Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ASUS notebook topic
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- LED / LCD TV topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Playerka
csendes tag
Sziasztok!
Először is Kellemes Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
És akkor a gondom: Sony KD-55XF7005BAEP tip. TV-m van. WiFi-n csatlakozik a NET-hez, pl. rendben müxik a Youtube. De nem tudom, hogy a NetFlix-et hogyan kellene a TV-n aktiválni, hogy lássa a NetFlix fiókomat.
Tudna valaki ebben segíteni...? -
salapp
addikt
Na, ugye második napja van meg az A55 walkman.
Eddig használtam már:
- walkman, direktben: FLAC, DSD, 320kbps Mp3 albumok hallgatása
- SBC bluetooth receiver: audiofil rádióadások hallgatása (akár 1100kbps 44,1 kHz FLAC) Sennheiser fejhallgatóval
- LDAC receiver: német műholdas zenei műsor hangjának leadása sztereó hangrendszerre)
- telefonról zenelejátszás
- USB DAC: laptopról zenehallgatás sztereó rendszeren
Szóval a 'walkman' elnevezésen messze túlmutató kiváló eszközről van szó.
Ajánlom annak, aki esetleg ilyesmit keres.
Nyilván nem véletlenül lett közönség kedvenc, még ha a whathifi "Best portable music player" plecsnije vásárolt elismerés is lenne... -
Gigicuci
senior tag
válasz
Senior60 #57275 üzenetére
most nem kezdem el linkelni a siránkozásokat az AV forums.com-ról (XH90 click sound), sem a Samu Q90T hivatalos fórumáról (game mód körüli problémák), jó?
De nem engem kell meggyőznöd, hanem looser kollégát.WinZol,
Igen, igen ésigen. A legjobb tv az 50 col körüli kategóriában leszámítva a 48-as CX-et.
A 35 mbit/sec elég a 4k HDR-re netflixen, nekünk is ennyi van. -
WinZol
aktív tag
Itt van nálam egy 43" XH85 Sony. (ami összességében tetszik)
A vélemények hatására hajlok egy 49" XH95-re.
Amiről nem volt szó:
- Jelenleg a TV műholdon jön és leginkább SD minőségben.
- Mivel az internet DSL igy a max. sávszálesség 35Mbit/s
- A sávszélesség miatt filmeket sem 4K-ban töltöm, max HDSzóval, mennyire jó döntés 49" és az XH95
(A kettő között 65 eFt a difi.) -
-
Technoman
őstag
válasz
polar-x #57286 üzenetére
Szokott ilyet csinálni az Euronics (legutoljára talán a nagyobbik testvérét adták 290K-ért)
Én nem szeretem semmiben sem a kiállított darabot -főleg nem egy ilyen "friss" modellnél, mert nem lehet tudni, hogy mennyit ment. Ha megengedi az eladó, menjél bele a szervizmenübe, ott le lehet csekkolni, hogy mennyit ment a kijelző. (a dolog azért is fontos, mert az MM-el ellentétben a Euronics-nál nem minden TV megy) -
polar-x
tag
Sziasztok! Második tv-nek gondolkodom egy Sony-ban! Most az euronicsban lenne az 55XF9005 nagyon jó áron , de csak bemutató darabok vannak! Érdemes megvenni "használtan" 200e-ért ?
-
törölt tag
Persze, nem meggyőzni akarlak, csak annyira nem különleges szerintem ez. Nekem sincs ilyenem, mert inkább kényelmi okokból egy BT szettet raktam össze, de amilyen moslék hangzás kijön a telefonokból. Tévés analógiával élve mintha valami régi szar TN panelen akarna valaki filmezni
-
Joshi
titán
válasz
#16820480 #57280 üzenetére
Ha jazz vagy klasszikus zene kedvelő lennék még megérteném az érveidet, de rockra, trance, house és könnyűzenére szerintem fölösleges. Még1x hangsúlyozom hogy hordozható készülékként. Szinte már mindenkinek van egy átlagos telefonja, utazásnál plusz eszköz nem több. Otthonra én nem ilyet vennék. Szerintem ne győzködjük egymást, ez a termék egyértelműen rétegtermék. Aki úgy érzi hogy szüksége van rá vegye.
-
törölt tag
Azért, mert hordozható, nem csak BKV-n lehet használni, ahol a zajtól úgyse hallasz semmit. Lehet mondjuk munkahelyen (jó, manapság nem, de ez átmeneti), vagy ha valaki munka miatt sokat utazik, akkor ott vonaton-repülőn, hotelben, ahova nem praktikus ennél nagyobb eszközt vinni. Illetve nem csak fejhallgatóval lehet jó hangminőséget elérni, fülhallgatóval is.
De amúgy utcán is bőségesen lehet hallani a minőségbeli különbséget egy ilyen és egy telefon között, tapasztalatból mondomAmúgy vicces, hogy a minőségi zenét mindenki szinte a fejhallgatókhoz köti, pedig egy ilyen eszközről pont bármi más értelmesebben szólhat, mint egy fejes. Fülhallgató nyilván, mert arra tervezték, de aktív hangfalak is simán, mert ott sem kell a nagy kimeneti teljesítmény, ellenben egy fejesnél általában igen.
-
Joshi
titán
válasz
#16820480 #57270 üzenetére
A Walkmant utcára de úgy általában hordozható eszköznek tervezték. Ha én pl sétálok vagy bringázok, akkor nekem nem kell az audiofil hangzás, szerintem nem is oda való. Persze lehet otthon is használni, de elsősorban nem arra való. Nem mellesleg az audiofil hangzáshoz nem árt egy hasonló kategóriás fejhallgató amit eleve nem visz ki az ember az utcára. De persze mindent lehet minden körülmények között használni, biztosan meg van a célközönsége.
-
salapp
addikt
Inkább FLAC, DSD, WAV formátumokat fog látni, meg usb dac-ként, bt receiverként, stb. szerepel majd.
Bitang jószág
És még hackelni is lehet.
Komoly community van már körülötte, nem ok nélkül. -
looser
addikt
Helló! Egy ideje nem nézegettem új fw-t, de látom, kijött a 9-es droid az xf tévékhez is. Szeintetek érdemes egy 49XF8505-öt frissíteni, ha egyébként nincs gond a jelenlegivel?
-
rainman72
nagyúr
Holnap 170e lesz a Sony 55XH8096 az eMagon
-
Celtis
veterán
válasz
Technoman #57267 üzenetére
Egyszerűen nem kell a coreeleces boxot kikapcsolni. Leginkáb azért, mert bekapcsolni nem lehet CEC-en.
A boxon a rendszerbeállítások/bemenetek/perifériák/CEC adapter-en belül állítsd be, hogy a box a Tv kikapcsolásakor és a TV-n más forrás választásakor is állítsa le az aktuális lejátszást. Ennyi.
Amikor kikapcsolod a TV-t vagy más bemenetet választasz a box visszalép a főmenübe, így amikor odakapcsolsz megint kiválaszthatod, hogy mit játsszon le. A TV bekapcsolásakor is azonnal elérhető. Így használom évek óta, tökéletese.A fogyasztás miatt sem kell aggódnod. Nagyon keveset fogyaszt a box és mivel ez nem egy PC, leállítva sem hiszem, hogy igazán kevesebbet enne.
-
Technoman
őstag
Boldog Jézuskát
Két kérdésem lenne a KD65XH9096 TV-vel kapcsolatban:
1. Melyik az a gomb, amivel oda-vissza tudnék váltani a jelenlegi és az azt megelőző bemenetek között? Eddig a kurzor alatti "TV" gomb alatti parányi gombbal tudtam váltani a HDMI 2 és 3-as bemenetek között (ezt a két bemenetet használom, TV műsort nem nézek) Azonban az elmúlt napokban ez a lehetőség valahogy már nem elérhető, pedig nagyon megkedveltem Ez számomra kényelmesebb,m mint a direkt erre a célra dedikált bemenetválasztó.
2. Pár napja írt valaki egy olyan témában, hogy a TV-re aggatott USB/HDMI eszközök valahogy nem tudnak "rendesen" kikapcsolódni, mert egy idő után visszakapcsolódnak.
Nekem egy külső androidos media player (pontosabban CoreElec 9.2.5 fut rajta) van rákötve a HDMI3-ra és bár a CEC segítségével a távval tudom az eszközt vezérelni, így kikapcsolni is, de cca 30 mp múlva mindig visszakapcsol. Van-e erre megoldás? A CEC-ben rendesen van minden beállítva, évekig Pana TV-vel használtam az ilyen eszközöket, de ott sosem volt ilyen gondom.
Thx -
mihaly13
tag
Én nem akarok okoskodni de ez a Sony oldala és ezt írják a XH85-s tévékről ! Különben nem tudom hogy mi a baj az IPS panellal , nekem volt egy 55XG8505-s tévém és annak is IPS panelja volt és nekem nagyon tetszett a képe csak az volt a baja hogy volt egy pixel hibája és azért vissza vittem . Most egy 49XH9505-m van és ez VA paneles és Fald háttérvilágítása van és egy rakás pénzel többe kerül .
[link] -
Neoteric
addikt
válasz
WinZol #57257 üzenetére
VRR, vagyis variable refresh rate. Manapsag a jatekok konzolon hajlamosak nem tartani fixen a teljesitmenyt, pl 60 fpst, hanem olykor beesnek ez ala, es ilyenkor tapasztalhat a felhasznalo kulonbozo artifactokat, mint pl rocceneseket es tearinget, mert a tv az ugyanugy fixen, pl 60hz-en marad. Ez a feature annyit tesz, hogy a tv kepes valtoztatni a refresh ratejet a jatek fps szamanak fuggvenyeben, es igy nem fogsz kephibakat latni akkor sem ha olykor picit beesik az fps.
40k difit szerintem abszolut meger az XH95 az XH85-tel szemben. XH95 direct ledes (XH85 edge led), van benne full array local dimming es valos 10bit-es panel. Game modeban ugyan visszavesz a local dimmingbol az input lag csokkentese miatt, de meg igy is "feketebb" a fekete, mint XH85-nel, ahol nincs semmi.
Probald ki. Berendeled, aztan legfeljebb ha azt mondod, hogy neked nem eri meg a tobbletet, akkor visszakuldod 14 napon belul.
-
WinZol
aktív tag
válasz
Neoteric #57255 üzenetére
Mivel a gyerkőc xbox-ra is használja (egyelőre One S (itt ugye nem)), de a next generationnál már jó lenne a HDMI2.1
Legalább is most úgy gondolom, hogy jó lenne.Hogy és miként jön elő a VRR előnye játéknál?
Vagy inkább fordítva, milyen hátránya lesz VRR nélkül?Más:
49"-ban az XH85 és XH95 is VA paneles.
Mi a fő különbség? Megéri a + 40eHUF?Ha már nincs HDIM2.1 egyiknél sem, xbox-hoz melyik jobb / rosszabb?
Ja és miért. -
Neoteric
addikt
válasz
WinZol #57252 üzenetére
Azt nem is figyeltem, de ja, edge ledes IPS panelt azt kalibralhatod akarhova, az nem lesz fekete sose. Total fekete csak oled lesz, de ha az nem jatszik, akkor szazszor inkabb VA panel, mint IPS.
XH95 is jo tv ha nem szempont HDMI2.1, sot hat nyilvan XH90 fole van pozicionalva. Rendes araban mar inkabb oled a jobb vetel szvsz, de Kozponti szalonban most meglepoen jo aron megy, ennyiert mar sokkal versenykepesebb, es lehet neked is ez tudna lenni a megoldas: [link]
-
AL
addikt
válasz
WinZol #57249 üzenetére
Szia. Ha jobb feketét szeretnél, mint a mostani tévédnél van, akkor ezeket érdemes megnézni.
Ezek VA panelesek. A Sony 55X.. 9 ... sorozata VA, az 55X..8.... pedig IPS paneles.
[link] , [link] , Ha érdekel és csak bemutató darab van, akkor az itt leírtak szerint megnézheted, hogy mennyit ment, de rendes ( 2 év ) garancia van rá. Üdv. -
Neoteric
addikt
válasz
WinZol #57249 üzenetére
Hat az az igazsag, hogy most nem epp idealis tv-t venni. Blackfridayhoz merheto (vagy esetleg azt meghalado) akciok majd tavasszal lesznek az idei szeria kisopresekor sztem. Szoval ha nem kell most azonnal, en varnek addig.
Van kozeli tapasztalatom CX oleddel es most mar XH90-nel is, es bar tagadhatatlanul jobb az oled, szerintem esszeru kompromisszum az XH90 ha nem fosod a zsetont/nem akarsz annyit kolteni tv-re, en is ezert vettem vegul XH90-t. XH85-ben viszont nincs (tobbek kozott) full array local dimming, amitol feketebb tudna lenni a fekete, szoval azt mar nem vennem.
-
mihaly13
tag
Minden Sony tévé tulajdonosnak- Boldog Karácsonyt kívánok !
-
törölt tag
válasz
WinZol #57243 üzenetére
Állítsd be a dátumot és időt (vagy tedd át arra, hogy hálózatról frissítse), különben nem kapcsolódik Wifi-re a tévé.
@TCr: Ezt amúgy be kellene tenni az összefoglalóba legfelülre, mondjuk "Mielőtt kérdeznél valamit, frissítsd a dátumot/időt és olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!"
-
WinZol
aktív tag
Hi!
Sony XH85-ös TV nem kapcsolódik a wifi hálózathoz.
Látja őket, de nem hajlandó kapcsolódni.
Telefonos hotspot-al is próbáltam azzal sem kapcsolódik.
Ha kiveszem a titkosítást akkor sem.Mára firmware-t is frissítettem.
Kábellel minden megy.Mi lehet a baj?
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Bugarov #57234 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, szívem szerint az 55-öt vettem volna de nem tudom mert a rainbow annyira szarul jön ki nálunk, hogy folyamatosan zavaró.
De nincs sok választási alternatívád. Jelenleg 50 col körül ez a legjobb tv, de szemből nezve (a jelentősen nagyobb kontraszt miatt) veri a nagytesókat is. 55 colra fellépve már más tulajdonságai vannak.T-Joco
Bár élőben nem láttam de a vélemények és tesztek eléggé dicsérik. Talán a legjobb minőségű full hd tv a piacon, korrekt áron. Egyedül a két HDMI bemenet lehet szűk de egy osztoval ez is jó lehet. Nincs alternatívája neki sem, addig vedd meg amíg lehet kapni.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Bugarov #57223 üzenetére
Na, ha neked egyedül segített akkor már megérte bepötyögni.
A 49-en nincs ilyen réteg, csak a nagyobbakon. Így a betekintési szög kisebb de cserébe a kontraszt jóval nagyobb és a rainbow csekély. De a betekintési szogz így is jobbnak tűnik nekem mint az xh90-en pl. Egyáltalán nem kell tőle félni.
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Sony KDL50WF665BAEP tv-ről szeretnék véleményt kérni, kép minőségével,hangzásával kapcsolatosan. Van valakinek? Mennyire "ajánlott" vétel? Hd tv adások,youtube, filmek nézésére használnám.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Androidos sony tv-re kötöttem egy soundbart. A fejhallhgató/hangkimenetnél van olyan hogy Hang kimenet ( változtatható ) és van olyan is hogy Subwoofer. plusz másik kettő ami biztos nem kell. Ezek között mi a különbség, a soundbarnál melyikre állítsam? Valahogy nem elég a mély. Otthon nem droidos sony tv-vel sokkal nagyobb mélye volt ugyanennek a soundbarnak
-
modflow
veterán
válasz
karmaresz #57227 üzenetére
Már közeledek a hibához.
Itt van több beállítás:A digitális hangkimenetnél van több opció is, kíváncsi lennék mi a különbség. Mindegyiket próbáltam, semmi sem változott sajnos.
Ha legalul az átadás mód Ki beállításon van, akkor egyszer megy egy a hang a film elején, utána jó.
Ha beállítom AUTOMATIKUS-ra, akkor 3-5 percenként folyamatosan megakad a hang.
Ha előbbi legalább csak egyszer van, utóbbi rendkívül idegesítő.
Valaki ezt megkukkantaná a saját házimozijával?
-
modflow
veterán
Ez a TV nagyon misztikus hibákat tud produkálni.
Netflix alatt korábban kb. 30 perc körül elment a hang, meg kellett állítani is utána jó volt.
Most ez megszűnt, ellenben random módon, kb. 5 percenként egy pillanatra megakad a hang, kimarad, és megy tovább, de a film alatt végig ez van. :(
Nálatok van ilyen probléma XH90 alatt?
-
dunc
nagyúr
-
mano42
aktív tag
Közben visszaolvastam mélyebben, én sok értelmét nem látom a teljes kikapcsolásnak , mert kikapcsolt kijelzővel, (standbyban) kevesebb mint 1 wattot fogyaszt, cserében pillanatok alatt feláll a rendszer. Abban az esetben ugrik fel a fogyasztás 20 watt körülire ha be van kapcsolva a távoli indítás, illetve Pro Modban az előbb említett USB áramtalanítás és a wifi "mindig aktív" bekapcsolása aktiválva van. Toslinken az audió eszköz pár petc múlva kikapcsol ha nem kap jelet. (emiatt a KODIBAN, illetve a Mibox audio menüjében van egy "halk zaj küldés" opció, hogy ébren tartsa az optikai eszközt).
-
mano42
aktív tag
válasz
Buckey #57209 üzenetére
Ezt hívják CEC funkciónak. Ezt csaknem minden gyártó tévéje tudja. Alapjában arról van szó, hogy elég egy bekötött eszközt bek vagy kikapcsolni, ő be-kikapcsolja a többit is, illetve elég egy távirányítót használni minden CEC kompatibilis eszközhöz. Ki lehet kapcsolni a beállításoknál. USB esetén a PRO MOD-ban be lehet állítani, hogy az USB-t mindig tartsa áram alatt.
-
miller79
tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. A Sony Kd-65xf9005 tudja a 120hz-t vagy sem? A Sony oldala szerint nem, de több más oldalon egyértelműen írjak, hogy igen... Akkor most mivan?
https://monitors.io/monitor/6216/sony-kd-65xf9005 -
Buckey
őstag
Szívesen!
(Amúgy Sony-ban nekem ez az egy nem tetszik, hogy az USB, HDMI stb. portokat nem kapcsolja ki, illetve néha be- majd kikapcsolgatja a rádugott eszközöket. Épp ezért, ha majd legközelebb TV-t veszek, ezt is nézni fogom, mert ez elég nagy hátrány, hogy a HDMI ARC nem használható, mert kapcsolgatja a házimozit, illetve a rajta hagyott HDD-t.Vagyis a Sony KDL50w808c ezt csinálja, ha nem kapcsolom ki a Button Mapper-rel.)
-
Celtis
veterán
válasz
Quqesz #57199 üzenetére
A samsung tizenje is linux. Az sem áll le a tv kikapcsolásakor. Ha jól sejtem, itt az a gond, hogy a tv kikapcsolása után az optikai kimenet ledje tovább világít, habár jelet már nem kuld.
Az említett buttonmapperes megoldás segíthet.Nekem is van egy régebbi LG soundbarom. Az azt csinálja, hogy 10-15 perc után akkor is kikapcsol, ha nem küld hangot a tv, függetlenül attól, hogy az optikai bemeneten kap fényt.
Szóval lehet,hogy csak várni kell egy kicsit és ki fog kapcsolni az a soundbar.HDMI ARC amúgy nincs aton a soudbaron?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Akciókamerák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Airpods Pro 2 bontatlan 1 év Apple jótállás
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 40%-os áron!!! - HEGEL P20, H20 - High End elő- és végerősítő
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest