- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Apple asztali gépek
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jorden06
senior tag
Köszi szépen a választ
Lehet, hogy furcsán hangzik, de a lerekeszelés szerintem nála nem fontos, úgy is auto modban használja, szerintem nem érdekli hogy F4-en vagy F8-on van
Egyébként mint mondtam, Minolta SLR-re lesz, de mindegy, hogy az obi az Nikon vagy Minolta? Mert itt néztem, 70-210.et gyárt a Nikon is
(Bocs, ha hülyék a kérdések, Üdv) -
pacorro
aktív tag
Azt szinte kizártnak tartom, hogy jobb, mert gyakorlatilag két azonos objektívről van szó, csak az egyiken Tamron, a másikon Sony címke van. Elég jókat hallottam róla, de még nem volt a kezemben ilyen.
A méret és a tömeg relatív, szerintem a stabil fogáshoz és a kényelmes fényképezéshez viszonylag nagy gép, és legalább egy, de inkább másfél kiló kell. -
rumos14
nagyúr
a Tamron 55-200-asról nincs vmi tapasztalatod? egy ilyet rendletem az Edigitalnál, de nem fogják elsietni, szóval van időm még gondolkodni... ez kb- ua. mint a Sony féle 55-200, csak kicsit jobb annál, legalábbis ezt olvastam róla (hasonló a helyzet a Sony/Tamron 18-250-esnél is). bevallom, nekem a kis méret és súly nagyon szimpi volt, a 200-as vége is elég, a Beercan már túl nagy és nehéz lenne, új táskát is kéne vennem emiatt... a Minolta 100-300 is túl hosszú lenne.
-
pacorro
aktív tag
válasz
jorden06 #595 üzenetére
Az igazán jó nagytelék nagyon drágák, viszont viszonylag olcsón is lehet elfogadható minőségűeket venni. Az analóg és digitális objektívek között általában nincs lényeges különbség (kivéve, ha az objektívet egy kisebb méretű érzékelőhöz tervezték, de ezekből kevés van).
Két obi van (a használtak közül), ami szóba jöhet, az egyik a 70-210/4 (beercan néven is emlegetik), előnye, hogy lerekeszelve nagyon szép képe van, nyitva pedig elég jó a fényereje, de lehet, hogy ez rövid lesz (bár a vaddisznó nem kicsi). Olyan 40000 forint körül van (lehet kicsit kevesebb is, kicsit több is, állapottól függően)
A másik a 100-300/4.5-5.6, ezt olyan 35000 forint körül lehet megkapni, kicsi könyű, viszonylag szépen rajzol.Van még a Minoltának 100-400-asa is, de ez irreálisan drága ahhoz képest, hogy a fókusztávolsága nem sokkal hosszabb, mint a 100-300-é.
-
jorden06
senior tag
Haligali.
Na, két dologról szól a kérdésem, nem tudtam hova írjam, ide jöttem:
Szóval egy Minolta Dynax 3L gépre (analóg, filmes SLR) szeretnék nézni egy tele obit.
Tanácsotokat kérném, hogy milyet tudtok ajánlani , tapasztalatok, és hogy szerintetek, melyik a legjobb ár/érték arányban. Nem tudom, hogy vannak-e különbségek a digitális, és analóg DSLR-ek obiai között. Lényeg a lényeg az illető "közelebb akarja hozni a vaddisznót(vadász)" Úgyhogy ha tudtok segíteni, előre is köszi a válaszokat. Ja még annyit, hogy ne 200e Ft-os fixeket ajánljatok,hanem egy olcsóbb obit (ha van) , valamit korrekt áron, egy korrektul rajzoló, frankót
Előre is köszi a választ
Üdv -
pacorro
aktív tag
Van egy eladó Alpha 100-am, ha esetleg érdekel valakit.
-
Gzolo
senior tag
Vettem ezt a kistelét 10.000 Ft-ért. Maxxum 5000-en kipróbáltam a helyszínen, tökéletes volt. Viszont A200-on az AF tekerő mintha nem akadna be, csak próbálkozik pörgetni, de csak recseg ropog pár másodpercig. Az utolsó hozzászóló ír is ilyen hibáról, de az első írónál meg tökéletesen működik A200-on.
Szerintetek a vázat nézessem meg, vagy az objektívet kéne kicsit szervizelni, hogy működjön az AF? Kézisek fotózásánál jól jönne.
-
pacorro
aktív tag
Én arról a nagyításról beszélek, amelyikre automatikusan beáll képvisszanézésnél, a nagyító gomb benyomása után. Jó, utána vissza tudok lépni egyet-kettőt, de nem értem, hogy miért nem lehet pl. azt állítani, hogy én szabom meg, visszanézésnél mekkorára nagyít - egy lépésben. Kis kényelmetlenség, de engem zavar.
Viszont az ISO-t beállítottam a programozható gombra, a WB-re ott a QuickNavi, szóval az a két gomb ezek után már lehet rossz helyen.
Egyébként egyre jobban tetszik a gép, ahogy kezdem megszokni. -
pacorro
aktív tag
válasz
Szten Márs #584 üzenetére
Azért egy igazi technokratának nagyon fájhat a liveview (és esetleg a videó) hiánya.
Az Alpha 900 egy letisztult gép, igazából most érzem azt, hogy fényképezőgépet tartok a kezemben, eddig egy diginél sem volt ilyen (mármint azok közül, amiket használtam is). Most tudtam vele először terepen fotózni (bár rövid ideig), eddig kellemes tapasztalataim voltak, kivéve az LCD-vel, pedig azt mindenki dicsérte. Még meg kell szoknom, kicsit olyan, mintha túlnagyítaná képeket. -
pacorro
aktív tag
Persze, hogy objektív tudok maradni, látom én a gyengébb pontjait is.
Más kérdés, hogy a pixelbogarászás távol áll tőlem, és elsősorban fotós szemmel tekintek a gépre (mert végül is fotózásra gyártották), úgy pedig kiváló.A profi fotósok körében szerintem sikeres lesz, mert stúdióba, tájképhez nagyon-nagyon jó kamera, és a tudásához képest olcsó is (a D3X drága lett). Az 5D Markhoz képest szerintem: alacsony érzékenységen részletesebbek a képei, jobban össze van rakva, strapabíróbbnak tűnik, jobb a keresője, szenzorstabija van és (nekem) logikusabb a kezelhetősége.
A Canon előnye a magasabb érzékenységeken alacsonyabb zaj, a videofelvétel és a liveview.
Fotós szemmel az Alpha 900 jobb gép, technikaőrült szemmel meg az 5D Mark II jobb, mert több feature van benne.A teszteknek egyébként nem hiszek, mert nagyon kevés hiteles tesztoldal van (ugye a PH! kivétel, és a Fototrend is jó lesz
), általában objektíveknél, gépeknél is a saját szememre és tapasztalataimra hagyatkozom, azok még sosem csaptak be.
-
rumos14
nagyúr
ööö hát én azért szívesen olvasok ilyen régi gépekről is teszteket. Mo-n hivatalosan 1, max 2 hónapja kapható, szóval... gondolom tudsz objektív lenni, nem ajánározás lenne a teszt
a cameralabs.com most tesztelte az 5D MkII-t és én ott lényegesen kevesebb zajt látok. a beépített képstabin kívül az A900-nak milyen előnyei vannak? te miért azt választottad? kiváncsi vagyok, hogy a profi fotósok körében mennyire fog elterjedni ez a gép. -
pacorro
aktív tag
válasz
Szten Márs #580 üzenetére
Szép, és kényelmes is. Sokkal kényelmesebb, mint amilyennek elsőre tűnik.
Nem tudom, mikor lesz rá időm, de lehet, hogy majd kicsit kielemezgetem a gépet. -
pacorro
aktív tag
lesz teszt itt róla? várom (várjuk) a DSLR beszámolókat is!
Az a fototrendes kollégákon múlik, nem tudom, hogy be van-e ütemezve (szerintem nem, mert már viszonylag régen kijött a gép, és valószínűleg inkább újabbakat fognak tesztelni).
Bár ha lesz időm, akkor lehet, hogy kirakok egy saját tesztet a Logoutra.én azon azért kicsit meglepődtem/csalódtam, hogy már iso400-on is van zaj.
Minden gépnél van zaj ISO 400-on, amelyiknek nem ez az alapérzékenysége, hiszen jelerősítésre van szükség. Még D3-nál is, pedig az a zajtalanabb gépek közé tartozik.
Amúgy kb. 400-ig tökéletes a képe, ez azt jelenti, hogy maximum 100%-on látszik némi zaj, de sehol máshol (beleértve a nagyon nagy nyomatokat is) nem lehet majd ezt észrevenni. Írtam is, hogy egy 50-es dia szemcsésebb, szóval nem lesz ezzel gond.
amúgy egy MAF 24-85 vagy 50/1.7 hogy muzsikál egy FF vázon? mert ezek az obik már megvannakgondolom egy CZ 24-70 és egy Sony 70-200G az alap egy ilyen vázhoz...
A 24-85-ös és az 50-es jól muzsikál, persze az FF-re jellemzően egyes képhibák látványosabbak, mint a kis érzékelős gépeken (vignettálás, képszéli lágyulás).
Nem kell rá feltétlenül 24-70 vagy 70-200, a pixelsűrűsége alig nagyobb, mint az Alpha 100-é, és kisebb, mint az Alpha 700-é, azaz egy közepesen jó objektív (mondjuk egy 24-85) bőven kiszolgálja. De a 17-35/2.8-4 is szépen teljesít rajta (leszámítva ugye a kép legszélét, de nincs tökéletes nagylátószögű objektív FF-re). -
aDM|RaL^
őstag
Sziasztok!
Egy alpha 200-al fotózom, kezdő vagyok.
Kellene egy vakut szereznem, szerintetek? -
rumos14
nagyúr
lesz teszt itt róla? várom (várjuk) a DSLR beszámolókat is!
én azon azért kicsit meglepődtem/csalódtam, hogy már iso400-on is van zaj. persze, keresni kell, de meg lehet találni. árban pedig tudtommal az 5DMkII szintjén van, szóval ha beütne a lottóötös, lehet hogy iknább azt vennék.
amúgy egy MAF 24-85 vagy 50/1.7 hogy muzsikál egy FF vázon? mert ezek az obik már megvannakgondolom egy CZ 24-70 és egy Sony 70-200G az alap egy ilyen vázhoz...
-
pacorro
aktív tag
válasz
Szten Márs #571 üzenetére
Ez még csak "hands on preview"
, mert alig pár napos, de remélem hamarosan kipróbálhatom élesben is.
-
pacorro
aktív tag
válasz
philoxenia #573 üzenetére
Annyira nem érdekes, van egy csomó minden, ami megfordult-megfordul a kezeim között, de ilyen-olyan okok miatt csak rövidebb ideig (Minolta 28-105, 24-105, 28-135, 100-300, "beercan", 600 si, Sigma 300/2.8, stb.).
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs #572 üzenetére
De az "ami még éppen akad" azért érdekes lehet ezek mellett....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs #571 üzenetére
Közben rájöttem, hog ott sorakoznak az obik az adatlapodon
-
Szten Márs
nagyúr
A900-ad van?
Hát először is hatalmas gratula hozzá
(Igazából másodszor is)
És természetesen köszönjük, hogy megosztottad tapasztalataidat, ha lesznek olyan képek, amiket úgy gondolod szívesen bemutatnál, örömmel várjuk.Ja igen, egy kérdés: milyen objektívekkel használod?
-
pacorro
aktív tag
Első (nagyon felületes) benyomásaim az Alpha 900-ról:
- Nagyon jól összerakott, masszív váz, engem valamiért a Nikon F4-re emlékeztet, de igazság szerint nem tudom, hogy miért. Szép a kereső, nappali fényben kitűnően használható manuális fókuszra, végre elzárható a fénytől, és nem kell mindenféle külső kiegészítőt használni erre. Egyedül a memóriakártya-tartó fedele nem tetszik, azt igazán megcsinálhatták volna normálisabb anyagból is.
- A fogása sokkal jobb, mint amilyennek elsőre tűnt (akkor nem tűnt elég mélynek a markolat), kényelmesen, biztosan lehet tartani, ami azt jelenti, hogy hosszabb záridőket lehet kézből kiexponálni.
- A menürendszer átgondolt, a quick navi és a programozható gomb különösen tetszik. A gombok jó helyen vannak, kényelmes a kezelése, kivéve az ISO és WB, de ezeket be lehet állítani a programozható gombra, így ez a kis kényelmetlenség is megszűnik.
- A zárnak elég erőteljes hangja van, főleg sorozatfelvételnél, de (számomra) nem zavaró.
- Az intelligent preview továbbra is tetszik. Élesben még nem használtam, de valószínűleg sokat fogom. Barlangban pl. hihetetlenül jól fog jönni.
- A képek nagyon szép részletesek. Nagyjából akkor éreztem ugyanezt, amikor a 7D után ránéztem a diára. A file-méretek nem is annyira vészesek, mint vártam, de azért szenved velük a számítógép.
- A zaj egészen kezelhető mértékű. 100-tól kb. 400-ig (nekem) tökéletes, 400-tól kb. 1600-ig bőven a használható kategóriába esik, olyan 4000 körül kezd el igazán csúnya lenni. A zajszűrést (szerintem) érdemes kikapcsolni, vagy legfeljebb "low" állásba tenni, a "normal" és "high" beállítás inkább csak ront a képen ( a részletességen mindenképpen).
Summa summarum: kiválóan használható, igazi fotós gép, minden felesleges csillivilli nélkül, nagyon erőteljes indok kellene ahhoz, hogy 5 éven belül lecseréljem.
-
Gzolo
senior tag
Erről az obiról mi a véleményetek?
[Sigma AF 4-5,6/60-200mm MC] -
Adrian Mole
senior tag
válasz
S. Szabi #559 üzenetére
"Azt szeretném megkérdezni, hogy a Sony Alpha DSLR-A300K mekkora felbontású videót lehet csinálni"
Bár van LiveView, de nem lehet vele videót készíteni.
" vagy tükörreflexes géppel nem is lehet videózni?"
Van, amelyikkel lehet (pl. nekem egy Nikon jut eszembe), de ennek az árát meg kell fizetni (mondjuk az A300-hoz képest), a többletszolgáltatás miatt.
-
S. Szabi
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Sony Alpha DSLR-A300K mekkora felbontású videót lehet csinálni, vagy tükörreflexes géppel nem is lehet videózni?
-
pacorro
aktív tag
Nehéz meghatározni, mert az árak eléggé változóak, mostanában sok objektívet kicsit túlértékelnek, ahogy egyre többen kezdenek Sonyval(Minoltával) fotózni.
A 70-210/4 ára valahol 35 és 45000 forint között lehet, állapottól függően. Az Indexen most ment el egy darab 35000-ért, és ezt az árat sokan kevesellték. A 70-210/3.5-4.5 olcsóbb, szerintem olyan 25 és 40 között lehet. A 100-200/4.5 érdekes darab, mert nemrég még eladni is nehezen lehetett, de most egyre népszerűbb (kb. 20-30 körül lehet).
Én nem hagynám ki a válogatásból a Minolta 100-300/4.5-5.6-ot sem, szerintem az árához képest nagyon jó darab (olyan 30-40 körül lehet). Ezek csak becsült árak, mert megélénkült a piac, és néha nagy eltérések mutatkoznak. -
Gzolo
senior tag
Belépnék a klubba
Június óta vagyok egy A200 boldog tulajdonosa, s meg vagyok vele elégedve
Obiparkom is kezd alakulni, már csak egy jobb telére van szükségem(Pentacon 135/2,8 mellé), és ebből csakis 4 jöhet szóba, viszont nem tudom mennyit szabad értük adni, ebben tudnátok segíteni?A csapat:
Minolta AF 70-210 F4 "Beercan"
Minolta AF 70-210 3.5-4.5 "Little Beercan"
Minolta AF 100-200 F4.5 "Small Beercan"Tehát melyik mennyit ér?
-
Ludovicus
aktív tag
Annyit még kiegészítésként, hogy ha manuális MD-s objektívet akarsz használni a digitális vázon, akkor kell majd egy ilyen ([link]) átalakító. Nem tudom ez mennyiben rontja a feltett obi fényerejét, ill. a képminőséget, mert én eddgi még csak az üveg nélküli M42-es átalakítót használtam...
-
thyeby
őstag
válasz
freeapro #550 üzenetére
Mindenesetre én most 25-öt adnék egy jóállapotú 50/1.7-ért. Észrevettem hogy felnyomták az árat. Azt gondolom, azért van ez, mert piacra dobták 80-ért az a200-at. Ez kategóriájában olcsó, ezért sok fogyott belőle, és a kitobi legtöbbeket nem teljesen elégít ki. Magyarul jól megnőtt ezáltal a kereslet.
-
freeapro
senior tag
50/1,7-et 20-ert vettem es adtam is
50/1,4-et ennyiert vettem par eve (mar elcsereltem)
50/2,8 macro-t kb 60-ert vettem
a sony (es a sonyt vevo sznobok hada) megnyomta kisse az arakat -
freeapro
senior tag
de nagyonis megeri
az 50/1.7 egy jo kozepes objektiv (bar aki kitobjektivhez szokott annak az alla le fog esni tole) nehany rossz tulajdonsaggal. Pl az ellenfenyt nem szereti. 20.000-ert kihagyhatatlan szvsz.
Az 50/1.4 viszont az egyik legjobb objektiv. Teljesen professzionalis lencse. Semmilyen mas profi objektivet nem kapsz meg 40.000-ert. En inkabb ezt valasztanam. -
rumos14
nagyúr
ja még annyi, hogy az 1.4-es csillagászati ára sztem nem éri meg, az 1.7-eshez képest.
gondolom beltéri, portré jellegű fotó érdekelne? csak arra használom, egyszer csináltam csak egy obiösszehasonlítást a szabadban, nos talán az 1.7-es lett a legjobb, F8-on számomra tökéletes. -
rumos14
nagyúr
az RS az újabb gyártású sorozat. ez első változat gyártását abbahagyták mittomén 10-15 éve, az RS-t gyártották még utána 5 évig. ezek nem pontos számok természetesen.
nekem az 1.7-esem az első szériából való a dyxum.com képei alapján de sztem tök mindegy, nem ez számít, hanem az obi állapota, mivel ugyebár használtan fogod venni.
a 24-85-ösöm viszont RS, de nem sírok emiatt... -
thyeby
őstag
Azóta minden nap benézek az index fórum minolta topikjába, de hiánycikk. Vagy hárman is várakozunk rá. Felkínáltak egyet 28-ért. Próbáltam 3-at alkudni belőle, de az a válasz jött, h pillanatnyilag nincs olcsóbb a piacon, ezért marad az ára 28. Lehet, h meg kellett volna vennem, mert úgy érzem, karácsonyig már nem lesz ilyen üvegem.
Nem tennél fel egy képet, amit ezzel a fix 50-essel rajzoltattál? Esetleg mailben - ha itt zavaró. -
thyeby
őstag
válasz
TOM....... #537 üzenetére
Okosítsatok már ki: Mia az a műanyag RS verzió?
Nézegetem az obikat, de nem vettem észre, h 2féle 50/1,7-es is van. Amit láttam, az műanyag - de aki kipróbálta, dícséri. Az 1,4/50-es nem műanyag - de az ára is duplája az 1,7-nek. -
geeri
csendes tag
válasz
Szten Márs #540 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
geeri
csendes tag
Felmerült bennem a kérdés, hogy ha valaha vennék egy Sony tükrös gépet, akkor lehetséges-e, hogy régi, filmes minolta obival kompatibilis, illetve milyen minőségű kép lenne az eredménye?
-
rumos14
nagyúr
válasz
TOM....... #537 üzenetére
a dyxum értékelése szerint nincs különbség optikailag a kettő között.
mondjuk nekem "eredeti" van a képek tanulsága szerin
sztem olyat vegyen amilyet kapni lehet... -
thyeby
őstag
Köszönöm a választ. Jól megmustrálgattam, és eldöntöttem, hogy szert teszek egy ilyenre. Pillanatnyilag nem találok sehol eladó darabot, de lehet, h nem is jó helyen keresgélek. Ha valahol rábukkannál egy korrektnek tűnő példányra, megkérhetnélek, hogy értesíts róla? thyeby@freemail.hu
-
TOM.......
tag
Sziasztok!!
Az objektív fordítós makrófotózás hogy működik? Leginkább az érdekel milyen tulajdonságú obi kell hozzá amit meg kell fordítani!
előre is köszi
-
rumos14
nagyúr
A Sony/Minolta obikról rengeteg felhasználói véleményt olvashatsz itt: [link]
a szóban forgó obi: [link]
A200-on megy természetesen. újonnan úgy 5 éve lehetett talán legutoljára venni, a Minolta már kiszállt ebből a biznicből. hasztnálttól sem kell félni, de nem értek annyira hozzá, hogy megmondjam, mire kell figyelni. az index minolta/af adok veszek topikjában többnyire profik vannak, nem átverős népség. -
fumirossi
csendes tag
Sziasztok!
Keresek Minolta AF 70-210 3.5-4.5 objektívet.
-
thyeby
őstag
Köszönöm a választ! A zavarkodást azért kérdeztem, mert ez nem az objektív topic. Műnapellenző eltalálva.
Azért érdekel nagyon ez az obi, mert éppen erre a célra használnám legtöbbet a gépemet. Most vettem, és még csak ismerkedünk egymással. A gyerek 3 hónapos, és nem akarom pofánlőni a vakuval.
Ugye ez az alpha 200-al kompatibilis? Mennyi az új ára vajon? Ha használtat veszek, mit nézzek, h ne legyek átejtve?
Megtennéd nekem azt a szívességet, h felteszel egy képet az obiról, esetleg elküldöd ide: thyeby@freemail.hu ? -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #529 üzenetére
ez így van, de azért érdekes volt a megfogalmazás. gratula, hogy megfejtetted
nem egy szar obi ez, anyaghasználatra sem. -
rumos14
nagyúr
nem zavarsz, miért zavarnál?
nem, ez egy nagy fényerejű fix obi. kevés fény mellett is tudsz vaku nélkül lőni, relatíve alacsony iso mellett.
persze azt tudni kell, hogy alacsony F értékek (tehát tág rekesz) mellett az élesség általában gyrngébb, mint szűkebb rekesz esetén. ez az obi is lényegesen élesebb képeket készít F6,3-nál mint F1,7-nél. viszont megvan a lehetőség a tág rekeszre, ez a lényeg.
elég jó az anyagminősége az obinak, persze műanyag, de sztem egyáltalán nem igénytelen. a műnapellenző részt nem értem teljesen -
levy1983
aktív tag
Sziasztok!
Ha érdekel valakit Tamron 200-400mm F5.6 vagy Minolta 100-200mm F4.5 (Small Beercan), akkor az dobjon egy privit.
Levi
-
TOM.......
tag
Hali!
Van egy minolta 35-70 F4 em és a bajonetten levő érintkező szalag kábel el van szakadva!
De ettől független tökéletesen állít élességet és rekeszel!
Ennek az érintkezőnek akkor mi a szerepe? -
madmike
őstag
Sziasztok!
pár honapja vettem egy sony a200at. Több kérdésem is van. Elérhető e hozzá firmware update? Szeretnék venne egy teleobit. Valami olcsobbra gondoltam, milyet javasoltok? ha van valakinek elado használt obi,az is érdekelne. -
PhilBrick
őstag
válasz
Adrian Mole #512 üzenetére
Minden AF jobban működik fényerős obival. Amit te hallhattál, a középső keresztérzékelős AF szenzor az A700-ban. Ez csak 2.8 vagy jobb fényerőnél működik.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Adrian Mole #512 üzenetére
hát tény hogy k. gyors vele az AF, 1-2 tized mp, de a másik obimnál sem mondanám lassúnak.
-
rumos14
nagyúr
nem mintha bárki kérdezte volna, de azért leírom, hogy nagyon érdemes volt megvenni az 50/1.7-es Minolta obit. abszolút rászolgál a ragadványnevére (portréobi), és fényerejének köszönhetően szobában is tudok vaku nélkül kellemes képeket csinálni.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
TOM....... #502 üzenetére
Nos, ez elég sommás megállapítás. Szerintem megérte lecserélnem, különben vehettem volna egy scannert, és sok pénzért hívathatnám elő a filmeket.
A minitesztben leírtam az összehasonlítást a régi analóggal. Lehet, hogy oda kellett volna írnom erősebben, hogy a régi analóg tkp highend gép volt, az A300 pedig belépő. Az összehasonlítást tehettem volna a telefonomban található fényképezővel is. Akkor nyilván több pozitívumot tudtam volna írni. De inkább hasonlítom össze az ugyanarra kitalált (minőségi fotók) gépeimet, mint DSLR-t egy digitális camera obscura-val.
Tudom, hogy egy fair összehasonlítás az A900-assal lenne, majd erre is lesz mód talán egyszer. Egyelőre ez van. -
rosta11
tag
A könyvtárat beolvassa, de sajna a Sony raw-ját nem tudja megemészteni. A Bayer interpoláció minden variációját kipróbáltam, de csak színzaj jön be képnek, piros-fehér, máshol meg kék-fehér, de normális kép nem.
Érdekes, hogy néhány exif adatot beolvas, de különben nem jó a sonyra. Mondjuk a számítógépem is gyengécske hozzá, 2,4-es cerkánál nagyobb kell azt már látom. Sajnálom, mert felépítésileg elég jó kis programnak látszik, amihez már nem is kell photoshop.
-
rosta11
tag
Ez tényleg nagyon jónak látszik első ránézésre.
Mivel kb 5 éves celeronom van, így az SSE nélküli változatot töltöttem le, gondolom ez így jó. A lenguage update-nek a windows pack-ját letöltöttem, installáltam, de csak annyit változtatott a nyelven, hogy az elején kijön egy ablak Horváth Gábor nevével, és eltűnik. Nem látok sehol sem átállítható nyelv ikont. Hogyan lehet magyarítani ezt a nagyon jónak tűnő kis progit?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Rawtherapee tudja mindezeket, magyar és ingyenes is.....
-
rosta11
tag
válasz
Adrian Mole #500 üzenetére
Írod, hogy meg vagy elégedve az A300-hoz adott RAW konverterrel. Nekem is tetszik és ha fordíthatnék, meg vághatnék vele, akkor szinte minden fontosat tudna az én szintemen. (No remélem nem tud fokokban forgatni, kijelölni, meg vágni, mert blama lenne). Ugyanakkor olvasom a tudoroktól, hogy a gyári konverterek milyen nagyon gyengék, és helyettük be kell szerezni valami profi konvertereket.
Szóval nekem ez a konverter is nagyon tetszik. Dehát akkor milyen az a nagyon profi konverter, ha annyira dicsérik?
-
rumos14
nagyúr
válasz
TOM....... #502 üzenetére
most mit használsz helyette? persze biztos leírtad, csakhát...
-
TOM.......
tag
válasz
Hát elolvasva minitesztet kár volt lecserélned
mindenben rosszabb!! Én a kitobit egyébként 1 hónapig tűrtem meg magam mellett
borzalom!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Jó kis összefoglaló lett, írtam is oda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest