- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csello01
csendes tag
2 napig voltam "boldog" tulajdonosa egy fw21z-nek. Már az első telepítést nem volt hajlandó végigvinni, nem indult újra magától, amikor kellett volna. Nem részletezem a hibákat, de volt rendszer újrahúzás, bizakodás, csüggedés, minden. Hogy jót is mondjak: gyönyörű a kijelzője, villámgyors a gép, amíg hajlandó rendesen működni. Egy nálam okosabb szerint memória hibája lehetett, nem tudom. Visszavittem. Lehet, hogy azért ilyen, mert Kínában gyártják?
-
törölt tag
Először is:
Visszavittem az üzletbe s elmondtam mi a problémám! Mivel gyakran vásárolok ott elég nagy értékben, ezért lehetőséget kaptam, hogy megnézzek egy filmet s kiderült, hogy a másik gépen se jobb a kijelző vagyis ez az egész 21E sorozatra vonatkozik!
Másodszor:
Mivel mikor megvettem a gépet, utána rögtön elutaztam 4 napra s igy nem volt időm a géppel foglalkozni! Amúgy meg bíztam s Sony-ba annyira, hogy egy normális gépet csinál! Van más Sony termékem is, de azok nagyon pöpecek
Harmadszor:
Sony laptopot szervízbe majd akkor viszek, ha már itthon is lesz márkaszervíze! S nem heteket kellesz várni a gépre, hogy beutaztassák Európában egy javítás miatt! Eddig még laptopom nem látott szervízet!Mellesleg nem vagyok kiakadva csak kicsit többet vártam Sonyéktól! De igy legalább az a srác jóljárt aki megvettem tőlem még ott az üzletbe, úgy hogy látta mi bajom a géppel
Nem vágott földhöz az a 30 ezer minusz, sőt bánatomba vettem egy Hp-t 310-ért -
Pierre75
senior tag
Neked melyik típus van?
http://forum.hardware.fr/hfr/OrdinateursPortables/portables/unique-series-nouveaux-sujet_48150_10.htm
Itt találtam néhány fotót és egy videót az FW11M-ről. Nálad is ennyire egyenetlen a háttérvilágítás? A derék franciák a 21Z-t pártolják, de a 21E-ről nem írnak.
-
törölt tag
5 napig voltam boldog tulajdonosa egy ilyen 21E-nek, de nagyon csalódtam a Sony-ba! Ilyen gagyi kijelzőt szégyen volt beletenni a gépbe! Egy mezei alap gép is simán oda-vissza veri kijelző minőségben! S ezért képes volt 230-ezret elkérni!
De legalább 200-ért megszabadultam tőle, s vettem egy Hp pavilont, aminek a kijelzője fényévekkel jobb!
-
k.
őstag
válasz
Pierre75 #1090 üzenetére
Kiválthatod vele.Nekem eg yrégebbi vaio van de ennek is nagyon szép a képe és miért fejlesztenének visszafele.Szóval tudom ajánlani.
Én láttam élőben és ugyan ilyen médiás demó cucc ment rajta de nem igazán tünt rossznak.Főleg a meltte lévő fsc melett amit porba alázott a képével még ugyis. -
zolisz83
tag
Mint írtam a héten elvileg vettem volna egy 21E-t, de akárhova mentem (néhány sony szalon, media markt(ok)), mindenhol ugyanazt a választ kaptam, hogy rendelve van xdb és bármelyik pillanatban megérkezhet.. Ehhez képest szokásos kamu, mert sehova nem futott be 1 darab se.
Szóval a kérdés, hogy ha vki tud Bp-en fizikailag létező példányt írjon pls ide, mert addig -addig húzzák a dolgot, hogy fejben már kezdek GX620ra váltani..
Az előttem lévő hszre adott válasz engem is érdekelne! ;)
Üdv!
Zoli -
Pierre75
senior tag
Azoktól kérdezném, akik "élőben" látták a Sony Vaio VGN-FW21E-t, hogy a kijelző képminősége megüti-e egy pva-paneles aszatli tft szintjét, avagy mennyivel szebb, jobb, másabb, mint egy tn-paneles? A youtube rossz minőségű videóin és amit eddig olvastam róla, nekem tetszik a "kicsike". Az asztali gépet váltanám ki vele. Szóval véleményeket várok. Köszi előre is!
-
Kicsibika
csendes tag
Nah akkor pontosítok: Új os felrakása után felraktam az eredeti drivert, amit a sony oldalon ehez a készülékhez ati kártyára adtak, ez után jobbkli beállítás, hardwer info-> itt nemírt ki semmit, nem ismerte fel a videókarit (ilyet még nem láttam)... ami viszont jó volt, hogy tudtam más felbontást használni asszem 1280X1024 felbontásban(ezt teljesen megjelenítette a képernyőn) érdekes. Így kerestem az amd.ati.com on drivert ami nem volt, aztán eszembe jutott, hogy az eredei os feltelepítette az ATI Catalyst progit, így szedtem le egyett, hát nem rakta fel
igen Vista 32 alá néztem nem ment fel, a mappa meg volt, de tök üres volt, pedig az instal succes volt
Így vissza az eredeti OS vissza recovery-ről, minden felment szépen, neki estem takarítani telepítgetni, majd a játékoknál a beállításban jó lett voltan 1920x1080 kissebb felbontásra venni, de csak 1024X768 lehetett, amit berakott középre tök csúnyán.
OS alatt nincs semmi gon az 1920x1080 felbontással sőt előnyos sok progit kényelmesen szét lehet pakolni a képernyőn, csak játékban a teljesítmény rovására mehet ez az írdatlan felbontás, ezért is vettem le az élsímítást meg az árnyékolást(mira azt kiszámolja
)
-
xedos
addikt
válasz
Kicsibika #1087 üzenetére
Notiknál nem igazán érdemes a gyári drivertől eltérni, problémák lehetnek.
Esetleg keress egy módolt drivert.
Ez alatt mit értesz? Más felbontásban szeretnéd használni? :
1920x1080 alatt csak 1024X768 at lehet választani, amire összehúzza mágát csúnyán a kép.
Szóval LCD-ket nem érdemes a valós felbontástól eltérő felbontásban használni, mert szar lesz a képe! -
Kicsibika
csendes tag
Az lehet, hogy ati radeon mobility 3650-hez nincs drive? amd.at.com-on nincs a listában
Új OS miatt kellett volna, úgyhogy most a régit nyúzomMa prog telepítés takarítás és végül 1,5 óra játékidő COD4 illetve World in conflict: 1920x1080 mellett mediumnál jobb, de árnyékolás és élsímítás kikapcsolás mellett gyönyörűen fut, melegszik a bal felső sarok résznél(és csak ott; hőelvezetés kiváló), ott is fújja ki a meleget, játék közben 50-56°C között mozog alap 40-50°C(alapból most 74 progi fut a 91ből 7 fölösleges progit már leállítottam
)
Eddig kiváló termékAmi viszont megoldásra várrattatik, hogy 1920x1080 alatt csak 1024X768 at lehet választani, amire összehúzza mágát csúnyán a kép... alaprendszer mellett, hogy lehet optimálisan másmilyen wide felbontásra tenni, mert sehol sem engedi(SONY talán csak erre állította volna be
)
Sony vaio powa
-
Bibby
addikt
válasz
zsiffin #1083 üzenetére
Nem tudom ezt hol látod, de inkább ez lehet a hivatalos álláspont.
-
zsiffin
csendes tag
VGN-FW11ZU, VGN-FW11ZRU, VGN-FW11S, VGN-FW21Z, VGN-FW21M,VGN-FW21ZR,VGN-FW21SR,VGN-FW21MR és VGN-FW11SR.
VGN-FW11M, VGN-FW11MR, VGN-FW11LR VGN-FW21E,VGN-FW21ER,VGN-FW21J,VGN-FW21L és VGN-FW11JAkkor úgy kérdezem, hogy ezek a konfigurációk kaphatóak e nálunk?! , mert ezek vannak feltüntetve a vaio.sony.hun.
-
zsiffin
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tünik én is az Fw mellet fogom letenni a voksomat, viszont szeretnék feltenni pár kérdést, hátha tudtok segíteni.
-Fw??: Olvastam, hogy mindenki a 21z és a 21e között vacilál, viszont a vaio.sony.hu oldalon elég sok típus (persze fw) megtalálható ezen kívül. Ezek kaphatóak valahol nálunk?
Nincs esetleg vmi konfigurátor oldal hozzá mint pl Dellekhez?
-kijelző: 1-2 oldallal ezelőtt többen írták, hogy olvasták, nem jó a kontraszt és egyebek, a gyakorlatban ez hogy jelentkezik.
-akksi: A szokásos kérdés, kb mennyit bír ez az akksi, mert erről nem nagyon találtam infót, és lehet 1 nagyobb akksival rendelni.
-külső: Nálunk kapható fekete színben? -
krisi047
senior tag
válasz
Kicsibika #1063 üzenetére
a hangszórókra utaló különbséget nem találtam a két link alatt, bár lehet én voltam figyelmetlen.
egyébként az E és Z közötti kijelző különbsége nekem is feltűnt egymás mellé rakva. de amikor csaptam még egy kört a saturnban és máshol is ki volt rakva egy E, én nem érzékeltem hogy rossz lenne egyáltalán.
aksival gyakorlatban mennyit birtok ki? pl. wifi net, min. fényerő.
-
zolisz83
tag
Mielőtt komolyan összekapnátok; igen a kérdésemmel azt szerettem volna megtudni, hogy vajon cserélhető-e a videókari v. sem. Nem fogalmaztam 1értelműen bocs! ((Azért ha valakinek akad konkrét infója, mondjuk szétkapta a frissen vett laptopját, az számoljon már be nekem pls!
))
A vételt már nem befolyásolja, mert elég elszánt vagyok az ügyben, csak ezek a fránya kijelző panaszok zavaróak amiket páran írtatok. Remélem nem bánom meg rövid úton.
Üdv és köszi! -
Taybor
tag
válasz
Filpo84 #1075 üzenetére
Én is e között a két gép között vaciláltam egy pár hete, de aztán rájöttem hogy a sony mind minőségileg mind tudásban jócskán veri a hp-t. nekem ezután tárgytalan volt a kérdés
ui: szívesen olvasnék tapasztalatokat azoktól akik már megvették a sonyt. Mégis milyen, hogy tetszik stb...
-
Filpo84
csendes tag
HELP!
Kinéztem a neten két gépet: SONY VAIO VGN-FW21E vs Hp dv5-ös notikat
ki melyik gépet javasolja? mindenképp xp-t szeretnék rátenni a gépre,mert van 1-2 progi ami nem megy Vista alatt! hp dv 5ről lemondtam a sony javára, de sokan mondták, hogy a kijelzője nem valami szuper. hp dv 5-nél kevés nekem a 15.4"
mi legyen ????????? HELLLPpppp -
Kicsibika
csendes tag
Hali!
Hp-re nem szoktam jókat hallani nem olyan egetverő hibákra gondolok, mint a THOSIBA!
(pl ez a csillogás). Nézzél ASUS én azt néztem mielött a VAIO FW21Z-re látaláltam, vagy ő?!
ASUS ok közül voltak nagyon jók csak drágábbak voltak, mondjuk én a teljesítményt néztem(játékra, graf szerkeztőprogihoz, illetve vágó progi(bár azt itthoni gépen fogom inkább csinálni 7600 azért az mégis gyorsabb)) ami zabálja a videókarit a ramot és a procit.
16,4" jó filmnézéshez DVD filmek ajánlottak vagy olyan videók amik szélesek
Persze ez csak az én véleményem
Üdv...VAIO pawa
-
Pbazs
csendes tag
Sziasztok!
Épp 2 masina között gondolkozom. Ti melyiket vennétek? Igazából netezésre, filmnézésre kell...talán min. játék (nem jó, mert rohadt sok időmet elviszi...és ugye élni is kell az életet...
).
1.) Sony Vaio VGN-FW21E (235e Ft)
-ugyebár nagyobb (16,4") Filmezésre tök jó!, nehezebb is
Mennyire megszokható ez 16:9 képernyő? Hogy mutat alatta a Windows?
-nincs rajta e-SATA, analóg VGA out meg felesleges
-ahogy láttam MM-ban, a képernyője elég fakó volt (legalábbis a 21Z-hez képest, csak az meg túl drága: 350e Ft)
Na ez az, ami inkáb elbizonytalanít...
-nincs beépített mikrofon2.) HP Pavilion DV5 1060e (255e Ft)
-kisebb (15,4"), könnyebb
-van e-SATA
-ennek a képernyője nem is tudom milyen
-csillog össze-vissza, minden meglátszik rajta
-van beépített mikrofon
-van infravörös távirányítóElőre is köszönöm, aki veszi a fáradtságot és válaszol!
------------
Balázs -
juan88
tag
Valóban így van. De attól hogy ráforrasztják még ugyanúgy rendelkezik dedikált memóriával, tehát dedikált marad, csak nem lehet cserélni. Amelyiken komplett foglalatban van azt hívják diszkrétnek ha jól tudom, nem?
amúgy helyesen így mondják: "forrasztják", a forrasszák felszólító mód
-
zolisz83
tag
Sziasztok!
Én is a héten készülök venni egy fw-vaio-t, sajnos csak az "e"-t.
Írtatok itt többen többfélét, én is keresgéltem neten, de eddig konkrétumot nem találtam arra vonatkozólag, hogy integrált vidkari van benne v. sem. Ha valaki tudna mondani biztosat ill. be is tudná bizonyítani egy linkkel pl azt kérem tegye meg!
Magáról a 3470es mobil kártyáról lehet találni magyar és külföldi lapokat is szép számmal, de számomra ettől még nem 1értelmű, hogy ilyenformában kerül beszerelésre a sony-ék által. kari1hun kari2 képnagy
Üdv!
Zoli -
k.
őstag
huu azta..Mennyien vettek itt uj vaiot.Látszik hogy megérte őket behozni.Azthiszem a topic jó hónapoknak néz elébe.
Komolyan irigy vagyok.Énis egy uj FW vaiot akarooooooook.
Most 4 napig lennvoltunk telkünkön haverommal és szétnyuztuk a vaiot.És persze derekasan hejtált.Tudniillik kb 10 körül bekapcs hajnali 1kor lekapcs.Addig játék(nfsu2 ezt birja az integrált vga) film és sorozatnézés meg persze közben virus meg kémprogram irtó is ment mikor nem voltunk a gépelött.Szóval Vaio Powaaaa. -
Kicsibika
csendes tag
Hali!
Nem jó ez a Partition Magic 8, semm más, mert nem fut VistánA lemezkezelésnél a winchi csökkentő őrület az jó, biztonságos?
-
krisi047
senior tag
részletkérdés mondjuk, de az én fantáziámat izgatja, hogy a beépített hangszórója hogy muzsikál?
nem tudom kinek mit mondd, de egy hp 6710s hangszórója nekem tökéletes, kellően hangos és a mély is hallatszik. szerintem ugyan az van a Z és az E gépekben, de ha nem akkor az E érdekelne
-
Kicsibika
csendes tag
Hali szerintem lehet cserélni, mert nem integrált(én pot olyan laptokat kerestem ami nem integrált), ha notebookchek-en megnézitek rendes kárty alakja van(csak kissebb), de ha nem akkor kijelenthetem, hogy megint nem tom mi a különbség az integrált nem integrált videkártyák között
Este játék teszt bár szerintem előszőr rárakok egy Vista Businest ( 76 futó program)
-
Bibby
addikt
válasz
FazekasLaci #1057 üzenetére
"de nagyon kicsi a magassága."
A sony fw képernyője 16:9-es oldalarányú, emiatt pedig alig magasabb mint a 15,4-es, 16:10-es oldalarányú notebook-oké.
-
xedos
addikt
válasz
FazekasLaci #1056 üzenetére
Sok érdekeset írsz...
1. 5évig használni egy ilyen notebokot???
Olyan gyors a fejlődés, hogy max 3év múlva már csak papírnehezék lesz a mostani géped!2. Felbontás: Sony 16" 1600x900 - Macbook Pro 15" 1400x900 -Macbook Pro 17" 1680x1050 vagy 1920x1080 a DELL-nek vagy 15" 1920x1080-as kijelzője is....
Amúgy volt VAIO-m is és szeretem is :-) Ugyanakkor drágák a cuccai!
-
FazekasLaci
aktív tag
Notiknál több helyen láttam, hogy lehet biztosítást kötni rájuk. Ezt érdemes még megkérdezni! Ugyanis ahogy hallottam egy partnertől, valami 5-6 ezer forint évente (?). Ennek még utánajárok.
Megéri, mert az olyanok ellen is biztosít, ha leesik a noti. Szóval ez kiváló annak, aki szeretne hosszú távon egy biztos notit
Ezen én azért gondolkozom nagyon, mert amikor a notim még új volt, volt nálam egy Wacom Cintiq 21" TFT monitor, amin egy digitális ceruzával rajzolni lehetett
A kislányomnak nagyon tetszett, megmutattam neki, hogy kell, aztán ő is rajzolt... Ez kb. 3 éves korában történt...
Aztán vettem egy notit és otthon a kedves kislányom meglepetésként rajzolt a TFT-jére ceruzával egy kedves rajzot
Persze a kijelző bírta, csak kicsit karcos lett
Az én hibám volt?100e egy új TFT a notiba...
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
Lothargia #1054 üzenetére
Hát, ha könnyű és erős gépet akarsz venni, akkor biza Apple. A Macbook Air pl. bazi könnyű. Csakhát a kis súly egyben gyengébb teljesítményt is rejt. Erős gépet pici kijelzővel nem nagyon csinálnak ebben az árkategóriában. A 16.1" szerintem nem nagy, bár 17-est már én sem vennék.
Nekem 4:3-as arányú 15"-os notim van most. A 15-ös Wide-ról nekem mindig az volt a véleményem, hogy széles, de nagyon kicsi a magassága. Emiatt sok mindent kisebben tudnék csak látni. A 16.1" egy köztes megoldás, kicsit nagyobb a képernyő a 15" Wide-nál, de magasabb is, ami pozitív szerintem.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
#27907072 #1055 üzenetére
Én nem bízom benne, hogy lemegy... Én már régóta szemeztem Németországban ennek a korábbi változatával (11ZU). Annak sem változott az ára hónapok alatt... Már majdnem megvettem, amikor véletlenül megláttam az angol oldalon, hogy már itthon is lehet kapni az 512-es videókártyás változatot... Aztán jött a tudatos keresés
Mellesleg ma kevés noti van még 512-vel. Szerintem 2-3 évig garantáltan nem lesz probléma a szoftverekkel, aztán 4-5 év múlva egy alsó kategóriás notival lesz azonos szinten. Legalábbis én a fél milás ASUS-ommal így voltam... Pedig akkor még csak 32MB volt a csúcs videókártya memória...
Ezt tudtommal cserélni nem lehet (mármint a videókártyát). De van osztott memóriakártya része is, ami azért jó, mert sok progi csak azért nem indul el, mert a hülye programozók úgy írják meg, ha nincs pl. 256 MB memória a videókártyának, akkor még a legalacsonyabb felbontásban sem fut... Így valószínűleg a videókártyával nem lesz gond. Ma még egy Apple Macbook Pro sem tud ekkora felbontást...
Sok tekintetben a Sony a piac előtt jár, csak hülyék a marketingesei, különben már olyan sikeres lenne, mint a PS.
-
törölt tag
válasz
FazekasLaci #1033 üzenetére
Sziasztok!
hűűű, nagyon szívemből szólt FazekasLaci!
sajnos nem kis pénz az FW-21Z, ezért a héten még úgy gondoltam, hogy az E-jelű változatnál maradok, viszont a videokari elbizonytalanított. jól gondolom, hogy teljesítményt nézve mind az FW21E-nek, de még az FW21Z-nek is a videokártyája a leggyengébb pontja, és mégha nem is mindig feltétlenül a legújabb játékokat szeretném futtatni rajta, akkor is az lenne leghamarabb cserére érett (és ugye jól gondolom, hogy ezek a karik nem cserélhetők, mert integráltak???) ???
A másik, amin gondolkodom, hogy várni kellene egy hónapot, hátha a karácsonyi szezonban lejjebb megy az ár egy picit (bár az ár-érték arány így is jó, tudom...
) szerintetek?
írjatok tapasztalatokat, gondolom, a hétvégén lesz belőle bőven azoknak, akik már megvették!
Üdv
Kopiaknow -
Lothargia
csendes tag
Megnéztem ma a FW21E-t. Úgy mentem be a boltba,h nálam volt az összeg, de kikötöttem magamban,h csak akkor veszem+ ha tényleg tetszik, mármint külsőre (mert a paraméterei verhetetlenek).
Külsőre tetszett is, stílusos gép, csakhát NAGY. (Mondjuk én igazából 13 v.14"at akartam venni, csak mikor +láttam ezt a gépet a neten, le is tettem ról azonnal, de így élőben +nézve nagyon nagy és ráadásul nehéz is. Úgy-h nem vettem+, még várok...
Egyébként nagyon jó gép, szerintem a kép is szép rajta, akit nem zavar,h nagy az nyugodtan belevághat... -
xedos
addikt
Végre magyarul is elérhetőek a SONY specifikációk, manuálok, driverek letöltési helye!
[link] -
Kicsibika
csendes tag
Köszi a tippeket már csinálom is!
Hát én még nem hiszek a Vistában pedig ezen a laptopon már az van(idegesít pl, hogy program futásánál 1000X rákérdez, hogy biztos akarom telepíten, biztos elakarom indítani? jah és ha nem megy akkor jobbklikkel kell rendszergazdaként elindítanomamikor rendszergazda fiókom van
) valahogy ki lehet iktatni HOmenál még nem jöttem rá
Amúgy a Windows 7-ben vannak jó előérzeteim, mert jókat írtak rólla, majd meglátjuk...
-
eLioT84
tag
válasz
FazekasLaci #1050 üzenetére
mondjuk azért jó lenne, ha könnyen lehetne rá xp-t rakni...
lehet, hogy ígyis lehet, csak össze kell vadászni a benne lévő dolgok drivereit, ami ugye macera...
de jó hír, hogy egyre többen veszitek, legalább egyre több tapasztalattal tudtok majd szolgálni nekünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade 15 megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest