- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
Serius1974 #4692 üzenetére
Piaci szempontból az A bajonett halott, egyszerűen semmiféle üzleti érv nincs a mellett, hogy fejlesszék. A CZ üvegek jók, de, hogy jen milliókat öljenek egy technikailag elavult rendszerbe úgy, hogy a tükörnélküli piac most robbant csak be igazán a nagyok belépésével? Nem engedhetik meg maguknak, hogy más helyre folyjon a pénz. Nagy összegben mernék fogadni, hogy az A bajonettnek "annyi"...
-
tailor
őstag
válasz
Serius1974 #4688 üzenetére
Szia!
Hivatalosan nincs, de egyértelmű, hiszen 2 éve, az A99II óta semmiféle hír, obi, vagy akár csak firmware nem érkezett rá. Őszintén szólva meg is értem: a jövő a tükör nélküli rendszeré, a tükör nélküli FF rendszerekben sok helyen piacvezetők, oda tolnak most minden fejlesztést.
-
tailor
őstag
Szia!
A Minolta 50/3.5 a dedikált makróobjektív erre a célra, a többi csak maszatolás. Mondjuk az ötvenes makróval ember legyél a talpadon, ha ilyen közel tudsz vele menni egy légyhez... őszi hideg hajnalokon persze sikerülhet. -
tailor
őstag
válasz
Kephamos #4640 üzenetére
Azért nem 100-ért is találsz
-
tailor
őstag
Első körben hátul szívó körtepumpával fújd ki belőle a port. Lehet, hogy kifújja mindenhonnan. Ha ez után is foltos a kép szűk rekeszen (teszteld f16-on), akkor szenzortakarítás kell, azt viszont szakira bíznám.
-
tailor
őstag
válasz
ladislausony #4597 üzenetére
A kollégának csak a váz kell, azért túl sok a 75.
Index adok-veszekben 65 ezerért kelt el egy januárban 11 000 expóval, 50 ezerért meg egy 61 ezer expós. -
tailor
őstag
válasz
ANDROID??? #4565 üzenetére
A portól semmi baja nem lesz, lefújod körtepumpával
Egy zárt szekrényben amúgy sem porosodik nagyon. Nekem pl. tejüveg-ajtós szekrényben áll a felszerelésem.
-
tailor
őstag
válasz
ANDROID??? #4561 üzenetére
Szia! Én inkább kibontva, napos / világos szekrényben / dobozban tárolnám. Persze száraz, és kb. állandó - nem túl magas - páratartalmú helyiségben tárolva nem lesz baja dobozva és fóliába zárva sem.
-
tailor
őstag
válasz
Serius1974 #4558 üzenetére
Szia! Saját tapasztalat alapján ajánlom a Godox TT685S-t.
-
tailor
őstag
válasz
korcsillio #4553 üzenetére
Szia!
Gombás és szemmel láthatóan iszonyat mély karcok vannak a frontlencsén. Azonnal felejtős.
-
tailor
őstag
Régen sokat gyakorolták a fókuszálást, és kézzel azért egy idő után eléggé rá lehet érezni.
A Milceknek amúgy mi köze a komoly fotózáshoz? Vagyis nem igazán értem ezt a kérdést...? Minden fénykép előrelátást, tervezést igényel - igen, még a spontán képek is, mert magára az exponálásra akkor is előkészülsz. Előre fókuszálással, és sok-sok gyakorlással az "öregek" is elég sokmindent megoldottak...
Gépvásárnál akkor ez egy dilemma, nem célom más szervével verni a csalános pénztárcát. Az A77-tel elég sokáig elleszel, nagyon nagy előrelépés az A580 után. Pláne, ha a 16-50-et párosítod mellé, sok-sok évre megvan a hobbifotós felszerelésed alapja. Haldoklik az A-bajonett? Igen, valószínűleg nem lesz már túl sok újdonság itt, de ez annyira zavar? Megveszed a felszerelést, és használod 5-7-10 évig, amíg bírja. Mit nem lehet megoldani hobbi szinten egy A77-tel? És mit nem lehet majd megoldani 5 év múlva? 8K videót nem, az tuti, de addigra a Csamcsung S16 már rég tudni fogja ezt a videófelbontást, telekomnál akciós lesz
Egy kedves cimborám a mai napig fotóz Olympus E-1-gyel (2005-ös váz, 4,9 MP, eléggé obszcén dolgokra képes lennék azokért a színekért, tónusokért az A7-embe).
-
tailor
őstag
Na igen, jogos, de azért ettől függetlenül szerintem érthető, hogy mit is értek rajzolat- és tonalitásbeli különbség alatt. Amit linkeltél képeket, azok mindkettő modern, soklencsés obi "termékei"- egyik kutya, másik eb...
Mindegy, nem akarok ezen veszettül rugózni, de tény, hogy a modern objektív tervezésben az élesség, a háttérmosás és a tökéletes, hibáktól mentes képalkotás oltárán fel lett áldozva a képek "élete". Nem tudom máshogy megfogalmazni, és itt most mindegy, hogy Sigma Art, Zeiss Otus, Nikkor G vagy Canon L obikról beszélünk. -
tailor
őstag
Az Artoknak (és szinte az összes modern AF-es, szuperkorrigált obinak) a baja az, hogy lapos a képük. Élesek, meg CA mentesek, de egyszerűen nincs "élet" a rajzukban.
Nézd meg ezt: LINK "Érzed" a teret, a fák felületét? Egy nagy lapos tábla az egész.
És nézd meg ezt: LINK Szinte meg tudod érinteni a tetőt, érezni a bordázatát. (Voigtländer Nokton 58/1.4)Mondjuk az emberek szeme már úgyis ráállt erre a digitálisan steril képalkotásra, ahol az élesség a minden (na meg a bokkkkkeh!
)
-
tailor
őstag
válasz
Elektrosokk #4225 üzenetére
+1...
Még egy fontos dolog az éles-nem élesen felül: a bokkkeh!
-
tailor
őstag
válasz
Dolphine #4185 üzenetére
Itt nézelődj. Pont van is egy 16-50 eladó, bár 140-ért, alkudhatóan.
-
tailor
őstag
válasz
Vyndree #4162 üzenetére
Kicsit több tiszteletet, meg utánaolvasást optika-fizika terén, mielőtt okosakat írsz.
Egyáltalán nem természetes az, hogy egy 18x átfogású zoom objektív jobb legyen bizonyos tekintetben, mint a 3x átfogású. Ennyit fejlődött az optikai ipar az elmúlt 25 évben. És miért is ne lehetne összehasonlítani a két gyútávot egymással, amikor itt a topikban a mai napig pörögnek az emberek a régi Minolta obikra?Az a 10-12x árkülönbség meg jó, ha 6x (APO, mert erről volt szó). Ha tudsz A8-ast 6db 120L áráért, szólj!
Jaj, és majd' elfelejtettem:
-
tailor
őstag
-
tailor
őstag
Na, ez az előttem lévő két hsz. tökéletesen megmutatja, hogy miért kell fenntartásokkal kezelni azt, amiket a fórumokon olvasunk (ha ez esetleg valakinek még új információ lenne)
-
tailor
őstag
Lehet kapni gyári Sony kemény védőfóliát/-műanyagot a kijelzőre. Megveszed. Felragasztod. Évekig örülsz. Ha ennyire óvni akarod a gépet (és miért ne tennéd?), akkor ezen ne spórolj, pláne ha hosszú évekre vetted a gépet. Ezek a vágható kínai dzsunka fóliák csak bohóckodásra, meg környezetszennyezésre jók.
-
tailor
őstag
Mégpedig:
- nagyobb méretű, és jóval nagyobb nagyítású, mint a kis kukucska OVF az A200-on
- expoállítás közben azonnali visszajelzést kapsz - konkrétan ez elkészült képet látod a keresőben
- rossz fényviszonyok között is tudsz komponálni - ahol OVF-fel már alig látsz valamit, ott EVF-fel az erősített jelnek köszönhetően még igen
- a képet a keresőben visszanézheted, így el sem kell emelned a szemedtől a vázat
- tudod használni a beépített vízszintezőtDióhéjban.
Az SLT tükörnek valamennyi fényveszteséget okoz, persze. De A200 után a képminőség így is fényévekkel lesz jobb.
-
tailor
őstag
válasz
Dolphine #3680 üzenetére
A58-on kizárólag bekapcsolt állapotban tudsz váltani AF/MF módot. Ha az optikán van AF/MF kapcsoló, akkor pedig azon is (itt kikapcsolt állapotban is). SSM opjektívnél van DMF mód, amikor is az autofókusz beállása után lehetőség van kézi finomhangolásra is. EZ SAM objektívekkel nem működik (kivéve a 18-135, mert ennél igen).
-
tailor
őstag
válasz
arrrgggh #3674 üzenetére
Szia!
Konkrét meghibásodási tapasztalattal a fórumok szolgálhatnak. Konkrét gyártási hibáról nem hallottam, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem is hibásodik meg. Elektronikai termék ez is... Belépő kategóriás gépeknél sosem adnak meg zár élettartamot, így erre sincsen konkrét válasz, hogy mennyit bír. A legjobban akkor jársz, ha garanciakiterjesztéssel vásárolod meg, így akár 5 évig is le van tudva a gondod.
A kitobik pedig messze nem olyan rosszak, mint a hírük - az A58 kitobija például kifejezetten jól muzsikál hétköznapi körülmények között. Ha egy olyan obit szeretnél, ami jobb ennél, és sokáig (vagy sosem) nem kell lecseréld, akkor ajánlom a Sony DT 16-50/2.8 SSM-et. Ár-érték arányban kifogástalan. Használtan 110 körül elcsíphető, és garantáltan sosem fog kelleni jobb alapzoom obi. -
tailor
őstag
válasz
McDuglas #3635 üzenetére
Akkor is egy 5 éves, (akkor) belépő szintű technikáról van szó. Az A300-amat 4 évvel ezelőtt adtam el 65-ért...
Szerintem 40-45 a maximum, amit ez a gép ér. A technikai eszközöknek a legnagyobb az értékvesztése, sajnos. Ráadásul ma már a tükörnélküli gépek között is találni használtan olyat, ami modernebb, jobb szenzorral rendelkezik, és amire rendszervakut lehet tenni.
A megapixel nem számít, persze, de az A390 és egy Nex szenzora között a különbséget zongorázni lehet. -
tailor
őstag
válasz
rumos14 #3558 üzenetére
Az aprón én is hirdetem egy ismerősömét, és pont most lesz újraárazva, mert nem vitték még el. Szerintem komoly vásárlási szándék esetén megegyezésre juthatnak
3560 Bici : Az EVF nagyon megszokható, sőt, megszerethető
Sokkal több előnye van, mint hátránya, az OVF-hez képest.
-
tailor
őstag
válasz
Dolphine #3526 üzenetére
Minolta 3600 HS(D) - kezdésnek a legjobb, olcsó, bár alig kapni belőle használtat itthon.
Minolta 5600 HS(D) - szinte profi tudás, drágábban.FONTOS, hogy ezek csak adapterrel működnek az 58-ason, mivel ennek már újabb a vakucsatlakozója. Az adapter kb. 8000 Ft.
Vannak még olcsóbb Metz vakuk, amik működnek Sony vázon, és az új csatlakozóval rendelkeznek (44 AF-1, 58 AF-1)
Azt ajánlom, kezdésnek inkább kevesebb pénzt költs vakura, és ha bejön, valamint tudod is mire használni, akkor vegyél drágábbat.
-
tailor
őstag
Vaterán van egy japán menüjű A700 extradurva jó áron. Ha vállalod ezt a kis kihívást (egyszer kell beállítani rajta mindent, aztán használod), szerintem sokkal jobban jársz, mint az 580-nal
Sőt, lehet, hogy ha letöltesz rá egy angol oldalról firmware-t, akkor rákerül az angol nyelv is - de ebben nem vagyok biztos.
-
tailor
őstag
Nézd... Ha veszek egy autót, ami általában megy, de néha a motor nem forog 2000 fölé még padlógáznál sem, akkor én biza addig járnék vissza a szervizbe, amíg meg nem javítják...
A géped NEM így kell működjön! Tényleg, rögzítsd videóra a problémát, ennél jobb bizonyíték nem kell. Te fizetsz a gépért, élj a jogaiddal
-
tailor
őstag
Semmit nem mondhatnak. Benne vagy a 14 napban, hibás a termék, amit kaptál, kész.
-
tailor
őstag
válasz
Vyndree #3285 üzenetére
Állás közben nem mehet tönkre a stabi - valószínű inkább, hogy valami fizikai behatás érte... Mindenesetre korrekt, ha visszaveszi (= szerintem tudott a hibáról).
Huhh, viszont ez a megazoom obi...nos...nem egy jó darab. Egy 18-55 Sam II - vel és egy 55-200-zal sokkal jobban járnál.
A 28 mm-es kezdő gyútáv borzasztó szűk (=42 mm), beltérben konkrétan szenvedés lesz. -
tailor
őstag
válasz
Vyndree #3280 üzenetére
Szia!
Sajnos ez egyértelműen stabilizátorhiba. Mivel itt a szenzort mozgatja a stabihoz, ha elromlott, akkor nem középre állt vissza, hanem abban a pozícióban maradt, ahol a "tönkremenés" pillanatában állt. Ezért van az, hogy mást látsz a keresőben, és mást a végleges képen.
Sajnos ez nem olcsó móka - a javítása tudtommal több tízezer Ft, így én azt mondom, nézz egy másik A200 után
Átvételkor ezek nem derültek ki? Az eladó gondolom nem verte nagydobra... -
tailor
őstag
válasz
freeapro #3262 üzenetére
Én is ennyiért vettem, mert nem volt kedvem megkockáztatni, hogy a kicikínai elektronikája mikor mondja fel a szolgálatot, és vágja tönkre mondjuk a multi-interface csatit. Mivel nem "mellényzsebből" fizettem a gépemet, így számomra a biztonság jelen esetben fontosabb volt a nyereségnél.
-
tailor
őstag
válasz
ccs2929 #3160 üzenetére
A Sonynak már eleve ezzel a középérintkezős papuccsal kellett volna kiadnia a gépeket az A100-zal kezdődően, mert a Minolta hagyomány fost@licska papucs minden volt, csak használható nem... Szóval ez egy nagyon is jó lépés volt - az persze más kérdés, hogy kell egy kis idő, amíg megjelennek az ilyen csatlakozású, nem Sony rendszervakuk. Nekem is még a régi csatlakozós F42AM vakum van, vettem hozzá 9000-ért egy adaptert (ami mondjuk vicc, mert kb. 500 Ft-ot ér, de hát ez a Sony
), és vígan használom. Ugyanezt meg lehet játszani más Minolta csatlakozós vakuval is - olcsóbb, mint venni egy Sony rendszervakut.
-
tailor
őstag
válasz
Ipadipad #3033 üzenetére
Ezek nem gép, hanem beállítás és tudásfüggő dolgok. Nem mindegy, hogyan akarod megörökíteni a pillanatot: meg akarod "megfagyasztani", vagy dinamikát akarsz belevinni a képbe?
Azért írtam az elején, hogy tanuld meg a fotózás alapjait, olvass szakirodalmat, mit-mikor-hogyan kell csinálni, mert nagyon sokat segít az ilyen kérdésekben. A fórumokon páran segítenek, de ha azt látják, hogy minden csip-csup kérdéssel inkább ide írsz, mintsem, hogy utánaolvass, hamar egyedül maradsz. És ezt most tényleg jó tanácsként és segítségből írom. -
tailor
őstag
válasz
freeapro #3022 üzenetére
Tedd hozzá, hogy a legolcsóbb autófókuszos megoldás ez.
#3023: Sajnos nem értem, hogy itt mivel nem értesz egyet... Azzal, hogy a Helios-szal nem lehet a fentebb linkelt képhez hasonlót készíteni? Mert nagyon is, sőt. Ár-érték arányban ez egy pöpec obi, és pont arra a legjobb, hogy az Ipadipad-hoz hasonló kezdők fillérekért megtapasztalhassák a "dof-élményt". Az SLT vázakkal az élőképbe való belenagyítással már a fókuszálás sem gond.
Vagy esetleg azzal nem értesz egyet, hogy ne vásároljon össze mindent rögtön az elején? "Rossz minőségű objektívekkel nagyot lehet csalódni" - és éppen ezért először érdemes a technikai tudást és a látásmódot fejleszteni, hogy tudja az ember fia, milyen objektívre van szüksége, és melyiknek mi a jellemzője. Én is átmentem ám ezen a folyamaton, és ismerem a tapasztalatlanságból, kísértésből eredő problémákat, azért tanácsoltam azt, amit.A Minolta AF obik közt vannak jók és olcsók, ez kétségtelen. De a korábbi FF-es üvegek a maguk 24-28-as kezdő látószögükkel pont a kezdőknek nem valók, ugyanis rettenetesen fog nekik hiányozni az a 6-10 mm a nagylátó végről. Sőt, még én sem vettem volna magamnak ilyen obikat anno az SLT-re, mert engem baromira zavart volna, hogy ekv. 36 mm-el látószöggel "nyitok". Egy kisebb szobában a csoportkép készítése pl. alapból ki van lőve, úgyhogy én semmiképp nem ajánlanám ezeket a FF zoom obikat ekkora szenzorra. A 18-55 II kitobi tökéletesen kiszolgálja képminőségben az emberek 80%-át, ha nem többet. Ha meg igénye van jobbra, mert kitapasztalta, akkor vannak erre más (drágább, persze, de APS-C szenzorra való ) lehetőségei.
-
tailor
őstag
válasz
Ipadipad #3020 üzenetére
Na, ilyen képet az A58 + filléres Helios-szal simán fogsz tudni majd készíteni
Mint kezdő tükrös-gép tulajdonosnak azt ajánlanám, hogy a fórumokon olvasott "okosságokkal" csak óvatosan - érdemes lenne beszerezned pár tematikus könyvet (pl. kezdetnek a Scott Kelby féle sorozat is jó), és abból megtanulni az alapokat, persze mellette gyakorlással.Az meg, hogy megszereted a fotózást, még nem jelenti azt, hogy inged-gatyád rámegy. Rámehet, persze, de ésszel is lehet számodra megfelelő rendszert kiépíteni. Az első egy-két tükrös évedben pedig abszolút nem ajánlom, hogy nagy összegben "bevásárolj" - nagy lesz a kísértés, azt garantálom, de inkább a látásmódodon, technikádon fejlessz először, aztán az eszközparkon.
-
tailor
őstag
válasz
Ipadipad #3015 üzenetére
Szia.
Nos, én is adnék egy-két tanácsot, ha nem veszed zokon.
Az A58 nagyon jó választás kezdő gépnek, mindent tud, amire szükséged lehet - sőt, olyat is, amire (még) nemViszont.
A linkelt állvány az a fajta, amit az első használat után fogsz, és kihajítasz a szemétbe, mert másra nem jó. Könnyű, ezáltal pont amire szolgálna (stabilitást adni), arra nem jó. Ráteszed a gépet, és ha lesz teleobjektíved, csak azt fogod látni a keresőben, hogy a váz az elengedés után is 4-5 mp-ig rezeg, Alig érsz hozzá a géphez, és ismét rezeg. Mondanom sem kell, hogy így milyen képekre számíthatsz... Azontúl mekkora obit akarsz rátenni? Mert nem mindegy, hogy az állványnak mekkora súlyt kell elbírnia. Felejtsd el ezt a kínai dzsunkát. Ráadásul a vázat rá kell "csavarni" minden egyes alkalommal, ami kegyetlenül bosszantó tud lenni, ha pl. hamar akarod feltenni / levenni az állványra / -ról. Azt ajánlanám neked, hogy döntsd el, szükséged van-e egyáltalán így, az elején állványra? Mert ha igen, akkor inkább ne vegyél teleobjektívet, de szánj rá 25-30 ezret egy normális darabra (kb. innen indulnak árban a használható darabok). Illetve nézz szét a használtpiacon: egy jó állvány használtan sem veszti el a funkcióját, de sokkal olcsóbb, mint az új, ráadásul lesz hozzá állványfejed is. Ajánlom a Giottos, Manfrotto, Velbon, Cullmann márkákat.
Messzire zúmoló objektív: a Sony gépek kompatibilisek a Minolta AF jelölésű objektívekkel, így használtan is nézelődhetsz: 75-300, 70-210, illetve a Sony 55-200-as obik is jók a gépedre. Sőt, ez utóbbi az árához képest igen jó.
Makró: Ahogy a kolléga is írta, makróhoz nem kell az autófókusz, így én is azt ajánlom, hogy vegyél egy Helios 58/2 M42 menetű objektívet 3-4 ezerért, egy M42-Sony A konvertert chip nélkül, és egy M42-es közgyűrű sort, és ezzel már lehet játszadozni.
Ezt a linkelt wide-angle meg makró konvertert felejtsd el. A kitobid eléggé szélesen "lát", hogy egy szobában is kényelmesen videózhass. -
tailor
őstag
Sajnos a szerviz a legkisebb lehetőségre is ráugrik, ha azzal bizonyítani tudja, hogy felhasználói hiba miatt ugrik (ugorhat) a gariztatás. Nagy spílerek, és nagy a tapasztalatuk e téren
Otthon van egy listám a Sony szervizekről, pár éve kaptam - este előkeresem és beírom ide, hátha közvetlenül felvéve a kapcsolatot velük többre mész.
-
tailor
őstag
Nagyon kevesen járnak már ide. Én is Nexes lettem, így csak hébe-hóba nézek be
Nekem A65-öm volt, annak az akksija kb. 500 expót bírt. Ha minden egyes képet visszanéztem, nagyítgattam, illetve sokat használtam az EVF-et, akkor meg kb. 380-400-at (saccperkábé számok emlékből, a nyakamat nem tenném rá).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest