lehet az oka? Próbáltam megváltoztatni a jelszót, úgysem működik, azt írja érvénytelen Wi-Fi jelszó.
-
huan
őstag
válasz
Atomantiii #146971 üzenetére
Nekem is 5655v2 van jelenleg és lecserélik.
-
zst
tag
válasz
DevKiller #146970 üzenetére
Szia.
Áramvesztés elvileg nem volt, mert a szerver folyamatosan megy webmin szerint 4 napja.
Logokban kb semmi nincs ami feltűnő lenne.Ennyi van, a kb újraindulás előtt:
2023-03-14 01:32:53 Info LETH A device has been disconnected from an Ethernet port (2)A következő bejegyzés már a sikeres wifi felcsatlakozás. De az info felett már semmi kritikus, vagy error stb nincs.
Ennyi van még egy 2013-as dátummal:
2013-01-01 01:15:47 Error PPPOE :Timeout during PPP initialization PAP/CHAPEbből van több is, hasonlóan 2013-as dátum.
Igen, 5670 V2 van. Bontatlan dobozt hoztak másodjára is, előttem lett kibontva. Igaz a tápot nem cserélték le azonnal, de csak az ONT lett elvíve, így én kicseréltem az új ONT tápjára másnap. Azóta majd 3 napot szépen ment.
Srác annyit mondott, hogy most ezeket az 5670 V2-ket kapták, Technicolor nincs jelenleg. De felhívom.
-
Kaba
veterán
válasz
Atomantiii #146971 üzenetére
Nem.(még rendelkezik szoftveres támogatással).
-
DevKiller
senior tag
Logokban mit látsz?
Érdekes lenne, hogy fiber issues, vagy áramvesztés, vagy mi okból történik a szakadás.Akkor feltételezem hogy 5670AX-ed van.
Még esetleg Technicolort lehetne megpróbálni, hogy azzal mit produkál.
De ez csak abban az esetben érdekes, ha ONT hibából történik az újraindulás.Továbbá fontos kérdés, hogy tápot cseréltek nálad az ONT cserével?(Sajnos néha kimarad)
-
huan
őstag
Sziasztok,
Az ingyenes wifi6 2,5 gbps-os modemcserével pontosan milyen modemet küldenek? -
zst
tag
Tőlem hozzáértőbbeket kérdezve:
Szerintetek mitől indulhat újra az ONT...?
- Kapcsolódó egységek számában nincs változás a voda connectbox óta...
- Belső hálózat ugyanaz
- áramszünet, ingadozás nem volt.
- központi frissítés nem jött hozzáBekötés óta ez a második ugyan olyan típusú ONT, de ez is szűk 3 napot bírt ki... MAX. Ennél nincs használatban a 2,5-es port, csak a 4 gigás.
Kezd idegesítő lenni.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
korcsi #146957 üzenetére
Akkor itt valami más probléma lesz.
Asus rtax89x van az ont mögé kötve. Egy darabig minden flottul megy, időtartam változó.
Aztán az Asus wifijén megáll a kapcsolat. TV nem csatlakozik, telefon sem. Itt elértem, ha a telefont átraktam static ip-re, akkor fel tudtam jelentkezni. Net nincs.
Azt írtad, hogy létrehozza mindkét eszköz a kapcsolatot, így látnom kellene a hálózat áttekintése pont alatt a wan ip-t, dsn-t, stb, de csak ezt látom.
Merre induljak el? -
tuto558
aktív tag
válasz
Essejó #146960 üzenetére
Hát igen, pont múlt héten érdeklődtem, hogy várható-e valami, a területi illetékesektől ez a válasz jött: "Nincs tervben hálózati kiépítés az érintett lakcímen (sem visszirány bővítés, sem optika építés). Jelenleg azokon a területeken, ahol kábel hálózaton elérhető a Gigaerős csomag, ott még nincs lehetőségünk fejlesztést végezni. Bízunk megértésedben!"
Ha legalább a Digi-nek lenne optikája, de immár 6 éve csak üresen lógnak a kábeleik, pedig végighúzták az egész Táncsics utcában az optikát... futottam náluk pár kört, mire kiderült, hogy hiába van 6 éve, net nélkül van az utcában az optika, mert nincs megtáplálva, valami engedély miatt nem tudták áthozni a Grassalkovich út másik oldaláról... -
Essejó
veterán
válasz
tuto558 #146956 üzenetére
Anno mikor váltottunk az 1000/25-re és belengették, hogy lehetne felfelé akár 300 is HA...
Akkor körüljártam a témát és akkor olvastam, hogy egy tisztességesen kiépített ED 3.1 koax hálózaton 10/10 Gigára képes. Tehát lehetne akár koaxon is 1000/1000 vagy 2000/1000 csomag is. Csak annyira drága a teljes ED 3.1 kialakítása, hogy fizikailag nem éri meg nekik.
A hűsg hosszabbítás miatti HGW csere nekünk most nem szempont, mert költözünk innen az albiból, eladó lesz a ház, és kitudja milyen net lesz ott, ahova megyünk. Bár az is egy szempont. -
maxika2004
őstag
-
-
tuto558
aktív tag
válasz
Essejó #146955 üzenetére
Sagemcom 3890v3-as HGW-n volt 4db gigás port.
Hűség hosszabbítaskor kaptam helyette tavasszal az aláírásomban szereplő Sagemcom 3896AX wifi6-ost. Ezen 3db gigás és 1db 2.5gigás port van, azon mértem a 2000-t
Új HGW mikor megkaptam:
Majd első újraindítás után:
Szerk.: Kérdeztem egyébként többször is már a Telekomot, egyik műszakistól azt a választ kaptam, hogy azért nincs public-ba ilyen csomag, mert nem bírná a koax hálózatuk a terhelést ha többen is ilyen csomaggal lennének.
-
-
Essejó
veterán
válasz
maxika2004 #146905 üzenetére
Válts 2 Gigás netre, ahhoz 5670-et vagy Technikolort adnak, hátha az jobban bírja.
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
Akinek Sagemcom 5670 V2 van HW 3.0-val, megnézné nekem, hogy a connection trigger, global wan mode és a 2.5G port mode aktív? Tudja konfigolni az ONT-t? [kép]
-
AnonymusX
őstag
válasz
Piftuka #146943 üzenetére
Közel sem biztos, hogy elkészült az optika. Az hogy a kábeleket kihúzták, semmit nem jelent. A bürokrácia jó ideig eltarthat. A képen szereplő nem optikán nyújtott csomag, biztosan hallottál már a 2 Gbites netről, amit egyedül a Telekom nyújt. Na ha az megjelenik, akkor készültek el mindennel.
-
snyper990
őstag
válasz
morfondőr #146932 üzenetére
Ha még nem tetted volna, szolgáltatóváltás után érdemes a saját routert visszaállítani gyári beállításokra (főleg ha nem AP-ként van beállítva), és 0-ról újrakonfigolni.
Ha van firmware frissítés, azt is érdemes feltelepíteni#146935 ^Boss: Maga a kérdés alapján: ha jelenleg számodra megfelelően működik, inkább ne nyúlj hozzá. Ami nem romlott el, azt nem érdemes megpróbálni megjavítani.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Jött egy sms a Telekomtól, hogy cserélik a modemet wifi6-osra. Hívtak is, de nem tudtam felvenni. Visszahívtam, de egy technikai szám, további teendőm nincs.
Mikor hívnak legközelebb? (csak hogy fel tudjam venni) -
tomi5244
őstag
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata nagy méretű (TV) csomagszállításával kapcsolatban a WSZL Kft.-vel? Telekomtól kértem TV-t. Mára volt becsülve a kézbesítés, jött is csomagkövetési link, de nem vette fel velem a futár a kapcsolatot. Nem minhta sürgős lenne, de általában ide szoktak érni a csomagok időre. DPD, meg GLS-hez vagyok szokva, ott azért pontosabb infókat adnak
-
válasz
herion #146920 üzenetére
Szia!
Nem csak Te vagy így ezzel, hogy az 1000/1000 csomagban, annak az áráért többet kapsz, mondjuk a 2000/1000 sebességét. Nálam sincs lekorlátozva 1000/1000-re, pedig arra fizettem elő, azt fizetem 2 éve.
Lehet, hogy ha reklamálna az ember, esetlegesen tennének valamit...
Előfordulhat, hogy kevés még a 2.5 Gbps képes eszköz és nem éri meg nekik részleteiben foglalkozni mindig a korláttal.
De van itt elég sok Telekomos szaki, látják, olvassák, szóval... -
tuto558
aktív tag
válasz
herion #146933 üzenetére
Onnan jött a tipp, hogy anno nekem is mikor a koax 1000/25-ös netemhez új HGW jött, akkor 2000/40 sebességet mértem, írtam is anno ide a fórumra, hogy ez meg mi, mert hivatalosan ilyen csomag nincs is koax-on.
Aztán restart után beállt az 1000/25-re.Úgy néz ki, hogy új HGW/ONT első beüzemelésnél valószínűleg mindig az elérhető legnagyobb sebességű csomagprofilt kapja (még akkor is ha az hivatalosan nem elérhető "rejtett" profil, mint az én esetemben volt), és csak első restart után kapja a ténylegesen előfizetett profilt.
Szerk.: én azért indítottam újra anno, mert nem szerelő hozta, hanem futár, "szereld magad" csomagban és a leírásban írták hogy beüzemelést követően 2 óra múlva indítsam újra egyszer
-
^Boss
őstag
sziasztok!
nemrég kötötték be az optikát, a felállás a következő:
bridge módos technicolor
asus ax routerjelenleg automatic ip-vel megy a sztori, van bármi ami amellett szól, hogy átrakjam pppoe-re a routerben és ott is beírjam a user/pass-t?
-
herion
tag
válasz
tuto558 #146931 üzenetére
Köszi! Restart megoldotta.
Aggodalmam oka az volt, hogy a szerződést nem én kötöttem, csak a netet fogom fizetni. Így nem tudtam most azonnal rákérdezni az előfizetőtől, hogy merre hány méter.
Attól tartottam, hogy aki kötötte (ez egy ilyen flotta, otthoni vezetékes, illetve céges vegyesen minden, nem akarok most belemenni) a szerződést rossz net csomagot választott ki, és feleslegesen fizethettem volna többet.A szerelő egyébként semmit nem mondott arról, hogy restartolni kellene a készüléket. Idejött, behúzta a védőcsőbe az optikát, nyomkodott valamit a telefonon, még kábelen az asztali PC-n se nézett semmit, azt mondta minden oké aztán 20 perc után lelépett.
Na mindegy, lényeg hogy megoldódott a problem -
morfondőr
addikt
válasz
tuto558 #146930 üzenetére
Be, de úgy is próbáltam, hogy ki van kapcsolva. Ha az asus router wan-ját automatikus ip-re teszem, akkor is 100/100. Ilyenkor a Sagemcom-tól kap egy 192.168.0.66 külső ip-t. Az asus meg 192.168.1.xxx-on szórja tovább. Ha az asus-on pppoe-vel csatlakozok (passthrough be van kapcsolva), akkor egy rendes külső ip-t lát a wan-on, de akkor is csak 100/100.
A belső hálózaton rendszeresen másolok a NAS és PC között 100 MB/sec-el, a kábelek biztos jók. -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Androidos tv boxon a play áruházban nincs Netflix? Minden mást megtaláltam, de a Netflixet nem találom
-
morfondőr
addikt
válasz
AnonymusX #146925 üzenetére
Sagemcom-Asus
Asus wan: Sagemcom
Asus Lan 1: PC
PC
Mindenhol gigabit, de a le/feltöltés pontosan 100/100, mintha valami korlátozná mesterségesen. Előző szolgáltatónál (Tarr Kft.) ugyanezzel a routerrel 200 mbit volt a sebesség, vagyis 100-nál tud többet a router.
Sagemcom-on állítottam DMZ-t de azzal sem lett jó. -
AnonymusX
őstag
válasz
morfondőr #146921 üzenetére
Akkor nem maradt más hátra, minthogy ellenőrizd a portokat, hogy mit jelentenek róluk az eszközök. Mit mond a Sagem az Asusről, ugyanezt az Asusban a Sagemről. Aztán az Asusban, hogy mit mond a számítógéppel való kapcsolatáról és végül a számítógépen, hogy a Windows mit mond az adapter tulajdonságainál a bitsebességről.
Egy biztos, ha az Asuson PPPoE-nak állítod be a kapcsolat típusát, akkor a Sagemen legyen bekapcsolva a PPPoE passthrough, de neked kell eldönteni, hogy hogyan szeretnéd használni a két eszközt egymás mellett és ennek megfelelően beállítani (szeretnéd-e, hogy a két eszközön lógó kliensek elérjék-e egymást).
-
morfondőr
addikt
válasz
AnonymusX #146919 üzenetére
Optika jön be, gigabit mindenhol a sávszél, viszont akárhogy állítom az asus routert (sima dinamikus ip-re is) csak 100/100 mbit van. Ha ugyanazzal a kábellal rádugom a Sagemcom-ra a gépet, ami az asus wan-jába megy, akkor meg gigabit. Korábbi szolgáltatómnál 200 mbit volt a max, és azt hozta is folyamatosan.
-
herion
tag
Sziasztok!
Ma kötötték be az otthoni vezetékes internet szolgáltatást, 1000/1000Mbit/s csomagban.
A mérések során viszont 1800-1900Mbit/s sebességet kapok letöltésben. Az upload az 900-1000 körül van, az oké.
Kérdésem, hogy ez normális lenne? Remélem nem azért van, mert rossz előfizetést kaptam/kötöttek nekem. -
AnonymusX
őstag
válasz
morfondőr #146918 üzenetére
Szia!
A Sagemcom-Asus közötti kábel rendben van? Mindkét eszköz felületén meg lehet nézni, hogy az adott portok mekkora bitsebességgel üzemelnek, ha nem 1000 Mb/s értéket látsz azon a két porton, amelyen össze vannak kötve, akkor ott nem kerek valami.
Illetve nem írtad, hogy milyen netet kötöttek be, optika vagy koax. Mert pl. optika esetén nem bridge mód van, hanem PPPoE passthrough, amit egyszerűen bekapcsolhatsz a Sagem felületén, koax bridge módhoz meg elvileg az ügyfélszolgálat segítsége kell, és csak akkor lehet, ha nincs IPTV.
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Délelőtt kötöttek be egy otthoni telekomos szolgáltatást. Sagemcom eszközt kaptam, kértem, hogy bridge módba állítsák, mert szeretném a saját routerem használni. Ezt sajnos nem sikerült, úgy hagyott itt a szerelő, hogy az ő eszközükkel működik, az én routeremmel nem.
Sikerült netet varázsolnom, de csak 100 mbps a max, a telekomos eszközről megvan a gigabit (kábel nem lehet, mert ugyanazzal a kábellel mértem mindkét sebességet). Milyen beállításokat használjak a telekomos ill. az én Asus routeremen?
Előre is köszönöm a segítséget! -
zst
tag
válasz
direwolf #146916 üzenetére
Okés, de úgy belsőleg, stabilitásban, minőségben? Szóval melyik a megbízhatóbb? Mert aki bekötötte az optikát nálam, finoman szólva is nem volt jó véleménnyel az 5670-ről. Volt olyan, hogy dobozból kivéve, bekötve, el sem indult.
Uhhh, az a 12 nap nálam jelenleg ÁLOM:
Gondolkodom egy komolyabb AUSUS routeren a ONT mögé bekötni. Hátha az tehermentesítené. Vodafone Connetboxnál így egész szépen működött a rendszer, pedig csak egy Xiaomi ac2350 volt bekötve...
-
zst
tag
válasz
direwolf #146901 üzenetére
Van valami komolyabb különbség az 5670 (V2) és az FGA2235 között hardverben? Csak mert nekem 1 hét után cserélték az 5670-et másik 5670-re és az is újraindult még aznap. Eddig a 2.5-es portban használtam a belső LAN hálózatot, a 4 gigabitesben pedig a 3 TV-t. Mióta át tettem a LAN-t a negyedik gigabites portba azóta kopp-kopp nem indul újra. Ennyire szar lenne az 5670?? 1000/1000 internet...
-
norrberth
addikt
Kaptam egy ONT hez való adaptert
Reggel 7h kor hozták a T com osokEnnek semmi hangja.
És hozzávaló 12V 2AEz mehetett volna elsőre is
-
djalmasi
tag
A beszélő fél hangját is recsegve lehet hallani a túloldalon? Egy hangrögzítéssel esetleg lehetne hatni a lelkükre, pláne ha prezentálva van, hogy töltés közben jelenik meg.
-
donmackó
addikt
válasz
maxika2004 #146905 üzenetére
Ez sajna ilyen. Én is kerestem a hiba okát, de azon kívül hogy lett másik 2 vezetékes telefonunk nem jutottam előrébb. A Telekom üfsz avval kezd mindig hogy reboot-olja az ont-ot, és felhív. Ha akkor kicsörög (már pedig ki fog), leráznak avval hogy nem náluk van a probléma.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitsetek lécci :
már vagy 2 éve bekötötték ezt az optikai csodát.
1000/1000 es nettel, telefonnal
ilyen kütyüt hoztak
sagemcom 5655v2ACmár mikor bekötötték sem volt jó szerintem, de kb 2. nap vettem észre hogy mikor megy valami le-feltöltés, ( torrent pl )
akkor nem lehet normálisan telefonálni, (vezetékes )
a vonal recseg mint állat, illetve néha nincs is, és nem kapcsolható a hibaüzi, ha hivni akarok és ha bennünk hivnak akkor is...
ha kikapcsolom a le vagy feltöltést akkor megjavul....
anno jártak ki hozzánk mintha haza járnának, vagy 4-5 ször is, cseréltek kütyüt ... de ugyanolyan maradt....
azóta nem foglalkoztam vele, időm se volt nagyon rá, meg ki kapcsolgattuk a gépeket mikor telcsizni akartunk... de most rávetem magam a dologra ujból, hátha sikerül megoldást találni!
Elöre is köszi a segítségeteket!
-
direwolf
őstag
válasz
molnarpeter #146902 üzenetére
Akkor biztos nem volt 5655 raktáron. Mák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest