Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puro
aktív tag
Akkor ezek ilyenek, hiába kapcsolok ki benne mindent.
-
Puro
aktív tag
Ma megkaptam az optikát, Technicolort adtak. Az normális, hogy halkan cicereg? Elég zavaró tud lenni. Jelentsem be rögtön hibára?
-
-
törölt tag
válasz
Lauda #145593 üzenetére
Tényleg kitörölte , de nekem itt a topikba mutatja , lapot frissítve is. Cache eltárolta örökre
Amúgy elég vicc ajánlat. Van ember akit egy hónap mobilnettel rávesznek egy másik csomagra?
(Másikat én úgy értem,hogy jelenleg csak sz.rabbat és/vagy drágábbat látok, mint ami most van nekem.)
Azért erőteljesen tolja nekem is az app. -
válasz
victorhun7 #145589 üzenetére
És rögtön ki is pakoltad a neveddel és telefonszámoddal együtt a telekom otthoni szolgáltatások topikba.
-
Ákinard
aktív tag
válasz
snyper990 #145577 üzenetére
snyper990 & boxoslaca:
Köszi az infókat, továbbítottam neki.
Alapvetően elsőre ő is mobilnet-SIM kártyás routerben gondolkodott, "mégis legyen ott valami net"+"klíma vezérlésre". Csak ha már van wifi, akkor csak használja,+munka+YT DJ+...... Ezek meg eszik az adatkeretet. Céges flotta miatt lehetne 8e-ért korlátlan netes előfizu is akár, de itt merült fel, hogy akkor már a vezetékes 4500ft csak kedvezőbb.
Én valószínűleg kitaposnám a rendszerből a beköttetését, ő talán kevésbé, így most arra tipelek, hogy mobilnet lesz ebből
Mikrós net nincs.
Mondjuk én már akkor is azt mondtam, hogy fektessünk le dupla védőcsövet, amikor segítettem neki a villany földkábelt beásni... Persze nem rakott csak 1-et. -
snyper990
őstag
válasz
herrká #145586 üzenetére
Teljes mértékben!
Mondjuk szám/szám formátumú a házszám, és ezt sok rendszer nem tudja még mindig kezelni. Szám [szóköz] (emelet)számként értelmezik, pedig itt pl. a környéken nincs emeletes ház.
Mondjuk a Telekom rendszere most már tudja, de nem merem kijavíttatni az előfizetési címemet az ügyfélszolgálattal, mert a végén még költözésként adminisztrálják és kikötik az optikát, mert az „új” címen az adatbázis alapján ugyebár nem elérhető... -
herrká
senior tag
válasz
#46824192 #145578 üzenetére
Kb 8 éve költöztünk egy kis faluba a városból. Itt csak tréhom van. Egyik szomszéd mondta, hogy 250-es net van az utcában. OK. Rendelem a szolgáltatást, azt mondja a telefonban az ügyintéző, hogy az adott házszámon csak 30-as net elérhető! ??? Hát, de a szomszédnál és a túloldalon is 250-es van! Sajnálja, nálam akkor is csak 30-as! (lehet 50-es?, pontosan nem emlékszem) Akkor hagyjuk! Bementem a tréhom irodába a városba. Elregéltem, hogy mit akarok. Nézik, hát bizony az adott házszámon nem elérhető a 250-es net! Ők sem értik miért, de az egész utcában ezen a házszámon csak a 30-as mehet! Mutogatták a lakcím alapján kereshető adatbázist, tényleg az volt ott. Minden szomszédnál meg a 250-es! Végül előkerült valami góré, kiküldött egy szerelőt. Az jót nevetett mikor kijött, hogy milyen hülyék odabent, meg "fent", mert ez már nem az első eset, hogy valami gixer miatt kimarad egy-két ház a listából! Természetesen elérhető a 250-es net! Persze a telefonos szerződés nem működött. Továbbra is ragaszkodtak hozzá, hogy nem lehet nálunk ilyen net! Újra az iroda, és ott a szerelővel történő konzultáció után, sikerült megrendelni a szolgáltatást! Utána még párszor ránéztem az utca keresőben, továbbra sem volt elérhető nálunk a gyors net az adatbázisuk alapján!
-
törölt tag
válasz
snyper990 #145579 üzenetére
Nálam még koaxon sem lehetett nagyob sebességet kapcsolni, mert az adabázis.....
Vagy 2x elmondam nekik hogy valaki jó nagy ****** a cégnél ,mert mindenkinek lehet a szomszédban csak nekem nem. Na, ennek hatására valaki csak odaült az adatbázishoz és lehetett nagyobb csomag.
Kipróbálnám a munkahelyen ,hogy egy fuvarfeladatot nem tudunk megcsinálni ,mert az adatbázis nem engedi
. Szerintem kettes iroda lenne másnap és átadnák a leszámolós papírjaim.
-
snyper990
őstag
válasz
#46824192 #145578 üzenetére
Mondjuk ekkora adatbázisnál elkerülhetetlen, hogy legyen benne hiba. Viszont legalább kivizsgálhatnák, ha valaki hibát jelez benne...
Nagymamáméknál a Flip játszotta el kb. ugyanezt. Előttük van az oszlop. Jelenleg be van kötve a Telekom DSL (bár lehet, hogy emiatt van az egész), de mellette ott van az optika is, ugyanazon az oszlopon. Az összes szomszédjukra azt írja a honlapjuk, hogy elérhető a Flip, csak náluk nem. Rákérdeztem telefonon, chaten, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, mondták, hogy nem elérhető. Chaten viszont leírtam, hogy mi a helyzet a szomszédokkal meg az oszlop elhelyezkedésével. Írta az ügyintéző, hogy írjak nekik emailt, úgyhogy megírtam nekik emailben is. Jött is a válasz pár napra rá: megnézték az adatbázisban, nem elérhetőMondjuk nekem mindegy, ha nem kell nekik új előfizető, hát legyen. De az biztos, hogy ezzel a szememben megszűnt komolyan vehető szolgáltatónak lenni, és rokonoknak/ismerősöknek sem ajánlanám ezek után
-
törölt tag
válasz
Ákinard #145576 üzenetére
Itt senki nem tudja ezt megmondani. Ha 5 méterre lenne az oszlop ,akkor is simán kitalálhatják hogy nem lehet ,mert az adatbázisuk azt mutatja
Anno dsl bekötéssel szívtam egy csomót. Nem kötötték be ,mert hát az adatbázis így meg úgy.
Aztán mikor megláttam a telekomos kocsit a dsl központnál odasétáltam ,ott volt egy idősebb szerelő.
Elmondtam neki mit akarok ,mi a bajom , és hogy ha hátranéz ,kb. 200m -re ,ott lakom.
Azt mondta "ezek hülyék".Másnap kijött és bekötötte.
Na, ennyit a nagy vízfejek által kreált adatbázisról, meg címlistáról meg a többi baromságukról.
Csak egy ember kellett, aki csak egy kicsit dolgozni akart ezen a problémán.Persze tudom , nincs két egyforma bekötés és ez koránt sem hasonlít az enyémhez.
Csak azért írtam ,hogy ha nincs kedvük dolgozni, akkor várhatod a csodát. Ha meg van ,akkor egész gyorsan meg lehet oldani mindent.((10+ éve már Polisor úr is megmondta ,hogy az adatbázisotok egy sz@r. "De mi invitel vagyunk! Nem baj akkor is az!
))
-
snyper990
őstag
válasz
Ákinard #145576 üzenetére
Ez annyira összetett, hogy a szolgáltatónál kellene inkább érdeklődni. Valószínűleg egyedi elbírálás alá fog esni.
Már az sem biztos, hogy ekkora távolságra egyáltalán érdemes elvinni réz érpárt, nem biztos, hogy elég erős marad a végére a jel, hogy egyáltalán használható legyen. Rézhálózatot helyileg fejleszteni pedig nagy valószínűséggel nem fognak.Pár dolog viszont elég biztos:
- a telken belüli ásás/kábelfektetés, esetleges segédoszlop-állítás költségeit nem fogja állni a szolgáltató
- villanyvezeték mellett nem futhat árnyékolatlan réz kábel (árnyékolt sem biztos)Érdemesebb lehet inkább másik szolgáltató és/vagy alternatív megoldások után nézni, mint pl. mobilnet, vagy ha van olyan szolgáltató a közelben, mikrohullámú net
-
Ákinard
aktív tag
Kollégám szeretne telekre Telekomot beköttetni. Ha jól sejtem, sima réz kábel van. A telek külterületen, de a belterület határától 2 oszlopnyira van. A belterület utolsó oszlopán van utoljára ez a szürke elágazó doboz, a külterület felé innen indul több házhoz is kábel:
A telek egyik (távolabbi) sarka előtt van egy villanyoszlop, a belterülethez közelebbi oszlopig van még egy másik telek. A ház az utcától messzebb, sacc/kb 40 méterre van.Kérdés, hogy ilyenkor hogy kötik be neki? Egyáltalán minden esetben bekötik, vagy mondhatja a T hogy neki ez túl bonyolult/nem éri meg? Ha mindenképp bekötik, akkor segédoszlop esetén az oszlop, földkábel esetén az árokásás, fektetés stb díja és munkája a T-t terheli telken belül is? Hogy megy ez az egész? Itt is játszik, hogy az ingatlanig beköti a T?
A villanyt az eon bazi egyszerűen áthozta a kerítés alatt, a sarokra kirakatott villanyórához, a 40-50 m földkábelt megoldja meg ahogyan akarja...
Ha esetleg földkábel lenne, akkor az lehetséges, hogy az oszlop mentén lehozzák földbe, be a villanyóra közelébe majd onnan futhat a villany földkábelével azonos védőcsőben a házig?
-
-
Sziasztok!
Egy társasházba költöztünk albérletbe, ott a voda és telekom elérhető csak.
A telekomot választottuk a magenta1 miatt, bevontam az otthoni szolgáltatásokhoz a mobil előfizetésemet.
Sajnos !!csak!! xDSL, azaz VDSL megoldás érhető el, ahogy látom bonding is van.
Ezek a vonali adatok nem túl jónak tűnnek, szerintetek mennyire számít rossznak?
30/5 Mbit jön kb wifin, telón tegnap mértem. -
snyper990
őstag
válasz
Nescafé #145569 üzenetére
Tehát akkor még egyszer: a HGW-nek is fel kell építenie egy PPPoE kapcsolatot, hogy menjen az adás (meg legyen net a boxon, ha androidos). Add meg neki a PPPoE adatokat. Két PPPoE session engedélyezett, mehet egy a saját routeren és egy a HGW-n is egyszerre.Mivel így az Asust routerként használod, a LAN része is lényeges, mivel azzal tudod megmondani neki, milyen beállításokkal hozza létre az alhálózatát. És mivel a saját router konfigurációja abszolút nem szolgáltatói hatáskör, így innentől ez itt teljes mértékben off topik:
Asus LAN IP-je kb. bármi lehet, de otthoni hálózatok esetén konvencionálisan 192.168.0.0 és 192.168.255.255 közötti címeket szoktak használni. Lehet pl. 192.168.50.1, ha már a .50.x-es tartomány ilyen szimpatikus. Csak ne felejtsd el, mit állítasz be neki, mert azon fogod tudni elérni a belső hálózaton (pl. az admin felületét is). Alhálózati maszk lehet 255.255.255.0, így az alhálózat 192.168.50.0-tól .50.255-ig fog terjedni.
DHCP-t is engedélyezd rajta, mert máskülönben manuálisan kell adnod IP-t minden csatlakozó kliensnek a saját beállításaikban. A DHCP tartományt az alhálózat tartományából jelöld ki. Ha nem akarsz eszközszám-korlátozást/statikus IP-(ke)t osztani (mivel azokat érdemes a DHCP-tartományon kívülről), lehet 192.168.50.2 - 192.168.50.254.
Ha meg nagyon nem megy, szerintem engedd el a dolgot és állítsd át AP módba a routered, amíg nem olvasol utána kicsit jobban a hálózati alapoknak -
-
snyper990
őstag
válasz
Nescafé #145565 üzenetére
Miért szeretnéd ezt?
Ezt koaxnál érdemes megcsinálni, ha saját routert szeretnél routerként használni. Nálad optika van.
Ha nem lényeg, hogy a HGW-hez és a saját routeredhez csatlakoztatott eszközök egy alhálózaton legyenek, és mindenképp ragaszkodsz a saját routered routerként való használatához, állítsd be a PPPoE passthrought-t, és a saját routereddel építs fel egy PPPoE kapcsolatot.
Ha egy alhálón akarsz mindent, akkor mindenképp a HGW-nek kell az IP-ket osztania.
Ha azon kikapcsolod a DHCP-t, akkor a set top box beállításaiban kell adnod neki manuálisan egy IP-címet, különben nem fog tudni csatlakozni.
Továbbá ugyanazt a DNS-szervert megadni kétszer teljes mértékben értelmetlen. A másodlagosnak add meg a Google másodlagos DNS-szerverének a címét (8.8.4.4), vagy egy másik DNS-szolgáltató elsődleges címét (pl. Cloudflare: 1.1.1.1) -
Krinyo
senior tag
válasz
Scarabe #145544 üzenetére
Vannak ASUS-ok, amiben IGMP snooping van, de transport nincs! Az AX82U-m is ilyen, én is meglepődtem az AC68U után, ami ezt gond nélkül megcsinálja. Ráadásul ugyanaz a branch van rajta, mindkettő 388-as sorozatú firmware-rel rendelkezik, fogalmam sincs ez miért jó az ASUS-nak. Szerencsére vezetékes kapcsolat, úgyhogy egy gigabites switch-csel megoldottam, de meglepő tapasztalat volt számomra is.
-
labuwx
tag
Sziasztok!
Valaki, aki magentás és van magentán kívüli mobilja is, meg tudná nézni, hogy a telekom.hu-n hogyan vannak csoportosítva a szolgáltatásai?
Így?
> Magenta box
> Otthoni szolgáltatások
> Mobil szolgáltatások
> magentás mobil
> Mobil szolgáltatások
> nem magentás mobilVagy így?
> Magenta box
> Otthoni szolgáltatások
> Mobil szolgáltatások
> magentás mobil
> nem magentás mobil -
Kaba
veterán
Márciustól bővül a kínálat egy új csatorna lesz elérhető a MAX4.
-
Essejó
veterán
válasz
Gtaati #145549 üzenetére
Allianz-al én mostanában elég sokat beszélek. 4 éve volt egy karammbolom ahol az autóm gtk-s lett. A baleset okozója dupla záróvonalon keresztül érkezett. Már bírósági ítélet is van beküldve az Allianznak de további papírokat akarnak, hogy van-e jogalapom arra, hogy az ellen kötelezője alapján kifizessenek. Pl rendőrségi határozatot, de ilyen nincs mert az ügyészség nem fogadta el, és lett belőle bíróságon per. Idén januárban lett ítélet, de még mindig a jogalapon lovagolnak.
-
Gtaati
őstag
válasz
Essejó #145548 üzenetére
Telefonon hívtam az ügyfélszolgálatot, ide oda kapcsoltak. A végén a hölgy azt mondta, hogy igen kiterjed rá. De ugye ami a honlapjukon meg elérhető, amit fentebb a kolléga is közzé tett:
"A Biztosító nem tartozik szolgáltatási kötelezettséggel:
A készüléket használó 16 éven aluli kiskorú személy tevékenységéért, mulasztásáért, bármilyen egyéb magatartásáért vagy olyan kárért, amely olyan készülékben következik be, amelyet 16 év alatti személyre bíztak. Kiemelten vonatkozik ez az iskolában történő lopásra, amennyiben a készülék a Biztosított 16 év alatti Hozzátartozójánál volt."
És én ezt telefonon fel is olvastam az ügyintézőnek, nagy csönd, türelmet kért és ezt követően erősítette meg, hogy kiterjed. Próbáltam a telekom chat ügyfélszolgálatot is, mert ott írásban nyoma van, de a hülye roboton kívül senkivel nem tudtam beszélni. Mondom jó Allianz a szolgáltatást nyújtója, felhívom őket de nem tudtam ügyintézővel beszélni, illetve semmilyen készülék biztosításhoz tartozó menüpontjuk nem volt. -
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Az új androidos box-ból van már valakinek kinn teszten? A kliens szoftver miatt ugyanazokkal a hibákkal számolhatunk vagy lesz érdemi javulás? Időseknek családban ismerősi körben nem merem ajánlani a mostanit. -
Capella
senior tag
Hamarosan új SmartBox lesz. [link]
Nem tudom mennyit fog segíteni. Nekem mindig az volt a gondolatom, hogy a jelenlegi Android box hardvere se túl jó, és nem kellene ezt hosszútávon fixálni a szolgáltatónak. Most lesz valamivel jobb.
Itt többen azt mondták, hogy igazából a box szoftverével van a gond.
Ezzel együtt, akik a régi IPTV megszokott előnyeihez ragaszkodnak (nagyobb felvételi szabadság, felvételek tárolhatósága, reklámok áttekerhetősége), azok önként nemigen váltanak ezután sem az újra. Hiába a SmartBoxnál a 4k és egyéb lejátszási opciók, és még netán a bosszantó hibák is csökkenni fognak az új boxszal. -
Scarabe
csendes tag
válasz
snyper990 #145541 üzenetére
Sajnos a 3-ból 2db- nál nem, de a furcsa hogy egy 9 éves AP-vel gond nélkül mennek ha visszakapcsolom, a modern eszközön viszont nem. Próbáltam AC re visszatenni, szétbontani a jelet 2.4/5-re stb. De kifogytam az ötletekből, ezért gondoltam hátha valaki tapasztalt már hasonlót.
-
Gtaati
őstag
válasz
Essejó #145542 üzenetére
Én nem álmodozok, szó sincs ilyenről, teljesen jóhiszeműen tettem fel a kérdést. Most egy oled van a fent a falon(5 éves), azt szeretnénk lecserélni nagyobbra. Mivel nappaliiban van, így élettér, van két kis gyerekünk, eddig semmi ilyen jellegű problémánk nem volt, és úgy neveljük őket, hogy vigyázzunk a dolgainkra, de sajnos lehet. Értem amit mondasz, de akkor megfordítva a dolgot, a biztosító ne ködösítsen, hanem kerek perec írja le hogy mire terjed ki és mire ne. Mivel ez így konkrétan tv esetére nincs, vagy legalábbis nem találtam akkor a ködös talán-lehetért cserébe nem fogok neki 5 évig fizetni, csak ha van értelme. Nem hiszem hogy bárki kinyírná szándékosan a 7-800 ezer ft-s oledjét..... De nyilván bármi lehet.
-
Scarabe
csendes tag
Sziasztok,
Cseréltem a régebbi AC1700-as wifimet AX5400-ra és most az Android Box-ok csatorna váltást követően 10 másodpercig mennek, majd 25 másodpercig megáll a kép, ezek után elindul és gond nélkül megy. Esetleg tapasztalt ilyet valaki? IGMP Snooping enabled, band steering enabled (mint a korábbi wifinél is), nem látom okát miért történik. Egy ASUS TUF-AX5400-ról van szó. -
AnonymusX
őstag
válasz
Gtaati #145535 üzenetére
Véleményes, hogy gyerek mellé jó döntés-e: [link]
A lenti megfogalmazás inkább mobiltelefonra illik, amit a gyerek kezébe nyomtál és magánál tart, kérdés, hogy a biztosító mit érthet tévé esetén azon, hogy gyerekre bízták? Otthagyod tévézni és közben jól összetöri, akkor lehet bukta. Ezen érdemes volna akár magával a biztosítási szolgáltatást nyújtójával egyeztetni.
"A Biztosító nem tartozik szolgáltatási kötelezettséggel:
A készüléket használó 16 éven aluli kiskorú személy tevékenységéért, mulasztásáért, bármilyen egyéb magatartásáért vagy olyan kárért, amely olyan készülékben következik be, amelyet 16 év alatti személyre bíztak. Kiemelten vonatkozik ez az iskolában történő lopásra, amennyiben a készülék a Biztosított 16 év alatti Hozzátartozójánál volt." -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt olyan telekom ügyfél aki hűségre vásárolt tv-t és kötött rá telekom garancia max csomag biztosítást. Az ügyfél szolgálat szerint, balaseti kárrra is kiterjed. Nekünk két gyerek mellett fontos lenne. A kérdésem az lenne, ha pl. valamelyik gyerek valamit hozzávág a kijelzőhöz és tönkremegy, akkor ebben az esetben a biztosítás miatt cserélik ingyen, bármilyen költség mentesen? Mert egy 65" oled kijelző nem kis összeg.
Jelenleg is oled van, meg a gyerekek is úgy vannak nevelve, de az ördög nem alszik és bármikor bármi történhet sajnosKöszönöm!
-
Sziasztok!
A tévéhez van lehetőségem kártyát használni vagy mindenképpen set top boxot kell?
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok, ma felhívott egy random 30-as szám egy nagyon nem hazai akcentussal beszélő hölgy rám akart sózni természetesen ingyen egy wifi 6-os routert a Telekom nevében, hogy ez aztán mindent is tud olyan gyors, hogy csak na.
Ez most komoly, vagy csak az adataimat akarta kicsalni a hölgyike? Mi a francnak adnának routert az ONT mellé feleslegesen ingyen?
-
snyper990
őstag
válasz
gjanner #145522 üzenetére
„Ebben az esetben a HGW-n és a belső routeren is 1-1 eltérő WAN címet kapsz?”
Igen.
Nem akarlak rábeszélni a HGW használatára. Mindenki azt csinál, amit akar. Csak van, amikor kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a körülményekhez, még ha csak átmenetileg is.
„nincs olyan eszközöm rajta, aminek kellene a HGW általi net”
De lehet, hogy magának a HGW-nek kellene. Egy próbát szerintem megér. Hátha javít a stabilitásán, ha eléri a netet.A PPPoE passthrough-t magán az engedélyezésen kívül más beállítás tudtommal nem befolyásolja
-
gjanner
tag
válasz
snyper990 #145511 üzenetére
Értelek, és jeleztem is az előző hsz-ben, hogy valószínűleg mindent tudna, amire használnám, de én (még ha neked nem is logikus) egy saját routeren szeretném kezelni a hálózatomat. Nem akarok extra switchet, nincs olyan eszközöm rajta, aminek kellene a HGW általi net (IPTV, STB). Ergo nem látom értelmét a PPPoE dupla sessionnek.
- A "ban" dolgot nem magamtól vettem, a kozosseg.telekom.hu fórum oldalán olvastam valahol (sajnos most nem találom) - persze ettől még lehet hogy hülyeség.
- Router csere ügyben már korábban érdeklődtem a "milyen router..." topikban, csak gondoltam előtte futok egy kört itt setup oldalon (nem router csere ügyben)De alapvetően az eredeti kérdésem lenne továbbra is a cél, ahelyett, hogy a Sagemcom normál módú használatáról szeretnél meggyőzni
Feleslegesnek tartom hogy kezeljen bármit is azon kívül, hogy átengedi a saját routerem felé a kapcsolatot és fogadja az optikai szálat. Tehát ha valaki használja a Segemcom 5670-et WR1043ND-vel, PPPoE passthrough módban, szívesen venném a tapasztalatait és beállításait. Köszönöm!#145512
Ebben az esetben a HGW-n és a belső routeren is 1-1 eltérő WAN címet kapsz?
(nekem furcsa, de nem értek hozzá...) -
snyper990
őstag
Dupla NAT akkor van, ha egy router egy hálózaton belül hoz létre újabb alhálózatot.
Két külön PPPoE session két külön kapcsolat a WAN felé, hiába vannak fizikailag összekötve, logikailag nem azonos helyi hálózaton van a HGW és a router. Ilyenkor a HGW lényegében csak átjáró (a PPPoE forgalmat átereszti -> „PPPoE passthrough”), a router kb. közvetlenül kommunikál a WAN-nal -
Puro
aktív tag
válasz
the radish #145512 üzenetére
Nálam csütörtökön kötik az optikát, de csak net+tel+meglévő mobil lett magenta1-be fogva.
Ilyenkor nincs dupla nat, ha ez a sagem is bejelentkezik? Nekem is fontos, hogy kb. modemként működjön az eszközük, minden mást a saját eszközeimmel intézek. -
snyper990
őstag
válasz
the radish #145515 üzenetére
Az is simán elképzelhető, hogy tévedett az illető. Előfordul
-
snyper990
őstag
válasz
the radish #145512 üzenetére
Viszont olyan is volt már, aki azt írta, hogy direkt elrontotta a PPPoE adatokat a HGW-n, az adás mégis ment... Szóval lehet, hogy az IPTV-s VLAN anélkül is felépül
-
Kbali
nagyúr
válasz
patrikcoc #145507 üzenetére
Én most épp ezt a HDMI calibrationt-t csináltam meg vagy 2 napja, most éppen nem váltogatja a felbontást, de tegnap mondjuk simán kétszer rebootolt: egyszer a guide-ból, egyszer műsor közben.
Mondjuk előtte a TV-t meg a boxot is áramtalanítottam hosszabb időre, mert már a TV-m is elállítódott (vagy beszart a HDMI port, amibe dugva volt a box - most átdugtam másikba). -
the radish
senior tag
válasz
snyper990 #145511 üzenetére
"„A dupla PPPoE biztosan működik?”
Nagy valószínűséggel igen. Felmerült már itt, hogy nem minden területen, de nekem nem tűnt bizonyítottnak."
Ez így van:
Nálam a beüzemelésnél ki is hangsúlyozták, hogy nincs akadálya a PPOE passthrough-nak, de a F@st-ban hagyjam bent ugyanúgy a bejelentkezési adataimat, mert különben az arra csatlakoztatott eszközök nem tudnak kilépni a netre. Nos ez így logikus is és miután arra - a routeremen kívül - egy STB is van csatlakozva, elengedhetetlen az önálló, routerként funkcionáló működés is. Egyébként kipróbáltam, amennyiben törlöm a belépési adatokat, természetesen csak a saját routerre csatlakoztatott eszközök másznak fel a Netre. -
snyper990
őstag
válasz
gjanner #145510 üzenetére
„elérhetősége nehézkes a vezetékes eszközeimnek”
Ez egy sima unmanaged switch-csel is megoldható, sokkal olcsóbban és egyszerűbben.„nem tetszik a felülete”
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az emlúlt évben hányszor jelentkeztem be a HGW admin felületére (legalábbis saját célra, azaz nem itt a fórumon valakinek a kérdését megválaszolni)...„távoli elérés”
Ez alatt mit értesz?„úgy érzem megérett a cserére a WR1043”
Ebben a milyen routert vegyek? topik fog tudni érdemben segíteni.„A dupla PPPoE biztosan működik?”
Nagy valószínűséggel igen. Felmerült már itt, hogy nem minden területen, de nekem nem tűnt bizonyítottnak. Próbáld ki. Ilyesmi miatt kapott user banről még nem hallottam. Fura lenne, ha elgépelt jelszóért ez járna. Az engedélyezett sessionök számát meg ők határozzák meg, hiába is próbálkozna annál többel bárki is, a próbálkozások „elhárítása” meg semmibe sem kerül. Nem értem, miért járna érte ban, különösen mindenféle figyelmeztetés meg felszólítás nélkül.„mi értelme van ennek ha 2 session nyílik?”
Ha más nem, az, hogy ha valaki mégis saját routert szeretne használni (van olyan valós igény, amit tényleg nem tud kiszolgálni), az tud úgy is, hogy közben a HGW is tud kommunikálni a külvilággal, plusz elérhető marad távolról a szolgáltató részéről is (pl. menedzsmenthez) -
gjanner
tag
válasz
snyper990 #145502 üzenetére
Max. annyi, hogy a T-s modem a padláson van, elérhetősége nehézkes a vezetékes eszközeimnek, valamint nem tetszik a felülete, távoli elérés, stb. Egyébként valószínű mindent tudna amire szükségem van, de mégsem érzem igazán dedikált menedzsmentnek az otthoni hálózatomhoz. És igen, úgy érzem megérett a cserére a WR1043.
PPPoE passthrough beálítva a HGW-n, így teszteltem és eldobálta a kapcsolatot (minth a Sagem kifagyott volna ebben az esetben, csak restart után tudtam újra elérni).
A dupla PPPoE biztosan működik? (olvastam a Telekom saját fórumán, hogy ez user banhoz vezethet, ha dupla próbálkozás van - vagy csak hibás jelszó esetén) Valamint mi értelme van ennek ha 2 session nyílik?
-
victorhun7
tag
Eddigi tapasztalat hogy előbb a boxal kapcsolom ki/be a tvt és úgy nem kergülbe.
-
patrikcoc
senior tag
-
polonic
félisten
válasz
victorhun7 #145505 üzenetére
Igen.
-
polonic
félisten
A tv-vel kapcsolatban itt is lett egy hiba. Bekapcsoláskor 480p-re vált a felbontás. Eddig kétszer fordult elő.
Más hibát még nem tapasztaltunk, teljesen jó eddig. -
snyper990
őstag
válasz
gjanner #145501 üzenetére
Van valami speciális oka, hogy saját routert szeretnél használni? Mit takar az „és egyéb”? Csak mert pl. wifis képességekben alapból köröket ver a Sagem a WR1043ND-re...
PPPoE passthrough-t beállítottad a HGW-n?
Egyébként hagyhatod, hogy a Sagem is felépítsen egy PPPoE kapcsolatot, mivel 2 párhuzamos session engedélyezett -
gjanner
tag
Üdvözlet!
Friss Telekom optikai 1000/1000 net előfizetője lettem (csak net) amihez egy Sagemcom F@st 5670v2-t kaptam. Szeretném a saját routeremet használni a hálózat (vezetékes/WiFi) DHCP és egyéb kezelésére, ezért láttam, hogyan kellene megoldani a bridge módot (PPPoE). Sikeresen beállítottam, saját routerben (TP-Link WR1043ND - nem mai darab) a PPPoE név/jelszót, minden egyebet kiakpcsoltam a Sagem-en, el is indult szépen dolgozott egy 35 percig, majd dobta magát. Egy reset a Sagemnek, majd újra működött 7 percig. Azóta visszaállítottam a PPP felépítését a Sagem oldalára.
Sajnos olvastam egy kommentet (talán a Telekom saját fórumán), hogy ezt a TP-Linket dobálja többszörös próbálkozásra is. De ebben nem vagyok biztos, lehet csak setupolási gondok nálam.
Két kérdésem lenne, hogy valaki tud-e segíteni abban, hogy van-e olyan beállítás routeren ami esetleg segíthet még ezen, vagy egyáltalán mennyire kellene stabilan mennie, ha saját routerben van megadva a PPPoE kapcsolat?
A másik, hogy van olyan tippetek tuti befutó router típusra amivel stabil működést lehet összehozni (kvázi Bridge módban) a Sagemcom 5670-el?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest