Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
A válasz: attól függ
Ha DATE típusú a meződ, és indexált, akkor nyilván ha egy DATE-tel hasonlítod össze (TO_DATE), akkor végigrohan az indexen és kidobja amit keresel.Ellenben ha ezt a meződ TO_CHAR-ozod, nem fogja tudni használni az indexet. (pl.) Oracle-ben itt lehet csavarni egyet a dolgon function based indexszel, csinálhatsz olyan indexet, ami nem a mezőt, hanem a TO_CHAR(mező)-t indexeli, akkor ugyanolyan gyors lesz.
Amúgy ha nem lenne index a mezőn, kb. mindegy lenne performancia szempontból, praktikusan a TO_DATE(feltétel)-t szokták használni, ha a mező DATE.
(#3618) -Zeratul- jepp.
Egyszer én is futottam egy hasonlóba (DATE mezőn volt index, és TO_CHAR-ozták, hogy egy string-gel összehasonlítsák... Mekkora volt az öröm mikor mutattam hogy 500%-os performancia javulás történt, miután átírtam 
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha DATE típusú a meződ, és indexált, akkor nyilván ha egy DATE-tel hasonlítod össze (TO_DATE), akkor végigrohan az indexen és kidobja amit keresel.
Egyszer én is futottam egy hasonlóba (DATE mezőn volt index, és TO_CHAR-ozták, hogy egy string-gel összehasonlítsák... Mekkora volt az öröm mikor mutattam hogy 500%-os performancia javulás történt, miután átírtam