- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
egyelőre csak pletyka, de ha beigazolódik nagyon jó lenne (és a pénztárcámnak nagyon rossz)
Star Trek LEGO Rumor Update
Still just a rumor, but now with more information. The set is reported to be the USS Enterprise D, will have 3600 pieces, and will release on Black Friday, 2025. No word on price (but an Icons set Black Friday release - expect to part with a lot of your hard earned gold-pressed latinum). And, it's said to include minifigures of Picard, Riker, Worf, Geordi, Data, Dr. Crusher, Wesley, Troi, Guinan, and Data's cat, Spot. -
butch3r
senior tag
Ha mar Section 31 (nagyon tetszik a gondolat, hogy ez se kanon mint std, tudom ez nem hivatalos csak fan teoria de nagyon jo lenne)
amugy az kulon vicces, hogy sar trek discovery 3 betus roviditese megegyezik angolul a szexualis betegsegek roviditesevel. Regi ST rajongok szamara pont olyan jo elmeny a discovery mint oaszeszedni valami ilyet Magyar premier – SkyShowtime: 02.07 Star Trek: A 31-es Szekció (Star Trek: Section 31)
-
butch3r
senior tag
ST:LD
előző rész jobban tetszett, de azért Harry Kim-ekkel magasra tették a lécet, de összességében ez is egy nagyon jó rész volt. Jó volt hetente nézni ezt a sorozatot, mint régen DS9, Voy, Ent idejében. Nem gondoltam anno, mikor bejelentették ezt a sorozatot hogy ennyire jó lesz és a "modern" star trekek között az egyik legjobb, ha nem a legjobb egy 20 perces rajzfilm sorozat lesz. Discovery-t nem hiszem, hogy valaha újra nézem, ezt biztosan. -
butch3r
senior tag
Most fejeztem be ST: Prodigyt.
Írták már előttem, de több star trek volt ebben a 2 évadban mint STD 5 évadában. Kíváncsi lennék azok a gyerekek, akiket Prodigy vonz be a star trekbe, hogy értékelik STD-t Amúgy szerintem tök jó sorozatot lehetne csinálni Wesley mint Travelerből. Star Trek: Traveler, lenne benne potenciál. -
butch3r
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #4112 üzenetére
az andor résznél még én is bíztam. de az alap koncepció (megint 1 origin) meg a forgatókönyvíró így együtt baljós...
-
butch3r
senior tag
újabb origin történet.
-
butch3r
senior tag
válasz Bad Pritt #4101 üzenetére
hát, szintén junkien ugyan erre a kérdésre ezt írják:
Sőt, ugyebár streamingen még a saját sorozatok esetében is licenc van, ezért került le sok minden még a Disney+-ról vagy az amerikai HBO Max-ról is (pl. Westworld), mert nem akarták fizetni a produkciós cégnek a licencdíjat. Ezt úgy kell tehát elképzelni, hogy minden egyes sorozatnak van egy fix költsége, még azért is fizet például a Netflix, ami neki készült, és amit senki nem néz - ők azonban (egyelőre?) nem vesznek le saját tartalmakat.
CPT.Pirk: na igen az a tuti.
-
butch3r
senior tag
passz, bár gondolnám hogy hologramok nem öregednek.
Bad Pritt: aha, via sorozatjunkie:
"Sajnos jelenleg nincs tervben, hogy a Star Trek sorozatok visszatérjenek a SkyShowtime-ra."A SkyShowtime komolyan gondolta. Úgy tűnik, (egyelőre?) nem hosszabbítják meg lejárt a licencet a lekerült Star Trek-sorozatok esetében (TOS, Enterprise, DS9 és Voyager - ami pár hete kapott ÚJ szinkront az első négy szezonjára)Természetesen mind az 5 régi Star Trek-sorozat továbbra is elérhető a Netflixen - magyar specifikáció nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz CPT.Pirk #4087 üzenetére
Star Trek actors Tig Notaro, Oded Fehr, and Mary Wiseman of Star Trek: Discovery and Robert Picardo of Star Trek: Voyager and Star Trek: Prodigy have joined the cast of Star Trek: Starfleet Academy!
A dokinak örülök. Tilly-t szerettem volna elfelejteni...
[ Szerkesztve ]
-
-
butch3r
senior tag
En baromira nem raktam ossze hogy a mumia volt az std-ben
-
butch3r
senior tag
STD vége
rosszabbra készültem, nem volt olyan rossz. a sorozathoz hű volt -csak kihozták a diversityre- enterprise-os utalás jó volt, de összességében nem bánom hogy vége. -
butch3r
senior tag
válasz Aljasvip #4002 üzenetére
alapvetően szerintem simán lenne hely az univezumban, ahová nyúlhatnak. Annyi, hogy kénytelenek lennének új karaktereket kitalálni, voy után még telik az idő nyugodtan lehetne oda történeteket kitalálni. Nekem a jj trekek is lusták, nem találnak ki új karaktereket, meglévőket rebootolják, rebootolták. Ami amúgy a szabadságukat is korlátozta.
Szal szerintem ha nagy szabadságokat akarnak, folytassák az univerzumot, ahol abba hagyták, értelmes írokkal és storykkal. A már elmesélt storykat meg hagyják békén, ne akarják újra elmesélni, más színészekkel.
-
butch3r
senior tag
válasz [HUN]NIMROD #3982 üzenetére
aha,
lásd DS9-ban, ugyan ilyen páncéljuk volt. De lehet el is mondták, ebbe nem vagyok biztos. Mi alapján esett bele? Hát ne legyél ilyen felszínes, nem a külségeken múlik a mindent elsöprő szerelem, STD-ben pláne, a személyiségébe esett bele Szinkronról nem tudok nyilaktozni, ds9, vox-t néztem még gyerekként szinkronnal, amikor viasaton ment, de azóta azokat is újra néztem eredeti nyelven így passz. (persze kérdés mihez hasonlítod, ha a hirhedt voyager utolsó évadhoz, annál csak nem rosszabb a szinkron )
[ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
nem volt rossz rész, de olyan jó se. Not great, not terrible ahogy a mondás tartja.
A breeneket érdekes volt látni, a maszk alatt. Meg az ISS Nterprise is érdekes húzás volt - bár elküldhették volna a -na és itt látszik, hogy nem olyan jók a karakterek mert gőzöm nincs hogy hívják és mit csinál a japán srác (bár így jobban belegondolva, SNW esetében sem tudom sokak nevét, pedig az jobban tetszik sokkal- azt a srácot aki rajong a constitution classért, hogy vezesse el a hajót... Viszont ez az annyira szeretjük egymást hogy eszetlenül, őrülten is viselkedünk és pár lercnél többet nem bírunk ki egymás nélkül, ez szörnyű. Lehet nem vagyok elég romantikus de nem tudom miért így kell bemutatni hogy ők nagyon szeretik egymást... -
butch3r
senior tag
válasz CPT.Pirk #3974 üzenetére
eközben meg néha jön valami új, jó történettel megáldott nem agyon woke-ozott sorozat (expanse pl, de lehetne mondani for all mankindot is) aztán nem értik azok miért működnek... (amúgy std-ben sem a woke karakterek zavarnak, hane hogy szar karakterek de legalább az STD olyan a star treknek (régi rajongóknak biztosan) mintha életben szednénk össze valami STD-t gyk: Sexually transmitted disease)
igazából az új sw-kre, st-kre sincs akkora igény, különben ne kaszálnák sorban őket... -
butch3r
senior tag
std 501
showtimera még csak első rész került fel, még ha amúgy már ki is jött a második is.
Nem voltak nagy elvárásaim, így különösebben nem csalódtam.
De tilly, meg igaázból az összes karakter továbbra is iritáló, nem bírom őket kedvelni.
Kivéve a másik hajó kapitányátProgenitor szál még lehet érdekes, folytatnom is kéne tng újranézést. Talán próbálnak kicsit kedvezni régi rajongóknak is, de sajnos még ha sikerül is, annyira mélyről indulnak hogy nehéz. -
-
butch3r
senior tag
Voyager es Ds9 meg iden felkerul showtimera! Voyager elso 4 evad mar most fent van
-
butch3r
senior tag
az előző lower decks rész annyira nem adta, de ez nagyon jó volt megint
külön örültem Rom-nak és Leeta-nak és hogy az eredeti színészek adták a hangjukat -
butch3r
senior tag
válasz Bad Pritt #3855 üzenetére
én mondjuk nem örülnék ha a tos, tng, ds9, voy és ent -ban szépen felépített univerzumot szembe köpnék. meg ezek a sorozatok mutatták meg, hogy lehet úgy jó kontentet csinálni, hogy a kánont se rugják fel. önmagában nem is értem, hogy miért jelent gondot minőségi anyagot csinálni, úgy hogy nem rugjuk fel a kánont (jó valószínűleg 1 fokkal nehezebb jó storyt írni ami tiszteeltben tartja a történelmet mint csak beleszarni)
-
butch3r
senior tag
válasz [HUN]NIMROD #3809 üzenetére
a klingon részen felröhögtem, az volt a rész csúcspontja, még úgyis hogy az egész rész tetszett nekem is
-
butch3r
senior tag
más szereplők, más sorozatok is. de az hogy más színész játsza el a karaktert számomra még nem teszi reboottá. de ez izlés kérdése is úgy tűnik.
std-nél csak reménykedem hogy 1x kánonon kívülre kerül
de ha ower decks a prime vonal része akkor snw is így (crossover miatt) és akkor sajnos std is. -
butch3r
senior tag
Paramount+ Greenlights ‘Star Trek: Section 31’ Film Starring Michelle Yeoh
-
butch3r
senior tag
stablista es imdb alapjan nem jurati a queen. nem akarom masnak is leloni a fordulatot de en nem birtam ki hogy ne nezzem meg hogy ki az ha mar a stablistaban ot is special guest starkent irtak... szal a kovetkezo sorba tettem. https://m.imdb.com/name/nm0000481/ first contactbol / voyager utolso reszebol a kiralyno -
butch3r
senior tag
"will introduce us to a young group of cadets who come together to pursue a common dream of hope and optimism. Under the watchful and demanding eyes of their instructors, they will discover what it takes to become Starfleet officers as they navigate blossoming friendships, explosive rivalries, first loves and a new enemy that threatens both the Academy and the Federation itself.”
önmagában ez jó is lehetne, mint az említett ds9 story szál.
de remélem hogy a történet 90%a nem e 3 pont körül fog forogni: "blossoming friendships, explosive rivalries, first loves"
(de erre fogadnék) -
butch3r
senior tag
Dave Blass (production designer a picard s3-on) tweetjeit ajánlom.
pl elég szépen kiposztolta, milyen hajók voltak legutóbbi részben az állomás körül
[link]nx-01 enterprise REFIT pl elég jó fanservice
-
butch3r
senior tag
Discovery S5 lesz az utolso, kaszat kapott a sorozat. (Via sorozatjunkie)
Nem sajnalom...
-
butch3r
senior tag
na nem tévedtünk, csak a fia... -
butch3r
senior tag
új, picard s3 trailer
-
butch3r
senior tag
picard teaser, kicsit több részlettel mint eddig.
titán nagyon retro és mégis modern -
butch3r
senior tag
lower decks 301 kikerült prime-ra (még nem néztem meg)
-
butch3r
senior tag
valóban jó rész volt ez is. félek
amúgy nekem nem volt meg hogy
az illyrian-ok már szerepeltek korábban az ent 3x08ban [link] -
butch3r
senior tag
összességében nekem is jobb szájízt hagy picard s2 ezzel a fináléval.
Q megható volt, Wesley-n meg röhögtem. Valahogymióta szerepelt TBBT-ben azóta kevésbé negatívak emlékeim róla - lehet újra kéne nézni már TNG-t, az változtatna ezen -
butch3r
senior tag
[link] strange new worlds teaser.
előzetes alapján akár még jó is lehet, egyelőre régi st feelinget hozta számomra (de azért csak 90ms szal még koreai nagyon ítélkezni) -
butch3r
senior tag
hát discovery 4x11, tartja a színvonalat
poénból mondtam barátnőmnek aki nem nézi, hogy most jön 50perc az érzelmekről. nem gondoltam teljesen komolyan csak az eddigi részek alapján félig poén. aztán olyan 30-40perc magasságában röhögve mondja hogy tényleg az egész rész erről szól (ő nem nézi, csak ha én nézem mint most hallja a háttérben) picard 2x01 - ez viszont kimondottan jó volt, abszolút star trek feelingem volt. tetszett
-
butch3r
senior tag
picard az s3-al véget is ér.
-
butch3r
senior tag
nem csak te látod így, sose gondotlam volna hogy star treket háttér tv-zek...
megnézem minden héten és pitepeti írta le a legjobban miért: inkább a st világa, tisztelete motivál mintsem ezek a részek iránti érdeklődésem... (és mert imádom az SF-t és ezen kívül nincs sok másik) -
butch3r
senior tag
válasz #48613632 #3025 üzenetére
Az világos számomra, hogy nem ettől lesz jó, vagy rossz egy sorozat, de az vajon világos számotokra, hogy a nyugati világban az LMBTQ társadalmon belüli megosztása nagyjából reprezentálja a Discovery fedélzetén lévő LMBTQ arányokat?
megfordultam már pár helyen nyugat európában is, amerikában és ázsiában is de én nem így láttam. a discoveryben egy darab fehér férfi fő(bb) szereplő sincs - vagy ha mégis javítsatok ki de akkor is feltűnő, hogy nem is emlékszem rá annyira súlytalan a szerepe.
imádtam siskot, janewayt sőt még std első évadja is tetszett, de utána úgy érzem a sorozat elment a woke propaganda irányába.maga idejében az hogy egy fekete férfi volt 1 állomás parancsnoka is nagy dolog volt, mégse tolták a képedbe hogy "ő most fekete és kapitány, érted"? nem is kell, vélemény szerint pont ez segítené elő az érzékenyítést stb hogy ha nem toljuk az arcodba hogy ő "más" hisz nem más, ő is ember, ennyi.
3027: tény, hogy ha egyébként trekkiesebb lenne a történet, több tisztelettel nyúltak volna a lore-hoz és maguk a történetek is jobbak lettek volna, lehet kevésbé zavarnának ezek,de mikor s3-ban
kiderült hogy egy gyerek félelme, érzései okozták a dilithium pusztulását akkor azért fogtam a fejem [ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
válasz CPT.Pirk #3006 üzenetére
Nekem egyre kevesbe tetszenek a reszek, pedig alacsonyak az elvarasaim.
Grey karakteret teljesen feleslegesnek erzem, egyelore nem latom hogy barmit hozzatett volna a sorozathoz (a woke pipan kivul). A kis baratja (nem irom higy baratno, de nevere nem emlekszem) is woke karakter de kevesbe erzem ures placeholdernek amjnek 1 celja van, higy szerepeljen a sorozatban.
De aztan lehet csak az iszonyatos affektalasa zavar (pedig The OA-ban anno egyaltalan nem volt ilyen...) -
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
[link]
st armada 1-2 gog-on -
butch3r
senior tag
én lemaradtam/elfelejtettem de 18án kezdődik a discovery s4 akit (még) érdekel.
+
A ViacomCBS egy most megkötött szerződéssel kivásárolta a Star Trek: Discovery-t a Netflixtől, így a sorozat ma éjjel lekerül a platformról, és értelemszerűen a csütörtökön kezdő 4. évad sem kerül fel hetiben, az csak jövőre jön hozzánk, amikor majd elindul a SkyShowtime. (via sorozatjunkie) -
butch3r
senior tag
prodigy s2 is berendelve...
-
butch3r
senior tag
strange new worlds s2 berendelve. olyan jó lett az első nézettsége hogy már most megrendelték második évadot
prodigy: gyerekesebbre számítottam nickelodeon miatt. pozitív csalódás. de amíg nem jelent meg a föderációs hajó, ha nem látom a főcímet star wars-nak is elment volna (inkább annak mint ST-nek).
-
butch3r
senior tag
st prodigy
képek csak
[link]premier október 28
-
butch3r
senior tag
de csalódás volt a burn oka (mondjuk én alapból nem szeretem a post-apoc témát és ez egy kicsit amúgy is az volt így minuszból indult)
picard vége is az volt kicsit, bár kevésbé mint disc s3.lesz pike, itt van karaktereket megformáló színészekkel egy rövid videó (nem néztem meg, tegnapi hír)
[link]magam részéről nem értem miért nem lehetett ott folytatni ahol voyager abba hagyta, végtelen mennyiségű történet karakter fért volna ott is el a régi lore bolygatása nélkül is de már elengedtem hogy ezen foglalkozzak (jobban zavar, hogy expanse s6 elvileg az utolsó évad )
btw múlt heti lower decksben a battlestarok csak nekem tűntek fel?
-
butch3r
senior tag
Picard s2 story trailer.
2022 februar -
butch3r
senior tag
lower deck 201 kint van, akit érdekel
-
butch3r
senior tag
válasz Aljasvip #2908 üzenetére
abban a főszereplő gyerek volt rohadt idegesítő de azért tetszett, kiváncsian várom a sorozat záró s3-at.
spoiler: ha bármikor mondanak valamit a gyereknek, hogy mit ne csináljon. azt fogja csinálni -jól nevelt na - ami után ha bajba kerül mindenki szarul érzi magát, hogy bajban a gyerek, de a szófogadás nem léte senkit nem zavar... na ezt is kiadtam magamból -
butch3r
senior tag
sok új nincs benne mondjuk. csak bővebb. picard s2 teaser
-
butch3r
senior tag
[link]
Picard S2 teaserA hírről én lemaradtam pár napja, hogy visszatér ebbe az évadba Q [ Szerkesztve ]
-
butch3r
senior tag
valószínűleg a régi app még nem szűri ki azokat a sorozatokat amikhez nincs magyar felirat/hang.
ő pedig magyar felületet használ, magyar felület esetén csak a lokalizált sorozatok érhetőek el. (szal a netflix könyvtár kis %-a)
szal ha átváltasz Ra3 angol felületre máris elérhető lesz mókolás nélkül
(én épp voyagert nézem újra netflixen, sony android tv gyári appjával) -
butch3r
senior tag
(voyager újranézés közben merült fel bennem) elhangzott valahol (könyv, sorozat, stb) hogy amikor a borggal csapnak össze, "közelharcban" (szóval nem űrhajók között) és a borg már adaptálódott (ergo a fézerek sz*rt se érnek) miért nem váltanak klasszik lőfegyverekre? a kapcsolatfelvételben Picard egész jól eltudta vele intézni őket.
+ kézitusánál kardok stb-nél nem volt szó arról hogy ott is adaptálódnak, szal egész kézenfekvőnek tűnne ilyen retro fegyverekkel harcolni velük...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest