- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lokids
addikt
válasz Aljasvip #4154 üzenetére
A Legend of the Galactic Heroes-nak van egy újabb változata. Azt ajánlott beszerezni. Első 2 részt ajánlott megnézni, az alapján 100% el tudja dönteni az ember akarja-e vagy sem.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Sikerült végignéznem a Prodigyt. Na így kell egy jó időutazós témát megcsinálni.
Érdekes módon itt 2 évad alatt kevesebbet sírtak, mint a Discovery bármelyik részében.
A "Burn" szerintem egy marha nagy baromság volt, főleg, hogy már a fed rendelkezik itt olyan technológiával, ami nem sima warp (slipstream). Nálam az az évad törte el az egészet annak ellenére, hogy az utolsó évad már relatíve jó volt.A csapat rendes karakterfejlődésen megy át. Mondjuk a második évadban nincs meg a Dal Gwyn közötti romantikus szál, ami az első évad végén kialakulni látszott. Visszavették az egészet. Ezt mondjuk nem bánom.
Jöhet a következő évad az új hajóval.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #4071 üzenetére
Picardra azért haragszom nagyon, mert az S1 csak szimplán rossz volt és a nosztalgiára alapoztak. Az S2-re meg azért, mert az első 2 rész szerintem nagyon is jó volt, és reményt adott.
Prodigyt holnap kezdem el. Furcsa, hogy NF kiadta a teljes évadot egyben.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Azt is csinálhatnák, hogy másik hajó DS9 éra előtt picivel. pl Wolf359-től szintén. Dominium warnál meg vége, akár úgy is, hogy kivételesen a hajó megsemmisül.
-
Lokids
addikt
válasz [HUN]NIMROD #3917 üzenetére
Pont ezt magyarázta Geordinak Scotty anno.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3905 üzenetére
Igen, de a slipstream legalább valami olyasmi amit úgymond ajándékba kaptak és hazavitték a flottának. Az adatokat róla meg gondolom már korábban elküldték a pathfinderen keresztül. És maga a tech használható volt, igaz nem túl sokáig az addig rendszeresített Intrepiden is.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Komolyabb, mert van egy egybefüggő story. LD-nek nincs és nem is veszi komolyan magát. Viszont az LD StarTrekebb.
Mondjuk nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy kicsit beleszól a cannonba. Olyan tech ugrást mutat be, aminek nem kellene léteznie. Hiszen ott a Voyager-A.
Voyager hazatérés 2378
Nemesis 2379.
LD 2380.
Prodigy 2382.Szóval 4 év alatt, terveztek egy teljesen új hajót , de ki is próbálták és el is veszítették, majd újra megtalálták. Ráadásul olyan hajtóművel, amivel az út a delta kvadránsba csak egy kiruccanás...
És itt már szerepel a Voyager-A. A Voyager 11 évvel korábban, mint vadi új hajó indult el a DS9-ról... Kicsit túl gyorsan váltanak.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3711 üzenetére
Ráadásul úgy, hogy a flotta 100% elvileg a környéken dekkolt.
Arról nem is beszélve, hogy a legelső borg támadás óta minden érzékelő transwarp járatok nyomait figyeli. (voyager utolsó részben 1 fényévre volt és kiszúrták egyből)[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3674 üzenetére
Maradt a delta kvadránsban működő borg?
Janeway konkrétan majdnemhogy teljesen elpusztította az unimátrix 1-t.
A mostani királynő is ezt bizonyítja, hogy egy éppenhogy üzemképes kockával és pár dolgozóval tudott csak jönni. Valószínű a maradékot a delta fajok felőrlik.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Tény, hogy fizikailag kisebb volt, de nem volt nagy a különbség.
Ez most kb olyan, mintha a galaxy után egy Akira lett volna az E. Hiszen az Akira fejlettebb volt, mint a Galaxy és még lehet erősebb is, mint egy pre dominium refit galaxy class.Továbbá az F sem Odyssey class volt már, hanem Yorktown.
Bár itt van egy kis hézag az alpha és a beta cannon közt.
A Yorkltown 2410-ben kezdődött hivatalosan és a Picard még ez előtt játszódik (2401).
Viszont az Enterprise-F kapott egy Yorktown refitet.Ez a másik ami miatt nem kellett volna a titánt átnevezni. Megvolt már a maga "neve".
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Aljasvip #3660 üzenetére
A legénység kiosztást még megérteném, mert a haveri alap a flottánál is működött.
De az, hogy egy light cruisert átnevezzenek...
Az F egy 2-3x akkora hajó. ~1500 fős legénységgel. A Titan ~500fő.
Vagy ezentúl más lesz a zászlóshajó?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Amúgy valahogy nem értek egyet az NCC1701-G-vel.
Az alapja egy luna osztályú refit. Oké, hogy a fél hajót kicserélték, de akkor is.
Az enterprise mindig is a flotta zászlóshajója volt. Erre megkapja egy közepes cruiser a nevet.
Az 1701-J-ig még van ~400+ év. Itt~50 év alatt beiktatták a D->G-t.
De! Legalább az utolsó részben láttunk hajókat phasert használni.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3616 üzenetére
Az a baj, hogy működött volna ezek nélkül is. Az alapötlen Q-val például egész jó volt. Az S2 első 2 része például nekem nagyon tetszik.
Az első season androidos felállása se lett volna rossz, ha tisztelik az univerzumot amire épül...
Pl Rafi és Rios karaktere sem volt rossz (Juratit ki kellett volna lökni az űrbe amit rájöttek, hogy ő volt a gyilkos).Szegény Data meg lassan olyan lesz mint Kenny. Mindig meghal. Nem lepődnék meg ha az S3 utolsó részében is ez történne.
-
Lokids
addikt
Mondjuk azt még mindig nem tudni, hogy
az alapítók miért dolgoznak a borgnak. If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Végre megnéztem én is az új részt.
Nekem csak annyi kérdésem maradt, hogyha ezek tudnak ilyent is, akkor mi a búbánatos kurva élet volt az előző két évad?[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3595 üzenetére
Az alacsony létszám betudható annak, hogy a létfenntartó kapacitása véges. Bár az F elbír azt hiszem +4000 főt végszükség esetén, de csak rövid ideig, evakuációs céllal.
A tágas belső luxust mondjuk én se értem. De ebből nincs olyan sok, csak a főtisztek alszanak külön szobában és a folyosók mérete valószínű alkatrész szállítási célok miatt akkora.
De valószínű én is inkább + pajzsgenerátort, energiacellákkal és egyéb "hasznos" dolgokkal pakoltam volna tele egy ilyen hajót.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3580 üzenetére
Vannak dolgok, amibe jobb nem belegondolni. de tény, hogy ezek elég alapvető taktikai hibák. Alap, hogy a kapitánynak a hídon a helye, nem a folyosókon kóricálni. 7-es teljesen inkompetens viselkedése is meglepő. Pedig az ember azt gondolná, hogy jobb nevelést kapott a Delta kvadránsban.
És máig nem értem, hogy a személyi pajzs miért csak a borgnak jutott eddig eszébe...If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3573 üzenetére
Ez egy nagyon jó kis rész volt.
Egyetlen egy jelenet van amit nem értettem: Rafi Késsel harcol alakváltók ellen? Akik szintén késsel harcolnak, mikor van náluk lőfegyver is? És a kés meg is sebzi őket? Amúgy én még mindig nem tudom kik a "katonák". Ugye a dominium katonai felépítése: Alapítól -> Vorta ->Jem'hadar.
Utóbbi a harcos. De itt csak az alakváltók vannak. Vagy most mik ezek?A vörös szem + a képességek + a tüzes ajtó miatt kezdem azt hinni, hogy Pah Wraith-el van dolgunk. If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz ricsiv92 #3527 üzenetére
Shawn jelleme tulajdonképpen telitalálat. Kézikönyből előlépett kapitány, aki követi a felső utasításokat, még akkor is, ha egyértelműen probléma van. Tipikusan az az ember, aki azért van ott, mert mindig tette amire utasították. Ez alapból amúgy nem probléma. Meg ha random odajönnek, hogy Starfleet amúgy már az ellenség kezében van, nemhiszem, hogy sokan elsőre elhinnék. Ne felejtesd el, hogy mi nézők külső szemlélők vagyunk. Shawnak eddig eltérítették a hajóját, ami miatt rátámadtak, majdnem el is pusztult az egész legénység és még egy alakváltó is van a fedélzeten. Lehet én is kilennék egy picit ettől. Amúgy szerintem az van, hogy csak kapcsolatba került egy elcserélttel ami lehet, hogy rajta/benne élősködik. Nemhiszem, hogy az után, hogy felépítették a karaktert, mint Picard fiát, olyan csavart tennének be, hogy "bocs mégsem, mert alakváltó" A bomba aktiválása lehet késleltetett is 1-2 seccel így még mehetett a transport. Vagy esetleg volt rajtuk valami jelerősítő. If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz Locutus #3511 üzenetére
Miért gyökér?
Mint kapitány érhető, hogy nem akarta a legénységét bajba sodorni csak azért, mert valami díszf@sz megkéri rá. A másik, meg érhető, hogy a Wolf 359 után traumája volt. És mikor találkozott Picardal ez felszínre tört.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz ricsiv92 #3497 üzenetére
Ezt a sorozatot nem a Vulcanon írták. Itt nincs helye logikának.
De a végén nem értettem a résznek.
Miért mondja Will, hogy Picard kinyírta őket? Egyszerűen nem tudtak se elbújni, se elszaladni. Nem maradt más opció. Egészen addig értettem, míg eltudtak volna futni. De onnantól? Meg a protál fegyver elég furcsán működik. A támadás első jelére bekonfigurálták, hogy honnan hova kell nyitni annyi idő alatt, míg a torpedók elérik... If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3477 üzenetére
Valamit nem értek.
Ez az új Titan egy modern hajó. Miért vannak rajta pulse phaser-ek a csíkok helyett? Nem az volt a csíkok lényege, hogy hosszabb ideig képes volt pontosabb célkövetés mellett tüzelni? o.O
Meg ami furcsa volt, hogy a fegyverlista felsorolánál a Scimitar nem rendelkezett ilyen tűzerővel, pedig az valószínű kiröhögte volna a Shrike-et. Értem én, hogy a Titan nem hadihajó, de azért mégis... Kitudtak lőni 3 torpedót azt kész...[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3416 üzenetére
Egyetértek. Bár továbbra is gyerekshow, attól még sikerült "felnőnie". Dal arc-ja egész jól kiadta, hogy egy kiállhatatlan kisköcs... gyerekből egy komolyabb tini lett.
A proto-warp-al, mint tech-el nem bírok viszont megbarátkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Na megvolt a Lower Decks szezon zárója is.
Nagyon jó volt. Kíváncsi vagyok, hogy T'Lyn 5. tag lesz-e, vagy csak háttér kari.
És lehet kapunk összekötést a Picard S1-ben történt AI dologra is?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3201 üzenetére
"Kicsit" szerepel. De valamiért Juratit többet mutogatják. Gondolom ő lesz az első részben látott Borg queen.
Nekem továbbra is az az érzésem, hogy ez az egész évad jobb lett volna kb 4 részbe tömörítve. Így az íróknak túl sok időt kell kitölteni baromságokkal.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Na ja. Konkrétan Jurati egy hidegvérű gyilkos. Oké, hogy nem akarták lecserélni a színészt, de azért na. Pedig az első 2 rész nagyon jól indított. És a téma se lenne rossz (Q halála?). Ha néha nem köpnék szembe a régi ST-s dolgokat.
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3157 üzenetére
A drónok tényleg erős túlzás. Tuti nem lesz 2 év múlva, de még 20 év múlva sem olyan tech. Az arcfelismerő viszont már jó pár éve van és kb úgy is működik ahogy mutatták. Viszont Q idővonala vajon itt hogy van? Amikor Q egy csettintéssel átviszi Pickardot a másik idősíkra, akkor ott már megváltozott a múlt. Szóval elvileg számára az később történik, mint az erejének elvesztése. Vagy nem? If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz Bad Pritt #3122 üzenetére
Az Excelsior lett a flotta legjobban tervezett hajója, ezért lehet még mindig szolgálatban.
Persze gondolom teljes külső és belső refiten is átestek már ezek. Könnyen elképzelhető, hogy simán felveszik a versenyt egy Luna/sovereign class hajóval Tech szinten.
Gondolom az ötvözet amiből a hajó 80% áll nem változott, max a külső páncélborítás más, de az mint tudjuk könnyen cserélhető.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3117 üzenetére
Azért az elme asszimiláció nekem kicsit furcsa volt. Eddig ugye azért lehetett, mert a nanobotok kiépítettek egy sereg ketyerét az áldozatban, összekapcsolva az agyat a géppel. De itt? Bedugja az USB-t azt megy? Borg feltalálta a Plug&Playt? If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Az új Picard nagyon jó lett. Végre Star Trek-et láthattunk. De úgy tényleg. Bár az első season se indult rosszul, úgyhogy még nincs teljes öröm. De a kezdés jó.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3077 üzenetére
Nemcsak neked. Lehet a Discovery annyira alacsonyra tette a lécet, hogy bármi ami kicsit is ST és nem sírnak benne 2 percenként, az már jónak számít.
Bár a plot elég furcsa nekem logikailag.
1st contantból kihalás? Ha már vissza ment az időben a csóka (persze a népe éppenhogy elérte a warpot, de időben tudnak utazni), akkor miért nem szól a föderációnak, hogy óvatosan azzal a contactal. Meg comp vírus pusztítaná el a föderációt? If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #3035 üzenetére
És emiatt tökéletes volt rá a szerep. Bár Ed-el nem csípték egymást a valóságban.
STD baja, hogy nincs rendes story és karakterek. Legyen csőbuzi a kapitány, de LEGYEN KAPITÁNY. Ne valami cry baby. A flotta mégiscsak egy hadseregféle.
[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
A Prodigy 3. része után még mindig van egy kis félelmem, hogy a tech részében semmi logika nem lesz. Úgy értem, hogy nem csinálnak sok olyan hülyeséget, mint pl a pajzs volt, hogy csak kívülről javítható meg ilyen hülyeségek.
2 warp core egymás mellett valami 3-al (lehet transwarp vagy valami hasonló meghajtáshoz kell) elég furcsa design, de kis hajó. Viszont az, hogy random kiválaszt egy pontot a galaxisban, majd nem sokkal később oda is érnek...If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Akár még jó is lehet az új ST, bár érezhetően 7+ a célközönség.
Viszont amit nem értek, vagy elsiklott a figyelmem felette, hogy a fenébe hagy el a föderáció egy teljes hajót, amit - tekintve, hogy Janeway oktató - kadétok kiképzésére szántak. Ezzel talán még az is magyarázható, hogy a fenébe van jogosultsága egy full random valakinek a hajó összes rendszeréhez, de akkor is furcsa. De akkor is. Egy kiképző hajót nem küldenek a mély űrbe.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Gondolom azért, mert az animációs (remélem az LD és nem a régi TOS-ról van szó. ) paródia. Az szándékosan "baromság". A sorozat meg a nagy LORE folytatása lenne.
Mondjuk addig Q-val nincs baj, amíg van célja/értelme annak amit csinál és nem csak egy szivassuk meg Picardot epizód elnyújtva. PL TNG utolsó epizódja is időutazásos volt Q által, de annak volt értelme.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
válasz CPT.Pirk #2737 üzenetére
Eddig az ST univerzumában csak a Q continuumról tudjuk, hogy képes csak így megjelenni és egy teljesen átlagos ajtót, amit még scannelni sem tudnak, átjáróként üzemeltetni. De nem lepne meg, ha kitalálnának rá valami újat. If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Lokids
addikt
Még 1 apróság.
Hogy lehetett életben Michael/Spock anyja? Aki elvileg ember?
1000 év telt el és a vulkániak is max 3-400 évig élnek.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Ebben a Timeline-ban a Romulus elpusztult? Nyilván a Vulcan nem.
-
Lokids
addikt
Ti hogy álltok a Lower Deck sorozathoz? Engem jól szórakoztat és jó látni, hogy valaki (még ha ebben a formában is) foglalkozik a kis ensignekkel.
Viszont meglepett, hogy rottentomatoesen csak 35%-os a közönség értékelése. imdb-n is csak 5.7. Ez után gondolom nem lehet számítani 2. évadra.If you chase two rabbits you will lose them both.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest