Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Egér probléma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
Megnéznél nekem egy dolgot?
A hang akadozik nekem, ha 4K/120 Hz-en, ha bitfolyam van beállítva. Mintha minden 4 mp kihagyna, bármilyen játék alatt.
Mai firmware-el is akad.
Tehát ha a Box hang menü fenti fülben: Kimenö bitfolyam van állítva, és alatta bármi, dolby vagy DTS akkor akad.Ha felül Tömörítetlen bármi, akkor nem akad.
Megnéznéd, nálad is ilyen-e.
-
Quqesz
nagyúr
Na hogy jót is mondjak az android 9-ről: a képenyő tükrözés bitang gyors lett. Samsung tab A6-tal próbáltam és nincsen az a szarakodás mint régen, 3-4 sec és már kint is a kép. És rendben lejászik egy videót akár. 8.0-alatt a csatlakozási procedúra borzalmas volt...
Más
Jeleztem a Sony supportnak ezt a kijelző villogást speciális kontrasztjavítás alatt. Persze jött a válasz, hogy frissítsek meg gyári vissza, de azon már túl vagyok. Továbbítják, hátha lesz belőle vmi.... -
modflow
veterán
Van itt valakinek Xbox Series X-e?
-
tuctuc
aktív tag
válasz
semetka #56293 üzenetére
Sziasztok!
Miutan az utobbi napokban eleg sokat szivtam a droiddal, gondoltam lecserelem a TVm egy nemdroidos X7...-re. Regen volt 50W705B-m, nem imadtam a rendszeret de elvoltam vele (99% YouTube), mik a mostaniakkal a tapasztalatok? Melyik ebböl a szeriabol (idei vagy tavalyi, ha meg kaphato) VA panelos?
Köszi: Sanya -
törölt tag
válasz
wrathchild #56287 üzenetére
A chroma subsampling értéke a 4:4:4, 4:2:2 vagy 4:2:0, azt jelenti mennyi fényesség és mennyi szín információ van az adott pixeleken. Itt egy cikk róla, ha másért nem, az illusztrációk miatt érdemes belenézni.
A 4:4:4 akkor fontos, ha PC monitorként akarja valaki használni a tévét, mert ennek hiányában a megjelenített szöveges tartalom (weblapok, dokumentumok) nem lesznek szép élesek és jól olvashatók. Filmeknél és játékoknál nem igazán számít.
Ha nincs HDMI 2.1, akkor egyszerre nem fogod tudni külső forrástól 4:4:4 sampling és 10 bites módban küldeni a képet, vagy 4:2:2 + 10 bit, vagy 4:4:4 + 8 bite lesz csak. Ezt a videokártya driverében lehet beállítani általában. -
mrThomi
addikt
válasz
Celtis #56290 üzenetére
Igen érdekes mert ahogy te is írtad korábban feketének tűnt. De mivel piros hátteren nem látszódott így gondoltam hogy akkor piros ragadt be. Fekete részen érdekes módon annyira nem látszódott. Próbáltam értelmezni és utánna olvasni milyen 2 típusu pixel hibák vannak, de nem igazán tudtam. Próbáltam otthon melegíteni, tollal nyomni, de szerintem ezeken semmi nem segít.
-
mrThomi
addikt
válasz
Celtis #56276 üzenetére
Mi volt a probléma ? Értem, hogy egy pixel hiba bármely gyártó bármely készülékén előfordulhat, de hogy 2-ből 2, és ugyan az a fekete pöttyszerű hibajelenség, nekem inkább az adott sorozatnak legyártott készülékek hibára utal, ami valószínüleg egy adott időben gyárthattak le, mint pl hibás alaplapok stb...
-
Celtis
veterán
válasz
wrathchild #56287 üzenetére
A felsoroltak egyike sem igazán meghibásodás. Egyedül a judder (tudod mi az?) olyan jelenség, ami tervezésből adódó műszaki sajátosság. Mellesleg csak alacsonyabb kategóriás 60Hz-es TV-knél fordulhat elő. Ebből eredően nem is jótállás körébe tartozik.
Az összes többi gyártási szórásból, technológiából eredő inhomogentiás a képen. De hozzá veheted még a pixelhibát is. Durva esetben bármelyik garanciális javítást igényelhet. Objektív mérőszám nincs ezekre. A tulaj érzékenységi küszöbe és érdekérvényesítő képessége határozza meg, hogy jótállásban javítják-e.
Ha félsz az oled-től, akkor weben rendelj és 14 napon belül eldöntheted, hogy megfelel-e vagy sem.
-
wrathchild
tag
Üdv! Nem vagyok nagy angolos és a kereső úgy tűnik, a számokat nem annyira szereti.
Próbáltam visszakeresni, de nem találtam érdemi, érthető infót, ezért kérdezem:
pontosan mi az a 4:4:4 10bit?
Miért fontos? Miben különbözik tőle a 4:2:2?
Valahol azt szűrtem le az olvasottakból, hogy előbbihez 2.1 HDMI kábel kell,
utóbbihoz elég a 2.0!
De azt is olvastam, hogy pl. egy adott TV rendelkezik a 4:4:4 10 bit tulajdonsággal, viszont nincs HDMI 2.1 bemenete....
Szóval nem tudom összerakni a témát, ha valaki 2 mondatban leírná, megköszönöm!!!
(Ez csak TV specifikáció, vagy egyéb eszközé is lehet? Ha az egyik ilyen, a másik is legyen?.....stb)Valamint a következőkből mely probléma NEM esik jótállás alá?:
(lehet, hogy nem mind LCD specifikus...)
tinting
banding (horizontal-vertical)
judder
dirty screen effect
black crush
Jó volna péntek reggelig dönteni valamelyik TV mellett....
Köszönöm! -
pandor
tag
Sziasztok, ma megérkezett a pénteken rendelt emagos 65XH90. (dec 4-re ígérték, feladó e.digital-emag kft :-)
Mielőtt beüzemelném az Androidot/tévét megnézném a képernyőt egy HDMI-re kötött TVBox-szal vagy Win10 alól.
Beállítható bekapcsoláskor azonnal jelforrásnak valamelyik HDMI port (távirányítóval?) -
mano42
aktív tag
Épp nézzük a Pillangót a Netflixen, ami furcsamód Nem DV hanem sima HDR. HDR 10 módban a kép nézhetetlen viszont HLG tökéletes. Raszan valaki 5 percet, hogy konfirmálja? Xf90, kilences androiddal.
-
nismoka
addikt
válasz
modflow #56262 üzenetére
SDR beállítás javaslat.
Sötét részek fényerő szintje 35?? Az nagyon kevés, eltűnnek a szürke árnyalatok..
Sztem tedd vissza 50-re,
gamma mehet mínusz 2-re.
Kontraszt 90
képélesség 50
auto képhalványítás max vagy közép
Xtended dynamic range játéknál nekem maxon van
sötét részek alacsony vagy ki
spec kontraszt alacsony vagy ki
reality creation, off vagy kézi 20-30, nem szeretem a túl élesített képet
színtelitettség 55-60
live color nálam alacsony (game mód) -
mrThomi
addikt
válasz
troll81 #56270 üzenetére
Igen ez az, ezt vettem. Ár verhetetlen, ennyiért megéri, de figyelni kell a pixelhibára. Android pattan egyből, nekem tökéletesen működött abba a fél napba amíg nálam volt. A pixelhiba lehet hogy csak egy bizonyos időben gyartottakat erinti. Nekem sajnos ez most nem jött össze, de kívanok mindenkinek probléma mentes használatot. Valószínüleg vissza megyek Samu Q80T-re.
-
DonDennis
senior tag
Az amúgy mennyire jellemző a modern/droidos tv-nél hogy ennyire nem tudnak fw-t írni rájuk? Vagy a droidnak van köze hozzá?
-
mintech07
tag
Feltettem az új fw-t XH90-re, azóta ha bevan kapcsolva a kontraszt javítás akkor villog a kép. Remek...
-
syler123
veterán
Ma feldobott nekem egy update-et a tv, 11/2020.
Ti feltettétek? Vagy ha nincs gondom a tv-vel akkor ne frissítsem? Ez még gondolom a bugos 4k 120hz frissítés.
55xh9077s a tv. -
Aaron14
őstag
Hivatalos Sony viszonteladók listáját hol találom?
-
TCr
veterán
válasz
mrThomi #56259 üzenetére
Megértelek és tiszteletben tartom a döntésed.
#56262 modflow
Ugyan nem ilyen készülékem van,. de azért belevau, javaslatként a pc módhoz:Kontraszt: 90
Sötét részek beállítása: ki
Speciális kontrasztjavítás: ki (de ha nagyon kell, jó az alacsony, viszont minimális színtorzulást eredményezhet)
Automatikus helyi képhalványítás: mindenképp kapcsold be, ez az egyik legjobb funkciója a tévének. Játssz az értékekkel, alacsony, vagy közepes legyen (magas beállítással elveszhetnek sötét tartalmak)
Színtelítettség: tedd vissza 50-re
Élő szín: ki
-
modflow
veterán
Feltettem ide a táblázatot a Sony XH90 beállításokról.
Én még erősen kísérletezek, szóval az én értékeimet úgy nézzétek.
A DVB-C TV beállítással nem vagyok elégedett, a PC-vel már valamennyire elégedett vagyok.Ez a google sheets mennyire biztonságos?
Nem szeretném kiadni a google fiókomat a neten. Ill. hogyan tudom a linket törölni, ha szükséges? -
mrThomi
addikt
Nem veletlenül vettem meg. Ennyiert meg best buy. Mondtam is nekik hogy sajnálom, de már nem volt pofám kibontatni velük még eggyet.
Nem hiszem hogy futok vele még egy kört. Szerintem nagyon sokatoknak lehet pixelhibája, csak nem mindenki veszi észre vagy foglalkozik vele. Nálam ez a hiba no go
-
mrThomi
addikt
válasz
modflow #56255 üzenetére
Ami szerintem nem is fekete hanem piros. Első bekapcsolásnál mintha nem lett volna ott, de estére már kijött, sőt közepen is volt.
Nézz meg yutun egy pixel tesztet ahol piros, zöld, kék színek váltakoznak. Ha pirosnál nem látszik semmi akkor az ragadt be, de igen feketének tűnik. A kéknél meg már nagyon látványosan látszott sajnos.
-
modflow
veterán
Neten látja valaki az új XH90 firmware-t?
Én nem találom, pedig megnézném, mit javítottak.... -
TCr
veterán
válasz
mrThomi #56253 üzenetére
Szia,
Kifogtál 2 gyári hibás készüléket, ami valóban sajnálatos, pláne, hogy "sorozatban".
Szerencsére nem mindegyik ilyen, az elmúlt időszakban sokan vettek itt XH90-et, de ilyen jellegű panasz egyik fórumtárstól sem érkezett.
Egy remek tévéd lehetett volna, ha megnézel egy harmadik, negyedik példányt is. -
mrThomi
addikt
Sziasztok. Gondoltam megosztom a rövid tapasztalatom a Sony-val. Ez egy egyéni vélemény, eltérhet másokétól, és nem szidni jöttem ide, de...
Tudja valaki hogy ki gyártja az lcd paneleket a Sonynak ????????????? Az alany egy KD65-XH90,(898,77 € német Saturn black week) és beragadt pixel miatt kellett vissza vinnem. Boltba nem akarták elhinni, így kicsomagoltatták es megnézték. A csóka látta hogy valóban, 2 helyen is 1db piros akadt be ami folyamatosan ebbe a színbe világított. Mondta hogy felajánl egy cserét. Úgy mentem bele ha ott kibontjuk az újat és youtubon lefuttatok egy Pixel testet, mert őszintén kezdtem elveszteni a hitemet....És lám lám azon is be volt akadva 1. Mondtam hogy azonnal kérem vissza a pénzem, nem akartam elhinni, hogy ilyen megtörténhet. Nem is akadékoskodtak, adták egyből a lóvét vissza a kasszánál. 10 ev samsung után akartam váltani, de nem jött össze a Sony-nak pedig az Android nagyon bejött. Sajnálatos...
-
válasz
kolosszus87 #56245 üzenetére
55xh9096 bocsi ,hogy nem írtam .
-
modflow
veterán
válasz
Borzasmackó #56240 üzenetére
Mi minek?
-
Úgy látszik ez a mai nap Sony frissítés nap egyszerre jött a Playstationon 5 re és a tévére , kíváncsi leszek hogyan sikerült .
-
modflow
veterán
Kedves Sony XH90 tulajok!
Készítettem egy excel táblázatot, ahová bepötyögtem a képi beállításokat, majd beírtam a nálam éppen használt értékeket.
Eddig két oszlop/beállításom van benne, normál kábeltévé és a számítógép.Van kedvetek beleírni a saját beállításaitokat, hogy ezzel is segítsünk egymásnak a legjobb képminőség beállításában?
-
mano42
aktív tag
válasz
Borzasmackó #56236 üzenetére
Semmilyen komplex OS-nek nem tesz jót a hirtelen kikapcsolás. Természetesen a hardverben nem tesz kárt de ha épp valami lényeges background task futása alatt történik akkor sérülhet az OS. Persze ideig óráig látszólag minden oké.
-
Buckey
őstag
válasz
modflow #56233 üzenetére
Igen, letöltöd a TV-n a Play áruházból, megnyitod, és a Leállítás-t (ha jól emlékszem) egy gombra beállítod (pl. Kikapcsológomb kétszer megnyomva). Így mikor bekapcsolod, olyan, mintha kihúztad volna a konnektorból, úgy kapcsol be.
És így ténylegesen ki is kapcsol, USB portok sem maradnak feszültség alatt. -
Celtis
veterán
válasz
modflow #56229 üzenetére
Én sem vagyok híve a rendszeres áramtalanításnak, mert a tápelvétel a fájlrendszernek, a táp ráadás meg a tápegységnek lehet egy felesleges pofon, de ettől függetlenül nem hinném, hogy lényeges kockázatot jelentene. A villámtól meg a protector fog megvédeni nem a kikapcsolás.
-
DizzyP
csendes tag
válasz
modflow #56221 üzenetére
Az első az a Hálózat és internet beállítások - otthoni hálózat beállítása - IP vezérlés - egyszerű IP vezérlés funkciónak a bekapcsolása. Ha jól tudom egyébként ez teszi lehetővé, hogy a TV hálózatról bekapcsolható legyen.
A második a Televíziózás - külső bemenetek - részletes beállítások - RS232C vezérlés kikapcsolása. Erre nem hiszem hogy az életben szükség lenne valamikor is. Maximum szerviznél, de az meg nem az én dolgom. -
kolosszus87
senior tag
válasz
DizzyP #56220 üzenetére
Ezeket a pontokat én is végig vettem, de nem oldotta meg. Viszont most megcsináltam a gyári visszaállítást, aztán utána vagy 2 órát nyomkodtam a youtube-ot, videókat néztem, stb. és nem csinálta azóta (pedig youtube-ozás közben eddig rendszeresen újraindult). Nem kiabálom el, de lehet megoldotta, meglátjuk, hogy a következő pár napban előjön-e a dolog.
-
DizzyP
csendes tag
válasz
kolosszus87 #56205 üzenetére
A #56084 hozzászólásban lévő beállítások után nálam megszüntek a random újraindulások. Pedig nálam is elégg idegörlő volt már a dolog.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
kolosszus87 #56215 üzenetére
Simán lépd meg! Tényleg van esélye, hogy megjavul, érdemes visszaküldés elött.
Winery
Ha látod bekapcsolaskor az android logot, akkor újraindult szinte biztos. Nézd meg a futási időt az mennyi(mint a telón úgy kell), nálam amúgy is 150-200 óra után újra indul. DE soha nem nézés közben vagy ki/be kapcsoláskor. 2 éves lesz a tv(jaj, az alap gari le is jár, de van még 3 év MM gariszalad az idő).
-
Piftuka
veterán
Nem bizony.
Mondd meg az eladónak, hogy fizetsz érte maximum 30.000 forintot. (Vagy annyit, amennyit nem sajnálsz, ha fél év + 1 nap múlva meghibásodik a tévéd, és kidobhatod elektronikai hulladéknak, vagy 150.000 forintért alaplapot/panelt/háttérvilágítást cseréltetsz benne.)
Hátha...
-
kolosszus87
senior tag
válasz
axlfsi #56209 üzenetére
Érdekes ez valóban, de örülj neki...Sokaknak meg kijött ez a dolog, lehet bizonyos beállítások is bejátszanak, nem tudom. Hardveres hibára azért nem gyanakodnék, mert csak frissítés óta megy ez a nyűg, ahogy külföldi fórumokon is a frissítés óta panaszkodnak rá. Sőt az USA-ban már kijött egy újabb frissítés múlt héten, és azt feltéve meg akiknek ilyen gondjuk volt azt írták, hogy megszüntette ezt a dolgot. Egy biztos, a Sony azt ígérte, hogy ki fog adni dec 31-ig egy stabil komolyabb firmware-t ami rendbeteszi a 4K120hz homályosságot és gondolom a bugokat is javítja. Nagyon remélem, hogy így lesz...
-
Nekem pénteken érkezett a 55xh9096 , aznap frissítettem, a frissítés után, nyomtam egy gyári beállítások visszaállítását és nem indult újra . Egyedül ami fura ,ha bekapcsolom akkor néha , olyan mintha áramtalanították volna előjön az android felirat és úgy indul. Az előző androidos tévén nem így működött , illetve, ha ezután kapcsolom ki majd be akkor se jön a felirat.
Amúgy tetszik , jó tévé -
modflow
veterán
válasz
Celtis #56210 üzenetére
Eddig csak azt próbáltam, hogy médialejátszón sdr-en beállítottam egy fényerőt, és ugyan úgy megváltozott hdr tartalom esetén is.
Pedig nem kellene....Az erősítő ugye HDMI3-ra megy eARC miatt.
Ott még csak azt vettem észre, hogy kiírta rá egyszer hogy Playstation 4, még külön extra menüt is hozott rá, majd médialejátszó esetén meg azt írta, hogy lejátszó.
Szóval valamit érzékel... majd megpróbálom a fényerővel tesztelni. -
Celtis
veterán
válasz
modflow #56208 üzenetére
Ha használsz CEC-et, akkor az erősítőn keresztül bekötött források a bemenet listában külön jelennek meg, hiába ugyanazon a HDMI porton keresztül kapcsolódnak. Csak feltételezem, hogy ez alapján a beállítások is külön tárolódnak.
Az élességet illetően ezt el tudom képzelni, hogy nem különbözteti meg az egyes módokat ugyanazon a bemeneten, de próbáld meg a fényerővel. -
axlfsi
veterán
válasz
... erdekes, amiket irtok tapasztalatokat, mert nalam (3 hete), amiota megvan a TV (55XH), soha nem volt semmilyen gondom, ... pedig ugyanaz a firmware van fent nalam is, az utolso. Ami csak azert aggaszto, mert ennyire nem lehet kulonbseg ket TV kozott, ahol ugyanaz a FW ... en mar akar HW-es hiabar is gyanakodnek.
((mondjuk, az is igaz, hogy nem allitgattam szejjel, szinte semmit; minden alapon, Xboxhoz Game mode, meg Netflix es IP TV megy rola alkalmankent). Soha nem fagyott, nem indult ujra. -
modflow
veterán
Alapvetően ugye érdemes mindent egy jó házimozi erősítőre kötni. Egy HDMI lép ki a rendszerből bele a TV-be. Igen ám de a TV-n 1 HDMI portot "csak" egy módba lehet állítani.....
Filmezéshez más beállítások kellenek mint játékhoz.Ehhez azt írták nekem:
"Már elérhető ez az automatikus váltás ALLM néven, többek közt a szóban forgó XH90 Sony is kapott a flatpanels szerint rá fw frissítést"Most komoly, hogy van ilyen?
Az előző hsz-em szerint egy HDMI-re még csak az SD és HDR se különül el.... -
modflow
veterán
válasz
Amúgy ha kikapcsolom, akkor onnan villám gyorsan bekapcsol, nem úgy mint először, amikor bootol.
Emiatt kérdezem, hogy amikor kikapcsolom, akkor nyugodtan áramtalaníthatom?
Mert én este mindig lekapcsolom. -
kolosszus87
senior tag
Állítólag decemberben fog jönni egy stabil frimware az XH90 szériához. Nagyon remélem mert már a visszaküldés határán vagyok, tegnap este youtube-ozás közben fagyott ki és indult újra, de most valami igen sokáig tartott, percekig se-kép se hang csak sötétség, semmilyen gombra nem reagált mire nagy nehezen újraindult.
-
hozelujiz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen széket vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest