- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocsi a reklámért, de ha valakit érdekel egy 75-300/F4.5-5.6 írjon pü.-t.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1295 üzenetére
ott is van a szeren keményen. sajnos a Sony u.abból az érzékelőből kevesebbet hozott ki mint a Nikon, de most az új 500-as szériával felzárkóztak.
-
rosta11
tag
válasz
Szten Márs #1295 üzenetére
Mondjuk az A900-at nem sport fotózásra tervezték, mint a D3s-t. Egy full kockás 12 Mpixeles szenzoron lehet, hogy a sony is tudja ugyanezeket a paramétereket.
Érdekes, hogy mind a canon, mind a nikon szenzornál azt emlegetik, hogy a lencséket közel hozták egymáshoz a szenzoron, ezzel is nyertek az érzékenységen. Vajon a sony ezt már meglépte az exmor szenzoron?
-
rosta11
tag
-
rosta11
tag
válasz
rumos14 #1282 üzenetére
Nekem viszont az tűnt fel, hogy a canikonék nagyon beszálltak a kis zaj, nagy érzékenység küzdelembe. Tegnap este néztem meg a Nikon D3S képeit, 12800-nál tökéletesen zajtalanok és 102400 a max. érzékenység, persze erősítve. A 102400 már tényleg zajos:
http://www.digitalcamerainfo.com/content/First-Shots--Nikon-D3S-21168.htm
A canonnak is most jön ki ez a fajta érzékenységű gépe az EOS 1D Mark IV., ez is tudja erősítve a 102400-at. Erre a sonynak is lépnie kell, kíváncsi vagyok, hogy mi fog kijönni.
A canon megy azon az úton, hogy a videót is beteszi a csúcs gépébe is.
-
sonygirl
csendes tag
sziasztok! olyan problémám lenne, hogy nem találok vakupapucs adaptert az a700-as gépemhez. tudna valaki segíteni? stúdióban kellene fotóznom és egyszerűen nem létezik a sonyhoz kompatibilis rádiós kioldó!!??
-
tailor
őstag
válasz
rumos14 #1285 üzenetére
Az STF-et én is csak A700 felett merném használni
Vicces is lenne a 300-ason.
(bilibelógókéz on-off) Még jó, hogy nem néztem bele a FF-es keresőkbe eddig, mert garantáltan még jobban keseregnék azon a kis lyukon, ami nekem van...(ööö...mármint a 300-as keresőjére gondolok) Régóta mondom, hogy az egyetlen igazi konkrét bajom a mostani gépemmel a kicsi kereső. Néztem rá OVF nagyítót, de még nem vitt rá a lélek, hogy elmenjek egy boltba, és kipróbáljam.
-
tailor
őstag
válasz
rumos14 #1284 üzenetére
Na ezaz, 28-30K-t sohanapján adok ki az 50/1.7-ért. Az 1.8 "műanyagsága" nem zavar, ma már tudnak tartós műanyagokat gyártani... A bevonatai is a digitális kornak megfelelőek. 45K-ért láttam, Sopronban. Sok. (Amúgy az lehet, hogy a 300 bajonettje műanyag, belül? Tegnap néztem, van rajta egy fém keret, de maga a belső "menet", ahova csatlakozik az obi, az műanyag...
)
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1278 üzenetére
nekem az az obi nemkéne! MF only, ahhoz én kevés vagyok. inkább egy CZ 135/1.8: [link]
nekem bizony volt húha érzésem A700-A850 kereső összevetésekor, és az A900 még nagyobbabb!
az A850 nekem az A700-at ismerve már nagyon ismerős volt, menü, kezelőszervek szinte ugyanazok, méretre sem sokkal nagyobb. a beépített vakuja viszont az istennek sem nyílt fel -
rumos14
nagyúr
az a ciki, hogy 1,5 éve MAF 50/1.7-est 22k-ért lehetett venni, annyiért megérte, de most már 30k-t kérnek érte, valóban, agyal az ember, hogy akkor már inkább egy újabb konstrukciójú (igaz full műanyag) Sony 50/1.8-ast vegyen. indexen árul egy srác MAF 50/1.4-est, az esetleg? van egy ilyenem, kölcsön tudom adni, ha érdekel.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1276 üzenetére
nemtom Canikon-nál hogy van, de nekem semmi bajom azzal hogy DT, aps-c képkört kirajzoló változatban kihoznak egy "klasszikus" obit. aki meg ff-et vesz, csak megvan a zsé a 100+k-s Sony 50/1.4-re.
Krisztián, ha az 50/1.8 normális árban lenne, nem Sony-féle árképzéssel, jó vétel lenne, de a 40+k az sok érte sztem. -
rumos14
nagyúr
igazad van. igazából az ember néha túl sokat akar, azt is, amire nincs annyira szüksége. fogok én rengeteget iso800+-on lőni? aligha. a másik oldalról: örülnék kvázi zajmentes iso800-nak? mi az hogy? nagyon is!
tegnap megnyomkodtam a gépeket, lőttem is velük.
az A550 még 0.90-es fw-rel volt, tehát nem végleges. de nem fagyott meg ilyenek. összeszerelésre, anyagminőségre nálam teljesen pozitív, nem nyöszörög. persze nem A700, hanem A200-300 szint, ami sztem nem volt rossz. sajnos nemtom h a zajszűrés mire volt állítva, meg a fény is k. kevés volt, ezért szinte csak iso1600-on használtam, most nem ért akkora katarzis mint az A500-zal korábban.
az A850 nemtom, nekem úgy tűnik mintha azért ez egy spórolós A900 lenne, nem csak a 3fps miatt, de úgy emlékszem az A900 borítása minőségibb érzetet keltett, az A850 néhány helyen elég olcsócska gumi/műanyag borítást kapott. ami még feltűnt, h az AF pontok baromi közel vannak egymáshoz, a "képkocka" nagyon kis, középső részét fedik csak le. tudom, középső AF pont, átkomponálás, de ez így sztem akkor is gáz. főleg a Nikon 51 AF pontjához képest.
ja és az Edigitalban volt Pana m4/3 bemutató, a GF1-gyel játszottam leginkább, nekem nagyon tetszett! az a 20/1.7-es obi nagyon ott van. komolyan mondom ha most akarnék gépet venni és lenne vmi normális alapobi rá, nem ez a 14-45/3.5-5.6, akár még gondolkodóba is esnék. ha fele annyiba kerülne...50/1.8-at boltban még nem láttam, argep.hu sem mutatja.
-
pdave
aktív tag
válasz
én a700-at használok, és nem éreztem hogy kényelmesebb lenne (persze lehet hogy azért mert most volt először a kezemben a nagyvad
)
viszont érdekes volt, hogy a tükör mekkorát szól benne exponáláskor
mint vmi nehézbombázó az a700-hoz képest -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1274 üzenetére
speckó szerint nincs hatalmas különbség, 0,74x helyett 0,8x, (A300 vs. A500/550), ami még mindig kisebb mint az A200-é (0,83x). fílingre is nagyobb, ez tuti, de nem váltja meg a világot. Szten-nek tetszett, és ezen meglepődtem
-
tailor
őstag
válasz
Igen, ezzel az APS-C crop-mode-dal tisztában voltam, na de mégis... 850-re tessék 50/1.4-et tenni
. A 135 STF meg úúúúúúú jesszumpepi
Az igazi bokehvarázsló. Bár az árából épp most autót készülünk venni, szóval...
Szívesen kimentem volna én is a bemutatóra, de 2 hete ez volt az első szabad vasárnapom és hétvégém egyben, szóval inkább relax volt otthon
-
Szten Márs
nagyúr
Mivel Sonykból síkháromszög vagyok, elmondták nekem, hogy így automatikusan 11MP-es üzemmódra vált a gép, ha APS-C-s Sony obit rakunk rá, és csak az érzékelő középső részével dolgozik, tehát croppos géppé válik. Úgyhogy végülis kompatibilitási gond nem volt vele
Kaptunk rá 135mm F/2,8 (T/4,5)-ös objektívet, na azzal már ütős szett volt, akár szó szerint véve is, mert ha fejbeütnek vele valakit, az ottmarad
Egyébiránt az A850 keresője hatalmas, szép stb stb, de az A700 keresője is több, mint remek és nem éreztem az A700 után a "hűűűha"-t, ahogy belenéztem, valamint a markolata szigorúan az én szubjektív megítélésem szerint az A700-nak jóval kényelmesebb, mint az A850-nek. Összességében az A700 jobb benyomást tett rám, akármilyen furcsán hangzik.
-
tailor
őstag
válasz
Szten Márs #1276 üzenetére
Na jó, Szten, tőled is jó a válasz
50/1.8 DT a 850-esen.... hát, gratulálok a szervezôknek
Nagyon szemezek ezzel a kis fixszel, kicsi, könnyű, és a neten olvasott pár elmondás alapján elég jól teljesít... Köszi az infót!
-
Szten Márs
nagyúr
Bár nem tőlem kérdezted, de kint volt egy 50/1,8, rajta a Sony A850 vázon. Majdnem hanyatt is estem, amikor közölték, hogy nem rajzolja ki a teljes képkockát
Számomra nagyon furcsa ez egy 50-es fix alapobitól, nem is tudom, szerintem (az Olyn kívül) nincs is más márka, aminek az 50-ese ne rajzolná ki - még a DA-s Pentax 55/1,4-es is kirajzolja, hiába van a nevében az, hogy DA.
Ettől eltekintve, amennyire egy hátsó LCD-n ezt meg lehet állapítani, gyönyörű krémes bokehet produkált az az 50mm-es, azon a pár rekeszen, amin kipróbáltam.
-
tailor
őstag
[SZUBJEKTÍV]
Szép és jó ez az új alpha, de én pl. inkább optikákra gyúrok. Iso 800-1600-at úgyis nagyon ritkán használok, és amúgy sem vagyok pixelpeeper
[/SZUBJEKTÍV]
By the way, Rumos maestro, kint teccet lenni vasárnap a Sony bemutatón? Volt valami érdekes? 50/1.8-at lehet már kapni? -
rumos14
nagyúr
válasz
rosta11 #1271 üzenetére
az új 5-es széria egyértelműen a korábbi 3-as széria utódja, méltó utódja. nagyon hasonló kialakítás, semmi lebuítás, ugyanazok a gombok megvannak mint a 300-ason de többet sem tud: nincs 2 tárcsa, MLU, DOF preview és tsai. ami nekem kis hátrány, az az, hogy a képernyő bal oldalán található 4 gombot máshová rakták, helyhiány miatt. szóval összességében ez emelt belépőszint, Nikon D5000, Canon 500D, Oly E-620 kategória.
váltani akkor érdemes, ha lázba hoz a több fps és a sokkal jobb magas iso-s képminőség. sokkal-sokkal jobb, 2 teljes stoppal legalább, tehát A300 iso400-ával bőven pariban van az A500 iso1600-a. és a jpeg-ek sem az eddig jellemző zajmosott színfoltos hatást keltik, hanem finomabb szemcsés zaj látszik. de ezt pár hete itt leírtam. -
rosta11
tag
válasz
rumos14 #1257 üzenetére
Rumos mester, azon gondolkodom, hogy az A300-at lecserélem A500-ra. Eddig azonban egyetlen egy fényképet, vagy leírást sem láttam a gép hátoldaláról. Ezért jól meg akarom fontolni a dolgot, mert különben a jelenlegi gépemmel nagyon meg vagyok elégedve.
Tudja-e kapásból állítani az ember az ISO-t, a FE-t, Fn és a többi gombja meg van-e, mint az A300-nál, vagy betették őket a MENŰ-be? Magyarul amatőrizálták, vagy inkább léptek egyet a profi felé, ha az érzékenységen felül a használhatóság felől nézem a dolgot?
Ha nem visszalépés, netán a mélységélességet is lehetne látni, akkor már érdekelne a dolog. Ha inkább az amatőr felé ment el, akkor viszont nem.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1268 üzenetére
gondolom az obi erdekel, nem a vazak - az A550 belepo szint, nekem valo, az A850+hozzavalo obikhoz lottootos kell.
2 szinttel feljebb az Edigitalban pedig a Pana m4/3 gepeit lehet kiprobalni, az uj GF1-et is. -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1266 üzenetére
ööö.... linket
nem. biztos forrásból tudom
családtag járt ma arra.
-
rumos14
nagyúr
most hétvégén a Mammut I fsz-en a Sony bemutató, A550 és A850 kipróbálható + pár obi, egyik csemege a 135-ös STF obi [link]
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Sony -A500L gépről van valami teszt valahol.
Vagy valakinek tapasztalat.
Üdv: fezsoo -
GenTus
csendes tag
Minolta AF 75-300 F4.5-5.6 big beercan -et keresek megvételre.
A gent@vipmail.hu -ra várom az ajánlatokat.
Köszönöm -
Krump-Lee
csendes tag
haliho. Sony A200-on hol kell beállitani, hogy 24 órás legyen és ne 12 órás. AM / PM ( A dátum beállitásnál hiába próbáltam )
-
pdave
aktív tag
-
tailor
őstag
válasz
rumos14 #1257 üzenetére
Szerencsére ez várható volt, a legnagyobb hátrányát hozza most be a Sony ezzela vázzal a középkategóriában. Gondolom a végleges verzió még jobb lesz. Ergonómiában a 300 után van valami előrelépés? A hátsó tárcsával a fókuszpont még mindig elnyomható észrevétlenül a hüvelykujjal?
-
rumos14
nagyúr
volt lehetőségem kipróbálni a Sony Szalonban egy gyártás előtti A500-at.
benyomásaim: iso800 kvázi zajmentes, iso1600 nyugodt szívvel használható. pedig én aztán szoktam keresni a zajt. magasabb iso-kon sem a régebbi gépekre jellemző színes-foltos-részleteltüntetős zajt produkálja, hanem finomabb, szemcsés fajtát. sztem hatalmasat lépett előre a Sony ezen a téren. majd a raw-kra leszek kiváncsi, ha vmi konverter megnyitja. a váz nyilván nem A700 szintű, de ez nem is az a kategória. fogás, gombok elrendezése, anyaghasználat elmarad tőle, de egy 500D, D5000 mellé nyugodt szívvel odatehető. szóval A300 tulajok számára előrelépés mindenképp. amit láttam, nekem tetszik. -
lumx
csendes tag
Sziasztok
Ismét hülye kérdéssel érkeztem.
Ebayen nézegettem adaptereket de csak olyant találtam amivel minolta objektíveket lehet Canonon használni olyat nem amivel Sonyn lehet Canon objektívet ez miért van? ilyen adapter nincs vagy én vagyok a béna?
Bocs a hülye kérdésekér -
ercé
csendes tag
sziasztok
van egy használatlan tökéletes állapotban lévő minolta objektívem
AF Zoom 70-210 4,5-5,6 49mm
belül kívül kifogástalan
Doboza, papírja megvan + napellenző
kérnék egy beárazást vagy ,ha valakit érdekelne ajánlatot -
Szulita28
senior tag
válasz
rumos14 #1251 üzenetére
"Canon a 40D-nek már 2 utódját kiadta"
Csak egyet, az 50D-t. A C. 7D nem a 40D utódja, mutatja ez a számozása is. Az 5D kisebb testvérének szánták. Biztos cikinek gondolták, h minden kategória élén Nikon van már (D5000/D90/D300/D700 stb). (hitviták elkerülése érdekében: nekik "nyilván" csak a Nikon az ellenfél...)
A másik oldalról, végre a Sony is jöhetne már az A700 utódjával, az a 2 év túl sok már. Vagy ez is zsákutca, mint az A100 volt? -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1250 üzenetére
az úgy volt, hogy kaptam köcsön egy elutazós hosszú hétvégére egy A700-at, és baromira bejött. a fogása, a kezelése egy álom. aztán látam egy vonzó hirdetést, és... a többi már történelem
manapság egy 2 éves gép már "túlhaladott", Canon a 40D-nek már 2 utódját kiadta, pedig nagyjából egy időben jelentették be az A700-zal. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #1249 üzenetére
Nem akartam az arcodba dörgölni, csupán csodálkoztam
Nincs semmi baj azzal az igénnyel, ha valakinek feltétlen kell a lv. Viszont így, hogy anélküli gépre váltottál, hadd kérdezzem meg, milyen az élet nélküle?
("...még mai szemmel nézve is"? Na ne már, ez egy teljesen mai gép, akkor is, ha nem tud videót felvenni, meg kávét főzni
)
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1248 üzenetére
te vagy a 666. aki ezt a korábbi rigolyámat az arcomba dörgöli
) jogosan persze
a másik két opció (rendszerváltás, DSLR világ elhagyása) meg sem fordult a fejemben, viszont volt egy nagyon csábító ajánlat A700-ra és sok sok kiegészítőre, aminek nem tudtam ellenállni. használom, megszokom, de fél szemmel nézegetem az A550-t is.
amúgy tényleg k. jó gép, még mai szemmel nézve is, egy félprofit (itt természetesen nem magamra gondoltam, én családapa-koca/hobbifotós vagyok) tökéletesen kiszolgál. -
tailor
őstag
válasz
Szten Márs #1243 üzenetére
Rumos kollega márkahű marad, de már egy A700-zal felfegyverkezve
-
lumx
csendes tag
Köszönöm
És érdemes lenne megvenni hozzá ennyiért egy ilyen adaptert vagy nagyon rossz minőségű képet adna az objektív? -
BiriBum
őstag
-
lumx
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy rá lehetne valahogy, valami átalakító segítségével rakni ilyen objektívet a200-ra? úgy hogy működjön persze.Úgy emlékszem, hogy K bajonettes.
Ilyen -
rumos14
nagyúr
tudom, hogy nem hirdetés rovat, de van egy pár kiegészítőm (akksi, vakuk, szűrők) Sony/Minolta gépekhez (is) [link], meg hát... khm... az aláírásomban lévő cuccok is új gazdát keresnek. köszöntem a lehetőséget.
-
pajibá
tag
SONY A 300, 18/70 kitobi, töltő, plusz akksi, vezetékes távkioldó, 4 gb. Sony CF 66x-os kártya, még több mint 2 év Sony garival, kb.15 ezer expóval, dobozában eladó. Ajándék egy M42-es átalakító, bontatlan!
Érdeklődni priviben. -
1010
őstag
a minoltas topik kedvesebb mint a canon
-
johnjohn
addikt
Ha arra gondolsz, hogy a gépeden kell korrigálni ennyivel az expokorrekciót, akkor az a válasz, hogy előfordul. Tokina obiknál is szokott ez a jelenség lenni, és néhány régebbi Sigma is produkálja, Nekem Nikon vázon fordult elő.Alapból állítsd át a korrekciót, ha az obit felteszed, és kész. Máshogy, illetve tévesen méri a vázad a fényt ezzel az objektívvel.
-
pdave
aktív tag
Sziasztok
Van nekem egy 80-200 f2.8 minolta obim. Ahhoz, hogy normális képet csináljak vele, min 1, de gyakran 2 fé-vel lejjebb kell vennem, különben szénné ég a kép.
Ez normális? Illetve másnak hasonló tapasztalata ilyen optikáknál, csak más márkájúnál?
Igazából ez nem egy nagy probléma ez, csak kíváncsi vagyok rá, hogy ez így normális-e.
Más optikáknál nem tapasztaltam ezt. -
1010
őstag
sony a 200 vaza eleg jo fogasu az j 230 es a tarsai mar nagyon gyengek szerintem
a 200 meg mar kifuto termek,nevetseges -
rosta11
tag
Komplett A300 DSLR kitobival, tartozékokkal, dobozban eladó. Nem tudom kihasználni a gépet, havonta egyszer, ha előveszem. Arra meg jó a kompakt is.
I.á: 100 000 Ft.
A címem publikus.
-
tailor
őstag
Basszus, lejárt a mod idô
Szóval az elôzô zajteszt azért is érdekes, mert ebben meg a 900-700 páros szemmel láthatóan vezeti a mezônyt. (Az elôzô hsz.-beli linkben nekem a 700 jpg-i gyanúsan rossznak tûnnek, V4-es FW-el meg pláne
)
-
tailor
őstag
Sony 550 high iso tesztképek, 18-55 SAM obival:
-
Szulita28
senior tag
válasz
ballington #1219 üzenetére
Igen, mindenképpen érdemes, ha nem sportra akarod használni.
-
St3venson
tag
legalább az új vázaknál (500, 550) elfelejtették ezt továbbvinni. Legalábbis a sajtófotók alapján. Visszatérve a 330-ra, nem tudom van e olyan ember, aki legalább kényelmesen tudná megfogni. Kipróbálta a párom is (neki igazán kicsi keze van), és neki sem volt egyáltalán kényelmes.
Bár az is lehet, hogy a régi szériával (200, 300, 350) tul jók voltak az eladások, és nem birták már gyártani, ezért inkább kiadták ezt, hogy majd jól elvegyék az emberek kedvét a vásárlástól
-
1010
őstag
ezt nem hiszem el
most ahogy dragul az ar egyre rosszabb a fagasa gepeknek
akkor veszek egy canont es kesz.vagy egy nikon d60at az eleg otromba L alaku gep -
St3venson
tag
Én épp tegnap vettem egy 330-ast a kezembe, és a 200-asomhoz képest semmi fogása nem volt. Lehet az én kezem nem átlagos, de ha tennék rá egy vakut, vagy/és egy nehezebb obit, tuti nem tudnám stabilan tartani.
Vagy lehet azt szeretnék elérni, hogy ne belépő vázat vegyek??? -
1010
őstag
alpha 330 es 200 kozott nem sok kulombseg van ugye?
330ban van elokep es kihajthato lcd -
1010
őstag
válasz
ballington #1219 üzenetére
igen erdemes
-
ballington
addikt
találtam egy ilyet:
beercan 70/210
érdemes lenne megvenni?
nagylátóra meg ott a kitobi, bár az nemvalami fényerős. -
-
törölt tag
Sziasztok,
van itt valaki akinek Sony-ja van (DSLR) és debreceni ?
Pár sörért fejében egy barátomon szeretnék segíteni: gariba van a képstabi miatt az Alfa 200-asa. Kész lesz szeptember vége előtt. Akkor indul nászútra pont, úgyhogy .. éppenhogy.
A nászútra kell neki egy obi. Kinézte, Sigma. Ezekre az jellemző viszont, hogy minden második-harmadik darabbal az ember visszamegy a boltba, mert elöl- vagy hátulfókuszos, tehát az élességet nem oda állítja ahol a pötty van (spot például). Ezt gariba cserélik.
Na, neki ezt a Sigma gari obis mókát (egy "rossz" esetén) már nem lehet kivárni, mert indul a nászút.
Ergo: a napokban most gyorsan megvenné a Sigma obit, és (mivel gépe gariban), egy Sony-s ember gépével meg kéne néznünk, hogy jó-e az obi. Ha igen, köszönjük, pár sörrel. Ha nem, akkor is
és még időben le tudja azt is gariztatni.
Van erre vállalkozó egyén ? Nagyon nagy szükség lenne rá, jóbarátom, szeretném egy ilyen lehetőséggel meglepni.. el van kenődve kicsit.
Nekem van egy 450D-m, de a 24-105-öt nem most fogom megvenni hozzá, kitobival meg nem adom oda neki, az van neki is az Alfa 200-hoz..
Köszi minden segítséget, jólelkű emberkét ! (Tehát egy újobi tesztről lenne szó nem több).
-
Szulita28
senior tag
válasz
Szten Márs #1214 üzenetére
Persze, de 200-nál az is jobb ;-)
Nekem az 1.7x-es TC vált be leginkább (már amennyit foglalkoztam velük) -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szulita28 #1213 üzenetére
1,4x a 200-as végre szintén igen kevésnek tűnik nekem madarászni... Persze, 300mm az abszolút minimum APS-C vázon, de azért az is igen-igen halovány, valljuk be.
A tájkép meg úgy van, ahogy mondod, nemrég mászkáltam ide-oda az országban, és bizony 50mm-en, meg 135mm-en igen sokat lődöztem a tájat -
Szulita28
senior tag
válasz
ballington #1211 üzenetére
Aztat szokták mondani, h igaziból mindkettő. A klasszikus tájképre nyilván a nagylátó (ekv. 24 mm már bőven megfelelő alapnak, ahogy Rumos is mondja), viszont tájrészletekre a tele is kellhet. Erre egy 50-150, 70-200-as bőven megfelel. Madarászni viszont 300 mm-től kezdődik az élet, hacsak nem városi elemeket (galamb, veréb, állatkert) akarsz fotózni. Tapasztalatom, h a 200 mm (ekv. 300) legtöbbször édeskevés. Jó megoldás lehet viszont egy 70-200+telekonverter (de ezt csak fényerős obikra érdemes tenni, és a 2x-es felejtős).
-
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #1211 üzenetére
nagylátó, lehetőleg 16-18-as kezdő gyútávval. tele meg madárkák lekapasára. előbb-utóbb mindkettőt érdemes venni.
-
Szulita28
senior tag
válasz
ballington #1209 üzenetére
Ez elég elcsócsált téma, érdemes lenne az Index fórumán a Minolta/Sony SLR Klub-ban szétnézned és érdeklődnöd.
Röviden. Természetfotóra fényerős obi köllene elsősorban, azt meg nem kapsz 50e-ért. A-bajonetthez meg pláne. Ami szóba jöhet nálad (és ér is vmit), az a MAF 70-210 f4 (beercan; zindexen épp árulnak is egyet), MAF 75-300 f4.5-5.6 (big beercan), és MAF 100-300 APO f4.5-5.6. Első 50e alatt van, utóbbik inkább 55-60e. Mindegyik jó kis obi, szép képpel, de fényerőtlenek és lassú az AF-uk. Dícsérik még a Sony/Tamron 55-200-at, én nem próbáltam. Ha fényerős, gyors fókuszú obit akarsz, akkor a Sigma vagy Tamron 70-200 f2.8 az elérhető, de szinte csak újan lehet beszerezni őket, elég ritkák Sony-hoz.
-
ballington
addikt
hi
A200-ra nézegetek zoom obikat, olyan 70-200 körüli átfogásban.
van egy tamron 80-210-em ,de az nem valami űber-brutál.
árra olyan 50k környékén gondoltam, használt is jó.
milyeneket ajánlanátok? főleg természetfotózáshoz -
hege01
tag
válasz
Szulita28 #1203 üzenetére
Biztos hogy nem fókuszrögzítő gomb, a "dyxum-on" konkrétan írják a "makro-switch-et", tehát biztos hogy az is. Más kérdés hogy nálam nem működik, majd lehet hogy megnézetem egy szervízben, bár valószínű hogy a javítási költségből tudok venni megint egy ilyen obit. Egyébként a "dyxumon" 4,45-öt kapott 5-ből, bár nem kell mindent elhinni.
Egyébként köszi.más: hol érdemes minolta obit javíttatni? (Budapest környékén)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tippmix
- PlayStation 5
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Politika
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest