- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
watador600 #24297 üzenetére
Biztos, hogy akksi töltésbe kezd a készülék és nem pl. az AVR kapcsol be, mert túl alacsony vagy túl magas a hálózati feszültség? Gyöször kolléga gondolatára rácsatlakozva én is mérnék egyet.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Meg tudod nézni kattanás búgás esetén mennyi abemenő hálózati feszültség,?
-
laed
aktív tag
válasz
Lehetséges hogy az akksi haldoklik?
Nem hiszem, hogy haldokolna; de lehet gyengébb, mint új korában.
-
watador600
senior tag
Sziasztok,
még Áprilisban vásároltam egy VP1600ELCD UPS-t, ami az elmúlt hetekben azt csinálja, hogy folyamatos hálózat mellett, mindegy milyen terhelés mellett 10-15 percenként elkezi tölteni az akksit, ami egy nagy kattanás után jó kis búgás követi, így folyamatosan 99 és 100% között van az akksi töltöttsége. Nézegettem a szoftverében, azt írja, hogy egészséges a UPS, futtattam self-test-et is ami "passed" eredményt kapott.
Normális ez a fajta működés? Lehetséges hogy az akksi haldoklik?
Sajnos az akksi élettartamát nem tudom megnézni, mert a profilomnál amikor kiakarom választani hogy mikor telepítettem a UPS-t "update fail" üzenet után semmi nem történik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dr.FantastiK #24294 üzenetére
Képzeld el azt a zajt, ami 3 KOMPLETT emeletet 0-24 veret, de úgy, hogy hallod 3 fallal arrébb is, hogy felpörög a klíma.
Na ehhez képest én már egy 42 unitos csumára pakolt rack szekrényt is inkább elviselnék a dolgozó sarkában
-
BB9000
senior tag
válasz
Tikakukac #24290 üzenetére
A specifikációja szerint az Aten PRO is mindent tud amit az Echo PRO sorozat tud. Az Aten PRO két évvel újabb széria, mint az Echo PRO. Konkrét személyes tapasztalatom nincs vele, de meg merném venni azt is. Neten megrendelve, a 14 napos elállás lehetőségével természetesen!
A klíma 1000 W körüli terhelését a 2000-res modelleknek ki kell bírniuk akár az Echo PRO, akár az Aten PRO sorotatból választasz.
Érdeklődve várom, hogy megszűnik-e a klíma zörgése, vagy sem. -
Gyöször
senior tag
válasz
Tikakukac #24287 üzenetére
Nekem a midea elvolt nyaron a 205Voltunkkal is. Most meg a 247-252Volttal ugyan azon a fázison. Én nemtom mit művelnek ezek. Nálam jó a rézdrót, kettőfeles megy áganként mindnehová. Imádom a klímás fórumot, a daikin meg a micsu a jó csak bár ezekben mindenhová hetente járnak a klímások. Nekem tavaly 5 évesen takarításkor a szerelő szólt, hogy csapágyas lesz, megrendeljük? Vártam egy évet mostmár én szóltam, hogy igen rendeljük meg, de ha tavaly nem mondja én idén még nem veszem észre, hogy hangosabb.
De legjobbakat kívánom az ups-el!
-
BB9000
senior tag
válasz
Tikakukac #24285 üzenetére
A szünetmentes áramforrások típusai közül az "online" az, amelyik képes arra, hogy a betáptól eltérő feszültséget biztosítson a védett fogyasztóknak. A másik két típus nem. A típusokról itt olvashatsz.
Az "online" szünetmentesek eleve drágábbak, mint a másik két típusba tartozók. Az nJoy Echo Pro az, ami megfelelően jó minőségű és elérhető árú. Ez a típus képes a beállított kimeneti feszültség 1%-on belüli tartományban tartására is. Lásd az adatlapját.
Három méretben gyártják:
- Echo Pro 1000,
- Echo Pro 2000, és
- Echo Pro 3000.
ÁK link
Az ezres sajnos egy klímához nagyon kevés. A kétezres már ok, de olyan kicsi a háromezres felára, hogy én inkább azt venném. -
Tikakukac
titán
válasz
BB9000 #24284 üzenetére
Ameddig az ELMŰ dolgozik és a dolga van, addig minden jó. Utána a teljes házban ahol csak tudtam mérni a lakásokat mindenhol 220V alatt van.
Bármi lehet a gond oka, ide kihívhatsz 20 villanyszerelőt is, csak azt mondja majd amit én: teljes káosz, 1800-as évek végi a társasház, nagyon belváros, mindenhol minden "okosba" van megoldva, ezen hibát keresni sem érdemes/lehet.
Szóval UPS kell, tényleg
-
BB9000
senior tag
válasz
Tikakukac #24276 üzenetére
OK. Akkor ez egy összetettebb ügy, mint ahogy elsőre tűnt.
Hogy kell azt érteni, hogy "a lenti elosztóig minden frankó, utána döglik meg. . ."
Úgy értsem, hogy : A társasházba bejövő mérési ponton még megvan a 230V, de nálad már csak 218V marad belőle?
Vagy úgy, hogy: Ha a "lenti elosztóba" csatlakoztatod a klímát, akkor nem zörög?
Ha máshol jó, csak pont nálad zörög, akkor lehet, hogy a hiba mégis ott van nálad a házban. Hibás kötés, hibás kábel, nem megfelelő kábelkeresztmetszet, stb. Ezeket átnézetted már egy villanyszerelővel? -
Tikakukac
titán
válasz
cinemazealot #24282 üzenetére
Igen, ezt is firtattam már.
Itt egy közgyűlés olyan, hogy majdnem verekedés történik akkora a sz@rtenger.
Ezt a részt is elengedhetjük.
Mint már mondtam az elején, minden opció megvolt ami nem a szünetmentes. Minden
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tikakukac #24281 üzenetére
És a társasháznál futottál már köröket? Pl. engedélyt kérni, hogy egy a lenti elosztóból indított hosszabbítóval megtáplálhasd a klímát egy teszt erejéig?
Mert ha jól értem, itt most a klímás és a társasház áll szemben egymással, aminek Te vagy a károsultja. Egyikük azt mondja, sz@r a betáp, a másikuknál pedig mérhetően romlik a betáp. Véleményem szerint akkor utóbbinak az a minimum, hogy engedjen egy elosztótól indított tesztet, hogy kiderülhessen, nem a feszültségcsökkenés az oka a klíma vacakolásának. Ha meg mégis (bár valószínűtlen), akkor szíveskedjenek tenni ellene, esetleg felelősségbiztosítás terhére Téged kártalanítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
cinemazealot #24280 üzenetére
Pontosan, ezért nem él esetemben az amiről a kolléga írt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gyöször #24278 üzenetére
Kültéri, felpörgési szakaszban a legdurvább.
Most amúgy a beltéri is, ez is egy visszatérő dolog, nem oldja meg már a mókuskerék persely csere sem.
HR35 az alany. Nem egy klímás volt már itt, elképesztő látni mennyire tehetetlen mindegyik amikor nem arról van szó, hogy telepítés és fizess
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #24276 üzenetére
Amúgy kaptam már egy zsír új kültérit a régit elvben máshova felrakták és ott jó volt.
A pénzvisszaadás amúgy a szerelő oldaláról menne is. Csak én nem leszek előrébb, mert bukok 150k-t minimum, annyival durvábbak az árak és nem nagyon tudok ennél jobbat venni, mert már ez is Micu
Nekem jelenleg annyi épp elég lenne, hogy figyi, itt van, nem a villany a gond. Onnantól nincs duma, vagy kapok egy beltéri-kültéri párost újonnan vagy akkor leszerelik és kezdem az egészet megint egy Daikinnal mondjuk.
-
BB9000
senior tag
válasz
Tikakukac #24267 üzenetére
Ha jól értem a problémád, akkor "csak" annyi a gond, hogy van egy rendellenesen működő klímád és akinek meg kellene javítania, az javítás helyett kifogást keres és a bemeneti feszülség alacsony szintjére fogja a fennálló hibajelensége(ke)t és emiatt nem javítja meg.
Igen, az is egy lehetőség, hogy szembesíted azzal, hogy egy 230V-ot adó eszközről próbálod üzemeltetni. Értem, hogy ez jutott elsőként eszedbe. Logikus, de van egy sokkal egyszerűbb megoldás is.
Magyarországon az elektromos áram szolgáltatója az MVM. Van neki egy dokumentuma arról, hogy milyen paramétereknek kell megfelelni az általuk szolgáltatott áramnak. Íme.
Nálad -és az ország 9x%-án mindenhol máshol - ennek megfelelő áramszolgáltatás érhető el. Minden elektromos hálózatról üzemelő háztartási eszköznek működnie kell a szolgáltató által biztosított áramról, beleértve az egyszerű villanykörtét, a vasalót, a tévét, a mosógépet, a számítógépet és a klímát. Ha nem képes normális működésre bírni, akkor az "hibás teljesítés". Ilyen esetben saját költségen le kell szerelnie és a teljes általad kifizetett összeget vissza kell adnia.
A problémád nem a szünetmentes fogja megoldani, hanem egy jó ügyvéd. -
frpeter
Topikgazda
Neked online UPS kell, az fix 230V-ot ad ki. Talán 218-nál még ezt hálózatról tudja, nem akkuról...
-
Tikakukac
titán
válasz
cinemazealot #24270 üzenetére
Vagy 10 kiszálláson vagyunk túl, az időm már régen többet ér, mint amit egy UPS-en buknék.
Qrva hangos felpörgési szakaszban és egyébként is irreálisan zörög. Mivel erre könnyű fogni ezért erre van fogva. Más kérdés, hogy ezt sem tudja senki bizonyítani és van más baj is, amiket ez nem tud okozni és szintén nincs rá megoldás, de hát ilyen ez a szakma.
A lényeg, hogy szünetmentesből egy Eaton már volt még a felszerelés után nálam, de az bezony 220V-ot éppen elérte és azt ki is nyomta magából, nekem a stabil 230V a cél.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tikakukac #24269 üzenetére
Ha csak a bizonyításhoz kell és a lakasból (akár kintről belógatott hosszabbítóval) megoldható, bérelj egy ipari aggregátort, ami fix feszültség szintet képes garantálni. Egyébként bármelyik nevesebb, akkupakkal bővíthető, min. 2 kVA-es, tiszta szinuszos UPS jó lehet, csak azon jó eséllyel bukni fogsz, ha nem tudod utána hasznosítani.
Bájdövéj, mit produkál a klíma, amibe szeretnéd a klímások orrát beledörgölni?
-
Tikakukac
titán
válasz
cinemazealot #24268 üzenetére
1 van és az egész ház ilyen.
Hidd el, minden opció pipa, csak ez maradt
-
Tikakukac
titán
válasz
roseA580 #24265 üzenetére
Igen, ezt a témát ismerem már, sajnos ezeknek az volt a vége, hogy még többet ártott, mint használt. Röviden: gagyik voltak. Tehát 10-15V körül volt az offset a 230V-hoz képest, ami már nekem bőven nem jó, másoknak lehet elég pontos, nekem nem.
Adatlapról:
Kimeneti pontosság: ±8%
Az elképesztően sok, pont ezt olvastam máshol is, ez rajtam nem segít. Nekem 1-2% fér bele.cinemazealot: Van trafóm, ezzel nincs is gond, azzal van, hogy ha ezt így prezentálom a kedves szakinak, akkor még a mostaninál is több indokot szolgáltatok arra, hogy kétségbe vonjon dolgokat.
Betonbiztos, full dobozos megoldás kell, amikor van egy tanusítványom ami oda lehet tenni, hogy figyu ez van, vége, add fel, nincs több "hát"-ozás meg "ööö"-zés. -
cinemazealot
addikt
válasz
Tikakukac #24264 üzenetére
Ha van lakatos ismerősöd, kérdezd meg, nincs-e kölcsönbe állítható toroid trafója (hagyományos trafós hegesztéshez és gépek lassításához szokták használni). Azzal be tudsz lőni egy fix szekunder feszültséget, ami akár nagyobb is lehet a primernél, viszont garantáltan szinuszos hullámformát fog produkálni, és sosem "merül le".
Vagy AVR boltból, ahogy azt a kolléga írja.
Nem tudom, lehet-e ilyet kölcsönözni.
-
Tikakukac
titán
Feketeövest keresek a témában.
A probléma azzal van, hogy a lakásban 218V a feszültség. Ezt a legtöbb cuccom bírja, a fő gond a klíma. Oh boi. Erre hivatkozva már a csillagos eget is ráfogták, hogy miért szutykos és elegem volt.
Keresek olyan szünetmentest vagy bármi mást, ami tud egy stabil 230V-ot adni ennek a szutyoknak és tudom végre bizonyítani, hogy igen srácok, nem ez a gond.
1kW alatti fogyaszról beszélünk, ez lesz a fő paraméter úgyis
-
Gyöször
senior tag
válasz
BullZeye #24262 üzenetére
12V 2A az hogy ad fel elégséges tápfeszt a kameráknak? Mennyi kamerád van? Egy ilyen átlagos made in china 2A cucc jó eséllyel másfél Ampernek már elolvad. Ha valahová 2A kell akkor legalább 5A-sat veszek. Lehet ezért villog.
Szerintem a pc táp annyit bírt, a 12V kis fos adaptereken meg jószerivel nem megy át olyan ami bajt okozna a készülékben. De nincs oszcilloszkópom. Mindig is akartam venni, de sosem vettem rá magam.
Nem hiszem hogy az ups herélte ki ezeket a dolgokat. Sok áramszünet van? Ha egy sincs akkor bele sem kotnyeleskedik az áramkörbe, csak az akksiját tölti.
-
BullZeye
veterán
válasz
Gyöször #24260 üzenetére
5 éves volt a táp, 1 éve ment azzal a konfiggal.
Sima egyszerű adapterek vannak, egyik sem hagyományos trafós, szokásos 12v 2A.#24261 BB9000
Nem kiugró a kimeneti feszültség, itt az elmúlt 24 óra:
De pont ez a bajom, hogy nem tudom, hogy jó e a UPSelső szünetmentes, akciós és kifutó volt mikor megvettem, Eatonről hallottam és nem írtak róla rosszat ezért vettem meg, na meg mert van rajta USB.
-
BB9000
senior tag
válasz
BullZeye #24258 üzenetére
Ha az UPS hibájára gyanakszol, akkor vizsgáld/vizsgáltasd meg a kimeneti feszültségének stabilitását különböző helyzetekben. Egy jó UPS mögötti elektromos berendezések nem mennek tönkre a hálózati feszültség-ingadozásoktól, mert megvédi őket az UPS.
Az általad leírt hibák nem egyértelmű, hogy ok-okozati összefüggéeben lennének az UPS-sel, de lehetséges, hogy mégis. Az UPS kimenetének alapos vizsgálatával lehet kizárni annak hibáját.
Ha nem tudod elvégezni ill. elvégeztetni a vizsgálatot, akkor az UPS csere is egy lehetőség. Ha emellett döntesz, akkor inkább egy másik gyártótól válassz. -
Gyöször
senior tag
válasz
BullZeye #24258 üzenetére
Hú ez izgin hangzik. De szerintem nem az ups a ludas, a pc tápegység milyen idős volt elhalálozásának pillanatában? Nem igazán szokták ajnározni a cm tápokat úgy emlékszem, én is akartam olyat venni, de lebeszéltek róla.
A többi ketyere meg egy-egy ac dc kapcsolóüzemű táppal működik? Van olyan a tápok közt ami nehéz, tahát trafós? Ha minden ilyen fingott volna ki, akkor talán az ups. De ezek a kis tápok majdcsak jó minőségűek és az ac oldal hibája esetén sem herélik ki a dc oldalra kapcsolt eszközt. Meg ha igen, akkor kipurcan a műszer teljesen és nem ilyen bosszantó hibákkal untat hanem túlvilágra távozik.A poe switcheket nem ismerem, analóg kamerázok. Ott nem csináltál olyat, hogy másik lyukba dugni a kamerából jövő vezetéket, másik kamera villog-e azon a porton amin most a jelenlegi villog?
-
BullZeye
veterán
Van egy EATON 5E 850i USB DIN tápegységem, amire van kötve egy szerver, POE Switch, router és szolgáltató routere. KB 20%on van a kihasználtság, ha áram elmegy 22 percet bír ki.
Mióta ezt a UPSt használom, kb 1 éve, azóta
1) A szerverben tönkrement egy Cooler Master PSU (3.3V.os ág meghalt, szabályos leállítás után nem indult el újra), 5 éves táp volt.
2) Szolgáltató Huawei routere bridge módban ugyancsak áramtalanítás után nem indult el (se kép se hang új táppal sem)
3) Dynalink DL-WRX36 router egy ideje a 2.5gbites gépemet 100mbitnek érzékeli, újraindítás se segít, másik portban egy ideig jó, aztán ugyanez.
4) A POE switchre kötött egyik kamera képe néha villog, újraindítás után megjavul.Egy közös van mindenben, hogy valamilyen módon rá van kötve erre a UPSre, okozhatja ő ezeket a hibákat, vagy csak baromi peches vagyok? Kábelek Cat7-8 SFTP kábelek, és földelve is vannak.
UPS kimeneti feszültsége a saját bevallása szerint 222 és 237V közötti tartományban volt az elmúlt 2 hónapban.
-
carpediem007
tag
Fórum átolvasása, és vásárlás után után úgy gondolom megosztok pár infót.
Vásároltam egy Eaton 5E900UD 900VA eszközt.
Hangot szoftverből ki lehet kapcsolni. Nasra át dugva se kapcsol vissza Synology DS720+ kompabilis. SYNOLOGY kompatibikizasi listán nincs fent.
Akkumulátoról megy akkor van hangja, egyhe zugás, amúgy 0!
WinNUT szoftverrel a Nas az UPS infókat elküldi a PCnek így lehet konfigurálni a teendőket.
Fogyasztás mérő az eszközbe szerintem korrekt egy Xiaomi okos konnektor hasonló infókat mutat.
96% ról 10% ra egy 240W TV-t 3 percig tartotta életben. Utánna én kapcsoltam vissza az áramot. Szerintem korrekt eszköz, igaz még nem használtam mást.
Köszönöm az itt olvasott infókat -
soultrapp
senior tag
Hello!
Vásároltam egy tapo C420S2-kameraszettet.
Érdeklődnék,hogy tudnátok-e ajánlani valami olcsó szünetmentes tápegységet,amire csak a Hub lenne kötve és kibír áramszünet esetén mondjuk 1 órát. -
laed
aktív tag
válasz
markussandor #24232 üzenetére
A 82 Ah-s akkuval jó pár óráig tud fűteni.
Csak tudjad megemelni.
-
Victoryus
addikt
válasz
Cs1csó #24236 üzenetére
Ok, értem, inverter+aksi logikusabb. Ezt kérdeztem anno a kombi kazánnál is, hogy lehetne áthidalni pl. 2 órát, de aztán nem foglalkoztam még vele.
Kameránál szerintem értelmetlen, ha csak 15 percig üzemel, mert azt kivárja simán aki lenyomja a főkapcsolót. Risztó szerencsére megy 6-8 órát is 8Ah aksival. -
totya1973
csendes tag
Üdv adott egy Taga Harmony PF-1000 tápszűrő rá van kötve TV/Router/Setop box/Aktiv hangfal/Streamer sok kisebb áramszünet volt/van mostanában szeretnék egy szünetmentes tápegységet a tápszűrő elé mit tudnátok ajánlani? Csak az lenne a lényeg hogy ne kapcsoljon le minden stand by üzemódban bírják ha véletlen hosszabb ideig nem lenne áram. (Olvastam olyat is hogy nem lehet tápszűrő elé semmit kötni egyből a hálózatra kell csatlakoztatni)
Előre is köszönöm -
PowerWalker VI 1500
64 perc után én dugtam vissza, nem tudom mennyi volt még benne, mert ellentmondásos infókat adott. Az akku körben villogott már 0 rovátkával, a sípolás általános volt, perc kijelzés ekkor már jó ideje 0-n volt.
Vissza tölteni az akkukat 1 órába telt neki. Ebből sejtem, hogy volt meg ott ktaft.
Tapasztalat valakinek? 62W lógott rajta (ez a alap eset, 170W a plafon)VI 800-at kap a kazán, már fix. 95W-ot kér max.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Gyöször #24250 üzenetére
Én Meanwell alá nem lőnék valamint a konnektoros fogyasztás felé méreteznék bőven, ha jó a hatásfoka a tápnak, akkor azzal félterhelésen se lesz gond.
Ez a Makrai, ha jól gondolom, csak cimkéz, hogy milyet, az kérdéses. Rövidzár védelmes osztót én is használok már a kisebb fogyasztókhoz, a nagyobbakhoz meg sima lengő biztosítékot. -
Gyöször
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24249 üzenetére
A konverter csak a dvr-t látja el. A kamerák a makrai ktei jelű lemezdobozos tápból megmaradt 10es, vonalanként 10x1A ptcvel biztosított rövidzár védett osztón kapják az akksi feszt. A hik kamerák adatlapján az áll, hogy dc12V +-20% vagy 25% tehát a 13,8 az teljesen jó, éjjel ha merül az akksi meg a vezető keresztmetszete nem túl komoly (utp kábel) akkor előfordult 8,4V is, akkor is működtek. De átlagos esetben 11V megvan a legtávolabbi kameránál is, ha mozgatom a motoros zoomot akkor is.
Meghát olyan 30Watott el kéne bírnia ennek a makrai konverter fittyfenének is. 1 winyós dvr-em van, nem is gondolkodtam rajta, hogy ne lenne elég. De most elültetted a bogarat a fülembe, amúgy is venni akartam a kameráknak stepup konvertert a táp oldalra a másik oldalra meg stepup stepdownt. Lehet lecserélem ezt is a DVR előtt.
Egyébként a teljes rendszer konnektorban mérhető fogyasztása 8 kamerával nappal 32,5W éjjel 58W.
-
Gyöször
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24246 üzenetére
A konverter makrai, még a bekakilt makrai táppal vettem. 2,8A 12V asszem.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #24246 üzenetére
NA ez tökösebb, csak ez drágább is. [link]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Gyöször #24245 üzenetére
A a DC-DC meanwell cucc? Ha nem, ők gyártanak olyat is, talán az kevésbé zavarna be, csak a kettő együtt már alig 70% hatékonyságú lenne, azért vetettem el, meg nekem kellene legalább 60 watt. Sok noname DC-DC meg jó ha felét tudja annak, amit írnak rá, és már akkor is melegszik.
-
Gyöször
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24244 üzenetére
Nekem van ilyen mw tápom, ezt a problémát dc dc stepup stepdown konverterrel oldom meg. Beállítható a feszültség amit kiad a táp, addig oké míg van áram, de az akksit 10,5Vig meríti. Egy nagy baj van vele, ahogy "rötyög" a vinyó a dvr-ben, nagyon ronda zavarjelet tesz a kamerák képére. Most tettem egy 10.000mF kondit a dvrhez, de csak alig észrevehető a javulás. Egyéb ötlet valakinek? Ja, nem szeretnék 4Tb ssd-t venni :-)
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
cinemazealot #24243 üzenetére
Nekem 30 wattot fél óráig bír az ugyanilyen nano gyári akksival de már újkora óta és más szünetmentesekkel is hasonló a helyzet. Akkor lenne igaz a több óra, ha direktbe az akksira lehetne kötni a szünetmentesített eszközt. Van ilyen Meanwell szünetmentes táp, ami ezt csinálja, csak ugye az a gond, hogy az meg nem folytonos 12V, hanem 11-14 között bármi, de mondjuk egy ipari panelPC vagy egyes Mikrotik routerek jól elvannak ezzel, de valami merevlemezes cuccot, amire 12V van írva, nem raknék rá, mert gondolom, ott egy nagyobb merevlemez direktbe a tápfeszt kapja szabályzás nélkül.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Dr.FantastiK #24242 üzenetére
9 Ah 12 V-on az bruttó 108 VAh energia. Azaz 108 VA teljesítmény 1 órán át... ami nyilván csak ideális papír forma. De a UPS-nek is van fogyasztása és az aksi sem ideális. Szóval igen, szerintem lehetséges. Anno nekem egy FSP Nano 600 (szerintem 7 Ah-ás akksival) egy 101 W-os lámpával a kimenetén bő 11 perc után kezdett sípolni.
-
Dr.FantastiK
őstag
Realis lehet az ??
hogy a PowerChute szerint, olyan APC ami 1200 VA, es amibe csak 9Ah egy darab akksi van, egy 110 Wattos fogyasztast 20 percig bir tartani. -
Gyöször
senior tag
válasz
Cs1csó #24236 üzenetére
Annyira jó, hogy neked nincs tapasztalatod vele, viszont a hülyeséget mindig le tudod írni, pedig kb minden hónapban megosztom veled azt a saját tapasztalatom, hogy:
1 db 7Ah akksival szerelt 600VA ups (kszar, njoy, powercom) 2 óráig visz 1 dvr+3 kamera+router nappal éjjel meg 1,5 óra körül.
1db 4,5Ah akksival szerelt 600VA Cyberpower mittoménmi lapos 3 hagyományos aljzatos valami meg 1-1,5 óráig csipogtatja ugyan ezt a szettet.Tehát igazad van, percekig. 60-120 perc között valahol az igazság.
-
markussandor
senior tag
válasz
Victoryus #24235 üzenetére
Erős túlzás a 100 W, belefér ez 30 W-ba is.
Én vettem egy használt, felújított APC Back UPS 300-at, majd miután 3 év múlva megdöglött az akkuja, egy 12 Ah-s akkut vettem hozzá, ami természetesen nem fér bele, szóval jó vastag vezetékkel kivezettem.
Másfél órán keresztül viszi a cuccaimat, az én esetemben kb 60 W-os tipikus fogyasztás esetén.
Megértem, hogy nem mindenki szeret barkácsolni, én viszont nem szeretek pénzt költeni olyanra, amit magam sokkal olcsóbban meg tudok csinálni. -
Cs1csó
titán
válasz
Victoryus #24235 üzenetére
Jó lenne, ha nem csak 15 percig menne a szünetmentesről.
Akkor mennyi ideig? A kisebb és a nagyobb teljesítményű UPS-ekben is kis akkuk vannak, vagy inkább úgy mondanám kis rendelkezésre állási időt biztosító.
Ha pl. nagyobb teljesítményűt vennel (pl. 1500-2000VA) akkor ott a kicsit nagyobb kapacitásért aránytalanul sokat kell fizetni.A legjobb megoldás:
1. ha veszel egy olcsó kis UPS-t ami percekig de viszi. (Jellemzően 1db 7-9
Ah-ás akku van bennük, de a nagyobbakban is csak 2db 9Ah-ás szokott lenni)
2. veszel egy invertert (az eg, kvázi akku nélküli UPS amire tetszőleges nagyságú akkukapacitást is ráköthetsz (20-200Ah közöttit)
Az itt ajánlott: SPS Soho 300-at (50k HUF)vagy 600-at, 1-2db nagyobb akkuval pl. 1 db 24Ah-ással pl. [link] 30,5k HUF
Tehát kb. 80k HUF-ért masszív tartási képességet kapsz. Egy kicsi UPS kb. 20k HUF egy nagyobb 40k HUF (de ebben sincs nagy akkukapa itás és a nagyobb méret miatt kis teljesítményű eszközöket kevésbé hatékonyan szolgál ki. -
Victoryus
addikt
Kérnék egy kis segítséget.
NVR-hez milyen ups ajánlott? Jó lenne, ha nem csak 15 percig menne a szünetmentesről.
2kamera+1hdd, 1 router. (számoljunk 100W-tal mondjuk)
Honnan lehet azt tudni, hogy egy szünetmentesbe mekkora/melyik aksi rakható be? A legtöbb weboldalon egyáltalán nem jelzik. Annyit tudok, hogy apc-nél lehet több aksit is használni, de gondolom egyéb gyártóknál is van hasonló lehetőség. -
markussandor
senior tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Mano66 #24224 üzenetére
CSB, Yuasa, Datasafe, Genesis, Leaftron. Amúgy érdemes egy aranyközéputat tartani tehát az árban is. Se a legdrágábbat se a legolcsóbbat nem választani.
Az adott oldalon 7-17k HUF közötti áron vannak az akkuk, az akciós Leaftron 7,6k HUF-ért vagy az általad kinézett Datasafe ami két típus is.
-
Mano66
senior tag
FSP Nano 800-ba melyik gyártó akkuját érdemes berakni. 12v 9 ah. Meghalt ami benne volt. Silányat nem szeretnék bele rakni.
Pl : [Ez] jónak számít?
-
frpeter
Topikgazda
-
amargo
addikt
válasz
frpeter #24219 üzenetére
Egyszerű a motiváció, van egy géped, amivel akkumulátor csérével szeretnél több üzemidőt elérni, mert ha nem megy, akkor a gép megy a kukába vagy jobb esetben sikerül eladni.
Én pl nem szeretek feleslegesen kidobni dolgokat és nyilván feleslegesen költeni sem.A kéziszerszámok esetében pedig azért akkumulátorosak nálam, mert egyszerűbb. Két gyerek mellett néha számít az, mire megtalálom a hosszabbítót elviszem a helyre, addigra már pont annyi időm is volt és utána pakolhatok el és még vannak előnyei a nyilvánvaló hátrányai mellett is. A fűnyíró, sóvényvágó, ágvágó, stb.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
frpeter #24219 üzenetére
Vanak retrofit akksik, amikben a BMS megoldja, de az is veszteség, szóval valóban nem az igazi megoldás, valamint én még "márkásban" nem nagyon láttam, csak ilyen ismeretlen Csing-csung gyártókét. Egyedül a Ritar volt, akiknek az ólomakksijait is láttam már itthon. [link]
-
frpeter
Topikgazda
válasz
amargo #24218 üzenetére
Ezeket az akkukat nem úgy kell tölteni, mint a hagyományos ólmosakat, szóval egy ólmosra tervezett gép fogja először magát és a házat felgyújtani. Nem is értem miért kell ezzel egyáltalán foglalkozni? Nekem is van egy ismerősöm, aki mindenáron mindenhez lítiumos akkut akar használni, azt sem értem.
Tényleg érdekel a miért! -
amargo
addikt
válasz
E.Kaufmann #24217 üzenetére
Ez nem hangzik jól
mármint a vége, nem szívesen gyújtanám fel a pincét.
Viszont, magában a technológiában nem bízott vagy ebben a megoldásban, hogy a szünetmentes kezelni tudja? Relatív sok akkumulátort tárolok a pincében a kéziszerszámokhoz, igaz nincsenek bedugva a gépbe és vas salgón vannak nekem is
Én azt néztem a méretek alapján, hogy a SUA750I-be beférne egy 12Ah-s is ( [link] tudom ebből 2 db kell) Green Cell® akkumulátor LiFePO4 12Ah 12.8V 153,6Wh lítium vasfoszfát típusú -
E.Kaufmann
veterán
válasz
amargo #24208 üzenetére
Az a baj, hogy kisebbekkel sincs itt senkinek tapasztalata, pedig vannak olyan típusok, amik elvileg bepattinthatóak ólomakksi helyére, de azok gyakorlatilag csak spéci alkalmazáshoz jó, mert pl amit én láttam 7Ah-sok, azok hosszútávon 1C-vel terhelhetőek, tehát 7A 12V mellett az 78W
, de egy 9Ah-ssal már elvileg boldogulnék, mert hálózati cuccok szünetmentes a táplálásához lenne, csak nem merek venni
Láttam egy videót, amin ilyen általad linkelt akksikat használt egy magyar fickó Angliában napelemes inverterhez, de azért sokat mondott, hogy annyira bízott bennük, hogy külön kerti szerszámosban voltak az épülettől kicsit távolabb és volt ott az akksik felett (nem egy, hanem) két AFO labda is, biztos ami biztos (petárdával és oltóporral töltött hungarocell labda, amit ha már nyaldos a láng, a petárda szétveti az oltóport )
-
Gyöször
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #24207 üzenetére
Nekem nem kell ezt a made in china feliratot magyaráznod. [kép] Csicsó szidja állandóan, neki akarok megfelelni
-
roseA580
tag
válasz
Dr.FantastiK #24205 üzenetére
Ezek a legszigorúbb értékek, én állítottam át!
Eredetileg kevésbé szigorúra volt beállítva, valószínűleg erre:Ez a másik véglet!
És ahogy már írva lett, ezen értékek az inverteres üzemmódba kapcsolás határértékei, az AVR (automatikus feszültség szabályozás) már korábban hatályba lép, DE a pontos érték nincs definiálva! (talán egyszer kimérem azt is)
Ui:
Ezt a "Estimated Runtime" értéket természetesen felejtsétek el, semmi köze a valósághoz! -
markussandor
senior tag
-
amargo
addikt
válasz
Dr.FantastiK #24209 üzenetére
Az 1000-en állítható a töltés, de alapvetően mind1 mennyi idő alatt tölti vissza, mert ritkán van az, hogy egymás után elmegy az áram hosszabb időre, sőt.
frpeter: [link] valóban nem írja, hogy a LiFePO4 -t támogatná, melyik támogatná akkor?
-
frpeter
Topikgazda
válasz
amargo #24208 üzenetére
Szia!
A felsoroltak közül egyik gép se támogatja a LiFePO4 akkukat, arról nem beszélve, hogy a Smartba ráadásul 2 kell, mert 24V-os (már ha CSAK ezt nézzük persze). Az akkuról annyit, hogy az árából kiindulva nem lehet egy nagy minőség, de nyilván ez kipróbálva derül csak ki biztosan
Amíg egy hasonló jobb fajta akku pont a duplája árban, addig elég valószínűtlen, hogy feléből kijön hasonló minőség. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Mennyire jó ez az akkumulátor?
[link] LANPWR 12V 100Ah LiFePO4 Battery with 4000+ Deep CyclesSima szünetmentesbe használnám SPS 1000i-be vagy lehet megpróbálkozok az APC 750I-be csatolni
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Gyöször #24206 üzenetére
Felejsd el azt hogy Roman UPS, mert nem az, ezek amin NJOY felirat van mind Kinaba keszult !!
egy sem romaniai gyarba !!
.. ezek csak importaljak es szorjak terjesztik az Europai piacokon.Azert jo a ViewPower mert egyszeruen megtekinthetoek az adatok, es minden beallitas nagyon kezre alloan konnyen elvegezheto.
Sok mas marka is ezt a programot ajalja a termeke melle' ! mert egy kaptafara keszul rengeteg UPS, csak mas a felirat rajtuk.
Peldaul : NJOY es PowerWalker -
Gyöször
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #24196 üzenetére
Miért jó ez a viewpower? Nekem régebbi upsekkel voltak más szoftverek, valami upsmon meg még egy nem emlékszem a nevére. Biztos megszoktam azokat, de ez nem tetszett sosem (a viewpower)
Más programot meg lehetne próbálnom feltenni? Ha sikerülne átállítani a román upsemet, hogy 248Vnál avatkozzon be ne 245nél, az maga lenne a menyország! Az éjjeli mig21 hangok nélkül IS tudnék élni -
válasz
Kolondrum #24191 üzenetére
E szerint 16 illetve 47W-ot fogyaszt, idleben és töltés alatt.
Gondolom ő azért pontosabban kimérte
Bár highnak mondja ezeket az értékeket, a listája szerint arányosan semelyik UPS sem fogyaszt kevesebbet. 1500VA line interactive szinuszoshoz képest ez teljesen átlagosnak tűnik.
-
roseA580
tag
válasz
E.Kaufmann #24200 üzenetére
Igazad lehet.
"a beállítás csak arra vonatkozik, mikor álljon át az inverterre"
Valószínűleg nem lépte át a hálózati feszültség a 287 Voltot, csak bekapcsolt az AVR.
Ennél az eseménynél nem voltam otthon, igy nehéz lett volna megmérnem.
Ha sikerül beszereznem egy toroidos feszültség szabályzót, akkor kimérem a feszültség szabályozási tartományát.Gyöször: Hitelesített voltmérőm nincs, kimeneti feszültség jelenleg UPS szerint 234 Volt, mezei műszerrel mérve 236 Volt.
A bemeneti feszültség az UPS szerint jelenleg 234 Volt, mérve 236 Volt (bypass módban mérve)
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro