- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor
őstag
válasz
Mandarinn #1999 üzenetére
Jahogya NEX-szériától van szó... Hát igen, ha az ember belegondol, akkor egy utazózoom lenne az ideális társ ebben az esetben, és persze mellé a 16-os, ha a kis súly a lényeg. Állítólag lesz egy - eddig még ki nem szivárogtatott - új optika bejelentés is... Május 11 már a sarkon van, hátha akkor meglátjuk s tutit.
-
rozsdee
tag
válasz
ballington #1993 üzenetére
Hát, igazad van.
A vakuzás pedig külön művészet. Ideje abban is némi jártasságot szereznem... -
rozsdee
tag
Lagzis fotózásban van valakinek jártassága? Idén kettő lagziba is hivatalos vagyok, és persze mindjárt mindkét helyen felkértek fotózásra... Mondtam, szívesen fotózgatok, de ne a profi fotóson próbáljanak spórolni velem, mert az nekik nagyon nem lesz jó...
Addig azért próbálok felkészülni, de igazából növényeket, rovarokat szoktam fotózni...
A kit-objektív (18-55) megteszi? Tervezem egy 50/1.7-es, vagy 1.4-es objektív beszerzését a közeljövőben portrézgatásokhoz, de lakodalomban gondolom jobb lenne egy zoom-os, fix fényerővel... és persze valami külső vaku gondolom alap... Tudnátok tanácsot adni? Megköszönném. -
rozsdee
tag
Tetszik ez az 550-es, nagyon elégedett vagyok vele, nyüstölöm is rendesen... Remélem a zárszerkezet is bírni fogja 200.000 exponálásig minimum..
-
rozsdee
tag
köszönöm mindenkinek! Már nagyon vártam, hogy meglegyen...
-
rozsdee
tag
Üdv Mindenki!
Örömmel jelentem be, hogy a mai nap folyamán tulajdonosa lettem egy alpha 550-es apparátnak, így, végre csatlakoztam az alfások táborához....
Csak mikor tölt már fel az az aksi.....
-
tailor
őstag
válasz
St3venson #1983 üzenetére
Igen, tegnap kaptam meg. Teljesen jó, bár első blikkre kicsit nyeglének tűnt (puha műanyag), de szépen megfogja a vaku fényét. Meg vagyok vele elégedve. Az eladó meg nagyon profi volt, követni lehetett a csomag útját, több levél is jött tőle infókkal - szóval az ebay nem vatera...
-
St3venson
tag
Nekem tetszik, nem lötyög, nem kell ragasztgatni, toldozgatni stb. Szerintem megérte az árát.
Bár én tul sokat nem használom a vakut, ezért nincs is benne olyan nagy gyakorlatom, ezért is vettem meg, eddig főleg a jó fényerővel oldottam meg sokmindent, de lássuk be, beltéren a vakuval készült képek nagyságrendekkel jobbak lesznek, és fényerő/iso ide vagy oda, a vakuval nyert záridő (akár a hss) nehezen pótolható.
És persze nem kell iso1600-on fotozni -
belluska
tag
Ha valakinek van tudomása Sony 18-55-ös obiról, kérem szoljon. Gépem már van.
-
olee0625
csendes tag
no ez nem hülyeség
-
olee0625
csendes tag
sony hvl-f42-es vakura keresnék diffúzor kupakot.
nem tudjátok esetleg hol lehet ilyesmit találni?köszi!
-
johnjohn
addikt
-
nasinas
tag
Sziasztok!
Végre sikerült felavatni a Tamron 17-50/2.8-at, a Sony a300-ammal.
Az eredmény - turistafotó "album" -[itt] látható.
Minden automatában volt, az expozíció +0,3 EV-n állt, a fényt középre súlyozva mérte a gép, néha középpontban (nappal szembeni legeccerűbb megoldás).
Némi egyszerű képjavítás (nagyképűen utómunka) után, a JAlbum nevű free programmal készült az album.
Az obi nagyon tetszett, végig polárszűrő volt rajta - bár nem biztos,hogy mindenütt kellett volna - , elég sokat használtam tele vagy közel tele állásban.
A képek EXIF adatai a képek alatt olvashatók.Remélem mindent jól írtam....
Jó szórakozást!
-
Matyó83
tag
Üdv Urak!
Lenne ismét egy érdekes kérdésem.
Nos: a rear vaku használatát szeretném elsajátitani... amolyan fénycsúvás képeket szeretnék késziteni, de nem akarja az igazságot a teknika. vagyis én.
Adnátok pár kiindulási alapot hozzá, hogy mégis hogy kezdjek hozzá? Tegnap este megfuttattam a kollegámat, hogy csinálok róla pár képet, de semmi fénycsóvája nem volt neki, de még csak halvány árnyék sem a srácról.
Segitsetek légyszives.
Köszönöm előre is.
jó fényeket!
-
-
rumos14
nagyúr
-
wector81
csendes tag
Hát a Zuiko az kicsit más világ. De eleve a 4/3-os rendszer is kicsit más világ.
A Canon új 18-55 IS kitje is állítólag legalább annyival jobb az elődjénél, mint a 18-55 SAM a 18-70 DT-nél.
A Nikon meg olyan amilyen, de azért azzal is együtt lehet élni (egy darabig). Én ismerek olyan embert, akinek a haverjának a tesójának a kollégájának a vejének a gyereke a gép megvétele utáni második hónapban még mindig azt használja!!!
A Pentax kitje viszont tényleg egészen jó, de ezt az új SAM-ot is még csak dícsérni hallottam mindenkitől!!! -
wector81
csendes tag
Elvileg igen. Én az új 18-55 SAM-ot "vadászom", majd megírom, hogy mi a tényáladék, ha meglesz. Rumos 50/1.8 SAM-ja hibátlanul és pöpecül dolgozott rajta, úgyhogy nem hiszem, hogy a kit-ekkel bármi gondja lenne.
A Sigma/Tamron páros darabjaival lehetnek gondjai. Úgy is mondhatjuk, hogy ha jót akarsz, maradsz a gyárinál (MAF/SAL-SAM). -
wector81
csendes tag
Ezt a vázat 'bárkinek' a kezébe tervezték
Még az én UFO-szerű ujjaimmal is kényelmesen tudom fogni, pláne a portrémarkolattal. És az összes gomb kézreáll, gyakorlatilag minden olyan funkciót, amit mégha csak ritkán is, de előszed az ember, menübe mászás nélkül, gombbal, tárcsával, kapcsolóval elérsz, akár keresőbe nézés közben is. Ha a Sony EZT az ergonómiát és EZT a kezelhetőséget beletenné egy új vázba, persze Exmor szenzorral, szép nagy és éles kijelzővel, tartós zárral, én is kísértésbe esnék. Bár nyilván nem lenne olcsó. Egyébként van D7D a használtpiacon, kitartóan kell nézelődni, fórumokra beírni, hogy ilyen vázat keresel, tuti akad. Én is ezt tettem és lett
-
válasz
wector81 #1951 üzenetére
Egyszer volt a kezemben ilyen gép, és azóta nem bírok szabadulni a gondolattól, hogy beszerezzek egyet. Pont az én kezembe tervezték.
Az igazi az lenne, ha ezt a vázat a Sony egy-az-egyben lemásolná, és A750 néven kiadná modern, megbízható belsővel.Najó, a kijelzője lehet nagyobb.
Viszont, mivel sehol sem találok használtan ilyen gépet, valószínűleg mást veszek egyelőre, és majd később valami Sony A700 utódba ruházok be, ha lesz elég pénzem.
Köszi a részletes leírást!
-
wector81
csendes tag
Hali! Én most "nyúzok" 7D-t, mert kifejezetten erre vadásztam. Amit előttem leírtak, mind igaz. Azaz: ergonómia No1, kezelhetőség No1. Gyorsasága: nekem még a Z2-höz képest is határozottan lassabb. Főleg a memóriakártyáról történő visszanézés/belenagyítás sebessége. Egyébként maga a gép, a menü, a gombok/tárcsák/vezérlők reakciója azonnali. A fókusz felett valóban eljárt az idő. Amit tudni kell, hogy sötétben (najó, félhomály) tényleg elég vadászós, de ez obifüggő is ám! Én épp tegnap a szép napsütésben próbáltam egy szaros sigma 18-200-al követő fókuszra állítva méheket lekapni a virágok között fél méterről 200-on. A gyenge pont én voltam, nem a fókuszkövetés...pattogott ahogy kell. Obira viszont háklis. Régi Minolta és új Sony obik előnyben. Sigma/Tamron és egyéb gyártók pedig szigorú és alapos teszt után vehetők meg, mert ami működik Sony vázon, az nem biztos, hogy működik a 7D-n rendesen!!! Próba!!! Felbontással, kijelzővel nekem nincs bajom, persze be tudna venni a gyomrom egy nagyobbat/élesebbet, illetve jobb belenagyítást visszanézésnél, de úgysem azon komponálsz. Utólagos élességellenőrzéshez tökéletesen elég és jó is. A kereső viszont brutális, mint egy plazmatévé. Rendesen nézelődni lehet benne.
Én egy-két hot-subpixelt felfedeztem az érzékelőn, de egyrészt nem mindig látszik, másrészt csak 100% nagyításban jön elő, szóval (nekem) ez még nem gond. A black-frame híres-hírhedt hibája ennek a sorozatnak, érinti az összes legyártott 7D-t! A mai napig ingyen cserélik a zár hibás alkatrészét brémában, én is lassan küldöm ki, mert állítólag 2011-ig él ez az ingyenesség (gyártástól számított 5év), viszont újabban elkérik a szállítás díját, ami kb 10e Ft. Leadni a vázat az Akácfa utcai szervízben lehet, minimum egy hónap, míg visszakapod.
Használtban az ára 50-60 körül van, állapottól függően. Ha kifogsz egy szép példányt, ami már esetleg megjárta brémát is, hibátlanul mőködik és nem kérnek érte többet 60-nál, akkor le lehet rá csapni. Rejtett hibája nincs, ha a stabilizátor van benne meghalva eleve be se kapcsol a gép. Volt egy kisebb CCD-hibás széria is belőle ha jól tudom, ezt is anno ingyen cserélték. A CCD hosszabb - több órás - nyúzás alkalmával elkezdett csíkos képeket produkálni. Azt viszont ne kérdezd, hogy ez a széria honnan ismerhető fel.
Ja, a tükörcsapás meg a zár hangja elég határozott (hangos), a mostani sonykhoz képest. -
levy1983
aktív tag
Második DSLR-em 7D volt. Számomra nagyon fontos az ergonómia, hogy a dolgok - a tudáson kívül - "maguktól menjenek" és ne beállításokkal, gomb kereséssel, kényelmetlen fogással foglalkozzon az ember. A 7D ilyen szempontból Nr1. (Szubjektív listámon ezüstérmes a K-7 és bronz az A700.) A negatívumok: Az ajtót nálam a Black Frame hiba tette be, amit rumos kolléga is írt. Elegem volt, az állandó ki-be kapcsolásból. Ezen kívül - szintén a már említett - fókusz "gyengeség" ami idővel kiváltotta nem tetszésemet: szemből jövő biciklist már nem tudtam "időn" belül fotózni, valamint a fókuszmotoron is lehet fejleszteni (lásd A700) és gyenge fényben elég sokat vadászott. Pontossággal nem nagyon volt gondom, ha beállt a fókusz, akkor az mindig pontosan, kivéve persze back, frontfocus-os obiknál. De a két dolgon kívül nem tudok rosszat mondani. Kijelző rendben van, és a 6Mp felbontás is bőven elég. Talán ISO3200-n már nem a legszerencsésebb használni, de ez mást gépre is mondhatnám. Ha amúgy is manuál üzemmódban lövöldözöl, akkor best buy.
u.i.: Semmi kifogásolni való sincs az általános működési sebességében.
-
válasz
rumos14 #1947 üzenetére
A típushibákról nem tudtam, de a többi lemaradás sztem nem vészes, de az pl. csak kézbevételkor derül ki, hogy nekem mi lassú. A felbontás pont elég, legalább nem kell aggódnom, hogy a régi manuál obi elég éles képet vetít-e a 200 Csigapixeles érzékelőre.
Kijelző méret, felbontás túlélhető.
Úgyis a 100% manuál megoldások híve vagyok. A régi K.M. A2 gépemen is csak a fókusz volt automatára állítva, de az sem mindig.
Köszi az infót! -
rumos14
nagyúr
nincs ilyen gépem, de ismerek pár embert akinek volt/van. anyagminőségre, kezelhetőségre még mindig 1A osztályú gép, de azért kicsit eljárt felette az idő: AF sebessége, általános működés gyorsasága, kijelző mérete, felbontása tekitnetében elmarad a mai középkategóriától (nem csoda, 6 éve jelent meg). a típushibák a Black Frame (bekapcs után első (pár) expo csak fekete képet rögzít [link]) és az képstabilizátor is behalt több gépen.
-
Sziasztok!
Van/volt közületek valakinek K.M. D7D gépe?
Mit kell tudni róla azon kívül, hogy szuper gép?
Esetleges hibák, érdekelnek. Mi az, ami manapság már zavaró lehet?
Sebesség? Hosszú expo zaj, hotpixel?Köszi!
-
válasz
Mandarinn #1938 üzenetére
Miért kell cselekedned? Mármint, ha elégedett vagy vele, akkor az újabb gépek nyomása miatt sztem fölösleges.
DE amúgy két hónap múlva lehet, hogy pont egy A100-ast fogok keresni, szal, ha mindenképp el akarod adni, és jó árat találsz ki neki, akkor lehet, hogy üzletet tudunk kötni. -
válasz
Mandarinn #1923 üzenetére
Sejtelmem sincs, csak belinkeltem, amit olvastam róla, hátha van benne plusz infó.
De ha belegondolsz, egy nagyobb felbontású kijelzőn jobban lehet kézzel fókuszálni.
De ez csak tipp.
Amúgy melyik boltban van köztül ekkora árkülönbség?
Edigital:
450 váz és 550 váz
450 duplakit és 550 duplakit
Utóbbinál 30eFt különbség van, ha nem értek félre valamit. -
Mandarinn
senior tag
válasz
Mandarinn #1920 üzenetére
Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy az A450 elég jó ár/érték aránnyal rendelkezik az A550-hez képest? Eddig azt hittem azért ilyen olcsó mert nincs benne Live view. Na de most látom, hogy van. A váz is hasonlónak tűnik.... Csak nincs hajtogatható LCD? Vagy valamit nem vettem észre?
Hol lóg ki a lóláb?
-
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1916 üzenetére
a titkos célom az volt, hogy Minolta/Sony képeket nézegess, hátha elcsábulsz, megtérsz
valóban, kicsit nagyobb a különbség, de a kezelőszervek eléggé hasonlóak. talán a K20 - K-7 összevetéssel már nem mondok akkora bldőséget[
-
Mandarinn
senior tag
Akkor a 133x-os sebesség elvileg azt jelenti, hogy az írási és az olvasási sebesség is kb 20MB/s külön-külön?
Mert most lemértem és az írási sebesség 5-8MB/s az olvasási 10-11MB/s.
Nem lehet, hogy ezek úgy mérték, hogy összeadták a kettőt? ami nagyjából 20MB/s
Ezt is el tudom képzelni.... Vagy ezek alapján már biztos, hogy szar a kártya kérdés nélkül? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #1909 üzenetére
Mintolta 7D felülről <-> A700 felülről
K10D felülről <-> K20D felülről
Más szögekből:
Minolta 7D <-> Sony A700Persze, majdnem annyira...
Mondom, távolról és nagy ködben - na jó, esetleg homokviharban szembeszélnél.A K20D valóban a K10D vázára épült. Az A700 a Mintolta 7D-re akar hajazni, és ezt tükrözik egyes jegyei, de ennyi. Érzed a kettő közötti különbséget
És a kérdés az volt, hogy melyik gép épül a 7D vázára - hát az A700 nem.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #1904 üzenetére
Szten, nemtom láttál-e már 7D-t és A700-at egymás mellett, nagyon nagyon hasonlítanak egymásra nagyon sokmindenben.majdnem annyira mint mondjuk egy Pentax K10-K20.
-
Mandarinn
senior tag
Akkor lehet, hogy rossz a kártyám? Azért 20MB/s-nak elegendőnek kellene lenni hogy ne érezzem lassúnak. Kb 1 hete vettem a kártyát mert az előző meghalt. Az 140x-es volt és semmi bajom nem volt vele.... Nem hiszem, hogy ezt a 7x-es különbséget érzem.
Visszajátszásnál egy csomót kell várnom mire behozza a képet. Meg nagyításnál is. Néha a képek "lapozásánál" is... Nagyon idegesítő. Amúgy A100-am van.
Szerintetek?
-
-
Mandarinn
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a CF kártyák sebességét hogy lehet kiszámolni?
Mármint van egy 133x-os kártyám ami baromi lassúnak tűnik sajnos a gépemben
Tehát ha lemérem az írási/olvasási sebességet MB/s-ban azt hogy tudom erre X-re átszámolni?Köszi!
-
válasz
Szten Márs #1904 üzenetére
Oké, értem. Köszi!
-
-
A Konica Minolta D7D vázra melyik Sony modell épül? Az A700?
Köszi! -
nasinas
tag
Sony a850 teszt [itt]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Robot fűnyírók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest