Hirdetés
-
PROHARDVER!
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Sóherkedtek akkor. Renault szintén zenész ott is haver Clio-jában (1.2 TCe) 40 literes az alap tankméret. Így "csalnak", hogy kevesebb legyen az önsúlya a kocsinak.
A legutóbbi távfutásom Németországból haza kinti nyál (Aral 95-ös első kattanásig tankolva), nagypapa mód (gps szerint 120 tempomat, igaz volt pár 60-80-as korlát útépítés miatt), klíma off és a vég táv 731,5 km. Itthon első kattanásig tankolva 51,65 liter ment bele azaz volt még a tankban kb 12 liter... Tehát 7,06-os átlaggal hazajöttem.
-
válasz
Petester
üzenetére
kéne bele egy 85 literes tank minimum. igazából ugyanígy vagyok vele, nagy disznó, és szeretem a nagy disznó kocsikat, de alig bírja el a motorja, nem erős, cserébe zabál, nem igazán jött be a subarunak és nem is csodálom. ja, és a 2009 utáni foresterek mellett értelmetlen is, mert az is elég már egy családnak. csak ugye ott keresni kell az értelmes motor + automata kombókat, mert nincs nagyon használtban.

-
Petester
senior tag
Valami miatt nekem is vágyam egy Tribeca, pedig csak egy jó érvem van rá, a belső mérete és így a kényelme. Ha jól rémlik nem nagyobb a tank a, mint az OBK-nek, és ezzel se nagyon tudok többet menni 550-600 km-nél. A Tribeca meg még többet eszik. Már csak a nagyobb hatótáv miatt is kell bele a gáz.
Ebben a kiállásban meg még dög is.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Azt nézik ha jól tudom, hogy 100 autóból mennyi a meghibásodott darab így nem mérvadó a gyártási darabszám csak a minőség.
Mondjuk a Subaru jó szerepléséhez az is hozzájárul, hogy kint nem forgalmaznak dízel Subaru, tehát a "remek" EE20-as pl nincs benne a matekban...
mod:
A használt piacot nehéz mérni, mert ki tudja hol/hol nem szervizelik, milyen alkatrészekkel...
CB: A Kia nem véletlenül ad 7 év garit…

-
dethroner
veterán
De mivel nekünk nincs pénzünk új autóra, sokkal mérvadóbb lenne a használtatók megbízhatóságát nézni.
És a darabszámok ilyenkor hol szerepelnek? Mert mondjuk a Toyota, Audi, BMW, Merci stb nagy gyártók sokmilliós eladását összevetni a saját bevallás szerint is kis és független Subaru-val, számomra elvetélt ötlet. Nem olyan nagy művészet a Subaru szűk modellkínálatát jól megcsinálni. Sokkal nagyobb dolog az, hogy a nála nagyságrendekkel több autót gyártó, és sokkal nagyobb keresletet lefedő nagy manufaktúra még így is sokkal jobban szerepel. [link] -
Qru
MODERÁTOR
A top 29 legmegbízhatóbb új autó márka a Consumer Reports felmérése alapján:
1. Lexus
2. Toyota
3. Mazda
4. SubaruKonszern szinten a 3. a Subaru. Szép.

-
-
érdekes ajánlat. bár a vacak képen is gyanús az a vezetőülés, hogy a 92e km minimum 192e km. azért egyszer kipróbálnám ezt a megalodon-benzintemetőt!
-
-
-
CB
senior tag
-
Ez melyik Telkes utca? Telkes utca eleje, ami Újpesten van? Telephelynek kicsit kicsi, inkább egy családi ház udvara volt legutóbb, amikor arra jártam. Az utcáról be lehet látni egyébként? Csak, mert a szüleim ott laknak pár sarokra, holnap arra tudnak gurulni, amikor mennek vásárolni, ha gondolod.

-
CB
senior tag
Kétlem, hogy ne lenne.
Sajnos látszik rajtam, hogy birka türelmem van, és lehet, hogy ezt ki is használják.
De már én is kezdem elveszíteni a türelmemet. Kb. 3 hét múlva ígérték a kulcsokat a megrendelést követően, most meg már a 10. hetet nyomjuk. Ami ebből gyanítom, hogy nem az AWD sara, az az új környezetvédelmi szabályok miatti változásból eredő papírozás, bürokrácia. Persze az ezzel kapcsolatos csúszásban is lehet az AWD felől csúsztatás, utánanézni úgysem tudok.
Az aggodalmam abból adódik, hogy azóta, hogy a kocsit megnéztem, nem tudok róla semmit.
Azóta bármi történhetett vele, meghúzhatták, nekimentek, stb. Remélem nem azért húzódik az ügy, mert épp javíttatják. A másik dolog az, hogy attól félek, hogy valaki az átvételig használja. Annak idején, mikor az AWD még a Budaörsi u. 120-ban volt, többször bementem kocsikat nézni. Emlékszem, hogy Zsolt mindíg új autót használt saját használatra. A kocsi mindíg új autóként volt feltéve a hahu-ra, 15 km-rel az órában. Hogy a vevőnek elmondta-e, hogy használta, vagy vissza lett tekerve az óra, azt nem tudom.
Mondjuk Zsolt most folyamatosan a németországi subarunál van, így nem hiszem, hogy használná a kocsimat, de már ennyi várakozás után kétségeim vannak.
Ma felhívtam az úgyintéző hölgyet, azt mondta, hogy a kocsi a telkes utcai telephely udvarán van, semmi baja, várjak türelemmel, amint mehet a forgalomba helyezés, azonnal szól.
Egy biztos, ha BP-i lennék, hetente kétszer ránéztem vola a kocsira.
Így viszont nehéz megoldani. Amúgy meg útálom a pesti közlekedést, nem ahhoz vagyok szokva.
A kocsi létezik abban a formában, ahogy kértem, tehát nem egy fantomra adtam ki a pénzt. -
CB
senior tag
Zsolti is azzal védekezett, hogy ebben a két hétben sok volt nálunk a banki szünnap. Ez igaz is.
Viszont négy hete azzal váltam el az ügyintéző hölgytől, hogy ha kintről megérkeztek a papírok, akkor kell fizetnem a fennmaradót, és rögtön küldik a névre íráshoz szükséges papírokat, amit még aznap fel kell adnom express ajánlottan.
Jött is a levél, én meg naívan befizettem a pénzt, de a papírok csak nem akartak megjönni.
Tegnap felhívtam Zsoltot, azt mondta, hogy a pénzt ki kellett utalni a németeknek, hogy megkapjuk a kocsi papírjait....de ha megkapjuk a papírokat, azonnal intézik. Talán jövő héten. -
Nálam is autóhiány van.
Így láttam utoljára múlt héten, amikor bevittük Háriékhoz.Ma beszéltem vele, abban maradtunk, hogy nem várunk tovább a fékadapterre, hanem megy fel egy új gyári szett tárcsa+pofa. Most a rövid hetek miatt ez azt jelenti, hogy legkorábban jövő héten lesz kész.
A füstölés-dolog is megoldódott. A probléma az volt, hogy a váltó szellőzője, szűrője vagymi el volt tömődve, és az ott felgyülemlett gáz/gőz jött ki a motor és a leömlők irányába, ahol lecsapódott, majd a forró csöveken elkezdett füstölni. Ezt kipucolták, és most okés. Meg lemosták a motort is szépen. Mondjuk kicsit furi, mert 3 hónapja volt náluk, ahol sok egyéb mellett a váltó olaja és szűrője is cserélve volt, szal nemtom, mitől tömődhetett el ~1000 km alatt - már ha egyáltalán az tömődött el. Majd ha megyek érte, rákérdezek, telefonon mindig sietni kell.

A vízfogyás oka is meglett, szar volt a hűtősapka és amikor meleg volt a víz, akkor ott ki tudott szökni pára formájában és így nem épült fel rendesen a nyomás. Plusz azt is okozta, hogy néha erőtlennek tűnt az autó, ezt mondtam is neki. Ez ugye arra is utalhat, hogy HF gyíkja van, de azt újra csekkolta, nincs semmi erre utaló jel, a hűtősapka cseréje után okés volt a nyomáspróba.
-
érdekes olvasni a tapasztalataid. ugyan abszolút nem fenyeget a veszély, hogy új autóm legyen, lehet, hogy sosenem lesz ilyen, de az is biztos, hogy ha egyszer rászánnám magam, részemről az óriási lemondás, áldozat volna. pláne egy 10 milliós forester.
na, ha ezek után nem vörös szőnyegen, a világon mindent megtéve értem viselkedne a márkakereskedő, rágyújtanám a bódéját.

-
CB
senior tag
A topiktali frankón elmaradt miattam, és nekem még most sincs subarum.

Hétfőn volt 4 hete, hogy megnéztem a kocsit, és lefényképeztem.
Múlt szerdán fizettem ki a kocsit, de még most sincs a nevemen. Zsoltit ma hívtam, és talán jövő héten......
Ha esetleg valamelyikőtök a telkes utca felé jár, megnézné, hogy egyáltalán bent van-e még az udvarban?
Kezdem átvertnek érezni magam. A kocsi biztos megvan (valahol), és csak remélem, hogy közben nem használja valaki, hogy aztán átadás előtt vissza legyen tekerve az óra.
Szóval a topiktalin egy üveg igényes piával jutalmaznám azt, aki ha arra jár, lő egy fotót a masináról, hogy megnyugtasson, mert már kezdek kétségbe esni.
De az is lehet, hogy jövő héten meglepem őket, csak az utóbbi napokban elég elfoglalt voltam, a lányom fűtése elromlott Veszprémben. Az meg elég messze van Pakstól.Köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Pályán szépen kapcsolj vissza akkor. Korminál a DPF regen-t is úgy nyomom, hogy 4-esben megyek pályán 120-130-al pár km-t.
Változó szelepvezérlésnél amúgy is különösen fontos, hogy járjon váltási pont felett is a motor, mert ha sokáig nem kergeti meg az ember akkor hajlamos beégni a szelep.
-
outsiders
aktív tag
Kikormolni ritkán szoktam csak, ezt érzem néha, lustább a gázreakció. Az a baj, hogy 7000-es fordulat fölé vinni érdemben kettesben lehet, hármasban már nagyon sztárfotó-gyanús lenne nálam. Pályán óra szerint 140-145, 3800-4000es fordulat ahol menni szoktam M5-ön, már amennyire a forgalom engedi. Szerpentinezni Visegrád felé tudnék, de amikor jó az aszfalt akkor tele bicajossal, amikor nekik vége a szezonnak akkor taknyos minden. Hátul a gyerek meg az asszony, jobb egyben a törpesün a hordozójában, nem is éri meg kockáztatni

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Sajnálj, azt a pénzt inkább beletankoltam volna a gépbe.
outsiders: Nem permanensen megyek 160-al én sem. 1-1 előzés nem elég ahhoz, hogy kikormold a gépet az a baj. Leömlő, katalizátor, kipufogó mindnek kell a tartósabb magas hőmérsékletű gáznyomás a tisztuláshoz. És akkor a szívóoldalt még nem is vettük figyelembe (se az EGR-t). Meg kell járatni pályán kicsit.
Fárasztóbb sokkal és nem gazdaságos ebben igazad van. Én is csak akkor megyek gyorsan ha nem messzire megyek (és ha hazai pályán vagyok ahol tudom hol mérnek nem úgy mint az M35-ön). Most az, hogy egy kis szakaszon odapörkölök nem számít a fogyiban érdemben. -
outsiders
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
De-de lassan rászánom magam. Ma megvettem hozzá az Aldis nyomatékkulcsot.
-
Qru
MODERÁTOR
Megtudná mondani vki, mennyi a gyári nyomaték kerékcsavar meghúzáshoz?
-
outsiders
aktív tag
-
outsiders
aktív tag
Ez legyen a legnagyobb baj. Inkább kicsit mikrokarcos, mint hogy tele legyen a fényezés olyan szennyeződésekkel, amit semmi nem hoz le
Vettem Koch-Chemie - Fleckenwasser cuccot is, ezzel mosás után végigtakarítom az egész fényezést, majd jöhet a gyurmázás és a wax, Soft99 Pearl&Metallic Soft. Először ilyen egyszerűbben felvihetőt vettem, tanulni ez is jó lesz bőven. Asszony így is hisztis lesz, hogy miért vagyok már megint kint és nem a gyereket abajgatom ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Petester: következő az lesz, de elsőre bőven elég nekem egy sima wax is. Kerámia amúgy is elég drága alapanyag, ahhoz nem árt, ha tudod is mit csinálsz

-
Petester
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Ha lehet hinni ezeknek a kerámia bevonatos reklámoknak, akkor az ezzel kezelt felületek sokkal ellenállóbbak, így akár jobban elviselhetik a ponyva okozta roncsolást, így nem kell állandóan vékonyítani a lakk réteget a polírozásokkal. Egy szezon után úgy is kiderül, hogy mennyire karcolja a fényezést a ponyva.
Jövő héten itthon leszek, ha lesz időm, akkor nekiállok egy kis autó ápolásnak én is. Én a Sonaxnak néztem ki egy waxolós, polírozós készítményét (talán ezt), szivacs korongos géppel szépen el is tudnám dolgozni.
Ti mit használnátok? A fenti cumóban nekem az a szimpi, hogy simán fel tudom vinni, nem kell takargatni a fekete műanyag részeket. A Homasitában néztem még valamikor a nyáron, de végül nem vettem meg. Volt még sima viaszom, ami nyár közepén fogyott el, mikor elhoztam a Seibikoból. A lökösök eléggé elütöttem a kicsit mattabb régi fényezés mellett...
-
outsiders
aktív tag
Vagy ez, vagy a ganéj áll rajta állandóan. Ezt nem mozgatja a szél, hidd el, elég vastag és nehéz anyagból van. Inkább kicsit mikrokarcos legyen és políroztatom majd, mint hogy a fáról hulló kosz tovább gyilkolja a fényezést, így is keletkeztek olyan szennyeződések a tetőn és a motorháztetőn, amit kipolírozni sem lehet rendesen. Tavasszal és ősszel ponyvázok csak, akkor muszáj jelenleg ott, ahol meg tudok állni vele.
-
outsiders
aktív tag
Végül hálistennek nem az én kocsimmal mentünk körútra
Azóta volt egy út vissza Pestre (elég vaddisznó üzemmódban), hétvégén meg majd kimegyünk a szigetközbe. Utána nézek egy fogyit, hálistennek tovább csökkent a benya ára
Kocsi nem is lett vészesen koszos, kerékjáratoknál letöröltem amit felvert és ennyi, ponyva alatt pihenget kedd óta. Masszív a ponyva, meg se mozgatta az utóbbi 2 nap hülye szeles ideje sem.Jövő héten megejtem életem első waxolását, meglátjuk mire megyek vele
Utána fater S-Crossát is letoljuk szerintem.
Topiktali kapcsán valami fejlemény? Remélem nem várjuk meg az első havat azért
-
Qru
MODERÁTOR
Jó kép egy WRX-ről: [link]

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Tartanám a helyedben A3-al a 10k-t A5-el a 15k-t. A 300V meg maradjon meg a boyracereknek meg a Hringre járóknak. Hétköznapi használatra szvsz totál felesleges 300V-t tenni bele. Azért ez nem egy STi amit üvegelve kergetsz fel a Mátrába nap mint nap.
Most már a hideg miatt simán lehet csak pára de ezt látatlanban nem lehet megmondani. Ha nem fogy az olaj akkor nincs gond.
-
Petester
senior tag
Fene se tudja, mindenesetre fogyasztotta az olajat. Bár mióta a hengerfej felújításon átesett, azóta megszűnt, de a szimeringek kopását nem hiszem, hogy a 300V "túlhajtása" okozhatta.
Apropó, most hétvégén már másodjára lettem figyelmes arra, hogy kis kékes füst hagyja el a kipufogót hideg indításkor. Anya ment el otthonról és így láttam megint. Nem nagy mennyiségben, így ha magam indítok, nem is vehetem észre. Egy kis tüsszentés formájában. Olaj nem fogy, rendszeresen ellenőrzöm és már 4k km-t mentem az utolsó csere óta. HF felújítás előtt ilyenkor már 0,5 l olajat rá kellett töltenem. Hol maradhat, hova szivároghat olaj, ami indításkor, 1-2 nap állás után - de nem rendszeresen - távozik? Lehet nem is olaj, hanem csak pára? És belemagyarázom hogy kékes a színe? Ha olaj lenne, az rendszeresen kéne, hogy jelentkezzen, nem?
-
-
Petester
senior tag
Pénteken voltam én is olajat venni, megvettem a váltóba való Multi ATF-et az 1. kerületi márkaboltból olcsóbban, mint ahogy a zsu adja.

"Ez A5-ös vagyis LongLife olaj, mehet vele a 15k km-es periódus simán."
Ja és rákérdeztem a motorolajra is, annyiért tudnám megvenni az 5w30-as 300V-t, mint amennyiért Nyírőék kicserélik szűrővel együtt... Hordós olaj előnye. Az 5w40 lenne olcsóbb.
És mondta a srác, hogy a 300V-t legkésőbb 8000 km után le kell cserélni! Még jó, hogy felhívta rá a figyelmem, mert nem gondoltam volna. Továbbá az előző tulaj se cserélte túl sűrűn (szerviz könyv szerint az utóbbi 5 évben átlag 11-12k km-t ment, ha lehet hinni a motortérben hagyott cetlinek, arra 300V került bele utoljára (és vélelmezem, hogy előtte is) és kb 3500 km volt az olajban, mikor megvettem (még majdnem tiszta volt), én meg rányomtam még egy 10-est...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Ugyanezt használom csak nekem elég 5 liter és még úgyis van bő fél liter utántöléshez.
Ez A5-ös vagyis LongLife olaj, mehet vele a 15k km-es periódus simán. Ha nincs meg 1 év alatt ez a táv az sem para, 2-3 évig is jók ezek az olajok. TC-n volt róla cikk: Mivé változott a 3 éves 16 ezret futott Motul olajmod:
Viszont pollen és levegőszűrőből az éves cserét azt ne hagyd el.
-
Acheron
őstag
Háháá, tudom ám, mi van alatta

Holnap megnézem a számlán (ha rajta lesz), hogy milyen betét került bele, elvileg ez volt 44k a teljes árból.
Az olaj az általad ajánlott Motul Eco-nergy lett, 2x4 litert vettem, így elvileg még maradt ~1,5 utántöltésre - kvázi ennek az ára még nem is került bele (a múltkor az 1 liternyi X-Clean pótlást 5k+ áron szereztem a Unix -tól, de az ugye gyorsan kellett). -
Acheron
őstag
Kész az autó, holnap megyek felvenni. Az olaj és szűrőcseréken túl az első fékbetéteket kellett cserélni.
A műszerfal mögötti ketyegésre azt a visszajelzést kaptam, hogy a navi hűtőventilátora adja ki. Végül is mindegy, hogy az, vagy a klíma szenzor, a műszerfalat egyelőre nem akarom lebontatni emiatt.
Végül is alkatrészekkel, olajjal, munkadíjjal és tréfával együtt megállt 116 -ból.
(#6096) Qru: Alkalomadtán megnézhetem
-
válasz
Petester
üzenetére
Szerda reggel óta nem hívott. Ahogy nézem, ma sem fog. Szal akkor az jövő hét szerda alsó hangon. Mondjuk van itthon még két autó, de azért mondhatna vmit.
Mondjuk szerdán mondta, hogy egész héten egyedül lesz, mert mindenki elmegy valahova, szal lehet el van kicsit havazva.Mi épp házat keresgélünk, ott is van sok cifra hirdetés, akinek valami hobbija vagy küldetése lehet a hirdetés. Mert eladni annyiért nem nagyon fogja.

-
Petester
senior tag
Egy PVA rendszámú ezüst RX jött ma velem szemben. Milyen rendszámot kaptál?

Nincs ismeretem a Tribecával, ezért kérdeztem. Eddig ezek a nagy krumplik kiestek az érdeklődési körömből, bár az utóbbi időben eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne... De inkább vennék valami több személyest, ha még csak szükség megoldás is, a gyerekeknek megfelelő lenne, így a kis barátokat együtt lehetne teleportálni. De erre majd csak évekkel később lenne szükség, addig marad a PDF.

-
válasz
Petester
üzenetére
amúgy 0-60 mph nem egyenlő 0-100 km/h. oké, hogy pár tized a különbség csak végül, de van.
a tribecánál nem hiszem, hogy többet eszik az rx. illetve ilyen 150+ km/óránál talán igen, végülis nehezebb 250 kilóval. de ez mindegy, egy kocsi elég keveset fut az életéből ilyen tempóval, a többi város, autóút stb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
filatis1
üzenetére
Sejtettem, hogy szarka... nálunk is ramazúriznak. Mondjuk nálunk a környékbeli macskák rendet tartanak. Kár, hogy a nyestek ellen kevesek.

mod:
Senki sem meri megbontani/bevállalni mert ha beázik valahol utána... Nagy rizikó. A víz nagyon könnyen utat talál magának és nem is kérhet érte sokat mert kis meló.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én négyesen szoktam csak elrúgni néha, előzések alkalmával. konstans gyorsan menni tök felesleges: veszélyes plusz még többet eszik a kocsi