- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple notebookok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! A Sony Vaio SE1 15,5" Full HD notinak IPS kijelzője van, vagy csak az SE2-nek van és az S15-nek? Nem találok erről hiteles információt.
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Tervezem egy kb. két éves, használt Full HD-s VAIO FW vásárlását, elég jó áron lehet manapság ilyen gépekhez jutni. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a tapasztalat ezekkel a gépekkel ennyi idősen? Megéri beruházni? Illetve vásárláskor mik azok a tipikus hibák, amikre érdemes lenne odafigyelnem? Köszönöm előre is segítséget, üdv.
-
krisi047
senior tag
Üdv! A kérdésem a következő lenne. Vannak ezek az FW, illetve F szériás Vaio-k. Legjobb tudomásom szerint az FW a régebbi széria. Nos, anno 2-3 évvel ezelőtt, amikor itthon is megjelentek hivatalosan is a VAIO-k, volt egy FW modell FullHD "Dual Lamp" megvilágítással. Magam nem láttam, de állítólag elég jó minőségűnek számított. Nos, most olvastam teszteket az utód F szériáról, abban már anti-glare FullHD kijelző van, és pl. a notebookcheck szerint is annyira jó minőségű, hogy szinte csak a 8740w IPS panele tudja felvenni vele a versenyt. Ebből adódóan kiválóan alkalmas fotószerkesztési, grafikai munkákra. Valakinek van esetleg összehasonlítási alapja? Kb. 70 ezer árkülönbség lenne a kettő között, a kérdés megéri-e a többletet. A teljesítmény annyira nem érdekes, inkább az, hogy legyen egy jó minőségű kijelzővel rendelkező hordozgató gép. Magam is fotószerkesztésre használnám. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
Üdv! Egy cimborám nézeget notit magának mostanában, és megtetszettek neki a VAIO-k. Az FW tulajokat kérdezném, hogy hosszútávon mennyire vannak megelégedve? Elsősorban a külső váz, a zsanér stb, mennyire kopik, mennyire strapabíró. Megéri még ilyet venni? Egész jó árban mérik már a FullHD-s verziókat.
-
krisi047
senior tag
hallottam már hasonló esetet. akkor azt hiszem valami hangfal esett rá a fw21e-re és vált használhatatlanná a kijelző. nos el kell hogy keserítselek, mert ehhez egy kijelző panel javítás illetve csere, annyiba kerülne mintha új gépet vennél, és mivel ez nem garanciális probléma, nem sok más lehetőség maradt. de remélem sikerül valami jó megoldást találnod!
üdv: Kráj
-
krisi047
senior tag
egyébként ha meg lesz az E, akkor valószínűleg meg tudom oldani a kalibrálást és akkor közzé is teszem, ha kellene valakinek.
-
krisi047
senior tag
no elmentem a debreceni saturnba, addig magyaráztam, míg meg nem nézhettem rajta egy HD filmrészletet, még az osztályvezetőt is odahívattam a filmrészlet hihetetlen jó volt, úgy az általánosan a színek is megfeleltek, amíg kezdtem összehasonlítgatni más mellette lévő notikkal. pl. volt mellette egy acer gép, nem tudom ilyen kategória, de szebb, és élénkebb szinek voltak a Pista bejelentkező képernyőn. nem nagyon értek a témához, de nem lehet ezeken a kijelzőkön szoftveresen kalibrálni egy kicsit, mert úgy érzem egy kis módosítással közel tökéletesre lehetne állítani a dolgot. ebben van valakinek bármilyen tapasztalata, pl. akár asztali lcd monitorral vagy más notival?
-
krisi047
senior tag
-
krisi047
senior tag
válasz #26000128 #1095 üzenetére
a minap járt nálam egy 550es hp, nem rossz a kijelzője, szerintem teljesen elfogadható szépen vitte a fullHD filmeket is, szóval 105ezért nagyon pöpec kis gép. sajnos tüzetesen nem tudtam megvizsgálni a sonyt, de egyszerűen kizártnak tartom hogy egy vacak 100es hpnak jobb képe legyen egy közel negyedmilliós sonynál. ha vki debrecen környékén vett volna egy E szériásat kiáltson.
-
krisi047
senior tag
válasz Kicsibika #1063 üzenetére
a hangszórókra utaló különbséget nem találtam a két link alatt, bár lehet én voltam figyelmetlen. egyébként az E és Z közötti kijelző különbsége nekem is feltűnt egymás mellé rakva. de amikor csaptam még egy kört a saturnban és máshol is ki volt rakva egy E, én nem érzékeltem hogy rossz lenne egyáltalán. aksival gyakorlatban mennyit birtok ki? pl. wifi net, min. fényerő.
-
krisi047
senior tag
részletkérdés mondjuk, de az én fantáziámat izgatja, hogy a beépített hangszórója hogy muzsikál? nem tudom kinek mit mondd, de egy hp 6710s hangszórója nekem tökéletes, kellően hangos és a mély is hallatszik. szerintem ugyan az van a Z és az E gépekben, de ha nem akkor az E érdekelne
-
krisi047
senior tag
ezt az egyet hiányolom belőle én is. voltam a saturnban hétfőn, és így élőben engem is maximálisan meggyőzött. szóval nemsoká énis beruházok. mondjuk elég maki volt az eladó, és a saját hd filmjeimet nem engedte, hogy megnézzem sőt nyomkodni se nagyon, ő kezelte. lehet csak rossz eladót fogtam ki. de ez az a tunnel effekt ha van is (bár én nem láttam jelét), annyira nem zavaró. erre azt válaszolta nekem egy külföldi felhasználó, csak akkor veszed észre, ha direkt azt keresd, amugy nem. viszont a 21z-nek mintha egy fokkal szebbek lettek volna a színei, kontrasztosabbak voltak, bár lehet csak képernyőbeállítás kérdése.
-
krisi047
senior tag
ma este utazok fel pestre, és útbaejtek akkor pár ilyen boltot. ezen a gépemen sajnos nem sok minden van, amit vihetnék kipróbálásra, pl. spec. tesztvideo és képek érdekelnének vagy mozgalmas filmrészletek, persze olyan amik alap windowson mennek codecek nélkül. örülnék ha ebben segítenétek egy kicsit és feltöltenétek ezeket vhova nekem, késő este lesz időm megnézni, előre is köszönöm! majd jelentkezem.
-
krisi047
senior tag
-
krisi047
senior tag
nekem is nagyon bejött, olvasgattam a külföldi oldalakat, és nagyjából aza tapasztalat, hogy elég hamartos a kijelzője, erős a tunnel effekt vagyis hogy egyenetlen a fényerő, és a sarkok nagyon zavaróan sötétek. továbbá a szinei túlszaturáltak, a kontraszt viszont szintén csapnivaló. ezt a teszt is megerősiti. kár érte pedig tényleg nagyon pöpec kis gép lett volna ez leszámítva, de így nálam sajnos ez így kiesett, az azért csak nem állapot hogy egy 100 ezres notinak szebb képe legyen mint egy közel negyedmilliós sonynak
-
krisi047
senior tag
üdv!
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10402&op=details&mode=laptop_uj
erről esetleg mi a szakvélemény? van olyan tartós mondjuk mint egy thinkpad? lehet nem azonos kategória a kettő de én az R500 és e közzül szeretnék választani. azonban erről véleményt még nem nagyon láttam sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar