- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabrikhu
csendes tag
huh, a VPCF11M1E/H-nak egész barátságos az ára, még itthon is
-
acélkemény
csendes tag
Mar hogyne lenne ertelme. En egy tobb mint 3 eves HP notiba tettem bele. Elotte probalkoztam CPU upgraddel (Core Duo 32bit 2Ghz-rol Core2 Duo 64bit 2,33GHz-re), de semmit nem vettem eszre belole az architectura (x86->x64) cserejebol vagy orajel emelesbol, Probalkoztam RAM upgraddel (1GB->2GB->4GB), ebbol se vettem eszre semmit se, mar-mar kezdtem feladni, hogy ez a gep nem lesz gyorsabb (3 eves HP gep), pedig kituno minosegu alkatreszeket szereltem bele (Corsair RAM, Intel CPU T7600). Aztan akkor jott, hogy mi lenne, ha megprobalnam ezt az SSD dolgot... nagyot utott Termeszetesen nekem is intel GMA950-em van benne. Igen van ertelme a cserenek, sot szinte csak ennek van! Mint latod az en peldambol, egy erosebb gep sem produkalna igazan tobbet, amig a HDD a szuk keresztmetszet, addig uj gepnek semmi ertelme. En ezt tapasztaltam, aztan ugyis azt veszel, amit akarsz Mindenkeppen ajanlom a HDD->SDD cseret a gepeden! SSD amit vettem: OCZ Vertex 60 GB. Sajnos ertelme nem sok volt, mert a SATA channel ezen a gepen 80MB/sec-ben hatarozza meg a maximum olvasasi sebesseget (220MB->80MB/sec), az alaplapom nem tudja a SATA2-t sajnos. De hat mindegy, ha vennek uj gepet, at tudnam ugye tenni bele. Meg akarmikor el lehet még adni ezeket, de szerintem nem kell Egyszer raerzel, nem adod el, ez tuti
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sajnos egyet kell hogy értsek. Az is pozitív, hogy itt van Magyarországon a VAIO.
És majd a következő saját gépem már akár VAIO is lehet, reális áron!Egyébként sok-sok gépet használva, ismerve, a Vaio-k a legmegbízhatóbbak eddig nálam. A cégnél, és magán használatban is több van. Soha, semmi hardveres gond nem volt velük. Szoftveres, beállítási gondokban pedig a help desk kitesz magáért. A legkorrektebbek, ez biztos!
És azt is el kell fogadnunk, hogy nem lehet mindenkinek egyforma a tapasztalata. Hiszen akkor mindannyan egy fajta gépet használnánk!
-
ro_bert17
őstag
Bár csak relatíve jó áraik lennének. Valóban egy normális otthoni gépnek tűnnek. Igaz a szín világuk eléggé "egyediek"!
Viszont a Sony is ritkán következetes az árak kialakításával itthon. Jó példa ez a kis Y széria. A 800 dolláros kütyüt itthon 230-240k-ért árulják. Az E szériát is ennyivel indítják kint... Szóval...[ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Nem tudom, amióta olvastam a "Megbízható notebookok" írást azóta félek ettől a zsanéros dologtól, nem volt még laptopom, szóval nem tudom hogy mire számítsak. Remélem azért tesztek hamar jönnek majd.
800$ alapárnak talán annyira nem vészes
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
FazekasLaci
aktív tag
Ne menj ki. Kérj házhozszállítást. EU van, úgyhogy gond nélkül feladják DPD-vel, vagy DHL-lel. Fizetsz kb. 3-5e Ft-ot szállításra és persze az utalási költségeket EUR-ban és már tiéd is a gép
Ha okosan keresel, akkor nézz olyan helyet, ahol kártyával is lehet online fizetni. Csak egy probléma van ezekkel: pixelgarancia ugyebár nincs egy-két pixelhibára, tehát érdemes vásárlás előtt ellenőrizni...
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
renee7
tag
Nagyon szépen köszönöm! Holnap veszek egy új vincsesztert belé, és amint működik rögtön szólok, hogyan sikerült!
Ezzel kapcsolatban kérdezném, 160GB-s hdd a legkisebb IDE vinyó, amit tudok szerezni, a bios nem fog ezen fennakadni? Az egy primer, plusz négy kiterjesztett partícióval számolva 5 db 32 GB-os partíciót szeretnék. De ha a bios nem ismeri fel a vincsesztert 160Gb-osnak, hanem X méretűnek, akkor ha az elsődleges partícót kisebbre veszem annál, mint amekkorának látja, akkor a Win98 fogja látni a többi partíciót? Egyszer ezt csináltam egy ugyancsak 400Mhz-s Portocom-on is, ott a Bios 18 GB-nak látott egy 80-as hdd-t, de ott 256Mb-ram volt, tehát tudtam XP-t telpíteni, és az látta már az egész vinyót.
Zoli
-
Kristof
csendes tag
Oké! Rakok fel fotókat, meg írok is róla.
Rettenetesen remélem hogy holnap megjön, mert expressz kiszállítással kértem.
Az oldal azt jelzi hogy még nem kapták meg az átutalást (pedig délután 3-kor átküldtem). Remélem mire reggel felkelek és megnézem hogy hol tart a kiszállítás már azt írják hogy csomagolják és szállítják.[ Szerkesztve ]
-
Kristof
csendes tag
Csak azért izgultam a Vista miatt, mert láttam egy HP 2133-as netbook-on (amin szintén 1.33-as az órajel) és rettenetesen döcögős meg akadozós volt. Kb.5perc volt csak mire felállt a rendszer.
De közbe eszembe jutott hogy abban egy Via C7M proci van, ami már elég elavultnak számít.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali!
Hát szerencsés véget ért a dolog..
Az illesztőprogit kellett eltávolítani, majd újraindítás, a gép aut. módban újratelepítette , és utána már működött is.
Valszeg összeakadt valamivel, és ezért nem működött rendesen.(bluetooth-ra raktam fel előtte a két mobiltelefont, talán ez?)
Azért csúnya lett volna ha nagyobb baj van a géppel, mert azért ez nem egy gyenge kategória....
És köszönöm hogy segítettél!
Egyébként annyit mondhatok hogy ez a gép nagyon OK, szépen mennek rajta a blue-ray filmek, bár nekem még nincs sok belőle.
Az LCD-re kivetítve még nagyobb az "élvezet"!
Nagyon jók a gyárilag telepített programok, bár nem biztos hogy mindet ki lehet használni átlagos felhasználónak. Még annyit ajánlottak az üzletben ahol vettem, hogy ha megjelenik a Windows 7, akkor a Vistát cseréljem le rá.Hát nem tudom, igaz kicsit lassú, de még komolyabb gondom nincs vele.
Mindenkinek ajánlom, sztem ez a gép még jó pár év múlva is megállja a helyét!!! -
törölt tag
Szia!
A fejhallgatón sem szól...sőt a tv-t csatlakoztattam, és azon sincs hang a film lejátszásakor. Netes videók sem szólalnak meg.
A driver működését nem tudom hogy hogyan nézzem meg, eléggé kezdő vok sajna...
A furcsa az hogy elvileg azt írja a hangszóróknál, hogy azok működnek, nincs letiltva.
Én sem akarom elhinni, hogy ennyi idő alatt kipurcant volna ..... -
xedos
addikt
Nem rossz, de nekem pici...
A 13.3"-os az a méret amel még kényelmessen hordozható, de a használhatóságot nem csökkenti -magyarán teljes értékű gép!
Az a 11"-os VAIO szerintem inkább másodgépnek jó, ahoz meg drága...
Szerintem a HD videókat sem fogja elvinni! Hiába 2magos, ha csak 1Ghz-es + a vga sem támogatja a kódolást!
Amúgy nagyon szupi kis gép. (Ehez otthonra kell egy nagy monitor is :-) )
Ilyen Internet gépnek én egy használt, de garis MSI Windet vagy ASUS 1000H-t vennék 80.000Ft körül... -
hito
nagyúr
Neeem 2 órás trailereket nézek Kb. 4 perceset és még meg is várom, hogy teljesen letöltsön...Sajnos igy is eléggé szaggat. Intel 915GM van benne, én ennek tulajdonitottam a dolgot, de akkor elégnek kéne lennie? A TXN-ekben már asszem Intel GMA950 van, azokon tudom, hogy gond nélkül szalad a 720P.
De akkor ezen is kéne?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Kristof
csendes tag
Köszi a segítséget!
Igazából játékok közül főleg kalandjátékra használnám, akkor pedig gondolom azok vígan elfutnak rajta. Esetleg egy kis stratégia... (settlers, aoe3)
Ami a legszimpatikusabb benne hogy van rajta HDMI és akkor csak simán rádugom a TV-re, és már viszi is a filmeket, és a hanggal sem kell bajlódnom külön kábelekkel, hanem egy zsinór megold mindent.
Mondjuk amitől kicsit tartok az az hogy mennyire melegszik könnyen?
Sokat használom a laptop-ot filmnézésre ágyban párnán-takarón, vagy a lábamon tartva. A mac-ec hűtésével nincs ilyen gond, nem félek tőle hogy leég az alaplapja. Ennél a kis vaio-nál mi a helyzet szerinted? -
hito
nagyúr
Hát ebből a mesterhármasból én a Sony-t ajánlom mindenképp, orrhosszal lemaradva ott kullog mögötte a Dell, Samsungról semmi infóm, bár ha a sz*r kompakt házimozijaiból és telefonjaiból indulok ki, én inkább kihagynám...
Remélem jövőre azért már nem lesz meg, de ha mégis, kizárólagos vásárlási jogot biztosítok neked hozzáPrivátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Rendben, akkumulátor probléma megoldva. Köszönöm szépen!
A vistám angol, és azt hiszem a billentyúim is, mert a magyar ékezetes betük csak rá vannak nyomtatva, nem eredeti, magyarországon vettem, így is reménytelen az Fn billentyűm? ha a hangerő, és a fényerő megy plusz a képernyő váltás már nagyon örülnék. XP alatt eddig ment. Ha nem Fn-el, akkor a fényerőt hogy tudom állítani? -
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm a gyors választ, de megcsináltam amit írtál, és amikor újra bekacsolom újra megjelenik, de nem tudom mit kéne letörölnöm, ami szerintem azt nem engedi valamiért. Ha van időd kérlek írd le pontosan lépésről lépésre mit kéne csinálnom. Illetve az Fn billentyűimet hogy tudnám telepíteni/működésre bírni??
köszönöm -
Csabcsa7
csendes tag
-
bazsiba
csendes tag
Kössz k.
Pont ez kell nekem. 25 óra és már le is jön. :-) Mindegy megéri a várakozást. Bármennyit is szopjak a telepítgetéssel, egy ilyen gép megéri a szenvedést.
Második kérdés. Újratelepítés és driver felpakolgatás után hogy kell megcsinálni a recovery cd-t mert mégegyszer nem szeretném ezt a hercehurcát. -
tom.bo
csendes tag
Az enyém 4 éves és egész jól egyben van. Párszor leesett, meg a gyerekek is "kezelik", ahhoz képest teljesen OK. Láttam már jobban összerakott gépet, de a kezdeti "Hűha" még most is megvan, ha ránézek. Ez nem egy Fujitsu. Ezt szeretni lehet (főleg, ha az ember érzékeny a szépre. Persze minden Sony cuccal lehet probléma (nekem is volt), de mivel nincs? Szerintem nem bánod meg! Kicsi, de jó!
MacBook Unibody, MacBook Air, iMac, Nikon ForEver!
-
tom.bo
csendes tag
Xedos kollégája lennék...
Kb 1 éve a feleségem használja napi 2-3 órát a gépet (net, word, excel stb) és nagyon szereti. Előtte én nyúztam: hasonló dolgokkal, pezentációk készítése, tartása, néha photoshop, fotófeldolgozás (na jó többnyire batchben futott), de volt rajta Oracle szever is.
Szóval jó kis masina. A napi munkához azért lehet hogy felesleges az 1280, elég lenne az1024 pixel, így 10" képátlóban, de a filmek, fotók nagyon szépek rajta!MacBook Unibody, MacBook Air, iMac, Nikon ForEver!
-
xedos
addikt
Kollégámnak ilyen van...
Lassú, főleg a winyó műveleteknél.
A kép viszont nagyon éles, de aprók a betűk -Internetezni, egy idő után fárasztó rajta...
De nagyon állat kis gép... akksi ideje nagyon durva!Vagy várd meg a P szériát -az még kisebb és nincs benne optikai meghajtó.
Vagy nézd meg ezt a 13.3-ast...
http://www.sonyvaio.hu/akciok.php?id=45[ Szerkesztve ]
-
Csabcsa7
csendes tag
Ne hülyéskedj már.
Ha a az Everest azt írja ki hogy 10.0, akkor az véletlenül sem 10,1-est jelent, hiába van rajta az SP1.
Egyébként valóban azt olvasni, hogy az Sp1 tartalmazza a 10.1-es DirectX-et, valójában meg nálam még sem.
Csak már azért tudálékoskodom, mert a 10.0-hoz képest a 10,1-es némely játékban dupla sebességeket produkál. -
Tomi777
csendes tag
Nem igazán értek ehhez. Mi az a recovery dvd amit le tudok tölteni? A vírus nemhiszem hogy van mivel meg lett fomázva a c. Vagy a recovery-re telepedett??? pfuuu megőrülök
A telefonos aktiválás miböl áll? Ha nem az eredeti vistám teszem vissza a drivereket honnan szerzek, meg az alap programokat? De ha a recovery patrícióm defektes a lemezekről miért nem megy?
Elnézést a sok kérdésért, de ha beállítok a Laptop.hu-ba evvel szerintem elküldenek a ....ba , hogy én b@sztam el.(mikor pedig nem)
-
gege71.hu
addikt
Nem kell szegény srác fejét venni mert nem komázza a vistát. Amugy igazán megadhatnák a lehetőséget a választásra azzal, hogy xp drivereket is kiadnak a géphez.
Rühellnivaló erőszakos cégpolitika az ilyen. Nem hiszem, hogy nem lenne megoldható az xp támogatás IS. Nem mindenki szereti a csiricsáré vistát. Majd talán a win7..ha a kiadásig jól el nem cseszik azt is.
Lehet savazni ezt a postot is
no offense
gege -
Barett 50cal
senior tag
Persze 15évesen rosszul látok ...
Bocsi,csak egyáltalán nem.ezt láttam,és lehet kapni:SONY VAIO VGN-FW21EÜdv,
Akkor mi az utódja???Ilyen felépitésben és ár arányban van hasonló Vaio???? köszönömTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
FazekasLaci
aktív tag
Média player, DVD lejátszás: SMPlayer
Böngésző: Firefox. IE-ben nem hiszek, de van Opera is.
Iroda: MS Works alapból fent van ugyebár a Sony-n + OpenOffice 3. MS2007 nem tetszik.
Zeneszerkesztő, videóvágó: Csak a Sony, másra nem is nagyon van szükség
Grafika, képszerkesztés: CorelDRAW X3. X4 is van, de az X3-at jobban szeretem...
CAD: C-Design Fashion (ez egy ruhatervező, amit forgalmazunk, nagyon jó...)
Internet-védelem: McAfee Total Protection 2009 - gyors és stabil, merem ajánlani...A Vaio-n szinte minden progi alapból rajta van, ami az embernek a napi munkához kell. Vagyis a fentieken kívül nagyon nem is kellett semmit telepítgetnem, mert már ready volt
Egyik ismerősöm meg is lepődött, hogy milyen komoly értékeket pakolnak bele (Adobe Photoshop Elements, Premiere, Acrobat 8 full standard, stb...)Olyan progit nem találtam még, ami akadozott volna a Vaio-n
[ Szerkesztve ]
-
FazekasLaci
aktív tag
Nem akadtam fent a cikken, csak megdöbbentem rajta
Tudom, hogy jó az LCD TV, a gyereknek azt vettünk a szobájába - Sony BraviaÉn a magam részéről a nagyképernyős Samsungunkat nem cserélem le, csak egy Lézer TV-re. Egy év múlva már itthon is elérhető áron lesz és akkor vége a Plazmának és az LCD tévének, mert a gyártási költsége alacsonyabb az előző kettőnél és még a Plazmánál is szebb a képe. Arról nem is beszélve, hogy a technológia megegyezik a CRT TV-kével, vagyis megbízhatóságban ugyanazt nyújtja és nincs pixelhiba lehetőség vagy beégett pixel
PS3 meg 100e, egy Wii 60. A Wii-vel legalább mozognak a gyerekek, PS3-ra meg csak a Sony EyeToy van néhány játékkal... Ez meg fontos szempont, hogy ne csak üljenek a TV előtt.
A Sony fejesére meg magasról teszek. A mi kereskedő cégünkben 100x jobb a logisztika, mint a Sony-nál, ahol többmilliót költenek hirdetésre aztán meg nincs termék hetekig. Nem csoda, hogy veszteségesek. A Microsoft-nál itthon ilyenkor már fejek hullanak, ezt tapasztalatból tudom.
-
Taybor
tag
Azé azt hozzá kell tennem hogy már nagyon ritka a plazmáknál a beégés. Mi nemrég vettük meg a panasonicnak az idei modelljét (pv80) és még halvány jele sem volt a beégésnek pedig több órán keresztül hagytuk bekapcsolva a tvt. És szerintem ár/érték arányban mindenképpen jobb a plazma márha a képminőséget nézzük és nem akarjuk nagyon külső monitornak használni mert akkor inkább lcd a nyerő. Tehát én nem húznám ennyire le a plazmákat mert a hasonló árkategóriában jobbak az lcd-nél szerintem, pedig nagyon utána jártam még anno hogy plazma vagy lcd...
Más: szerintetek ha a laptopot összeakarom hdmi vel kötni a tv-vel, milyen hdmi kábelt vegyek, érdemes drágábbra beruházni vagy elég a pár ezer forintos is? Látszik vmi különbség a képminőséget illetően?
-
gege71.hu
addikt
Gondolkodom erősen, hogy az asztali gép helyett (mellett?? luxus ON) beruházok rá.
Amúgy ITT egy jobb link róla.
260 körül megéri. (Asszonynak már vettünk egy FW21E-t..azzal jól elvan már...non stop netezés meg sims2 minden csiricsáréval...csak nem enged mostmár hozzá..hisz ő vette ).
Bár az asztalim elboltolgatásával nincs sok kedvem bajódni[ Szerkesztve ]
-
KavicsZrt.
csendes tag
Én elég közelről ismerem, itt dolgozom Ha van kérdés szívesen válaszolok. Látom, hogy van akit kimondottan egy bizonyos típus érdekel, ha van kint akkor azt is megtudjuk rendelni. Addig is folyamatosan készleten van 25-30 modell!
Elérhetőségek között, a cím meglehet személyesen is tekinteni őket. 1 év garis, kipróbálatlan modellek.
Ez évben (2009), megnyit a nagyker részleg, illetve lesz HelloVAIO modell is. Sajnos a kép nem 100-as.
-
FazekasLaci
aktív tag
A PC-t én még DOS-ban tanultam Ezért a Linux-ban is elboldogulok, és azt hiszem, még várok egy hónapot, hogy meglegyen nekem is a 2 hónapos Vista tanulási időm Talán akkorra már gond nélkül megy majd minden Hála a felhasználóbarát alkalmazásoknak....
-
FazekasLaci
aktív tag
Nálunk a telefonos szerelte be az ADSL-t. A Linksys routert ugyanarra a körre rakta, amin a telefonok is mennek és semmi gond nincs. T-Online... Talán azért, mert ugyanaz a cég. Ezt nem tudom...
Nézesd meg egy telefonossal, az ADSL-re nem lehetne hatással az, hogy valaki telefonál, hacsak nem valami spéci helyen van... A digitális TV (T-Home) viszont annál inkább, mivel azt hiszem, max 8 Mbitet adnak a hálóra. Nekem spec 8 Mbites az előfizetésem és ha ráraknám a TV-t is, akkor biztosan csökkenne a NET. Kábeles digiTV-nk van (szintén T, de nem tudom, hogy melyik, mert tiszta káosz ez a cég...) Nálunk pl. akadozik néha a digiadás... Ritkán, de gáz, ha jó a film....A Sony belső wireless-e egyébként kb. 2x erősebb, mind a Linksys PCMCIA routerem. Régen nekem is azt írta, hogy a jelerősség alacsony, ezzel a notival azonban teljesen jó, gyorsabb is a netem a routeren keresztül. Dehát a kettő között van vagy 4 év fejlesztésnyi idő
-
FazekasLaci
aktív tag
A Cisco gyárt profi routereket, és vállalati hálózatokat. Nekem pont ezért egy Linksys van otthon (Cisco cég). Nincs is vele gondom vagy 5 éve. Nem fagy és nem is kell kikapcsolni. Kb. 5 éve folyamatosan áram alatt van, csak átrakosgatásnál húztuk ki, nem azért, mert nem ment...
(áramszünetek leszámítva....)
Az is kb. 20 körül volt annó, most kb. 15e...
http://www.linksys.hu/ [link]Érdemes ellenőrizni azt is, hogy a géped ugyanolyan szabvánnyal sugározza-e a jeleket, amivel a router kompatibilis. Ez is okozhat "térerő" problémát, meg a vastag fal árnyékolása is...
Javasolt, hogy ha nem notiról van szó, a wireless routerrel azonos gyártójú wireless kártyát használj. Tudok mutatni egy notiba rakható PCMCIA Linksys kártyát, ami iszonyú megterheléseken ment már át (félig szét is van esve...) és még mindig működik gond nélkül!A D-Linkkel és az SMC-vel kb. annyit szívtam vezetéknélküli hálózatok összerakásánál, hogy inkább nem vágnék bele. Géptől függ, hogy megy-e, vagy nem. Egyik ismerősömnél most pl. a D-Link USB-s wireless néha újraindítja a gépet a felállás után, a net meg állandóan elszáll. Ha kihúzza, a gép stabil.
Aztán volt egy eset, amikor F-Secure telepítése után lett a D-Link wireless felrakva a szűz gépre. Természetesen nem működött. Amikor F-Secure lezúz, D-Link feltelepít, Internetre csatlakozik, majd utána F-Secure telepít, minden gond nélkül ment. Lehet, hogy elfogult vagyok, de ahol eddig Wireless-t beraktam és Linksyst használnak, ott soha nem volt gond... A vegyes rendszerekkel nagyon lehet szívni...Egyébként a Sony notimat hazahoztam, beírtam a Wireless azonosítót és azóta, ha kinyitom a gépet, automatikusan csatlakozik. És nem dobja le a gépet egyszer sem a wireless.
-
FazekasLaci
aktív tag
-
FazekasLaci
aktív tag
Sony iLinken keresztül, vagy esetleg USB-n? Mert nem mindegy...
Majd, ha a hozzá felhasznált áramot is a Sony-tól veszed jövőre az energialiberalizáció után, valamint a Sony-n keresztül rendeled a pizzád a Sony márkaüzletbőlNa, az lesz az igazi márkahűség.
Már várom a Sony Staropramen sörömet.....Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
Bocsek
aktív tag
Azért megpróbálhatod: http://club.vaio.sony.eu/
-
Bocsek
aktív tag
Szívesen! Csináltam rózsaszínűt is, de azt inkább nem raktam fel ide. Ha esetleg vannak lányok (nők) is akiknek kell az szóljon, közzéteszem.
Egyébként ha már itt tartunk, a VAIO Club honlapján van egy 10. évfordulós fotóverseny, ott megtaláljátok ezeket a képeimet, Bocsek néven töltöttem fel (ott szerepel a pinkes is), aki regisztrált, annak szívesen fogadom a szavazatait (elég sokat kell visszalapozni időben, mert azóta elég sokat töltöttek fel). Szavazzatok rám, előre is kösz
[ Szerkesztve ]
-
FazekasLaci
aktív tag
Múlt héten beszéltem egy nagykeres partnerünkkel, akik egyéb Sony-t forgalmaznak. Ők mondták, hogy márciusig tart a jelenlegi szerződés, szóval márciustól már sokkal több helyen lehet venni majd nagykerben Vaio-t. Addig sajnos ők mást rendelhetnek, de Sony notit nem...
Ez ezután azt is fogja jelenteni, hogy a Sony notik valószínűleg ugyanannyira elterjedtek lesznek, mint az Acer vagy az MSI, amiről azért korábban keveset lehetett hallani, amíg be nem hozták őket...
[ Szerkesztve ]
-
FazekasLaci
aktív tag
Nekem akkor is kerregett a régi notimban a vinyó és emiatt a venti, ha a memória túltelített volt. Ugyanis ilyenkor a vinyóra írta ki az anyagokat és onnan olvasta vissza. És ez hőt termelt, amitől szinte minden ment.
A mostani FW nagyon halk,, bár szerintem csak azért, mert még:
1. új
2. a jelenlegi programokhoz képest túlméretezett a teljesítménye.Valószínűleg néhány év múlva a fenti jelenség, ahogy a progik egyre többet tudnak majd - itt is megjelenik. Akkor meg majd eldöntöm, hogy váltok-e, vagy elfogadom ilyennek.
-
FazekasLaci
aktív tag
Igen, kereskedőként mi is ezt az üzletpolitikát folytatjuk, csak nem notikban utazunk. Tudom, mit jelent az, ha valakinek egy kis apró problémája van és iszonyú macerás lenne javíttatni. Én így voltam annó a PDA-mmal. Elvittem a hp-szervízbe, mert a gyerek letörte a csatiját. Rámnézett a srác és azt mondta, megnézi, hogy van-e nekik ilyen. Hátrament és hozott egyet, majd, mikor kérdeztem, hogy mennyi, azt mondta, hogy semmi. Használjam egészséggel, náluk ez fogyócikk. Persze a régit elvette azért, hogy ő is tudja igazolni, hogy nemcsak kiment a rakiról. Ez nagyon jólesett... Legközelebb szintén HP-tól veszek PDA-t, mert tudom, hogy a hozzáállás pozitív náluk. És ez jó.
Fekete Vaio csak Amerikából rendelhető. Ahogy a fehér is. Sajnos. De remélem, néhány év múlva a Sony úgy feljön, mint a PS-ben és a teljes palettát meg lehet majd venni nálunk. Az FW-ben is számos széria létezik, ahogy néztem, itthon meg csak 2. De talán nem is baj, így olcsóbb lehet az ár a logisztika miatt és szerencsére nem a gagyikat, hanem a legjobbakat hozták be szériánként...
-
FazekasLaci
aktív tag
Igen, ismerem a céget. Néztem a Sony-kat náluk, mielőtt bejött a Sony Magyarországra. Egy problémám volt, amiért nem náluk vettem, az az, hogy a palettájuk nem volt aktuális és csak régi típusokat tudtak nekem ajánlani, mikor a Sony-n kinéztem már az újat.... Ráadásul az ár is drágább volt - most már tudom - mint a Sony amerikai oldalán...
Ha valaki össze akarja hasonlítani a Sony árakat az EU-ban és itthon, akkor ezt az oldalt ajánlom. Ez hivatalos Sony kimelet kereskedő Németországban:
http://www.easynotebooks.de/ [link]
Náluk pl. a 21Z 1509 EUR bruttó (19% VAT-tal), ez egy 240-es EUR-nál közelíti csak meg az itthoni árakat és nincs is magyar billentyűzet.Szóval a Sony itthon most egy igazán követendő, jó példát alkotott az árazásával...
-
Bocsek
aktív tag
Nem keverem. Az FW szériás gépek általában 3 színben kaphatóak. Fehér, fekete, titánezüst. Viszont abban igazad van, mint utánanéztem, az FW21-es masinák csak szürkében kaphatóak
Ha a Sony online store-ba bemész, és FW sorozatos gépet raksz össze magadnak, akkor ott ki lehet választani (igaz ott már csak az újabb FW290-ből):
(bocsi, kicsit szélesebb a kép, de ha ügyes vagy meg tudod nézni teljes méretben)[ Szerkesztve ]
-
FazekasLaci
aktív tag
Sajnos a Hackintosh kompatibilitási listában a Vaio S széria található csak meg. Nem merem még megkockáztatni, hogy szétszedjem a boot rekordját a notinak, aztán nézzek, hogy miért nem tudom még a Vistát sem helyreállítani.
A 64 bites frissítés meg nem biztos, hogy megéri... nem tudom, hogy működne, mert a driverek csak 32 bitesek tudtommal....
Az FN kombináció érdekes... Neked is 21Z-d van, vagy másfajta? Egyébként még tanulnom kell, biztosan csak beállítás kérdése. Valami olyan kellene, hogy Hotkey indítóprogi, XP-re leírja a Sony, hol kell konfigurálni, bezzeg a Vistára ezt már nem írja le külön a Troubleshooting-ban... Úgyhogy még keresgetem. Amúgy most OK, bár szerintem néha összeakad a Mobility Center beállításaival. Úgy veszem észre, hogy az MS Mobility Center ezt felülírja néha...
A nem hivatalos forrás soha nem jó szó. Mitől nem hivatalos? Biztosan ugyanúgy a Sonytól jött, csak éppen a külföldi nagykereskedőnél vették. Ettől még az EU gari ugyanúgy igaz rá.... A gyártó azt is köteles megjavítani, ha elromlik. Régen pl. a Sony videókamerák Lengyelországban készültek és külföldön is magyar garival tudtad megvenni...
Akksi után meg nézz körül esetleg a németországi oldalakon. Ott biztos olcsóbb, mint itthon a kereskedőknél... Én legalábbis ezt vettem észre, ezért fogom a kiegészítőket kintről venni, ha ez a fajta árpolitika marad.
-
FazekasLaci
aktív tag
Hali,
ezt már az új Vaio FW21Z-mről írom Nagyon bejött... Mindent tud, amit tudnia kell, apróságok vannak csak, amiket meg lehet szokni. Röviden összeírom a tapasztalataimat:
KERESKEDELEM:
- teljes káosz. Mivel a cégünk is kereskedőcég, én magam szégyelltem, hogy ilyen a kiszolgálás. Néhány hete felhívtam a Sony Centrumot a belvárosban. Azt mondták, hogy elfogyott, a jövő héten lesz... Mondták, visszahívnak. Mondom, ok. várok. Nem hívtak egészen tegnap előttig (éppen akkor próbálgattam az épp megvett gépet). A beszerzés is érdekes volt. Első út: Saturn az Arénában. Közölték, hogy pixelhibára nem lesz garancia, így látatlanban kell megvennem, mert megnézni most nem tudom. Irány a Media Markt a Pólusban. Nem tudom, miért gondoltam, hogy itt másként állnak az emberhez. Ott azt mondták, hogy bármi probléma van, 3 napon belül cserélik. Mondom, OK. Akkor most itt megveszem. Erre mondták, hogy ok, és már el is kezdték csomagolni a kiállított darabot. Mondom: nekem origi kell. Mondták, az nincs, dehát ezzel sincs baj, alig 5 napja van a polcon kipróbálható állapotban... Mondom, kösz, de nem (nem is értem, hogy 350-ért hogy lehetek kukacoskodó.... ) Kicsit furcsán néztek rám, majd mondták, hogy akkor sajnos ez van, döntsem el, mert más nincs. Nem vettem meg. Aztán telefon a Westend Sony Centrumba. Ott egy Rajmond nevű illető nagyon készségesen segített. Többször vissza is hívott a kérdéseimre válaszul. Okulásként: a Sony 3,34 pixelhibát enged meg a Z sorozaton! Másoknál azonban ez sokkal rosszabb arány, igaz az Asusnál, ami korábban volt, ott ilyen nincs (viszont,a mit ott sem mondanak: a subpixelhiba is pixelhiba, azzal senki nem foglalkozik, csak a fő, (fekete és fehér) pixelekre értik! A kék, zöld, piros subpixelekre nem...JÓK a gépen:
- kiváló szoftveres háttér, céges notinak ezt külön ajánlom. Minden szükséges szoftver rajta van. Beleértve az Adobe Acrobat 8 Standardot is PDF-íráshoz, szerkesztéshez, Photoshop Elements és a Premier Elements legújabb változatait. Ennél több otthoni szerkesztgetéshez nem is kell...
- a kijelzője kiváló. Nagyon erős a háttérfény, ami miatt szinte minden környezetben könnyen lehet olvasni és látni a képernyőn a dolgokat.
- egyedi a kivitelezés. Tetszik, hogy nem tucat a formavilág, a billentyűk kiválóak, én ráadásul megszoktam, hogy nagyon gyorsan gépelek (200 bill/perc felett).
- Blue-Ray írás. Ez most még nem elterjedt, ezért más gépekhez drága kiegészítő. Jó, hogy benne van, ha valaki hosszú távra vesz notit. Azért nem mindegy, ha ki tudsz írni egyszerre több 10 gigát egy lemezre...
- hang: nekem semmi bajom nincs vele. Még notiban nem láttam ilyen szépen szólni dolbyt. Bár hozzáteszem, kicsit dobozhang, dehát ez nem házimozi. Azt TV-n kell nézni. Szóval jó.
- memória: sokan mondják, hogy minek a 4 GB, azt a Vista nem látja. Hát, nálam látja. Szóval érdekes....
- méret: azt hittem, hogy a szélesvásznúban kicsi lesz a helyem, mert 4:3-hoz szoktam. Kb. 1 napba tellett és átszoktam. Ma már imádom. Elégségesen nagy.... És ráadásul a gép könnyű is.
- Működés: halk és nagyon energiatakarékosnak kell lennie, mert alig melegszik normál használatnál a gép. Persze, nem játékra használom.... De majd kipróbálom azon is Jó lenne majd tudni, hogyan kell a ventit kitakarítani, erre majd egy év múlva szerintem szükség lesz...
- Van beépített DLNA támogatás. Ezt még a Sony-nál is könyvből nézték ki, hogy mi a fene az Valami olyan, hogy vezeték nélkül lehet összekapcsolni az összes házi szórakoztató rendszert, nem kell vezetékezni. Ez hasznos lehet egy évtized múlva, vagy gazdagéknál
- Sony Ericsson telefonnal csodás dolgokat tud a gép Nekem pl. a C702-vel preziket tudok irányítani, valamint majd képes távirányítóként is működni a géphez. Ezt még nem próbáltam ki, de a kurzort már mozgattam a telefonnal Vicces nagyon Jó tudni, ha elromlik az egerem
KELLEMETLEN a gépen:
- Windows Vista. Alapból. Az operációs rendszert lehet, hogy jobban kellene tanulmányoznom, mert másként működik, mint az XP. Van számos pozitív tulajdonsága, a negatívok valószínűleg az átállás miatt vannak, hogy kevés időm volt ismerkedni vele. Néhány funkciója nagyon tetszik, néhány meg az őrületbe kerget. De ez a fórum nem az oprendszerről szól. Mellesleg pozitív, hogy kiválasztható a telepítéskor, milyen nyelven települjön. Én angolt választottam, mert így könnyebben találom meg a külföldi oldalakon esetleg a javítási tanácsokat, stb...
- Képernyő felülete. Akkor a háttérfény, hogy a legkisebb szennyeződés is erősen látszik a monitoron. Vagyis ez a tipikus tartsd tisztán a képernyődet, különben őrületbe kergeted magad. Sajnálom, hogy a tisztításra sehol sem volt valódi megoldás, mindenhol csak tippelgettek. Vettem a Metróban egy tisztítót, ami LCD-khez ilyen spray. Hát, olyan fehér lett tőle a képernyő, hogy bepánikoltam és meleg vizes és száraz ZEWA WC-papírral áttöröltem (ezt ajánlják sok helyen, mert puha és olcsó ) Most tiszta, de csak maszkban merek köhögni
- Összeszerelés. Valami low cost személyzet rakhatta össze a gépet. Legalábbis a billentyűzet alatt a jobb oldalon található kb. 6 matrica ezt tükrözi. Mindegyik másfajta színű, ráadásul két párhuzamosan felragasztott matrica nincs. Így meg olyan, mintha a gyereknek megengedtem volna, hogy matricázzon. Ez kicsit rémisztő ilyen árkategóriában, erre a Sonynak jobban kellene figyelnie! Szóval megoldás: matricákat leszedem, reklamáljanak a reklámozó beszállítók a gyártónál: Intel, Microsoft, ATI.
- Akksi - kb. 2-2,5 órát bírt teljes monitor fényerőnél. Ez növelhető szerintem 3-4 órára, ha visszaveszem a teljesítményt és a monitor fényerejét. De sajnálom, hogy túl drága a kiegészítő nagy teljesítményű akksi hozzá.
- Vaio beállító szoftverek. Sikerült beállítanom néhány dolgot, aztán nem tudtam sokáig visszaállítani. Kell nekem környezetbarátnak lennem. Beállítottam az akksi kímélő állapotot, aztán 80%-nál leállt a töltés. Azt hittem, gond van. És nagy nehezen tudtam visszaállítani. Most egy másik problémával küszködöm. Reggel levettem a fényerőt minimálisra, merthát este azért bántja az erős fény a szemet. Aztán bedugtam a gépet, visszaállt normál fényerőre a kép. Ellenben az FN+fényerő csökkentő gombot és a növelő gombot sem tudom használni. Azt jelzi ki, hogy minimumon van, holott szerintem pont ellenkezőleg... Majd még ehhez buherálnom kell, de szerintem ez inkább az én figyelmetlenségem, mint notihiba. Bár, ha valaki tud rá megoldást, szívesen látnám...
- Kimenetek: nincs sem VGA, sem DVI, sem S-Video kimenet. Emiatt régi eszközökkel (klasszikus második monitor, régi TV-k, kivetítő) összekapcsolása elég nehézkes. Most vadászok HDMI-VGA, DVI átalakítót, úgy néz ki, hogy kb. 4-5e Ft lesz, S-Video átalakítót még nem találtam HDMI-hez, de VGA to S-VIDEO van, úgyhogy lehet, hogy két átalakítóval megoldható a probléma Majd, ha több pénzem lesz, akkor veszek egy Full HD-s TV-t, de az szerintem akkor lesz, ha elérhető árú lesz a lézeres TV és kb. 1000 Ft/cm áron lesz az átmérő alapján a TV ára.
Mindenkinek javaslom....
A problémák elkerülése érdekében javasolt online megrendelni, a legtöbben ingyen házhoz is viszik. Ekkor ugyanis él az a törvényi szabályozás, ami bizony az áruházi vásárlásnál nem él: "Az elállás jogáról szóló kormányrendelet". Vagyis 8 napon belül, indoklás nélkül visszaviheted és köteles az eladó visszavenni, mivel távollévők között létrejövő szerződésnél a vásárlónak jobban kedvez a törvény, mint amikor bemész a boltba. A 3 napos cseregarancia, ami korábban volt, már a múlté, a törvényt már visszavonták, így néhány helyen még lehet érvényesíteni (akik erről nem tudnak, vagy kedvezni akarnak a vevőknek), de itt teljesen rá van bízva az eladóra, hogyan kezel téged. Elküld-e a szervízbe a problémáddal, vagy szimplán kicseréli.Elsőre ennyi, én nem bántam meg. Most megyek vissza és tovább élvezem a kicsikét Ha valakinek kérdése van, szívesen megválaszolom, vagy megnézem a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
csello01
csendes tag
Egyelőre elvesztettem a lelkesedésemet, de gyűjteném a tapasztalatokat, azért várom a beszámolókat. Sajnos 8 nap alatt 2 gépet vittem vissza, az első alaplap-hibás Asus volt, hasonló kiépítettségű, mint a Z, aztán jött a Z-m, valószínűleg memória hibával. Úgyhogy most előbb kiheverem a megpróbáltatásokat, aztán majd meglátom...
-
xedos
addikt
Ezt a videót linkeld már be! Kíváncsi vagyok rá!
Amúgy a SONY is ugyanolyan gyártó mint a többi!
Attól, hogy szeretjük -hasomló kategóriában nem csinál jobbat mint a többiek!
Ráadásul a neve miatt picit többért tudja adni!
Mostanában öldöklő árverseny van a piacon. Ha nem akar kiesni, akkor olcsóbban kell adnia. Magyarán gyengébb cuccokat is beleraknak. A PROFIT az úr! -
törölt tag
Először is:
Visszavittem az üzletbe s elmondtam mi a problémám! Mivel gyakran vásárolok ott elég nagy értékben, ezért lehetőséget kaptam, hogy megnézzek egy filmet s kiderült, hogy a másik gépen se jobb a kijelző vagyis ez az egész 21E sorozatra vonatkozik!
Másodszor:
Mivel mikor megvettem a gépet, utána rögtön elutaztam 4 napra s igy nem volt időm a géppel foglalkozni! Amúgy meg bíztam s Sony-ba annyira, hogy egy normális gépet csinál! Van más Sony termékem is, de azok nagyon pöpecek
Harmadszor:
Sony laptopot szervízbe majd akkor viszek, ha már itthon is lesz márkaszervíze! S nem heteket kellesz várni a gépre, hogy beutaztassák Európában egy javítás miatt! Eddig még laptopom nem látott szervízet!Mellesleg nem vagyok kiakadva csak kicsit többet vártam Sonyéktól! De igy legalább az a srác jóljárt aki megvettem tőlem még ott az üzletbe, úgy hogy látta mi bajom a géppel
Nem vágott földhöz az a 30 ezer minusz, sőt bánatomba vettem egy Hp-t 310-ért -
Pierre75
senior tag
Neked melyik típus van?
http://forum.hardware.fr/hfr/OrdinateursPortables/portables/unique-series-nouveaux-sujet_48150_10.htm
Itt találtam néhány fotót és egy videót az FW11M-ről. Nálad is ennyire egyenetlen a háttérvilágítás? A derék franciák a 21Z-t pártolják, de a 21E-ről nem írnak.
-
-
Versus82
aktív tag
igen igen igenÉvtizedes késéssel érkezett Magyarországra a Sony Vaio
végre, már ideje volt!
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Csepy
őstag
nem lesz semmi hivatalos. Annyi lesz, mint eddig, csak több modellel. Semmi magyar nem lesz a cuccokban.
Most is árulom a vaio-mat, sokat sem kérek érte, mégse viszi senki majdnem 5 hónapja. Csodálkoznék, ha tömegigény miatt meghonosítanák a VAIO-kat.Regards: Csepy
Regards: Csepy
-
litter
tag
jah, NHC-t ismerem, de vista sp1 alatt állítólag nem működik a legfrissebb, 1,5 éves verzió.
Igaz, erre még nem tettem fel. Neked vista sp1 fennt van és megy vele?Igaz még a rendes voltage+multipiler értékekkel sem vagyok tisztában, nem tudom mit lehet a p8400-hoz társítani gyári érték alatt.
Majd minden este otthagyom torrenten a gépet, azért hisztizek csak a venti miatt. Előbb utóbb kéne valami hack hozzá.
150-ért, jah, de bárki vehet. Egy sima "kereskedő" az illető. Nem vagyok se rokona se haverja.
Ő hozza a lopott árut amit pl Németo-ban nem tudnak értékesíteni, de itthon már nincs igazán nyoma.Kérdeztem tőle:
-Nem kötözködés képpen, de mégis honnan származik a noti?
-Ne kérdezd, én sem kérdeztem semmit mikor pakoltuk ki a teherautót. -
litter
tag
Köszönöm a választ!
Aero: Az élményindexet többször is lefuttattam, kipróbáltam hivatalos intel drivert (mondjuk az fel sem települt) ..stb...stb..mindent megbuheráltam már, de semmi eredménye nincs.
Nam nagy ügy az egész, csak hozzászoktam már az aero-hoz aztán furcsállottam.Driverek: nem hiszem hogy a magyar vistával van a gond. igaz, már letöltöttem rá a nyelvi csomagot, de a amikor a driverekkel szenvedtem, bőven angol volt. Közben töltöttem le egy manuális fényerőbeállító progit.
Nekem bűzlik hogy a driverek nem 100%osak még, de hát külföldön dögivel árulják a gépet, azt sem lenne normális ha az összesnek ilyen baja lenne :S De akkor ezek szerint várható driver frissítés!Erről az új szériáról van amúgy valami spec amit tudni kell? pl: mennyire új? Nyárnál régebbi nem lehet, tudom, de mégis.
Csak mert nem voltam egy vaio fan, nem néztem ki ezt a gépet sem előtte, csak mikor előttem volt a választék, a Centrino2 matrcia miatt főleg, de erre esett a választásom.
150 000-ért szted kóser a dolog? Bárkinek szívesen segítek amúgy abban, hogy elviszem a "kereskedőhöz". Igaz gari nélkül árul mindent, de csak zsír új vaio cuccokat.szerk:
Még egy kérdés:
A régebbi notiainmál Dothan egymagos felett egy kis feszültségállítással vagy gyári power saver proggal le lehetett venni a proci sebességét 800mhz-re, ami gyakorlatban azt jelentette hogy éjjel torrentre venti nélkül, passzív hűtéssel lehetett hagyni a gépet.
A vaio ellenben folyamatosan búg. Jó az az ért túlzás hogy búg, de non stop, megállás nélkül jár a venti, de csak nagyon kicsi fordulatszámon, átlag használat közben alig alig alig hallható. Nincs is ezzel semmi gond, hisz a gép ennek folyamán szinte hideg. Az alja is hűvös, egy picit sem melegszik. Éjjelre viszont azért elcsendesíteném a gépet.
A proc feszültségállító progik még nem kompatibilisek az új csipkészlettel+procival, A venit meg csak jár, jár, jár, de hogy minek?
Szal valaki valami tipp? A régebbi vaiok hogy kezelik a ventit?
thx!!![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha nem a Sony tehet arrol, hogy Magyarorszagon nincs szerviz, akkor ki? EU tagok vagyunk. Idejon majd a Merci Kecskemetre, es tegyuk fel, hogy valamelyik nemet fejes a Sony laptoppal fog itt dolgozni. A nemetbe megvett laptopjara majd beint a Sony, hogy vigye haza garancialis javitasra.... Ugy tudom, hogy mar nemzetkozi garanciakrol beszelunk, es a laptopot nem csak othon hasznaljak (mint az autot), hanem az uzletemberek, programozok viszik magukkal kulfoldre. Nekem a Toshiba garanciafuzetebe benne van, hogy ha pl. Tanzaniaba van gondom a laptoppal, akkor ott hol javitjak. Akkor most ki tehet arrol, hogy az egyik cegnek szepen kiterjedt szrvizhalozata van, a masiknak meg nem? A Sonynak is csak egy letezo szervizzel kellene szerzodest kotnie nalunk, amire nem kepes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazad van, a mostani sonyk jobbak mint a regiek, de en nem errol irtam. Sot 2005ben a sonynak jobb kijelzoje volt, mint a tobbinek. Konstrukcios dolgokrol irtam, es egy gepcsaladrol. Ettol fuggetlenul van egy nem kisvallakozasok koze sorolhato cegem, igy az alkalmazottak gepeinek minden meghibasodasrol, garancialis javitasrol, velemenyerol van infom.
A fujj sony hozzaalasrol valoszinuleg a Sony tehet, hiszen 2005ben meg en is Sonyt vettem.
A Sony nagyon buszke a supportra, de valojaban o talan az egyetlen ceg, aki nem kepes magyarorszagon garancialis javitasokat elvegezni a gepen.Mind a Siemens, Hp, Toshiba ... akar 1-2 napon belul elvegyi a javitast, ha alkatreszre kell varni, addig visszakapod a geped. Korrekt hozzaallas, mert ugye az ido penz, foleg ha a munkahoz kellene a gep. A Sonynal a legkisebb hibaval is kulfoldre kuldik a geped, es varhatsz ra, hogy mikor tudsz majd vele ujra dolgozni.
Tulajdonkeppen itt is megsporolt rajtunk a sony egy kis penzt, hiszen a jack csatlakozo problema megoldhato USBs hangkartyaval. Es ugye inkabb megveszi az ember, minthogy emiatt ne dolgozzon akar 2 hetig. Roviden azokat a garancialis felteleleket meg mindig nem tudja teljesiteni a Sony magyarorszagon, amit a Compaq mar 1998-ban teljesitett. Ez nem 2 ev, hanem 10. (Asszem ezt mar mas is irta ebbe a forumba. Igaz tobb mint 3 eve irta, de mintha meg mindig igaz lenne.)
Konkretan az hogy a DVD nem sony egy tesztprogram infoja alapjan irtam. Lehet hogy valojaban megis Sony. Szerintem ha Sony az se buszkeseg, hiszen hibas tobb min 1 eve
Azert remelem az elmult 3 ev alatt fejlodott annyit a sony, hogy mar nem nyulfarknyi 220as kabelt ad a gephez, hanem akkorat, mint minden mas gyarto a 90es evek ota.
Új hozzászólás Aktív témák
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001