- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
válasz CPT.Pirk #2698 üzenetére
mondjuk expanse-nál nagyon fáj, hogy a hatodik lesz az utolsó évad.
de még reménykedek valami mini sorozat / pár filmben hogy abban majd megfilmesítik a 7-8-9-ikkönyveket.amúgy ez is általános a fanyalgás (függetlenül attól, hogy sok mindenben igaza van akik itt negatív dolgokat írnak!) érdemes megnézni a kommenteket alatta, neki nem tetszett, szar már a 4ik évad is, de jó hogy kaszálták. ha neki nem tetszik akkor másnak se tetszen (expanse-nál azt se tudom mire gondolhat mi volt ami annyira nem tetszett neki)
na mind1
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tilly-n én is csodálkoztam, bár mivel csak neki nem volt konkrét szerepe a hídon, így elfogyott a stáb. Nem tudom egyáltalán a flotta szabályzat enged-e ilyen alacsony rangú tisztet első tisztnek kinevezni, de ez most már kánon... Mondjuk mellette szólhat, hogy a tükör univerzumban is parancsnoki rangban volt és hajót irányított.
oriic: mazohizmus
Amúgy jah, most várjuk az Expanse folytatását, meg a The Orville-t is. Az mondjuk nevetséges, hogy az Orville meg nulla erőfeszítéssel egy közönségkedvenc príma Star Trek sorozat lett...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Narxis
nagyúr
Mert nem sok nézni való van mostanság. Én értem, hogy ízlések és pofonok de aki szerint ez jó az nem tudom mihez van szokva, pedig én nézem mindhárom NCIS-t és végig néztem az Under the Dome nevű borzalmat de az legalább már paródiának elment a végére. Tudatosan verik szét Hollywood-ban azokat a régi franchise-okat amiket nagyrészt fiúk/férfiak néztek, olvastak. Ld. Doctor Who, Star Wars, Marvel, DC. Csak nem özönlenek a lányok a fiúk helyére. Komolyan van ennél jobb bizonyíték erre mint Tilly első tiszté nevezése? Tilly b.zd meg!!! Te atyaúúúristen!!! Ennél már csak a hogyan volt jobb, folytak a könnyek, ömlött a nyál. Nemár baszki!!! Inkább lógjon be a mikrofon 5 percenként csak ezt ne. Ennél nagyobb illúzió rombolás nincs.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Fent írtam: trash-élménynek kiváló. Nem tudok ennél rosszabb sorozatot, ezért muszáj néznem, hogy milyen baromság lesz legközelebb. Lásd Howard Stern rádiós, akit többen és több ideig hallgatták azok, akik utálták. Ha érdekel, a Private Parts (1997) (Intim részek) című filmből megismerheted jobban.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy akik már az első szezon óta ekézik a szériát, azok miért is nézik még mindig a sorozatot? Reménykednek bármilyen változásban? Mert látjátok esélytelen, de ugyanúgy maradtok valamiért.
Live-Die-Respawn
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Hunpriest #2692 üzenetére
Ennyire nem rossz a helyzet, mint ahogy lefestitek.
Amúgy pl. a Discovery első évadában van az ST egyetlen tényleg hiteles térváltása, amikor pontosan annyi másodpercig repül a sikló, mint ameddig a valóságban is tartana azon a sebességen. https://www.youtube.com/watch?v=-EwXPgt4QnA
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Én az első négy részt darálva néztem, az utolsó három részt hetente. Ugyanolyan szar maradt.
Egyébként igen, ennek is van egy sztorija, nyomozunk valami után, hogy vajon mi volt a burn. Hát hurrá, ennyit még egy sharknado is tud. Engem nagyon zavar az, hogy:
1. most már epizódonként 2-3 alkalommal sírás van
2. tele van toxikus femináci elemmel (mondjuk ez a mostani évadban mintha csökkent volna kicsit)
3. csak külsőségekben Star Trek
4. fogalma sincs az íróknak a Star Trek kánonról
5. saját magával sem konzisztens már a történet, nincs megírva
6. Sonequa Martin-Green egy rém tehetségtelen színésznőS még valószínűleg lehetne folytatni, 2 perc alatt ennyi jutott eszembe.
Én egyébként azért nézem, mert annyira szar, hogy már muszáj, szóval jóféle trash-élmény.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Ezen felröhögtem
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Na, akkor nem csak én vettem észre, hogy a District 9-ból is lopott a Discovery.
[ Szerkesztve ]
-
Hunpriest
senior tag
Ezt eddig bírtam. A 7-dik részt már nem is néztem végig annyira fájdalmas... mondjuk a sorozat hibái pontosan ugyanazok az első évad óta, szóval nem tudom mit vártam. Néha egy-egy részben megvillan valami, aztán ennyi. A látványért és a SFX-ért kár, mert az elég jó, kár hogy a többi nem ér fabatkát se...
-
Narxis
nagyúr
Végre lehull a lepel. Most már látjátok mivé lett a Star Trek.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Locutus
veterán
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
madgie
titán
Javasolnék egy új főcímzenét a Disoverynek, tényleg borzalmas már az a picsogás, amit folyamatosan nyomnak
-
-
Fú, az eheti rész mekkora nyálas, pátoszos szar volt. Baromi unalmas már, hogy ennyit kell sírni minden részben. A többi meg no comment, inkább itt a Major Grin YT csatorna.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes, William Shatner még a saját sorozatának se látta minden részét, nem hogy a későbbi sorozatokat. https://www.cnet.com/news/star-trek-didnt-make-william-shatner-rich-he-tells-crazy-fan/
Valamint a 70-es évek eleje óta pénzt sem hoz neki a trek, nem abból gazdagodott meg.
-
Lokids
addikt
Ebben a Timeline-ban a Romulus elpusztult? Nyilván a Vulcan nem.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Locutus
veterán
válasz CPT.Pirk #2668 üzenetére
Azért sokszor kínos volt már az érzelgősség és túlreagálás megint. Annak ellenére, hogy tényleg érdekesen alakul a történet. Bár ezzel nem tudom mennyire fogok valaha is kibékülni, hogy folyton olyan epizódokat találnak ki amiben Burnham (és az érzelmei) körül forog a világ. Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Discovery S03E07
Meg kell hogy mondjam, egyre jobban alakul a Discovery. Lehet, hogy az epizód előtt elfogyasztott sör tett szentimentálissá, de határozottan trek-es epizód lett a 7. rész. Mondjuk nem hiszem, hogy Burnham az egyetlen, akinek eszébe jutott a burn után a fekete dobozok vizsgálata ennyi év alatt, de ezt nem von le semmit az epizód érdemeiből. Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
wetomi
aktív tag
Ritkán szólalok meg, de rendszeresen olvasom a topicot. Most látom, hogy van összefoglaló! Köszönöm szépen a készítőnek!
-
Basszus ez a Major Grin nevű youtube csatorna hihetetlen:
The Running Man 1987 vs Star Trek Discovery 3x06
Van még egy csomó ilyen. Nem hiszem el, hogy így összelopkodták volna.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nilsson hadnagy, Sarah Mitich játssza. [link]
Megjegyeztem, mert nagyon csini. Őt el tudnám nézni Saru új első tisztjének, de nyilván nem hadnagyból lesz első tiszt.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Locutus
veterán
Ezt írtam én is az elején, hogy nem az zavar, hogy vannak benne ilyen LMBTQ dolgok, hanem az, hogy semmi más nincs benne. Mintha az írói gárda ebben a szivárványszínű buborékban élne, amiből semmi másra nincs rálátása. Ennél az orville is sokkal szebben oldotta meg a feladatot
-
válasz butch3r #2638 üzenetére
"az lmbtq vonalat szerintem is túltolják, ok, hogy roddenberry alkotása az elfogadás stb ről szólt"
Ez az egész sorozat koncepcionális alapja ugye, hogy megvalósult kommunizmus, multikulti, stb. De amúgy sincs semmi baj nincs ha behozzák az LMBTQ karaktereket, sőt szerintem akár még a non-binary is belefér, amíg nem használnak nem létező személyes névmásokat.
A probléma ott kezdődik, hogy pl nincs egyetlen fehér, heteroszexuális férfi karakter sincs, amikor ugye a többség ilyen, szóval olyan mintha valami fóbiájuk lenne tőle. De ne legyen igazam, mondjatok karaktert, aki fehér heteroszexuális férfi! Lorca meg a föderációs admirális a píszí szabályai szerint nem fehér, hanem zsidó.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Azért sorozatjunkie-n ahol többen kommentelik ezt a sorozatot több az elégedetlenkedő, itt csak kevesen vagyunk, ennyi a lényege. Amúgy ez nem csak a star trek-re vonatkozik de egy általános minőségbeli romlást látok újabban a sorozatokban és ennek részben az oka a politizálás, ideológia megmondás, az írók bőrszín és nem alapján való válogatása, nem véletlen van az a mondás, hogy Get woke, get broke. Sajnálom, hogy a Star Trek ennek áldozatául esett bár egyelőre még nem "broke" mert streamingen mások a játékszabályok és megengedőbb a stúdió. Vehetném félvállról az egészet de az én szórakozásom is elrontják azzal, hogy sokan mennyire lejjebb tették a lécet minőségi szórakoztatás tekintetében.
-
OPiiPO
veterán
"a többség kajálja ezt a trendy star trek-et mert nagyon edgy, én már csak hírmondónak maradtam" - ne add fel, neked van igazad, a többiek mind szembehajtanak az autópályán
Komolyra fordítva: szerintem túl kajakra veszed, ahelyett hogy elfogadnád ilyennek, és élveznéd amennyire tudod. Szerintem"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
TL DR: a teljes ST idővonal: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az Enterprise esetén egy dolog ami nagyon rossz, az a magyar szinkron szövege. Valami katasztrofálisan gagyi fordításokat alkalmaztak, mint pl. a partikula fegyverek részecske fegyverek helyett.
Magát a sorozatot én szeretem, szerintem jó volt, jól ragadta meg a korai föld dolgait. Még 1-2 évadot megérdemelt volna, meg is kaptuk volna a romulán háborút.
-
Narxis
nagyúr
Így van, ha sorrendet állítanék fel akkor természetesen a TNG és a DS9 is sokkal jobb volt, de úgy érzem még a Voyager is köröket vert rá. A TOS pedig egy más éra volt, ahhoz ne is próbáljuk hasonlítani.
-
butch3r
senior tag
a 80-20%-ban egyetértünk. én úgy érzem te 1 kicsit sötétebben látod mint a többség itt, de abban egyetértek veled, hogy ez az eddigi leggyengébb st széria.
az lmbtq vonalat szerintem is túltolják, ok, hogy roddenberry alkotása az elfogadás stb ről szólt, de lehet ezt ennél finomabban, kevésbé tolakodóan tenni (lásd fekete kapitány ds9, női kapitány voyager) (nálam mondjuk tényleg a grey szál az ami már sok, előtte se rajongtam a stammets szerelmi szálért (egyszerűen mert túlzásba volt víve, nem mindig tett hozzá a cselekményhez hogy mutatták hogy ők együtt vannak)
(én mióta kijött a discovery s2 újra néztem ds9-t, most épp voyager s6nál tartok, lehet ez is helyre billenti kicsit nálam az egyenleget )ds39: én nagyon szerettem enterpriseban hogy a harmadik évad részei olyan szorosan egybefüggtek.
a negyed évad pedig amolyan antológia sorozat volt, minden 2-3-4 rész egy egy nagyobb story volt. azt is szerettem nagyon[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz butch3r #2635 üzenetére
Ehhez képest az Enterprise egy mestermű amúgy jól látni a stílusbeli különbséget. Az Enterprise-nál simán csak Star Trek-et akartak csinálni, itt meg ideológiai iránymutatást, trendi dolgokat kapunk Star Trek köntösben. Talán a legegyszerűbben úgy lehet mondani, hogy mások voltak az arányok, az Enterprise 80% sci-fi 20% akármi más, itt meg a diszkónál pont fordítva érzem. Én amúgy se akkor se azóta nem szidtam az Enterprise-t, mikor utólag olvastam véleményeket, hogy így rossz úgy rossz nem is értettem, hogy miről zagyválnak(2004-től volt netem de 2006-tól kezdtem aktívabban sorozatokat, filmeket nézni, előtte max. azt amit TV-ben leadtak Star Trek-et). Nem TNG volt de mindenképp Star Trek. Egyszerűen nem értem, hogy nem látjátok a minőségbeli különbséget. Kurva jól jön ki mert a Disco után megnézem a Mandalorian-t és esküszöm mintha Trabantból Ferrariba ülnék át, a hajamat teszem le nem csak a sztori hanem a minőség miatt is. Mindig is inkább a Star Trek-hez húzott a szívem, szerettem a Star Wars-t is de az csak olyan űrlövöldözős scifi volt nekem, a Star Trek volt az űrlövöldözés+intelligencia és sajnos 2010 óta az utóbbit kiölték belőle, viszont a Mandalorian nézése közben azt érzem mintha az eredeti Star Wars trilógiát nézném. Tehát nem mindent utálok ami új, nem erről van szó de látszik, hogy hol mik a prioritások. Úgy látszik soha nem lesz már itt egyetértés, a többség kajálja ezt a trendy star trek-et mert nagyon edgy, én már csak hírmondónak maradtam...
-
butch3r
senior tag
kár, hogy ez a topic 2005 márciusban indult, így csak az enterprise negyedik évad utolsó részei ami élőben volt kibeszélve.
hát, ugyan ez a negatívkodás ment.
(annak ellenére hogy a discovery harmadik évad számomra is a legellentmondásosabb. bár engem a legjobban a grey meg a másik akinek a neve se jut eszembe szerelme izéje idegesít / affektáló nyávogása greynek... ) -
Narxis
nagyúr
válasz CPT.Pirk #2633 üzenetére
Mondjuk ez volt a legkisebb probléma az epizóddal, Tilly a macskával jelenet volt nekem poénos és eszembe juttatta Spot-ot a TNG-ben. Kicsit úgy érzem, hogy mindenáron Star Trek kell nektek és ezért hajlandók vagytok bármit elnézni a sorozatnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Narxis
nagyúr
+1
Főleg, hogy az össze-vissza teleportálás milyen veszélyes(nem biztos, hogy magára hanem a környezetére is), aki ennyire nem tudja kezelni az ne használja. Egyszer elég lett volna elsütni ezt a "poént" de sajnos ilyen írókkal van megáldva ez a sorozat. Sokatmondó, hogy ez a rész az érdekesebbek közé tartozott pedig fogtam a fejem amikor a 2 amazon hajóval kezdett lövöldözni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki tud angolul, nézze meg az Omeletos short filmet amit Brent Spiner, meg Levar Burton (Data, Geordi) csinált, zseniális!
lezso6: szerintem akkor már ne hagyd ki a Voyagert és a DS9-et se.
-
Az index cikkírója elfelejtette, hogy az első évad azért jó relatíve, mert nem megírták, hanem lopták a sztorit. A második évadtól látható, hogy mennyire bénák, ha dolgozni kell.
Meg láthatólag kevesebb fogalma van a Star Trekről mint nekem, aki csak az Enterprise-t meg a TNG elejét látta. Egyébként most kicsit meg is jött a kedvem folytatni az utóbbit, amíg nincs Orville.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Lassan könnyekbe fullad a Star Trek-univerzum [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tetszett a rész. Azok a leváló gondolák meg az okos anyag eléggé jól néztek ki! Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Locutus
veterán
A Kardashev név mekkorát csattant már, pont miután az összes új technológiát bemutatták, meg a bolygót, ami egy napkitörés ellen védekezne pajzsokkal Még a végén a kiderül, hogy próbálnak kitörni a felületes forgatókönyv, és semmirevaló sztori csapdájából? Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
DS39
nagyúr
válasz Locutus #2618 üzenetére
oriic válaszára is reagálva:
Az új föderáció is elég érdekes, közel ezer évvel újabb technikai fejlettség, és nekik kell megoldani az orvosi problémát. Nem lepne meg valami klón vagy holo móka sem. De az nekem továbbra is hiteltelen, hogy ennyire könnyen tudják használni az új technológiát. Szerintem a valóságban ezer év múlva egy akkori IT kütyüt nem tudnánk használni az tuti magunktól. [ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az altató
miatt 100%, hogy lesz valami titok a háttérben, én az új "család'-ban sem nagyon bízom egyelőre. Amúgy meg Discovery-t feltuningolhatnák egy kis future tech-el, de gondolom marad úgy ahogy volt és mostantól a spore-drive lesz náluk használva. (Holott még van dilitiumok elvileg bőven) Live-Die-Respawn
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
DS39
nagyúr
válasz butch3r #2605 üzenetére
nekem nagyon furcsa volt ebben a részben....
1. a "Burn"-ről nem beszélnek, pedig ez kb esélytelen, hogy ne tudnák mi volt.
2. a hadnagy, Willa, a dallam, altatódal kérdésre adott bullshit válasza.
3. Philippa folyosón bambulása, és reakciója Burnhamre a végén. Lehet "megtörték" a kihallgatáson érzelmileg, azzal, hogy nincs már Terrán birodalom, és nem tudna valószínűleg hazatérni?Szóval titkolnak valamit, az egészen biztos. -
Narxis
nagyúr
válasz CPT.Pirk #2607 üzenetére
Van ami érdekes de 4-es és 5-ös szekunder szégyen, Szerintem olyan kézszárítót láttam már 7 évvel ezelőtt is pl. az Árkádban és akkor van akinek ez futurisztikus. A sörfőzdés meg.... nem volt pénz egy világító oszlopra meg néhány konzolra? Vagy lemásolhatták volna a TOS-t is néhány LED-füzérrel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
butch3r
senior tag
válasz CPT.Pirk #2603 üzenetére
igen ez 1 kimondottan jó rész volt (discovery mércével).
tetszett hogy nem megint enterprise-t hozták be, hanem a voyagert (és persze a Nog- is szép fő hajtás volt. mondjuk egy defiant-ot még adtam volna )ami nem tetszett egyedül az a végén hogy miért nem lehet kifejteni az elméleteket a burn-ről, miért kell hogy Micheal 0ról "fejtse" meg.
de szerintem azzal az altatódallal lesz valami összefüggésben... [ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Én az ilyen sztori szempontjából semmit se jelentő utalásoktól nem esek hanyatt. Ez tipikusan a trekkieknek szól, hátha ők is előfizetnek a streaming-re. Amúgy meg senki sem volt veszélyben igazán, meg most csak én nem értettem a problémát a hajóval? Miért nem vitték a HQ-ba vagy a csávó bolygójára ahol kitehették volna őket? Aztán a hajót meg hozzáértő kezekbe adják? Mégis milyen "watch" -ról van szó ahol egy piknikező család őriz egy fontosnak tűnő űrhajót? Tényleg ennyire hülyének nézik az írók a közönséget?
-
Locutus
veterán
Nocsak mi bújt itt meg a DSC új részében
-
Narxis
nagyúr
Continuity problem between Discovery and DS9 [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest