Hirdetés
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- HTPC (házimozi PC) topik
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55286 üzenetére
Nem hiszem hogy sokat oszt-szoroz egy NAS-ban hogy egyforma vagy különböző a két memória mérete... Amit tudnia kell azt a gyári egy modullal is tudja, innéttől sebesség szempontjából tökmindegy hogy a másik milyen méretű. Nálam pl 4+8GB van.
Máshol szokott lenni a szűk keresztmetszet, proci általában, memória mérete meg a HDD. A torrent, a transzkódolás meg a virtuális gép tudja általában megszorongatni a rendszert.
Otthoni felhasználásnál én az SSD cache-nek sem látom sok értelmét. Persze, frankón mutat meg zsír, de minek? Annak az árát sokkal értelmesebben (hasznosabban) is el lehet költeni ami összességében többet dob a performance-on. Egy nagyobb kategóriás NASra vagy külső médiaplayerre, már ha szükség van rá egyáltalán.
Én amikor összedobtam a PC-m nem vettem elő az alaplap leírását és véletlen single channelbe raktam a kitet, napokig úgy ment mire észrevettem, természetesen kicseréltem de normál felhasználásnál lehetetlen észrevenni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55288 üzenetére
Nézd. ha engem kérdezel torrentre (már ha sebességet is akarsz) csak intel procis NASt választasz (meg amúgy is, de ez most off).
Memória ügyben a 8+8 verzió necces mert ha jól emlékszem van olyan funkció ami nem fut rendesen alatta. Ráadásul ha helpdesk kell akkor kötözködnek a nem gyári ramok miattt (ha eladtad a gyárit amit kivettél). Nálam 4(gyári)+8GB fut a legkisebb hiba nélkül. Ki tudja használni, nem csak kijelzi... Úgy voltam vele ha már veszek modult akkor maxolom, pár ezres nem oszt, nem szoroz hogy 4 vagy 8. Így ha gondom van kiveszem a 8-ast és nyitom a helpdesk ticketet...
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55290 üzenetére
Ez olyan Intel proci ami Intel néven fut... viccet félretéve az Atom is intel de az a vonal felejtős (szerintem).
DS718+Intel Celeron J3455Quad Core4YesApollolakeDDR3L SO-DIMM 2GB16GB ramnál valahol olvastam hogy az SSD cache kezeléssel gond lehet, nyilván ez a felállás keveseket érint.
Torrent memóriát nem tudom mert én csak letöltök, nem osztok vissza, ahhoz nem kell sok. Inkább proci igényes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55305 üzenetére
Nézd, nem tudom én sem 1000%-ra...
Azt tudom hogy a VMM-ben a Win10-nek adtam 6Gigát, A virtual DSM-nek 2Gigát +3Giga körül van a többi és ezt (6+2+3=11GB) jelzi is az erőforrás figyelő megfelelően!
Eleve a "normál" 3GB használat kihajtja az alap 4GB 75%-át és akkor semmi nagyon extra nem futott. Ergó elfér némi plusz, akár 4 akár 8GB....
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #55307 üzenetére
Nekem is az van: 8GB 1866MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM HyperX Kingston CL11 (HX318LS11IB/8)
"mert sok a kék ledes "kékhalál" a neten"
Még hallani sem hallottam ilyenről... de olyanról igen, hogy a 8+8GB végül nem indult el, csak a gyári 4GB mellett ugyanazon kit egyik 8GB memóriájával (4+8GB). De majd biztos beír valaki aki így járt...Mind1, nekem megteszi ahogy van 12GB-al!
-
addikt
-
Protezis
őstag
válasz Dr. Akula #91443 üzenetére
Ja hogy DownloadStation. Nem arra gondoltam, hanem magára a DSM-re. De így már értem.
Nem igazán látom, mikor valós probléma ez, lévén egyből elmozgatom a fájlokat, miután befejeződött a letöltés. De ha nem tenném se lett volna ez probléméa az elmúlt 4-5 év alatt. Photosban már inkább látok javítandó hibákat, dehát kinek mi a fontos ugye
-
Borisz76
veterán
válasz Dr. Akula #91745 üzenetére
Nem tudja.....
Sőt azt sem jelzi külön , hogy élő vagy halott ( weboldalról törölt ) torrent. Bár ez utóbbit meg lehet nézni a torrent részleteinél :
Íme egy halott, törölt állomány :
10-20 torrentnél nem gond végignézni , hogy melyik élő , melyik holt.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Dr. Akula #91772 üzenetére
Tárhely felszabadításhoz érdemes lehet ezeket megtenni :
- Download Station - ból feladatok törlése.
( Nem elég az általad megadott "cél" mappából törölni ! )
- Több verziót készítő biztonsági mentő programokban a magas verzió számot levenni 1-2-3 db-ra.
- Lomtárat üríteni.
Amúgy ha egy HDD ennyire tele van az nagyon nem jó.
Általánosságban elmodható , hogy 10% minimum legyen a szabad tárterület. Esetedben ez kb 300 GB-t jelent minimum.
Lehet érdemes lenni cserélni mindkét lemezt 6-8-10 Tb-ra...Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
burgatshow
veterán
válasz Dr. Akula #92310 üzenetére
Felhasználás módjától tenném függővé, hogy fontos vagy sem. Én biztos megőrülnék, ha az archív anyagokban esne kár, mert nem sikerült kimatekolni a paritás bit mentén a hibajavítást. Szóval frusztrált lennék, ha mondjuk emiatt képek/videók vesznének oda / sérülnének meg.
Nyilván egy "buta" médiaszerver funkcióban nem annyira para, ha 1-1 pixel a stream-ben hibásan képződik le, vagy a torrentben 1 blokkot újra le kell tölteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyomtató topik
- Tomb Raider Remastered I-III
- Magic: The Gathering Arena
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple iPhone 11 - népalma
- Külpolitika
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest