Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz Kicsibika #1048 üzenetére

    Én ezt a szoftvert használom, igaz XP alatt:
    http://www.windowsstartup.com/startupinspector.php

    Ha ez nem megy, akkor nézz egy hasonló szoftvert Vista alá. Mivel még új a gép, nagy rizikód nincs, kezdd el letiltani a feleslegesnek ítélt programokat. Amik működés szempontjából fontosak, azt úgyis visszaállítja a Windows.

    Azonkívül a futtatás parancsban (Start menü, futtatás XP alatt) írd be, hogy services.msc
    Ekkor a futó services utasítások jönnek, itt be tudod állítani, hogy a gép indításakor milyen Windows szolgáltatások induljanak el... Ha kell, akkor itt le tudod lőni az adott szolgáltatást, ha felesleges (Stop), vagy újraindítani, ha lefagyott (Restart), esetleg az indítását átállítani automatikusról kézire.

    Nagyon begyorsul a gép tőle, ha ügyesen állítod be. Nekem a mérgem a sok hülye szoftver, ami betelepül és állandóan nézi magát, hogy frissítések jelentek-e meg (ld. QuickTime, Adobe Update Manager, stb...)

    Még XP-m van, de már várom én is az FW-21Z-m a Vistával :D Jövő héten meglesz valamikor....

    Az az igazság, hogy lehet fikázni a Vistát, de az XP felett már eljárt az idő. 3GB memóriánál többet nem tud lekezelni, és a procik sem működnek úgy, mint a Vista alatt. Azt viszont nem értem, hogy miért van minden szoftvernek kétszeres gépigénye Vista alatt (User experience???). Ez idegesít...

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák