- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
igen, ezt láttam az év eleje felé használtan az expresszen. nyilván már rég elkelt, de kb- az volt a reális ár érte.
obikról felhasználói véleményeket a dyxum.com oldalon a fent lévő lenses menüpontra kattintva kapsz. csodák elég ritkán vannak, nyilván ez a Sigma eléggé lemarad a 150k-ba kerülő Sony 16-105-től, de 33k-ért végülis nem rossz vétel. bár gondolom már elkelt másfél hónap alatt. használt obit leginkább az index-en lévő Minolta AF adok veszek topikban érdemes keresgélni. újat meg az argep.hu segítségével.
azok az ebay-es brutál telék a rossz vicc kategóriájába tartoznak, sztem nagyon kerüld el, nem is hinném, hogy ilyen gyútávokra lenne szükséged.
ilyen grip-et sem szokás használni, a fényképezőnek a nyakban lógva a helye. -
sbazsi
veterán
Hát nem semmi cuccok vannak az ebay-en...
650-2600mm Lens for Sony Alpha DSLR-A100 A300 A350 NEW 320 usd420-1600mm Lens for Sony Alpha DSLR-A200 A300 A350 NEW
az itthoni / brand árak alapján feltételezem ezek inkább játékszerek, mint használható cuccok. ahhoz meg ismét drágák.
mod:
ilyen grip vagy hogy hívják van valakinek? olyasmi, mint ahogy a kamerákat adják. -
futo001
senior tag
válasz
philoxenia #991 üzenetére
Jogos, legnagyobb hatásra gondoltam.
-
rumos14
nagyúr
az én logikám szerint a kis mélységélesség jelenti azt, hogy "homályos" (nevezzük inkább elmosottnak) a háttér, de lehet hogy tévedek. ahogy az előbb leírtam, nagyobb zoom mellett u.olyan F értéknél kisebb lesz a mélységélesség, így a 200-250-es végű felel meg jobban a célnak. nem kell persze teljesen telére tekerni, asszem ilyen 100-150-re szokták mondani, hogy ideális távolság portrézáshoz, de attól is függ, hogy hol nem torzít az obi.
-
rumos14
nagyúr
"kiugrós" képet úgy tudsz készíteni, hogy minél alacsonyabb F értéket állítasz be és minél nagyobb zoom távolságot. a probléma az, hogy 1. a kitobi F3.5-ről indul 2. minden obira jellemző, hogy tág rekeszen (alacsony F érték mellett) gyengébb a képe, mint szűkebb rekeszen. egy olcsó megoldás egy Minolta 50/F1.7-es obi (*ismét elérkeztünk az obicserélés témájához), ami kicsit lerekeszelve már megfelelő képet produkál, ill. beltéren is nagyobb eséllyel tudsz vaku nélkül jó képeket csinálni. de a kitobival is érdemes próbálkozni 70re tekerve, F5.6-on.
-
futo001
senior tag
A legnagyobb mélységélesség úgy érhető el, hogy a lehető legtágabb reteszre állítod az obit (legalacsonyabb érték), zoom maxra, és a legközelebbi élesre állítható pontot megkeresed vele.Pl egy 55-200-as obival alacsonyabb mélységélesség érhető el, mint egy 18-70-el.
-
sbazsi
veterán
Őszintén még magam sem tudom, hogy mit akarok
Az az egy biztos, hogy nem vagyok az obicserélgetés híve, még ha el is fogadom Tőletek, hogy úgy jobb lenne a képminőség.
Mivel alapvetően családot/nyaralást/meg ilyeneket fotózok, így biztos vagyok benne, hogy pl nyaralásnál nem fogunk sehol obicserére várni, valamint a gyerek sem fog erre várni.Egyébként még az is lehet, hogy marad ez az obi, vagy majd pár hónap múlva ismét hallgatok rád, és jó leszek magamhoz
Addig meg örülök a legújabb "játékomnak", kérdezek sokat*, és kitalálom, hogy mit akarok.*mitől lesz a kép olyan, hogy a téma kiugrik a képből? tudom, hogy mélységélesség, de mit, és hogyan kell állítani hozzá? gondolom szobában is megy, mert láttam vonalzóval is.
-
rumos14
nagyúr
a Sony márkajelzésű obik simán túlárazottak. egy részük létezik Tamron változatban is (a Sony-nak részesedése van a Tamron-ban, asszem 10%?), ill. jópár simán átcímkézett régi Minolta obi, pld a kitobi is.
ha nagyobb átfogást akarsz akkor Sony 16-105 vagy Tamron 18-250-t tudnék ajánlani. nyilván az első jobb valamennyivel képminőségre, a másik meg - nem fogod kitalálni - zoom átfogásban. kérdés, hogy kell-e neked egyáltalán ekkora tele. a 18-200 jóval gyengébb, azt csak nagyon olcsón venném meg, pár hónapja asszem 33k-ért hirdettek egyet. -
sbazsi
veterán
Kicsit elkalandoztam gondolatban.
Vaku:
Sigma EF-530 DG Super Minolta/Sony vaku
edigital 69.900 huf, vagyis kb 250 euro
mediamarkt.at 199 euroObi:
Sony 18-250/F3.5-6.3 DT
edigital 164.900 vagyis kb 585 euro
mediamarkt.at 599 euroSony 18-200/F3.5-6.3 DT
edigital 149.900, vagyis kb 530 euro
mediamarkt.at 499 euroTamron Minolta/Sony 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) Macro objektív
edigital 60.900 hufSIGMA%20-%20SI777-934%2018-200%20DC/3,5-6,3%20ASPH.IF
mediamarkt.at 299 euroÉrdekes itt-ott az árkülönbség... Főleg, hogy van ahol szinte nincs, vagy itthon olcsóbb...
Mennyivel jobbak a gyári sony objektívek? Melyik az amit mindenképpen kerüljek el, és melyik az, ami ár/érték (képminőség) arányban kerüljek, vagy akár a legjobb vétel?
Tudom, hogy képminőség terén kompromisszumokat kell majd kötni, de jelen pillanatban a kitobival is úgy érzem jobbak lesznek a képek.Már várom az estét, megyek a teraszra...
-
rumos14
nagyúr
hát asszem csináltam ilyen raw-jpeg összehasonlítást, ha megvan, átküldöm. adj egy esélyt a raw-nak, aztán meglátod, számodra van-e értelme. ha nem akarsz egyeként szarakodni, LR-ban van batch konvertálási lehetőség is...
a jpeg-gel leginkább az a bajom, hogy nem elég éles, részletgazdag a képe, ez sztem a Sony nem éppen tökéletes belső feldolgozására vezethető vissza. vicces, mert pont a raw képekre szokták azt mondani, hogy bizony azokon élesíteni kell, de sem élesíteni, sem zajszűrni nem szoktam feldolgozás során (iso400-on már elkél ez utóbbi azért).
szóval a kitobi+jpeg számomra nem "igazi" DSLR képminőség volt, az említett Sigma+raw már annál inkább.
az átalakítót fogalmam sincs, kitől vettem, egy kedved fórumtárs segített az ebay-es beszerzésben. -
sbazsi
veterán
van olyan képed, amit raw+jpg módban lőttél? vagyis ahol látszik a különbség a jpg és a raw között? Bár nálam a lustaság fél egészség, én meg próbálok teljesen egészségesen élni.
Obi terén továbbra sem tervezem a cserélgetést, inkább valami nagy zoomátfogást tervezek, igaz azt nem most, hanem majd később. És igen, feláldozva egy picit a képminőségből.
Bár ez az lv+crop vagy mifene sem rossz amikor kivágja képet mintha 2x zoom lenne, ehelyett csak levágja a széleit.kártyával kapcs: ugyanettől az eladótól vetted? mert ha igen, akkor már rendelem is
-
rumos14
nagyúr
hát így ennyi alapján nem tudok sokat mondani róla. nekem ilyen [link] van.
hehe, már gondoltam, hogy írok, hogy ha lesz keret és lehatározás, elkezdhetsz obikat vásárolni. Sigma 17-70, Tamron 55-200, Minolta 50/1.7 és Minolta 28-135 obijaim vannak.
amúgy a kitobival is el lehet lenni, csak sztem érdemes RAW-ban lőni és mondjuk Lightroom-mal konvertálni, meghálálja magát. -
sbazsi
veterán
Létezik hozzá új firmware? Érdemes frissíteni?
-
sbazsi
veterán
ez ma megtörtént.
Itt van előttem a gép
akksi totál üres, úgyhogy most töltöm.
a gép meg itt van előttem, se kép, se hang.mennyi ideig tölt? le szabad venni mondjuk fél óra után első töltésnél, vagy mindenképp várjam meg, hogy teljesen feltöltsön, esetleg reggelig hagyjam, vagyis 12-16 óra?
-
-
futo001
senior tag
Tiszta rálátás esetán állítólag 100m, nekem max 70. Sokat nem tud, fókusz, expo, B záridő. Ugyanarra a címre kell beállítani a vevőt és az adót. Elemet még nem kellett cserélnem benne, nem zabál sokat.
Van belőle programozható verzió, gondolom valami PIC-es cucc, már azt is láttam Vaterán, azt hiszem az 16 volt. Állítható volt a záridő, mikor fényképezzen, hányszor fényképezzen, milyen időközönként...
-
sbazsi
veterán
a300-hoz létezik vezeték nélküli távkioldó?
-
Rlaci
csendes tag
Edigital-ban 109000 most az A300 KIT 3 év garival.
-
rumos14
nagyúr
ha vársz, tutira elfogy. de persze gondold át alaposan. gari passz, inkább az 1 évből indulj ki. reggel bedobtak hozzánk egy szórólapot, azon láttam. a honlapjukon lévőben érdekes módon az A350K-t mutatják, 150 k-ért [link]. az A350 nagyobb felbontású, cserébe a nagyobb vile méretek miatt alamelyest lassabb. ahhoz hogy a 14 mpixelnek értelme is legyen, a kitobi biztosan kevés.
-
sbazsi
veterán
electroworldben most az a350 kerül 150-be.
apropó, mi értelme van az a350-nek? -
-
Rlaci
csendes tag
Február vége, március eleje felé vettem akcióban egy A300-at az Electroworldben 88000-ért 18-70 obival és 4 Gb-os kártyával. Aztán másnap egy másikat 94000-ért, de azt már kártya nélkül. Akkor ezek voltak az utolsó darabok. Amikor kérdeztem, hogy a kártyás miért olcsóbb, csak annyit mondtak, hogy az másik beszerzés. Az Euro akkor 300 Ft körül volt.
Tegnap a Budaörsi Auchan-ban láttam Canon 1000D-t 99990-ért IS-es objektívvel és 139000-ért IS nélküli objektívvel.
Ezek jó példák a multik árképzésére.
-
-
sbazsi
veterán
a másik, ami miatt kitobival veszem meg, az az, hogy meg kell ismerkedni a géppel, meg kell szokni, hogy ilyen gépem van... és majd később veszek még egy obit.
szerk:
A300 + 18-70 obi, 3 év gar. 129.900. Ennél olcsóbban látta valaki? -
sbazsi
veterán
akkor azt hiszem nem lesz sebesség gondom.
a fenti 15 gigán kívül van még egy 4 gigás kártyám is...
hmm. Fotomarket érdekes...
DSLR-A300 139.900
DSLR-A300K + 18-70mm 134.900
Akkor nem kérdés... -
rumos14
nagyúr
ebay-ről van nekem is, noname cucc. arra figyelj, hogy az SDHC-t kezelje mindenképp. az enyém így néz ki: [link]
a 18-70-es obi egy átlagos kitobi. én kitben vettem, de azóta már eladtam. attól függ, mennyiért tudnád csak a vázat megvenni, és mennyi lenne kitben. ha 10knál nagyobb a különbség, akkor vedd meg csak a vázat, később tudsz venni kitobit ha nagyon muszáj.
ja a sorozatról annyi, hogy én mindig RAW-t használok, amit leírtam, az arra vonatkozik. jpeg-ben fele-harmada az adatforgalom, tehát sztem nem lesz gond a sorozattal. -
sbazsi
veterán
Milyen átalakítód van, mennyiért/hol lehet kapni? amit itthon elsőre találtam, az 10, az meg sok. Akkor inkább ebay.
Sorozatot nem tudom, most néha lődözök, de a casio csak 3 képet csinál. Lehet ha működne rendesen, használnám. Bár ha eleve átalakítóval veszem, akkor sosem fogom megtudni.
a 18-70 obi milyen? érdemes megvenni kitben, és legyen egy tartalék obi, vagy jobb, ha direktbe csak azzal veszem, amivel használni akarom? -
rumos14
nagyúr
az A300 szvsz már nem lesz sokáig kapható. használtan persze felbukkan majd itt-ott.
én is CF->SD átalakítót használok, pont amiatt, ahogy te is írtad, hogy DSLR vásárlás előtt volt már 3-4 SD kártyám, közte egy 8 és 4 gigás is. továbbá a notimban csak SD olvasó van. anyagi és kényelmi szempontok tehát egyaránt voltak. nyilván egy Sandisk Ultra CF kártya írási sebességéhez képest sehol sincs az átalakítós megoldás, de ha nem lősz gyakran sorozatot, vagy fél mp-enként egymás után 5-6 képnél többet, ameddig a puffer bírja, nem lesz gond.
az obi kérdést még gondold át. ha nagyon ragaszkodsz az egyobis megoldáshoz akkor a 16-105 nem rossz, bár nem is olcsó. ha még nagyobb átfogás kell, akkor Sony/Tamron 18-250, hasonló árban. -
sbazsi
veterán
válasz
levy1983 #932 üzenetére
Én nem tartom magam fotósnak, csak picit jobb képeket szeretnék csinálni, mint eddig.
És nem akarok az obik cserélgetésével vacakolni. A családomat akarom fotózni, és a gyerek nem fog arra várni, hogy obit cseréljek. Meg nem is akarok.Az átalakítóval kapcs van valakinek tapasztalata? Ebay-en 20 usd biztosított postával. Ennyiért tuti nem kapok még csak 8gigányi kártyát sem.
-
levy1983
aktív tag
-
levy1983
aktív tag
válasz
philoxenia #928 üzenetére
Igen, egyet értek: a D90-el van egy súlycsoportban...
-
sbazsi
veterán
most így erősen elgondolkoztam 300/330 vonalon, főleg ahogy írtam, az lv miatt.
330-nál az sd kártya tetszik, viszont a markolat tényleg botrányosra sikeredett, bár jó lenne megfogdosni. vajon mikor jelenik meg, hogy meg lehessen nézni? és vajon a 300 meddig lesz kaphatónézegetek most csd to cf átalakítókat. van ezzel valakinek tapasztalata? sebesség és kompatibilitás tekintetében.
tudom, hogy nem a "gombhoz kell venni a kabátot", de az a helyzet, hogy sd-kártyákkal tele vagyok, több mint 15 giga van, az microsd-t a telefon is megeszi (tehát pl nyaralás vége felé ha törlöm a zenéket/filmeket, tudok még kattintgatni) meg a notiba is bele tudom tenni, tehát kikapom a fényképezőből, és betolom a gépbe, nem kell kábelekkel vacakolni.
mod: milyen kiszerelésben érdemes venni? továbbra sem szeretnék obikat cserélgetni, inkább áldozok a minőség terén, és ne csak 3x zoom legyen.
-
levy1983
aktív tag
válasz
kbalazsa #924 üzenetére
A Giottos készlet nekem nagyon bevált. Nem tagadom, hogy néha jól jönne egy nagyobb pumpa, de ezt kompenzáltam egy Lenspen-el, ami szintén hasznos befektetés volt. Emellett hasznos volt a folyadék, a speckó végű fülpucoló, meg az egyszer használatos papírtekercs is. Annó 4k körül vettem, szerintem nagyon megérte.
-
james
aktív tag
válasz
kbalazsa #924 üzenetére
Én egy hagyományos gumicsónak pumpát használok már évek óta. Eddig nekem bevált. Nagy a lökete és bőven van légnyomása is, hogy kivigyen bármilyen porszemet. Nem kell bedugni egészen, nehogy megsértsen valamit, de kb. a bajonett magasságától már bőven elég az ereje. Arra kell csak vigyázni, hogy ne legyen koszos (főleg ne homokos), nehogy több koszt lőjön be, mint amit kiszed.
-
johnjohn
addikt
Elfogyott róla a kényelmes markolat.Nézd a különbséget !
-
sbazsi
veterán
válasz
johnjohn #912 üzenetére
mi a baj a külsejével?
az sd kártya kezeléséről lehet valamit tudni?itt ezt írják: A kapott gyári adatlap szerint az SD és SDHC kártyák is használhatók, de az általunk tesztelt modellben ez fizikailag is lehetetlen volt, mivel az egyetlen MemoryStick foglalatba ezek a kártyák önmagukban, és adapterrel sem férnek be.
ehhez képest mindenhol fent van az adatlapokon az sd/sdhcnálam most bekerült a képbe egy a330-as, merthogy asszem nem lennék meg lv nélkül.
-
rumos14
nagyúr
válasz
levy1983 #919 üzenetére
egyetértek, a K-7 egy abszolút tetszetős termék, remélem megszorongatja az 500D és a D5000 tökeit
sőt, a másik állításoddal is egyetértek, nekem is kb. csak egy kihajtható kijelző és LV kéne az A700-ra és már meg is venném. a para csak az, hogy ha majd bejelentik az A700 utódját, tippem szerint szeptemberben, a kezdő ára 300k lesznem tartom kizártnak, hogy kettéválasztják a középkategóriát, pl. A600 és A750, vagy ilyesmi.
-
levy1983
aktív tag
Nem tudom, hogy mennyire követitek a többi gyártó termékeit, de a Pentax K-7 elég jól sikerült. Igazából csak az jutott eszembe, ha az A700 utóda kapna egy kihajthatós LV-os képernyőt, akkor az lenne az első a kategóriában, aminek én személy szerint nagyon örülnék. Bár szerintem csak karácsony környékén fogják kidobni...
-
james
aktív tag
Persze. Rawból szinte vagy teljesen eltüntethető a CA és természetesen jóval élesebb meg részletgazdagabb is. Ezeknél a képeknél direkt benne hagytam az összes optikai hibát, hogy látható legyen kb. mire képes az obi önmagában. A CA amúgy jellemzően wide és tele állásban dominál, de szerintem annyira nem vészes, olyan átlagosnak mondanám. Az egy kicsit gáz, hogy a legjobb teljesítményt f11 körül hozza, de ezt valamennyire kompenzálja a stabi, meg az asa állítás.
Mondjuk ezekre a hibákra számítottam, mert nem ez az első zoom a kezemben, viszont messze ennek a legszebb eddig a szín és kontraszt visszaadása.
-
james
aktív tag
Felraktam pár képet az ImageShack-re. (remélem müködik majd)
A színekbe nem nyúltam bele, az esetleges CA-t is direkt bennhagytam. Pár kép kivételével mindegyik a 7.7 mpix-es módban készült, a maradékot csak simán átméreteztem. Ezek elég egyszerű képek, de nagyjából levonható kb. hogy teljesít az obi. Elvileg a képek nevei tartalmaznák a főbb paramétereket, csak elég hülyén összevonta a tagolásokat a szoftver. -
nasinas
tag
Egy részletesebb bemutatása a 380-asnak :[link]
-
futo001
senior tag
Szerencsére nem érzek késztetést, hogy lecseréljem az A300-am. Az új verzió határozottan gyengébbnek tűnik, hajaz az FZ18-amra, az volt ilyen "minden a menüből"
Egy óriási előrelépés mégis van. 1600mAh akksik helyett 670mAh akksikkal kb ugyanannyi kép, vagy mégtöbb.
-
levy1983
aktív tag
Egy kis magyar nyelvű előzetes az A380-ról: [Sony A380]
-
james
aktív tag
A 18-250-ről mindenhol azt mondják, hogy jobb, ha nem kaptam volna kitben ezt a 18-200-ast az lett volna a következő jelölt.
Azóta jópár fotót csináltam és továbbra is az a véleményem egyáltalán nem rossz. A legtöbb fotót f8-nál készítem, de telére lényegesen jobb az f11. A legjobb rajza valahol 50mm-nél lehet, de simán jó még 130mm körül is. Majd valamikor linkelek pár képet, hogy kb. milyen.
-
Axeready
csendes tag
Hali!
Régóta keresgélek, gondoltam kérek tőletek pici segítséget. Mégpedig arról lenne szó hogy szeretnék venni az a200 am mellé egy fix obit, mit ajánlatok nekem? Esetleg ha van éppen valakinek eladó , privibe vagy itt írjon rám.
Köszi előre is!
Üdv Tibi -
rumos14
nagyúr
örülök, hogy jó tapasztalataid vannak a 18-200-zal, én eléggé rosszakat olvastam róla, úgy általában, és a 18-250-nel összehasonlítva is. persze lényegesen olcsóbb, de még mindig több mint a kitobi (kitben, vagy használtan) + egy Tamron 55-200, és minőségben is (sztem) alatta marad. viszont nem kell cserélgetni.
-
james
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nálunk is beújult egy A350, az új gép kijövetele elött viszonylag kedvező áron adták. Egyenlőre elég kellemes meglepetés, mennyire jól beválik a korábbi Canon 350D-hez képest. Jobb színek, 100-asánál kb. annyi vagy kevesebb zaj, jobb autófókusz, használható stabi, tisztább kontrasztosabb kereső igaz kb. ugyanolyan kicsi, az élőkép meg eleve plusz. Meglepő volt az is, hogy még 1600 asánál is türhető képeket csinál, legalábbis monitoron nézve (20-24'') alig feltűnő a zaj. (tipp. M módban 7.7 megapixelnél is érdemes használni, alig kisebb a felbontása (az RGB pattern miatt) és fele annyi helyet foglal.) (Persze tényszerűen magasabb a zajszíntje 200asa-tól fölfelé, de a gyakorlatban ennek sincs túl sok jelentősége, a filmnél még így is jobb. Cserébe viszont a Sony ahogy látom megtartja a színek szaturációját, ami egy szempont és talán nem is rossz. Sok gépen egyszerűen deszaturálják a képet, amitől ugyan élesebb lessz, csak épp élettelen)
De nem is ezért írok, hanem mert a hozzáadott "kitobi" 18-200mm lepett meg a legjobban. (Ezt a hugom miatt kellett, mert nem bírja a cserélgetést.) Korábban én is szemezgettem, a Tamron 18-250-essel, csak a lassú AF, meg az ultrazoom maga úgy egyáltalán elég riasztó volt. A neten is elég nehéz a tesztekben eligazodni, főleg mert vegyes feltételekkel tesztelnek össze vissza.
A 18-200mm-ról is csak egy tesztet találtam [link]
Ez viszont azt hozta ki, hogy lényegében alig gyengébb a 18-250-estől.
Erről is egy [link]A saját tapasztalatom a következő. A sarkok élessége valóban problémás f8 alatt és csak f11-nél optimális, pont mint a teszt képeken. Másrészt ez a gyakorlatban elég érdektelen, a közepe ugyanis nagyon éles. Én megcsináltam pár tesztet pl. 50mm/1,7 -es hez viszonyítva, illetve egy régi M42-es 80mm Panocolárt is megnéztem (egyik fő kedvenc), és f8-nál alig észrevehető az élességbeli különbség, ha van egyáltalán. A sarkokban persze a fix mindig jobb, bár f11 körül kezd ott is kiegyenkítődni.
A másik dolog, ami szerintem ennél is fontosabb, hogy remek az obi kontraszt visszaadása, ezzel együtt a színek is nagyon jók. Itt gyakorlatilag alig van különbség az 50mm-es fix optikához képest, pedig szemből beverő lámpa mellett néztem. Monitoron egymás után váltogattam a két obival készült képet és a torzításon kivül nem nagyon látszott különbség. Ez egészen meglepett, mert superzoomtól sokkal kevesebbet vártam, korábban egy 18-125-ös Sigmával is sokat fotóztam, ami ugyan elég szépen rajzolt, de gégenben meghalt. (függöny mögül hatás) Ennél a tesztnél szintén.
Mindent összevetve szerintem eléggé használható ez a szuperzoom kategória, ha megfelelő minőségben van megcsinálva, valószínüleg a 18-250 is beválhat, bár a Tamronnal kapcsolatban vannak (lehet alaptalan) fenntartásaim. Egy 55-200 valószínüleg picit tényleg jobb telére, van egy összehasonlítás arról is az oldalon, csakhát nagyon kényelmes egy obival dolgozni játszani. Az a minimális lágyság amit meg hoz főleg telénél, rawból valamennyire kompenzálható. Mondjuk a 18-200-nak is műanyag a bajonettje (meg úgy az egész), ami elég siralmas, biztos ez valami kitobi feature. Viszont kitben cserébe nagyon jó az ára is, kb. 200$ körül adják.
Az AF-ről még nem írtam, elég jó szerintem az is. Nem túl hangos és nagyon gyors, ha nem kell áttekernie a teljes fókuszt. Persze a manuális része elég vicces, tényleg fogaskerekes feeling, de túl sok értelme amúgy sincs neki. Emellett kevés fénynél is működik, legalábbis szobában az esti félhomály elég volt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest