Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz molnartom #33034 üzenetére
igen? hogy? valamit kell engedélyezni a nason?
akkor félreolvastam.
nem tudom hol kell jogosultságot adni akkor. az alkalmazásoknál elvielg van,a kamerás olfdalon hoztam létre külön felhasználót hátha úgy megy de nem,nincsen több ötletem. ds filet ,photot elérem gond nélkül. -
bb.bocs
őstag
-
bb.bocs
őstag
válasz molnartom #33062 üzenetére
a ddns re gondolok, vagy az ehez nem kell? (de már bereggeltem.)
akkor ugyanugy a connect id hoz a nason megadott idt kell megadni mint a ds photonál vagy filenál, emg azt amivel a nasra belépek?(mert igy nem megy) nem sikerült kapcsolódni a következőhöz: diskstation. kéjük ellenőrizze a hálózati kapcsolatot vagy a ds ip címét.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz molnartom #34259 üzenetére
Kicsit komolyabban ha kérhetem.
Miután vettem úgy 200e-ért egy DS216+II egységet meg két 4TB RED-et, még vegyek 120-ért valamit amin nézhetem a képet, meg 100e volt a licenc csomag?
Azért mindennek van határa.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
SharpSA
veterán
válasz molnartom #34430 üzenetére
Például bárhonnan hozzáférhetsz Teamviewerrel és azt csinálsz rajta, amit akarsz. Lehet akár szerver is bizonyos dolgokra, bár ahhoz érdemes SSD-t rakni a NAS-ba és akkor sokkal gyorsabban fog működni a Windows. Persze a processzor akkor lehet szűk keresztmetszet, de így is elég sok mindenre használható.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
gyugyo79
addikt
válasz molnartom #34430 üzenetére
Nem csak Windows futhat. Tudsz futtatni olyan dolgokat amik nincsenek a Synologyra és nem kell hozzájuk futnia még egy gépnek + ba. Amit a például leríttam is egy olyan dolog amit beállítottam egyszer egy virtuális gépbe utána már egy webes felületen elérem a felületét a programnak be tudok állítani felvételeket, tudok ott rögtön TV adást nézni, tudok kapcsolódni hozzá különböző kliensekkel, a windowsba nem kell belépnem mehetne a Synology mellé a polcra ha fizikai gép lenne csak kellene hozzá még egy háló kábel meg áram.
De ugyan ezt lehet Linux vonalon is.
Szóval nem kell Synology-s támogatás és lehet futtatni szinte "bármit" úgy, hogy nem kell, hozzá 1-2 + fizikai gépnek futnia. A bármit azért is raktam idézőjelbe mert értelemszerűen amit még elbír a virtuális gép úgy hogy a futtató is használható marad.Természetesen ez csak játék nekem, mert otthonra ennek nagyon kis eséllyel van tényleges előnye.
De pld.: van olyan partnerünk akinek még van 98 -on futó beléptető rendszer vezérlője és ez mellet egy XP-n futó csoda szoftvere aminek a telefonközpont adja át a ki mennyit beszéltet, ezek már mind egy nagy szerveren belül futnak virtuális gépeken sok egyéb hasonlóval. Az ilyen helyeken már egy nagyon pozitív + funkciója lehet ez egy NAS -nak.[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz molnartom #46546 üzenetére
Ha nem rugdossa a NAS-t, akkor nem feltétlenül kell hdd átalakító a 2,5-es HDD-hez szerintem. Ha már 1 csavar is megfogja a 2,5-es HDD-t, az elég lehet, nem mozog az annyit.
fledtamas:a NAS beállítások exportálhatók lesznek, így azokat vissza tudod majd importálni az új hdd-vel is. A megosztott mappákat viszont létre kell majd újra hoznod szerintem.
más..
A Plex-el azt tapasztaltam az LG TV-n, hogy a mappaszerkezet tallózásánál meg-megállt a TV, ha wifin, ha kábelen volt összekötve a nas-router-tv trió.Mivel ezt a probémát nem tudtam megoldani, hogy ne ilyen legyen, így kerestem alternatívát, és találtam is:
Az Emby elérhető Syno-ra is, és szépen működik is. Egyelőre az egyetlen, ami jelentősen más, és még nem kerestem utána, hogy az emby abc-sorrendbe tesz egy mappán belül mindent, tehát most a fájlok és mappák vegyesen vannak, ami nem a megszokott elrendezés.
Ezzel a médialejátszóval nincsenek megállási problémák a TV-n, plusz a Syno Médiaszerver által nálam néhányszor előfordult lecsatlakozás filmnézés közben probléma sem jelentkezett, így elégedett vagyok az emby-vel. Amit még nem állítottam be, az az iso kezelés: jelenleg iso fájl dvd-ként indul el a TV-n, de a megjelenő menüt nem tudom sehogyan sem vezérelni, így play sincs.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
WaterWave
veterán
válasz molnartom #49375 üzenetére
akár teamviewer, mondjuk én macbookról a microsoft remote desktoppal oldom meg... azt szeretem
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz molnartom #49377 üzenetére
jó választás... mondjuk nekem VM alatt fut egy ubuntu 18.10 is, azzal is ezzel a programmal jelentkezem be.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
-
-
eszakas
senior tag
-
Rick4
félisten
válasz molnartom #52737 üzenetére
Azoknak a végeknek a szerződési feltételeit át szoktam olvasni, akikkel szerződök, velem elég nehéz vitáznia az ügyintézőnek, amikor tudom, melyik pontban mi vonatkozik a cégre, és mi rám, megnéztem, mi a helyzet nálad. Semmi, csak a szokásos
2019 szeptember 1-től érvényes ászf:
A 19. oldalon a 3.1-es pont:
A Szolgáltató által biztosított Internet-hozzáférési szolgáltatás a kábelhálózaton két
frekvenciasávot használ, egyet a „lefelé” irányuló (ún. „downstream”) frekvenciasávok közül
(általában az 50-860 MHz-es / 6 MHz sávban), és egyet a „felfelé” irányuló (ún. „upstream”)
frekvencia-tartományban, (jellemzően az 5-50 MHz-es / 5 MHz sávban), hogy az Internetezés
által megkívánt kétirányú kommunikáció biztosított legyen.
Internet szolgáltatás (dinamikusan változó) publikus IP címmel:
Szolgáltató a publikus IP címet automatikus címkiosztással, az előfizetői végberendezéshez
(számítógép, router stb.) hálózati azonosítójához (MAC-cím) kötötten biztosítja (DHCP).
Szolgáltató jogosult a kiosztott IP címet bármikor megváltoztatni.Szó nincs arról, hogy "bizonyos árazású" csomagokban van publikus IP, másokban meg nem, ha pedig a táblázatban a mikro csomagra hivatlkoznak, akkor felszólíthatod őket, döntsék el, melyik az érvényes.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest