Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
válasz
kolosszus87 #58382 üzenetére
XH95 megéri a felárat PS5, netflix, 4k remux és sport(foci, kosár főleg) mellé?
-
vlevi
nagyúr
válasz
DJosef #58393 üzenetére
Sejtettem, hogy az alma lesz az, csak nem értettem, hogy miért így jelenik meg.
Úgy látszik másnál is ilyen.
Megnéztem tableten is (Samu Galaxy Tab, Chrome böngésző), ott egy keresztbehúzott téglalappal jelöli az almát.Gondolom nálad valami olyan betűtípus van, amiben benne van ez a jel, valószínűleg azért, mert apple-s gépet, vagy telefont használsz, de nálam/nálunk nem jelenik meg rendesen ez a karakter.
Ennyit a kompatibilitásról -
törölt tag
válasz
DJosef #58393 üzenetére
Szerintem ezt mindenki tudja amúgy itt, csak mivel az emoji/kép nem látszik abból, amit beírtál, így elsőre nehéz volt leszűrni, hogy mire gondolsz.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki foglalkozott/foglalkozik a problémámmal.
Az RTINGS-et illetve Vincentet már korábban is nézegettem, azok alapján esett a választásom az XH90-re nem pedig a Samsung Q80-ra.
Elvégzetem a Cnet-en ajánlott kalibrálást.
Lehet van összefüggés lehet nem de a DIGI tegnap óta botrányosan szar. Sebesség teszten hiába mérek jót de pl az HBOGO, YouTube, Xbox szolgáltatások nem indulnak el, az TV viszont igen. A Google fiókba sem engedett bejelentkezni a TV-M.
Most kifejezetten 4K Dolby Vision tartalmakat próbáltam TV-n Dolby Vision Sötét képbeállítással.
Csillagok között
Szellemirtok
Jurassic WorldEzeknél egyáltalán nem tapasztaltam semmilyen kockásodást pedig a csillagok közöttben van bőven sötét jelenet.
Megnéztem pá másik BluRay lemezt Normál, Mozi és Egyéni beállításokkal:
Holló (Brando Lee féle)
Az utolsó szamurájEzeknél is minden rendben volt.
TV adások is most úgy tűnik rendben vannak ( optikán jön a Digi nem tudom lehet e gyengébb egy HD adás minősége ha szar van a palacsintában vagy nincs rá kihatással)
Amint helyreáll a Digi megnézem újra az HBOGO-T illetve az TV+-on a Servantot (4K Dolby Vision) illetve mérek rajta egy sebességtesztet úgy ahogy tanácsoltátok kábelen böngészőből.
Azért álltam ennyire szkeptikusan a témához mert az előző TV-m egy Nano863 volt és ott semmin ilyen jellegű probléma nem volt, igaz az egy IPS paneles EDGE LED volt.
Akinek használ TV-t is a Sony mellé az megtudja nézni,hogy nála is jelentkezik e a kockásodás. Ezt az alkalmazás kell hozzá: [link]
-
Celtis
veterán
Úgy érzem ez az év nem az XR prociról fog szólni.
Xiaomi Mi TV Q1. 75-ös méret, QLED, FALD, 1300 EUR -
Violka2016
tag
Sziasztok!
Az imént megrendeltem az MM-től a leakciózott xh90-est. Úgy tudom lehet hozzá venni kiterjesztett Sony garanciát. Valaki tudna segíteni, hogy ennek mi a menete?
-
vlevi
nagyúr
válasz
DJosef #58376 üzenetére
Megnéztem most én is a YT-on az egyik tüzes videót.
[link]
Ha nem szemből nézem, akkor a kép sötetebb részei nálam is ilyenek.
Ha már kicsit oldalról, vagy felülről nézem, akkor gyorsan előjön.
Ez a VA panel sajátossága, kiegészítve a videó tömörítéssel...
Lehet, hogy nálad nem ez az oka, de itt nálam arról van szó, hogy a tömörített videóban ezek az alacsony fényerejű részek eleve rosszabb tömörítéssel vannak jelen, mint a sokkal világosabb, égő tűz. És a VA panel erre még kicsit ráerősít azzal, hogy oldalról nézve veszít a megjelenítésre képes kontrasztból.De normális minőségű forrást nézve ez nálam már korántsem ennyire szembetűnő. pl. Planet Earth 2, még extrém (75-80°) betekintési szögnél sem volt ennyire feltűnő.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
wrathchild #58383 üzenetére
Csak helyeselni és bólogatni tudok...bármilyen jó tv-t vesz is az ember annak a beállítására időt kell szánni, hogy az élmény megfelelő legyen. Sőt, minél jobb és komolyabb tudású a tv annál többet, hiszen a beállítások lehetősége is annál több. Nyilván itt bejön a képbe, hogy egy komoly képességű tv-t műszeresen kalibrálni kellene, mert úgy lesz tökéletes, de ha valakinek erre nincs lehetősége akkor bizony le kell ülni, fórumokat bújni, videókat nézni, utána járni és megpróbálni kihozni a legjobbat a készülékből.
-
karmaresz
senior tag
válasz
DJosef #58376 üzenetére
Kezdjük a képbeállításoknál. Egy Fald-os készüléket vásároltál. Korábban azt kerested, hogy hol lehet kikapcsolni a local dimming-et. Aki ilyen tévét vesz, az ezért a funkcióért veszi. E nélkül sötét jeleneteknél, kis túlzással annyit tud, mint egy mezei tévé. Nyugodtan használd legalább közepes értéken.
Keress egy nagyon egyszerű képbeállítást. Én kezdésnek a cnet-est szoktam ajánlani. Esetleg az X-tended dynamic range-et lehet kicsit fentebb venni. Szerintem sokat ad a kontraszthoz és ezáltal az élményhez. Ellenőrizd teszt közben is, hogy ezen beállítások mellett fut-e az anyag.Ha van rá lehetőséged, kösd be ethernet kábellel a tévét.
Töltsd le app store-ból a speedtesztet a tévére. Ellenőrizd a készüléken is, hogy konkrétan ott mit tud a net.
Keress más, kevésbé tömörített tesztanyagokat, mint a youtube, vagy egy mezei TV műsor.
Ha ez rendben van, utána finomhangolj izlésed szerint a képbeállításokon.
-
wrathchild
tag
válasz
DJosef #58381 üzenetére
Üdv! Elnézést, hogy beleszólok, sokkal hozzáértőbbektől kaptál segítséget és lehet, hogy nem olvastam vissza minden írásodat, de a magam tapasztalata néhány mondatban:
2007 42" Panasonic PV700 plazma: szinte semmit nem állítottam, úgy volt jó, ahogy kicsomagolás után beüzemeltem. Nem okosTV volt. Imádtam.
2016 55" Sony W809C Smart TV Android: egész jó volt, de azért állítgatás után klasszisokkal jobb lett.
2020 december 55" Sony A8 OLED:
borzasztó kép, TV adás közel élvezhetetlenül túlszaturált, youtube szétesős, fekete részek (Netflix, HBO Go is) szétcsúszva.
2 nap után felhívtam Alza-t, hogyan történik a 14 napon belüli elállás?...
Közben persze itt és az LG (akarom mondani OLED...) topicban kérdezgettem, mindezek és néhány Youtube videó alapján nekiláttam beállítani a javaslatok alapján a TV-t, az eredmény:
oda nem adnám árában sem!!!!Hiába olvastam én is, hogy egész jók a gyári alapbeállítások, én nem ezt tapasztaltam, sőt... viszont most KIVÁLÓ a kép 4K, FullHD esetében és hatalmas, kellemes csalódás 720p esetében.
Utóbbitól nagyon fáztam, Euronics-ban és Sony Központi szalonban teszteltem "asszony sorozattal" (Született feleségek 1/1. első 20 mp fehér léckerítés előtt fehér ruhában, lobogó copffal kocogó Eva Longoria) a legfrissebb csúcs OLED-et (55AG9) és LCD-t is (55XH9505, elődjét XG9505), mindegyik képe teljesen szétesett azon a részen ennél a jelenetnél.
Most nálam itthon hibátlan!!! 720p!!!
Ezt azért emelem ki, mert a sokat javasolt: saját szemeddel nézd meg élőben, teszteld saját, vitt anyaggokkal vásárlás előtt a TV-t verziónak sincs semmi értelme SZERINTEM, ha nem tudod pontosan beállítani a TV-t a boltban. Nem valószínű, hogy mindenhol hagynak p..csölni 15-20 percet, de anélkül nincs értelme...
Viszont az rtings.com-os és Youtube Vincent alapján be tudsz lőni egy teljesen használható beállítást, amit aztán magadtól kitapasztalva már jobban érteni fogod, melyik beállítás miért felel.
Öszefoglalva:
szánj egy órát az rtings és/vagy Vincent + itteni javaslatok alapján beállítani a TV-det és azután lehet esetleg majd véleményt formálni, hogy jó vagy még mindig nem jó, esetleg hibás a panel.
De előtte felesleges cserélni, mert újonnan vásárolt Sony esetében valószínűleg úgyis szükség lesz az időt kicsit rászánnod. -
DJosef
őstag
Pendriveról nem szoktam filmet nézni az az egyedüli amit nem próbáltam.
Gyári visszaállítások után ugyanúgy jelen van a probléma. Annyira nem lehetnek szarok a gyári alap beállítások,hogy így nézzen ki a kép. Ráadásul az emberek nagy része nem is foglalkozik a beállítások finom hangolásával hanem csak használja ahogy van.Ma már okosabb leszek talán.
-
Joshi
titán
-
semetka
őstag
Nekem xe8505 van de nekem ac wifin is gáz a sebesség. Max 40mbit. Nem tudom miért lehet, talán sok a wifi a házban.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Gyári visszaállítás megvolt.
Tettem egy próbát most egy lemezes BluRay filmmel(Skyfall) a sötét részekkel ott is hadilábon áll sajnos....
TV csatornánál is előjön pl Mozi+HD sötét részeknél szintén kockásodik.
Ennek már nincs köze az internethez, illetve kalibráláshoz.
Holnap vagy visszaviszem visszakérem a pénzt és veszek a Médiába egy ugyanilyen XH90-et vagy lejelentem cserére az Euronicsnál. Péntekig benne vagyok még a 3 napban.
2021/01 gyártású ha ez számít bármit is.
-
Joshi
titán
válasz
DJosef #58367 üzenetére
Az a baj, hogy nem azt csinálod amit mondunk. Felejts el minden külső eszközt, csak a tévére koncentrálj. Fontos, hogy megtudd a tévéd wifijének valós sebességét, különben csak kapálózol. A távirányító APP vagy Home gombját megnyomva, keress egy Internet Browser alkalmazást, vagy ha magyar akkor Internet böngészőt. Na itt beírod a korábban linkelt Speedtest.net weboldalt és indítsd el a tesztet. Ha a tévé ethernet kábellal van csatlakozva a routerhez, akkor a sebességed nem lehet több 100Mbps-nél. Wifin is csak akkor lesz 100Mbps-nél magasabb sebességed, ha a tévé 5GHz AC wifin csatlakozik a routerhez.
-
karmaresz
senior tag
válasz
fiATHaLON #58368 üzenetére
Itt valami szerintem sem kóser. A TV kábelen nem tudhat többet, mint 100 Mbit/s, de ez meg elegendő akár 4K BR adásokhoz is.
Telepiteni kellene a TV-re is a speedtest-et és ott megnézni mennyit pumpál ki magából. Ha van bibi, akkor ott lehet jó eséllyel.Egyébként a YouTube teszt az kb. olyan, mintha 128 kbites mp3-on akarnád megnézni egy komolyabb hifi rendszer tudását. Biztos szebb lesz az összkép így is, mint egy Sokol rádión. de a hibákat is jobban észreveszed.
A saját TV-men a YT-ot le is tiltottam a Smarttube Next telepítése óta. Nincs reklám, párositható mobillal, google fiókkal, kisebb, átláthatóbb, gyorsabb. -
Fuvaros
senior tag
sziasztok hogy lehet kirakni a laptopom képét a tv-re? (XE9001) egyszer sikerült de töredezett volt a kép. a laptop fullhd, a tv 4k
-
fiATHaLON
őstag
válasz
DJosef #58367 üzenetére
Etherneten keresztül tolja ezt a sebességet a TV-d?
Ha jól emlékszem, akkor egy XH90-es típusod van...Hogy tudsz ilyen sebességet kisajtolni belőle?
Azért kérdem csak, mert ezeken a TV-ken csak 100-as ethernet van,
nekem is csak valahol 80/20 a sebesség kábelesen, pedig 950/390
PC-n/Mac-en...De ha van valami trükk, vagy én értettem valamit félre, az más.
-
Celtis
veterán
válasz
Quqesz #58359 üzenetére
A bal oldalin a sötét részletek le vannak vágva, a másikon megvannak, de az alacsony bitrátás tartalmakra jellemző "posterization" effekttel. Kérdés, hogy ez miért ennyire feltűnő.
Alapbeállításokkal kell kezdeni, black/white clipping videókkal helyesen beállítani a TV-t.
-
DJosef
őstag
Youtube a legfrisebb igen.
Sajnos indulnom kell lassan dolgozni de este sztem megpróbálok egy gyári visszaállítást.
Tegnap vettem egyébként a TV-T és úgy rémlik,hogy a szoftverfrissítés előtt nem volt ilyen a Servant eleje illetve a sötét részek.
A másik,hogy frissítés után arab betűre váltott a billentyűzet. -
Quqesz
nagyúr
-
Celtis
veterán
-
castiels
addikt
-
castiels
addikt
Van valakinek KD55XH8096BAEP tv-je itt?
-
DJosef
őstag
TV adásoknál Normál kép üzemmódot használok, Xboxnál Játék üzemmódot.
TV-nél attól függ melyik szolgáltató tartalamait nézem:
HBOGO Normál vagy Mozi
TV+ Dolby Vision világos vagy sötét.Az egyéb paramétereket mint fényerő,kontraszt stb nem babráltam.
Ennél[link] a teszt videónál például nincs semmi panasz a képre pedig ebben van bőven sötét.
Xboxon játékoknál nem tapasztaltam ilyen hibákat.
-
ArGab
őstag
válasz
DJosef #58349 üzenetére
Valamit nagyon félreállítottál szerintem. A képek alapján - nem tudom mennyire fedik a valóságot - de olyan mintha végletekig túl lenne világosítva vagy meg lenne emelve a fekete szint.
A tévé fel kellene ismerje a HDR/DV tartalmakat, és amennyiben ilyen van akkor ott másik képprofilt is kellene használnia. Tehát bemenetenként plusz SDR/HDR/DV forrás esetén is külön-külön képbeállítási lehetőségeid vannak. A tévéadásnak illetve az alkalmazások futtatásának is van külön képi profilja, nem csak a bemeneti csatlakozóknak. Szerintem segítene megmondani mi a baj, ha leírnád a használt képi beállításokat - figyelembe véve az előbb leírtakat.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
A KD-55X7055B-ról mi a véleményetek? Van valakinek?
-
törölt tag
Ha 802.11ac routered van, akkor az elvben tudhatja ezt a sebességet, bár kelleni fog hozzá ideális körülmény, mondjuk hogy ne nagyon lógjon még túl sok eszköz a hálózaton, illetve, hogy a sáv, amit használ ne legyen zajos (szomszédok Wifije más sávokon legyen, ha vannak közelben).
-
DJosef
őstag
"A tévé saját Youtube lejátszó programjánál is ezt tapasztalod?" Igen
Az Xbox hdmi kábelt csak azért írtam mert kábel problémára gondoltam először de miután a TV saját lejátszójánál is jelen van a hiba ezt ki lehet zárni.
Két eszközt használok a TV-vel.
Xbox Series X:
Itt nincs beállítva a Dolby Vision,hogy tudjam használni a 4K 120Hz-et.TV 4K:
Itt kicsit bonyolultabb már a helyzet mert szoktam HBOGO-t nézni ahol nincs tudtommal Dolby Vision. TV+ tartalmakat illetve ott vásárolt filmeket is nézek ahol szinte minden 4K Dolby Vision viszont.
Ide melyiket állítsam akkor be fixre?Egy LG Nano tévéről váltottam de ott a TV automatikusan felismerte a nézett tartalmát és úgy állította be a Dolby Visiont vagy a HDR-t
-
Joshi
titán
válasz
DJosef #58346 üzenetére
"Próbából cseréltem HDMI kábelt a Series X-el annak biztosan jó de nem javult meg így sem."
Nekem nagyon ködös hogy most mit is használsz mivel és mit és hogyan.A tévé saját Youtube lejátszó programjánál is ezt tapasztalod?
Az XBOX hogy jön most ide? Az egyértelműen csak HDMI bemeneten működik, de az első kérdésednél ez nem volt opció.
Nekem úgy tűnik nem tudod mit miért kell állítani vagy használni. Sony tévénél, de úgy általában az összes gyártó modern készülékein minden bemenetnek külön profilja van. Ha pl egy bemenetre fixen beállítod a Dolby Vision profilt, akkor azon csak Dolby Vision forrásanyagot nézz, különben nem lesz jó a kép. A Dolby Vision egy HDR szabvány (BT.2020 színtérrel), olyasmi mint a sima HDR10. Most attól hogy valami 4K (3840x2160-as felbontású) még nem lesz HDR (BT.2020 színterű). Remélem érted mit mondok. Ha nem kérdezz nyugodtan.
-
Joshi
titán
válasz
DJosef #58346 üzenetére
A Dolby Vision profilt csak Dolby Vision tartalomhoz használd. A tévé youtube alkalmazásánál normál vagy egyéni kép profiilt állíts be, és minden képjavító marhaságot kapcsolj ki. Amúgy itt elég sokan linkeltek különböző beállításokat LCD tévéhez, olvass vissza. Én ebben nem tudok érdemben segíteni, mert nekem Sony OLED tévém van. Én csak az Android és egyéb szoftveres dolgokhoz tudok segítséget nyújtani.
ui.: ezt az internet sebességet a tévé Wifi kapcsolata tudja?
Ha igen akkor milyen routert használsz? Nekem is Digi Gigabit netem van, de nálam ennek a töredéke a sebesség. Igaz az én tévém 2017-es (Sony A1).
-
DJosef
őstag
A beállításoknál most átállítottam a HDMI-videotartományt Automatikusról Teljesre és így sokat javult de még észrevehető
HBOGO alatt Normál vagy Mozi üzemmódot használok
TV alatt Dolby Vision világos vagy sötét.Próbából cseréltem HDMI kábelt a Series X-el annak biztosan jó de nem javult meg így sem.
Világos képnél nincs hiba csak sötét jeleneteknél.
A Servant továbbra is szörnyen ronda... -
Joshi
titán
válasz
DJosef #58342 üzenetére
Valószínűleg alacsonyra van állítva a videó minősége, vagy egyszerűen csak gyenge a netetek.
Első körben próbáld a youtube videó felbontását fixre állítani. Ha nem megy, akkor az internet sebességével lesz a gond. Azt meg a tévén egy Internet böngészőben mérjétek mondjuk itt.
-
DJosef
őstag
Üdv!
XH90 tulajokhoz lenne egy kérdésem elsősorban.
Sötét szobában sötét jeleneteknél észrevettem,hogy baromira pixelesedik a kép. TV 4K alatt nézzük a sorozatokat pl Servant részek elejénél borzalmas.
De ha a TV saját YouTube alkalmazását használom ott is hasonlóan rossz a kép a sötét részeknél. Pl itt [link]
Ötlet?
-
DJosef
őstag
Srácok lenne egy újabb kérdésem.
XBOX SERIES X beállításokban csak 4K 60Hz enged ha 4K 120Hz állítom azt írja nem támogatja legfeljebb 1080p 120Hz-ben.
Másik kérdés a Local Dimming-ot kilehet kapcsolni es ha igen hol és mi a neve.
Előre is köszönöm!
Ha van valamilyen ajánlott beállítás azokat a tippeket is megköszönöm
HDMI 3 portra kötöttem az TV4K-t jó lesz úgy szerintetek is? -
Deck
titán
Izgatottan várom a tv-m. Talán holnap jön
Ezt csak úgy leírom
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Akinek XH90 van és falra van szerelve annak milyen hosszú csavarral van felfogatva a TV a tartóra?
Előre is köszönöm!
-
Technoman
őstag
válasz
fiATHaLON #58320 üzenetére
Min és mivel nézed a filmeket.
Nálam uez volt a probléma, csak nálam ott volt a svédcsavar, hogy külső Media Player-rel néztem 2 db 12TB-s WD Book/Elements vinyókkal CoreELEC alatt. Mivel a playa egy "filléres" cucc, és csak 1 db USB 3.0-ás csati van rajta, úgy oldottam meg a másolást/lejátszást, hogy egy jó minőségű 4-es HUB-ot iktattam be. Na ez volt a hiba! Mióta kivettem a HUB-ot, azóta nem röccenek a filmek. Sajna minden mindennel összefüg. -
Fuvaros
senior tag
Olvasva a problémákat, tegnap vett XE9009 tvm-en a legfrisebb szoftver van. Ezt írja ki:
(PKG6.7140.0358EUA)Ez a gépen futó szoftver. Ez maga a firmware??
Arra gondoltam, érdemes-e az automatikus frissítést kikapcsolni, ha minden okésan megy, ami nekem fontos. Eléggé bizonytalan vagyok ezügyben, ismerősőm is régebben panaszkodott arra, mikor eltünt a youtube régi tvjéről frissités után. (nem Sony)
-
fiATHaLON
őstag
válasz
keram2009 #58324 üzenetére
Semmilyen titkos 9 gombos bekapcs nincs, amivel tótumfaktum üzemmódba
léphetsz és alapra állíthatod a TV-t?@Deck: Ez csak azért nyűgös, mert tavaly szó nem volt ilyenről az elején, hogy
frissítéssel... Nagy, határozott pipa volt ezeknél a feature-öknél.
Ahogy a PS5-nél is. Aztán realizálták a kiírást, "tudja majd"-ra.
Nyilván örül az ember, mert így is szép a PS5 ezen a TV-n, csak ez eddig
nem volt jellemző ekkora gyártóra (vagy csak én nem vettem a technológia
indulásakor eszközöket?)
-
keram2009
tag
válasz
fiATHaLON #58322 üzenetére
Neked legalább látszik valami, de itt totál sötétség. Legszívesebben roll back csinálnék Android 7-re, de ugye ezt nem lehet. A tvre gyanakszom mert ugye amikor frissítettem már csak a HD-s tartalmak nem jöttek be és ha visszaállítom a Netflix gyárira és úgy indítom el az appot semmi frissítés nélkül, ugyanaz a hiba.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
keram2009 #58321 üzenetére
Nekem épp a napokban jelent meg egy olyan az új David Attenborough filmnél,
hogy "bezoomolva" indult el (kép felső 25 százalékát lehetett csak látni teljes
képernyőben), újra kellett indítani a TV-t, aztán megjavult.
Most már jobban fogok figyelni az új frissítésekre, nem hagyom auto-n ész nélkül
a beállításokat. Nem tudom, hogy ilyesmi okozza-e, de eddig nem volt vele semmi
gond... -
keram2009
tag
Szisztok. Egy pár hónapja fent álló Netflix problémával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Visszaolvastam itt a fórumot nem igazán találtam erről bejegyzést. Tavalyi év folyamán egyszer megoldódott aztán újból előjött. A készülék KD-49XD7005. 2 évig tökéletesen ment a netflix majd tavaly nyár végén elkezdte azt csinálta, hogy 23-24-25% betöltött a film de végül sosem indult el illetve egy sercegő pattogó hang volt a számlálás elején. Teljesen változó filmeknél sorozatoknál. Kb úgy nyomtam egy filmre, hogy vagy elindul vagy nem. Aztán jött az Android 9 frissítés. Kb 3 hete csináltam meg. Most annyibban változott a helyzet, hogy a HD-s tartalmakat nem játsza le. Hangja van, de bent ragad a menüben és a hang az elindul. Természetesen csináltam anno és most is gyári beállítás visszaállítást. Raktam fel regebbi verziós Netflix for Android TV apk-kat, de mindig ugyanaz a végeredmény ami most a jelenlegi helyzetben HD műsoron nem indul el kép csak a hang. Minden más tökéletesen megy gondolok itt Youtube, VLC még a Horizon Go is simán megy megy csak ezzel a Netflix-el vagyok megáldva. Ha valaki járt hasonló cipőben és sikerült megoldania szívesen venném a megoldást ha egyáltalán van erre.
-
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Mi a helyzet a Sony XH90 szériával? Van már rá tisztességes ALL, VRR meg 4K120
firmware, vagy még mindig csak "majmeglesszazneaggódjá" státuszban van a Sonynál?Más. Jónéhány 4K-s mkv (valamint sima 1080 és lejjebb is) akad a Kodival (kép akadás és/vagy elúszik a hang bitangul, másodpercekkel).
Ez normális jelenség, ki kell békülni vele, vagy esetleg valami TV beállítás szaggatja?
Vagy át kell konvertálni minden ilyen anyagot (ha igen, mivel érdemes)?Az is furcsa, hogy a Kodi az utóbbi időben (új firmware? automatikusra van állítva,
de lehet, hogy erről leteszek, ha kiforratlanok a frissítések) hihetetlenül érzékeny
lett arra is, ha pl. megállítja az ember a lejátszást. Utána "akad" a hang, eltűnik
ritmikusan minden (mondjuk) 3. másodpercben fél másodpercre.
Ilyenkor csak egy TV restart segít.Ezek ismert/megoldható jelenségek valakinél?
(75XH9005)Köszönöm előre is!
-
Fuvaros
senior tag
A 8505 tvn lementett csatornalista pendriver-ra sajna nem olvasható át a 9005 tvre ---mert ha az áttett pendriveot nem olvassa a másik tv, újra kéne regisztrálni ami formázással jár...Jól írom?
Ezért beolvasom pc-n a sony channel editorral és majd kimentem egy megformázott-társított pendrivra. Egy pendriveot nem lehet társítani 2 készülékhez. ez igaz? kell majd 2 db pendrive 2 készülékhez ? -
taki01
őstag
válasz
Fuvaros #58315 üzenetére
Feltöltöttem neked drivera
-
taki01
őstag
-
Fuvaros
senior tag
Tudtok segíteni v elküldeni a Sony Channel Editor Ver.1.2.0 (Windows)
valamiért nem lehet letölteni a sony oldalról
-
mr.dana
aktív tag
Hali ! XF9005 ön , nem működik a távírányítón a hangvezérlés .. kb 1 éves a tv , igazságszerint elvétve használtam csak , de eddig működött ...
most viszont pár napja próbáltam és nem "érzékel " most mikor meg vmiért sűrűbben használnám ... -
Fuvaros
senior tag
Na megvan a 49XE9005 a szobámba végre..és meg tudja jól hajtani a jó öreg 8800GT kártya is a gépemből..erre iszunk! A nappaliban 65XE8505 kukucskál jó rég...nem kell nekünk semmi koreai dolog csak japán (Tucsonból is Suzuki lett végül..) LG lett lecserélve a kis lassúka
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Formula-1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest