Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zárolási képrnyő jelszavas belépés csoport házirendből
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakesz
addikt
válasz
Dr. O.K. #59998 üzenetére
"Nem értem, ha valaki éjt nappallá téve hetekig, hónapokig keresi a 101%-os tévét, kiad fél millát és ki tudja mennyit, az miért elégedik meg azzal a Sokol rádió hangzással, amit alapból ad a tévé."
Hidd el, hogy aki nem audiofil, az egyáltalán nem köt bele. A legtöbb embernek viszonyítási alapja sincs, mert nem hallott komolyabb hangrendszert szólni, vagy ha hallott is, nem érdekelte, hogy jobban szól. Tökéletesen megfelel nekik a tévé gyári hangszórója. Ne recsegjen, tisztán és erthetően szóljon belőle a hang. Ennyi szempontnak kell megfelelni. Amivel egyébként nincs is semmi baj, mert nem kell mindenből csúcsigényűnek lenni.
Ez ugyanúgy igaz a méregdrága tévét vásárlókra is, noha ők arányaiban tekintve jobban költenek külön hangrendszerre, de ott is jócskán akad, aki megelégszik a gyári hangzással. Nekik a tévé elsősorban a képmegjelenítésről szól, az legyen minél tökéletesebb, a hangzás nem olyan fontos. -
Dr. O.K.
tag
válasz
Jakesz #59997 üzenetére
Sokan osztják a véleményed, de én nem így gondolom, mert megtapasztaltam mindkét verziót. Szándékosan nem írtam, hogy rá kell tenni, tudom, cél a késpenge tévé, ezért irtam direkt "/ hozzá"-t is, mint ahogy most is van itthon, vagy ahogy a samu csúcsoknak külön van dobozolva a cucc, a tévé csak egy kijelző. A lényeg: Nem értem, ha valaki éjt nappallá téve hetekig, hónapokig keresi a 101%-os tévét, kiad fél millát és ki tudja mennyit, az miért elégedik meg azzal a Sokol rádió hangzással, amit alapból ad a tévé. De ez csak kötekedés részemről, itthon is azt mondta a pénzügyminiszter asszony, hogy jól szól az a tévé. ( meg nagy, meg minek kellett, jó a másik, meg...
) szerencsére a fiaim máshogy gondolták és megleptek karácsonyra soundbarral. Így most elégedetten hintem az észt! ( ja azóta asszonypajtás is belátta, hogy jó az!!!)
-
Jakesz
addikt
válasz
Dr. O.K. #59996 üzenetére
Nem mutatna valami szépen, ha a tv-re rá lenne passzírozva egy behemót soundbar. Meg miután a gyártók pont arra törekednek, hogy a tévék is minél vékonyabbak legyenek, ezért ezt biztos nem fogják meglépni. Meg igazából értelme sincs, mert akinek kell a jobb hangzás, az úgyis vesz, aki meg elvan a gyári hangzással (nagyon sokan vannak), azok pénzt spórolnak ezzel.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
pinnacle #59992 üzenetére
Soundbarnak hívják. Ég és föld.... Nekem egy Sony HTS20R van, na azzal OK. Ha kiadsz annyit egy jó tévéért, vegyél egy soundbart is, hidd el jó lesz, bár csikorgattam a fogam, ha fél millákat kiad az ember tévére, miért nincs benne/ hozzá rendes hang? Ugyanúgy, mint rendes lejátszó és háttér miegymás. Egy jó tévére még rá kell tenni egy százast, hogy minden klappoljon. Simán megadnám a felárat, ha egyben lenne mindenből a jó minőség. Mikor jönnek már rá erre, hogy meg kéne próbálni?!
-
RetroJack
tag
Hali
xh90-en szeretnek lejátszani PS5-tel 4K filmet DTS:X hangsávon viszont nagyon halk a beszéd, van rá valami beállítás vagy soundbar-t kell vennem ?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #59991 üzenetére
Megjött a TV, kialakítása nagyon jó minőségűnek tűnik. Beállítással kell majd variálni, mert egyelőre sárgás a képe. Pont tegnap néztem a 32WD757-en, hogy milyen életszerűen jeleníti meg a bőrszínt. Az alapból tudja, minden állítás nélkül.
Hangbeállítás az elején nem sikerült, többször is próbáltam, de mindig sikertelennek jelezte. Van ennek valami trükkje? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dr. O.K. #59983 üzenetére
Köszi! Sejtettem, hogy nem egy óra alatt dobtad össze.
Holnap jön a 55XH9505, majd kipróbálom. Régi meg a mostani Oled Panasonicon az IFC nagyon jól működik. Teljesen kisimítja a mozgást, de semmi természetellenes szappanopera. Remélem a Sony is ilyen lesz. Mostani TV-men, nincs is Motionflow, szaggat is a judder, sutter, eleinte nagyon zavart, de most már észre sem veszem csak ha direkt figyelem.
-
Celtis
veterán
válasz
tomboy0013 #59987 üzenetére
A garanciát a számla és jótállási jegy igazolja. A készülékeket pedig hivatalos Sony garanciával forgalmazzák.
Szerencsére nem kötelező megvenni, mehetsz máshová, ahol a pénzedért úgy szolgálnak ki, ahogy szeretnéd. Egy úr a pokolban is úr. -
tomboy0013
veterán
válasz
Celtis #59986 üzenetére
Mindig e-mail-ben érdeklődöm mert annak van nyoma, céges megrendelés garanciális kérdéseivel kapcsolatban nem fogok egy telefonbeszélgetésre hivatkozni ha valami probléma van. 2021-ben legyen már alap egy Sony kaliberű cégnél, hogy reagálnak az ügyfél megkeresésre.... Meg a GSM boltoknak is megy, meg úgy általában mindenkinek. Ha egy e-mail-re se válaszolnak akkor hogyan bízhatnék abban, hogy komoly probléma esetén segíteni fognak online, vagy bármilyen formában?
Nem vásárolok ilyen cégtől, ha te igen az a te dolgod.
Egy üzletben kiállított darab nem éppen egyenértékű egy olyan példánnyal amit újonnan csomagolsz ki, nem véletlenül olcsóbb... -
Celtis
veterán
válasz
tomboy0013 #59984 üzenetére
Ha komolyan érdekel, akkor telefonálni kell és nem emaillel bohóckodni.
Ugyanitt, hasonló paraméterekkel vettem az xf9005-öt. A legkevésbé sem leharcolt, teljesen újszerű tv volt, rettenetesen sok, 270 óra üzemidővel.
Ha valakinek megér +50% felárat, hogy ő csomagolja ki először, akkor hajrá, de szólok, hogy az első bekapcsolás után az pont ugyanilyen használt készülék lesz.
-
Dr. O.K.
tag
válasz
pinnacle #59962 üzenetére
Az egyénivel elégedett vagyok, az a szememnek készült, két havi munkám, de semelyik nem tökéletes. Komolyabb forrásnál a világos DHR tetszik inkább. Yt videóknál és HBO Go-n előfordul stutter, judderre nem emlékszem. A netflix egész élhető, de ott meg a fantasy szépiák akasztanak hasba, persze ennek semmi köze a tévéhez. Szappanopera? Hát, a szomszéd Q80-as Samuja, na az az! Hányinger, ha átlépek egy sörre, háttal kell ülnöm a lelki békém miatt. Pedig már mondtam neki, hogy szívesen beállítom, de nekik így a jó.
-
NAD-H
csendes tag
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit: 65XH90 TESZTKÉSZÜLÉK a Sony központi raktár honlapon eladó 3 év garanciával (kiterjesztési lehetőséggel) 310EFt-ért.
-
Joshi
titán
válasz
Kockás60 #59975 üzenetére
Nem tudom mi a gáz, de hogy a 2017-es Sony A1 tévémen ez az app nem működik jól az biztos. Én csak keresem a lehetőségeket és szerintem meg is találtam. Hozzáteszem, hogy a Win 10-es topikban is értetlenkednek, hogy én miért ilyen bonyolult megoldást találtam. A böngészős addonok se teljesen jó megoldások, maradjunk ennyiben.
-
Kockás60
junior tag
Ha neked gáz, az a te problémád !
Te hoztad fel anno a témát, több topikban is,itt többen is csak segíteni akartak neked.
Sokáig nekem sem ment,berágtam és előfizettem erre [link]Szerintem a több-százezres TV-d mellé neked is megérné az 1800 forint havonta, és nincs idegeskedés.
Én csak azt jeleztem feléd,hogy frissítés után már megy a smartyoutube, és nem valószínű,hogy az enyémben erősebb hardver lenne.
Na de valóban hagyjuk a témát, így is túl van már ragozva.
Fizess elő, és élvezd a reklámmentességet. -
Joshi
titán
Kicsit off, de azért linkelem hogy milyen módon oldottam meg a reklám mentes youtubozást, igaz hogy nem tévén hanem PC-n.
-
Kockás60
junior tag
Igen !
#59965modflow
Szerinted ez humoros volt
Olvastál valahol ezekről valamit, és úgy érezted,hogy ezt most ide kell böfögnöd,mert ehhez a hozzászóláshoz pontosan passzol. ?
Nem kell válaszolni,csak érdekelt.A Vanced - ről nem tudok nyilatkozni.A három alatt a "sima" YT-t,a smart tube next-et és a Smart YouTube-t értettem.
-
Jakesz
addikt
válasz
modflow #59965 üzenetére
Komolyra fordítva:
Az XH90-en vannak már ezek a funkciók vagy sem? Csak mert mindenfélét olvasni a neten. Van, ahol azt írják, hogy még mindig úton van a frissítés, és van ahol meg azt, hogy már kiadták, de a 4K 120 hz nem az igazi rajta. Melyik az igazság?Másik kérdés. Ez a VRR csak játékoknál működik, vagy más multimédiás lejátszásnál is? Csak mert a Kodin kívül más helyi lejátszásra alkalmas app nem képes a tv képfrissítését az adott tartalom képfrissítéséhez igazítani, ezért ez jó megoldás lehetne.
-
Kockás60
junior tag
Friss hír !!!
Talán leginkábbJoshi fórumtársnak lehet érdekes,de hátha hasznos másvalakinek is !
Most hogy beszéltünk a "Smart YouTube"-ról, a smart tube next-ről kíváncsiságból megnéztem hátha változott valami.
Bekapcsoltam a készüléket és egyből egy értesítés fogadott,jelezvén,hogy elérhető a legújabb szoftverfrissítés.(nem tudom mennyire új,de Nekem most dobta fel)
Lefrissített a TV,és miután újraindult gondoltam megnézem az említett appokat.
Működik mind három !!!
Nem tudom mi történt ,de jól teszik a dolgukat .Most már csak az a kérdés,hogy hagyjam fent mindhármat (nem fognak "összeakadni" ? )Kösz mindenkinek akinek a hozzászólása nélkül ez a csoda nem jöhetett volna létre !!!
-
Kockás60
junior tag
-
Dr. O.K.
Köszönöm szépen
és melyik ajánlott film nézésre,úgy értem hogy kép mód? Jelenleg nekem normálon van,
winery
Köszönöm szépen
bár butaságnak tűnik hogy rendes hdr filmet inditok és semmi,youtube videónál meg mükszik de valszeg én nem vágom rendesen a formátumokat 🤷
-
Joshi
titán
válasz
Jakesz #59946 üzenetére
+vlevi
Nem tudom mi az oka, de nekem ez a Smartyoutube nem működik jól se a Sony A1-en, sem pedig egy Amazon Fire Stick 4K-n.
Már eleve egy örökké valóság mire elindul maga a felület, aztán vannak olyan videók amiket el sem indít. Viszont amik elindulnak azok legalább reklám mentesek.
-
Celtis
veterán
Lehet, hogy mégsem annyira jó hír ez az android tv home screen update. Talán csak azért kapjuk, hogy reklámokat toljon a tv a képünkbe.
[link] -
válasz
winery #59940 üzenetére
Most elkezdtem a video alapján beállítani 23:42 nél járok,eddig bűn rossz a kép
homályos sőtét🤷viszont ott elakadtam mivel, a videón ugyan úgy a kép beállításokra megy az emberke viszont neki már a picture mod dolby vision bright/dark nekem meg az egyéni film stb.. lehetőség van ott. Ez miért van? Indiottam egy HDR filmet hátha akkor jelenik meg az a lehetőség de nekem nincs ott
-
Piftuka
veterán
válasz
robi-k #59933 üzenetére
Nem a gyártási év számít, hanem a minőség. Azért az csak egy "Master Series" készülék.
Az XH90-es sorozat nem egy kategória vele, de tény, hogy az XH95-nek éppen olyan alacsony a kontrasztja (a wide viewing angle és anti-reflection bevonatok miatt), mint ennek.
Jobban belegondolva (számomra legalábbis) éppen emiatt nem is olyan jó vétel.
Viszont, ha láttok valahol egy "85ZG9"-et 500.000-ért, akkor kérem, szóljatok nekem!
-
Sziasztok!
Végre meg van a Sony KE 75XH9005 tv-ém,és van is időm kicsit a menüjében bogarászni. Az lenne a kérdésem,van valami amit érdemes beállítani? Nem vagyok egy nagy tv szakérő,aki esetleg ilyen tv használ,van amit érdemes be,vagy épp ki kapcsolni? Köszönöm szépen
-
Joshi
titán
válasz
Bugarov #59932 üzenetére
A tévé adást se azért fikázták mert olyan jó minőségű volt. A stream szolgáltatás pedig azért nem lehet referencia, mert nem standard minőségű. Ahány user annyiféle sávszélesség és ennek megfelelő minőségű. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Netflix élvezhetetlen minőség lenne sőt, a legtöbb embernek teljesen megfelelő. Arról nem is beszélve, hogy a Sony Bravia Core stream szolgáltatása UHD Blu-ray minőségben streamel ami ~70Mbps bitrátát jelent sokcsatornás hanggal mindennel. Azt nem tudom, hogy egy gyenge internet eléréssel hogy oldják meg, de gyanítom hogy komoly pufferrel.
-
Hát ha egyszer sorozatot (is) szeretne nézni a tv-jén... Odáig már régen eljutottunk, hogy tv adás alapján még véletlenül se minősítsünk tv-t, most az lesz a következő, hogy streaming szolgáltatás alapján se, holott a felhasználás nagy részét a többségnél biztos nem az UHD lemezről történő mozizás teszi ki
-
Piftuka
veterán
Baxxus...
Hát ez tényleg nagy mértékű leárazás volt.
Persze talán szerencse is, hogy elfogyott, mert már nyomtam is volna rá a "Megrendelés" gombra...
-
Kockás60
junior tag
válasz
pinnacle #59929 üzenetére
Nemigazán követem ezeket a youtubereket.Biztosan akad köztük aki ért a TV-khez (és az általad említett úriember is lehet hogy ilyen),de a többség azt a terméket dicséri,azokról készít pozitív tesztet, ahonnan több zsét kap. Ez kőkemény biznisz.
Sajnos ilyen a világ.Régebben amikor nem voltak ilyen tesztelők,megmondóemberek még, akkor is voltak már TV-k és vették is őket.
Én mindig a saját ajánlásomra vásároltam készüléket,a saját szememnek hittem és nem csalódtam soha.
De persze lehet,hogy másnak meg más tetszik,nem vagyunk egyformák.és ez így van jól.
-
törölt tag
A túlhaladott I/O miatt eleve rezgett a léc, a Netflix csak egy újabb löket. CineMotion ide vagy oda, visszaolvasok és panaszkodnak, hogy alkalmanként szaggat sajnos. Nem óhajtok emiatt is még egy eszközt venni. Inkább nem cserélek tévét, vagy másfajta tévére cserélek, amelyik összességében jobb UX-et ad számomra.
-
rainman72
nagyúr
válasz
kolosszus87 #59924 üzenetére
Amazon Prime uhd hdr10+
7days free,utàna akciósan 3hónapig 899ft.
Egyre több a magyar tartalom is rajta.
Érdemes ràpróbàlni most,én pl használom. -
pinnacle
nagyúr
válasz
F-ECT$ #59920 üzenetére
Amikor filmben a emberek mozgása természetellenesen gyors, "folyékony". Szerintem onnan jött, amikor megjelentek a sorozatfilmek, azokat nem 24p-ben vették fel hanem 50-60p-s videókamerákkal. Vincent szerint külön beállítás javasolt filmre, sportra.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
salapp #59922 üzenetére
Amazon prime-ot és a Hulut mondják még a legjobb minőséget nyújtó streaming szolgáltatónak. Meg ilyen szempontból ugye csúcs lehet a Sony által beharangozott Bravia Core, bár egyelőre ott a választék állítólag igen szegényes. Minden esetre én úgy gondolom, hogy aki hajlandó megfizetni egy drága, felső kategóriás tv-t annak már illik hozzá párosítania egy komolyabb UHD BD lejátszót vagy legalább media playert és BD anyagokkal etetni azt, máskülönbenm nem fogja tudni az ember kihasználni a tévéje képességeit.
-
Joshi
titán
válasz
#72042496 #59913 üzenetére
Nekem fura hogy egy közel három millás tévét leminősítesz a Netflix miatt. Nálam a Netflix ha elindítok egy filmet, akkor szép lassan felkúszik a bitráta 5-6Mbps-re, néha 10 fölött is van, pedig Digi gigabites netem van. Arról nem is beszélve, hogy mozi filmet biztosan nem Netflixről néznék, sorozatnál meg tök mind1 hogy hány Hz-es, mert azok általában nem 24p-sek. Sőt, én még arról se vagyok meggyőződve, hogy a Netflix 24p-ben tolja a filmeket. Egyáltalán hol lehet ezt látni? A másik pedig, hogy ha neked fontos a Netflix, akkor miért nem veszel egy Apple TV 4K-t? Azon biztosan jól működik a dolog, de az is lehet hogy nem. Összefoglalva, nekem fura, hogy egy stream szolgáltatást veszel alapul amikor tévét vásárolsz.
-
Kockás60
junior tag
Megoldódott a 4K filmek hálózati lejátszása ! Már kezdtem ideges lenni,hogy egy közel 1 millás TV egy frissítés után képes így "elbutulni"
De bevallom, Én reagáltam túl a történetet,és csupán a serviió appban állítódott el egy beállítás(hogy mitől azt nem tudom)
Aki ilyet használ az a sevííó beállításán belül a "kiszolgálás" fül alatt az "átkódolás engedélyezése"-nél vegye ki a pipát a négyzetből !! -
pinnacle
nagyúr
Neflix mód szerintem képmód, Dolby Vision is lesz mellette ha olyan a felvétel
-
pinnacle
nagyúr
válasz
axlfsi #59914 üzenetére
Itt vannak ajánlott beállítások.
Motionflownál 720-rol 120Hz-es PWM-re vált a TV, az nem zavaró?
Sutter, Judder teszt. Szappanoperára nem találtam, de az baromi zavaró, természetellenes gyors mozgás.
Kodinál a képernyőhöz való szinkronizálás kikapcsolása az ajánlott, de lehet jobb az Androidos box. -
Celtis
veterán
válasz
Jakesz #59912 üzenetére
Egyrészt ez nem az appfejlesztőkön múlik, hanem az operációs rendszeren. Másrészt hányszor írjam még le, hogy nem lesz judder, egyszerűen csak be kell kapcsolni a film módot.
Ez nem interpolál, nem nyúl bele a képbe, csak felismeri és helyreállítja az eredeti képkocka sebességet. -
axlfsi
veterán
válasz
#72042496 #59913 üzenetére
Nem biztos, hogy profi vagyok a temaban, valamivel tobb mint egy eve Netflixezunk rendszeresen, 4 tagu csalad, 2 kulonbozo TV-n is a hazban (XH90 es XF90), de nem lettem egyszer sem figyelmes erre a jelensegre... Sot, meg at is valt a TV Netflixre kapcsolaskor valamilyen "Netflix módba", mikor elindul a gyari app...
Vegyek fel barmilyen filmbol, sorozatbol egy reszletet, majd azt lelassitva ilyennek fogom latni, mint a linkelt forumposztban? ... de ha en nem latom normal felhasznalasi korulmenyek kozott? Bena vagyok?
-
törölt tag
válasz
Celtis #59910 üzenetére
A Netflix szóra kerestem még hét elején. Köszi, akkor úgy néz ki, hogy Android TV-n ez általában problémás sajnos. Refresh Rate appot esetleg lehet telepíteni a Sony tévékre?
#59911 ArGab
Huhh, ez számomra nem hangzik bizalomgerjesztően. A 83A90J-t néztem volna ki, de oda nekem ez kevés lesz (a smart platform egy kávéház a többivel). Főleg, ha a kettő darab HDMI 2.1-et, amiből egyik az eARC port, és kérdéses VRR-t is hozzáadom. -
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Visszakeresve nem találtam, hogy bárki kimondta volna, de jól értem, hogy Sony tévéken nem vált frekvenciát a Netflix app, ezért judderes a lejátszás? (A Shield TV is ilyen, nem is nagyon használom Netflixre.)
-
nickjames
tag
válasz
pinnacle #59904 üzenetére
Néztem ilyen videókat, de itt más volt a baj. Olyan, mintha "letapadt" volna a kijelző. Nem akarok baromságokat írni, de azután jött elő a jelenség, hogy arrébb raktam a TV-t, és lehet, hogy picit véletlenül benyomódott a panel. Kocogtatás után tényleg egy csapásra elmúlt. Előtte így nézett ki.
Egy téglalap "világított". Aztán nem. Ami a hangját illeti, szerintem egy TV-hez képest jó a hangja, de azért nyilván vannak korlátai. -
nickjames
tag
Meg volt az első pár teszt a 65XH95-tel, nagyon klassz kis TV, csak ajánlani tudom. Bár ma megijesztett. Sötét tartalmaknál a képernyő egy része világosabb volt. De csak egy darabig. Olyan, mintha az egyik dimming zone "elfelejtett volna" kikapcsolni. Borzasztó zavaró volt, már azt hittem, hogy mehetek reklamálni. Aztán finoman megkocogtattam ott a kijelzőt, és láss csodát, elmúlt. Nem igazán értem, mi volt ez, de örülök, hogy megoldódott. Van valakinek ötlete, hogy mi a túró lehetett?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Banggood
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SkyShowtime
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest