Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
válasz
mastodon #144498 üzenetére
-Bekapcsolás után gyakran kifagy, késve érzékeli a távirányítót (újra kell indítani)
-Bekapcsolás után gyakran 480p-re áll át a képfelbontás
-Adás közben random összeomlik a TV-s app
-5.1 nem működik HDMI-n
-Egyéni csatornaszámozást gyakran elfelejti
-Műsorújság sokszor a jelenlegi műsort írja következőnek is
Hirtelen ezek jutottak eszembe… Az első 3 hiba a legutóbbi frissítés óta van (október), a többi meg az új felület óta (július). -
Mik az új droidos box jellemző hibái,. hiányosságai, erősségei a korábbi, felvételre is alkalmas settop boxokhoz képest?
-
Marci112233
addikt
Akkor már én is kérdeznék az RTL+ -al kapcsolatban. Meg van a kód mer SAT Szuper Családi HD csomagunk van. Be vagyok regisztrálva az RTL3 -ra, de mikor beírom a kódot akkor kivágja hogy érvénytelen. Ilyenkor mit tehetek? Nem nagyon zavar a dolog, de ha már adnak valamit akkor az működjön.
-
Harkovz
aktív tag
válasz
csako #144495 üzenetére
Köszi.Kaptam a directone-tól is,elvileg Active,de kb.semmire nem jó,semmit nem enged nézni,minden zárolva van.A DirectOne-nak van tök jó alkalmazása LG tv-re amin szintén visszanézhető sok minden viszont a retek klub műsorai szaggatnak.Gondolom nem véletlen.Nem nagy kár érte,mert csak a Mi kis falunkat néztem volna,a többi műsor és az egész retek klub semmit nem ér.
-
Harkovz
aktív tag
Sziasztok.Én nem találok RTL+ kódot csak TV2 Play kódot.Már nem jár az előfizetéshez?
-
dbocskai
tag
válasz
herrká #144488 üzenetére
Bárcsak el tudnám érni ezt a cserét, ezen a régi szaron valamiért nem tudok semmit se átállítani és ezáltal bekonfigurálni se rendesen nagyszülőknél.
Letiltom az 5Ghz-t továbbra is látszik, megváltoztatok egy beállítást, nem mentődik el, váltok channelt, nem változik meg... Ha háromszor próbálkozok akkor fél óráig el se érem a login screent ip alól.
-
herrká
senior tag
válasz
#46824192 #144489 üzenetére
Jó lenne, ha jó lenne!
Nekünk is! Ez alatt a pár nap alatt bőven jobb a helyzet, mint ezelőtt.
Tv box. Cisco van a dobozára írva. Látszólag ugyanaz mint a régi boxunk. Aton rajta van a T embléma, ezen nincs. De! A régin is van elől olyan felirat, hogy SIG, HDD stb. De csak a bekapcsoló gomb világít zölden, vagy ugye pirosan. De ennél a most beszereltnél világít a SIG melletti zöld led. Ez mi? Köszi
-
herrká
senior tag
válasz
dbocskai #144485 üzenetére
3686 V2 volt nekünk is. Hónapokig szívtunk vele. Eldobált net, semmi wifi. Folyamatosan az ment, hogy "nálunk minden rendben" önnél van a hiba. De nem cserélték ki eddig. Most egy hete megtörtént végre a csere. Azóta van net, wifi néha elmegy, de azért ég és föld a különbség! 3890 V3-at kaptunk. Ezt is úgy, hogy mikor mindent átnézett a szerelő, közölte, hogy valami pedig nálunk nem jó! mondtam, hogy elhiszem, azért kellene megpróbálni esetleg a routert kicserélni! De mindíg elzárkóznak ettől! Erre azt mondja, van nekem a kocsiban újabb. Kicserélem szivesen, de biztos nem az lesz a baj! Kicserélte, és eddig mint írtam feljebb, jó vagy jobb! (Pár hónapja egy másik, az oszloptól végig nézte. Meghúzta a fellazult csatlakozásokat, minden net kábelem mindkét végére új dugókat rakott. Újra konfigolta a szolgáltatói és a mi 2 routerünket.)
Más! Rendeltem egy második tv boxot. A régi fajtát, nem droidosat. Az eddig nálunk járt szerelők mind tagadták, hogy rosszak lennének azok. Korábbi hsz-ben írtam erről. A mai embert is kérdeztem, mi a véleménye a droidos boxokról? Állítólag sok velük a probléma!
Azt mondja: nyilván nem mondhatok rosszat! De nekem is ez a régi box van otthon és nem is fogom cserélni, amíg tökéletes nem lesz a droidos! Egyszerűen képtelenek rendesen megcsinálni a szoftveres részét! Így hát még szerinte sokáig hagyományos box lesz otthon! - Ha értem mit akar ezzel mondani :-), fejezte be. -
kuk@c
tag
Sziasztok!
Coax kábeles net+TV szolgáltatást használok itthon.
Az eddigi routeremmel (TP-Link) működött a TV is úgy, hogy a saját routeremet használtam. (IGMP engedélyezve van benne)Lecseréltem egy Synology routerre, ugyanaz a beállítással (IGMP proxy) csak egy kimeredt képet látok a TV-n. Műsorlista frissül.
Próbáltam újraindítani a beltériket (STB-3112 CDA) is, semmi változás.Tudtok még esetleg valamilyen extra beállítást routeren hogy működjön?
(külön kábel a TV-hez felejtős)@
-
dbocskai
tag
Sziasztok!
Sagemcom 3686 van egy azt hiszem 300as nethez kötve talán már jó 5-6 éve?
Van bármi esély ezt modernebbre cseréltetni a T-vel? Vagy kitalált indokokkal kell elérnem egy modemcserét? -
Voice24
őstag
válasz
molnarpeter #144478 üzenetére
Köszi, lehetséges. Több éve megvannak a boxok, de ilyen frissítés most futott le először (legalábbis én most láttam)
-
Voice24
őstag
Erre esetleg valaki?
-
snyper990
őstag
válasz
snyper990 #144472 üzenetére
Közben lejárt a szerkesztési idő, de válaszolok még, amire tudok:
3. A honlapon a csatornalistánál ha lejjebb görgetsz, csatornánként jelölve van. A gyakorlatban meg kb. vagy megy, vagy nem. Mikor hogy.
4. Ezeket akár számítógépről és egyéb okoseszközökről is el tudod érni, illetve a TVGO-t kizárólag úgy, a többihez lehet, hogy van külön Android TV-s app (a boxon Android TV operációs rendszer fut)
7. Neked kell eldönteni. Akkor biztos van értelme, ha bármikor is gondod van, bejelented a hibát (mármint hivatalos úton, nem itt a fórumban, ahogy sokan), és nem engeded lezárni a hibajegyet, amíg meg nem javítják. Minél többen jelentik, és minél több előfizető esetén jutnának el a kötbérfizetésig, valószínűleg annál hamarabb tennénének vele végre valami érdemlegeset -
snyper990
őstag
válasz
ny.janos #144471 üzenetére
Szia!
Valószínűleg nem tarthatod meg a Sat TV-t, ha technológiát váltasz (azaz ha bekötteted az optikát), így sajnos ezen kérdések nagy részének nincs jelentősége
1. Nem tudom, de M-hez is lehet kérni Record&Go-t
5. Igen, azt jelenti.
6. Az emlegetett problémák egy része tévéfüggő is. Van, akinél előjönnek, van, akinél nem. Pl. ha jól emlékszem az LG tévékkel nem nagyon szeret együttműködni -
ny.janos
tag
Sziasztok!
A rengeteg korábbi hozzászólás olvasgatása nem biztos, hogy előrébb visz abban, hogy választ kapjak a kérdéseimre, ezért inkább kérdeznék párat, biztos vannak olyanok, akik tapasztalatból tudnak válaszolni.
Előzmény: pár napja vált elérhetővé nálunk az optikai hálózat, ezért a netcsomagot mindenképpen le kívánom cserélni, a kérdés már csak az, hogy az eddigi SAT TV-t lecseréljem-e az új Telekom TV-re. A SAT TV-vel jelenleg korlátozás nélkül tudok bármilyen csatornát a boksz merevlemezére rögzíteni, de (tavasszal – nyár elején) viharok idején semmilyen TV adást nem tudok nézni.
Kérdések, amelyekre nem találtam meg a választ eddig:1. Az Archív TV mindegyik csomagban (engem konkrétan az M csomag érdekel) elérhető, vagy ahhoz kell az L csomagban foglalt Record&Go szolgáltatás is? (A SAT TV előfizetésem mellett jelenleg vissza el tudom indítani a korábbi adásokat, de nem tudom, hogy ez a felvétel opcióra szóló jelenlegi előfizetésemnek köszönhető, vagy független attól.)
2. Ugyanez a kérdés a visszatekeréssel kapcsolatban is: a visszatekerhetőséghez kell a Record&Go szolgáltatás? Ha a Record&Go leírását nézem, akkor igen, de az előző kérdésre utalva ennek csak azoknál a csatornáknál lenne jelentősége, ahol Archív TV szolgáltatás nem érhető el, viszont a csatorna rögzítését a tartalomszolgáltató nem tiltja. Hiszen aminél van Archív TV, azokat csúsztatva is lehet nézni a TVGO-n keresztül. Jól értem?
3. A Record&Go jogok alapján a legtöbb csatorna esetén nem minden műsor vehető fel / tekerhető vissza. A leírás szerint a műsor információs oldalán és a műsorújságban található erről információ. Hol tudom azt megtekinteni anélkül, hogy előfizetésem lenne? Vagy ha erre nincs mód, akkor tudtok infót, hogy az adások hány százaléka rögzíthető és mennyi nem, vagy melyek azok a műsorok jellemzően, melyeknek a rögzítése nem lehetséges?
4. Az M csomagtól kezdődően a csomag részeit képező szolgáltatások (ArchívTV, TVGO, TV2 Play Premium, RTL+ Active) elérése ugye az androidos box által biztosított függetlenül attól, hogy okosTV-vel nem rendelkezem?
5. Az előretekerés tiltása az egyes csatornáknál azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha visszatekerem az élő adást vagy elindítok egy felvételt, akkor a reklámokat kötelezően úgyanúgy végig kell nézem, mintha élőben követtem volna a műsort?
6. Elég sok panaszt olvastam a hang csúszására a képhez képest. Ez még mindig fennálló probléma illetve minden csatornát érint, vagy csak a közszolgálati adókat?
7. Szintén olvastam felvételekkel kapcsolatos problémákról. Látjátok egyáltalán értelmét a felvételre történő előfizetésnek ezek figyelembevételével, ha az Archív TV-n tényleg elérhető a csatornák jelentős része 72 óráig?
A rám szánt időtöket előre is köszönöm! -
Dinter
addikt
válasz
molnarpeter #144469 üzenetére
Az, hogy hol normális sebességgel megy, hol 3 megaval, meg 5 percenként ledobál (minden eszközön). De egyébként már raktam be saját routert, a többi eszközük nem tudom jobb e.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Dinter #144468 üzenetére
Lehet nekünk volt szerencsénk, mindenesetre én meglepődve olvastam ezt az 5655 és 250 csomag dolgot. Amúgy jelentsd be a hibát, és próbáld a szerelőt meggyőzni
Egyébként mi a gond pontosabban? (Technicolor nálunk sem 100% tökéletes, laptopon jó, telefon néha nem hajlandó csatlakozni, de nem vészes, előző routert még nem kellett berakni; 5670-nel nincs még számottevő tapasztalatom.)
-
Dinter
addikt
válasz
molnarpeter #144457 üzenetére
Nálunk júniusban ezt F@st 5655 v2-t hozták, a 2.4Ghz wifi használhatatlan rajta. Akkor végülis nincs értelme az 500-as csomagot kérnem?
-
Kaba
veterán
válasz
tibor23 #144463 üzenetére
A régi ár marad, nem kell tenned semmit(Ameddig nem változtatsz rajta a régi ár marad, nem kell hűséget sem vállalni. Az inflációs áremelés mindenképpen lesz(ez új eddig nem volt). Függetlenül szerződéstől, hűségtől, minden ügyfélnek.(benne van az ÁSZF módosításban, így nem véd meg a hűség sem). Vélhetően 5000 Ft-on belül maradsz az áremelés után is. Nem kell tenned semmit sem.
-
tibor23
senior tag
Tavaly Februarban kotottek be nalam az uvegszalat, egy evre szerzodtem. Nagyon meg vagyok vele elegedve, szeretném tovabbra is megtartani a szolgaltatast. 1 ev lejarta utan hogyan modosulnak az arak, illetve van lehetoseg ugyanazon az aron meghosszabítani (4200Ft.), mint eddig?
-
bzolika10
aktív tag
válasz
molnarpeter #144456 üzenetére
Persze, az e-közműt ismerem. Nem egy adott fejlesztés lenne a lényeg, hanem az, hogy mi alapján kell kirakni az nmhh oldalára az eljárási lépéseket. Sásdot csak egy példának mondtam, hogy ott nem volt semmi fent az optikázásról az nmhh oldalán, csak most átutazóban láttam, hogy fent vannak az oszlopokon a kötődobozok és a netes oldal szerint lehet rendelni is. Ellenpéldaként Baján mind a 4 lépcsőfok megvan( építesi engedélyről 2, használatbavételiről szintén kettő hirdetmény), bár ott nem jártam mostanában.
Azért lenne lényeges most tudni, hogy mikor építik és élesítik, mivel akkor nem hosszabbítanék a mostani koaxos szolgáltatóval hűséget februárban. Helyileg Pécsvárad lenne, december 12.én ki is jött az nmhh határozata az építési engedélyeztetési eljárás megindulásáról. Nagy átlagban ettől az állapottól kb fél év szokott lenni a hálózat átadása, csak ezt jó lenne valahogy nyomon követni, erre pedig a legjobbnak az nmhh oldala mutatkozik.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bzolika10 #144455 üzenetére
E-közmű oldalán is vannak hálózatok esetleg térképen. Milyen munkálatokat láttál az oszlopoknál eddig?
Amikor élesedik, úgyis dobálnak be papírt a postaládákba, meg persze akit otthon találnak, egyből próbálják is meggyőzni az értékesítőkMi a helyzet internetileg, Telekomos vagy-e, ha nem lenne optika váltanál más szolgáltatóra? Cégen belül nem büntetik az upgrade-et szerintem, ha technológia váltás történik.
-
bzolika10
aktív tag
Az mitől függ, hogy egy adott optikai hálózatépítés felkerül-e az nmhh oldalára? [link] Például a sásdi hálózatfejlesztésről egy betű sincs, míg máshol az engedélyeztetési eljárás megindulása, az építési engedély kiadása és a használatbavételi engedély is szerepel.
-
törölt tag
Ezt a nekem szabott ajánlatot ,hogyan kellene megnézni?
Mi az hogy másik fiókkal vagyok belépve?
Egy fiókom van , évek óta ezzel lépek be.
Illetve ha nem a megfelelő fiókkal léptem be, akkor honnan tudja ,hogy számomra van egy ajánlat? 😄(Vagy egyszerűen csak megint egy tehetséges """programozó""" elnézte a rajzot?!)
--------
@Dinter
Koax/optika esetén az előfizetett csomag és a tv adás minősége egymástól független.
...és sok sikert az androidos boxhoz -
Dinter
addikt
Üdv.
Jelenleg 250-es Telekom optika van bekötve. Gondolkozom a TV előfizetés megrendelésén is.
1. Ez elég hozzá? (4K-ra is felkészülve)
2. Ha elég is, rémlik valami olyasmi, hogy az 500-ashoz jobb hgw-t adnak. Tényleg van ilyen, vagy más, ami miatt megérheti upgradelni? 600Ft különbség van a kettő között. -
törölt tag
válasz
gyarmatinic #144450 üzenetére
Nem tudom mi ez a nagy összebútorozás a wszl -el.
Ha csak nem azért mert a bilk log. központban egymás mellett vannak és így óccsó.
De ahogy olvasom, ez a kiszállítás minőségében is megmutatkozik
-
Voice24
őstag
Hali!
Ma reggel az fogadott, hogy nem volt net (optika 1000/1000-es), még az iptv sem ment. Áramtalanítottam az ONT-t, utána helyreállt, napközben jó volt. De most este 8 előtt meg megállt a tévé, kifagyott a kép, kikapcsolni ki lehetett, de bekapcsolva hibaüzenet jött, hogy a kért szolgáltatás nem elérhető. Áramtalanítottam a beltérit, utána pedig elindult valami frissítés, de nem úgy, mint amikor az ügyintéző szokott ráküldeni frissítést a beltérire, nem ment alul a csík fekete képernyőnél. A lényeg, hogy most jó. Tudja valaki, mi frissülhetett? -
gyarmatinic
tag
válasz
dptrsk #144449 üzenetére
Már kértem chaten, hogy legalább a mai/holnapi napra javítsák át, azt mondta az ügyintéző ilyet nem lehet...de lehet emailben fogom megírni nekik...ez a WLSZ futárszolgálat meg egy 0...azt írja 04:55kor elindult a futár, se sms, se elérhetőség semmi...az oldalukon ami van szám kicsörög de többszöri próbálkozásra se veszik fel, emailre nem válaszolnak
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
gyarmatinic #144448 üzenetére
Kérd a korrigálást átvétel után!
-
gyarmatinic
tag
Üdv!
Rendeltem egy tv-t egy hete...elvileg pénteken hozta volna a futár még ma se ért ide...Garanciajegy kiállítva 12.20-ra...így akkor buktam egy hetet?
ez nagyon nem fair
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Nekem még a fehér Huawei ONT van optikán. (amúgy ezres netünk van, de még így se cserélték)
Tegnap szarakodott a net, ma reggel már nem is volt. Ügyfélszolgálat csinált egy ONT reszetet és a pppoe beállításokat is újra rászabadították. Eddig a saját router csatlakoztatása és beállítása a régi módszerrel történt. ONT-n pppoe felhasználónév "elront" és saját routeren jelentkezem be.
Most, hogy újra csatlakoztatta a Telekom az ONT-t gondoltam saját router WAN beállítasainál simán DHCP-t állítok és az ONT végzi a pppoe-t.
Próbálgatom a netet LAN-on WLanon is és megy szépen minden, sőt Switchen még egy másik Wlan is megy mind vezetékesen és Wifin is van szépen net.
Ez így stabilan menni fog? Mert akkor hagynám békében az ONT-t. Vagy térjek vissza a saját router pppoe csatlakoztatásáre??
Köszi!
T -
the radish
senior tag
válasz
snyper990 #144439 üzenetére
Bocsánat ha nagyon nyomulok, remélhetőleg itt a vége.
Telekom TV app volt a ludas. Miután kilőttem, tökéletesen ment minden. A legelején megszabadultam a Telekom launchertől , a TV manuálisan indult el, ezért volt furcsa, hogy néha működött a remote, néha nem. Aztán nem volt más ötletem és bejött. Ha nem indítom el, vagy manuálisan leállítom minden ok.
Az már csak hab a tortán, hogy megszűnt a LAN-LAN összeköttetés is és az egyik box a F@st-ról, a másik pedig az ASUS-ról megy (hibátlanul a TV is akár WIFIN, akár LAN-on), ez utóbbi tökéletesen a helyi hálózabam van, a másik pedig FTP kapcsolaton keresztül éri el az itthoni tartalmakat.
Még egyszer köszi a segítséget és az ötleteket!!! -
snyper990
őstag
válasz
Apaxp #144440 üzenetére
„Kíváncsi leszek hogy a tp-link vezetékesen működnek-e a boxok”
Lelövöm a poént előre: nem fog rajtuk menni az adás.„a tkom modem 192.168.1.1, a tplink 192.168.0.1 beállításon működik”
Tehát wifin duplán NATolsz...
Az optimális megoldás az lenne, ha a TP-Linket AP módra állítanád#144441 molnarpeter: Ja, így már világos
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
snyper990 #144436 üzenetére
Box-szal a kábel végén természetesen 100-at ír az ONT is, helyette gépbe átdugva a derótot tapasztaltam ezt, hogy 8 ér ellenére csak rövid ideig ment gigabiten, aztán lefokozta. Erre értem, hogy kábel gyengélkedik valószínűleg, viszont TV-hez van használva, szóval nem jelent gondot, de későbbiekben legalább tudni fogom, hova érdemes használni és hova nem
-
Apaxp
senior tag
Ismerkedés volt az android box lelkével a hétvégén
Segítséggel (köszönet érte) felment a netflix és működik.
A kodit felraktam, de túl sokat tud és kicsit bonyolult ezért leradíroztam.
Felraktam a VLC-t mert a boxhoz kapcsoltam egy ssd-t amin filmek vannak. Vlc gyorsan könnyen nyafogás nélkül lejátssza a filmeket.
Kipróbáltam laptopon VLC-vel lejátszani filmet, amit átküldtem a boxra és tökéletesen indul a boxon (tv-n) a film.
laptop és box ugyanazon a vezetéken switchre kötve.
Eddig a tv rész nekem jó.
A net rész: vezetékes tökéletes, viszont a wifi gyalázatos.
próbáltam megszokni hogy eldobálja a csatlakozott készüékeket, de meguntam 3 nap után.
Ami lett helyette hogy a modem lan1 portból ment egy cat6 kábel a tp-link archer ax23 wan portba. A tkom modemen kikapcsolva a wifi és a tp-link szórja a wifit. Azóta nincs wifi kiesés készülék leszakadás.
Ami még várólistán van, hogy a ppoe passtrought bekapcsoljam és a tplink csatlakozzon ppoe bejelentkezéssel. Kíváncsi leszek hogy a tp-link vezetékesen működnek-e a boxok.
A jelenlegi összekapcsolással a tkom modem 192.168.1.1, a tplink 192.168.0.1 beállításon működik.
A tp-link wifin teszteltem az ipv6-ot de az valamiért falsnak írja. De ez legyen a legnagyobb gondom. -
snyper990
őstag
válasz
vottokar #144437 üzenetére
Nem technológiafüggő szerintem, hogy hol NATol, de elő szokott fordulni. Viszont ügyfélszolgálattal ki tudod magad vetetni a CGNATból
#144438 the radish:
Nem egyszerű. Talán az otthoni hálózatos topikban tudnak segíteni
-
the radish
senior tag
válasz
Reggel tökéletesen ment minden, most valamiért a yatse kiírja, hogy offline mód, viszont működik a távirányítás, azonban a tartalmat nem mutatja, illetve a tartalom átvitel sem működik... Egyúttal a smb megosztás is nagy lassú lett... Nem tudom, nem-e a tűzfalat kéne valahogy beállítani... Passz.
-
vottokar
senior tag
válasz
Köszönöm, mondtam, hogy hülye vagyok hozzá.
Közben megnéztem eme csodás szerkezet beállítási printscreenjeit.( Telepítés után csináltam párat) Találtam egy olyat, hogy internet kapcsolat-alap-ipv4- nyilvános ip cím: 93.89.xxx.xxx. Akkor ez egy publikus IP, ha jól értelmezem. Tényleg a Telekom koaxos szolgáltatási területen szokott NAT-olni? (már vagy 6 éve digisek vagyunk, voltunk. Úgy emlékezem régen nem natoltak kábelmodemes területen. -
snyper990
őstag
válasz
the radish #144434 üzenetére
Ez gyors volt
Grat!
És akkor így megy a Kodi távirányítás meg pl. a Chromecast is, ugye?#144432 molnarpeter: Ha a box felé bármikor is gigabitet ír, az téves jelzés (gondolom meg van adva a gigabit alapértelmezett értékként, aztán a kapcsolat felépülése után módosítja az értéket, ha kell). 100 Mbites hálózati vezérlővel még ideiglenesen sem épül fel gigabites kapcsolat
#144435 vottokar: Kapsz IPv4 címet is, különben nem érnéd el azokat az oldalakat, amik csak azt használják (pl. Prohardver/IT café/Mobilaréna család). A HGW admin felületére belépve, vagy valamelyik IP-cím ellenőrző oldal segítségével tudhatod meg (pl. itt). A Google keresőbe beírva csak az IPv6-os címedet írja ki, mert IPv6-tal csatlakozol hozzá
-
vottokar
senior tag
Sziasztok. Bár telekom otthoni hálózat a fő "problémám", de azért kicsit összetett a kérdés (a hálózatos ismereteim hiánya miatt)
Lassan költözni fogunk, és az új sorházrészünkben sajna csak Telekomos koaxos szolgáltatás elérhető. Meg is kötöttük 1000/25 net és egy androidos TV box kombinációban a szerződést. Kint is voltak, beraktak egy Sagemcom F@st 3896-os hgw-t és az androidos STB-t. Működik a tv és vezetéken a net elérés is.
Mivel ez egy három szintes sorházrész beton födémekkel szükséges egy mesh hálózat kialakítása főleg a Wifihez, amihez meg is van a 3 eszköz: egy db Xiaomi AX3600 router és 2db Xiaomi AX1800-as router. Kínai firmware frissítve, vezetékes mesh kapcsolat beállítva mindegyiken (router a 3600- as és AP-k az 1800-asok) Az AX3600 perpillanat otthol is üzemel, mert panelben nem árt egy kis plusz wifi teljesítmény.
Viszont mivel a jelenlegi lakhelyünkön és a munkahelyemen is a DIGI a szolgáltató optikával ppoe-vel és ipv4-es ip címekkel meglepődtem, hogy a sagemcom netjére fellépve a "what is my IP" csak egy ipv6-os címet dobott ki a 2001:4c4c:106d..... tartományból.
Ilyenkor nem kapok én otthon ipv4-es címet, vagy mi van? Azt értem, hogy a sagemcom osztott nekem egy 192.168.0.153-as címet a saját belső címeiből (ipconfig-ból kinézve), de hogy fogom én így elérni kívülről az otthoni eszközeimet ebben az esetben. (egy nas és későbbiekben két IP kamera lenne az áldozat)
Abszolút nem értek ehhez az ipv 6-hoz. Az ipv4-hez sem de ott azért nagy nehezen eddig elboldogultam.
Azt kiolvastam itt a fórumból az összefoglalóból, hogy mivel van tv előfizetésünk nem rakathatom bridge-be a Sagemcomot. (ha egyáltalán lehet-e ezt a típust.)
De szeretném azért, hogy a Xiaomi mesh kezeljék az otthoni eszközeimet (PC, konzol, NAS, IP kamerák és wifin a laptopok telefonok és tabletek) Tudom, hogy megoszlóak a Xiaomi routerekről a vélemények, de eddig nálam tették a dolgukat amit kértem tőlük, és nem szeretnék most a Sagemcom 3896-os hülyeségeivel is pluszban foglalkozni. -
the radish
senior tag
válasz
snyper990 #144402 üzenetére
Szia!
Sikerült!!!
Az általad linkelt oldalon találtam meg a megoldást.
Eszembe nem jutott volna a routereket LAN-LAN módban is összekötni, de végül ez vezetett eredményre.
Összefoglalom, hátha valaki másnak segítség lesz:
F@st5670 routerben:
LAN1: Asus (saját) router WAN, LAN2 és LAN3: Telekom android boxok, LAN4: Asus (saját) router LAN
DHCP kikapcsolva, átjáró címe átállítva 192.168.1.2-re. (Asus (saját) router:192.168.1.1)
2 android boxon hálózati beállításoknál DHCP kikapcsolva, 2 olyan ip címet adtam, mely a saját router tartományán kívül esik (192.168.1.150 és 151), valamint az átjáró címe beállítva 192.168.1.2-re.Ebben a felállásban a boxok már látják a saját routeren elérhető hálózati eszközöket.
-
Látom azóta azt írta, hogy rendben van a sebesség az ont újraindítása után. Bevallom azért írtam, hogy jelentse be, mert az én gondolkodásomban alap dolog, hogy addig nem kérek segítséget, amíg az alap dolgokat meg nem próbáltam. Az ont, illetve a számítógép újraindítása, kábelek cseréje, több eszközön sebességmérés stb.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
pajibá #144431 üzenetére
Nekem gyanús továbbra is a kábel, ha hibátlan lenne, miért csinált volna ilyet? (Amit leraktak nálunk Smartboxhoz, az is először csatlakozik 1000-re, aztán terheléssel/kis idő után egyből ledobja 100-ra. 🤔 Nem probléma, mert a box is csak annyit tud, de gépre átdugva ezt tapasztaltam.)
-
pajibá
tag
Köszönöm a hozzászólásokat, segítséget mindenkinek. Modem újraindítás után megjavult a drága.
-
válasz
mbalazs82 #144429 üzenetére
Telekom weboldalán a címüket beírva, vagy bejelentkezve a fiókba megnézheted, hogy mi az elérhető náluk, talán van már optika. A szolgáltatáshoz kapott eszköz ingyenes, probléma esetén is a csere, de alapból olyat adnak, ami tudja a csomag maximum sebességét.
Itt szerintem nem a D-Link cuccal lesz a probléma. Hűséget pedig nem kell vállalni, ha új díjcsomagra váltanak. -
mbalazs82
csendes tag
Sziasztok! A szüleimnél van telefon-net-TV csomag és főleg a nettel kapcsolatban kellene tanács/tapasztalat. A számla szerint "NETMÁNIA M". Nem tudom, hogy ez Mbit/s-ben mit jelent az ő esetükben, mert az oldalukon nem így vannak elnevezve most a csomagok. Speedtest szerint csak 12Mbit/sec van befele. De ennek valószínű a D-Link DSL-360R (saját tulajdon és kb. Noé dobta ki a bárkából) az oka, mert azt gugliztam ki, hogy az csak 8Mbit-et tud befele WAN oldalon.
Mennyi lehet az elvi max sebesség szerintetek?
A T biztosít bármilyen kütyüt az előfizetés mellé (router/modem)? Vagy csak extra díj ellenében? Nem is értem, hogy annak idején amikor erre a csomagra "rábeszélték" őket miért nem szólt nekik senki, hogy 20 éves eszközökkel nem lesz ám jó...
Érdemes bemenni és "reklamálni" kicsit, hogy adjanak modemet vagy erre csak a szerződés hosszabbításakor van esély? Köszi! -
válasz
csababarca #144425 üzenetére
Yetteles flottában kapható 5250 Ft/hó korlátlan mobilnet, amit tehetsz mobilrouterbe.
-
csababarca
őstag
válasz
snyper990 #144424 üzenetére
Még a szembe szomszédot megkérdezem, csak ők másik utcához tartoznak, ott biztosan van, legalábbis gondolom.
És otthoni mobilelőfizetés az működhet nem? Lefedettség van.
Van ehhez eszköz, hogy mondjuk ne a mobiltelefonról osszunk netet, hanem valami mobilelőfizetéses elosztó pl? -
snyper990
őstag
válasz
csababarca #144423 üzenetére
Szia!
Más szolgáltató nem elérhető ott?
A leírtak és a körülmények tekintetében elég biztos vagyok benne, hogy tavaszra nem lesz kész a bővítés. -
csababarca
őstag
Sziasztok.
Ha az utcánkban nincs még kiépülve hálózat, akkor mi ennek a menete, hogy legyen?
Mint magánszemély igényelhetek ilyet?EGyszer már küldtem telekomnak erről kérdést, annyit írtak, hogy 2023-ra tervezik annak az utcának a bővítését, jelenleg nincsen. (ez 2022 tavaszán volt)
Van erre ráhatásom, vagy hiába igényelem meg, ők majd kiépítik amikor akarják?
Csak az internet a lényeg, tv mellékes.
Vagy van valami házban működő mobilnet, amit ilyenkor lehet kérni? Home office miatt lenne sürgős, tavasszal költöznénk. -
Troy.
addikt
válasz
snyper990 #144412 üzenetére
Igen. Szükség volt egy rövid kábelre is (~5m), ezzel mérve laptopon 700Mbit/900Mbit jött ki.
Az egészben az a furcsa, hogy anno mikor ezt kiépítettem, akkor többet is mértem a végpontot mint 100 Mbit, most viszont nem.Szerk: Amit még nem írtam, hogy a kábelnek kb. ~10 métere kültéri falon fut, kábelcsatornában.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, hogy a Technicolor fga2233 típusú eszközön, a hátul található LAN portok mindegyike gigabites? [kép]
üdv.
-
Nordik
őstag
Az miért lehet, hogy az oldal illetve az alkalmazás van, hogy kiírja magenta 1 csoportba van az elofizetesem van, hogy nem?
Pedig a kedvezmenyeknel azt írja össze van vonva. Ez valami bug lehet csak? Vagy hívjam a 1414et?
-
válasz
mbalint987 #144399 üzenetére
Szia!
Ha van rá mód, lehetőség, próba gyanánt tegyél be egy osztót, ami csillapít, -8 dB akár.
-
snyper990
őstag
válasz
the radish #144401 üzenetére
Nincs mit
Mondjuk nem az IPTV proxy beállításra gondoltam, mert ott semmiképp sem lesz a box azonos alhálózaton.
Ezt linkelték nemrég (már nem emlékszem, ki, elnézést az illetőtől), említenek benne 1-2 lehetséges megoldást, lehet olvasgatni és próbálkozni, ha nem unod még. Nem tudom, hogy valójában tud-e működni saját routerrel. -
the radish
senior tag
válasz
snyper990 #144396 üzenetére
Nos úgy néz ki, neked lesz igazad, erősen korlátozva lehet ez a Telekomos box. Csak wifivel sem sikerült a hálózati elérése a KODI-nak, HTTP hiba miatt elutasította, pedig akkor ott már látta a telefon.
Ha az ASUS routerbe beállítom az IPTV résznél a megfelelő LAN portot, akkor sem a router által kiosztott IP tartományból épül fel a kapcsolat, hanem a F@st tartomáynából, jelen esetben a 192.168.1.65.
Korábban írtál már erről, mindegy így marad.
Végül a KODI távirányításától eltekintve minden más (reklámmentes Youtube, Telekom launcher kiiktatva, teljes értékű KODI) tökéletesen működik.
Még egyszer köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest