- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- OLED monitor topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
cinemazealot #24820 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tibro5 #24821 üzenetére
- Maga a UPS akár évtizedekig bírhatja, persze lehetnek kivételek.
- Lehet.
- Kiveszed az aksit és rámérsz feszültségmérővel. Ha 12 V vagy az alatt van, akkor cseréled. Ha magasabb értéket mérsz, érdemes ráterhelni és úgy mérni. Ha rögtön lezuhan, akkor kuka. Ha sokáig bírja, akkor kezdődik a számolgatás, hogy vajon hozza-e a terhelés szerinti töltést.
- Ha a klasszikus méretű akkumulátor való bele, akkor mindenképpen érdemes. Ha friss aksival nem produkálja a jelenséget, akkor minek dobnád ki a tök jól működő UPS-t? Ha igen, akkor meg van egy tartalék akkumulátorod a másik készülékbe.
- Eaton, APC, FSP, Cyberpower márkák szoktak itt szavazatot kapni, de majd a többiek javasolnak konkrétumokat is. -
Tibro5
senior tag
Sziasztok,
Van egy Eaton 5E 650i tápom, kb. 6 éves lehet, és újabban olyat produkál mintha áramszünet lenne sípolni kezd aztán pár másodperc után helyreáll.
Egy otthoni truenas servert lát el árammal, és amikor így rendetlenkedik a szervert leállítja vagy csak simán leáll mert nem kap áramot...Kérdéseim:
-mennyi az élettartama a hasonló UPS-eknek
-lehet tönkrement az akksija?
-hogyan érdemes tesztelni?
-érdemes akksit cserélni benne vagy kuka és vegyek másikat?
-ha másikat kellene venni, akkor milyet érdemes?Köszi előre is
-
cinemazealot
addikt
Mindkettőben cserélhető az aksi, de egyik sem kommunikál, így az áramszünet észlelésében magadra vagy utalva.
Az APC-nek ez a modellje viszont kisebb aksival van szerelve, mint a kvázi-sztenderd 7/9 Ah-ás társai, bár nekem melóhelyen sikerült belefaragnom a klasszikus 9 Ah-sat.
És bár az APC-t minőségi gyártónak mondják, az újabb belépő szintű modelljei állítólag nem túl acélosak. Cserébe a régebbi családból is belefuthat az ember olyanba (főleg használt piacról), amiben a központi relé érintkezői össze vannak égve. De hát ilyen ez a pop szakma. Szerencsére egy olcsó alkatrészcsere megoldotta a gondomat, ma is megelégedéssel használom a készüléket.
A Hikvision-ről nem tudok mit mondani, új, belépő szintű, kínai. Sokat nem várnék tőle.
-
faki_
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy szünetmentest, elsődleges cél, hogy át tudjon hidalni rövid, pár perces áramkimaradásokat. Egy elméletileg működő APS BX500CI van, amibe akku kell és hosszabbító/elosztó, ez kb. 16e Ft-ból jönne ki. Ha érdemesebb, akkor vennék újonnan egy Hikvision DS-UPS-600 600VA-t, ami 21e ft körül alakulna. Utóbbihoz ugye nem kellene plusz hosszabbító/elosztó, a két Schuko adott, ill. ott az új termék garanciája. Teljesítményben minimálisnak tűnik a különbség, lényegesnek a nem cserélhető akksit látom (ha jól látom), más egyéb számíthatna nekem? Esetleg egy harmadik verzió? Több pénzt nem akarok rászánni.
Amiket védenék: Raspberry Pi 4 Model B (HAOS), HP 8540p (Xpenology) + egy külső USB HDD, TP-Link Vigi NVR1016H NVR + belső HDD és két router.
Bármelyiknél szoftveresen kezelhető az áramszünet? Arra gondolok, hogy érzékeli a HAOS vagy az Xpenology és ennek függvényében szabályosan leáll. Ha más program szükséges, a NAS-on docker is szóba jöhet.
-
Cs1csó
titán
válasz
bonifa333 #24816 üzenetére
Egy plusz apróság, a nagyobb UPS-ben sokszor nagyobb akkukapacitás van tehát pl. 1 helyett 2 db akku de nem ajánlott egy kis fogyasztású konfig pl. VGA nélküli PC monitorral, alá egy feleslegesen túlméretezett UPS-t tenni tehát pl. egy 1500VA-est miközben egy ilyen UPS-t egy 600VA-es is kiszolgál.
HA fontos a tartós áramszünet esetén is a hosszabb munkavégzés akkor oda nem egy klasszikus UPS kell (UPS benne gyárilag egy "kisebb" akku) hanem egy inverter ( kvázi akku nélküli UPS) amihez szinte tetszőleges kapacitású akku is köthető.
Itt jellemzően az SPS SOHO család tagjait szoktuk ajánlani melyek 1-2db max 200Ah összakpacitású akkuval is együtt tud működni (tudja tölteni stb. )
persze ez nem túl esztétikus, mert az SPS SOHO is egy nagy doboz aztán mellé 1-2 db akku is szabadon áll és ugye a sok kábel, de lehet pl. egy másik helyiségben tartani és onnan egy hosszabbítóval vezetni az áramot a védendő eszközökhöz.
-
Cs1csó
titán
válasz
bonifa333 #24814 üzenetére
Szia, sok mindentől függ, de jellemzően a minimum 2-3 év, de simán elfut akár 6-8 évig is. Mitől függhet:
- új UPS-nél pl. meddig "állt" a polcon mennyire régi az akku, tehát a UPS új de lehet hogy akár 2 évet is áll a polcon eladás előtt ez sem tesz jót
- milyen körülmények között üzemel: a magas hőmérséklet és a magas páratartalom is leronthatja az élettartamot vagy a túl nagy hideg is.
- a UPS típusától is függ pl. az online (dupla konverziós) UPS-eknél folyamatos akkus táplálásról mennek a védendő eszközök a UPS pedig folyamatosan tölti az akkukat hiszen az akkus táplálás során folyamatosan merül is párhuzamosan
- az akku gyári minőségén vannak elismertebb akkugyártók melyek minőségibb akkukat gyártanak pl. Yuasa, CSB
- sokszor a gyári akkuk (tehát amit a UPS már gyárilag tartalmaz) a UPS értékétől függően is lehet olcsóbb gyártó terméke, ha pedig 1-2 évet áll a polcon gyártás/összerakás után akkor a gyári akkuval(akkukkal) lehet kevesebb ideig fogja bírni. (de a 2-3 év azért elvárható)Tehát érdemes alacsony páratartalom mellett jól szellőző helyen tárolni esetleg légkondis helyiségben ahol nyáron sem megy 30 közelébe a hőmérséklet
Természetesen cserélhetőek az akkuk az otthoni használatra szánt UPS-ekben jellemzően 1-2 db 7-9Ah-ás akkuk vannak, ezek fizikai méretei megegyeznek tehát egy 7Ah-ás cserélhető 9Ah-ásra. Egy 9Ah-ás akku úgy 10-15k HUF közötti áron kapható. 6-8 évre levetítve elég jó de 2-3 évre sem nagyon rossz.
Jellemzően az otthoni UPS-ek elsődleges feladata a VÉDELEM. Tehát nem az, hogy egy áramszünet alatt te tovább tudd tolni a COD-ot.
Arra, hogy ha jön egy pillanatnyi áramszünet azt át tudja hidalni ha pedig egy tartós jön akkor legyen időd MENETENI a munkát/ játék állást stb. és SZABÁLYOSAN leállítani a gépet.
Vagy ha van USB-s kapcsolat és nem vagy a gépnél akkor még az akkuk lemerülése előtt a UPS leállíthatja a gépet szabályosan.
Ha épp játszol a géppel tehát szinte max fogyasztás mellett jön az áramszünet akkor is lehet 5 perced a leállításra, de ha kilépsz a játékból és a fogyasztás visszaesik akkor simán meglehet akár a 20-30 perc is.Nem a UPS teljesítményétől függ, hogy MENNYI ideig tudja tartani a rá kötött dolgokat tehát az hogy a UPS 1000-1500 vagy 2000VA-es nem fogja tovább tartani mert az akkuktól is függ és jellemzően egy nagyobb teljesítményű UPS sem tartalmaz kiemelten nagyobb akkukat. Ahogy írtam a kisebbekben 1db 7-9Ah nagyobbakban pedig mondjuk 2db.
Érdekesség, hogy az APC SMART család már 1000-1500VA-es tagjaiban is (úgy tudom) 4db 9Ah-ás akku van de ennek azért komoly ára van 250k HUF vagy több.
Ha a minőség fontos akkor az alap, hogy TISZTA szinuszosat kell venni. Most ezen a vonalon az egyik legjobb ár/érték arányú, a CP tiszta szinuszos torony kialakítású UPS-ei:
[link] [link] [link]De az EATON kvázi szinuszos vagy a CP kvázi szinuszos UPS-ei is jók, vagy vannak olcsóbbak melyek megbízhatóbbak:
[link] [link]Érdemes úgy választani, hogy a VALÓS maximális fogyasztást nézve (lehetőleg konnektoros fogyasztásmérővel mérve,vagy a CPU és a VGA fogyasztását a hivatalos adatok alapján összeadni esetleg hozzáadni a monitor fogyasztását és még vagy 30W-ot az egyéb eszközöknek és ehhez az értékhez hozzáadni egy 30%-ot.
tehát pl. egy maxon kb. 450W fogyasztású konfg - monitorral - egy 600W-os (jellemzően 1000VA-es eszköz már megfelelő.
Egy 300-350W-os konfighoz egy 850VA-es jellemzően 480W tartási idejű UPS megfelelő. -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Szunetmentesben meddig bírja az aksi?
Lehet cserélni bennük? Mennyibe fáj kb?Egy számítógép ami 600wot fogyaszt (max), az egy 1400av szünetmentes esetén meddig bírja?
Mik a jó minőségű szünetmentesei? 800-1000av korul mit ajánlasz ami jól mukodik?
Köszi -
jovás
senior tag
válasz
DroiDMester #24812 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha veszel bele akksikat, + veszel még 1 ilyet a másik géphez, és probléma megoldva.
De várd meg a szakértőket, ők mit mondanak rá. -
válasz
PROTRON #24811 üzenetére
Jelenleg egy Cadu 2000VA/1200W szünetmentesről megy a kóceráj, ez már lassan ~3.éves lesz, és a végüket járják az aksik benne, 200W terhelésen is 2-3.percet tud már csak, ebbe már nem szeretnék aksit cserélni inkább azt egy új szünetmentesbe fektetném.
Nem volt ezzel sem semmi bajom, teljesen néma, nem megy benne a venti csak áthidalás alatt, akkor viszont vetekszik egy porszívó hangjával!
Szóval szeretnék valami jobbat
És igen kell a MINIMUM 1200W valós teljesítmény, mert nem 1.gép van rákötve hanem 2.ő de többnyire csak az 1.ik megy, ami játék alatt 600-650W környéke + a monitor meg az apróságok ~150W körül, na ha ilyenkor még bekapcsolom a másik gépet már van hogy ez a 1200.as is sipákol hogy túlterhelés van!
Ezért írtam hogy inkább 1300-1400.as Valós teljesítmény kell(ene)!
Ha ennél a gagyi UPS-nél megtudták oldani 1200W mellett hogy csak áthidaláskor menjen a venti akkor nehogy már egy komolyabb gyártó ezt ne tudja már......
máshová áthelyezés nem megoldható, szóval itt van az asztal alatt, tehát normál állapotban ne legyen SEMMI venti hang, a gépekben is épített vízhűtés van, HDD-t már 10.éve kukáztam szóval síri csendben vannak.
-
PROTRON
addikt
válasz
DroiDMester #24809 üzenetére
"Azt olvastam hogy a tiszta színuszosak kevesebb ideig bírják áramszünet esetén mert pontosabb és tisztább naftát kell előállítaniuk. Ezért írtam hogy akkor jobb nekem ami nem tiszta színusz, mert az tovább bírja"
Ez továbbra is téves információ, ha megjelölöd a forrást írunk nekik ne terjesszék. Nem lehet ennyire leegyszerűsíteni. Sok típusnál inkább az a helyzet hogy eltérő méretű aksival pakolják és ezért kevesebb az áthidalási idő.
Épp ezért minden típusnál kell egyesével eldönteni megéri-e vagy sem.Mindig a legkritikusabb fogyasztóra méretezünk, az pedig jelen esetben a PC, annak pedig jót tesz a tisztaszínusz. De amiket írsz a PC-n kívül nem jelentnek erős teljesítményt, ugye nem csak a tápegység miatt írod ezt a 1200W-ot, hanem utána néztél a CPU és VGA teljesítményének a Te felhasználási szokásai mellett?
Példa: Ha csak gamelsz, lehet a VGA felpörög, de a CPU-d legtöbbször csak kullog utána 40-50% villamos terheléssel...A hangerő...na igen, ezeknek a UPS-eknek ez mindenképp achilles sarka, de ez nem csak a kettős konverziójú típusok sajátossága, alapból az általad jelölt teljesítmény kategóriában ez egy alapvető tulajdonság.
Ha zavar a hang, akkor szerintem először keress neki valami olyan helyet ahonnan vissza tudod kábelezni oda ahova kell.
-
Rick4
félisten
válasz
DroiDMester #24809 üzenetére
1200-1400W-os cuccok már drágák is, meg nagyok is. Apróban persze mindig van néhány jó vétel, a használt új akkuval kb ugyanolyan, mint egy új, csak jóval olcsóbban. Én a helyedben ott is szétnéznék.
-
válasz
Cs1csó #24805 üzenetére
Azt olvastam hogy a tiszta színuszosak kevesebb ideig bírják áramszünet esetén mert pontosabb és tisztább naftát kell előállítaniuk.
Ezért írtam hogy akkor jobb nekem ami nem tiszta színusz, mert az tovább bírjaKapcsoló üzemű tápok fognak menni róla(pc, router, switch, modem, monitor, stb....) azoknak sz.tem nem szükséges tiszta színusz!
Amiket linkeltél csak 900 ill.1000w ot tudnak, az kevés lesz ezért írtam hogy minimum 1200, de inkább 1300-1400.kellene.
-
Cs1csó
titán
válasz
hawrlantb #24807 üzenetére
Ez tényleg húzós konfig. Első "nem túl drága" esélyes:
APC UPS 2200VA (BX2200MI-GR) 112k HUF-tól
Ez egy kvázi szinuszos.Esetleg ha pontosabb adatot lehet majd tudni a fogyasztásáról lehet elég egy 1000W tartási képességű:
CyberPower CP1600EPFCLCD 1600VA 152k HUF-tól
ez egy TISZTA szinuszos.ha a konnektorból felvett áram megáll 800W alatt akkor inkább ez utóbbit venném.
(mondjuk a max olyan 700W körül de lenne egy-két 800W alatt/körüli áramfelvételi tüske) -
hawrlantb
tag
válasz
Cs1csó #24804 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítséget.
A gép még most áll össze, így sajnos nem tudok pontosat mérni egyelőre.
A konfig:Alaplap: MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI
Processzor: Intel Core Ultra 7 Processor 265K
Processzor hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Videokártya: Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 16GB GDDR7
Memória: Kingston FURY Beast DDR5 2X32 GB KIT 6000MHz
2 db SSD meghajtó: WD Black SN770 M.2 PCIe NVMe 2TB
Tápegység: FSP Hydro G Pro ATX 3.0 (PCIe 5.0) 850W
Számítógépház: Chieftec APEX AIR
Monitor: Samsung ViewFinity S7 S27A700NWPAlapvetően ez egy tervező, látványtervező gép.
A célom az lenne, hogyha épp renderelés közben (legnagyobb áramfelvétel) közben jön egy áramszünet, akkor biztonsággal el tudjam menteni a folyamatban lévő dolgokat (ha a gép előtt vagyok), majd ki tudjam kapcsolni a gépet, vagy ha nem vagyok ott, akkor leállítsa magát. -
Cs1csó
titán
Eaton 5E700UD 700VA 28k HUF-tól.
PC-vel összekötöd egy USB kábellel és a PC-re telepíted a UPS szoftverét akkor abban úgy tudom kikapcsolható a sípolás.
Az EATON szoftverét nem ismerem de szerintem ez is vezérelhető - ha valaki tud erre pontosabb infót az remélhetőleg olvassa és pontosít.A APC-nek a szoftvere ANNO tudott ilyet sőt olyat is, hogy MIKOR sípolhat és mikor NEM. Nálam anno úgy volt beállítva, hogy éjszaka ne sípoljon tehát mondjuk este 8-tól másnap reggel 8-ig.
De akár teljesen kikapcsolható volt. (APC power chute personal edition)APC Back UPS 750VA 20V AVR (BX750MI-GR) 40k HUF-tól
CyberPower UPS VP700E LCD 700VA (VP700ELCD) 44k HUF-tól
(a CyberPower szoftvere is sok beállítást tud de ezt sem ismerem személyesen de láttam már a kezelőfelületéről képeket így szerintem ezzel is megoldható amit szeretnél)
-
Cs1csó
titán
válasz
DroiDMester #24802 üzenetére
KÖZEL 2 milliós cucc azért többet érdemel, akár tiszta szinuszt is.nem fontos a tiszta színusz(úgy tudom ezek jóval rosszabbak hatásfokban, így jóval kevesebb ideig bírják az áthidalási időt)
Szerintem ezt rosszul tudod, pont, hogy egy minőségi line-interaktív TISZTA szinuszos jobb hatásfokú mint egy szintén line-interaktív de csak KVÁZI szinuszos UPS.
Eaton 5E1600UD 1600VA 73k HUF-tól kvázi szinuszos
CyberPower 1600VA (VP1600ELCD) 86k HUF-tól kvázi szinuszos
CyberPower CP1600EPFCLCD 1600VA 155k HUF körüli áron TISZTA szinuszos
-
Cs1csó
titán
válasz
hawrlantb #24803 üzenetére
Szia, ez a "munkára használt erős PC" mit takar milyen alkatrészeket? (CPU+GPU hány darab háttértár) Gondolom a 850W az a tápegységet jelenti ilyen van benne.
A munkavégzés milyen típusú? Folyamatos magas terhelés, vagy csak munkavégzés alatt?
Konnektorból mérve ha gépigényes munkát végez a gép mekkora a fogyasztás (konnektoros fogyagyasztásmérővel)Jellemzően a UPS-ek elsődlegesen erre vannak kitalálva:
1. ÁTHIDALJÁK a pillanatnyi ármaszünetet
2. ha AVR funkció is van benne akkor csökkenti az feszültségingadozásokat (akkura vált és korrigál)
3. tartós áramszünet estén ha nem vagy a gép előtt és képes rá az eszköz USB-s kapcsolaton keresztül SZABÁLYOS LEÁLLÍTÁSI parancsot ad a PC-nek és rendszer szépen leáll még azelőtt, hogy az akku lemerülne a UPS-ben
(ennek van több variációja van amikor nem USB-s kapcsolat hanem valami hálózati megoldás van, hogy fel is tudja ébreszteni a gépet ha visszajön az áram vagy ezt mind egy NAS-al is meg tudja csináni, de a kisebb olcsóbb UPS-ek jellemzően egy USB kapcsolaton keresztül egy darab NAS-t vagy PC-t tudnak vezérelni (hálózati vezérlésnél akár több eszközt is le lehet állítani stb. de ez már komplexebb dolog nem otthoni megoldásokra jellmező)TEHÁT, ha te mondjuk egy tartós áramszünet alatt "online" akarsz lenni sokáig akkor nem egy sima UPS kell.
Írtad a "10 perc" rendelkezésre állást, ez is mindig kérdéses, vegyünk egy példát:
épp játszol/kódolsz stb. tehát valami gépigényes cuccot tolsz és jön egy tartós áramszünet akkor MINÉL hamarabb MENTSD a munkát/játékot majd állítsd le a gépet, és várd hogy visszajöjjön az áram. Mert ha ugyanazon a magas fogyasztási szinten tolod a melót/játékot akkor tényleg csak percek lesznek hátra és az akku lemerül a gép pedig elszáll.Jellemzően ha így használod szinte mindegyik jól méretezett UPS kibír 10 percet. Persze ha mondjuk egy "idle" állapotban lévő gépet kap el az áramszünet (akár a monitor is standby-ban van, akkor még több ideig kibírhatja.
(nekem a konnektoros fogyasztásmérő "idle" gépnél 55W-ot mutatot ha jól emlékszem játék alatt monitorral együtt valahol 200W felett volt.
Tehát nagyon nem mindegy mikor jön az áramszünet hogy épp a gép mit csinál.Tehát visszakanyarodva jó lenne tudni, hogy milyen konfigot kell védeni. Mert nem hiszem hogy VALÓS időben közel 1kW-ot vesz fel a géped óránként.
Persze ha igen arra is van megoldás de oda kell akkor egy közel 1,5kW tartási képességű UPS (felülméretezés mindig ajánlott egy 30-40%)
-
hawrlantb
tag
válasz
Proci85 #24700 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit elvesztem a szünetmentes témában és szeretném a segítségeteket kérni.
Egy munkára használt elég erős PC (850W) és egy monitor lenne rákötve. A célom annyi, hogy áramszünet esetén hidaljon át kb. 10 percet és aztán kapcsolja ki a gépet.Létezik ilyen tápegység max. br. 150 eFt környékéig?
Előre is köszönöm.
-
sziasztok!
szünetmentest keresek!
Min: 1200W de inkább 1400.at tudjon stabilan, nem fontos a tiszta színusz(úgy tudom ezek jóval rosszabbak hatásfokban, így jóval kevesebb ideig bírják az áthidalási időt)
Ami a lényeg hogy MEGBÍZHATÓ legyen, mert közel ~2.millió lesz rá akasztva!
Ami még fontos hogy normál módban a beépített ventilátor SEMMIKÉPP ne működjön, nemrég járt nálam egy FSP Fortron UPS Champ abban állandóan zúg a beépített hajszárító, gondolom a dupla konverziós tápellátás végett, tehát ilyen NEM KELL!!
előlapi kijelző nem lényeg, úgysem fogom látni az asztal alatt.
előre is köszi!
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Tudnátok olyan olcsó, alap szünetmentest ajánlani (jó az a 360W-os legkisebb kategória), ami nem sípol amikor áramszünet van? Mind1 a márkája, csak legyen rajta legalább 1db Schuko és maradjon 100% kussban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horgász topik
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest