- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
Gyári Minolták közül a 24-85 3,5-4,5-el jó tapasztalataim vannak, eléggé alulértékelt obi. Meg persze a kötelező beercan - 70-210 f4. Mindkettőt ilyen 30k alatt ki lehetett fogni amikor utoljára néztem.
Nagylátószögre, (ha nem irtózkodsz a gondolattól), megpróbálnék szerezni egy SONY 18-55 SAM II-est, használtan olcsón. APS-C miatt, nagylátón elég sokat számít, hogy ekv. ~27mm-ről vagy ~36mm-ről indul és a képminősége az alapzoomok között ennek a legnormálisabb. 28-as (ekv. ~42) vagy 35-ös (ekv. ~52,5) kezdetű zoomok emiatt kapásból ki is esnek, ha nagylátót keresel. -
Sziasztok!
Van egy Konica Minolta Dynax 7D vázam, eredeti, black frame-es.
Hondolom, nem.képvisel értelmes értéket, így nosztalgia vázként használnám néha, viszont nincs hozzá objektívem.A kérdésem, hogy a gyári Minolta/K.Minolta obik közül melyik zoom az, amit olcsón megszerezhetek, és vállalható a minősége.
A 6 MPixel miatt nekem annyira nem fontos az élesség, illetve a CA-t, és a becsillanást is jól tolerálom.
A geimetriai torzítást isnlehet korrigálni, így ami marad fontos tényezőnek, az a szín és a kontraszt.
Nyilván nem akarok ezzel díjnyertes fotókat készíteni, de nem csak kattogtatni szeretnék, hanem használható képeket szeretnék.Köszi előre is!
-
-
Dolphine
addikt
válasz
McDuglas #4719 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha jól látom, akkor ez az objektív, nem USD motoros, így elég lassúcska és eléggé koros már.
Viszont jó, támpont. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha valakinek van még az általam felsoroltak közül tapasztalata, akkor jelezzétek nyugodtan!
Valamint, hogyha van megbízható bolt (akár külföldi is), illetve használt obikkal foglalkozó oldal (az Index fórum eléggé le van halva), akkor ne kíméljetek! -
McDuglas
aktív tag
válasz
Dolphine #4718 üzenetére
Én annó Tamron 17-50 2.8-at vettem. (Használtan vettem, talán 60k körül ment annó)
2.8-on is elég éles volt, de főleg nagylátón (17mm körül) azért ca-zott elég rendesen, illetve nagylátón backfocus-os is volt valamennyire - MF+focus peakinggel elég pontosan be lehetett lőni úgy is a fókuszt, rendezvényeken meg inkább kerestem valamit picit előrébb és arra fókuszáltam - rá lehetett azért érezni. (Szerintem a ca zavarhatta meg az af szenzort, mert általában a hosszabb végeken szokott kijönni ha egy obi pontatlan, de itt a hosszú vég tök jól volt korrigálva és szinte mindig pontos volt...)
De már lassan 4 éve eladtam, (FF-re váltás után) szóval nem túl frissek az emlékek. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Egy SONY A58-ra milyen nagylátószögű objektívet ajánlotok?
Van egy 35 1.8 (SONY), de a rajzolata nem az igazi, illetve kellene nagyobb látószög.
A SONY 16-55 2.8 (SONY), az már nagyon jó, de feleségem használja. A nagy kérdés igazság szerint az, hogy a 16-55-nek van alternatívája, vagy nincs?
Kellene a nagy látószög, illetve a tág rekesz is! -
Vyndree
őstag
Nem tudom hol akarod használni, szabadban, lakásban, napi 1-2 vagy 24 órát, milyen távra kell, de szerintem jobban jársz egy webkamerával. [Logitech HD Pro Webcam C920]
USB, két mikrofon, full HD, webkamerának sokkal jobb mint egy tükrös gép.
21 ezer a Compkerben 2 év garanciával. -
pruzsi
őstag
Üdv!
Érdeklődnék hogy,sony a58k-ból webcamera ?lehetséges,
Mivel egy értelmes webcamera 40 ezer ft fölött van gondolkodó estem hogy a dslrt lehet e ilyenre használni? -
gerenda110
aktív tag
Sziasztok. Sony a68ra vettem egy godox tt685ot, hogy tudom a hsst bekapcsolni? Mert elvileg birja a kamera. Ha ttlben uzemeltetem, akkor hatso redonyben tudom egy villanasosan elsutni, ha deritem, akkor 3x villan es 1/165ben tudom maximalis zarsebesseggel elsutni.
-
Vyndree
őstag
Sziasztok,
Használtan vásároltam a percekben egy Sony SLT-A57-et és olyan kérdésem lenne, hogy ha a vízszint jelző nem jól mutatja. Ezt lehet valahogy kalibrálni? A gyári alapbeállításon már túl vagyok, de nem jártam sikerrel. -
eladohardver
őstag
válasz
gerenda110 #4706 üzenetére
Nézz utánuk flickr-en...és döntsd el magad... Az ezek közül egyik sem, szerintem túlzás...
-
freeapro
senior tag
vagy az 50/2.8 macro-t, az egy picit még jobb
-
freeapro
senior tag
az 1.4-est válaszd, klasszisokkal jobb és csak 20k helyett 40k
profi minőséget legolcsóbban az 50/1.4-el kapod. Kár kihagyni. -
freeapro
senior tag
válasz
gerenda110 #4706 üzenetére
Ezek közül egyiket se
Hogy sikerült pont ezeket kiválogatnod?17-35, fix 50, beercan és valamelyik jobb cropos alapzoom
-
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi obik közül melyiket ajánlanátok?Minolta - AF DT 18-70 f/3.5-5.6
Tokina AF 19-35mm f/3.5-4.5
Soligor AF 19-35mm f/3.5-4.5
Vivitar AF 19-35 f/3.5-4.5 Series 1
Minolta AF 24mm f/2.8
Minolta - AF 24-85 f/3.5-4.5
Minolta AF 28mm f/2.8
Minolta - AF 28-80 f/4-5.6
Minolta - AF 28-85 f/3.5-4.5
Minolta - AF 28-100 f/3.5-5.6 D
Minolta - AF 28-105 f/3.5-4.5
Minolta AF 28-135mm f/4-4.5
Voigtländer 28-210mm f/4,2 - 6,5 Apo Zoomar
Sigma - 28-200 f/3.8-5.6
Minolta - AF 35-70 f/4
Minolta - AF 35-80 f/4-5.6
Minolta AF 35-105mm f/2.8
Sigma 50mm f/2.8 AF Macro
Minolta AF 50mm f/3.5 Macro
Sony AF DT 55-200mm f/4-5.6
Minolta - AF 70-210 f/3.5-4.5
Minolta - AF 70-210 f/4.5-5.6
Minolta - AF 75-300 f/4.5-5.6
Minolta - AF 100-200 f/4.5
Minolta - AF 100-300 f/4.5-5.6
Minolta - AF 100-300 Apo f/4.5-5.670-210 Beercan és és fix 50es minolta 1.7es már elv. úton van
Nagyja részt portrézom, de kellene a nagy látószög is. (Tudom az FF géppel a legjobb)
-
gerenda110
aktív tag
válasz
gerenda110 #4703 üzenetére
váltottam
-
Johnny70
tag
Sziasztok!
Van a csoportban javításban profi tag? Az A58-am tükrét baleset érte, cserélni kellene. Megoldható emberi áron, vagy mehet alkatrésznek a gép? -
gerenda110
aktív tag
sziasztok!
Szeretném lecserélni a Canon EOS 1200D-met vagy egy Sony A58-ra vagy egy 68-ra. szerintetek megérné?(csábít a vázba rakott stabilizátor)
-
rumos14
nagyúr
válasz
Serius1974 #4700 üzenetére
sajnos nem kizárt h nem gazdaságos megjavíttatni.
-
Roxx
tag
Sziasztok..Sony A350-es fényképezőgépnél a keresőben látható stabilizátor jel ami lefelé mozog a mozgásra nálam villog.Ez miért lehet?
-
Serius1974
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan szakit, aki régebbi alfa gépek stabiját tudja javítani?! -
válasz
Serius1974 #4698 üzenetére
Nezd meg a fotoit az alairasaban!
Ha nem kotne ide a csalad es a baratok, akkor en is mennek ilyen szep helyre. -
szacsa82
tag
válasz
Serius1974 #4696 üzenetére
Köszi
ami azt illeti, Peruban élek.
-
Serius1974
tag
ui.: amint látom, szép helyeken jártál! Grat érte.
-
szacsa82
tag
válasz
Serius1974 #4688 üzenetére
A kommunikációjuk szerint megtartják mindkettőt, de a valóság tényleg azt mutatja, hogy az A bajonett lassan haldoklik. Kár érte, meg azokért a régi jó Minolta obikért.
-
tailor
őstag
válasz
Serius1974 #4692 üzenetére
Piaci szempontból az A bajonett halott, egyszerűen semmiféle üzleti érv nincs a mellett, hogy fejlesszék. A CZ üvegek jók, de, hogy jen milliókat öljenek egy technikailag elavult rendszerbe úgy, hogy a tükörnélküli piac most robbant csak be igazán a nagyok belépésével? Nem engedhetik meg maguknak, hogy más helyre folyjon a pénz. Nagy összegben mernék fogadni, hogy az A bajonettnek "annyi"...
-
Kephamos
addikt
A58-hoz vettem egy 500 forintor infrás távkioldót. Hogy tudom beállítani, hogy használni tudjam?
-
tailor
őstag
válasz
Serius1974 #4688 üzenetére
Szia!
Hivatalosan nincs, de egyértelmű, hiszen 2 éve, az A99II óta semmiféle hír, obi, vagy akár csak firmware nem érkezett rá. Őszintén szólva meg is értem: a jövő a tükör nélküli rendszeré, a tükör nélküli FF rendszerekben sok helyen piacvezetők, oda tolnak most minden fejlesztést.
-
Serius1974
tag
válasz
ANDROID??? #4687 üzenetére
Sziasztok! Több felhasználó írta már, hogy a Sony-nak az A bajonett vak vagány. Ez azt jelenti, hogy többé a Sony nem gyárt A bajonettes vázakat? Nem fejleszti stb. Erről van valami hivatalos bejelentése a Sony-nak?
-
ANDROID???
addikt
A58-on használtok Metz 44 AF-1 vakut adapterrel?
Tapasztalat? -
ANDROID???
addikt
válasz
ANDROID??? #4685 üzenetére
Megvan, bocs félreírtam persze úgy nem adta ki a kereső..
-
ANDROID???
addikt
Szisztok a58 ra metz 44 vaku jó lehet?
-
szacsa82
tag
-
pruzsi
őstag
Ahogy látom csak én írogatok a topikba
Ajánlanátok
HVL-F56AM vakuhoz:
-Vakulágyítót
-SzinkronkábeltÉs valamilyen vízszintező amit a gépre lehet biggyeszteni,hogy kézbe is lássam egyenesbe vagyok e,az állványon van.
Akár magyar vagy külföldi rendelés is érdekel.
-
szacsa82
tag
Közgyűrű működhet, én is sokat fotóztam olyannal makrót Sonyn. De én sima buta adaptert vennék fillérekért, volt AF-es közgyűrűm, az ég-világon semmire sem volt jó, makrót úgyis manuálisan kell csinálni. (Én pl. régi m42-es lencsével használtam a makró adaptert.)
Ha pedig igazán jó, 1:1 leképezésű makró obit akarsz, akkor valami tele-féle fixet nézz, pl. Sigma 105mm f2.8-at vagy ugyanez Tamronban. -
pruzsi
őstag
Ilyen közgyűrű esetleg?: [link]
-
tailor
őstag
Szia!
A Minolta 50/3.5 a dedikált makróobjektív erre a célra, a többi csak maszatolás. Mondjuk az ötvenes makróval ember legyél a talpadon, ha ilyen közel tudsz vele menni egy légyhez... őszi hideg hajnalokon persze sikerülhet. -
eladohardver
őstag
üdv urak kire lehet rábízni egy minolta 100-200-t fókusz kalibrócióra? Or szervízt tud valaki megbízhatót...? Thanks!
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Sony A58K-hoz keresnék vakut, mivel külső vakum sosem volt így nem tudom mi alapján érdemes választani.
Általában 85mm-210mm között szoktam fotózni rendezvényeken csak mint felkért,iskolai óvodai rendezvények,nagy ritkán szoktam szabadtéri portrét készíteni 1-2 személyről,általában erdős területen.Sajnos csak olcsó vakura futná de gondolom az alapnál mindenképpen jobb. Nem tudom van e olyan amit teljesen automatikus nem kell rajta semmit állítani lekommunikálja a vázzal magát
Vagy csak minimális beállítás kell neki.
Hoztam is volna párat amire futja a keret mi a véleményetek róla, külföldi és magyar webshopról is,esetlegesen használt is érdekel ha tudtok pontos tipust ami alapján keresgélhetek,de elsősorban ezek lennének a fő célpont.Neewer NW320
Yongnuo YN-560 IV
PRO VIVITAR
MEIKE MK-320/S
Sunpak DigiFlash 3000
Metz 24 AF-1
Voking VK360 S------------------
Grga_Pitic írta vaku fórumon:
"Neewer NW320 - Meike MK320 átcímkézve
Yongnuo YN-560 IV - csak manuális, nem tud TTL-t, ez felejtős neked
PRO VIVITAR - úgy látom ez is manuális, felejtős
MEIKE MK-320/S - ez megfelelő lehet
Sunpak DigiFlash 3000 - elvben jó lehet, de én nem választanám
Metz 24 AF-1 - 24-es kulcsszám kevés lesz
Voking VK360 S - Meike MK320 átcímkézveMég a Meike MK320S megfontolható, de inkább a Godox TT350S-t ajánlanám ebben a kategóriában.
Érdemes lenne a Sony topikban utána kérdezni, mert a Sony A58 nem mai "csirke", így nem merném kijelenteni, hogy 100%-ban kompatibilisek lesznek a vázaddal.
Esetleg valami használt Sony vaku, de arra vadászni kell valszeg." -
szacsa82
tag
válasz
-FreaK- #4671 üzenetére
Én tavaly adtam el az enyémet tökéletes de kissé viseltes állapotban - és hát 60e expóval - az 35e-ért kelt el csak a váz, de 4 éve újonnan is csak 100-ba került a kit. Sajna nincs óriási kereslet erre a típusra. De ha ilyen új állapotú, a kit talán elmehet 60 körül (mondjuk látni drágábban hirdetett darabokat is, csak kétlem, hogy meg is veszik), a jó állapotú Beercan plusz 25-30 körül ér...
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Mennyit ér jelenleg szerintetek egy Sony A58 + Beercan 70-210 + 18-55 Kitobi + kemény tok + fotós táska, hibátlan állapotban, igen keveset használt (a pontos expo számot majd megnézem, de így tippre 5000 alatt van) ?
Totál kihasználatlanul áll a tokjában sajnos, nincs szívem őrizgetni, el szeretném adni -
szacsa82
tag
Már eligazoltam a Sony-tól, mégis azt kell mondanom, a Beercannél sosem volt jobb obim, főleg nem 30 ezres árkategoriában. Bizton mondhatom, más rendszereknél ezért a minőségért min. az 5x-ösét ki kell pengetned. Keress egy jó állapotú 70-210-et, és egy életre megvan a tele Sony A-ra.
A hosszabb se rossz tudtommal - bár nekem nem volt - de a legjobb híre a 70-210-nek van, ráadásul az fix blendés.
(Én egyébként nem vennék ilyen obit ebay-ről, azért ezek már nem mai darabok, fontos lenne a személyes átvétel és kipróbálás. Magyar oldalakon vannak 20 és 30 között nagy mennyiségben...)
-
pruzsi
őstag
Üdv! Mi a véleményetek erről? Beercant keresnék 70-210mm vagy 300mm ezt találtam ár alapján megfelel.
-
szacsa82
tag
Mondjuk nagyon változnak a statisztikáik, ha különválasztjuk a DSLR-t a MILC-től, hisz ez utóbbiban nincs konkurrenciájuk Full Frame-ben, nekik meg DSLR-jük nincs gyakorlatilag. A kérdés az lesz, hogy hogy változik mindez most, hogy a Nikon is kijött az FF MILC-ekkel, és a Canon is ezt tervezi.
-
t.imi
addikt
válasz
ladislausony #4663 üzenetére
Őszintén szólva, fogalmam sincs. Meló előtt lőttem őket, módosítása nélkül fel a webre, Exif-et sem néztem.
A -0.7-es 2. virágos kép számomra is érthetetlen, de leginkább az élesség hiányolom.
Néhány kép viszont majdnem tökéletes ugyanolyan beállítással. Azoknál betudom a kisebb hibákat a 30 éves obinak.
Holnap tolok párat canonnal párhuzamban. -
topikk
senior tag
SAN DIEGO, Aug. 15, 2018 – Sony Electronics, Inc. – a worldwide leader in digital imaging and the world’s largest image sensor manufacturer – today announced that it has overtaken and held the No. 1 overall position in the United States full-frame interchangeable lens camera market in the first half of 2018, in both dollars and units1. In fact, four out of every 10 full-frame cameras sold during this time period have come from the Sony brand1.
Additionally, Sony has announced that within the overall mirrorless market, it has held the No. 1 position in both dollars and units for more than six years2. These strong results can be attributed to the company’s leadership in transitioning the market from older DSLR technology to next-generation mirrorless cameras.
Grat Sony! A CaNikon -t is lehagyta USA-ban. Ez szep munka volt.
-
t.imi
addikt
válasz
Muerte68 #4661 üzenetére
Csak hosszú expo és magas ISO zajcsökkentést látok. Kikapcsoltam, bár a normál expókhoz nem sok köze lehet.
Második redőny tiltottam, ha Minolta obi van fent nem ajánlják.
Játszok az élesítéssel is, van ahol +3-at javasonak, máshol csak 1-et.
Tényleg érdekes, vagy az obitól várok sokat (70-210 f4) vagy én vagyok ennyire kasu.
-0,7FE-nél totál elmásznak a színek. Citromsárgából okkersárga lesz.
Anno volt LG G4-en, nagyítva ahhoz hasonló olajfesztmény képek nagyíva.ISO 200 -0,7FE
sárga + lepke
okker + zümi
ISO160 FE0,0
makro + vaku
ISO200 -0,7
lepke
Ezt asszony lőtte, nem minősítem, ISO 1000
virág -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Sikerült egy a68-at "magamévá tenni", egyenlőre csak egy 70-210 f4 van hozzá.
Tegnap lőttem pár tesztképet.
ISO 100-ban morzsásak a levelek, mindegy hogy árnyékban van vagy sem.
Naplemente is telefonos beütésű. Ha a témáknál vagy mi (nem szoktam használni ezeket) választom ki a naplementét, szép éles képet kapok.
Sajnos csak a 3x oldalas füzetet kaptam meg hozzá, a részletes leírást nem.
Hol találok hozzá legalább optimális beállításokat tartalmazó leírást?
Sony oldalon csak a mellékelt kis nudli tölthető le, egyéb nyelven elérhető természetesen. -
PBA
aktív tag
Sziasztok,
némileg off topic... első generációs SONY RX10-es gépem számára keresek szervizt, a micro HDMI aljzat kezd megfáradni, kontakt hibás lett. Tudtok ajánlani megbízható szervizt, ami/aki elfogadható áron dolgozik? Akár hivatalos, akár nem hivatalos. Akárkinek nem szeretném csak úgy a kezébe adni...
Köszönöm!
-
Roxx
tag
válasz
ANDROID??? #4654 üzenetére
Köszönöm a válaszod.A Sony DT 35-öst gondoltam elsősorban vele keszült fotókat nézegetve meggyőző.
-
ANDROID???
addikt
"Tájkép
Tájképeket jellemzően közepes vagy erős nagylátószöggel készítünk. Ez a 15-28 mm (ekv.) gyújtótávolság tartományt jelenti. Ezek az objektívek széles szögben, sokat látnak a tájból. A nagy látószögnek köszönhetően viszonylag nagy előtér is a képre kerül. A konkrétan használt látószögtől függ a kép perspektívahatása, a tér mélységének érzete. Tájképnél előnyös, hogy az ilyen objektíveknek a mélységélessége is nagy."Jobb lesz a kit obitól tuti, ha veszel egy fixet
-
Roxx
tag
Sziasztok, Sony A58-as fényképezőgépemhez szeretnék egy obit tájképre és általános fotokhoz.Jelenleg van egy 18-50-es SAM obim.Amit gondoltam az egy fix obi lenne pl Sony 35 1.8 vagy Minolta 50.Ezek a fix obik mennyivel jobbak a 18-50-től?Megérné venni eggyet vagy annyival nem nyujtanának jobb képminőséget?
-
Roxx
tag
Sony 35 1.8 SAM vagy Minolta 50 1.7 a jobb obi?
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #4649 üzenetére
-
eladohardver
őstag
Üdv urak! Esetleg valaki meg tudná mondani nekem hogy a Sony alpha 300 keresőjébe be tekintve fókuszálásnál meg jelenik e a zöld fókusz jelző mütyürke ami livewievben meg jelenik? Köszi a választ!
-
Roxx
tag
Sziasztok,Sony A58-hoz szeretnék egy objektivot általános dolgokra hasznàlnám tájképekhez inkabb fontos lenne az éles kép.Amit nézegettem az a Minolta 50 1,7-es objektiv.Milyen tipusok jöhetnének még szóba?Köszönöm
-
Kephamos
addikt
válasz
ladislausony #4646 üzenetére
Ahogy nezem, alaphangon egy fel millas befektetes volna atterni. Egyelore marad ez.
-
ladislausony
csendes tag
-
tailor
őstag
válasz
Kephamos #4640 üzenetére
Azért nem 100-ért is találsz
-
Kephamos
addikt
Eljátszottam a gondolattal, hogy váltok A58-ról a7-re. Mondom semmi baj nem lehet, filléres adapterekkel ahsználhatom a régi minolta objektiveimet. Hát nem. Ahogy nézem 100 rugó körül mozognak.
-
McDuglas
aktív tag
Az én két centem:
Obi: +1 Minolta 50 1.7 v. Sony 50 1.8-ra (ezek mosnak is szépen, meg élesek) (vagy ha hosszú kell, akkor a fentebb említett Beercan - 70-210 f4 - a mai napig használom, pedig már főleg E-mountra váltottam)
Akksi: Patona, vagy egyéb márkás utángyártott
Vaku: Godox TT350s vagy 685s - szükséges fényerő/méret/ár függvényébenA fókusz-problémát még jobban próbálgatni kéne (pl. pontosabban mi okozza, af mód váltás segít-e, stb. stb.)
-
pruzsi
őstag
Vannak páran akik írtak nekem privátban tőlük még várom a képeket a terméről és az árakat.
Közben "rendeltem" egy ilyet Németországból
http://www.dyxum.com/lenses/Minolta-AF-35-70mm-F4_lens39.htmlMa felpattintottam 2 év után a helios 44-6 elsőre
Melyik AF obi tud ilyen jó elmosást és bohékat ?
-
pruzsi
őstag
válasz
ladislausony #4633 üzenetére
-
ladislausony
csendes tag
Üdv. Nehèz erre válaszolni, mert elèg sok rètegü kèrdès. Max 20 ezer egy jó obira nagyon kevès. Kültèr vagy beltèr?
Vagy veszel fènyerős fix obit. Pl minolta v sony 50 1.8 , ami kb 20-30 ezer. Vagy tele minolta 70-210 f4 ez kb 20 ezer. De ha beltèr akkor külső vaku nèlkül esèlyed sincs. De a lènyeg, h milyen kèpeket szeretnèl. -
pruzsi
őstag
Üdv!
Sony A58K -hoz szeretnék venni egy objektívet közelgő esküvő/ballagási fotósorozathoz!
Használt termékre gondoltam max 20 ezer ft AF! körül akár Magyarország akár Külföldi (ebay)-ről vagy apróhirdetések közül is.Jelenleg ezek vannak:
DT 3.5-5.6/18-55 SAM II
Tamron 178D 80-210mm f/4.5.-5.6
Van még 2 manuális amit átalakítóval "használok"
Helios 44m-6
Jupiter 37AMSzeretnék majd még 1 akksit is venni hozzá és ha tudtok ajánlani hozzá egy külső vakut gépre illeszthető nem túl drágán ami jobb mint az alap annak is örülnék.
Utólag szokott olyan csinálni a gép hogy ellövök 30 fotót utána nem fókuszál így nincs képkészítésem sem de amint ki és be kapcsolom azonnal jó lesz,szoftver hiba?
-
Göbi
újonc
Üdv!
A jpg tömörítés mértékét jelzik így. Az extra finom tömöríti legkevésbé. Ezt érdemes használni.
Van egy felesleges gyári Sony nyakpántom, amit az a200-asomhoz kaptam. Igaz kicsit hullámos, mert az elmúlt közel tíz évet a csomagolásában töltötte.
Ha érdekel Pilisvörösváron megnézhető. -
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Mi a tapasztalatotok, JPEG-ben fotózás esetén a normál, finom, extra finom beállítások között mi az érdemi különbség? Melyik beállítást érdemes használni?
Más: A77-hez hol tudok értelmes áron gyári nyakpántot venni?
Köszi előre is!
-
Dolphine
addikt
válasz
ladislausony #4626 üzenetére
Tamron 70-200 2.8
-
freeapro
senior tag
válasz
KM 17-35
-
Kephamos
addikt
válasz
Minolta 70-210 f4
-
ladislausony
csendes tag
Közvèlemènykutatás:
Kinek melyik a kedvenc obija vagy mi lenne az amit beszerezne?
Nekem talán a Sony 50 1.8 a kedvenc
Manual: takumar 50 1.4
Ès tervbe egy 90 vagy 100 2.8 macro -
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Mennyit ér (mennyiért lehet eladni) most reálisan egy A77-t, illetve egy 16-50-es Sony obit? -
Nand708
csendes tag
Sziasztok!
Német E-bay-en hirdetett vázra írják: "német verzió" Van ennek valami jelentősége, azon túl, hogy a menü nyelvét át kell állítani angolra? -
Kephamos
addikt
válasz
ladislausony #4621 üzenetére
Akkor én is így fogok eljárni. Köszi!
-
Kephamos
addikt
Üdv!
A58 akkuja kezdi megadni magát. Csak gyárit érdemes venni vagy vehetek utángyártottat? ha igen, akkor milyet?
-
Roxx
tag
Sziasztok.Sony A58-nal a stabilizator jel egy fényképezőgép és egy felkiálltó jel ikon az mindig megjelenik?ha nem stabil a gép akkor villog?ha jol gondolom. Ha A módban hasznàlom és csinàlok egy fotot akkor több ideig dolgozza fel a képet ez normális?
-
Roxx
tag
Amit felpattintok az a tükör alatta pedig van a szenzor??
-
Roxx
tag
Ok.kifujkaltam kortepumpaval a szenzoron latok 3apro pottyot azt hogyan lehetne eltüntetni?amit kezzel kipattintok ahhoz se lehet nyulni?mert az is eléggé poros.
-
tailor
őstag
Első körben hátul szívó körtepumpával fújd ki belőle a port. Lehet, hogy kifújja mindenhonnan. Ha ez után is foltos a kép szűk rekeszen (teszteld f16-on), akkor szenzortakarítás kell, azt viszont szakira bíznám.
-
Roxx
tag
Időközben megnéztem a gépet a tukor elott levo ferde uveg az elegge poros es a mogotte levo tukron van 3 4 potty kosz por nemtudom mi....mit lehet ezzel tenni?ha eggyaltalan lehet.
-
Roxx
tag
Sziasztok!Ma megvettem az A58-at eddig minden rendben van vele úgy néz ki...csináltam vele pár teszt képet és az eggyik képen látszik egy szürke halvány kerek folt a képen gondolom koszos a szenzor.Hogyan tudom eltüntetni ezt?Hagyományos tükrös gépet már tisztítottam Lenspennel..Amúgy nem este annyira hasra a képeitől mondjuk csk össze vissza kattingattam..kissé mintha zajosak lennének...
-
rumos14
nagyúr
válasz
ladislausony #4602 üzenetére
nagyon jó obi, ahogy az 50/1.8 is, a látószög alapján válassz.
-
Roxx
tag
Ja és erről a gépről lenne szó..[link]
-
Roxx
tag
válasz
ANDROID??? #4604 üzenetére
Ok,koszi hat laptopom az nincs sajna holnap megyek megnezni a gepet..amit tudok megnezek rajta...
-
ANDROID???
addikt
A kopásokat sérülésnyomokat, a tükröt remélhetőleg nem taperolták, a zárófedeleket is nézd meg nem e ügyetlenkedett az előző tulaj, a váltó/tekerőjét nézd meg, jólvált e nincs e beállva/szetcseszve, meg nézd meg a fókusz ok, back/front fókusz (laptoppal tesztfotókkal). A zár bírja, ha nem ejtették le nem tárolták nráedves közegben nem kellene baja legyen a gépnek.
-
Roxx
tag
válasz
ladislausony #4601 üzenetére
Köszi.Mit érdemes egy ilyen A58-on átnézni vásárlás előtt?A műanyag bajonett az mennyire bírja a strapát?
-
ladislausony
csendes tag
Sam 35 1.8 tapasztalatok?
Állítólag nagyon jó obi. Tudom , h a látószög más, de milyen az 50 1.8 hoz kèpest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Ryzen 7 CPU-k
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest